Национален протест за винетките (обновена)

Национален протест срещу поскъпването на винетките е предвиден за днес в много градове на страната.

Обратно в новината

Коментари - Национален протест за винетките (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога най -после ще се реши въпроса със датирнето на винетките.Имам предвид,че всеки,закупил автомобил след м. февруари гори най-малко с един-два,три или повече месеца в зависимост,колко остават до края на текущата година?

А колко по лесно щеше да стане,ако бяха излезли пред хората с точни цифри и да кажат колко пари досега са събирани за винетки и за какво са похарчени,но май не смеят да си признаят колко от тези пари са отишли по сметките на определени другари.Все пак това са наши пари и искаме да знаем за какво са изхарчени.

прочетох доста и разбрах , че от 01 02 2016г ще си карам спокойно и по магистралите и по междуградските пътища ! предварително благодаря на тези дето няма да си купят винетка !

Не си разбрал,всички ще си караме,но само ти и още няколко тъпака ще сте си купили винетки

ли е полицай със служебна кола да има винетка, да слага колан или когато сменят гуми да плащат затова? Районното няма пари, така че хайде моля те, да ги сменим тези галоши :) Да направят 3000 лв. минималната заплата и да плащаме. Но тогава за нашите реалности, ще ни искат 1000 лв за нея. Че кесията все празна ще стои на МС.

преди изборите "Дургар, Дургар, (нарочно дургар)" след изборите "Да те е.а в циганина". Е, радвайте се на победата на ГЕРБ и очаквайте не само твърд, но и четвъртит съвсем скоро.

Като се твърди, че не стигат парите за ремонт на пътища, може ли да ни информират как ги разходва??? Възможно ли е да се публикуват публично на страницата в Интернет на АПИ всички направени разходи - по доставчик, сума, ремонтиран обект и т.н. особено аварийните разходи? Носят се слухове, че там плащаните цени са огромни. Хубаво е да хората да могат бързо и лесно да правят проверка на подобни слухове. Пък и нали говорим за публичност. А и АПИ нали няма какво да крие. Или не е съвсем така?

в българия има сигорно 100 000 коли които се движат без винетки те са на полицеиски сложители. смятаите колко пари са това.

хората са прави да протестират ,аз живея във торонто и едва от другата година винетката става 100 долара при положение че социалните помощи са им 900, а средната заплата около 2000 да нe говорим че канада е втора по територия слет русия и патещa с лопата да ги ринеш, а сега смятайте кви ви оправляват и как ви грабят.

Много добре ги знаем тези мошенници.26 години им сърбаме попарата. тука само чиновници и авантажий бе брат.

ДА ВИ Е ЧЕСТИТ ГЕРБ И РБ И ПФ - НЕ МОГАТ ДА СИ РАЗДЕЛЯТ ПАРИТЕ И УДАРИХА НА ТАКСИ И ДАНЪЦИ ЧЕСТИТО ВИ ПРАВИТЕЛСТВО

Нищо вече няма да платя. Работя като шофьор на лимузини и доста често пътувам на дълъг път. В последните 4-5 години нито веднъж не съм спиран за проверка на дълъг път със служебната кола, а кръстосвам България на длъж и на шир. Със личната си кола пътувам 2-3 пъти годишно на дълъг път - на почивка до морето и на гости на приятели. Другото ми пътуване е до вилата ми по второстепенни пътища на 30-тина километра от града. Никога не са ме проверявали. Служебната кола си има винетка и това е нормално, но за къв да плащама такава на личната кола при толкова малко пътуване? Спокойно ще си мина без нея. Досега си я плащах и то с възмущение, но с вдигането спирам. Който иска да си я плаща, аз обаче няма!

И двеста лв да ги направят винетките, пак ще си плащате и ръченица ще играете!

Не, няма да плащаме. Когато не пътуваш редовно няма причина да плащаш същото, каквото тези, които почти ежедневно пътуват.

Събрали ми се набрали сичките Герберски мекерета да защитават ЛИляна с дебелата винетка.

Никой не я защитава. Лилянчето е една преписвачка от училище, внучка на партизанин, дето още като малка я тикаха напреде щото беше от рода на "когото трябва". Акълът и е точно толкова колкото и външният и вид :). Но това няма общо с винетките.

Ти цървул ми обясни защо да ходи там дето плащат 10 пъти повече ,не трябва ли тука бизнеса да се научи да плаща както подобава .Ние се нуждаем от бизнес който мисли за българите и България , не от пиявици.

Ти ми обясни защо бизнесмена да плаща 10 пъти повече, като има кой да работи 10 пъти по-малко а? Ти що не станеш бизнесмен, да видиш как е? Да те видим как ще плащаш 10 пъти повече отколкото някой е съгласен да ти работи? Егати и нещастниците сте. Бизнесменът е капиталист, неговата работа е да печели най-много. И това че има будали да му работят НЕ Е негов проблем, а проблем на будалите! И още нещо, има сфери в България дето заплатите по нищо не отстъпват на тези в Западна Европа. Учи, квалифицирай се, мисли - ще имаш висока заплата. А ако имаш малко акъл - работи за себе си, и не чакай "бизнесмена" да ти тикне мизерната работа в ръцете. Не може, а? Като не може, ше караш трошка и ще ревеш колко е скъпа винетката, get the picture?

Нещо не си наред с главата. Точно бизнесът трябва да плаща, защото неговите превозни средства пътуват най-много по транспортната ни система. Не хората, които пътуват с личните си коли рядко на дълъг път.

Не си губете времето ,тук пишат само платени драскачи, с мозък колкото на маймуна. Ако парите , които дават на гъзоблизците да пишат глупости по форумите , ги бяха насочили за поправяне не руините , наречени -пътища , нещете щяха да са съвсем други.

Ми не плащай винетка, кой те кара насила? Ааа, ти плащаш на катаджията директно, нали така? Мезерник.

И защо да съм мизерник?! Разбира се, че на катаджията рушвет ще дам, защото иначе парите ми от винетката пак ще бъдат откраднати от министрите и държавната администрация? Повече от ясно е за всички ни, че нашите пари няма да отидат за пътищата и ще продължаваме да караме по "магитрали" без маркировка, без светлинна сигнализация, дупки, ями - иди виж околовръстното на София, както ти обяснявам. А ти си плати винетката, ако искаш и на тройна цена, това нас не ни интересува.

Не се налага отново да откриваме топлата вода... Винетните такси които плащаме всички по равно са пълна порнография като всичко в тази нещастна страна.Защо? Чичо от село с 40 годишна жигулка изминавайки по 1000 километра на година плаща колкото баровците с коли по половин милион и тъпчейки пътищата денонощно...километрите не им ги смятам.Друго.. Трупчийките в дърводобивните райони...Мъка!Мачкат всичко наред.Тирове,45 тонни камиони за инертни материали и още стотици примери за които няма да ми стигне времето да спомена...ужас.И какво става...искаме от чичката с жигулката за да си оправим бакиите на тези които наистина рушат пътища. Има решение и то е намерено в някои държави които имат волята до го възприемат и приложат. Просто е. Това което искат да постигнат с винетните стикери може да стане с една таксичка която може да се вкара към цената на горивото.Най справедливо е така.Повече караш-повече плащаш.По-голям камион повече разходва и повече ще плаща.Чичо от село не кара но и не плаща.Баровците тогава ще са най-големите спонсори на Лилето но и така е справедливо.Да ама в БГ справедливост няма. Всички искат да го вдянат на чичкото с 40 годишната жигулка...Така мисли Бай Хой...който не му отърва да ме извини

Ми и така става. Ама тогава онези рацерчета с 20 годишните талиги дето не слизат от тях - и на тях ще им излиза мноо скъпо. Айде пак пред народното събраниеее..!!

Да но ...нали говорим за справедливо решение.Не е важно с колко годишна или скъпа кола рушиш пътищата а дали плащаш пропорционално на действително изминати километри.И пак ще спомена.Пътищата се рушат от тежкотоварнити коли.Ние редовните платци никога няма да можем по тази схема с винетките да ги възстановим колкото и да ни вдигат таксите но на някои другари не им е изгодно да възприемат друго решение защото и този транспорт е в голямата си част в техни ръце.

Днес пред Народното Събрание беше пълно с манговци с 20 годишни трошки. Най-разпространената кола - БМВ, комби, около 2000 година. Вие ли бе, мангали, ще "искате"? Аз пък искам винетката да стане 500 кинта, а вас да не ви пускат в София изобщо. Чалгарчета нещастни, с комбита, щот са по-еФтини трета и четвърта ръка. Нещастници. Винетка за вас за каране в София, не само по междуградските пътища!

искат хубаво, ама не искат да плащат е, как да стане, бе?!

Протеста трябва да е безсрочен пред къщата на Бойко.Той има слабо сърце и както оправи полицайте така и ще се съгласи да си ходи от властта.Другите небесни кучета около него ще онимеят много бързо.

и какво? без пътища, така ли? или някой друг да плати за тях?

А стига сте пискали! Българинът не иска да работи, но иска всичко да му е безплатно. Я да разгледаме и от друга страна въпроса - почти всички карат стари трошки, включително и камионите им са такива, и не само че замърсяват въздуха, но и изравят плочки по тротоарите, като се качват по тях, мачкат градинки, спират където си иска, ат ти трябва да се придвижваш на слалом между колите и т.н. Който си има брада, трябва да си има и гребен. И аз имам кола и ще си плащам. Откъде да дойдат тези пари да поправят пътищата , че някои да карат като диви по тях. Всичко в този живот се заплаща. Който няма пари, няма да купува трошки и да иска прекрасни пътища за тях.

Ей Ганьо, ти ли работиш вместо мен и ти ли ми храниш децата, че и пишеш тука. Омръзна ми от всякъде това - "бългъринът не иска да работи и иска... безплатно", или "да ходи да копа на село", ...и куп подобни клишета. От къде знаеш бе, аз работя точно толкова колкото и колегите ми от всички други държави и за една и съща работа в България се получава заплата с 10-20 пъти по-ниска от тази в Западна Европа. Защото ни крадат яко! И стига с това - не иска да работи, ...,а кой работи - ББ ли? дето чака да види какво ще кажат началниците му?

Е КАКВИ РЕВЕШ БЕ БУЛКА? ОТИДИ ДЕТО ПЛАЩАТ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ, КАТО СИ ТОЛКОВА РАБОТЕН! АМА МАЙ НЕ СИ, А? ЩОТО АКО БЕШЕ ВЕЧЕ ДА СИ ОТИШЪЛ

Никой не те кара да работиш за 10-20 пъти по-малко. Иди там, дето ше ти дават 10-20 пъти повече. Не можеш? Ами да, не можеш. Но виж много добре можеш да мрънкаш.

То при Лилето всеки може да работи и да си плаща всичко....

Не виждам смисъл от увеличаване цената та винетките! До сега къде отиваха тези пари? Вече две години пътувам София -Бяла -Попово-Шумен! Пътят е в окаеяно и опасно състояние- тирове-камиони-коли - всички се друсат и накланят по пътя! Два месеца беше затворен от кръговото през Бяла сега на 27.11.2015г ОТВОРЕН - Защо? ПРОМЯНА НЯМА / само в началото и в края на града по 500м. малко закърпено - свлачището стои ДУПКИ - ДУПКИ и всичко за което говорих по-горе ! ДО КОГА? ние да не сме говеда и те не го търпят това!!!! Нека г-жа Павлова да мине през този участък ха ха ха ах ах!

МАХАИТЕ ВСИЧКИ НАДПИСИ ЗА ВИНЕТКИ В СТРАНАТА

25/25/25/25 Това е формулата на протеста.25 годишен брадясал чалгар, с 25 годишно БМВ,харчещо 25 на сто и разполагащ с 25 лева джобни на ден от баща му. Ако сега трябва да даде и 30 лева повече за винетка на година, ще пропусне ден-два с кифлата в мола, или един петък в "Плаза"

Защо на депутатите си увеличиха заплатите със 108 лв.? А трябваше да ги увеличат със 30 лв., да си покрият винетката. Значи и нещо друго са замислили гадовете за още 78 лв. увеличение?!

Народа бил гол и бос, ама кара кола. Не съм виждал такъв народ, честно. Щом ще караш кола ще си плащаш и ГО и винетка и лицензирани сервизи. Всичко останало е цигания.

Ами 21 век е, каруца ли да кара? Навремето са карали каруци и магарета, сега коли и мотори!Събуди се и погледни навън!

Да, събуждам се и виждам, че който кара си плаща. Само циганите карат без да плащат. Колата не е за всеки, айде стига соц. Бачкате и си купувате нови коли, стига с тия трошляци.

вярно ли че строшената ходова част може да се ремонтира само в лицензирани сервизи от неграмотници

Гласувахте за гроб и получихте гроб. Сега какво ревете.

КОЙТО ИМА КОЛА ИМА ПАРИ ! АКО НЕ СЛЕЗТЕ ОТ КОЛИТЕ ! ЩЕ СПЕСТИТЕ ПО ОСЕМ КИНТА .

Не е въпрос дали кинтите ще са 8 или 10. Въпросът е, че и 15 да станат, пак няма да отидат изцяло за пътищата, а ще се краде.

Понеже и ти да си и ти ще крадеш, нали?

Те за толкова години не намериха пари да актуализират знаците по пътищата...какво остава за пътищата

Че половината знаци ги окрадаха,браТчедите!...

Нац.протест? Бря!

гласува за мутри е редно да си плати рекета. Плащат всички обаче. Свищовския малоумен кадър Горанов ще ни съдере. Научили са го на корупция и обирджийство. Нямаме икономика.

цялото правителство се е разписало в защита на винетките:))

Тая ПАВЛОВА на ощипана ли се прави. Тук основния проблем е не колко струват винетките, а факта че от поскъпването нищо няма да се промени а само ще си прибират повече пари по джобовете...олигофрени

Какво.Сметката ти за телефон сигурно е по-висока от винетката.Защо не протестирате за телефоите.Защото си мислите че държавното трябва да е безплатно.Кой те е карал с твоята барака да караш по пътищата.Бензина сигурно ви е евтин.Защо не протестирате за бензина.

Все без пари да е а ти да караш бараката и да псуваш лошите пътища и държавата.Големи тарикати се извъдихте.

ти въобще четеш ли кво пишат хората или само си драскотиш, със сигурност не си дал един лев за нищо в живота си та да опяваш по тоя начин...отворко

Ти си много прост бе. Guest много ясно и точно го е казал, въпросът е принципен. Не става дума за цената на шибаната винетка, а за това, че срещу нея, а сега и срещу увеличението й, реални резултати НЯМА! Парите потъват неизвестно къде.

ОтворТко :)

говорим за винетки, а не за телефони. Абе вие тролове на Павлова и Борисов лис те, илис те си родени с увреждания?!

Кога най -после ще се реши въпроса със датирнето на винетките.Имам предвид,че всеки,закупил автомобил след м. февруари гори най-малко с един-два,три или повече месеца в зависимост,колко остават до края на текущата година?

"Нормално е да я плащат тези, които ползват". Нормално е тези пари да отиват за ремонт на пътищата, а не да се крадат ! Пътят Пловдив - Стара Загора е част от ПЪРВОКЛАСНИЯ път София - Бургас. В участъка му след с. Поповица няма грам маркировка. Особено приятно е да се шофира по този път нощно време, когато доста умници карат на дълги светлини. Толкова скъпо ли струва тази боя? И толкова трудно ли е да се пооправят знаците, че голяма част от тях гледат накъдето ги е засилил вятъра. Да не говорим, че нощно време за да видиш някой от тях, е необходимо да спреш и да слезнеш от колата. А вероятно са взети пари от АПИ като за нормален отразяващ знак !!! НОРМАЛНО Е ДА СИ ПЛАЩАМЕ. НОРМАЛНО Е И ДА ПОЛУЧАВАМЕ ОТ ДЪРЖАВАТА УСЛУГАТА, ЗА КОЯТО СМЕ СИ ПЛАТИЛИ. НЕ Е НОРМАЛНО ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ И ПРИБЛИЖЕНИТЕ ИМ ФИРМИ ДА НИ КРАДАТ !!!

Ще помоля АНОНИМНИЯ, който ми трясна минуса, да го аргументира вербално, ако може да ме разбере, какво искам да му кажа. :)

Никой не кара до това село, всички карат по магистралата.

Нали знаете финансовия министър къде е завършил - при оня дрът пръч Адамов в Свищов. Там е изучил из основи корупцията. Ща ни скъсат тоя некадърник и шефовете му. Да регулират даниъка за колите - нови коли , еко, меко дето не замърсяват плащат 10, че и 100 пъти повече от дъртите таралясници. Винетката се увеличава за да се краде повече от боковите аверчета.

От алчността на гробари, реставратори и т.н. пасмина отърване няма. Току що си ги избрахте на избори. Честито. Халал да са ви. Аз бих приел увеличение на винетките, но само ако има и план за увеличение на доходите. Иначе не. Тази т. нар. средна заплата я има в София и още няколко града - те да плащат по 100 лева, но за изостаналите райони, а те са повечето области не е редно да има увеличение за да могат просто да крадат повече.

Наточил 20 годишната бракма да вози булките на предната седалка,а те му вдигат винетката с 15 лв.Как да се премири с тая неправда.

Колкото и да мръкате ще трябва да си купите винетки защото: 1. Не сте полицаи (сутеньори, рекитьори,изнудвачи и слуги на корумпираните политици). 2. Не участвате в схемите на правителството за изгонване на българите от БГ. 3. Не сте държавни служители и сами си плащате осигуровките. 4. Не сте от 75 процентния сив сектор на икономиката на БГ. 5. Не изхранвате 10 ромляни.

За всичко съм съгласен, но за точка 5 ... Изхранвамее си ги ромляните и още как. И тяхната част е калкулирана в нашата винетка, както и във всичките ни разходи под формата на данъщи, цена на ток и вода, пък ако щеш и лихва в банката. Защото високата лихва я плащат тези които съвестно плащат, че да може да се компенсира безхаберието и спокойния живот на ДРУГИТЕ.

но за по-бързо въвеждане на ТОЛ такса.

винетката не е задължителна ! не си купувайте бе ! и не е задължително хора дето нямат 100 лв. годишно , да карат коли !

за телефони и пиене имат, ама за хубави пътища не циганска му работа

ОтворТко :)

всичко е за едно по-голямо крадене, че вече народа е гол и бос та няма какво да му вземат.

...както и за теб не е задължително да имаш мозък

Кога най -после ще се реши въпроса със датирнето на винетките.Имам предвид,че всеки,закупил автомобил след м. февруари гори най-малко с един-два,три или повече месеца в зависимост,колко остават до края на текущата година?

Увеличиха ми пенсията с 2 (два) лв на месец.Сега пак си ги вземат!

и пенсията ще ти се вдигне с доста повече от 2 лв.

Той си го е изработил, щом е вече пенсионер. :) Надявам се, че не става въпрос за младите пенсионери - военни и полицаи.

От алчността на гробари, реставратори и т.н. пасмина отърване няма. Току що си ги избрахте на избори. Честито. Халал да са ви. Аз бих приел увеличение на винетките, но само ако има и план за увеличение на доходите. Иначе не. Тази т. нар. средна заплата я има в София и още няколко града - те да плащат по 100 лева, но за изостаналите райони, а те са повечето области не е редно да има увеличение за да могат просто да крадат повече.

А ти с какво искаш да се запълнят дупките по пътищата.Ако можеше с приказки до сега да е станало.Не може пътища правени с икономии по Живково време да не се амортизират.Говорят за пътищата в чужбина че били хубави и здрави а никой не се сеща да види че нашите пътища нямат нито биндер нито износващ слой налице.Сложили 5см асфалтов слой и готово.Само износващия слой трябва да бъде 10 см при валирано състояние.А под него биндер и тогава леглото на пътя.А тогава всичко това се пренебрегваше за да се спазят сроковете в чест на еди кой си конгрес.

Успешно изтрихте репликата ,но хората помнят гадостите ви .

Аз пък, искам извадка, протестиращите колко данъци и осигуровки на държавата са платили през живота си

Аз пък, искам извадка, протестиращите колко данъци и осигуровки на държавата са платили през живота си

за амфети пара имате аааа????????

Да покажат план точно кои пътища ще ремонтират. Не ни се плаща за обещания.

И да ги ремонтират като хората, а не след 1 месец пак да са за ремонт!!!

за селски тунинги, кюнци и цигари пари имаш, за винетка - не.. пасми.на изпаднала

Дир.бг умишлено ли лъжете хората,че в Бургас били 100 автомобила,когато те бяха може би 1000 и магистралата за София бе залята от коли!

знаеш ли колко са хиляда коли,смешник

Каузата е ясна. Само не ми е ясно за тия 30лв на година - не е ли по-скъпо да си губят времето по площадите и да плащат изгорените горива?