За последно лепим винетки на колите тази година

На 31 януари изтича валидността на годишните винетки за 2017 година. Новите важат за една година от датата на купуването.

Обратно в новината

Коментари - За последно лепим винетки на колите тази година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отпада прекия начин за корупция и остава този, чрез кръговете... За нас пак ще има затворени магистрали и пътища за месеци уж ги ремонтират...

"Трябва при закупуване да се взема касова бележка с рег.номер на колата, за която е купена винетката". Това си е държавна немощ. Утре ще почнат да искат и в касовата ми бележка от "Била" да впсиват ЕГН-то ми, за да доказвам, че портокалите, които ям, съм ги купил за мен.

Да не говорим, че след 3-4 месеца тая бележка избледнява и не може да се прочете нищо, ако се наложи. Еле ако си я държиш в жабката. Ама пък ако не си я държиш в жабката и ти я поискат, за да докжеш, че все пак лепнатата на стъклото ти винетка и отрязъкът от нея не са фалшиви, жална ти майка. Абе малоумие отвсякъде.

Ако може някой да обясни, какво иска да ни внуши заглавието на статията: "За последно лепим винетки на колите тази година"?! Да не би от следващата година, винетки няма да има или ще са под друга форма?!...

От догодина ще си купуваме електронни винетки, както в Унгария. При покупката се регистрира за коя кола и за какъв срок е купена винетката. Камерите на АПИ по пътищата ще сканират номерата на минаващите автомобили и ще проверяват в системата дали за тази кола и за този ден има валидна винетка и ако няма, автоматично ще ти издават глоба. Нищо няма да лепим повече.

"За последно" е на 31 Януари бе шматароци! Освен това и тази година ще заложа на китайските "ЛЕПЕНКИ" срещу скромната сума от 20щатски долара. Докато не въведете лектронната система и не ме принудите да си купувам "електронна" винетка пари то мен няма да видите! Ай да е хаирлия и да се задавите с парите от тия винетки, защото те за пътища не отиват!

Големото крадене няма край. Всички Svinetki са незаконни. Съда се е произнесъл за цените още през 2016 г.! Това прави продавачите и KAT-аджиите престъпници! Както и купувачите, за съжаление. Thomas Jefferson said that if unjust laws are passed, not only do we have the right to disobey them, but the moral obligation to disobey them. Because unjust laws can never be over turned, if the masses do not push against them. For if a car is rolled over onto someone, how can it be moved by only one person? It takes many many people fighting the weight to over turn it. Quotation: "If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so."

А един мармот завиваше шоколада в саниол... Не знам за вас, но на мен това ми е третата поредна "последна" година да лепя драгоценни винетки, за да получа удоволствието да шофирам по лунна симулация.

Тия от Пътна инфраструктура наред ли са? Как така няма да ги лепим? Аз защо си купих стъргалка за винетки?

айде и за последно такива скъпи че Винетка много дигна габаритите явно къде отиват парите от свинетките...

Е па защо ги наслагаха теа камери над пътищата на всеки километър??? Като не могат да ги научат да гледат кой си е платил застраховка и винетка? До кога ще си облепяме стъклата на колите с цветни лепенки? От догодина да не би да ни накарат да продаваме семки и дъвки от колите като на селските панаири!?

Урааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа

според европейските директиви, всички страни в ЕС са длъжни до 2024 година да премахнат напълно винетките!

Да не са искали дакажат - да ги махнат, да не се плаща повече??? :)))

Не въвеждай в заблуждение. Не да ги премахнат, а да уеднаквят системите. Едната е тази в порочните винетки, като у нас, другата е платени участъци, най-вече магистрали. Но втората няма как да се приеме у нас, защото повечето ни магистрали не отговарят на европейските стандарти за магистрала (като ширина на платното, максимална скорст при проектиране и др) и по-важното - нямат алтернатива. Когато искаш пари за даден участък трябва задължително да предложиш безплатен алтернативен вариант.

до година я камилата я камиларя

Щука

Две тримесечни винетки са по-скъпи от годишна? Баси и крадците ненормални! Даже две кока-коли от по 500 мл не са по-скъпи от една двулитрова... Отрепки крадливи!

Не намерих връзка между заглавието и с съдържанието!! Хайде да си смените заглавието!

Аз нямам кола. :( Преди 10 години когато изкарах шофьорска книжка, мечтата ми беше да си купя първата кола. Стар голф 3-ка и да си обикалям където си искам. Сега 10 години по-късно единствената ми мечта е да се махна от България за да оцелея.

След още 10 ще почнеш да мечтаеш за пенсия... Махай се! Мислиш, че ще плача за тунеядец, дето една кола не може да си купи ли?

Ами ще се махна. Нищо не ме задържа в България. Нямам приятели, нямам нищо. Работа съм си търсел години наред, не става, не взимат. Града ни има 20% безработица и всичко младо избяга. А и да имаш работа и да работиш по 12 часа повече от 500 лв няма, а това също не е живот. Скапана държава. В нея нито млади нито стари могат да живеят. Защо си губих времето в България, толкова много години. Но както се казва по добре късно отколкото никога. Успех на теб и другите оставащи в БГ.

Колкото до пенсията, аз в България пенсия никога няма да имам. Единствено социална на 70 години ако ги стигна. Нямам никакъв трудов стаж в България. Сега съм на 30 години. Социална пенсия чак след 40 години. Няма как да остана в БГ просто няма как да се издържам. А и тепърва да започвам в БГ стаж... Въпреки че съм голям патриот и родолюбец, нямам избор освен терминал 2.

Да питам само за протокола. Тъй като фишовете за винетките се печатат на едни евтини принтери с термоглава, как да ги запазим, след като те избледняват за около 3-4 месеца?

ксерокопираш ги, както се прави и с вс.видове"гаранции" в БГ

Нали щяха да махат документната тежест на гражданите. Купуваш си винетка с незнам-какви-си защито, но ваидността и зависи от касов бон на термохартия???? Че и КОПИЕ на ксерокс ще я валидира, баси.

Снимка с телефона не важи ли? Другия вариант е да ги държим в хладилника, а при ежедневното пътуване на отворите на климатика

А защо никой не пита, къде са дневните и уикенд винетките?

алоо с минуса, Корнелийкее

Никъде в закона и правилника за прилагането му не пише, че трябва да се пази бона, че и с номера на колата. Айде стига незаконни изисквания и журналистически импровизации!

ЧЕ КОЙ ТЕ КАРА ДА ГИ ПАЗИШ-ИДИ ПОСЛЕ СЕ ОБЯСНЯВАЙ С ФАТМАЦИТЕ:):):)

Няма какво да се обяснява! Щом стикера е залепен за стъклото фатмаците не могат да му кажат нищо! Лошото става, ако трябва да си смени стъклото и да си прехвърли по законен път винетката на новото. Тогава ще му трябва тази касова бележка с номера на колата на нея! Но една гъбичка с малко вода и едно сешоарче решават и това неудобство и ти спестяват разхождането до АПИ да ти издадат копие.

Съгласно чл. 100, ал. 2 (в сила от 22.12.2015 г.) от Закона за движение по пътищата при проверка от Пътна полиция шофьорът е длъжен да предостави валидни документи, доказващи закупуването на винетката, а именно касовата бележка с изписан регистрационен номер на моторното превозно средство. Като не знаеш, трай си или поне четѝ, явно е, че не си проверявал дори, тоя закон е от две години. Аман от полит-тролове, само можете да плюете тая или оная политическа партия, за друго мозък и познания нямате.

Разбира се, че пак шофьорите ще са виновни, че не пазят нещо си, напечатано на термохартия.

Подвеждащо заглавие - евтина и популистка журналистика.

При положение, че ел винетките почват от юли 2019 това да не би да значи че догодина до юли може без винетка...така че сменяйте смело заглавието и мислете като пишете. Явно е ,е и догодина ще лепим винетки, тоест ще има някакъв преходен период

Ако искаш и плакат си залепи, те номера ти ще сканират.

Нали това ти казва човека че ще има преходен период до юни 2019...

Браво. Вижте кой печата винетките - един комунозавър, колега дупетат на дрОгарката Курни. И тази далавера ще им вземе демокрацията...

Браво. Още една далавера на ковунозавърите е на път да пресъхне. Проверете кой печата винетките-един съпартиец на дрОгаргата Курни и дУпетат в Народното Събрание. И тоз бизнес ще им вземе демокрацията...

Не си осъзнал на тебе какво ще ти вземе, нали? Свободата да не бъдеш постоянно трасиран. Дейността на системата може да бъде доста многостранна, ако се замислиш. Искаш ли чип под кожата? Кой те пита!

Авторът на статията ще внесе смут и хаос. Винетките продължават да се лепят.

Автора на статията явно е заспал към края.

ДА ЖИВЕЕ КРАЖБАТА НА ГРОБАРИТЕ пътища няма но цената на винетката си я бива, дупките по пътищата също.

Връзката между заглавието и съдържанието на статията е като връзката с главния мозък в главата на автора.

Господ да "поживи" Великия Драгалевски Крадец, до девето коляно!

мда, от догодина ще си купим не само "електронна винетка" ами и устройство за нея. Така хем ще има какво да крадат апашите хем ще е по-лесно да се следи кой къде ходи

Винетките в Унгария и Словакия например важат само за магистралите. Ако искаш да пътуваш извън магистралите по останалте пътища НЕ КУПУВАШ винетка...

Всъщност са за магистралите и всички първокласни пътища. А по останалите - не искаш да караш!

Грешиш. Инфо е прав. Така е в повечето европейски страни и северна америка.

с безплатни винетки. И то при положение, че 72 години България не е участвала във война! Ако имаше войни - 6 000 000 инвалиди!

гледай ти да си добре, а не другите да са зле.

прегледай малоумник , може и нищо да ти няма

Става кофти за ченгетата от догодина. Досега, от въвеждането на минетката през 2007г, над 95% от ченгетата никога не са си купували винитни стикери, защото проверката се извършва от техните колеги. Вълшебната дума"колега" и легитимирането с ченгеджийската карта, гарантира безпроблемно пътуване, нищо че е нарушен ЗДП. Нивото на морал сред ченгетата е нулево и те съзнателно използват всяка възможност за заобикаляне на законите в страната ни.

Това е причината и да не се слагат камери над БУС лентите.

Това е причината и за камерите да не бъде закупен софтуерен ключ, забраняващ бърникането в клиповете и изтриването им, когато някой "колега" е сгафил.

Новината "вътре" няма нищо общо със акцента на заглавието - кефещо!

ЧЕРВЕНИ ДЕБИЛИ,ПАК ПОДКАРАХТЕ ЦИГАНСКИЯ СИ ВОЙ,А ВЧЕРА ИСКАХТЕ ПЪТИЩА И ТУНЕЛИ КЪМ СЕВЕРОЗАПАДА.....ГЛОБИ ЗА ВАС,КОЛКОТО ПО-СОЛЕНИ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ:):):):)

!!!!!!!!!!!!!! ама хасфалтата се не яде ве бате

....Какъв ,,вой" бе платено герберстко ГОЕДОоооо? Аз карам от 1974-та.... Майка ти....на ясли още е била... Знаеш ли...ЕДИН ПЪТЕН ДАНЪК ПЛАЩАХМЕ САМО ГОДИШНО .... НЯМАШЕ НИ ВИНЕТКИ,НИ МИНЕТКИ....ДАЖЕ СВИНЕТКА НЕ БЕШЕ РОДЕНА.... А БЕНЗИНА БЕ....26 СТОТИНКИ.... КОЛКО ОТ НЕГО Е БИЛ АКЦИЗ И ДДС....НЕ ЗНАМ.... ЗНАМ САМО,ЧЕ ПЪТИЩАТА СИ БЯХА ПОЧТИ СЪЩИТЕ,ДОРИ СЕ СТРОИХА ГОЛЕМИТЕ ТРАНСПОРТНО-ПЪТНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА,КАТО ,,ХЕМУС", ,,ТРАКИЯ"....,,АСПАРУХОВ МОСТ".... ЗНАМ ,ЧЕ И ГОВЕДАТА,КАТО ТЕБ ....ГИ НЯМАШЕ ! Т Ъ П А Н А Р. ! ! !

И затова накрая България осъмва с десетки милиярди външен дълг и никаква идея и визия, как да бъде върнат. За да може да финсансира този начин на живот. Време е да разберете, че за да позлваш, първо трябва да платиш. Безплатен обяд няма.

Абе дърт дебил. За москвич се чакаше по 10 години. А 80-те години бензинът вече беше левче. 26ст трябва да е бил 50-те години когато в БГ е имало 1000 автомобила. Та не ми разправяй комунистическите си перверзии.

И за 45 години колко от хемус и тракия построихте бе боклуци комунистически? Използвахте безплатния труд на войиците.

ЧЕРВЕНО ГОВЕДО,ДАНО ДА СИ КАРАШ СЪЩАТА КОЛА ОТ ТОГАВА ЗАЩОТО КАТО ГЛЕДАМ АКЪЛ ЗА 2 ПАРИ НЕ ТИ СЕ Е ДОБАВИЛ ОТ ТОГАВА.ХАХАХА

Тогава нямаше и ДДС. Данък Държавна Сигурност бе въведен през 1993-94, ако не ме лъже паметта.

И защо не сте направили цените за периода линейна, а сте я направили логаритмична? Това показва че това превителство както и другите са мошеници и лъжци. Как би трябвало в нормална държава да бъде, все пак тези пътища са за нас и от нашите пари. Та за 1 година примерно 120 лв. за 3 месеца 30 лв. за 6 месеца 60 лв. за 9 месеца 90 лв. За седмица е логично да е около 5 лв. Боклуциииии не наялли се!!! Поне тези пари да ги използвахти за пътища, а вие крадете за себе си!

164хил безплатни винетки? Само инвалиди в тая държава и всичките шофьори...

"За последно лепим винетки на колите тази година" От догодина - ще лепим некролози на тиквата и загубеното му управление. Дано!

Я ТЕХНИТЕ ,Я ТВОЙТЕ;)

Изби рибата, брато!

Във всеки литър гориво ПОЛОВИНАТА от стойността (цената) отива за акцизи и данъци! Какъв е смисълът от винектки тогава? Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Станах ли пътищата по-добри след като увеличиха винетките на 100 лв???? НЕ! Помните ли оная свиня Лиляна Павлова - метресата на нереза Боко тиквата който опрасква каки какво говореше? По скъпои винетки по-добри пътища. Е няма ли да и потърсите сметка ТИЯ ДЕТО ГЛАСУВАХТЕ ЗА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ГЕРБ???????? Кой ги избра тия, КОЙ??? Отговор: 80'те % ДЕБИЛИ!

Отскоро вече и "магистрални такси" - за "още" по-добри пътища! Гарантирано от крадливата шайка на Бойко Незаменимия!

"Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази." И кръвната група на водача и подпис и копие на лична карта на водача + декларация за постоянен адрес

А вие да си залепите друго по стълбовете! Вашта мама ненаяла се!

....,,на Дирекция Соц.подпомагане са раздадени 164 000 на стойност над 15 млн.лв.....които са за с/ка на АПИ(!?!?)..." НЕ ЛЪЖЕТЕ БЕ ! НЯМА КАК ДА СА ЗА С/КА НА ....АПИ! ЗА Н А Ш А СМЕТКА СА....ЗА ТЕЗИ КОИТО СИ ПЛАЩАМЕ КАТО ПОПОВЕ ПО 100-ТЕ КИНТА ЗА ДА СЕ ДРУСАМЕ ИМА-НЯМА 5-10000 КМ ГОДИШНО ПО СКАПАНИТЕ ПЪТИЩА НА /ск/АПИ ! Сметката на АПИ,нали ...НИЕ Я ЗАРЕЖДАМЕ... Същото е като при водата и ,,енергийните помощи".... ,,БЕЗПЛАТНИ" БИЛИ?! КАК ПЪК НЕ? НАЛИ ПСЕВДО ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ИКОНОМИСТИ НИ ОБЯСНЯВАХА ,ЧЕ..... ,,Б Е З П Л А Т Е Н. О Б Я Д.....Н Я М А "..... В ИДИОТСКА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ....УПРАВЛЯВАНА ОТ ИДИОТИ,ИЗБИРАНИ ОТ ....ДЕБИЛИ И ТЪРПЕНИ ОТ ОВЦЕДУШНОТО СТАДО....ОФСИ.... БЕСЕН СЪМ !

Какво стана, нали уж Върховният съд беше казал че повишената цена на "виненките",била незаконна ? Дране и само дране на тоя народ български, навсякъде и за всичко,чиновниците в София трябва яко да папкат ! Средната заплата била между 850 и 1000 лева . Да ,ама Не ! За Софията може и да е, след като се съберат дупетатските заплати с тези на работещите, но я елате в провинцията да видите какво е работещи бедни,никой не взема по-вече от 400-500 лева,София не е България!

Докато си траем ще ни стрижат. Най- овчият народ сме.

Аз не разбирам заглавието за последно лепене с какво кореспондира от съдържанието? От другата година няма ли вече да лепим тея простотии по стъклата? Аман от простотии.

то и сега няма нужда, ама ги раздават, понеже са напечатани отдавна. Иначе камерите ти разпознават номерата ти и много добре се знае дали си си купил винетката или не си. Така е откакто си казваш номера на колата при покупка на винетката.

Касовата бележка не може да се съхранява дълго и то в автомобила - от топлината с времето избледнява. Ще ми трябва кола с хладилна жабка .

Какво те спира да си купиш, щом ти трябва...

Винетки за сметка на АПИ!? АПИ е на издръжка на бюджета /данъкоплатеца/. !? Уволнете олигофрените дето не знаят този факт!

Ако винетката е фирмена, касовия бон трябва са е в счетоводството и в автонобила едновременно. Тъпо.

Поредната тъпотия на безумната и огромна бюрокрация. Да си носим касовата бежежка!?!?! Колко глупав чиновник, министър или пр. трябва да си, за да го измислиш? И за какво са всичките тази защити по винетките ако трябва да се носи и касова бележка...? Некадърност!!!!

Поредния пример как нещо е проектирано/направено от свои фирми. Все още не можем да се отървем от онова комунистическото за "свои хора".

Защото селтаците си менкат винетката като ходят до "градо" и 10 коли ползват една и съща. Щом питаш.

Лиле, ти ли си?

По тази логика менкането на касовата бележка е сто пъти по-лесно, не се налага да чегърташ от съклото.

Другата тъпотия е фактическата валидност до определена дата. Така ще трябвавсяка следваща да е дни по рано или да рискуваш да помниш да я смениш на точно определена дата. Трябваше да са както преди за да можеш в рамките на месец да направиш това без да си пилиш нервите от притеснение дали няма да пропуснеш идиотската дата.

OmPoBeH

Ела в София, като си купуваш винетка, те питат, от коя дата искате да важи. Просто им казваш, че искаш валидноста и да започва след осем месеца и така 8 месеца предварително ще си спокоен, че след 8 месеца ще имаш валидна стикер.

Ако освен винетка, случайно караш и с Гражданска отговорност, ще стане по същия начин - от дата до дата.

А най-престъпната тъпотия е, че в ерата на компютрите ние все още си лепим лепенки по стъклата като идиоти.

КАТО ИДЬОТИТЕ ф ШВЕЙЦАРИЯ и те само лепат. само годишни. само 40€. и тунела на границата с Италия 17 километра - БЕЗПЛАТНО другите по дребните изобщо не ги броя