Мъж си купи винетка с монети от 1 и 2 ст.

Млад мъж от лясковското село Козаревец си купи годишен винетен стикер за лек автомобил с монети от 1 и 2 стотинки. Служителките броили монените близо 2 часа.

Обратно в новината

Коментари - Мъж си купи винетка с монети от 1 и 2 ст. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Било протест. Да, ама не е на правилното място. Наказание за касиерките и пак 97 лв. постъпление. А беееее,най-мразим да мислим. Оти тва си е трудна работа.

Да си вземат забележка как трябва да си върши работата един държавен служител ония лелки-контолерки, дето вдигаха пара като момчето искаше да си плати със стотинки глобата в автобуса в София след поскъпването на билетчето, и отказаха да приемат парите.

Абе, в България верно ли винетката важи и за междуселските пътища ? Или само за магистралите ?

Скоро само за между селските пътища.Магистрали тол такси граждани е умно!!!!

ама те всички са селски бе, даже и магистралите!!;))

Кой си ти бе ?

Българска тъпотия! С какво е виновна служителката? Да не би тя да е определила цената, или да ремонтира пътищата? На тия, от които зависят тия неща, им дреме на ...

Aма, и на този платил винетката в стотинки също му е на .....!!!;) Cтотинките, също са платежно средство, така, че и на Mен,... ми е на,.....;)

тъпотия. Е и какво е постигнал? Е га ти чикията, ще им го наприви!

прецакал е себе си и касиерките....а тях за какво точно ги наказва малоумника?!?

ujabg

Завиждам му!

С какво ви отвличат вниманието...със жълтите стотинки. Това какво ще промени в държавата, цената на винетката, на горивата на данъците на доходите .....с какво ще станете по щастливи утре???

преместих си го в другия крачол.

а аз го преместих от едната дупка в другата!!! поздрави майка си!!;)

А защо да не си купи - никой не е извадил монетите от 1 и 2 ст. от обръщение, нали?! Човекът е пестил от закуски - и си е купил винетка - ами в с.Козаревец от спестявания от закуска - толкова!;) Виж, ако беше в някой голям град, или пък беше виден политик, магистрат и др. някакъв виден общественик - можеше и къщи, и коли, и вили, и хотели, да си купи!;)

Тук не става въпрос, че неможе да си платиш с дребни монети, както казвате - те са си в обръщение. Става въпрос за неадекватно поведение. Вие лично, предполагам сте съгласна да си получавате заплатата или пенсията в жълти стотинки, нали?

Ще те разочаровам, но от години политиката на нашата фирма е заплатите на служителите да се превеждат по банков път! Аз я тегля през банкомат, а банкомат "стин'ки" не пуска!;) И като махнеш подробностите около моята заплата - какво да направи човека, да се удави в най-дълбоката дупка на пътя или да стане любовник на някой шеф от АПИ, че да му спретнат "път на любовта"?;)

по-евтина ли му излезе винетката на тоя олигофрен,типична бългаска тарикатщина на дребно,българина е щастлив,само ако е прецакал някого,наистина матр'яла е мнооого зле,не са 80%-тите и че.овете за зеле

Gal

Много си прост...това е вид протест...

Ма голям. Пак си е платил, ама с жълти стотинки. Нищо не е постигнал.

Тъпа селска пръчка ! Поредният Андрешко. Този сигурно на месец дава за цигари и бира двойно ама щом трябва да плати някакъв налог изведнъж се оказва, че няма пари.

но аз на тази снимка виждам предимно монети от 10 и 20 стотинки.

Големият проблем с тъпите копелета е в това, че са твърде тъпи, за да могат да повярват, че съществува възможност да си умен... Ама го дадоха по телевизоро!

трябваше да го върнат вкъщи за 5 монети. да си преброи за 120ти път.

са безгранични...

И какво е постигнал? Отровил е живота на 2 касиерки! Свинетка и Тиквата ще си продължават да си крадат и даже няма да научат за "подвига" на тоз селски герой.

като не искат да им "тровят живота" да си намерят нормална работа. Нали броят - за това получават заплата.

Един човечец от едно село стана малко известен точно заради тези служителки. Иначе никой нямаше да го знае.

не получава заплата за броене на стотинки.

А ако е имало и други след него да искат да си купят колко ли са го псували.

По-скоро псували служителките да бързат.

на безнзиностанция или в някоя поща да си купят.

постигнал е публичност и това не е малко, разбира се, че пътищата са в окаяно състояние, всички знаем къде потъат парите- в бездънните партийни каси!

Тъпунгер. Загубил е няколко часа от времето си. Загубил е времето и на служителките. Полза - никаква. Ама като има лежпери които цял ден умуват каква простотия да направят, така ще е.

Тази, която е броила стотинките, нито взима решенията, нито оправя пътищата. И?

Как един селски магазанджия стана известен .....от жълтите стотинки където не ги връщал си купил винетка ....тъпня, че и телевизиите занимават. Друго по интересно в България няма ли. Разходите за репортажа е за 2 ТИРа винетките

За да го направят герой, и да му се възхищават за подвига. Пък всъщност нищо не е постигнал.

Друго си е по руски стандарти и с лада.

руските пътища ли? Какво общо има ладата? Предполагам не ползваш Майбах.

Този почин за плащане с дребни монети,щеше да е много по-справедлив и ЕФЕКТЕН,ако тези монети се изсипят на пода пред Свинетка и тя се наведе на колене да ги събира и брои една по една,дорде смъкне поне 20-на....кила ! Всъщност не съм ,,д-р",а един беден чичак,който си преживява едва...едва....не тежи на Бюджета...нито местен,нито Държавен, дали има или няма....постоянно дава...ще се питате ами как така...ами ей така....вероятно съм от категорията/но много по голяма/,чито доходи днес НАП...проверява са далеч по-ниски от имуществото,което...притежава! И аз не мога без кола...все пак от 40++ години съм все ,,на колела" За моята скромна за има-няма 1000 лева количка,само ГО+свинетката са ми близо 300 лв/годишно...като прибавим и Общ.данък и ГТП....стават общо 400 лв/г ....САМО ДАНЪЦИ И ТАКСИ.... А за миналата година съм изминал точно....7 800 км,като от тях повече от 1/2 по улици и пътища,които са без винетки.... Така,че тези 97 лв за мен са не само много,но и несправедливо взети.... Аз,от както са ги въвели си купувам само годишни/излизат икономически най евтини/,но ми прави впечатление,че софиянци,каращи до един само скъпи лъскави возила,натехните стъкла се мъдрят само седмични и месечни стикери....Явно в радиус от 50 км около Софето се бръмчи без свинетки.... А аз чичака от село,за да прескоча/до града или съседното село на 5-10 км ми искат....свинетка.... Затова софиянци си мълчат и не се надигат...

СТОТИНКИТЕ не са ли ПАРИ БЕ, много големи богаташи тука в тоя форум! Аз си събирам и аз стотинки, за да платя СФИНЕТКА с тех!

Купуването на винетка НЕ Е задължително, както и използването на републиканската пътна мрежа!

Ама е задължително да си плащаш на държавата данъци, с които строят и поддържат тая републиканска пътна мрежа, а? А после и винетка? И после под винетката - дупка, в която да си стрОшиш джантата? Щото по принцип е задължително да я поддържат тая мрежа, ама като гледам, и те са на твойто акълче!

FuckTheEU

Българинът не е свикнал да съди. Осъдете общината отговаряща за пътищата в даден регион няколко хиляди пъти и всичко ще се оправи. Вярно, с нашите съдилища това е почти загубена кауза, защото делата дори да се спечелят ще се мотаят с години.

да не е свикнал българина да съди,бе,той само това прави,за всяко нещо все правата си търси,задължения никакви няма

Всичко хубаво, одобрявам, само да не съм зад него на опашката.

се продават на много места. Всички плащания със стотинки са на каси на АПИ;-)

Свинетк Павлова си го премести в другия крачол - до нея парите стигат в банкноти и касата на Герб се пълни, пък селянина се радва, че протестирал.

На теб крила ли ти поникнаха или имаш умения да се телепортираш -явно не се трошиш по разбитите пътища!

Поне някакъв протест. Ето, повдига се въпросът...

да ми отговори, какви пари се плащат по европейските пътища за да караш? Трябва да работиш, а не да стоиш по цял ден, да събираш стотинки и да ги броиш, като мислиш че по този начин протестираш! И как се сети точно сега да станеш известен, сигурно си член на БСП и партията ти е дала тези стотинки за да губиш времето на служителите от пътното управление. Трябва да им платиш надника за тези два часа.

Всички партии са от едно ДС-арско котило и играят театър за простолюдието. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Отговарям ти тъпако, годишната винетка в Швейцария е има няма 70 лв...В Испания винетки няма и т.н

Жените броили стотинките още утре ще преасфалтират

Чудя се къде успя да събере толкова монети?:)

Майка ми редовно си плаща данъците с жълти стотинки и никой не протестира. Явно касиерките са инструктирани да си траят и да броят,...

браво на пича напълнил хазната

Над карето за тази "новина" имаше гриф "от главните". Та това ужажаеми форумци е главна новина, да знаете!

Първо ако е истина му е отнело месеци да ги събере. После часове да ги брои. Накрая сили да ги мъкне. Ама според него е прекарал някой друг който по цял ден си клати краката. В Германия това няма как да стане. С над 15 монети се води за гавра със служител. Само в банки могат да ги приемат, но там имат машини.

Каква гавра е да плащаш с нормални пари, които са в обращение, това са пълни глупости!

касиерките НЕ СА БРОЯЧКИ на центове. Над 15 моменти могат спокойно да откажат да те обслужат в Германия. Дори автоматите за марки на писма ти връщат обратно центовете като минеш 15 монети. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ТИ БРОИ ПАРИТЕ. Като са ти много на дребно - отиваш в БАНКА. Като не ти изнася - претопявай си ги. Глупостта не е информацията, а липсата на информация !

че е гавра,независимо,че са законни тия монети,кой му дава правото на тоя да се подиграва с хората,дано му платят заплатата в стотинки да го питам тогава този наглец самозабравил се,всичко,които одобряват постъпката на боклука са му подобни

не ми обяснявай как е в Германия! Тук е България! И няма как да е гавра когато плащаш със законната валута! Гавра е да е толкова скъпа винетката при тези заплати и тези пътища!

кога съм твърдял обратното??????? В Швейцария е 40 франка !!!! А улиците им са мнооооого по-добре от Българските. Само че какво общо има жената на щанда с това и какво е виновна тя?

Сега не знам дали е така,но през Ноември 2016 г. лично аз бях обран в Германия и ми се наложи на една бензиностанция до Дуисбург да платя 72 евро на монети-НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ!!!!

72 евро на колко монети? по 1 и по 2 ли? Хайде да не си измисляме случки, а?

Управниците като видят новината, ще се го преместят от единия крачол в другия. Те нали си карат по-"магистралите". За другите какво им пука че карат в угарта. На обикновения човек да му се наложи да мине 1-2 пъти в годината по тези магистрали.

много съществено - заглавие от друга медия: "След счупена джанта, мъж купи винетка с жълти стотинки" Вече не питам, защо е пропуснато - за да го оплюем, естествено. Браво на човека.

трябва да го наградят човека щото си е купил. Аз няма да им пълня претъпканите гушки.

Идиот

Тоя е голям пичага, да знаете!!!

Ма много, детска му работа.

аз съм следващият, остават ми да събера още 10-ина лева на стотинки.

Мога да ти ударя едно рамо със 7-8, събирам ги вече 2 години- пращам по еконт:-)

ще се справя в кратки срокове. Всичките ми колеги в офиса вече ги събират за мен след като разбраха за какво са ми нужни.

Служителките си взеха поука и .....вече няма да гласуват за ГЕРБ.(предполагам и онзи-със стотинките също)

Сладур!!!!

И защо това трябва да е новина. Монетите от 1 и 2 стотинки са надлежно платежно средство на територията на страната.

"Вината е в управниците. Защото явно се краде и не може да се направят пътищата както трябва - по европейски стандарти", допълва мъжът. Ама не отиде при тях, нали, по-лесно беше да се изгавриш с труда на жената на гишето, да ти брои стотинките 2 часа!!!

Стотинките са пари, на жената на гишето това й е работата! Ако имам кафемашини и имам само монети - ще ми откажат услуга ли?

Работа, работа,ама какво му е виновна за комплексарщината и липсата на акъл? Докато се е занимавала с него, е можела да обслужи доста хора. Я си помисли за другите, които са го чакали да приключи и са се карали на служителките.

няма да ти откажат, както и на него не са отказали, ама в случая този си признава, че три месеца е подготвял "акцията" - събирал дребни монети. Иначе, да - редовни пари са , не споря

Това трябва да започне да се прави масово от всички, които си купуват винетки. Иначе никой няма да се стресне и ще продължаваме да се трепем по "първокласните" пътища "поради несъобразена скорост"

Простотия! Ако аз съм касиер и ми дойде подобен комплексар, ще му изсипя стотинките в/у главата, а после ако иска да си ги събира.

Ще си ги смета в кошчето и пак ще ти ги дам да си ги броиш.

Ако ви ги изсипе върху главата това е посегателство и имам право да се защитя. А тогава да му мисли касиера.

"явно се краде и"- сече крайпътната дървесина, без да се разширява пътя (виж отсечката село Миндя- квартал "Разпоповци"-Елена)!

Понеже пътувам последните 8 години по този път, (то друг няма и да искам, този е единствения) абсолютно те подкрепям. За 8 години- нищо, ама нищо, преди Миндя храсталака е върху асфалта, мантинелите са обрасли в бурени и дървета , реално пътното платно е с намалена ширина ... 8 години никой не бутна нищо, а камионите с дърва го довършиха това пътенце.

Правил съм такова нещо в училище, но си е детска работа. Създаваш главоболие на някакви служители, които плащат същите винетки като теб и също карат по разбитите ни пътища. А на тези, от които зависят нещата им накривяваш ...