Виктория Георгиева от "Майки за донорство": Има клиники, които превръщат лечението в бизнес

Над 1000 са родените бебета с помощта на Фондация "Майки за донорство" само за няколко години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заради тези "майки" ВАС отмени цялата наредба 28 и остави жените без финансиране за инвитро! Полакомихте се за лесното, вместо да правите информационни кампании, а най-добре да внасяте ДЯ- вие си правите реклама- ето ви рекклама! Смотани, загубени, прости съсипахте бъдещето на жените.

Да,така е! Бизнес... и вие не сте по-различни . Кърлежи ..

Браво! Дерзайте!

Да. Търговия е станало. Както всичко в България. Ето обаче, че има хора готови да променят нещата, но никой не ги подкрепя.

В Дир днес има “новина” за доплащането, така, че бизнесът , за който говори жената си се потвърди официално.

оТМЕНИХА НАРЕДБА 28, ТРЯБВА ДА СПРАТ ДА РАБОТЯТ КЛИНИКИТЕ

С регистрацията на лечебните заведения като търговски дружества, този върлосотпадна. Те а задължени да правят бизне и да печелят...Не очаквайте нещо друго то вече беше...

Лично на мен много помогнаха. Възхищавам им се. Всичко правят сами и нямат от никъде помощ. И успяват.

Сериозно? Имало клиники, за които лечението не било бизнес???

Добре, лечението е бизнес! А защо да има донорство и даряване на органи безплатно?

Че то цялото здравеопазване се превърна в бизнес! Пациентите се възприемат само като ходещи и говорещи банкомати!

Хубаво би било да се обявява кои клиники работят с български и кои с вносни яйцеклетки. И всеки да си решава какво избира. Донякъде става ясно от цената на процедурата - няма как при ползване на яйцеклетки от чужбина ин витро програмата да струва под 10 000 лева. Не е ясно и при яйцеклетки от чужбина какви генетични тестове са правени на донорите и дори да са обявени такива, доколко информацията е достоверна - няма кой да контролира това у нас. Ако няма човещина и не си помагаме, на вносен генетичен материал ще трябва да разчитаме. Всеки си решава доколко може да приеме това. Но и да сте достатъчно широко скроени, ще имате ли бюджет да си го позволите?

дрОгаре, лечението Е бизнес!! много сериозен бизнес! в България нещата с лечението са зле, точно защото не можем да проумеем , че е бизнес, и го правим като лаици!

... и затова лечението и възстановяването на загубите/дефицитите е с пари. Причината за загубите/дефицитите е в хората, в тяхното неумение, невежество, безотговорност и/или неразумност да опазват здравето си. И лекарите са просто консултанти за възстановяване и опазване на здравето. Да не изключваме и безспорният факт, че във всяко стадо има мърша. т.е. и в лекарското съсловие част от лекарите са част от проблема, в случая проблемът със загуба на здравето.

Даряването на ДНК под формата на яйцеклетки е бомба със закъснител. Вашите деца и внуци след време ще се "чифтосат" с полубратя и полусестри.

Моля запознайте се преди да говорите по темата. Пишете остарели неща. Доказа се, че това не е така. За сведение световен опит от 33 г

Те така мислят и във Гранция, Англия, Америка и още куп държави. След години ще правят хора в лаборатории, ще ги износват машини и всички ще са си братя и сестри. Споко. Бойко ще се погрижи да не стигнем до там с имигрантите на Меркел.

Правил съм проучеане по темата за университета. Ин витро в Щерев 8-12000 лева според броя яйцеклетки Ин витро в Селена 7000 лева Ин витро в Ню лайф 12500 лева Ин витро в Надежда 6100 лева Ин витео в Клиника София 6000 лева Ин витро в Шумен 11 000 лева Ин витро в Стара Загора 8000 лева И т.н Държавата дава 5000 достатъчни за процедурата, залагат се плюс 1500 за разходи на донора. Хайде сега смятайте къде е лечение с включена печалба и къде е бизнес като бизнес. Че нещо не схващате разликата. А по отношение на децата в българия, няма такива. Завършвам и изчезвам. Това не е държава.

Изчезвай още сега мръшляк, само тебе те чакат, има да миеш насраните гъзове на старците.

За съжаление в клиника София има нулева успеваемост :-(

Не знам как си правил проучването, но като човек минал през клиники за АРТ, мога дати кажа че: Разходите за ин-витро, икси, и.т.н са твърде индивидуални! Всичко това зависи от репродуктивното състояние на пациента /пациентите/!!!

Индивидуално... Представи се по-добре - служител на клиника.

Не съм служител на клиника!!! "Най- обичам" неграмотни студенти да правят проучване и да се изказват по форумите!

Човекът говори за инвитро с донорска яйцеклетка, а не просто за инвитро със собствени яйцеклетки, при което всичко зависи от това какви лекарства се използват за стимулация. Клиниките си имат тарифи и човекът е много прав - това са сумите. Аз съм една от тези, на които просто им се налага да използват донорски яйцеклетки и затова знам, че цените са същите, каквито ги е посочил.

И още нещо. В братска "демократична" Америка по която простите човеци се прехласвате, едно инвитро е 87 хиляди долара. ..... Да ви е честита светлата демокрация. До десет години се очаква българите да са малцинство в тази държава.

Стига болшевишки глупости! Цената за процедурата в САЩ е под 20 000 долара, ако е несполучливо следва втора, трета, като цената на три общо е малко над 30 000 долара. Към това да добавим, че там доходите са съвсем различни и тази сума въбоще не е толкова голяма за тях, а също така има най-различни методи за финансиране. Тао си гледай собствените изкаляни червени задни части и не се грижи за тези, които правят нещата точно както трябва!

Говорите на изуст. Там където аз правя цената е 6100 на инвитрото. Точно, защото Майки за донорство са там. Д-р Стаменов и д-р Тихомирова, техен пациент съм.

Миме, колко опита прави там, "където го правят за 6100"?

Цялото ин витро е бизнес,ама ако не беше,нямаше да го има.

Всички здравни заведения на територията на ДЕМОКРАТИЧНА България са ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА и за да си получи персонала им заплатата, то тези търговски дружества трябва да реализират печалба!Дори и за сметка на здравето и живота на обикновеният човечец.Евротихоокеански ценности - нищо лично дами и господа демократи!

Драги ми прости и по прости човеци, да ти сменят маркучето на бричката ти вземат 500 лева а разходите по едно инвитро са далеч по големи и никой не е длъжен да ги плаща от джоба си. ..... Затова ви намъкнаха по градовете за да си направят светлата демокрация на гърбовете на такива прости селяндури като вас. И още малко да си приберат печатаните хартийки и ще почне тотално унищожение на човеците. Мисля че ви писах че светлата демокрация е измислена още през Римската империя от равините в провинция Юдея.

И то голям. Ин витро от държавата при това с печалба 5000 лева. Ин витро в клиника 10000-13000. Мамицата им. Съсипаха ми живота с кредити. Сега и турците започнаха. Един българин няма да остане

Според мен всички клиники в България са търговски. Има редли случаи да работят и з ахората. Гарантирано от ГРОБ.

Още веднъж да посоча за пример в това отношение Франция - когато жена със средно обарзование роди третото си дете, държавата я ПЕНСИОНИРА.АКО ЖЕЛАЕ ВЪПРОСНАТА МАЙКА БИ МОГЛА ОТНОВО ДА ТРЪГНЕ НЕ РАБОТА, БЕЗ ДА ГУБИ И ЦЕНТ ОТ ПЕНСИЯТА СИ! Ясно, разбираемо и явно че работи този модел.Но да повторя - жената трябва да е родила и трите си деца след завършване на средното си образование.И никой не говори за дискриминация!

ми то е и сега така, ама е само за циганите.

...едни пари тук в БГ ти дават, та било то и за циганите!

Тези хубаво искат да има деца, ама това няма да помогне. Нацията изчезва. Целта е тъмнокожи , имигранти и есякакви други да има. Освен това инвитрото с донорството, не се плаща от държавата. Онзи фонд дето все го говорят плаща на клиниките да НЕ правят деца. Мафията в ин витрото е пълна. Моя кум 5 пъти го финансират с 1000 лева рушвет. А можеше само 3. То тези пари са за лекарите, не за семействата. Всяка година изтичат по 15 милиона там, а успехи никакви. За толкова пари що деца ще има... Ама, ако успеят всички хляб за тях няма да има. Не го мислете, измислено е.

Ей хора защо, вместо да коментирате и само да оплювате не вземете да помагате. Не казвам всички да дарят яйцеклетки или сперматозоиди, но за да се помогне има и други начини. И не, момичетата от "Майки за донорство" наистина не получават заплати за работата която вършат.

да, те работят за идеята - и от какво се издържат тогава?

Съвременните млади хора първо завършват образованието си , след това правят кариера и най-рано към 35 решават да надхитрят природата и да зачеват деца. Още 5 години отиват да открият, че не им се получава и ето навъртяли 40 лазарника. Е , как няма да има репродуктивни проблеми и бездетни семейства. Всяко нещо е с възрастта си.

Аз не виждам нищо неморално даряването на яйцеклетка или бъбрек или кръв да е платено, но регламентирано. Преди време ми трябваше за близък няколко банки кръв за операция. Нямаше кой да дари, няма от къде да купя законно. Добре че намерих да купя от "черния" пазар. Благодарна съм на тези хора помогнаха за операцията на баща ми. Ако донорството стане платено ще има повече донори.

Само не за донор на яйцеклетка. Няма да ми даде мира мисълта, че някъде има мое дете,за което нищо не знам. Накрая ще лудна от мислене. Не е за всеки тази работа

Добре всичко е бизнес и пари, както казват всички! Апаратура, лекарски труд и т.н.т. Но защо тогава пледирате донорството на яйцеклетки и сперматозоиди да е безвъзмездно? Що за изключение, базирано на благородство? Защо и лекарите да не проявяват благородство? Или всичко се купува и продава само за едната страна?

А стига бе. А други има ли?

Ако искате лечението да не е бизнес, лекувайте се като ходите да се молите в църква. Всичко остнало е бизнес. Сградата на болницата струва пари, апартурата струва пари, лекарите са вложили 10 години от живота си, остойностете го в пари, консумативите струват пари, пари струват дори сметките за ток и вода, колкото и да не ви се вярва.

Тия дето "са вложили 10 години от живота си" получават едно скъпо обучение (почти) като подарък! Нека да започнат да си го плащат както е в нормалния свят, пък след това да искат аналогично огромни за България заплати. Относно цените на лекарствата и консумативите - там доставчиците играят с огромна печалба и част от нея отива отново при бизнесмените-лекари - комисиони, екскурзии, "подаръчета"... Ток и вода изобщо не се изразходват разумно в общинските и държавните болници, а и там се краде от всичко, вкл. от храната на болните! Като си икономист я обясни защо общински и държавни болници изнемогват и фалират, а частните процъфтяват?!

да станете лекар?

Жертваното време няма цена! Няма нищо безплатно. Аман от "разбиратели", ама от "грамотност", цялата нация е ослепяла за реалността...

Бай Иване, ще ти обясна защо частните клиники поръфтяват, а държавните изнемогват - заради характера на дейността ми! Отивайки в частната клиника ти знаеш че отиваш в частна клиника и там за всичко се плаща! Отивайки в държавната болница - там са ти длъжни за всичко... Освен всичко друго държавната болница се налага да лекува безплатно един вид пацианти, които хем не плащат нищо, хем имат най-големите претенции! Всичко това води до недостиг във финансирането, а той от своя страна до влошаване на услугата... Ясно ли се изразих?

Така е - струва пари! А защо не кажеш колко пари се дават от бюджета и какво се случва с тях? Плащаме с десетилетия и като се наложи нещо се оказва, че почти нищо не може да се направи, ако не се доплати - и то сериозна сума! А тези, вложилите 10 г. от живота си, да отидат там, дето плащат повече и да видят как се бачка! И дали могат да правят това, дето си позволяват тук!

бих дарила яйце клетка, но ще трябва да видя наредбата, до колко години може, защото не съм първа младост, успех на младите, жалко, че можех да родя още едно, но сме бедни и за тази държава деца си казах повече -НЕ!

Благодарение на тях сега съм майка. Благодаря ви за това, че не се отказвате въпреки всичко и всеки. Щеше да е по хубаво да имате подкрепа от повече хора и клиники, но ...никой явно не иска да няма корупция и безвъзмездно даряване!

"Раждаемостта ще скочи, когато икономическите условия за живот на данъкоплатците са по-добри. Никакви други мерки не биха имали сериозен резултат и са наливане „от пусто в празно”. Това са пълни глупости! Най-богатите държави са с най-ниска раждаемост докато бедните - с висока раждаемост. Да не би Германия да е бедна, че има е сред първите с най-ниска раждаемост в ЕС? Да се спрат абортите като контрацептивно средство, момичетата да не се тъпчат с противозачатъчни хапчета от 13-годишна възраст, целибат преди брака (безразборният секс води до полово-предавани болести=стерилитет), повишаване на майчинските, големи глоби за работодатели, отказващи да вземат бременни или потенциално бременни жени, забрана за провеждане на гей-паради, с които се промотира извращения и и се заразяват подрастващите. Така ли никой не се сеща за тези мерки или те са политически некоректни? Донорството на яйцеклетки и сперматозоиди ще реши 1 проблем и ще създаде на негово място стотици други (кръвосмешения, увреждания вследствие на инвитро процедури, разпаднати бракове и психопати, заради отсъствието на единия родител и т.н.

Защо не се запознаете по обстойно с наследствеността и гените. На това положение сме точно от закостяло и неграмотно мислене по теми. Умни хора сме, а една Румъния ни изпревари и интелектуално и всякак.

В статията се говори за даряване на яйцеклетки и сперматозоиди. Трети начин няма, както няма и трети "пол". Всяко дете има право да знае, кой е баща му или майка му. А дарителите са анонимни. А сега, ако сте толкова умна, кажете ми, какво ще направите, за да избегнете кръвосмешението, а оттам и уврежданията? Ще абортирате децата в утробата, щом откриете увреждане? Хитлер вече го е правил. Това се нарича евгеника. ДОбре дошли в новия толерастки Трети Райх. Изглежда в морално отношение светът не е дръпнал много напред. Да не кажа - деградира.

Страхотни са Майките. Много помагат

Открила топлата вода.

Щом извършваш някаква дейност и трябва да плащаш заплати, осигуровки, данъци, консумативи, поддръжка, апаратура, то това си е бизнес.

Когато започнете да дарявате Вашия труд, тогава ми говорете за бизнес. Вие сте на заплата към тези пари, без значение дали идват по европроекти или от картички, дарени от хората.

Проверявам ги в момента. Нямат перо заплати. Продължавам да ровя и чак не вярвам, че има такива.

Но аз още помня тежките времена когато банани имаше само по нова година, над 2 лв. Имаше и ябълки за стотинки, ма кой ти яде ябълки. Не ща да се връща... БАНАНИ, БАНАНИ, БАНАНИ....

Това просто показва, че забраненият плод е по-сладък. Бананите са много по-ниско качествен плод от ябълките и навсякъде по света, ябълките са много по-скъпи от бананите!

Г-жо Георгиева КАПИТАЛИЗМА превръща всичко във ПЕЧАЛБА! А един гладен, неук и болен народ се управлява лесно.

50 двойки- над 1000 бебета - по 4 на семейство?

По 10.

На 50 са платили.

Естетвено, нали от това живеят... При това е спорен самият принцип да даряваш "яйцеклетка или сперма" - та това е част от твоята матрица и цял живот ще си мислиш "къде ли е детето ми?!". Противоестествено е някак си...

сички клиники ПРАВРЪЩАТ ЛЕЧЕНИЕТО В БИЗНЕС. ЗАДЪЛЖЕНИ СА ПОЗАКОН.

Е ссмо нейните ли, то поликлиниките отдавна са го превърнали в бизнес....не, че нещо, но това не е новина.