Нападател с нож е застрелян във Виена

Австрийски войник застреля нападател, който го атакувал с нож пред резиденцията на иранския посланик във Виена.

Обратно в новината

Коментари - Нападател с нож е застрелян във Виена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прочетете внимателно финала на статията: '23-годишен наркозависим от афганистански произход призна, че на случаен принцип е нападнал трима души от едно семейство край ресторант, както и свой познат афганистанец. ' - евролидерите не знам каква програма имат за интеграцията на такива подчовеци и примитиви но не съзнават че подлагат на риск своето население.

Това са последствията от арабското нашествие в Европа режисирано от Меркел и платено от Сорос.

Имам позната в малко градче в Австрия.Имат имигранти,но били кротки.Работели,плащали си в магазина ,кротко ходели по улиците.Ето защо било- Австрия не е Германистан.

Бързо цаца-та да обясни, че е нарушена неизбежната самоотбрана и трябва да осъдят войника, че я е превишил...

на войника!! Tрепане, му е майката!!;))

Абе, ще дойдете вие на моа, че който нож извади не е задължително от нож да умре!!!!

В демократичните страни да те застрелят това стана като "добър ден". Бон тон един вид, заедно с велкомето. Я да беше станало в бедната ни родина, да видиш ти Амнести интернешънъл, да видиш ти БХК, да видиш джендър НПО-та и съд в Хага, Страсбург и щата Алабала. Че доклади, че тръшкане на дойчевелето ...

Някой знае ли какво се случи с горските и полицая, които бяха нападнати и бити по време на изпълнение на служебните си задължения с колци и метални тръби от тъмно зелени? Какво беше решението на разследващите, имаше ли съд и присъди или го сложиха към "неизвестен извършител"?

Като ни обраха до шушка вероятно мангали действали без ръкавици с оставени отпечатъци и викнахме кр полиция и кво - едно голямо нищо. получихме неграмотно писмо след 3 месеца - неизвестен извършител! Ако си цях в къщи щях да ги колна като нищо за тоя стес дето преживяхме че не можем и да спим спокойно и когато се прибираме треперим всеки ден! С кеф бих разпрала тарбусите на айдуците!!! Писна ми от всичко взеха ни здравето и спокойствието! Никой не мисли за обикновения човек! Докога???

Дали са арестували войника за превишаване на неизбежната самоотбрана?

Или пък БХК да започне кампания срещу него...

Въпрост Въпрос: Що не хленчат за либерализация на огнестрелните оръжия? Отговор: Щототия си нямат патриот.. Жамбаски! :)))

Значи, във Виена, както и навсякъде по света, като те нападнат с нож дори на улицата, можеш да стреляш, само у нас не можело - според цацаратурата и замаяната полюция, която не можеш да я повикаш и за по-малко от два часа да ти обърне някой внимание...

Браво,адекватна реакция.ПЛЕВЕЛИТЕ трябва да се УНИЩОЖАВАТ навреме.

Ако беше у нас, прокуратурата щеше да излезе да обяснява, че е превишил правата за самоотбрана, срещу нож не може да се стреля.

браво на воиника,правилно е постъпил!за съжаление развали ни се спокоиствието от както напълзяха тези скакалци европа!

австрийците си имат собствена армия и не са член на нато и си отстояват собствения интерес без да се съобразяват с никой

ЕВАЛА на войника, и на командирите му, и на тези които са го обучили!

Още повече, че ножът при изненадваща атака от непосредствено разстояние е изключително ефективно и смъртоносно оръжие. И е идиотщина да се приема, че в такава ситуация е по-малко опасен от всяко друго оръжие, с което може да се защити човек.

Този войник да се радва, че не е в България, защото веднага влиза в затвора. Как така ще стреля срещу нож.

И ножове трябва да дават в армията, и бухалки и брадви, щото не е иначе равна ответна реакция и ще изгори войничето!

пример за успешна интеграция

язък изгоря войнияето на малко 20 год зад решетките .А той харадателя си е мислил че е като бг. полицаи

Какво се случва у БГ при ситуация близка до тази: преди години когато още имаше БГ Армия, като Дежурен по поделение срещу мен беше извършено следното действие -По време на прожекция на филм в киносалона на поделението, при 70 човека на ТЪМНО, е извършена "мечка". Извикан съм в киносалона от поставен човек и в гръб ми се нахвърлят 2+2 войника. Направен ми е захват отзад през кръста, заедно с ръцете с последващи 2+1/2 опита за вдигане+ подсичане и хвърляне с вероятно събаряне на пода.....БЕЗ никаква обективна причина. С Божия помощ, почти на косъм успявам в следващите 3-4 сек да се освободя и 3+1 нападатели да се трапосат на пода, преди да бъде пуснато осветлението. Питам ги: Какво става? Мълчание. Отговор на разследващите по-късно:" Ами те са те объркали". С кого ме объркаха? -питам- същото мълчание. Та ако в качечството на Деж по поделение бях изтрелял 16-те патрона по нападателите действащи в гръб аз като кавъв щях бъда таксуван? разследващите се оказаха организаторите на тази провокация и диверсия в мирно време, щото и те трябва да отчетат че работят. И разбира се не понесоха отговорност.

Пич, това може да е вярно, само при положение, че си бил новооперен фазан и си се правил на "голяма работа" пред стария набор. Ако си бил офицер и си докладвал, щеше да го пишат ЧП и жална им майка на участвалите.

Защо изтрихте обяснителната записка хвърляща светлина по случая? Искам да видя мнението на хората по въпроса: Какво би се случило ако аз в качеството си на Деж офицер, той и командир на рота с 6 год стаж в Първоешелонно бойно поделение на БНА при нападението върху мен В ГРЪБ , НА ТЪМНО, бях употребил служебното си оръжие? Могъл съм да таксувам за части от секундата случващаото се като нападение от Вероятния противник? Жокер: От положение на пистолета в закопчан кобур на кръста, без патрон в цевта, със свален предпазител, изваждам и произвеждам изстрел за време = 1 секунда.

2+1/2 опита за поясно хвърляне суплес, защото на първите 2 ошашавен и с блокиране ръце се чудех какво става, на 3-я взех "отношение" по случая. // 3+1 войника има дабъл обясненение; /1/. 4-ят нападател опитвайки се да напусне сцената бе хванат за яката на тъмно, но ударен вече на светло. /2/!! Ядрото няма как да е войник, а нещо друго външно, преоблечено, но са минали много години, някои вече са си отишли от този свят..Показателна е случката; печелиш битката , но губиш необявената война.

"...мотивите на нападателя са неизвестни" Напротив, известни са. Мотивът е "Алаху акбар".

Да не забравяме, че досега в Австрия нямаше терористични актове. Но присъединяването и към Вишеградската група с твърдата антиимигрантска политика на Себастиян Курц, както и срещата му с Владимир Путин, доведоха до тези "спонтанни" нападения на лумпени от третия свят. (Нищо чудно и да са наркомани - хем по-лесно се управляват, хем има алиби за спонтанност).

добре че случката не е в българия. Че сега бойника щеше да е превишил силата при неизбежна отбрана: нож срещу пушка... Сега в българия, войника би бил задържан за 72 часа, след това прокурора би излязал да обясни как не е било така, ами войника го бил застрелял отзад в двора, на 100 метра далечина... къф късмет че войника е австрийски...

Войник на пост е недосегаем !!! Винаги е можел да използва оръжие в своя или на охранявания обект защита и никакви закони не го ловят !!!

А бе то и нашите полицаи би трябвало да са недосегаеми, когато изпълняват служебния си дълг, но често пъти ги бият, а те не смеят да се защитят с оръжие.

Припомням ти случая с граничаря, който застреля един нелегален при нападение от 20 афганистанци.

4 куршума са малко трябвало е цял пълнител и базука

Браво на австрийския солдат! Само така!

СОЛДАТ е на баба ти хвърчилото ! ВОЙНИК е думата която търсиш неразумни ЮРОДЕ !

Soldat е Войник и на френски и на немски и от там е отишло в руския неграмотнико. И тъй като момчето е австриец, значи е soldat.

Шило

Браво на войничето!

оня ден, дори тук в дира го имаше, унгарски политик от партията на орбан беше пуснал клипче от виена(бецирк фаворитен). едно бяло цивилизовано лице нямаше в клипа, за цяр! мазната толерастийната общност се възмути...от истината и клипа беше изтрит от някои сайтове. интересно, мазната толерастийната общност не се ли възмущава, когато през три дни "клетите мигранти" колят ЗА БЛАГОДАРНОСТ хора по улиците на някога чиста и спокойна виена???!!!

Вижте какви поражения нанасят хора въоръжени с нож. За близък бой ножа е много опасно оръжие. Много добре войника се е защитил като го е застрелял, иначе вече щеше да е мъртъв. За това не трябва да обвиняват д-р Димитров, че застреля Плъха, тъй като ситуацията е била идентична.

vasil

От седем метра и по- малко,ако въоръжен с нож се втурне към въоръжен с огнестрелно оръжие - не се знае кой кого.

Напълно съм съгласен. Особено ако този с ножа е от тези народи, за които е традиция още от малки да ги обучават да носят и да си служат с него.

Сега, ако някой си помисли, че това е терористичен акт, да знае - не е верно. Това вероятно е "наркозависим от афганистански произход", който ако не беше застрелян трагично, щеше да си признае, че го е направил поради етническа особеност, и на случаен принцип. Тъ, тъй.