Видни царисти се събраха във Врана заради имотите на Симеон (видео)

Милен Велчев, Даниел Вълчев, Николай Василев, Мехмед Дикме, Асен Ошанов, Максим Бехар, Соломон Паси, Антон Станков и други обсъдиха решението на съда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв цар? На кого? До кога Соломон Паси ще използва титла,която вече я няма. За Врана знам, че наистина е на Симеон, т.като Фердинанд я купи със своите пари, тоест ако не греша руският император му дал тази сума - три милиона франка. Какво станало след ревлюцията, не знам. Май Ленин признал всички сделки недействителни. Така че Симеон наистина законен собственик на Врана. За други имоти не знам, но попрадал е много дървесина на Гърция. Добре се разпоредил с собственост на българския народ.

видни царисти!

в шумен се знае че това нещо бехар е за затвора, с фалшива диплома за средо образование т.е и фалшив цяла "кариера" и откраднати парички които ще трябва да върне и отработи в пандиза, справека -как е бил записан в университета в прага когато баща му там оправяше задните мостове на лиаз мадара по времето на живко попов

глупости с описа на кимон георгиев, съюзниците заповядват на българия да прати на майната му царя и царицата и да бъдат конфискувани веднаж завинаги неговите имоти , без да знаят че е голтак, кимон георгиев като стар натегач пише каквото му попадне за да се хареса на американците, руснаците и англичаните, борис няма никакви имоти, освен това е и военен престъпник- какви ги дроби тоя урунгел от мадрид и неговия "юрист уъшанов, който е за панделата за фалщифициране на документи и ровене из архива с досиетата, дребен доносник

Гъзомииници винаги еимало, Но тези са ЦАРСКИ.

Три поредни правителства правят опис на личните царски имоти, като документите за трите описа ги има в Централния държавен архив, където всеки може да се запознае с документите и прилежащите нотариални актове. Първия опис е правен през 1920 г. от правителството на Александър Стамболийски, ако изобщо ганьо знае кой е това. 12 са имотите в този списък от 9 февруари 1920 г. Втория списък е от 1 януари 1933 г, където имотите са 13. Имотите са с един повече, защото през 1929 г. цар Борис ІІІ е купил земя в с. Баня, Карловско, и построява къща. Третият опис е направен през септември 1946 г. със заповед на министър-председателя на отечественофронтовското правителство Кимон Георгиев - №57/3.VІІІ.1946 г. И по ирония на съдбата точно този документ носи най-краткото и недвусмислено име: "Опис на личните имоти, притежание на бившия цар". В него се съдържат също 13 имота, а в писмо на "Председателството на Народната република" до Министерството на земеделието и Дирекцията на държавните имоти с дата 25 септември 1946 г. четем дословно: "В отговор на /.../ Ви изпращаме списък на всички бивши царски имоти, покрити и непокрити, в цялата страна. За държавните имоти, които бяха дадени за ползване от бившия държавен глава, имате списък при Вас." Шумът около връщането на имотите на Сакскобургготски се вдигна заради многото гори в Самоковско, но се засили три години след реституирането им от самоковската поземлена комисия. Всъщност разкритията на вестник "Труд" от лятото на 2003 г. само потвърдиха собствеността на Борис ІІІ над 12 хил. декара гори, защото никой не може да оспори един нотариален акт с изключение на съда. Фактът остава: цар Борис ІІІ наистина притежава такъв акт за собственост от 1930 г., издаден от самоковския мирови съдия. По тази причина за построяването на метеорологичната станция на връх Мусала Борис ІІІ е дал и формално разрешение като собственик на мястото, е видно от архивите. Списъкът на имуществото, описано през септември 1946 г. като "лични имоти на бившия цар", във Фонд 188, опис 1, архивна единица 703 на Централния държавен архив (ЦДА): - Дворец "Кричим" - постройки 2384 кв.м, ниви 371 дка - Дворец "Ситняково" - постройки 1381 кв.м. - Дворец "Саръ гьол" - постройка 564 кв.м - Хижа "Овнарско" - постройка 282 кв.м - Хижа "Среден нос" - постройка 50 кв. м - Остров "Св. Тома" - остров 3 дка в созополското землище до устието на р. Ропотамо - Далян "Христос" - Созопол, 12 дка - Царска Бистрица - 12 хил. дка - "Соколец" - гора с ливади - 22 дка - Евксиноград - лозе от 6.09 дка и лозе от 10.46 дка - "Врана" - имение (стопанство) 2650 дка, ниви 5.5 дка - София - Интендантство - двуетажна сграда, находяща се на ъгъла на улиците "Московска" и "Париж" - Дворец "Баня" - постройка 355 кв. м, незастроено пространство 9.75 дка и гараж 90 кв. м Всеки може да ги провери въпросните документи в ЦДА.

Това именно тези хора, който той лансира чрец ндсв навревремето. И понеже и тогава и сега не ги еня за националните интереси на страната - са се изпънали в защита на дядото

Въпрос: Тези не ги ли е леко гнус? Да защитават "човек", чийто баща е защитавал Търновската конституция - бъркаща в здравето на турците и който беше убит от комунистите. Същият "човек" влезе в КОАЛИЦИЯ С ТУРЦИТЕ И С КОМУНИСТИТЕ! Гнусна работа, смрадлива!

Всичките изброени - по една кирка, гуменяци, шаячни дрешки и да копаят тунела под Шипка! Мисля, че ще има достатъчно българи, които БИХА СИ ПЛАТИЛИ, за да са им надзиратели.

Как пък не се намери някое комунде да им разтури седенката, в ония стария стил?

Нали евреите са създали комунистите,как ще им развалят седянката...

Еврейската шайка се събра да се жалват как тъкмоо бяха добре ''оправили' България и решиха,че вече са си я присвоили,а то Българите взеха,че ги усетиха.Не става така!

Долна шайка крадци.

Който знае кои са татьовците на виндите цър-вулчета да си вдигне ръката... всички до един партай-геносен и ДС полковници

този дет дойде само, за да се облагодетелства, защо продължава да надава вой и да организира публичен натиск!? Да не би пак да го е закъсал хазартно...

Гатанка: - Руски възпитаник с костюм и маратонки... само "дипломат"-а му липсва... тоя да не го е зарязала женаму че така се е облякъл?

И "трабанта "тука.Напълно естествено.Самозабравили се крадци,долна шайка и имат лице да се показват пред хората.Нека види симо ,колко са му превържениците ,броят се на пръстите на ръцете.

ШАЙКА РОДООТСТЪПНИЦИ !

ОНАЯ ИЗМЕТ ,ДЕТО ПСЕВДОЦАРЯ Я ДОВЕДЕ ДА ОКРАДАТ ДЪРЖАВАТА,СЕГА ЩЕ МУ СЕ ОТБЛАГОДАРЯВА...

Трябваше оттам директно в пандиза всичките тия плюнки.

Видни царисти !!!!! СМЕХУРКОВЦИ !!!!! Само ако знаят колко жалки изглеждат , нямаше да си покажат носа навън !!! А може би знаят , но има някакъв друг ИНТЕРЕС !!!!!!!!!!!!!

Помня как гръмогласно се смяха едни чужденци, като им казах, че Симеон, бившият престолонаследник /защото де юре и де факто той е само и единствено това/ ни е министър председател. Голяма излагация беше. После една сутрин се събудихме с ЕРП-та, избрани и подредени незнайно от кого и по какъв принцип, без никаква тръжна процедура, без да са платили и лев в хазната. За БТК и въртелите на Милен Велчев с дълга няма и да говорим.

За смях е,защото въпросната фамилия Сакс Кобургота-Кохари е с еврейски корени и е натресена на Българие от еврейските банкери Ротшилд-двете фамилии от векове са неразделни.Този евреин беше върнат точно с помощта на евреите и на комунистите,които те са създали,за да си прилагат експеримента 'комунизъм' на Източна Европа и други нации.Та с една дума евреите решиха,че са си присвоиха България и Цар си сложиха,да ама не би...Евреите и турското робство,и комунизма натресоха на България и тази измислена чужда ''царска фамилия' Е да,ама НЕ!!!БОГ има последната дума -България си е на Българите,а евреина да отиде при Ротшилд да му даде имоти.Откъдето е изпратен,там да върви!!!На България и стигат вековните им мерзости!

Банда национални предатели

Всеки от царските лакеи е получил част от баницата и се надява за още..

Поздравления и за съдийката! Започвам да си връщам вярата в българския съд. Няма да си вържа траурна лентичка, ако кръвопийците и цялата им кохорта се изнесат, дори ще празнувам! А спомняте ли си интервюто на Гарелов, където Саксчето мигаше невинно и твърдеше, че нищо няма да иска от България, пък сега да има как цялата да я налапа. И Господ ги "чукна" със смъртта на сина им да се поспрат с тази лакомия, но явно трябва ниво на интелект, за да го разбереш. Всичките им деца и внуци ли трябва да измрат , за да се спрат?

нема спирка... гОркия цър-вул - изгнанник

"Соломон Паси, който също е близък до царското семейство, разказа, че остров Св. Тома също е на Симеон Сакскобургготски, защото има такъв нотариален акт, но никога не го е поискал." Ами то и Фердинант губи излаза ни на Бяло море и сега АКО МОЖЕ НЯКАК СИ ЦАРЕДВОРЦИТЕ ДА ГО ВЪРНАТ НА БЪЛГАРИЯ, КАКТО МИЛЕЯТ ЗА С ЦАРСКИТЕ ИМОТИ.

дума? какво значи НАЦИОНАЛИЗИРАНЕ? Това е едно свършено и не само формално мероприятие от народа на България. Какво има още да се умува и дискутира? Край Меже би той ще го разбере по добре така - es ist vorbei!

Абе, ама откога имаме "ЦАРИСТИ" ??? В смисъл, че в Република България, поне от 70 години, няма длъжност "ЦАР"? Аз ли нещо съм проспал, или ЛУДИТЕ САМОЗВАНЦИ, са ги ги пуснали в Годишен отпуск от Карлуковският център за психично здраве? Нищо против нямам лудите, ама като има ремонт и годишна профилактика в съответната клиника, не е необходимо да ги пускат в отпуск, а да ги разпределят в Дежурни Психо-диспансери!!!!

събрали са се щото са болни или недоволни от името на главния гуру, що удари на глави в пода и изтъркани колене ще има, като при представителите на една друга религия ..

Какъв нов термин само - "царисти"! Понеже не са благородници, но много им се ще, та намерили, та зашли, както казваше баба ми, която беше любовница на адютанта на виночерпеца на кочияша на капелмайстора на неговото Величество Цар Борко.Е, значи сме благи родници в текъф случей, ха-ха. Ма само за осемстин дни и нощи, че зеха и ни опраиха сите до един! Техната...на царистчетата и патрончето им, и да не пият много, вредно е за здравето, а и за чернио дробсткпт.

стария термин е царедворци, но никой от тях не желае да се нарече така, явно и те самите са слушали и чели социалистически народни приказки в които царедвореца е винаги лош милиционер ..

А чист слуга

Е сега като държавата се пребори със Симеон, дано ви вдигнат пенсиите, заплатите! Вече ще живеете достойно. Ще бъдете лекувани, без да доплащате. Всички ще живеете в разкош. А данъците няма да ги вдигат. Това, че от догодина данък за жилище ще скача двойно и повишаването на застраховките на колите сигурно са фалшиви новини.

Единственото свястно управление в този 30 годишен преход беше от 2001г до 2005г. Тогава имаше свобода и за журналисти и за предприемачи.

ПРИПОМНИ СИ ПРОДАЖБАТА НА БТК ОТ ТОВА ДЖУДЖЕ НА СНИМКАТА И ТОГАВА ПИШИ ГЛУПОСТИ ! ТОВА БЕШЕ УНИКАЛНО НАГЛА ДАЛАВЕРА И ТОЗИ ЗАПЪРТЪК РАЗКАЗВАШЕ, ЧЕ ТАКАВА БИЛА ПАЗАРНАТА ЦЕНА. ТАМ ГУШНАХА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ....ЧЕСТНИЯ И РОДОЛЮБИВ "ЦАР"

Щом в предателската компания се е вместил и UNIVERSUM -каролчето, това означава, че цялата им топурдия е ялова.

България не се слави с добри политици но от този цар по голям мухльо едва ли ще има някога. В кое време живеем да лобираме и да се кланяме на ЦАР. И то на какъв цар ? Погледнете го само на какво прилича, как говори и това ми било цар. Боже опази

Верни Кучета Симеон ги направи милионери !

след пет дни е 9 ти септември за сведемие на мони .

Такъв лилипут е симо комарджията нещастен дето го доведе илия павлов в бг...разбирай руснаците.

Попитали радио Ереван какво значи НДСВ. Отговорът бил : Не Давайте на Симеон да Вземе ! Дори Хитлер навремето не посмя да преименува НСДАП Национал-Социалистическата работническа Партия на Партия или Движение , в което да фигурира името му.Само този човек го направи.

лобисти. 1. има го записан Цсря да казва че не иска имотите си, преди да стане премиер. Е не зрам как така сега ги иска..... миже да си иска и цялоти царство

Kакви царисти, какви царе, какви пет лева ?!!

Senator1

Прабългарин и славянка, полегнали на сянка. Вади тури, вади тури, народили чукундури.

тия трябва да посветят Белене и Ловеч

Ima edin vrazkar, dinko Raytchev se kazva , beshe or yupitata , Sega se pravi nanekspert v Bruxelles.

Хе-хе, крадлив дЕдо им е дал да се облажат и сега са дошли да му правят серенада, за да не им разкрие далаверите.

Видни продажници, национални предатели, лицемери.. . Царисти. ... заради лапачницата. Тва е, да се присламчиш в краката на някой голям крадец, с който да ръфате заедно от голямата баница. И така осигуряваш собственото си сигурно и спокойно живуркане в БГ кочината. Гяню не изпуска келепира. ... Айде трийте ме.

Какъв цар на българите е тоя? Той дори не е българин, Нищо не го свързва с българската история.Ние сме древен народ.Той е никой!

От друг ъгъл! Нямам никакво отношение към горните господа, нито пък към Симеон Кобург Гота. Но си представям на какво ще се превърне Двореца, ако държавата си го върне. Ще потъне в забрава, ще почне да се руши, както всички сгради с архитектурна стойност, за които не се полагат никакви грижи. Накрая ще се продаде на "виден" мутробизнесмен, който ще го превърне в поредната чалготека или нещо подобно. Жалки времена я чакат Врана, ако стане държавна.

Преди да се върне царят Врана беше тотално занемарена. Той я реновира, направи музей. Когато стане държавна , всичко ще отиде по дяволите и ще дойде някой крадец на прехода от типа на Банев, Арабаджиев и т.н. да го купи за жълти стотинки.

какво е казал "едно време на всеки от вас поради дадени ми правомощия от народа на който казах 800 дни, ви правих услуги и издигах в кариерата и направих милионери, сега ви свиквам, че и аз изпаднах в нужда - помагайте" и се събира сговорна дружина на принципа на всяка подобна (тамплиери, масони) един прави услуга и после очаква обратно такава, даже и да е противозаконна или в ущърб на народа, от който са цоцали както привилегии, така и кинти

а народа седи и гледа

Незнаех ,че отрочетата на виден партиец и на капитан 1 ранг от ВКР са царисти.

Късмет извади кобурга, че не му видяхме сметката 44-та. Сега нека пак да ви краде, на ви цар.

Предателите на БЪЛГАРЩИНАТА, блюдолизците и отявлените врагове на всичко Българско се събират, за да кроят мръсните си конспирации срещу собствената си Държава Но те вече не са в собствената си държава, тъй като отдавна работят против Националните интереси на Република България, против всички българи. Срам и позор за предателите.

Вашата мила майка крадлива , и виe като всички дето са крали от държавата и народа хаир да не видите и парите дето сте откраднали за лекове и доктори да ги дадете и пак да не ви помогнат. До девето коляно да се сте прокълнати от хората и от бога.

Тая измет воглаве с тоя смърдел пръч,Соломончо трябва да са в Белене завинаги.

Свали комшията от майка си, татко ти си идва!