Рашидов: 5-6 човека направиха Възродителния процес

Възродителният процес се извърши от 5-6 човека. Когато виновниците бяха живи и здрави, лидерът на ДПС пиеше кафе с Тодор Живков, заяви Вежди Рашидов от ГЕРБ.

Обратно в новината

Коментари - Рашидов: 5-6 човека направиха Възродителния процес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И още нещо - някой запитва ли се защо БКП ще си създава проблеми, започвайки т.нар. "възродителен процес"? В началото на 80-те години на миналия век в България се чуваха слухове (по това време това беше най-достоверният източник на информация), че групи български турци са отправили искания за формиране на автономна република в Североизточна България със столица Варна и с турски като втори официален език. Други слухове твърдяха, че с подкрепата на Турция подобно искане има и за Южна България - района на Кърджали, населен с компактни маси от турскоговорещо население. Сигурно се досещате, че това е било инициирано от западните служби с помощта на Турция като част от "студената война". Така или иначе БКП и лично др.Тодор Живков виждат в турската общност "троянски кон". Тодор Живков заявява не един от пленумите: "Трябва да изкарамечаст от това население извън страната. Не го ли направим, ще имаме големи проблеми".

Всъщност, до средата на 80-те години на миналия век България е най-толерантна от всички балкански държави. Гърция изселва принудително хората с турско самосъзнание, а на останалите - не само турци, но и другите общности, бкл. българи - имената са сменени. Същото правят и турците - колко българи с български имена са останали в Турция?! Знаем за бежанците от Беломорска Тракия,от околностите на Одрин и Люлебургаз. За разлика от тях, в България изселването на турците е на доброволна основа. Сключват се няколко изселнически спогодби, които дават възможност на хората, които се считат за турци и предпочитат да живеят в Турция да имат тази възможност. Насилствено са изселвани само неудобни на комунистическата власт хора.

еи турчин престанете с този възродителен процес,500 години ни клахте,мачкахте, веднъж не съм чул и грам покаяние от ваша страна. българите 25 години ви се извиняваме че сме ви сменили имената наглетци такива !

най-страшно е било турското робс- тво,то прогони милиони българи из- вън българските земи.Това българите ще помним милиони години и няма да простим.Помнете какво казва за турците в българско Митхад паша-че са потурчени българи.

Вежди, иди си в ателието и се опитвай да докажеш, че не ти купуват някои глупости от етнически съображения, а заради "пластически достойнства" / "...и турчин може да направи нещо в пластиката..."/ Тй си наричан в чужбина "турчето"/Веждито се издъни с Лувъра! И сега се очаква потвърждението - "Какво ще сложим в българския "Лувър"?. Кристо Явашев го каза в едно интервю преди 2години - " "...Какво ще се сложи в този"Лувър"...?" Сигурно карикатурите на Стоян Венев и партиините художници от 50-та до 90-та, например: статуята на Тодор Живков от Секул Крумов... Мълчи си за "Възродителният процес". За това време много неща бяха измислени. Има много неща измислени от турските и западните служби! Днес те се повтарят, за да се обижда и злепоставя България. Измислихте някакво насилие и мисля даже "убийство"! А терористичния акт във влака в тунела "Козница" - колко загинаха? Защо не кажете, кога в Гърция бяхте преаименувани? А защо не публикувате в публичните издания хилядите молби от български граждани от турски пройзход и с турски имена, да получат български имена - /има в общионските реагистри хиляди молби!/ Защо не кажете, че всички български граждани с турски имена бяха викани в западните посолства на оглед, при искане на входни визи за запада и, че ви смятаха за потенциални терористи... Истината е, че БКП направи един процес смрад! Ти обаче нямаш право да се обаждаш, защото се преименува с разместване на букви! Ти си ВЕЖДЮ РАДИШОВ и мерцедеса на Георги Джагаров те разкарваше из София, а вие с него си пиехте уискито и ти му даваше акъл...Поне не се обаждай. Гадното е, че се държите като ТУРЦИ, а не като български граждани!

Поръчката е от Москва. Теоретиците, изпълняващи поръчението в началото са историците: акад. Илчо Димитров акад. Димитър Косев проф. Петър Петров проф. Вера Мутафчиева Инструктираните изпълнители: - Петър Дюлгеров - първи секретар на ОК на БКП в Благоевград - Димитър Димитров - първи секретар на ОК на БКП в Смолян. На тяхно разпореждане са предоставени намиращите се в районите им милиционерски и военни части. Изискването е (заради интересите на Кремъл) всичко да стане шумно за да бъде предизвикана Турция! А защо - потърсете и прочетете сами!

Всичката мара втасала, че почваме да чоплим Възродителния процес!

Тоя възродителен процес си беше простотия.....да погледнем нещата от другата страна. Преди 200 г. знаем ли коя кака пред кого е вдигала фустите:)) Някой може ли да каже аз съм 100% нам-къв си.....а живейте си живота,един в църква,друг в джамия.....хора сме,кой как се казва няма значение.

5-6 нашенци и стотици инструктори / изпълнители на цру оод, спонсорирано от фед

процес няма давност и той е престъпление, както твърдят от ГЕРБ, то ББ е престъпник и мястото му е в затвора! Това значи, че и позицията на Вежди е безпринципна! Не че смятам като цяло този процес за генерална грешка - начинът и някои нюанси бяха грешни! Защото и в момента български граждани членуват на етнически принцип в етническа партия в България и служат на небългарски интереси. Сега по-явно и масово, преди - по-ограничено и скрито, но и по-брутално! Така че, който се чувства български гражданин, нека работи за единството и благото на България. Ако ли не - пак да се изнася на безсрочна ескурзия, където му видят очите. И без това сега е и много по-лесно!

Прасето, дето го изяде за една ЧНГ със Зельо, по покан на "МуНтигрупп", как са казваше, с РБ-име ли го клахте или турското оставихте Тогава ли беше като стадо пияни свини "Наводчен", не като Волен, ти като заклан Пител скачаше, и един полицай биеше От тогава ли ти така предано лижеш на Боца газа Пъшо

Явно ВСИЧКИ от коментиращите /поне до тук/ НЕ СА ЗАПОЗНАТИ с И С Т И Н А Т А за така наречения "възродителен процес"проведен в Б-я!!!! Парите за този процес БЯХА на Г Е Р М А Н И Я и Ф Р А Н Ц И Я!!!Те искаха на дело да се проиграе евентуалното покръстване на МЮСЮЛМАНИТЕ в собствените им страни!!ТЕ СА истинските подстрекатели за това "дело"!! Историците в Б-я ЗНАЯТ ИСТИНАТА , но МЪЛЧАТ!!??

рядко може да се прочете нещо по глупаво тук , макар че не липсват глупости .турците в франция и германия са допуснати да влязат с работни визи . ако са били опасност няма да ги пуснат а не да плащат на нас за нещо . и защо точно на нас ?

Явно си голям глупак!! Попрочети тук , там и ще излезе че това е истина!!Има защитени научни степени по въпроса!!

Я кажи откъде имаш сведения или една жена каза на опашката:)))

"Рашидов заяви, че "Възродителният процес" не е бил извършен от целия български народ, а от 5-10 души. " А тези 5-10 нямат ли имена ? Или Илчо Димитров, таткото на ректора на СУ, си е сменил името в кампанията? А никой да не се съмнява, че "успешната кариера" на Иван Илчев нямаше да е толкова успешна без татковата кариера на международен престъпник.

А Б.Б. няма ли си име? Или патрона не се брои? На Него всичко Му е простено. Дори и приказките, че възродителния процес бил правилна стъпка? Абе тва Веждито наистина ли никога не изтрезнява? Май е така, защото ако изтрезняваше и му кажеше някой какви ги е плещил, щеше да се засрами малко от малко.А той ни срам ни очи дет викат.

Дами и господа,да припомня нещо че не ми се четат простотии. Възродителният процес /преименуването/ беше 84-85-та. Голямата екскурзия започна края на май 89-та. Доста от пишещите тук или не са били родени по него време или са минавали прави под масата но сега дават мнения и бла-бла.

Що не се направи справка колко граждани не си върнаха турските имена и с какъв образователен ценз са.

Стига пиянски брътвежи, ние също помним как емисари обикаляха селата и караха турците да се изселват в Турция.

Същите емисари сега ги подкарват под строй да гласуват за ДПС.

...господин Рашидов! пред вашите "сънародници" през 1989г. имаше следната алтернатива - или си сменяш името или ...заминаваш за Турция и те изселват. А каква е била алтернативата за нашите прадеди, които са и прадеди и на много от вашите "сънародници" ??? - от едната страна е бил купа чалми, от другата дръвника! Това също не се забравя. За вас то май никога не се е случвало.Хайде сега кажете, потурчването в България какво е било? Ама е удобно да забравите, което ви е угодно, нали? Геноцидът към нас българите е траял стотици години, милиони българи са били избити, изселени, инквизирани, с отнето имущество или потурчени! Възродителният процес не беше грешка! Това беше един несполучлив опит да се върне справедливостта - наследниците на потурчените наши сънародници да се върнат в лоното на православието и християнството.И то не за наш кеф, а защото още тогава се видя опасността от исляма! Само така нашата нация може да оцелее! Има нещо важно - да, съвременниците на този процес са го изживели тежко, но днес, техните деца и внуци щяха да се чувстват истински българи, а не "етнически турци". Всъщност, този възродителен процес вече 25 години го развявате и плашите с него българския народ! Турция дали ни се извини за робството, дали призна геноцида над българите, дали ни обезщети с милиарди за кланетата в Тракия и Беломорието?? Ислямът винаги изисква, но никога не дава, никога не сяда на "преговори" ! Вие плачете, че много "мюсюлмански" храмове били днес паметници на културата и музеи и искате те отново да са действащи.Добре, но първо направете Св.София в Истанбул действащ християнски храм!Като говорите за морал, помирение и дори разкаяние, защо като скулптор не направите паметник на Св.Георги Софийски - изгорен на клада през 1525г. заради вярата си??? Още от тогава сте ни избивали заради вярата ни, а ми говорите за морал и "свободи и права" !?....

До Ехо.Напълно съгласен.Разликата е, че в цитираните страни: 1.Пред закона всички са равни. 2.Корупцията е на много ниско ниво и оторизираните органи за борбата с нея постоянно си вършат работата.Особено големи са овациите,когато заловят някой политик и т.н. 3.Дискриминацията на основа на раса,пол,образование,религия (ако се докаже) е особено чувствителна тема и се наказва чрез всички възможни средства. За точка 3 според мен лично, дори понякога прекаляват.

Вярно е, че българският народ не е правил "възродителния процес", но нещата не са толкова прости. Може само 5-6 души да са знаели истинската цел. Българите само псуваха насаме, защото разбираха, че целта на кампанията беше да се предизвикат етнически размирици, като в бивша Югославия и унищожаване на България. Сега това се прави с други средства. Ликвидирана беше материално-техническата база, техническото образование и производството. Обучени в разни ченгеджийски и спортни училища мутри бяха хвърлени срещу народа и попречиха на нормалното развитие на капитализма. Една такава мутра назначиха и за министър-председател. Сега границите ни са отворени за нашествениците от Азия и Африка. И българите и местните турци намаляват.

Какви етнически размирици бре,говориш за различни неща в различни държави. По време на преименоването ме лашнаха запас в моята община,от всяко село имаше хора с които работя във фирмата.При наряд влизахме в кръчмата да пием по едно:)))автоматът стоеше закачен на стола/естествено без пълнител/....никой не направи и опит да посегне. С тия хора съм изял килограми сол,как да се хванем за гушите.

Според мен , България наистина има нужда от едно ВЪЗРАЖДАНЕ ... Интересно защо след като например в една Германия , живеят над 2 500 000 турски граждани , всички до един нямат намерение , трайно да се завърнат в родна Турция - НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ СЕ ОПЛАКВА ОБАЧЕ. ТАМ ВЪПРЕКИ ЧЕ СА ТОЛКОВА МНОГО - НЯМАТ НИТО ПАРТИЯ , НЯМАТ НИТО ТОЛКОВА "ДЖАМИИ".. НЯМАТ ПРИВИЛЕГИИ... ИМАТ САМО ЕДНАТА ГОЛА ЗАПЛАТА .И СТРОГИТЕ ЗАКОНИ И РЕД -НА КОТО С УДОВОЛСТВИЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТ ...???? Все един от тях почва там работа , с надеждата , да му е постоянна... Чака с нетърпение да си вземе немския паспорт след 5 години-и ако даде господ/аллах/ - след 10 години - да стане с гордост "немски гражданин".. !!! Как е в България - обратното. Родил се "Хасан" ,в България , отрасъл там , оформил се като личност -пак там ... А повтаря - като папагал- за турската си идентичност..???????? Всичко опира до "парите'... МАЙ ... ФАКТ е , че многото пари развращават... Факт е и , че малкото пари- са източник на конфликти и злини.. Войни и въоръжени конфликти - има само в страни , където цари МИЗЕРИЯТА ,НИЩЕТАТА И РАЗРУХАТА ... Ако това не им е ясно на нашите дебилни политици , е ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ..!!!!!! Че , ако не овчедушен българския народ - ТО ДОШЛИТЕ НЕПОКАНЕНИ ТУРСКИ ЗАСЕЛНИЦИ ПРЕДИ ПЕТ ВЕКА , ПО НАШИТЕ ЗЕМИ , ТЕ - ЩЕ ИМ ПОКАЖАТ НАКРАЯ "КОН БОБ ЯДЕ ЛИ" Влязоха в Парламент ..станаха министри... - и пак искат "ВЪЗМЕЗДИЕ" ОТ ПОЛИТИЦИТЕ.... А , КАКВО ДА ИСКА ИЗЛЪГАНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ??? зА ИЗЛЪГАНИТЕ НАДЕЖДИ И ПРОПИЛЯНИЯ СИ ЖИВОТ В ЧАКАНЕ..??? НЕ -не съм националист , но на България е необходима НОВА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ - КОЯТО ОБАЧЕ НЕ ДА ЛИЖЕ ПОДМЕТКИТЕ НА ГОСПОДАРИ ОТ САЩ ЕС И РУСИЯ- А ДА МИСЛИ ЗА БЪДЕЩЕТО . ЗА ТОВА НА СТРАНАТА НИ..НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД..НА СЕБЕ СИ -АКО ЩЕТЕ/защото-ако народа е добре и доволен- и те ще бъдат на почи уважение .../ .. А ЗАЩО- СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ-НЕ МИСЛЯТ ИЗОБЩО ЗА ТОВА... ЩЕ ВИ КАЖА !! ЗАЩОТО , НЯКОЛКОТО ХИЛЯДИ КРУПНИ ПОЛИТИКА И /ужким/БИЗНЕСМЕНА /които дърпат страната ни , надолу и назад ../- АКО СТАНЕ "НЕЩО" В БЪЛГАРИЯ- ЩЕ ХУКНАТ ВЕДНАГА В ЧУЖБИНА-ПРИ МНОГОМИЛИОННИТЕ СИ СМЕТКИ...

Според мен , България наистина има нужда от едно ВЪЗРАЖДАНЕ ... Хващам се само за първото изречение, че много дълго цялото..., дето си го написАл:) Хайде да го почваме ВЪЗРАЖДАНЕТО..СЕГА.

+++ С две ръце подкрепям коментара! Абсолютно вярно!

Рашидов, а сега как е? Доволни ли сте? Кой раздели деца от родители, семейства живеят разделени по света? Това не е геноцид, а невиждан геноцид!

Да се молим Богу само да не се наложи нов Възродителен процес след изборите.Да не се наложи всинца да се прекръстваме с турски имена!

тоя комунизъм до кога ще го дъвчете... махнете давността за всички престъпления...

Как в многообичаната от някои Америка всички се смятат за американци независимо от етническия си произход? Ако има какво да вземем оттам- това е. Че и в Европа второто, вече и третото поколение турски гастарбайтери се чувстват немци, нищо че пак са си с турските имена? Виждала съм как забрадени мами и азиатски татковци си водят децата вечер в спортната зала. Утре тези деца ще са германчета. Значи не е проблемът в онези митични корени, които са ни все на устата, проблемът е в качеството на обществото и държавата. В мултиетническите общества безпорно има проблеми, но когато има здрава държава, голяма част от тях се канализират от нормалното течение на живота. В държава както нашата още 25 години само да си говорим кой е виновен и в същото време тази говорилня да е параван за крадливи и нагли политици, все на тоя хал ще си стоим.

Абсолютно вярно! +++ Но явно тук обществото и държавата ни се канализират от години в посока унищожение, напълно тенденциозно! А бихме могли да сме една Швейцария на Балканите с всичките ни прекрасни дадености!

А давността за бомбите, а ДПС?

вижте как Европа /Австрия/ реагира на новата неоосманска пилитика на Турция и тогава ревете за правата на българите мюсюлмани, чиито мъзъци промиват, за да се определят се като турци. Видеото е с английски субтитри. В тубата пишете и се наслаждавайте. Austrian MP Ewald Stadler to Turkish Ambassador: "People are Sick and Tired".

всички,които са против 24 годишния младеж или девойка,си вкараха автогол.

Добре, че беше Възродителния процес, защото още 600 хил. турци плюс тези, които имаме и циганите щяха да ни дойдат малко много. Единствният проблем е защо не са го направили по-рано този процес, да да останем съвсем без турци и турски цигани?

Да отпадне давността, но тогава боко също да бъде порицан защото заяви, че възродителния процес била правилен, но не е изпълнен както трябва. А пък тоя милициенер, ципов ли е мипов ли е, да се скрие някъде!

И какво стана сега? През възродителният процес българите са сменили имената на турците с български. Но сега какво става? Турците сами си ги сменят. Май турците реват за нещо, което сега сами правят? Т.е. отново изкуствено създадена конфронтация от страна на ДПС!

Аман от гюведжари в БГ политиката. Тоя угоен културтрегер ми обяснява колко тежко е било на турците при тато. Тогавашните турци идваха в София с 20000 лева в джоба да си купят Лада или Москвич втора ръка ,защото за нова се чакаше 10 години. Моите родители през целия си живот не са видели и половината от тези пари на куп.Турчетата влизаха с предимство да следват всички хуманитарни професии. Ама не можело да стават военни и милиционери. То пък като че ли ние можехме. В Симеоново влизаха само проверени и връзкари като Боко Кратуната, който сега се пише репресиран. След 9-ти 1944 комунистите истерично започват да очернят предишната система. След 10 ноември подскачащите по паветата седесари правят същото, защото който най-много подскача и плюе добарва най-големия кокал в БГ. Познавам хора , които са лежали в Белене и още не искат да говорят за там дори пред приятели. Но специялисти като тоя чревоугодник обясняват надълго и нашироко чуждите мъки, които те никога не са изпитали. Аман от мъжки путки в БГ политиката

И аз го помня това! Но както Местан е нагъл до посиняване, а българите се ръчкат на комунисти и демократи (сиреч пребоядисали се такива), то няма да се оправим.

пич... парите на тези турци бяха изкарани с труд.. много труд... за всичко останало си мн прав.. всяка държава която си е позволила да даде някаква привилегия на малцинствата си го е отнесла.... равенството трябва да е абсолютно

Стига с тия митове и легенди, че някои много са се трудили. В България от 1944г. до сега никога не се е плащало за труд и квалификация. Спомнете си военните заводи, разни национални обекти, Кремиковци, градски транспорт и т.н. Разделяй и владей. Сега си плащаме за липсата на интелигенция, демокрация, морал и т.н. Обществените ценности не стават за една нош, трябва време и среда.

Другара Костов беше авторът на "оная декларация" преди време, дето просехме "извинение" пред Турция. Днес по начертания "демократичен път" ще мине и другара Борисов, щото такава е повелята на времето (САЩ). Утре ще сте част от Анадолския съюз както геополитически планират всевисшите глобалисти. Да живее кликата "ГЕРБ+ДСП+РБ" !!! Ура!

Прав си, ще има да реват "протестърите" и костовистите за европейски съюз, а още повече ще реват за евразийски съюз, а ще си стоят в анадолския съюз....... лошото е, че заради тях и ние ще ревем в анадолския съюз.

Нека да отпадне давността, но тогава и медьо доганов трябва да отговаря за атентата на гара Буново и отнова да влезе так, откъдето излезе през 1990 г. със смачканите панталонки до кокалчетата на глезените.

Abu Talib

Ефенди РАШИДОВ, Че то престъпление има в самия наказателен кодекс: първо, това е неконституционна форма на акт на НС-виж чл.84,т.1 признава се само ЗАКОН; второ, Общата част на НК е преписа от Закон за защита на държавата, по който закон забраниха нявга на 02 април БРСДП. Престъпен е не само т.нар комунистически режим, но и режимът на БСП-то заедно с този на СДС-то.

Нали ви рекох "престъпна мрежа" е ГЕРБ+РБ+ДПС". Щефът обаче не е Тиквата, а Ахмет-Сокола! Цуняйте го!

Съсела лиже ...

.. а Тиквата ближе :)

"Когато виновниците за Възродителния процес бяха живи и здрави,лидера на ДПС пиеше кафе с Тодор Живков" - а лидера на ГЕРБ му разтриваше ушитеи за награда сега той пие кафе с лидера на ДПС!

това е абсолютна лъжа! всички бяха ПОКАНЕНИ да си сменят имената доброволно! който не желаеше, биваше поканен да си иде в държавата, чиято принадлежност се чувства персоната на нежелаещия!

И ти си една истина:))) Възродителният процес беше 84-85-та.....голямата екскурзия 89-та.До тогава границите на България бяха затворени.

Голямата екскурзия беше преди 89, защото 89 имаше червени паспорти и лично съм пътувал до Гърция!

Какво е виновен възродителния протест за проведените о т страна на турците в България терористични актове с избити безззащитни деца на гара Буново. Така ще стане и сега с поткрепата на сороси , американци и европейци за които много милеем.

Идеята за турска автономия в България съм я чувал от турчин през 1976 г. През 1984 почнаха атентатите в гара Буново, Пловдив, Варна.... Веждито разправяше, че това с баща му е станало през същата година... Просто трябваше да оставят имената на турците с техните рождени имена. Българските имена трябваше да са само за новородените.....

Намерил кого да критикува Главният Мултак на Републиката! Прочее, това че си репресиран в България започна да става мода. На Бойко Борисов дядо му го били убили комунистите, пък той сам комунист. Вежди Рашидов, и той репресиран ще излезе - баща му плакал като дете! Как не ви е срам бе??? Да си турчин и комунист не са взаимно изключващи се понятия. Като студент във ВМЕИ имахме преподавател по "История на БКП" - естествено член на БКП и турчин. Точно по време на възродителния процес ни водеше лекции. Още си пазя студентската книжка в която един и същи човек първия семестър се е подписал с турско име, а втория семестър ми го е разписал същия човек но вече с друго име (българско).

Да не е бил Мемишев? На мене този ми преподаваше и се знаеше, че е е бил с турско име.

Не е бил комунист, а член на БКП. Разликата неможе да я направи само простак. Комунистите и днес гласуват за БСП и работят против народа. Члн на БКП се ставаше по две съображения: едното беше, ако си комунист. Другото беше, ако искаш да учиш определени видове образование или искаш да не те спират в професионалното ти развитие простаци партийни секретари. Партийната книжка Борисов изобщо не знае къде му е, но е завършил Симеонова, което е конституционното му право, ако беше в свободна държава. И нямаше да има това право, ако не беше партиен член. Така че не само не го виня, но и мого добре знам, че на комунистите не трябва да им се даваш и когато с техните инструменти на деспотизъм и противочовечност опитат да те съборят, трябва да ги работиш до някъде с техните номера. Само тях разбира се. Когато си силен, право в главата, за да не мърда след това. Това, че Борисов е имал партийна книжка, но не обича комунизма, е поредноо доказателство за цинизма и долнопробния характер на комунизма. Щом за да оцелее човек е трябвало да участва във фарсове... И аз помня, и много хора все още помним.

сегашното ни положение е до голяма степен проекция на събитията от възродителния процес. Защото ако не беше той, едва ли ДПС щеше да се конструира като партия с толкова монолитна подкрепа. И едва ли Доган би получил толкова значимо влияние в сегашната ни политика. Парадокса е, че всички плащаме за този "възродителен" процес, а главният виновник (БСП, тогава БКП) сега е основна маша в ръцете на ДПС

Изкуствено изваждат въпроси от миналото,които не са актуални- за четвърт век такъв истински геноцид се направи над българите с решаващото участие на ДПС, не останаха неразбити семейства,над 3 милиона образовани българи са прогонени от собствената си родина с перфидна икономическа подмяна на трудовата им самоличност,за трагедията,сълзите и бесилките на пенсионерите да не говорим

Ясно накъде отива работата. След изборите ще управлява коалиция ГЕРБ и ДПС. Затова извикаха Бойко Борисов в САЩ. Отначало може и да не бил съгласен, но янките му набиха обръчите.

Време е за благодарност. От турците, които влизаха с привилегии в университетите ни, катоРашидов, който дори стана министър преди Обама. Благодарим му за всичко и добре, че не стана министър на здравеопазването.

а бе пияницо като отидеш да живееш в америка или се родиш там веднага ти слагат американско име джон-иван а нямаш турско.къкво защитаваш терористите който взривиха вагона майка с деца на гара буново или забрави

Едни пиели кафе с Т.Ж., други пък ходили на лов с него. А сега нищо - само интервюта.

абе да би мирно седяло, не би чудо видяло и покорна главица сабя не я сече айде бай Вежди да не ми обяснява, че Тодор Живков една сутрин се събудил и се преобразил на Йоан Кръстител

Между другото, това предложение е доказуема глупост. Защото се съди винаги по законите важали в момента на извършване на престъплението. Каквото и да решат сега, ако съдят някой за нещо от преди десетилетия, то го съдят по законите от преди десетилетия, а не по сегашните. Иначе това е все едно да осъдят всички негласували до момента, ако въведат задължителното гласуване. Така че законът има 0 приложение. Просто е вид декларация и показност.

Кървавият преврат в Румъния през 1989 г. започна с междуетническо противопоставяне. Още по- кървавите войни в Югославия имаха за основа междуетническо противопоставяне. Ако на проявите на турски национализъм в България не беше отговорено с "възродителния процес"...

Ей,алоооо,ти в ред ли си:) Циганите ги подкараха 75-76-та,никой за нищо не се обади. 84-85 започнаха и мюсюлманите които си казват че са турци но не са. Нещо бъркаш с годините и събитията,89-та беше голямата екскурзия и то лятото.Нещата в Румъния започнаха декември 89-та.

Възродителния процес е предприет тъй като турците са искали южна българия родопите яе било населено с турци.Тошо с този възродителен процес спасява НРБългария да не бъде разпокъсана на парчета.Всичко друго е измислица.

Глупости на търкалета! Прочети материалите за Априлския пленум на БКП в чатта за "хомогенизация на нацията"!

Няма нищо общо пленума с плана зелени балкани май е новото име за присъединяване на част от НРБ към турция