Рашидов: Новото лого на България е една шарения, като бонбонче от панаир

Логото на България трябва бъде една съвършена естетика, а новото е малко примитивно - това каза пред журналисти министърът на културата Вежди Рашидов в отговор на въпрос как ще го коментира.

Обратно в новината

Коментари - Рашидов: Новото лого на България е една шарения, като бонбонче от панаир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вежди, това "лого" е отвратително, но ти си последният човек, който има право да го каже! Не беше ли работа на министерството, което водиш да проведе конкурс за него?!? Та в този смисъл, дайте повече информация относно: Кога точно се проведе подобен конкурс? Къде имаше достъпна информация за неговото провеждане? Кои са лицата и фирмите, допуснати до участие в него? Какъв е състава на комисията, оценила участниците? Какви професионални компетенции имат лицата в нея? Името на изпълнителя? Кой постави подписа си под изплатената сума? Конкретните отговори на тези въпроси ще разплетат кошницата и вероятно ще лъснат не едно и две имена, плачещи за оставка в една нормална правова държава! На чело с твоето.

Виждам, че на всички, с изключение на двама-трима не им харесва логото. А държавата, която трябва да представя харесва ли ви? Не говоря за малкото останала недокосната природа (която също не е невиждана в света). Та каквато държавата ни, какъвто туристическият ни продукт, такова и логото. Нещо безобразно, за което народът плаща много пари, ако го формулираме в едно изречение.

Потърсете в нета - има един сайт "Лого за 1 лев" Победителят е 10*10 по-добър!

"Яйце на око със салата около него", както каза един младеж...:) Важно е логото така да изглежда, че от пръв поглед и без много мислене да разбереш какъв е продуктът(освен ако не е с дългогодишна традиция). Изхарчиха се безумно много пари за него, а резултатът не е задоволителен! Малко ли са българите, които работят в "медии и реклама'' в страната и чужбина..?

Браво,много точно казано,но за съжаление няма умни управници

И на мен ми харесва новото лого - и тези тематичните също....А старото да не би да беше по-хубаво. Едно такова жълто, кръгло и засукано.....ААААааа-ма-ха!

Сега чакаме Б.Б. да пререже лентата.

IYI че то логото е измислено преди повече от две хиляди години и не стрябва да се плащат милиони за рисунки на психично болни. IYI

Какво му е лошото на логото?Като яйца на очи е /1 яйце-1 око/.Мен ме кефят яйцата..

Явно който го е правил много мрази България.

лолио това твоите хора са го сатворили нал са сега на власт.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ланг ще бъде обвинена много скоро и всички документи доказват това... Въпрос на дни е да и бъде повдигнато сериозно обвинение... Борисов е нацелил няколко много висши държавни чиновници, които също си тръгват до седмица от топлите си местенца...

Абсолютен омлет!!!!!

За първи път Министърът да е прав!

Сигурно Доган е бил консултант на проекта, а Енимехмедов изпълнител.

как може с такова лого да излагаме булгаря. ние сме се изложили с толкова много неща. така ли нямаме хора с идеи и с оригинални хрумвания *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хахаха, това като в "Дванайсетте стола" дето дядката и Остап Бендер излъгаха че са художници и се качиха на кораба...... Накрая като дигнаха картината и кучетата започнаха да вияти Остап Бендер каза " Сега вече ще ни бият.... трябва да се изнасяме"

Аз, от своя страна, ще предложа да поканим Владимир Димитров - Майстора, да даде мнение, и да направи хубаво лого....

Майтапа настрана, поне тук министъра показва вече някаква компетенция. Абе, друг щеше да е света, ако хората си бяха на мястото....

добре са докарали главата на примата, олицетворяващ мутренска балгария, но е трябвало да го дадат в цял раст препасан с пищови и калашници и бухалки в двете раце на фона на блато с давещи се овце, олицетворяващи тапия, покорен и страхлив народ. може да се исползува и самя рашидов като примат и мутра, с което тои се гордее.

Прав е Рашидов, не може да се отрече. Ама защо само преди избори се сеща, че е творец на първо място и чак тогава функционер партиен?

роза,еделвайс,панагюрското злато ама какво са та пред мацаницата с яйцето

Най-красивото лого би струвало едно символично левче. Това яйце-лого и милиард да струва пак няма да е красиво. Красивите неща не струват скъпо.

Kаква асоциация предизвиква логото у един чужденец с бегли познания за България? Пастелните цветове говорят за скучно място. Mногообразието от елементи подсказва един хаос които може да съпътства престоя им. Портокалът или яицето в средата ще ги обърка съвсем и ще си мислят, че сме тропическа страна или пък, че ги чакат буламачи.

Половината чужденци изобщо не знаят къде и какво е България, Останалите знаят, че е рай за алкохолици , любители на евтин секс и малолетни циганета. Освен това можеш да пребиваш туземците без страх. защото лично бг президентът ще те помилва. Ако си йеховист, мормон,бял брат, ислямиски проповедник и всякакаъв вид сектант или инвеститор -кръвопиец също нямаш проблем. Всъщност, най-точното лого го направи Давид Черни. Макар че никак не ни хареса.

верно не е готин, ама е по-убав от веждите ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е, милион и половина ... Чудо голямо ... В кой кенеф не сме хвърлили милион и половина ... Аз не знаех, че на това му викат лого ... Малко рициново масло за творческия колектив и щяло да стане още по-хубаво лого! Бих извъртял един референдум за това лого, обаче. Пък нека Фидосова му напипа името ... Тя го умее.

1 400 000 лева ??? Де бре... с тези пари могат да се направят много, ама наистина много неща!?!!! Подкрепям Рашидов, това са хвърлени пари на вятъра за цапаницата на някакъв неграмотник! Било то и много съвременен Арт!

обяснете,как е възможно един проект като този да струва 1,ч00млн. лева?

Точно така, пълна безвкусица!Суросинкяво, с едно плеснато яйце в средата.Това безобразие може да го измисли малоумник.Дано Рашидов го отмени.

И на мен ми изглеждаше прекалено шаренко, но друго си е когато човек на изкуството го каже. Все пак логото е наи- малкия проблем, даже може и без него. Би трябвало агенцията по туризъм да организира безплатни екскурзии за чужди туристически агенти по утвърдени туристически маршрути, защото моето наблюдение е, че туристическите агенти от богатите държави не предлагат България като дестинация, защото не я познават достатъчно или я считат за несигурно място. Tакава рекламна офанзива се прави от Xърватия, Tурция, Kипър и Mароко и са едни от наи- търсените дестинации.

в логото има много мисъл, все пак е добре да се погледне през очите на турист, какво си мислим и представяме когато тръгнем към чужда държава за първи път, опасно ли е, хубаво ли е др. Логото предизвиква положителна емоция. Какво ли щеше да се говори, ако под логото пишеше Малта например, тогава щеше да е доста добро. Според мен е доста приятно, особено предстаено с анимацията към него.

Професионална завист!Салватор Дали и Пикасо ще го харесат.Ама Вежди не е гении! Говори за журита и т н.Кич било!Ами сложете му полумесец и тава с баклава.

Това прилича на спанак с чукнато яйце отгоре !!! Кенеф да беше щеше да е по-добре!!!

Безрасъдно смело е подобно ъъъ.... "предложение" да се нарече лого!

Безвкусно... Яйце на око върху спанак...

Всеки здраво почерпен турист ще види в него тайния код на българите:За да си щастлив в България ХАПНИ здраво И ПИЙНИ поне 5 водки!Тогава ще .......!

ТУК СА СЕ ИЗКАЗАЛИ ВСЕ НЕЗНАЙКОВЦИ, НЕМОЖКОВЦИ И НЕБЪДНИЦИ!

само на мен ли ми харесва - симпатично, шаренко и весело

Не мога да не се съглася с Вежди, че това лого е кич. По скоро е истинска порнография - безидейна (прилича на намигащ клоун), в преобладаващо студена цветова гама, грозна. Нищо общо с визията на страна, която човек би искал да посети. Просто връзкарите, прибрали парите за тази мацаница, трябва да ги върнат и да се направи нормален конкурс, за да се избере нещо наистина грабващо и вълнуващо.

като петно от мармалад е !!!

Как беше избрана фирмата-изпълнител за направа на лого, кой й възложи и кой одобри съответната цена? Имена, г-н министър, имена на прахосниците на цитираната сума. И разбира се - след дъжд качулка! Знаете ли колко реално струва изработката на едно лого? И по какъв критерий се спряхте на тази фирма?! Благодаря!

Педерашидов сега ли се сети? За чалгата е винаги информиран и готов да помогне, за логото постфактум ли научава?

хайде сега господин борисов които прави 2-3 открития на ден да открие загтката натова лого и да е наистина прозрачен как къде и кой взе парите за тази абстрактивна творба лишена от всякаква логика бъдете здрави за да работите защото без работа няма пари това каза нашият премиер при окриването на някаква болница някъде в българия как да има пари с таква корупция и толкова пари за една тъпотия не ги e срам нашите управници са много нагли и грешката е наша че все още ги търпим

Колкото и да не го харесвам, в случая Рашидов е АБСОЛЮТНО ПРАВ!!! За толкова много пари, които са взели за тази БОЗА, са могли да направят нещо по-смислено!

юли

Имиджът на БГ с рисунки нема да се оправи. Средствата трябва да се влагат в хората и всичко, което ги прави да бъдат такива, от 0 до колкото години е необходимо, това трябва да бъде БРАНДЪТ България. "Величината" на вложените средства е относителна, тя зависи от нас и от нашето мислене.

Според мен логото е интересно и умно - далеч по-добро от предишната вита баница. Тази статия май подсказва причината за яростната кампания срещу него - има нещо общо с Трайков и ББ е пуснал псетата си.

Според повечето тук (и самия министър, който разбира от изкуство далече повече отколкото от политика) логото е грозно и кичозно. А предишното е плагиатствано от логото на австрийската провинция Бургенланд, и то без много усилия това да не личи.

Колкото и интересно и умно да Ви се струва,смятате ли,че струва толкова много народна пара?!...

Българският министър на културата - тоже!

Рашидов е известен с това че е официален резидент на Турското Разузнаване , и прокарва линия на Пропаганда за турцизиране на България . Борисов хем знае , хем си трае . Защо ?

с гарнитура

1,4 милиона за лого,това си е пладнешки обир,та ние имаме естествено лого-българската роза,какво не и харесахте бе крадци ?

бг роза е в основата на всички френски парфЮми и всички я познават,подкрепям те

свежичко е логото,но какво изразява. и друго кам агенциите за туризам-ще баде добре да организират почивки за хората от франция, таи като тяхните колонии затягат нещата. помислете, не е лоша идея, а франсетата са добряци

може би изразява дядо вазов- високи сини планини, реки и златни равнини, небе по-синио от коприна това е нашата родина