Рашидов: Държавата няма да абдикира

Ситуацията в Министерството на културата е като във всички други министерства, заяви във Варна министърът на културата Вежди Рашидов, цитиран от БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Рашидов: Държавата няма да абдикира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е задължително да лаят комунистите, защото между културата и комунизма няма нищо общо. Колкото харесвам Стефан Данаилов, толкова и Рашидов. И нека, защото не ми харесва невежеството, нечистоплътността и простотията, да не ми приписват, че съм комунист, защото ако бях, щах да ги прославям. Хайде стига сте делели хората на гербери и комунисти, защото има и друга категория хора в България, а между другито и между герберите има доста комуняги...

Киното се съвземало? И на мен да ми налеят 15 милиона без никаква възвръщаемост и аз ще се съвзема?

Ей това не мога да разбера??

моля снимките на Рашидов в по-едър план, за да можем да преценим пиян ли е, махмурлия ли е, лале ли е, зюмбюл ли е

KULTURNIA MINISTAR MI PRILICHA NA BRADIASAL KLOSHAR, RASHIDOV PRIVEDI SE V BALGARSKI VID KLOSHARI NE ISKAME

Da,naistina.Gospodin Rashidof e dosta neglije do bavaretsa.No,spored men,ne tolkova e vinoven majat za vanshnostta si,otkolkoto negovata sapruga.

Говори Радио Москва - майор Деянов да не би да беше по чист - жълти, мазни пръсти, спластена коса, смърдящ, облечен с мръсни ризи, вратовръзки и сака с лекета. Малограмотен, помните ли написа Збогом вместо Сбогом. К'во сега сте се разлаяли другари комунисти?

Не ми се вярва да е мутрак, но че е пияница от класа е, е, е, без никъкво съмнение!

Незнам какво имаш предвд под конкурентно кино, може би сюжети със много екшън и еротика, в които за съжаление няма да има нищо хуманно или някакви общо човешки ценности! Трябва да признаем, че филмите от социализма са в пъти по качествени от сегашните бози! А за В. Рашидов няма какво да говорим, ако Дянков е смешник, този - дваж!

Като съпоставих добре облечения, избръснат и с отличен външен вид баварски министър и до него В. Рашидов, ме обзе голям срам... Трябва да се знае, че да си добре и подходящо облечен за случая и да излъчваш чистоплътност, е много важна част от културата на човека и изобщо се цени много в цивилизованите държави и общества.

Все си мисля , че Българската култура (а тя не е от вчера) няма почти нищо общо с българското кино. Ако по времето на светлия социализъм се правеха някакви филми в противовес на американската пропаганда, то напоследък сме заляти напълно закономерно от последните. Да е ясно ългарско кино не може да има. Има европейско кино. Така че, правете си сметка соц. чеда свикнали да висите на цицката държавна! И нещо друго, министрите все са от народа ...,а народа прос ... та се върти от щуротия..., все светли соц. порядки...

Тя, държавата отдавна е на мутрите. Та, въвеждат модата да ходят като мутри си е направо тафталогия. Само дето има 1,6 милиона избиратели, дето си мислят, че са избрали по-малкото зло, да не се окажат като онези 2 милиона избиратели, повЕрвали, че симеончо за 800 дни ще се оправи, като ги ОПРАВИ. Нали бриджит бардо му беше пазвантин, както и на ТАТО?! ПАНТА РЕЙ!

Веждито ми е толкова скучен и тривиален, че няма какво да коментирам в него.

Веждьо,Веждьо, най-после ти се сбъдна мечтата да станеш министър. Но поне се научи да се изразяваш що-годе интелигентно, а не кръчмарски. И се научи да носиш костюма с вратовръзката като министър, обръсни малко тази брада, подстрижи тая дълга коса, направо си като някой неандерталец с този вид. И още нещо - брадатата ти много е пожълтяла от пурите, имам чувството, че си и много нечистоплътен. И да си решиш веждите!

Културистите да бяха започнали да си изкарват хляба, а не да пищят, че никой не ги храни. От време на време си купувам билет я за театър, я за концерт... Това са ви парите господа. Също както моите - за получени резултати....

Лично на мен ми писна от хора,които искат да станат министри,а след това да обясняват на простата публика,че в бъдеще нещата щели да станат още по-теснички.Ами криза е и ако вече са разочаровани от възможностите си да се справят,нека да си вървят.Сигурно има други хора,които без да дрънкат и да хленчат ще направят нещо реално за преодоляване на кризата.

Доколкото разбирам, държавата отново оставя изкуството и културата да се разпадат от само себе си. Как така, останали 30% от бюджета и финансовият министър спрял половината от тях? Значи, с 15% да се избутат оставащите 4 месеца до края на годината? Ами това ще доведе до такъв спад, че загубите няма да могат да се възстановят с години! Един човек, работещ в сферата на културата, има специализирано висше образование, с много малко възможности за избор на работа. Има редица фирми с по няколко служители, до един тесни специалисти и висшисти. Те ще останат без работа и средства за половин година най-малко. Какво се предполага да правят? Да станат таксиметрови шофьори? А утре българското кино да изглежда дори по-калпаво от сега? Как се градят специалисти, някой дава ли си сметка? Утре няма да има кой една песен да изпее на български. Ако ще се минава на изцяло частно субсидиране на изкуството, дайте му време за преход, направете съответни закони, абе ДЕЙСТВАЙТЕ КАТО ДЪРЖАВНИЦИ, не като селяндури!!!

както казват някои тия убиха рибата Все млади и надежни киносветила. Холивуд им сваля шапката. Друго ако не ще си полапат по банкетчета, ще си припомнят и поплачат за соцвремето когато за кинобоклуците които правеха им се плащаше тлъсто, а снимките продължаваха безкрайно дълго и харченето на пари беше безотчетно, пък и някоя друга свалка.... А някои ще поплачат че трябва да правят конкуретно кино, ама то било толкова елитарно че и те с мъка си го гледали.

Ама вие да не би да очаквате чудеса от този мултак,но пък щом си ги чакате, чакайте си (от умрел писмо)

Рашид ефенди,на майчиният си език ли говори с бавареца?А показали му културата си под формата на татуировки?Станахме за смях в Европа!!!

точно така, айде стига вече подемно българско кино, и без това четири години там се изливаха основните средства, а резултата е плачевен! видя се какво направиха, дайте за други области в културата вече. нека и други области да имат шанс!

Toia mangal dali she se nuchi niakoga da si sloji vratovrazka. Vse pak, ne si e v mazeto deto delka kamani i glina....

Българско кино няма! докато не се подпомогне драматургията, няма да има добри сценарии, няма да има и кино! досега в НФЦ и БНТ филми правят само тези, на които продуцентът има връзки, а какъв е сценарият, това е без значение. само казвам какво е положението.

МОЛЯ СЕ НЯКОЙ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО ДА ЧЕТЕ И ФОРУМИТЕ............ Много ви моля преразгледайте набързо измисления и никак НЕ добрия нов закон за ЧИТАЛИЩАТА.Така доизкусорен ги обрича на Гибил.Това е нещо съхранило културата и обичаите на нацията през отминалите години.Нека не го убиваме с лека ръка. Тези който го натъманиха така са предатели на българщината .МОЛЯ ВИ.

коя държава????турската?

Вижте само какъв неандерталец е нашичкият Вежди с татуираните сърчица и стрелички по ръцете до бавареца. Или както беше казал Р.Ралин - не е важен министър на културата, а културата на министъра. Срам, срам, срам!

ЕЙЙ има Велики хора .

Веждьо,Веждьо, най-после ти се сбъдна мечтата да станеш министър. Но поне се научи да се изразяваш що-годе интелигентно, а не кръчмарски. И се научи да носиш костюма с вратовръзката като министър, обръсни малко тази брада, подстрижи тая дълга коса, направо си като някой неандерталец с този вид. И още нещо - брадатата ти много е пожълтяла от пурите, имам чувството, че си и много нечистоплътен. И да си решиш веждите!

МУЛТАК