ВЕЦ "Каховка" вече е под вода, заля града, Русия и Украйна се обвиняват взаимно (ВИДЕО)

Водата се вдигна с 10 м, отнесе насажденията край Днепър, евакуираха обитателите на 300 сгради

Обратно в новината

Коментари - ВЕЦ "Каховка" вече е под вода, заля града, Русия и Украйна се обвиняват взаимно (ВИДЕО) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да разбрахме, ВЕЦът е под вода и заля града.

"Но си струва да припомним, че единствената причина това изобщо да стане спорен въпрос е заради непровокираното пълномащабно нахлуване на Русия в Украйна" Всъщност единствената причина е, че нацисти избиваха с години руснаци, а и българи. А нацистите ги финансираха САЩ. Даже се води дело в САЩ срещу Байдън, който е прекарвал държавни пари през нацисти, за да си финансира кампанията. Има го на снимки да се среща с нацисти, които пък на други снимки са с вдигнати десни ръце, за да поздравят големи нацистки сборишща. Ето това е единствената причина. Западът е пропит от лъжа, което го прави опасен за другите и за себе си. А ЕС е на пряко подчинение на непредвидим субект, САЩ - държава, която е вече в разпад - социален, морален, финансов. Русия е също непредвидим субект. Но в случая се бие за справедлива кауза срещу нацисти, които избиваха руски деца и жени от 10 години. Днес имаме правителство, което изпълнява заповедите на непредвидим субект, в случая САЩ. Русия не е алтернативата! България е алтернативата. И ЕС, спасен от безбожните човеконенавистни предатели, служители на САЩ. Урсула, Кирчо - изпълнителни директоири на САЩ за регионите си. Мръсно! И много опасно за България!!!!

Да премахнем резиденцията на Руската федерация разположена на брега на язовир Искър, В САНИТАРНАТА ЗОНА, тъй като има опасност това да се повтори и със София.

Статия от миналата година - washingtonpost.com/world/2022/12/29/ukraine-offensive-kharkiv-kherson-donetsk/ Цитирам: "Kovalchuk considered flooding the river. The Ukrainians, he said, even conducted a test strike with a HIMARS launcher on one of the floodgates at the Nova Kakhovka dam, making three holes in the metal to see if the Dnieper’s water could be raised enough to stymie Russian crossings but not flood nearby villages." Извод - украинците са терористи, а местните им викачи - съучастници. Трябва да бъдат съдени.

Ами след тази звесрска оркска идиотщина мисля че не Ф16 ами всичко ще получат дори и неща които не искат !

Наглите украинци започнаха контра настъплението срещу сгради,язовири и цивилни защото по друг начин не могат.А може от ПОСОЛСТВОТО така да са им наредили.

Точно на тези дебили, терористи и нацисти в Киев ще помага новото правителство Денков-Габриел. Докато ни натикат във войната. И като започнат да пристигат ковчезите с бълг.трупове, пак ще е виновна Русия. Ние какъв го дирим в Украйна?! Ква работа имаме там?

« ..Язовирът, който се намира в контролираната от Русия част на Южна Украйна ..» Неточно: Линията на съприкосновение минава през акваторията на водохранилището - украинците контролират десния (северозападен) бряг, а руснаците - левия (югоизточен). Така е на север до н.п. Каменское (Кам'янське) в Запорожска обл. - блатистата местност край устието на р. Янчекрак.

Язовир Каховка осигурява питейна вода за Крим и водно охлаждане на реакторите на запорожката АЕЦ. И Крим и АЕЦ са под руски контрол. Освен това вълната залива повече по-ниския бряг на р. Днепър, който е под руски контрол. Така че се пита: кой има интерес да спре питейната вода в Крим, да аварира Запорожката АЕЦ и да наводни територия, която е под руски контрол?

Anal Penetration

Каквато и да е причината, остава важен оперативно-тактически факт - поради случилото се руснаците скъсиха фронта на отбраната на това направление с поне 300 км. чак до островите в самото устие на Днепър при вливането му в морето при н.п. Старая Збурьевка.

3евзек

Тъкмо със съборената стрна руснаците ще убедят кримчани колко са лоши украинците. Като са такива терористи, защо не съборят стена на територия, която е била руска и преди 10 години?

Земята ще пропадне под краката на ватенките. Сега ще усетят разрушителната мощ на войните на светлината, а когато и последните изконни украински земи в приуралието бъдат освободени за потомците на древните укри, които изкопаха черно море възстановяването на подобни неща ще бъде като да щракнат с пръсти.

Глупости на търкалета!!!

Метрото д Киев е започнато ,,строежа в 1938 год ..от Сталин ,бащата на народите ..За тъпото ,,Зевзек,,,

Преди ВСВ са се извършвали само проектантско-проучвателни работи. Същинското строителство започва през 1949-та г., а откриването се е състояло на 06 ное. 1960 г.

До 1991 г. (СССР!) са построени 38,8 км. метро След 1991 - укрите са построили 24,4 км. Пише го в официалния сайт на метрото. https://www.mirmetro.net/kyiv/chronicle

3евзек

Аааа. чакай... 34,4 били, не. Грешката е моя, обаче и ти така си го сметнал "правилно". Значи все пак има шанс да не можеш да смяташ. Извинявай!

Ало, Злият, троле руски, Хем те хванах, хем продължаваш да лъжеш. През 1938 е открито московското метро. Финансирантео за него са го изгладували всички ССР. Киев не е Москва. А ти май пак си трол? Ало, дир-а, защо пак триете бе? Защо е прекалено да хвана как трол лъже като разпран ли?

Строежът на метрото (в Киев) започва през 1949 г. (Сталин още е жив.) Само че преди това се провеждат проучване и проектиране - 1938 г. (Сталин още е жив.) Само че започва войната. през 1944 г. се прави технически проект и обща финансова оценка ... (Сталин още е жив.) Само дебилите строят без план и без сметна документация. СССР не е управляван от дебили. Така че първо се планира, смята и после се копае.

3евзек

Ало, ФАКТ 23, троле руски, Сега вече на плановете и техническите проекти ли ще казваш "Сталин построи метро"? 20 години са проектирали. Ако беше Бойко, щеше да го проектира 5-10 пъти по-бързо. Освен всичко лъжеш като разпран. Дори в подкрепа на твърденията си даваш линк, в който пише друго. А ти си трол!

Немският Билд първо написа: РУСИЯ ВЗРИВИ СТЕНАТА НА КАХОВСКАТА ВЕЦ 40 минути по-късно си промени заглавието: СТЕНАТА НА КАХОВСКАТА ВЕЦ РУХНА Тук обаче медиите продължават с лъжливата пропаганда. Помните ли какво се пишеше след взривяването на СП? "Русия взриви газопровода си." А какво се пише сега, след няколко месеца? Че някакви украинци самодейци с яхта докарали там чували със взрив и ги сложили на дъното. Защо? За да не се говори за разкритията на Сиймур Хърш, че това е дело на американците!

Таваришч, то така беше и с малайзийския самальот- Гиркин показа едно клипче с "упалата птичка" после го изтри и започнаха едни писания- за испански авиодиспечери, за украински мигове и т.н... Днес, сабале всите руски военкори в един глас "Ура, дум на Каховското водохранилище и потопихме Херсонска област, никво контранаступление на хохлите". Още не са ги изтрили от мрежата тези клипове. Един даже казва как го е предвиждал и че по Днепър има още такива бентове за взривяване. А сега всите слагате новата стара плоча. Хамърсите го повредили и стената се саморазрушила....

Тия украински боклуци да се махат от България!!.

Укропите ги пуснаха по пързалката ..Янките ги излъгаха ,че ще живеят щастливо .,обаче първо трябва да Победят Русия ..Инак ,,шамари

Укропите не построиха нищо .Само рушат ..Добре че беше Сталин да строи метро да се крият сега Укропутеците..Така и с Припят ,ЗАец,Кахивка ..Донбас. .Само лобут за тия террористи .

Ало, Злият, троле руски, Казах ли ти, че и за това не можеш да излъжеш като хората? Първото метро в Киев е пуснато през 1960, а Сталин умира през 1953. Половината станции са строени след съветския период. Освен това и преди е строено с данъци и труд на местни, да не би да си мислиш, че Москва ще отдели от своите ресурси за някаква второстепенна ССР, която не е РСФСР? А ти май наистина си трол? Човек би си взел бележка, вместо да пише 1:1 каквото шефът му каже.

"Половината станции са строени след съветския период." ПЪЛНА ЛЪЖА

3евзек

Ало, ПЪЛНА ЛЪЖА, тролице руска, Не те ли е срам да лъжеш, че е пълна лъжа бе? Сигурно и годината на смъртта на Сталин е ПЪЛНА ЛЪЖА. Нали бе, трол?

Строительство метрополитена началось в 1949 году. Проходка туннелей сопровождалась постоянными усложнениями — своеобразный рельеф местности, затопления которые размывали подземные пласты и другие непредсказуемые проектом обстоятельства. Из за этого возникли существенные отставания в графиках выполнения работ. Летом 1949 года метрострой заложил первые шахты, а первые соединения туннелей — между станциями «Крещатик» и «Арсенальная» — состоялось в декабре 1951 года. Последние соединения туннелей на первом пусковом участке состоялись в мае 1959 года между станциями «Вокзальная» и «Университет». ПРЕВОД: Строежът на метрото (в Киев) започва през 1949 г. То беше придружено от постоянни усложнения - особен терен, наводнения, които разядоха подземни пластове и други обстоятелства, непредсказуеми от проекта. В резултат на това имаше значителни закъснения в работния график. През лятото на 1949 г. метрострой полага първите мини, а първите тунелни връзки - между станциите Хрещатик и Арсенальная - се състояха през декември 1951 г. Последните тунелни връзки на първата площадка за изстрелване се състояха през май 1959 г. между станциите Вокзальная и Университет.

3евзек

Ало, ПЪЛНА ЛЪЖА, тролице руска, Дори не знаеш какво четеш. В превода си объркала текстовете. Площадките за изстрелване са от другата ви опорка за HIMARS, а не част от киевското метро през 1959. Първата шахта през 1949, а първото съединение между станции - 1951. На първите 3 незавършени станции ли му казваш "Добре че беше Сталин да строи метро"? За 20 години - 5 станции. Даже Бойко ги строеше 5-10 пъти по-бързо. Не се ли престараваш малко? Или викаш трябва повече, понеже си трол?

На видеото се вижда ясно. Обстрел от киевските терористи. Соросоидните шафрантии си губят времето тук.

Украинските боклуци са доказани терористи. А местните им подгласници - стадо идиоти.

Беловеждов, каза ти се, първо си избърши устата след като си лизал гъза на бункерния ботоксен мудак, пък после пиши. Понял, плоскомозъчен дебил?

Ало, Belovejdov, троле руски, А имаш ли обяснение защо всички терористични актове са се случили само по време на присъствието на руските военни формирования? Защо нямаше терористични актове преди това? Да не би и това да е защото си трол?

Ти па! Тръгнал си да му се обясняваш на рашиски трол с полиран мозък и една мозъчна гънка, оставена му да си връзва връзките на обувките и евентуално да пази равновесие.

3евзек

Не обяснявам само на него, обяснявам на други потенциални жертви на пропагандата му. Ако трябва и за връзките ще му обясня как да ги връзва на фльонга, не на сърп и чук, или поне да предпазя хората да не се учат на грешни практики.

Съдейки по сателитни снимки, структурните повреди на язовира на Каховската ВЕЦ започнаха преди няколко дни. И така, снимката показва, че на 1-2 юни участък от пътя през язовира се срути под напора на водата. Освен това ситуацията само се влоши, водата продължи да разрушава този участък от язовира и до 4 юни пътят беше напълно отнесен. Важно е да се разбере, че самата Каховска ВЕЦ е била многократно обстрелвана от въоръжените сили на Украйна както от оръдия, така и от ракетни установки HIMARS, чийто пик беше в края на лятото и началото на есента на миналата година. Ако сега не е имало целенасочена детонация, тогава най-вероятно щетите, причинени от минали обстрели, съчетани с невъзможността за обслужване на язовира и рязкото повишаване на нивото на водата в язовир Каховка през последните няколко дни, са довели до неконтролирано разрушаване на язовира в нощта на 5 срещу 6 юни. "Военен информатор" t.me/swodki/268536

Е, пуснаха ви накрая методичките, а? До сабеле рашиските военкори виеха от радост как са взривили Каховското водохранилище за да спрат поне до есента настъплението на ВСУ на Херсонското направление, сега пак завъртяхте латерната с Хамърсите, които Конешеков унищожава три пъти вече... Аман бе. Като Гиркин с "птичка упала" за Малайзийския боинг, пък после то не бяха испански диспечери, украински мигове...

Уважаема г-жице Капкова, след като Русия е контролирала язовира, защо им е да взривяват стената? На 100% от написаната от вас статия е ясно че това е дело на украинците, както и провокациите на Запорожката АЕЦ. Това че западните т.н. политици са меко казано л.умпени щом не виждат очевидни истини.

Абе, Гошо и като е контролирала язовира милата ти Раша, което би трябвало да означава, че и го пази с армията си, то тогава кой и как е внесъл и поставил взрива за да го гръмне, а?

Мноо си тъп, поздрави

Belovejdov

Някаква "логика" ли се опитваш да прокарваш, бе, бот от хвбг.

Боловеждов, ти първо си избърши устата след като си лизал гъза на бункерния ботоксен мудак, пък после може и да потърсиш значението на думата "логика". Понял?

На Руснаците им е необходимо да взривяват язовира, за да не попадне в украински ръце. Както навремето са взривявали свои обекти, за да не попаднат в ръцете на германците. Макар че към момента причината може и да е друга - за целите на информационната война да убедят всички потърпевши, най-вече местните, в това колко са лоши украинците. Мислиш си, че няма начин да е кагебейски номер ли? Наивник!

Язовир Каховка осигурява питейна вода за Крим и водно охлаждане на реакторите на запорожката АЕЦ. И Крим и АЕЦ са под руски контрол от много отдавна. Освен това вълната залива по- ниския бряг на р. днепър, който също е под руски контрол. Е, кой има интерес да спре питейната вода в Крим, да аварира Запорожката АЕЦ и да наводни територия, която е под руски контрол. Логични въпроси, на които никой не дава отговор, защото всичко това сочи към бандеровците в Киев и техните господари отвъд океана.

Украинец - това е руснак ухапан от бесен поляк. За жалост, в някои случаи няма друго лечение освен трепанация.

Живял от 1945г насила в колхоз. Основната разлика между чебурашки и украинци е отношението към ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ.

Собственност казваш, кажи го на украинската църква

Нивото на водата в района на Запорожската АЕЦ е спаднало с 2,5 метра, очаква се спадане до 7 метра - БАЛИЦКИЙ. Това за онези които се опитваха преди няколко часа да пишат глупости.

България е с Русия..

Ало, Злият, троле руски, Затова ли Русия подаде молба за членство в НАТО? Истината е, че ти си с държава, която е сложила България в списъка с вражески държави. И то не за друго, ами защото си трол.

Липи си терриристипния почерк на ,,шпециалистите ,,от НАТО.....Трепане за режима от Киев ..

И после го отняма тока в киев! Сега ще трябва кладенци да си копаят :)

Само як лобут за Укропутеците..

Ще им предпиша трепанация, колега :)

Как и кой точно си мислят, че ще ги спаси?

първо питай майка ти да ти разясни кой е баща ти , че май не е тоя дето си мислиш !

Ма то заради това ще отплува и острова бе, улави католически педофили!

Предричам неземна смрад от немити шунди в киев :)

и що ще го рушат руснаците кат снабдява със сладка вода Крим???

Абе явно голям страх ги тресе храбрите руски войни, щом бухнаха и язовирна стена. Така де да си починат, толкова "велики" битки водиха. Влезнаха в учебниците по военен резил.

Утре да не квичиш на умряло :)

Резил. Само 1 500 укри днес, а би трябвало поне двойно да пращат при бандера.

Днес добре са я преизпълнили, но всеки ден си трябва! Работете, братя руснаци!

++++++++++++

А ти сигурно си мислиш, че Откраина още дърди Мариупол?)))

Шибани американо-украински терористи.

После трепинг За укросвинете :)

Винаги е добре да се трепят укрофашистки свине!

Хохлите ще печатат ли марки с думнатия ВЕЦ? За един приятел филателист питам :)

Синдромът на руския войник, когато чуе дрон си сваля слипа и го развява да се предаде. Клипчета в тубата колкото щеш.

Ще ви копат

Без жал!

Ще ви сложим в братска могила с твоите братя Рашист нещастен.

Но носи и вазелин!

Малко вазелин от вова путката назаем

Мачкай тази бандеровска измет

Налагай ги здраво!

Има и добри новини. Белгородска област е почистена напълно от укротерористите. Една укросвиня няма вече. Коя избяга, коя умря.

При бандера са :)

"това е станало само заради нахлуването на Русия в Украйна, предадоха Ройтерс и БТА" Който има акъл и чете между редовете - дело е на украинците, но нямаше да стане, ако руснаците не са ги били нападнали. Т.е. тероризъм и военно престъплеие, извършени от украинците, не са престъпления. Както и атомните бомби в Хирошима и Нагасаки не са военно престъплние, зщото са пуснати от "демократичната" страна. Да живеят двойните стандарти. Ако се питате ще има ли край на конфликта - не и при такива двойни стандарти. Всеки ще се чувства онеправдан и ще продължава конфликта докрай.

Всъщност ... продължението на https://news.bg/int-politics/rusiya-vets-kahovka-e-izvan-stroya-sled-ukrainski-obstrel.html .

Значи усраинците обстрелват язовирната стена вече година, ама руснаците били виновни че тя паднала. Типично за евроджендърската пропаганда

След като Запада престана да му се връзва на бункерния ботоксен мудак-терорист на заплахите с Кинжали, Минжали и прочее анимационни герои,... сега с този терористичен акт кремльовския гном отправя най-сериозното предизвикателство. Ако и сега не му свият сърмите на този маниакален психопат, то в отчаянието му от загробените имперски амбиции, не е ясно дали следващата голяма заплаха няма да е със ЗАЕЦ и съответно втори Чернобил.

А дали в киев се радват?

Кой му дреме, аз и жената сме на Евровизията :)

Нали миналата седмица плъзнаха едни видеа от България с камиони, натоварени с понтонни мостове, пътуващи в посока Румъния. Сигурно тайно сме ги предали на Русия като си взриви ВЕЦ-а да може да се минава от левия на десния бряг

Фашистката върхушка в усраина прави и невъзможното, да нагласи киев на топа на устата!

Взривявайки стената рашистите постъпиха гадно, но правилно. Превърнаха в блато доста голям участък от фронтовата линия. Така ще могат да съсредоточат защитата на по-малка площ. Не че това ще им помогне де...

ти като един професионален кавалджия кога пък стана и военен стратег

Обикновенно всички кавалджии в БГ са и тесни цпециалисти - широк профил... АМА БАЩ СИ Е КАВАЛДЖИЯ

Колкото и да квичите, по лопата ще има за всекиго!

Мани, мани :)

Пешките от Украйна и Русия ще се избият и изподавят заради безумието на собствените си политици! Не само Америка им е виновна на простите славяни!

Извънземните са виновни!

Голямо шубе ги тресе мурзилките. Повече от ясно е че думнаха стената в опит да попречат на контраофанзивата в посока Крим..... Ей тва сичкото степен Азиатец е прост и плиткоумен като гъба. Аман от малоумната им държава

що да пазят, като не е тяхно. След тях и потоп. Не остана какво да гърмят, обаче. Само запорожката АЕЦ остана.

Има доста за пуцане, седи и гледай филма :)

Азовците знаят, че по списък ще ги изравят от мазетата и ще ги пращат на "лечение" в ДНР!

Тъпите тролове да погледнат географската карта на Украйна в Гугъл. Левият бряг на Днепър, който е под руски контрол, е в зелено, тоест брегът е нисък - там е долина. А десният бряг по течението на реката след Нова Каховка, е предимно в бледокафяво, тоест там е по-високо. Значи водата ще залее предимно руската част, а не украинската. Кой има интерес? (Cui bono? - на латински) Това все едно ние да взривим язовир на Дунав и да кажем, че Румъния го е направила, за да ни наводни. А всеки знае, че българският бряг е по-висок от румънския.

я кажи сега кой минира язовирната стена още преди месеци? Минирането беше известно още при предишната контраофанзива, с която украинците си върнаха десния бряг на Днипро.

Треперещият аутист кагебейчик от Бункера изби и осакати стотици хиляди млади бели хора за да бил имал сухоземен път до Двореца си в Крим. И гледам тук някакви болни мозъци му се радват. Вие деца нямате ли бе, тъпанари?

Кви, квии :)

Добро тролче-прасенце. Вдигни опашле да ти мушна одна копейка в дупенцето

колят ли те, мурзилаж мръсен?

Кви, кви :)

Хохолът се самоубива с весел квик :) Но кому са нужни свине без чувство на самосъхрянение? А можеше тихо да си мрат в бахмутя и в киев нямаше да знаят, че има вийна!

Я братушките - умни хора! Подариха им Херсон за Нова Година и язовира се взриви ! Ей така ! От самосебе си ! Някой изтървал цигара в машинното!

Довечера ще има доста изтървани цигари в киев :)