Президентът върна закона за земята

Президентът връща за ново обсъждане в парламента разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Обратно в новината

Коментари - Президентът върна закона за земята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо Плевнелиев още не е в затвора.

Така нареченият Президент пак ни баламосва с ветото си. А ето какво още прочетох: "Поне десетина години е свалил от плещите си президентът Росен Плевнелиев. Причината за подмладяването е новата му ослепително бяла усмивка. Преди месец президентът посетил...... Тъй като имал здрави зъби, президентът предпочел да се подложи само на лазерно избелване. Освен по-безболезнена, интервенцията била и далеч по-евтина - само 700 лв." Да можеше да му набраздят мозъчето....

Лобиста пак се е развихрил...

В противоречие с Конституцията приетите промени въвеждат забрана за българските граждани да си купят земеделска земя, ако не са пребивавали 5 години на територията на страната, се посочва в позицията на Плевнелиев. --- Това вероятно е някакво недоглеждане във формулировката, което лесно се прецизира с една бъдеща поправка, ама чак вето?

По БНР Светла Бъчварова изясни за какво става въпрос. Позицията на Поплювкото плEVNeлиев отново е предателска, но с брътвежите си манипулира хората. Росковите напъни априори са вредни за България.

Президентът е досадно препятствие, което се преодолява с прозявка. Кучетата си лаят, ама кервана си върви... Тъй и с неговото вето

А значи офшорките ще продължават да притежават земеделска земя, браво г-н президент

Президентът наложи вето на законовите промени за покупка на земя..............Нищо неочаквано........ правото на установяване и свободното движение на капитали в ЕС.........,само че първото не важи за България...

Виж кво,Чехълче! Който искал,купил е.Не може да се шляе на Запад,/ще чакам да се оправи,па ще дойда тогава/ и да иска да си вложи далавераджийските авоари в България.

О,ти си се сетил че си имаме Конституция, бе Росене. Ако си я чел внимателно, би трябвало вече да си наясно,че след поредицата от,да ги наречем ГАФОВЕ,които сътвори през досегашното си президенстване,вече трябваше да си на едно много "спокойно "местенце,или в някоя от супер скъпите ти вили из Европата.

Лошо,другарю Президент,лошо! Уж си стар компарт деятел,а елементарни неща не искаш да разбереш! Твоята,др.Плевнелиев ПРОСТО НЯМА ДА Я БЪДЕ!

За 15 минити работа е да прегласуват толкова неграмотно написан вот, подписан от още по-неграмотен индивид.

президентът е прав щом земята се купува и продава е стока не може комунистите да ми кажат на кого да си продавам своята стока

Вузовския комунист Плевнелиев така и няма да разбере за какво е турен на Дондуков 2.

90% от пишещите тук са глупаци и нисък таван... Прав е президента ,въпреки че не съм му фен! От много години дъщеря ми е САЩ и ако реши да се завърне и да развива бизнес тук според закона тя няма да може да си закупи земя и да развива земеделие ,въпреки че е български гражданин? Кой идиот го сътвори това? А ще може ли да наследи земята на баба си? Тия до кога ще ги търпим? Оставка!

Без бой няма да си идат.

Освен това не можеш да привлечеш за съдружник , който живее в ЕС. Примерно искаш да развиваш някаква дейност, ама нямаш достатъчно пари, не искаш да взимаш кредити - вариант е да убедиш някой да направите съдружие - той да финансира, ти да организираш работата. Ама не можете да направите обща фирма, която да е собственик на земята. Е няма кой да се навие да дава пари пък ти да си си собственик, освен банка при ужасна лихва.

Със сигурност дъщеря ти с наследството проблем няма да има. За закупуването също нещата не са така, както ги "рисува" Роско. Направи си консултация с почтен и добър адвокат и ще се успокоиш.

Въпрос към радио Ереван: "Как е основан Израел ? " . Отговор :" Ами първо еврейски фамилии от "вида" Ротшилд ,изкупуват земя в района , и веднага след Втората Световна война върху тази земя се "провъзгласява" Израел ....... Не е проблем да се продава земя на чужденци , ама сме малки и бедни и с нагласените избори ни управляват наши готови да ни нагласят .това е проблема и той сочи най-вече на юго-изток .при абсурдите .

извън ЕС. А се спори за това, че забранявате на българите , работещи в чужбина да придобиват ниви, зада може да забраните на гражданите на ЕС. Защо ходят хората на гурбет - ами една голяма част ходят за да съберат пари и да се върнат. Днес им забраняват да купуват земеделска земя, утре ще им забранят да купуват къщи. НАЛИ ЩЯХТЕ ДА ВРЪЩАТЕ БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ БЕ КРЕТЕНИ!!!

Какъв ви е проблемът чужденци да могат да купуват земя? Като спазват законите на държавата и работят, може би ще е по-добре, отколкото земята да пустее собственост на някой мърльо? Няма да си я занесат у тях си!

кой знае. аз знам как минало лято, съм хранил животни с подхвърлен коноп. търсил сам в гугал на що мяза и на компа ги помня..или другаде беше.. мак адреса помни за кратко време точно коноп що е. като казвам, че боя по гърбина не е от днес. туй е..че мяра немат за всеки и навсякъде. и колко сол съм сипал на корен. та тъй. не е лесно.

само я ли не разбрах бре

.

Този е пълно недоразумение. по слаб и обвързан с партия президент не сме имали. посмешище!

имахме душко имахме казваше се гоце а сега АБВ

МНОГО СЛАБ ПРЕЗИДЕНТ!

Всички мафиотски кланове, борещи се за последния останал актив имат користни интереси. Червените или черните, какво значение има ? Един отговорен закон трябва на първо място да възпрепятства на всяка цена прекомерното уедряване, да стимулира дребното предпремачество и развитието на култури с висока добавена стойност,биоземеделие и др., изискващи повече персонал. За момента държавната политика в сектора е пълен провал, но това няма как да не се случи, когато страната се управлява от олигархични кланове. Задължително е наличието на горна граница на разрешената собственост и ВЛАДЕЕНЕ на земи, както и поземлен данък, нарастващ с увеличаването на размера на участъка. Всякакви чуждестранни инвестиции в земеделието не са желателни, доколкото това е област с изключителен вътрешен приоритет. Българские емигранти не следва да бъдат ограничавани.

От кралицата, през Русия, до САЩ - навсякъде знаят за глупостта на Плевнелиев. Всякаква липса на маниери и последователност...

знаят го я предният него знаеха никъде освен в монголия може би

Официално мога да кажа: най-слабият президент в историята на България! Създава само напрежение

ма ти не помниш ли желю желев

Американците ни се смеят - нашият мистър Бийн е по-добър от техния :D:D

Плевнята се ръководи изцяло от командите на Борисов. Много е жалко!

До: (нерегистриран ) 14.04.2014 18:57 "България не е държава с парламентарно управление,не е и Президентска република,не е монархия, няма комунистическо управление или такова на военна хунта. В България е установена ЧИНОВНИЧЕСКА ДИКТАТУРА!" Моите почитания за Вашия пост. Всеки вече се стреми да докопа колкото се може повече жълти стотинки за своя джоб и вече е такъв хаос, че няма кой да обвиниш освен всички в купом. Кой кого защитава и кой на кого се противопоставя в политиката вече е абсолютен цирк (съотв. бедствие)

От друга страна, Унгария е в ЕС и , въпреки това успя да защити земите си от разпродажба на чужденци. Това дали означава, че се напъват да си сринат икономиката?

трябва да уважава конституция... например аз, Президент, депутат, кмет, ...иначе кво?

.

пак изкудкудяка някаква тъпотия.

"Кокошката Роска", ще си умра от смях, по-добре няма къде.

Слугата на Борисов пак безуспешно показва мускули.

Нека Плевнелиев се замисли за своите действия и престане да саботира.

Държавният глава се опитва да си придава тежест, но е смешен.

Ясно беше, че президента ще наложи вето, нали трябва да пречи.

май нема как да си безпартиен, тъй ли? ебал сам ви курвите еничарски. а ако ме нема тук що ша правите.. на ква граматика ша пишете и де ша си бъркате с пръста. и да си земате кокалче от мен, за вяра в добро и другар. имам много и ми са скъпи. още им се радвам. на гърба нещо сеца, тия вземете ги за вас.

За пореден път се вижда слугинажа на президента

Да се вдигнем всички и да го изгоним от Парламента... Този е слуга на хамериканското юдейското и турското посолство!!!

този Мочко до там се докара, че дори, когато прави нещо правилно, то изглежда инфантилно. Преди да ги кандидатират трябва малко, все пак да му мязат за поста. На този ти иде да му смениш памперса.

Моля, защитете децата на даскала. Разгласяването на начина на нападение е вредно. не е първо, но тук има нарушаване на хилядолетни правила и предлагане на много специфична и по време храна на децата ми. надявам се, че дир знае, кой пише, дали пишещия би си позволил. независимо от съмнителна ракийска репутация. хора лежали работят мой близък важен. не е лично. не е срещу мен атаката. тва търпим. срещу всички ни е. Защите ни, г-н Президент. Аз съм ви защитавал. И не само аз. Защото сте Президент на България. Вярвам, че дир не участва в тва. вапреки стари номера.

да ми пишеш минус , че се моля на Президент. ..и затворник съден има право. аз за деца моля. и адрес имам, и пощи и други дори.. какво ти пречи, че някой моли? не мога да мисля за теб сега.

Щом толкова клозетни плъхове от хамерика налазиха България за толкова кратко време....значи ни готвят нещо отново.... Това са убиици и хора които ни имат за пушечно месо.....Не подкрепяйте-ЗА БОГА,такива политици които стоят зад гърба им и ги подкрепят....БЪДЕТЕ БДИТЕЛНИ И ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ. БОГЪ ДА ПАЗИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ.

този закон е само прах в очите на хората и отвличане на вниманието - че та обработваемата земя вече е почти изкупена / от турци руснаци германци араби и англичани/само че не се продава на физически а само на юредически лица т.е. фирми регистрирани в Бг.На тези сега проблемът им е да разрешат и на физически лица за да може по горе изброените да продават на сънародниците си . Купуват земя за 400-800лв и продават за 2000- 4000 евро.Толкова струва 1дка в Германия

Българите в чужбина Не купуват обширните масиви Българска земя ! Ако желаяят те имат близки в България и могат да го направят чрез тях ако желаят ! Масовото изкупуване на Родна земя се извършва от Чужди Държави ! Турските и Израелски копувачи наОгромни масиви ...Преобладават ! Без земята си държавата е нищо !

Тази куха лейка пак се проявява! Какво му разбира главата от всичко това? Единствената му цел е да се хареса на някой силен в Европа и в България! Той да не е обратен?

Да не е обратен ли? Ха добър ден!

...