Патриарх Неофит призова българите да се обичат и живеят в мир

Обичайте се един други и, доколкото е възможно, живейте в мир с всички човеци. С този призив патриарх Неофит се обърна към българите.

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Неофит призова българите да се обичат и живеят в мир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ТИ ДРАГИ МИ СИМЕОНОВ,ЩО ЩЕШ В БОЛНИЦАТА ПРИ МУТРАТА-БУДА,А НЕ ПРИ НЕЩАСТНИТЕ БЪЛГАРИ ОТ УЛИЦАТА??? НО ТОВА СА ПИШМАН ДУХОВНИЦИТЕ НА ТАЯ ЖАЛКА БЪЛГАРИЯ::"ПРАВИ ТОВА ,КОЕТО ТИ КАЗВАМ,НЕ ГЛЕДАЙ МЕН"...ЖАЛКА ЧЕНГЕДЖИЙСКА ОТРЕПКА!

Един Хан не може да благослови и веднага да изрази съмнение. Та нали така ще правят болярите и хранените му хора, държавата ще затъне в клюки, съмнения и недоверие, което води до разложение. Ханът трябва да има ЦЕЛ и да води поданиците си към реализирането й. Уверено, решително и непоколебимо! Съжалявам, но НЕ СТАВАШ ЗА ХАН.

да се .бичат, и да живеят в Пир!

Винаги съм правил каквото мога и колкото мога. Но изглежда било е недостатъчно И СЕ ЧУВСТВАМ ВИНОВЕН. Аз...

Винаги съм правил каквото мога и колкото мога. Но изглежда било е недостатъчно И СЕ ЧУВСТВАМ ВИНОВЕН. Аз...

НЕ БОЙТЕ СЕ БРАТЯ ПАТРИАРХА ГО КАЗА : - ОЛИГАРСИТЕ И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИМ СЛУГИ СЕ СТРАХУВАТ ЗА ЖИВОТА СИ !!!!! "тогава и протестите ще бъдат градивни и няма да се страхуваме за живота на никого"

Напразна беше радостта ни от избора на неофит. Само за три дни успя да унижи църквата ни, колкото Максим не успя за 40 години- да се кланя на мутри и българомохамедани Нищо добро не ни чака с този

Когато го видя на екрана на телевизорът си, му обещавам да го ощастливя като станишев.

Много коментари, много умници, много компетентни. Малко християни, а безбожници колкото искаш. Патриарха им бил крив - доносник бил, рожба на ДС, новичък бил. Към лошо послушание ни призовавал. Ами хайде тогава всички почтени умници Вие сте на ход. Да Ви видим. Ха наздраве!

Наивник ти дори не си, заблуден атеист. Бъди много дълго време жив и здрав. Да се пенсионираш! По-голямо проклятие, не ми идва на ум.

ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА НА МИРА ! КОГАТО ПОРАСНАТ ТЕ САМИ ТРЯБВА ДА ОПРЕДЕЛЯТ, КАКВА РЕЛИГИЯ ДА ИЗПОВЯДВАТ !....

Към 1! Извинете за въпроса ми, но чели ли сте житието на св.Евтимий Търновски и знаете ли въобще в какво се е изразявало неговото страдание. А за това, че не се молим както трябва, сте напълно прав. Та ние дори паметника му в София наричаме "попа", като много хора дори не знаят чий е.

тя може да успокои духовете в момента ...ГОСПОДИ, АЗ ЛИ СЕ ЛОШО МОЛИХ, ИЛИ МЕ ТИ ЛОШО РАЗБРА? ДО СЕГА МИСЛЕХ, ЧЕ ПАТРИАРХА Е ВОДАЧА НА НАЦИЯТА. ЧЕ ТОЙ, КАКТО ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ ЩЕ СТРАДА С НАС И ЗАРАДИ НАС.... А ТО - ДА НИ УСПОКОЯВА...

...."Патриарх Неофит призова българите да се обичат и живеят в мир"........ и сигурно да свикват на ГЛАД, КРАЖБИ, ЛЪЖИ, ДАЛАВЕРИ. И да се вслушват в глупотевините на един взел се на сериозно един новичък патриарх. Стъпи на земята Не-о-фи-те и не ръси глупости в стил "благодарение на заветите на Ким Ир Сен в Северна Корея доматите зрееха с три месеца по рано". Преди да ръсиш за следствието виж причините. Не дразни хората с мантри. Търсиш си свалянето. Не прави църковното слово елементарно. Вразумете человека.

ВЪПРОСЪТ, ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ВЕРОУЧЕНИЕ В УЧИЛИЩАТА, НИТО Е НЕОБХОДИМО, НИТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДИСКУТИРАН. УЧИЛИЩЕТО Е СВЕТСКА ИНСТИТУЦИЯ И РЕЛИГИЯТА, НЯМА МЯСТО ТАМ. ИМА ЦЪРКОВНИ ХРАМОВЕ И КОЙТО ИМА ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА ГИ ПОСЕЩАВА.

Напротив. Трябва да има ВЕРОУЧЕНИЕ и да се преподават православието и исляма. Да се издадат Библия (виж Библия за деца на издателство "Слънце", 2009 г.) и Коран, в съкратен вариант, където основните постулати, предания и др. са написани на достъпен и разбираем български език. Така и да се преподават. Нито Библията на черковно славянски език, нито корана на арабски са разбираеми за децата. Преподавани на български децата от различните религиозни общности по-лесно ще комуникират и ще се разбират. Другите вероизповедания, също трябва до подхождат по подобен начин. Изучаването на религията "всеки в храма си", само сепарира хората на отделни общности, които по трудно ще общуват.

Не знам само как гладния ще обича преялия и обратно.

При тези срещи Патриарха говори ли по темата ВЕРОУЧЕНИЕ ?!?!

До Корекция. Предполагам, че Вие не сте сред горящите като факла и с 80% изгаряния, нали?

На края ще кажа че тези жертви тежат на съвестта на властта и църквата!Къде бяха до сега?Защо го допуснаха!Колко българи се самоубиха!Кой се бореше срещу това!Въпроси до Патриарха!А с инвертен тип хора не ми се спори.Играйте си с психиката под одеялото тя си е ваша!

За съжаление много хора взимат отношение по теми, за които нямат никаква елементарна информация. Когато се говори за религия, добре би било да се запознаят с Евангелията, Апостолските послания и житията на някои светии. Не изхождайте от земните си мъдрувания и не сравнявайте небесното със земното. Разликата е от земята до небето.

..... и да вярват в светлто комунистическо бъдеще на Родината, ръководена от комунисти, комсомолци и ДС-доносници !!!

ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО, БЪДЕТЕ ЖИВ И ЗДРАВ!

Трябва всеки да се вгледа и в себе си, не само да търси проблемите във всички други. Това че някой хора вече обиждат и възрастен човек, без значение дали той е патриарх или не, не говори добре и за тях самите. България над всичко.

На политиците Господ да им набие разум в тлавите!Това да апелира патриархът.Алчните олигарси-кукловоди това е причината в България!Злото е мамона на който се кланят властниците!Пари и завист това е бога на богатите.Ето го резултата на улицата!Патриарх без жило се среща само с властта! Отиди при бедните и вземи страна.Не се крий а се ангажирай От сега ставаш безполезен!

Много добре показваш що за ЛУМПЕН си!

Кажи го на тези които горят като факли и берат душа с 80% изгаряния!

Казано е "отдай божието-богу, а кесаровото-кесарю", така че патриархът ще направи най-добре ако не се меси в политическите дела, а си гледа паството и църквата.

Той май се изказва от името на старата ДС :)

Агент Неофит и Агент Буда! Ако тия ни управляват предпочитам да се самозапаля!

"Патриарх Неофит призова българите да се обичат и живеят в мир" И в знак на потвърждение вчера бившия агент и настоящ Патриарх,театрално отиде да поднесе цокало на "болния" бивш Премиер.. Кво нещо е живота-до скоро Буда лично носеше цокалото на Тато, а сега коскоджа ми ти патриарх носи неговото, приемственост,а

И аз съм изумена : що прави патриарха да се кланя на издачието на Сатаната в правителствената болница

Агент Неофит!

Бог да дава здраве и дълъг живот на патриарха на България!

Нещастник! Такова падение да се среща с Мутрата Борисов! За този вече е едно нищо!

е айде стига ,все пак той е отец и е призован да търси мир ,това е грозно което казваш .покай се