Коментари - Верижна катастрофа с десет коли и два камиона блокира Околовръстния път в София (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само това добавяйте като инфо щот се притесняваме за тигъра от Банкя!

днеска по една от телевизите, някакъв репортер се лигавеше все едно някакво много забавно нещо се беше случило . "искам да поздравя колегите от апаратната за хубавия звук", "отворете си правилниците за да разберете кой е с предимство тук", "тира виждате колко тарикатси е ударил леката количка" . пълен нефелник !!!!

Най-редовно си карам по околовръсното с 70-80 и разни камиони (самосвали и подобни) ме изпреварват като спрял. Никакъв контрол няма. Да не говорим какво хвърчи зад тях. От каросериите падат камъни и трошат колите зад тях, от гумите хвърчи кал ... потрес!

"Десет автомобила и два камиона..." Позволявам се да отбележя, че камионите също са автомобили.

За Околовръстното въпросът е "Кога"? По принцип всеки ден е отговорът. Никога няма да се оправим. Винаги има едни терикати, дето имат "един човек". Ясно е, че всички бързаме, ама чак път такъв егоист да си, че ти си по-по- от другите. След като се допуска да се протестира, че са високи глобите! Т.е те по презумция смятат да имат нарушения и евентуално да се "оправят" или в краен случай да си платят. Ако сложа камера в колата, само за едни нищо и никакви към 45 км из София ще се извади страшен материал. На светофар като се огледаш около теб, всеки си гледа телефона. Кара и пише съобщения из платформите. Абе не е за разпряване.

На околовръстното е пълна свинщина. Кара се с превишена скорост, не се спазват дистанция и маркировка. А милиция няма, ядат толумбички с боза.

И банички.Много са вкусни.

Ние бяхме може би 20 метра по-назад като се случи катастрофата. Никой не можеше да предвиди какво ще стане, единият камион без спирачен път рязко зави и се блъсна в камиона с ремаркето и оттам двата камиона помелиха колите отпред и отстрани, които си стояха кротко в задръстването. Такава каскада беше, каквато и във филм не съм виждала. Бях сигурна, че на водача на камиона му е станало лошо, изобщо не ми хрумна, че тази безумна маневра може да е направена просто така.

И сам да съм -па че се бутам.

За съжаление, България е една от малкото държави, където не се спазва разумна дистанция по пътищата. Много често се наблюдава как деседина и повече коли, се движат на глудница на разстояние от един метър една зад друга и със скорост над 100 км/ч. Не мога да разбера както дебила, който прави тапата и не се отмества да направи път, така и идиотите напиращи да го прескочат. Другия момент е когато по маломощна кола или камион тръгват да изпреварват и някой олигофрен се опитва да се удари в тях въпреки че е бил на поне 500 метра по назад и има предостатъчно време да намали и изчака. Докато не се повиши културата на хората и толерантността на пътя, ще продължим да сме на едно от челните места по прозшествия на пътя в Европа.

Нищо ново не казвате, това е държава , без хора с разум

Всичко е въпрос на его и възпитание

А в задника пускаш ли?

В задника ти пускам разбира се,винаги.Всеки е добре дошъл.

Необходимо е да се обмисли по-добре движението на товарните камиони на Околовръстен път. Движението в лентата, където превозните средства се отклоняват за отделните квартали и навлизат в локалното платно, също трябва да се прецезира. И как така е паднала товарната част на камиона?! Ами че по случайност трагедията не е пълна и то сутрин в час пик! Ето това вече е престъпление и трябва всички по веригата да си понесат заслуженото. Как това превозно средство въобще е допуснато да се движи по пътищата? Ударът не беше толкова силен, че да падне част от камиона! А и вечер задръстванията към кръговите кръстовища от Околовръстен път са безумни! Докога?; Какво още трябва да се случи? След 21 ч. джигити карат като обезумели по този Околовръстен път и това е почти всяка вечер! Щом е толкова често, значи някой яко проспива Камерите! Камерите защо са толкова малко? Я вижте например в Челопеч на главния път и във връзка със завода за добив на злато колко камерни има, а на Околовръстен път защо са толкова малко? Радарите трябва да са разположени почти навсякъде. Как така това препускане не свършва! И докато не се въведат безкомпромисни закони това няма да спре! Драконовски закони и то незабавно! И на малко дете е ясно това! Животът е над всичко и това не търпи отлагане! А разни там смотани, прости и крайно тъпи депутати - да вземат да се пръждосват и да оставят хората, които разбират, да работят за тази страна!

То какво има да се разследва, проблемите са ясни: - масово си гледат в телефоните и се опитват да карат, докато си чатат с бубето - не се спазва никаква дистанция, всеки кара на една броня разстояние - мигачи никакви - редовно се прави десен завой от средна лента, а по - големите "майстори" я правят от най - лява лента - голям брой хора са или с летни гуми или със зимни лето 1944 година, ама имало още "хляб" в тях, защото видиш ли имало грайфер - голям на брой бавно каращи автомобили, които не се съобразяват с пътния поток. Обикновено карат с 50 км/ч в средна лента, защото най - дясната е за под достойнството им. По - големите майстори карат с 70 в лява лента но не минават никога в дясна. Оправданието е, че били в ограничението, което хората отзад да се дразнят и да скъсявят дистанцията и там проблемите - камиони масово, разбира се пак в средна или лява лента. Отделно хвърлят пясък, кал, бетон и какво ли не, което прави пътната настилка доста кофти

А защо когато ограничението е 70 или 80 трябва да се кара с повече?

Личи си, че имаш книжка от зрънчо. Ограничението там е 80 км/ч, какво правиш ти в лявата с 70? Отделно къде точно съм писал, че трябва да се кара с повече. Аман от прости хора!!!

Аз имам книжка от преди да измислят Зрънчо и над милион изминати километри зад гърба си! Ако аз карам с 72, и съм с кола пред теб и ограничението е 80 , можеш ли да сметнеш колко време и разстояние ще ти е нужно за да ме изпревариш без да нарушиш ограничението?

Сега ще ти обясня защо лъжеш и не си изминал милион км. Защото ако беше изминал наистина толкова щеше да знаеш как се кара правилно, как да не пречиш на другите, като същевременно да не създаващ опасни ситуации както за себе си, така и за другите. Щеше да си бил и в цивилизования свят още преди да се напълни с такива като теб, с книжни от зрънчо, вечни многознайковци и пълни егоисти! Аз спирам да пиша, ако беше на ниво щеше да си разбрал какво ти казвам

Поредната свинщина на пътя, която може да се опише с едно изречение на Елин Пелин: "Той си беше отишъл от селото, но селото не си беше отишло от него"...

Най-големите селяндури са родени в София

Бае Ганя

Дошли са в София от твоя кенеф, педал грозен.

Днес успях да мина от там 20 мин преди да са се блъснали. Нищо му нямаше на пътя - сух асфалт, но хората не карам на дистанция, а се тъпчат един в друг и резултата е налице. Аз като патил оставям достатъчно , че да мога да спра или да не се забия на пълна скорост :-) Лошото е ,че това взе да става ежедневие по околовръстното и вместо да отиваш бързо се забиваш в задръстване. За това и в София карам с трафика навигатора на ГПС-а

Да, това с дистанцията определено е много дразнещо. Не ги разбирам какво печелят, като се залепят за тебе, ами като набия спирачки и ми влиза директно в багажника - кому е нужно това?

То проблем е, че ако оставиш 1 кола дистанция, веднага ще се намери някой да се навре.

точно така е, затова не се спазва дистанция. И да го направиш моментално ти се завира някой на една боя разстояние и става още по-зле. В един момент се оказва, че спазването на дистанция създава още повече предпоставки за инциденти. Орките започват бясно да търсят пролука и се навират на зиг-заг де що видят едни свободни 5 метра, а за повече да не говорим...

Милицията не си върши работата?! В стремежа си да изкарат някой леФ, правят безумни преследвания или застават на места , където застрашават безопасността на всички?! А камионите се движат с повече от 100км.ч. ,по околовръстното и на никой не му пука?!

Хората просто изтрещяха

Нищо им няма на хората, при комшиите на север от Дунава трафикът е по-зле. И нищо - живеят. А катастрофи стават. За това са застраховките.

Великите ни шосета не са преценени за такъв потокмот коли не са разширявани от времето на соца когато в София е имало 5к Лади сега има 2млн коли близо.Само с фъргане на аасвалт и маркировка не дтава работата

Баш тоя участък е кат магистеала. Проблемът е в дъждовните шофьори, не знаещи как се кара на мокро и хлъзгаво

Точно там околомръсното беше съвсем наскоро разширено до три ленти във всяка посока, плюс още две ленти локално (във всяка посока). Проблемът е самото кръстовище и идиотският трафик, който генерира Симеоновско, след безумните разрешения за строителство, които се раздадоха в Малинова долина, Симеоново, Драгалевци и Манастирски ливади. Да не говорим, че и половината Младост се изнася от там, защото по Малинов е ад.

Нали бързат все да са първи, всички телевизии ъсобщиха за 10 коли и 2 тира! Сега са 6:1. Както е тръгнало, до края на работното време ще се окаже пак, че перничани са задръстили шосето и чакат Пътна помощ да им разчете навигацията за Владая......

Най-вероятно тези, с леки щети или само ожулвания, да са махнали с ръка и да са решили да не се разправят половин ден с КАТ и още два дни със застрахователи.

Не може да се отрече, условията по пътищата в София са много тежки... Температурите стремглаво отиват натдолу, много скоро ще са вече отрицателни... Пътят замръзва и много често дори да караш умерено, може да направиш ето такава катастрофа... Понякога просто не е избежно да се случи такова нещо... Но все пак и друго нещо не може да се отрече и то е, че тези, които карат БМВ не са добре... Мерцедесърите са много по-интелигентни, успели и уравновесени хора, това е факт, признаят в целия свят... И, ето както може да се види, аз отново съм прав, защото в основата на катастрофата пак стои БМВ, а не Мерцедес...

Много си прав! 99% от шофьорите на BMW са изключително прости същества!

Именно това и казвам!!!! А Мерцедесърите неслучайно са признати за едни от най-интелигентните хора по света! Не може да не сте чували за това!

6ти клас нали?

Докато държавата не желае да се спазват дори тези закони, камо ли да си събира глобите, това ще продължава да се задълбочава. Виж ако глобите бяха х10 и се събираха, а за наркотици, алкохол и каране без книжка се влизаше за мин 10 години в затвора по бързата процедура и на следващия ден от ареста, те тогава има някакъв шанс!

Статистиката говори нещо доста различно: - около 2% са ПТП причинени от несъобразена скорост или алкохол/наркотици; - 98% от ПТП се причиняват от трезви шофьори с непревишена скорост.

Тази статистика от анкета в софийски централен ли е взета :)))))))

Докато не се научим да спазваме дистанция ще е така. Ако се кара поне на една кола разстояние, а не в номера на предния, ще има някакво време да рекация.

Една кола разстояние е 4-5 метра, ако караш с 80 за тия 4-5 метра само ще си вдигнеш крака от газта и преди да си натиснал спирачката ще си се разбил.

ако колата пред теб е спряла

Тя реакцията не трябва да е първосигнална и едностъпкова, трябва да се гледа цялостната обстановка далеч пред колата, не е достатъчно да гледаш само този директно пред теб... Една камара "шофьори" дават газ срещу червен светофар на 100-150 м, което ще рече нулева способност да предвидиш какво ще стане след точно 5-10 секунди.

Напълно съгласен с предишния - всеки ден пътувам от там, самосвали и бетоновози карат с над 100км в лявата лента.

При строителството, което се вихри в Малинова долина и Манастирски ливади, няма как да е друго. Пита се, защо поне изкопаната земя не се депонира покрай околовръстното, че после да служи за заградителен хълм?

Миналата седмица край Ринг мола имаше катастрофа и беше леш пак цялото Околовръстно. Не знам колко е сложно поне да има видеонаблюдение и електронни знаци. С първото да се реагира на секундата и ако катастрофата не е тежка (както явно е днес) да се разчиства веднага. С второто просто да се указва директно на хората да търсят обиколни маршрути. Не е нито супер сложно, нито мега скъпо, а и е вариант да се открадне още някой лев, но и да се свърши работа.

Казват се BMW, Audi, Mercedes.

Камиони (най-вече) и (понякога) автобуси масово карат със значително по-висока от разрешената скорост и от колите ... така че не е въобще изненада (освен за КАТ, разбира се). Законите на физиката не прощават - 25-30тона натоварен самосвал не спира като 1.5тона кола.