17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е проблемът в животинския вид! Можеше да е човек, не куче! Въпросът е,че винаги се вади "Вода от 9 кладенеца", за да се открие вариант за оправдание не неадекватната скорост за градки условия ,с която често се движат автомобилите по улиците на София.

Айде

Куче - друг път! Точно там се състезават с 80-100км в час. Всички! Винаги!

Щом първият не е ударил кучето, значи скоростта му няма връзка със станалото.

От селата идвате гледате прасета кокошки овци и кози а не обичате кучета???????????????????

СОФИЙСКО БЕЗДОМНО КУЧЕ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ТАКОВА НЕЩО - НАУЧИЛИ СА СЕ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ХЮМАНИТЕ, ДА ПРЕСИЧАТ САМО НА ОПРЕДЕЛЕНИТЕ МЕСТА И ТО НА ЗЕЛЕН СВЕТОФАР ! ПТП-то СИ Е ДЕЛО НА ИДИОТИЗИРАНИ ВОДАЧИ .

Каквото и да се пише фактите са прости. Първата кола е преценила, че има опасност и спира, това че останалите 5 карат бързо и не спазват дистанция си е проблем на шофьорите, а някои от тях са карали деца и бебе. Значи, не карат внимателно. Ами внимавайте не хора! Обичайте близките си и другите хора и кучетата разбира се:-)

Абе вие що се връзвате на приказката за кучето? Това е редовното оправдание, всеки пътен полицай ще ви го каже. Някой видял ли е куче въобще? Напълно възможно е тоя най-отпред да му е хрумнало например, че трябва спешно да се престрои в дясна лента за да спре на аварийки пред будката за цигари или пък, че на следващия светофар ще завива надясно пак по някоя спешна причина.....такива случаи бол в ежедневието, хрумне му нещо и бам на спирачките, не че колоната с новия внос след него не са същите убитаци де....

Много тъп народ има и се видя на изборите та не се чудя защо сме на този "хал"-тъл тъй селски?

Напротив: единствено първият водач е шофирал съобразявайки се да може да спре внезапно при нужда, ако му изскочи куче или дете на платното. Всичките нанизали се отзад очевидно са шофирали с прекалено малка дистанция за поддържаната скорост.

Че им е изскочило куче, а не някоя едричка зебра или хипопотам! Тогава щеше да има и последици за...животните или който се чувства такъв. Предполага се, че след поредния "инцидент" Общината ще се отчете с...нов знак "Внимание! Опасност от пресичащ дивеч!"

,

Айде пак-заради любители на пумияри стеадат деца. Какво ви има бе хора? Не е ли човешкия живот най важен? Мини му отгоре на псето какво толкова.

Човекът моеже да не е любител на пОмияри (щото идва от пОмия, неграмотно говедо), а просто да си пази колата. Факт е, че той е следял пътя и е реагирал, а останалите изглежда не са чували за дистанция и съобразена скорост.

Какви са пораженията по автомобила след като удариш куче? Това, че следващите 5 автомобила са карали като министердки кортеж- броня в броня си е техен проблем. Другият път ще карат с по-голяма дистанция.

ПОМИЯР СИ ТИ,ДОМЪКНАЛ СИ СЕ КОЙ ЗНАЕ ОТ КОЕ СЕЛО,СМЕНИЛ СИ КАРУЦАТА С ТАРАТАЙКА ОТ НЯКОЯ ЕВРОПЕЙСКА МОРГА ЗА КОЛИ И СИ МИСЛИШ,ЧЕ ГРАДЪТ Е ТВОЙ И НА ДЕЦАТА ТИ.ДА,АМА НЕ. В ГРАДЪТ СЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛА,ЗА ДА НЯМА ЖЕРТВИ. ДАЛИ КУЧЕ,ДЕТЕ ИЛИ ДРУГ ЧОВЕК Е НА ПЪТЯ,НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.ДИСТАНЦИЯТА ТРЯБВА ДА Е ПО-ГОЛЯМА,ЗА ДА СЕ РЕАГИРА.МОЖЕ И НА ШОФЪОР В ДВИЖЕНИЕТО ОТПРЕД ДА МУ ОТКАЖЕ АВТОМОБИЛА ИЛИ ДА МУ СТАНЕ ЛОШО. И ТН АМАН ОТ ТАКИВА ДЕБИЛИ НА КОИТО ВСЕ ДРУГИТЕ СА ИМ ВИНОВНИ.

А да ти минем на теб през главата, няколко пъти...става ли!? Да минел през псето...педал нещастен котколюбец!!!

В Закона нищо не пише за кучета и за животни изобщо. Следователно идиотът набил спирачки е напълно виновен за произшествието. Нито е пазил ПТП, нито пешеходец, нито някакво частно или обществено имущество. Внезапно появилите се пречки следва да се отстраняват своевременно но кучето надали може да се клсифицира като такава. Говорим за дървета, кашони, паднали тухли от камион ....

Я пробвай да обясниш това на някой катаджия. Веднага ще ти обясни какво е несъобразена скорост и неспазване на дистанция.

Опитал е да избегне препятствие на пътя. А той може да набие и спирачки щото му е станало лошо, или кракът му се е схванал. Ти затова имаш очи отпред на физиономията, за да си следиш пътната обстановка. Масово не можете да разберете, че шофирането изисква внимание и концетърация. То не е телефониране, човъркане по радиото, цедене на пъпки и зяпане по другите... Това на курса още инструкторът би трябвало да ви го е повтарял до втръсване стига да е бил читав и да му е пукало.

Ако познаваш някой автомонтьор, помоли го да ти покаже кола ударила куче. Рядко скъпи ремонти, ако кучето е над 30 килограма, а скоростта над 40 километра в час. В зависимост от мястото на удара може да се наложи да се сменятва някой от фаровете или даже радиатора и винаги се сменява пластмасовата предна броня. Има случай, когато кучето "уцелва" датчика на възглавниците и тогава сумата става още по-зловеща, защото се отварят възглавниците и това води до едни други ремонти. Слд това си помисли, дали ще "отстраниш" куче, просто убивайки го с колата си.

Нормално е.По селата се разхождат много бездомни кучета.Трябва да се кара по-бавно.Виж в столиците по Европа не съм виждал бездомни кучета

Ко село уе, туй е Софиаа..

Чи тъй де...

Питайте откачалниците и соросоидите от фондация четири лапи ! Лапат яко и насърчават пумиярите защото без тях изчезват и паничката ще пресъхне !

Но у нас кучетата носят доход на разни кучелюбиви организации. Анадънмо. А хората, ами хората кучета ги яли - както казва народът.

А ако беше изскочило дете вместо куче? Единствено първият водач е шофирал така, че да може да спре при нужда.

Децата съвсем не винаги са предвидими препятствия... Така че, ако беше изскочило дете - си е твой проблем.

Пак помияр има намесен, бе. Докога бе, сбърканяци ? Докога ще газим лайната и пикнята на любимците ви ? Що народ разкъсаха, нахапаха, изплашиха, а сега почнаха да предизвикват и катастрофи, верижни..

Ах как ми се иска да ми паднеш в ръчичките. После като видиш куче ще му се покланяш. Абе лайняна главо, кучето ли е карало колите дето са се нанизали една в друга, щото говедата зад волана са карали на 5 см един от друг ?

щот сельо е свикнал да гледа добичета у дома. А у градо после ги фърля на улицата.

не утепали песа натрошили колите некоя кифла е виновна

Едното ми око е напред, другото - в огледалото. Е - напоследък май ми личи.

Говори се че екоравновесие е богата фирма,Някои я финансира нали така.Щом имат пари да ги кастрират и да ги обгрижват значи са длъжни и да ги застраховат.Какъв е проблема сега застрахователите да поемат щетите.Ако ли не кучкарите да плащат справедливо е нали.

Ботевградско ми е НАСКАР.

Селяндури с коли ноф фнос на трилентов път у Софето. Класика!

Преди в България спазваха шофьорите дистанция, сега не - хората са затъпяли.

Колко тая дистанция, 1.5-2м заради ковида?

се пази във времето, а не в разтояниято. Пази се от 3 до 5 секунди дистанция, която в зависимост от скоростта е различна дължина. Примерно при 20км/ч е около 20 метра необходимата дистанция, при 50 км/ч е около 52 метра, при 90 км/ч е около 100 метра, при 140 км/ч е 150 метра.. Ама на Ганю му дай да се бута и да се залепи на мантинелата на предния.

В интернет има доста кадри как патки пресичат пътното платно с малките си, разни други животни също и всички шофьори ги чакат кротко и никой не се е забил в задницата на предния.... да, не е редно кучето да е на улицата, но то е животно и се случват и такива неща. А това, че 5 коли са се надянали зад първата говори много за възможностите и компетенциите на тези шофьори... в рамките на града са, утре може и дете да изскочи там. А ако на предния шофьор му прилошее и натисне спирачката?! В рамките на населено място трябна да се движиш така, че да спреш без проблем във всеки момент, ако това се наложи.

И не само в населено място !

какво ви е виновно кучето човекът е искал да го спаси

виновни са селяндурите, които изхвърлят "домашните любимци" на улицата.. а също така и гневните и полудели селяндури, които не могат да карат нормално и да спазват дистанция

ей чш, ти кат не мойш да караш се вози на рейса, аман вече от джендъри

"Първата кола, която вижда кучето, набива рязко спирачка. След нея същото действие правят и останалите шест коли" Всъщност следвайки псевдоинтелекта на журналистите, които даже не прочитат собствените си глупости освен куче и реагирали неадекватно явно автономни коли шофьорите нямат вина в този случай.

Дааааааааа песът е виновен, че ходи в левата лента, а не в свободните от коли десни... Последните направо са си пешеходни алеи за деца и майки с колички. Там коли не се движат никога! Всичко кара само в лево. БГ синдром. Това е. Позбаваме се по цяла Европа с този маниер на каране!

Според закона в града можеш да караш в удобната за теб лента и няма лява или дясна лента!

Може да летиш..ако ти е удобно.

Пич, продължаваш да ръсиш глупости.. Ограничението за движение в „удобна за теб лента“ не е обвързано само с това дали се намираш в градски условия - от значение е и максималната разрешена скорост в този участък от пътя. Четете ги тия закони поне! И коментарът отгоре е много на място - или не си виждал „къси-дълги“ от ниско прелитащи в лявата лента на околовръстното на София?? Може пък и ти да си от тия!?

Какво означава изневиделица? То може куче, пенсионер или дете да изскочи. Ама дай ние ще си караме с 200, и ще го натискаме, щото бавно кара и ако случайно предния набие спирачки, не сме виновни щото изведнъж ги е набил и не ни е предупредил.

някой да ми изброи поне 3 европейски града с огромна, като нашенската бездомна кучешка популация. За разходките на домашни кучета /ротвайлер, питибул и т.н./ без намордник и повод дори не питам. Иначе, като изключим първия и шофьорите са допуснали нарушение на закона.

Трудна задача. Аз живея в Германия и тук такива няма. По улиците са само хората. Няма помияри и котки. И съм много доволен. Но явно на нашенските селяндури им липсва обора и обичат около тях да им мирише на лайна. Улиците осрани и опикани с въшлясали псета и котки, а те ги хранят, поят, развъждат, завиват с мръсни одеала, все едно си в средновековието и джунглата едновременно, а зоофилите са ми като от " на дъното", с едни оцъклени и злобни, налудничави физиономии, тръпки да те побият.

Ами не искаме да решим проблема в България да не обидим някого.

така е, ганчо, много си злобно :)) в германия има смао тумби арабели и черни, както и бездомници и наркомани, които просят в метрото и спят на главната улица или в метрото :) раят на света, мумио :)

Точно в Германия има свободно излизащи домашни котки и хората ги уважават и пазят

В Германия ти си кучето на улицата в очите на Германците

А ти от кое БГ село изпълзя и се замъкна във великата Германия , че и стана голя европеец...европейски гражданин ;) Нито кучетата нито коките нито което и да е животно е виновно...виновни са хората и тяхната глупост,егоизъм и идея че са недосегаеми и на върха на хранителната верига! И някой по-горе беше написал едва ли не как човешкия живот бил най-важен, как едва ли не кучета котки всякъкви животни са незначителни и да се газят да се избиват и т.н. Само едно ще кажа...нека измрът животните...то се е почнало с пчели, риби и какви ли не още видове които човека е избил директно или косвено...нека измират а пък после ние хората "да си сърбаме попарата". По отношение на самия инцидент...винаги можеше да е някое дете или старец вместо куче...и тогава ли щяхте да викате да го гази първата кола!? Аман от глупав народ и слаба държава.

Верижна катастрофа поради неспазване на дистанция.

И пресичаща мастия...

пресичащо дете? Малоумник

Бахти и деградиралата пасмина...въртят, сучат...дистанция, скорост, как трябвало да се шофира...не било виновно кучето.. Къв го дири кучето на пътното платно ? В джунгла ли живеете ? И как нито един не изпита човещина и състрадание към уплашените деца, към стресираните пътници, само защото някакъв помияр тръгнал да пресича трилентов път с интензивно движение ? Ми утре и крави, овце, кокошки, свине, може да пресекат. А защо не и нещо по екзотично: лъвове, пуми, камили, жирафи... Отде накъде само ваште обични помияри ще властват по улиците ни ? Ми писна ми от миризливите ви песове. Искам видово разнообразие !!#

Май искаш утре да те гали тигър .... бистришки :D Коментарът ти обаче е безумен! Това не е обезопасен път - може да изскочи дете, колоездач, някой „безсмъртен“... задължение на всеки водач е да може да спре пред първото препятствие в зоната която наблюдава!! И да - кучетата са много, нападала ме е глутница (едва се отървах), но в случая това няма абсолютно никакво значение. Разбирам да мрънкаш, ако кучето беше изскочило на магистрален път, но тук ..!? Айде със здраве и пОсмали дозата ;)

Ти малоумен ли си? Къде ще изскочи това дете и колездач на трилентов път?! То може и самолет да падне от небето ше знайш. И как се спира от 60 на 0 знаеш ли? И при това без да знаеш, че предния ще скочи на педала на спирачката поне секунда преди тебе? Затова е забранено да се пресича тоя път и не само тоя! Пробвай да пресечеш цариградско ако искаш!

Зачудвам се дали наистина не съм, щом ти отговарям.. Викаш забранено е да се „пресича“ - ами пиши фиш на кучето тагава!? И дете ли не може да навлезе на пътното платно?? Или може би колоездачите нямат право да се движат по него?? Най-идиотското обаче, е да ме питаш как се спира от 60км/ч (впрочем, там ограничението не е ли 80км/ч)? Като си гледаш пътя, съобразяваш се с пътните условия и не се навираш в ауспуха на този пред теб, може би? Ммм..?

Кучколюб е психична диагноза. Това са тотално деградирали социопати, които не могат без кучета. Без хора могат, без песове не могат. С други думи: готови за лудницата.

Крави, овце, кокошки и свине на Ботевградско шосе? В Баш Софията?

А ти не си ли даваш сметка че кучето е просто животно и не е виновно...а хората като толкова велики би трябвало да са направили така пътя и нещата че да не изскачат животни на пътя...или ако не схващаш....ПАК ХОРАТА СА ВИНОВНИ...не кучето!!!

Ботевградско шосе вече си е централна част на София.

Трилентов път и 6 нахакани коли у левата лента. Това е възможно само у БГ.

Що реши така?

какво е виновно кучето..явно е добър човек този..

Аааа, нищо. Нека си пресича кученцето. Нормално е.

Ма много е добър човечеца. Нахакал още 5 коли, пълни с деца и възрастни. Ма нищо де, важно е помияра да е жив и здрав ! Голямо сърце, ши знайш... Рискувал живота на поне 20 човека зарад един помияр. Хвала !

Той да не е тръгнал назад, че да ги е „нахакал“ бе? Бива ли толкова да не можете да мислите? То не бива, ама .. С лек автомобил си длъжен да опиташ да спреш! Не се знае накъде може да отиде колата при удар! Не се знае и какво друго още може да се случи - тогава последствията може да са много по-големи, може и да са фатални! Единственият, който доказано няма вина в създалата се ситуация е водачът на първата кола. Така както единственият за който има доказана такава е този на последният автомобил. Някои от тях, а вероятно и всички те, не са спазвали нужната дистанция или са си човъркали телефоните вместо да гледат какво се случва пред тях.

Българите са най-слабите шофери!

Ти в Истамбул или Солун шофирал ли си?

Като написах горното си помислих точно за тези дестинации... Там не карат българи и слава богу!!!

Многократно съм шофирал в тези градове, като винаги колите зад мен са спазвали дистанция...... като заключение: извън България шофирам без стрес!

Важно е кучето да здраво, счупените коли има кой да ги ремонтират!

Нали ?! Майната им и на децата.. Само кучето да е живо и здраво !

Айде стига с тая дистанция... Ганьо Балкански е все наврян в личното пространство на друг. Той не признава дистанции. Двама да има в супермаркет, те ще са навряни един в друг... По време на пандемия, все някой Сулю и Пулю ми дишат във врата...дърпам се, то пак настъпва и се навира, направиш му забележка, или почва да те псува, или те гледа като натровен... Та каква дистанция се очаква да спазва същият този Сулю Пулев...? Той все бърза за никъде. А и в случая кучето е виновно. По улиците и пътните платна няма място за животни. Не живеем в джунгла, а в Европа... Аман от побъркани кучкари и помияри !

Напълно съгласен!

Да, едни локуми ни разтягат всякакви разбирачи за дистанции и скорости, все едно в швейцарски форум пишат...хахаха Сякаш не знаят каква е действителността и манталитета в "Швейцария на Балканите"...ахахах

Четете бисерите на Чачева. Има ги във всяка нейна статия.

Не е заради кучето, а защото не се спазват правилата. И защото нямаме пътища. Всичко трябва да е презастроено и всички да са гъз до гъз. Има си правила и за това, ама нали има едни лакоми гъзове от строителната мафия и та така. Ще си страдаме и децата също.

Бах тия мастии... Хората ги газят, но за мастията набива спирачки и верижна катастрофа.. Бебенце, пострадало детенце...но е важно, че мастията е жива и здрава. Аман от помиярите ви, бе ! Те са навсякъде..

Всички говорите за прословутата дистанция. Да, това е така, но в случая, не тя е виновна - виновна е несъобразената скорост с която карат всички шофьори! Ето това е истината. Като гледам как са се размазали всички, съм готов да се обзаложа, че нито един от тях не е карал с по-малко от 60! С такава скорост, и 10 метра дистанция не те спасява! Аз съм активен шофьор и да си кажа, се радвам, че е станала катастрофа - така сега, като си платят актовете и парите по ремонтите, поне ще им уврат коравите бг кратуни, че по този начин не се шофира! От бг шофьора селтак и нагляр, по-лошо няма!

Актове? Пишат по един протокол и си тръгват, без актове, без разправии. И е дистанция, винаги е дистанция, карат на 40м един от друг, имат място да спират, карат на дъжд на 5м един от друг - нямат място, разбирай време за спиране. При скорост 60км/ч изминаваш почти 17 метра, а сега сметни време за реакция на водача половин секунда (вече сме изминали 8.5метра) сега сложи 0.3 секунди за реакция на спирачната система. Колата почва да спира след приблизително 12 метра от момента в който е видял задния, че предния спира. Удар с 60км/ч е много силен удар. На краштемтовете с 60 ги целят и коли не остават. Но е факт, се 90% от шофьорите не спазват нито дистанция, нито ограницения, нито прпвят разлика между мокър и сух асфалт, нито и гледат на пред какво се случва, нито са и предвидими за др водачи.

Пък аз си мислех, че тук не е джунгла и не е редно разни безстопанствени мастии да пресичат пътното платно. Но, явно съм в грешка. Все пак живея в нормална държава, я която по улиците й се движат само хора, няма кучета и котки.

ама ти си тук, нали така? значи може и да е, мумио :)

Е ти с колко искаш да карат там е разрешено 70

се спазва от 3 - 5 секунди, независимо от скоростта. И не, 10 метра не е дистанция - това е малко над 2 дъжини на колата и е подходяща когато си спрял на светофар. Дистанция за тези които не могат да мислят: 20км/ч - 20 метра или малко над 4 дъжини на колата 50 км/ч - 52 метра или 12 дължини на колата 90 км/ч - 100 метра или 24 дължини на колата 140 км/ч - 150 метра или 36 дължини на колата

Елементарна липса на дистанция! Кога ще се научат да държат ПОНЕ 2 секунди от предният? В София всеки ти влиза в багажника - толкова, че да не му виждаш и фаровете. Сега да си плащат на водача на първата кола, на морга, тенекджия, бояджия ... и пак няма да се научат :(

Отговорът за тази катастрофа е прост--- дистанция,за много шофьори тази дума е непозната

Егати заглавието. Разбира се, че катастрофата не е "заради куче". Можеше да е евентуално и заради куче, но ако шофьорът на първата кола не е имал шанс да спре или да избегне инцидент. Но той е спрял. От там нататък всички останали са причинители на катастрофата и това го знае всеки, който някога е бил шофьор.

Ма как ще е зарад куче ? То просто тръгнало да пресича трилентов път...горкото кученце.

Ами има кучета,Бойко не ги изтрепа всичките и виж кво става!

Навремето един инструктур от Англия беше дошъл у нас и даваха съветите му по телевизията. Всички се смяха, когато обяснаваше, че се оставят минимум две коли разстояние пред предния. Е, ако го бяха направили сега нямаше да оправят ламарини.

Англичанина чуди ли се на бездомните помияри по улиците? разбира се, че има нарушение от стран ана шофьорите, но се започва с кучето.

Първата, втората, третата и така и останалите дебила. Карайки в населено място никакви дистанции, съображение с пътна обстановка, нещо дъжд, лед, мъгла.

Пет дебила, за които "дистанция" явно е име на екзотична танцьорка. Сега може да се пробват да съдят общината, защото явно общинско (разбирай улично) куче е причинило катастрофата.

За кучето може да съди първия, другите могат съдят тия, които са ги родили тъпи

Е нЕна да се научите да карате м--а в- де-- се--ка.

Аз винаги спазвам солидна дистанция. И в градски и в извънградски условия. Карам хубав джип, на 42 съм, но винаги съм бил така. Да чукна на дърво, почти не съм имал инциденти. Но болшинството са келеши, коити виждат в дистанцията ми възможност да се вмъкнат.

Някои считат дистанцията за място на което да се вмъкнат и да застанат пред теб.

Такъв пумияр го газим моментално.

Яз патебе че те газим

Лайно

"Първата кола, която вижда кучето, набива рязко спирачка. След нея същото действие правят и останалите шест коли, които обаче са с щети от случилото се." Чалева, колите не виждат, освен ако не са Тесла, но и там е леко условно "виждането". Виждат водачите, които набиват рязко спирачка. Водачите натискат спирачките, не колите.

Актове за дистанция

То за задните е ясно ама да бяхте дали инфо как полицаите са процедирали с първия водач. Много ми е интересно на какво ги обучават и инструктират.