Венци и цветя на пешеходната пътека, на която 15-годишният Филип не успя да пресече (снимки)

Момчето загина, пометено от пиян шофьор с пет нарушения на Закона за движение по пътищата

Обратно в новината

Коментари - Венци и цветя на пешеходната пътека, на която 15-годишният Филип не успя да пресече (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не цветя, пирони трябват ...

Господа всичко е много просто. Трябва само да върнат предишния закон в който пешеходците не бяха с предимство на пешеходна пътека. В миг всички проблеми от този вид ще спрат. Преди нямаше такива новини,а сега всяка първа е убиха човек на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА. Какъв е тоя зор пешеходеца да е с предимство там,сякаш може да спре по трудно от една кола от 2тона. Няма никакъв смисъл. Който го е предложил и гласувал е абсолютен ненормалник. Какви доводи има за това. Там е най големия проблем. НЯМАТ ПРЕДИМСТВО— ОСТАВАТ ЖИВИ.

С една малка подробност - шоферът е пиян на мотика и с него има майка возеща невръсното си дете. За какви правила говориш?! Къде видя тук правила.

Баси, мъжети в България шофират като жени бе деба! Няма и месец без някаква тъпа изцепка. Къде остана достойнството и духът на войни? На джентълмени и учители? "Ама Мотика, аз нямам никакви ПТП и други нарушения, защо ме нареждаш?" - Нареждам ви щото е НАША отговорността да спрем глупаците които знаете че не са способни да се държат цивилизовано. Живеем в общество, и трябва да се грижим едни за други. Малко останахме, а с тия пияни глупаци дет викат "ами то младите избягаха", как да не бягат като всеки месец някой е прегазен от вас. Видите ли някой да се опитва да прави глупости, като да шофира пиян или друсан, спрете го! Обяснете му. Ако не иска да разбере обаждаш се на ченгетата. Да, точно така, изказвате ги на полицията колкото и тъпо и детско да звучи. Щото те знаят как да набиват акъл на тъпи пияни парчета, ако вие не знаете, и е по-добре от това пияните да убият някой. Щото е ваша вината че не сте спрели тъпака ако убие някой. И лайна стават в моменти в който правите най-малките компромиси. БЕЗ ПОВЕЧЕ КОМПРОМИСИ! ВЪРШЕТЕ СИ ГРАЖДАНСКАТА ДЛЪЖНОСТ МАМКА ВИ!

Интересно, тез малките курвета с късите панталонки ко толкова носят в тез раници?!

на главата си (стърчаща метър и 1/2 от асфалта) по една, поне метър висока, двустранн0блепена табела облепена със светоотразяваща материя - че инак са почти неоткроими от заобикалящите ги леки коли, живи + здрави

Четете внимателно малоумни родители! Никой, повтарям никой не е длъжен да пази децата ви. Научете ги да не пресичат и да си гледат в телефона, както и да не се мотаят като глухи кучи с тия слушалки. Винаги ще има и пияни и дрогирани и НИКОЙ не е длъжен да се съобразява с ваше лигльовци.

Сериозно ли го мислиш това? Човешкия живот, живота на дете е по-малко важен от това да не караш пил, дрогиран и т.н.?! От това да караш нормално?! Детето е пресичало правилно, а ти защитаваш дебила, който има 5!!! Повтарям 5!!! Нарушения.... Утайка на обшеството сте такива!

Утайка е майка ти тапир!

Това е най-безчувственият и гнусен коментар, който може да се прочете под статия за такава трагедия. Думите за Вас за малко ...

Когато имате деца, ще разберете колко грозно се държите. Децата та деца. Дори на 15 не са им ясни много работи. Както се вижда, Вие сте по-голям и не сте достатъчно зрял. Децата са деца. Има възрастни, които не гледат. Преумора, болести, загуба на близки, старост отнемат от вниманието. Няма да сте дълго във върхова форма, смешник! Нямате ли родители, то си държите така арогантно? Презирам Ви. Нищожен човек.

Уюююю,еби си м,,,,, !

и пресичайки дори и в тъмноцветни дрешки - да се оглеждат и надясно и наляво

Колко ли е безсмилен и жалък живота Ти?!( Не заслужаваш Вие). Тази улица е в центъра на София, сравнително малка и момчето е пресичало на пешеходна пътека. Нищо не може да оправдае пияния убиец.

Сега на "услаждащата му се чашка" ще се наложи да се разхълца и поциври пред роднини и приятели и финансови институции, да събере доста кеш, да стопли ръцете на прокурори и съдии, и след това на спокойствие под "домашен арест" да дочака трансформирането на престъплението във "висящо дело", което по бързата схема и с процедурни хватки ще се прекрати по давност. След това ще осъди БълХария в Страсбург за доста евра, които .... ще платим ние. П.С. А в кварталите Драгалевци и Бояна ще се множат дворците на съдии и прокурори....

Вчера една полицейска кола в София, пред басейн Спартак, около 13:00 на обяд, не даде предимство на пешеходна пътека. Не беше си пуснала сигнализация, не беше си пуснала буркана. Леко бибитна на майка с детето й, които мислеха да пресичат на пешеходна пътека, за да й покаже, че те ще минат първи и те така си мина, без да намали, камо ли да спре. И това е полицията ни, посред бял ден, на почти пъпа на София.... Как очаквате да се оправят нещата в Бг. Е Няма да се оправят. Жалко за момчето...

Много хубави и етични са ви коментарите. Но, моля да напише коментар първо оня, който никога не е карал пил! Аман от демагогия! Влизането в центъра трябвало да бъде платено, да осъдят и жената и бебетой! И т.н. тъпотии. Нека всеки за себе си да запомни убитите деца на пешеходни пътеки и да има самоконтрол! Какво като осъдят някого? Никой няма да стане от гроба! Всички трябва да конролираме най-напред себе си!

Трябват повече Електронни средства за борба с нарушителите и по добро осветление на такива зони!

Аз не карам пил. И карам с трийсет в кварталите, където имам допир с пешеходци. Не мерете хората по вашия аршин. Научил се простия човек да прави нагоре надолу с ходилото и виче раздава преценки...

Ето какво се постигна единствено от служебното правителство в България: За 1 път и последен, бе извършена проверка на всички МВР служители за алкохол и наркотици! Никога никой не го е постигал и няма да го постигне в България Не служебното правителство дойде за да им вдигне заплатите без нито една проверка!!! Сега МВР профсъюзът започна да отрича верността на тестовете, за служителите им!?! За гражданите, обаче все още са безкрайно точни, и търпят наказания всеки ден!!!

Новото правителство са мишки, Не смеят да гъкнат!

Новите мерки на правителството, за конфигуриране на МПС, Нямат никакъв възпиращ ефект

Алоооо Dir.bg, защо криете името на шофьора?! И вие и всички други продажби медии. На Княгиня Калина и Белослава можахте да изтипосате имената един час след инцидента, а сега гоним 48 часа след катастрофата и всички медии мълчите. Или парите са по-силни от жълтата клюка. Продажници, утре може дс е вашето дете.

Този път не са го крили. Още вчерашна статия го посочи - Петър Тодоров.

Помня, преди години имаше новина, че момче се е удавило, след опит да преплува малък язовир. Никой тогава не го беше спрял. Ядосвах се много на тия келеши, че никой не го беше пребил и приспал, или поне не беше извикал някой възрастен. Според мен, жената също трябва да се подведе под отговорност, задето му е позволила да се качи пиян. Закона трябва да се промени, така че когато имаме подобен случай, полицията да го прибере ПРЕДИ да се е качил. Нека Душата на детето почива в мир, и никога повече да не четем подобни неща. Силно го вярвам, че случаите ще намлеят значително, ако се промени закона адекватно.

Според мен случаите ще намалеят, ако направят влизането в центъра платено....

А пияните шофьори да плащат 5 пъти повече!

ТЯ тая пача детето си вкарала в колата на пиян шофьор. Ужас!

И не разбрала. Той не и изглеждал пиян. Щеше да я залепи нея някъде.

Горкото дете, да почива в мир... На всеки може да се случи да попадне в пътен инцидент и дори да е причинител на нечия смърт, НО да седнеш пиян или дрогиран зад волана, за това не може да има прошка, директно става дума за умишлено убийство и законът трябва да третира тези хора по този начин, като дори да се разглежда като квалифициран състав - по чл. 116 НК.

Мисля че недопустимо майката в траур да излезе по къси гащи, това е облекло за туристи.

Само до това да мисли какъв и е тоалета и е на жената. Що са изроди сте! Това ли начери да коментираш?!!

Абсолютно недопустимо. Българина така ходи на погребения. С ежедневните дрехи, не знае един костюм да сложи. Виваги има и някоя с къса пола.

В колата е имало и майка с дете, надявам се - трезва. Ако е така, каква майка ще седне с детето си при пиян шофьор? Трябва закон, който да наказва и пасажирите, защото да седнеш с пиян шофьор в колата и да не го спреш, си е престъпление!

Почивай в мир мило дете! :(

До кога изроди пияни и дрогирани ще убивате хора по пътя.За това семейство живота приключи ..В затвора до живот

Това е от манталитета ни - "никой не може да ми каже на мене".....За мен едно от решенията е да направят центъра платен, с бариера и 20 лв вход. В това се убедих, откакто наскоро щеше да ме блъсне кола пак на пешеходна пътека пред НОИ. Неандерталци! Нищо не ги спира, освен ако не му сложиш бариера и не му бръкнеш в джоба!

Те пияните не карат само в центъра.

Така ще е докато не направят влизането в центъра платено. Бариера и 20 лв вход. Отделно паркирането.

Предлагам също и да не пускат идиоти в центъра като тебе. Ако искаш да влезеш плащаш 20 лв, че си идиот и ти лепват една жълта лента, да знаят хората какъв си.

КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ?! КЪДЕ Е СЪД, ПРОКУРАТУРА??? ЛАКОМИ АДВОКАТИ И ПРОКУРАТУРА СЕГА ПАК ПОТРИВАТ РЪЦЕ, КОЛКО МИЛИОНА ЩЕ ВЗЕМАТ ОТ УБИЕЦА ЗА ДА ГО ИЗМЪКНАТ, КАКТО УБИЕЦА НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ

Милен Цветков е в затвора от юни месец.Иьлежава присъда от 9години.

Това е от манталитета ни - "никой не може да ми каже на мене".....За мен едно от решенията е да направят центъра платен, с бариера и 20 лв вход. В това се убедих, откакто наскоро щеше да ме блъсне кола пак на пешеходна пътека пред НОИ. Неандерталци! Нищо не ги спира, освен ако не му сложиш бариера и не му бръкнеш в джоба!

И как по точно като плати 20 лв и после няма да те блъсне?

Няма гаранция. Но малко от малко ще намалеят...

Само доживотна присъда за пияните убили човек

Ама като заколиш невинен в Борисовата ти дават от 2 до 5год нали :)

Ушев се крие на сянка по крайните квартали да дебне за забранен завой. В центъра му е забранено да действа за да не засегне някой големец. Жената дето е била в колата с пияния е съучастница и трябва да бъде подведвна под отговорност. Знаела е, а не се е обадила на 112 да спрат убиеца.

Поклон пред детето и родителите. Политиците къре сте,спите ли или умувате какви оръжия да дадете на Украйна,кои паметници да съборите,кои празници да премахнете и как да вземете повече пари,не Ви ли стигат,ламтите за още и още,къде ще ги носите.Оставили сте България на автопилот.Слабо и корумпирано правителство.

Довечера от 18ч.има протест пред Министерството на Вътрешните работи.Да видим,тези ,които обвиняват МВР дали ще отидат?Мисля,че не.Отново ще са в нета и ще пророкуват как нищо няма да стана.Само ,че дали нещо ще стане ,зависи от нас..

Паметника на окупаторите да си ходи, върнаха ни цели поколения със сто години след другите богати европейски нации.

Аз винаги изчаквам да минат колите, независимо че има пешеходна пътека и тогава минавам. Няма нищо толкова спешно, че да спирам движението на няколко ускорени превозни средства, че да мина на другия тротоар.

Значи сама си отнемаш правата и правиш път на нарушители не е нещо с което можеш да се гордееш даваш лош пример

Това е от манталитета ни - "никой не може да ми каже на мене".....За мен едно от решенията е да направят центъра платен, с бариера и 20 лв вход. В това се убедих, откакто наскоро щеше да ме блъсне кола пак на пешеходна пътека пред НОИ. Неандерталци! Нищо не ги спира, освен ако не му сложиш бариера и не му бръкнеш в джоба!

Обеснявай после на оня горе "абе аз бях с предимство" нали

А аз пък като шофьор винаги спирам на пешеходната пътека и давам предимство , без да се нервя и дразня, а даже изпитвам удоволствие от това !

То, така е, ако си шофьор. Карач и примитив му пречи всичко.

Но има много, които хем уж ете пускат, хем продължават бавно да се придвижват към теб. Мен лично това ме притеснява и изнервя.

Ако някой бутне някой на пешеходна пътека да се счита за убийство..човека е убит умрял .минимума наказание да е от 50 до живот присъда..сега това е най лесния начин да вземеш живота на няколкой инищо все едно се е самоубил

"Когато няма справедливост, Злото процъфтява."

Но има и друго. Огромна недомислица има на на Шишман! Това кръстовище е много подвеждащо, скоро пресичах там - след ремонта на Шишман ниският тротоар създава лъжливо усещане за пешеходна зона! А колите си минават! А кръстовището с Гурко направо плаче за светофар и легнал полицай! Няма кой да мисли в тая държава! Просто няма мислещи хора - а МВР е само на 100 метра... полза никаква!

100прцена съм съгласна с Вас!!!!

В СЛУЧАЯ С-МИЛЕН ЦВЕТКОВ,ВЕДНАГА НАУЧИХМЕ: ИМЕТО! АВТОБИОГРАФИЯТА! ИСТОРИЯТА НА ЦЯЛАТА ФАМИЛИЯ! ФИНАНСОВОТО СЪСТОЯНИЕ! СНИМКИ! АДРЕС….! СЕГА НИЩО!!!! ЯВНО СТАВА ВЪПРОС ЗА ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ,ПОЛИЦАЙ,ПРОКУРОР,ИЛИ НЯКОЙ ОТ ОБРЪЧИТЕ С: ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ! ГРАНТОВЕ! НАКРАЯ ЩЕ ГО ОСЪДЯТ-МИНИМАЛНО!

Или от етноса

Писаха още вчера - Петър Тодоров.

Мисля,че знам решението за изход от ситуацията.Няма да се приеме от много хора ,но историята показва че трудните решения често са верните.Колкото и да се увеличават наказанията ,промяна няма да има.Всички телевизии се надпреварват да говорят колко още трябва да се увеличат наказанията.Решенията са налице още преди 100 години в САЩ , а това се прилага и в момента в някои скандинавски страни.Наистина ще пострада цялото общество ,но не виждам друг начин.САЩ въведоха "сух режим" през 30 те години на миналия век и дори промениха Конституцията си ,която е вече на 200 години.В днешна Новрегия не можеш да си купиш алкохол след 18 ч. никъде.Когато отстраниш причините/употребата на алкохол/ няма нужда да се бориш чак толкова със следствията от същата тази причина.Докато вредата от масовата употреба на алкохол не се проумее от цялото българско облщество,тези случаи ще продължат и това трябва да се каже ясно на ввсички.

Имам приятел който пие по един литър уиски на ден.Какво може да направи..изобщо не у личи..

Това са пълни глупости. Сухият режим в Щатите беше неуспишен. Единствено процъфтя контрабандата и мафията.

Този, че е виновен е виновен,НО всеки ден ми изскачат младежи пред колата със слушалки в ушите и забили глава в земята и пресичат без да се оглеждат, ама въобще, Хора учете си децата как да пресичат, аз същи имам деца и постоянно им го повтарям да се оглеждат винаги, че не се знае какъв идиот идва к това, че са на пешеходна пътека нищо не значи.Да почива в мир момчето и сили на родителите.

Човече, момчето е пресичало НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА.Разбираш ли какво означава ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ? Щом водач на МПС види човек на пешеходна пътека е длъжен да намали далеч преди самата пътека.

Гоше учи си децата ако имаш такива, че няма пешеходна мешеходна, а се минава само, когато колата идваща намали, че даже и спре. Всеки ден гледаме такива случаи. Тая държава е държвата на приматите да ме извинят маймуните де. ПроЗт народ та дрънка и липса на държавност. Все едно сме в Африса не в ЕС. В нормална държава след 5 6 месеца тоя отива директно на макс в затвора. Как там така бързо правораздават, а тук се влачат по 5 години. Пиян, несъобразена скорост, предишни нарушения, какво има да го бавят толкова тоя. Ная до него и тя трябва да изяде дървото не да дрънка глупости и да дразни хората. Колата да я прибират все тая на кой е да се научат да си държат клюбчовете у тях собствениците.

А тя помъкнала детето си с чужд мъж и чужда кола и не го спряла макар че бил пиян. ето това е КОВРА а не Дебора от съседната тема;))

"Тихо, че българите спят!" Смотаняци, спете, докато дремете пред компютрите, следващата жертва може да е всяко наше дете!

Пишат че бил пометен и умрял..но нищо за травмите не пише как е умрял..счупено нещо имало ли е..егати журналистите..покажете го..цял или на части .да видят хората колко е страшно а не тук само да си пишем и да четеме

Ваксините са му счупили врата и са му пробили сърцето.

Ей, булгаристанец, Земята плоска ли е? Да, нали?! Кеффф...

Ако е карал с 80, той въобще не е се опитвал да стигне до крайната точка безпоследствено. Ако си пиян или друсан, гледаш да не привличаш внимание, пък той карал като изтребител. Баси глупака.

Татуирани путинопитеци, милорд

Един стрес едно спрежение което трябва да се спре..с наближаване към пешеходна пътека шофьорите не са спокойни е намаляват скоростта.А сякаш я усилват..пешеходците да в стрес бягат като зайци да минат на пешеходна и се опитват да спрат бързия шофьор.Би трябвало колите почти да спират няколко метра преди да стигнат пътеката

Бързо да се приеме закон който задължава колите почти да спират преди да минат пешеходна пътека тоест да пълзят поне 10 метра преди това а не почти да се блъскат в хората и ако решат тогава да спират нт сантиметри от тях защото това си е опит заубииство

Ако бързо не се приеме такъв закон който да кара шофьорите почти да спират няколко метра преди пешеходната пътека ще има по няколко блъскани всеки ден..тоя с цветята да не се правят на цветари а за това да настояват

Този младеж,никакво дете не е както го пишат,сигурно е бил със слушалки на ушите и е чатил с някой по телефона ,когато е пресичал.Не оправдавам престъпника с колата ,но и младежът си е виновен.

мършата долна заключи, че жертвата е виновна веднага типимен бг гАНьо с Стокхолмски синдром

На пешеходна пътека е бил. Със слушалки или без, с телефон или без - вече е бил на нея! Вървял е по нея. Трудно е за рабиране ли?

Пфу! Безсрамница, възрастна, ама проста! Не те ли е срам, че майка те е раждала?

Пресичала съм там с детска количка... Вече ме е страх да живея в София! Бог да прости момчето, сила на родителите. За съжаление досега никое правителство не успя да спре изтреблението по пътищата. С чистка на МВР и прокуратура пак няма да стане. Може би нови закони?

Това е от манталитета ни - "никой не може да ми каже на мене".....За мен едно от решенията е да направят центъра платен, с бариера и 20 лв вход. В това се убедих, откакто наскоро щеше да ме блъсне кола пак на пешеходна пътека пред НОИ. Неандерталци! Нищо не ги спира, освен ако не му сложиш бариера и не му бръкнеш в джоба!

Виновни са родителите че са раждали в Бг..да бяха имигрирали някаде към топлите страни към Африка ако бяха излетели такива работи нямаше да се случат

по Африка всичко е шик, там изнасилени, убити,прегазени няма!

Българите сбирщина от смирени овце за заколение. Вместо да отидат и да откъснат главата на Денков Борисов и Киро тъпото и да изринат съда и МВР , те на мълчалив протест .. не народ , а мърша

нали будните българи утепаха шофьора на камиона дето прегази едно 6 годишно дете и после медиите ореваха света, че не било правилно. Ся, кое е правилно в края на краищата, че нещо ми става трудно да разбера?

и родителите, че на са научили сина си да не пресича без да се огледа за малоумни пияници по пътя. Колкото и да е гадно и колкото и да е виновен пияния нещастник, е добре да се даде гластност и на тези неща. ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА Е НАЯСНО, ЧЕ ДА НАУЧИШ ДЕТЕТО СИ ПРЕСИЧА УЛИЦА СЯКАШ Е НЕГОВА И Е БЕЗСМЪРТЕН Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ И ГРЯХ ОТ ТЯХНА СТРАНА! Дали си напешеходна пътека или на 50см висок тортоар ВИНАГИ трябва да си на щрек! Защото накрая умираш и колкото и да ревеш, че някой бил пиян и надрусан това няма да те върне!!!!

Пресичал е където трябва. А ти сигурно си поредния нашмъркан джигит, на който не трябва да му се дава кноижка.

Нищо не помага. Това е от манталитета ни - "никой не може да ми каже на мене".....За мен едно от решенията е да направят центъра платен, с бариера и 20 лв вход. В това се убедих, откакто наскоро щеше да ме блъсне кола пак на пешеходна пътека пред НОИ. Неандерталци! Нищо не ги спира, освен ако не му сложиш бариера и не му бръкнеш в джоба!

Абсолютно вярно. Когато се пресича се оглежда постоянно.

Бог да прости момчето, дано почива в мир. Съболезнования на всички близки.

Тия цветарски пазар ли ще правят да..окичат с венци и почести и шофьора

Да пием за Филип!

2 дена протест, и обратно към мачкането на хора.

Точно с венци и цветя ще решите проблема. На пешеходната пътека, а не примерно пред парламента с по един камък вместо с цветя. Циврете още, точно като се разлигавите, ще спрат ганювските малоумници да сядат да карат пияни като свине. И на измисления си бог се помолете, това ще върши още повече работа, хаха! Жалък вечно наведен народец.

Бияч, селски бияч.

За България конкретно, ще ни трябват коли с въздушни възглавници отвън на колата също.

к'ва надувна възглавница ке спре движеща се с в секунда 22 метра ... няма и нямАпаратура, за голямо съжаление, мереща всеки 60 секунди далИма алкохолно изпарение във въздуха дет е в автомобилното купе, да почива в мир непълнолетното дете - съболезнования на родители + познати

Германия си изхвърля буклук а още 7 милиона стари полустрошени коли от 55та година махат пешеходните пътеки че пречат на шофьорите..ЕС отпуска още 200000 милиарда за павета и плочки по улиците..разбрахте ли офце

Абе малоумник, спри да пишеш пил бе, дебил прост!

Пил и кара, поне да караше бавно, глупака, с 99 процента сигурност нямаше да се стигне до тая трагедия!

сега засипете шофьора на колата с цветя..украсете и пешеходната пътека с цветя..малоумници

При Дюлева ракия като се пие, само леко те хваща и няма проблеми като се кара. Ама тоя е пил водка и бира, и се е напил много. Това е грешката

Ганювците сте доста жалък народец.

Веднага да му се изземе колата и да му се даде по-бърза пълна с алкохол! Има още живи хора останали.