Венецуела "плува" в петрол, но бензинът пристига чак от Иран

Техеран предупреди САЩ да не създават проблеми на иранските танкери, които доставят гориво за Каракас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

5$ заплата - та това е развит социализъм. Скоро парите могат съвсем да изчезнат там. Браво, скоро и тук чакам да пусна червената бюлетина и да полета в рая между народните републики /хем народни, хем републики хем от диктатори управлявани ама нали са червени/

иран като закара бензин на венецуела, после да закара и малко пясък на сирия и либия, щото комунделите и там са закъсали яко!

Венецуела е подложена на санкции и икономическа блокада! Сметките и са запорирани и правителството не може да оперира с тях! Има забрана да се купува петрол от тях! В такива условия производство само за вътрешния пазар е невъзможно! Така че заглавието е малоумно! Иранските танкери няма да се върнат празни, това е ясно и на най-малоумния кравар! Очаквайте цената газта да пада защото след дрънкането на оръжия без резултат от каубоите,те буквално ще пикаят ГАЗ :)

Венецуела ще е зле, докато САЩ не сложат техен човек за президент. После ... демокраДция и пей сърце!

Така е при социализма - във вода газиш, жаден ходиш. Ама където са минали комунистите, трева не никне.

Особено когато ЦРУ работи усилено да елиминира държави с непослушно управление и големи петролни залежи. Така де, да ги демократизира.

Не разбрах как точно ЦРУ пречи на Венецуела да добива петрол и да си задоволява нуждите от горива/бензин ;)) След като по никакъв начин не могат да се намесят в държава с комунистическо управление, силна полиция и подкрепа от СССР, така де - пРосия ?? Ти тъп ли си, или си просто комундел ??

Да, тогава изворите бяха държавни и на достъпни цени, а сега са частни и си плащаш като поп! Кока кола ни продава водата, въобще кеф!

А Китайците какви са?

В китайския бизнес байно комунизъм и конфуцианство няма - всичко е западен модел от мениджъри учили на запад, предимно в САЩ - 1 МИЛИОН от най-талантливите китайци се обучават там (не в МГУ). Комунистическата политическа система е просто паразит на гърба им.

Ами бутай колата.Ама си кон.Тогава тегли, но си глупав болшевик.Продължавай да хвалиш социализъма на Мадурко.

Ако не са онея мазните дето налагат демократино ембарго по света, Венецуела нямаше да е в това положение.

За какво са им наложили тия простаци ембарго? Кой пък ги слуша тях?

Ти изобщо наясно ли си какво представлява това ембарго?! То засяга АМЕРИКАНСКИ компании да не правят бизнес с Венецуела. Никой не може да забрани на Венецуела да прави бизнес с целия останал свят! Само че Мадуро иска да прави бизнес в САЩ, защото иначе няма откъде да печели и да краде! Венецуела има рафинерии в САЩ, които преработват американски петрол, продават на американския пазар, а печалбите отиваха у Мадуро. Чудя се тоя Мадуро що не си направи такива печеливши рафинерии в Куба, Русия, Китай?!

Важно е да не забравяме едно !!! САЩ се бори за глобална демокрация, не за петрол.

мъдуро ме кефи разбирате как

Да не би да те е опънал?!

Няма начин в дуржавата ти да командват алкаши и такава държава да не се срине! Самата алкашия, която разполага в недрата си с цялата менделеева таблица плюс газ и нефт е гола вода....с изключение на питер и москва. Както ми е казвал руснак у нас только в москве и питере люди живит, в остальние гарада, проживают!

Типично пропагандна измислица, точно в духа на тезата, че социалистите, явно заради идеологията, са провалили производството на бензин. Най-вероятно е лъжа, защото социалистите са хора и са разумни. Очевидно е, че твоята измислица и пропагандната измислица на господарите ти от САЩ са продъление на една линия - Венецуала е зле, защото управляват социалисти. Но няма връзка с рафинериите. Явно разчитат на 80%.

А Роснефт наля на два пъти по 6 милиарда долара във венецуелската икономика с ясното съзнание, че ще бъде с отрицателна възвръщаемост. Според обикновения руснак това са подарени пари. Интересно, колко ли са върнати под масата, на този който е "уредил заемите".

Дали сривът е заради социализма се вижда като сравним други страни където са го строили. 20-ти век ни дава много добри възможности когато един народ е разделен на 2 държави едната от които е социалистическа. ГДР / ГФР, Северна / Южна Корея, Китай / Тайван. Едва когато зарежат социализма страните тръгват нагоре - Китай, Виетнам, Чили. Капитализмът не е достатъчно условие за просперитет, но е едно от задължителните.

няма ги училищата там и у нас вече ги няма... Хората не живеят само с хляб. А Русия е по-богата от целия останал свят, не може да се сравняваме с нея.

Колко и е БВП?

Мъдурко си е истински комуняк, нема грешка! Пратил си е сичките деца да учат у деградирала капиталистическа Европа, както правят всички истински комуняци. Пращат ги или по Европата или при империалистите в САЩ.

Тоест просто е Арстист от САЩ.

дай данни от нета, че не знам кои са му децата. За щерката на Путин е ясно :) и това само показва колко зависим е от САЩ. Прогледнете най-после хора.

щерка му е в Амстердам. Защо зависи от САЩ?

гледайте добре как е положението във Венецуела,Куба,КНДР,Иран и Сирия и кажете какво е общото :))) Русия и комуноиди....е,и санкции от лошите САЩ. А сега погледнете Южна Корея,както и Германия и Япония ( сринати през ВСВ ). Едните са Третият Свят , другите Белият.........и какво няма при тях - руснаци и комунисти !!!

Общото е, че първите изброени държави са избрали да нямат нищо общо с фашистките америслямски щати. Сега носят последиците от това с намесата на краварите, които имат пръст във всяка водена война по света от 100 години насам.

Разбира се щом не искат да имат нищо общо с най-развитата икономически, финансово, технологически, военно страна ще си носят последиците. Разликата между противниците на САЩ и съюзниците им, които вървят по същия път се вижда веднага. Едните правят научно технически революции, другите правят комунистически, ислямски и боливариански революции. Каква е революцията най-ясно си личи по доходите на населението.

Е, носят си ги, всичките оркестрирани от ислямериканските щати, които с насила налагат влиянието си на суверенни държави, които са решили, че все пак напук на краварските претенции за най-най-най-"развита" държава, пак не желаят да имат нещо общо с подобни клоаки.

Искат да са бедни кочини управлявани от посредствени диктатори? Че кой им пречи? Настоящият ни премиер американците ли го избраха или българският народ? САЩ даже помагат на най-бойните като ги бомбардират.

Нито искат така, нито съм казвал подобно нещо, ама като образованието ти е на нивото на америслямската "образователна" система, е нормално да не вдяваш. Да си вярваш искрено на думите пък вече те прави откровен тъпак.

Ако не искаха нямаше да избират крадливи кагебисти, автобусни шофьори, дебели пожарникари, и брадясали талибани, с IQ равно на номера на обувките им да ги управляват. Или след първата сериозна издънка щяха да ги сменят. И за това не им пречи ЦРУ или Мосад. Когато не им стига акъл да преценят последиците от действията си ще страдат. Образованието ми за съжаление отстъпва на американското, за мен Харвард и MIT са твърде висока топка.

Ако САЩ бяха оставили поне една соц. държава да се развива самостоятелно, без да и налагат демократино ембарго, цветни революции и пропаганда, може би щяхме да видим рая на земята. Разликата е че САЩ печатат едни хартийки дето ги раздават на приятели, а на неприятели пречат да се развиват

Смешнициии, във Венецуела няма бензин, щото американците са им наложили ембарго и не могат да получат материали и консумативи с които да си прозивеждат бензин от многото петрол който имат. Забраниха им да си продават и петрола, щото не било демократично. Само САЩ можел да им го продава от тяхно име. Ей така по между другото им запорираха (да се чете : откраднаха) 20-сетина милиарда $ от сметките им в чужбина, щото не били демократични $, а диктаторски. Ама за всичко е виновен Мадуро...

защо са им наложили ембарго тия простаци?

Защо според теб? Може би защото национализираха петробизнеса и спряха кражбите на американците? Нали не си мислиш, че на американците им дреме за народа на Венецуела?

смешно червено папагалче.......санкциите не са причина за разрухата , причината е в некадърното управление на комунягите.......само те може да докарат нещата дотам , че да внасят бензин , при условие че са номер Едно по залежи на петрол. Не е лесно да се постигне такава висока степен на некадърие......А запорираните им финанси са за разплащане с армията,която крепи мадурите на Мадуро , за народа - едно голямо нищо....и така си е от поне 15-тина години още от времето на Чавес

Некадърни или не - държавата си е тяхна и ще си я управляват както искат. Петрола също. Мадуро е легиимен и международно признат президент! Останалото е рухването на илюзията за правов ред и международни организации! Но нито с Ким, нито с Китай, нито с Либия, нито със Сирия, нито с Ирак, нито с Венецуела им се получиха нещата на наглите крадци! Е - жертвите си платиха скъпо и прескъпо с кръв за наглостта да са независими, да видим кога ще си плати и агресора!

кой го е признал за президент?

Както казват руснаците "Eсли в кране нет воды - значит выпили жиды". Не са виновни да речем болшинството венецуелци избрали да ги управляват необразовани десантчици и автобусни шофьори. Не са виновни и въпросните шофьори строящи провалила се в целия свят икономическа и социална система, превърнала се под мъдрото им ръководство в клептокрация.

Плачете за Венецуела. Но... Докато плачете, може да прочетете двата цитата: Пъви цитат: май 2019 г. Бензинът, който е държавен монопол, е "почти безплатен", обяснява пред Франс прес икономистът Хесус Касике. Доказателството - в супермаркета едно яйце струва 933 боливара (около 15 евроцента) или сума, която ще е достатъчна, за да се закупят... 93,3 милиона литра бензин. СЕГА МИ КАЖЕТЕ У НАС С 15 евроцента (30 стотинки) КОЛКО ЛИТРА БЕНЗИН ЩЕ СИ КУПИТЕ? Втори цитат: В западния град Сан Кристобал, близо до границата с Колумбия, военнослужещите от Националната гвардия в борбата с безредиците са ограничили продажбата на бензин до 40 литра (10,6 галона) на превозно средство - приблизително колкото е един пълен резервоар на компактен автомобил, поясняват свидетели пред Ройтерс. Ядосани жители са блокирали улици с метални бариери, боклуци и клонове в някои части на града. На някои бензиностанции хората заявяват, че са чакали с дни за гориво. Значи бензинът е евтин, но го няма в големи количества. Явно тряблва да е по-скъп, зада не се прахосва. Но пък хората са свикнали да е евтину и като ем вдигнеш цените, се бунтуват. У нас е скъп - 1,70-2 лева и никой не се бунтува. Затова има много бензин по бензиностанциите. Ако то напавят по 30 лева литъра ще има още повече.

докато не свършат чуждите пари

литър бензин струва 6 боливара, а едно яйце струва 933 боливара (около 15 евроцента) или сума, която ще е достатъчна, за да се закупят... 150 литра бензин.

Някoй

да не говорим, че САЩ атакуват през нета Електроцентарабите на Венецуела и оставят страната периодично без ток. Това се препесва на праветилството на Мадура, но си е диверсия.

САЩ атакували през Интернет електроцентралите....ихаааааа.Ами да се отреже достъпа ве льольо. Все САЩ виновни за комунистическото некадърие......страна с най-големи залежи от петрол , ще внася бензин от другият край на света. Само комунисти може така да съсипят държавата. И недей плямпа за американските санкции , щото са отскоро , а страната се разпада от много години , още от времето на предният идиот Уго Чавес. Нямали туй,нямали онуй....ами щото са некадърници и мързеливци....Иран също е под санкции , що имат ?

"СЕГА МИ КАЖЕТЕ У НАС С 15 евроцента (30 стотинки) КОЛКО ЛИТРА БЕНЗИН ЩЕ СИ КУПИТЕ?" ВИЖДАШ ЛИ ТВОИТЕ РУСКИ БРАТЯ КАК СКУБЯТ БРАТСКИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД С БРАТСКИ ЦЕНИ НА ПЕТРОЛА????

Никой не ни е длъжен още повече руснаците... Но пък САЩ и запада сега са ни "съюзници". Общо взето Левски е прав. Няма другари сиренето е с пари. Да се стягаме, не сме богата страна нашата сила е в земята умните хора и естествените ресурси. - Черно море - няма такова море по света и плажове!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това си го набийте в главата по-скъпо е от платина, диаманти, уран и всичко друго. - Планини - Води - ... Тук е рай, но ние не го осъзнаваме.

Разбира се, че бензинът е почти безплатен, но за сметка на това го няма. При социализма обикновено така става. :) Естествено има и черен пазар (няма социализъм без черен пазар) на който 4 литра струва 2 заплати. Важното е че официално държавата се къпе в бензин. :) Близо до границата с Колумбия протестират защото контрабандата на бензин през границата, купен евтино след дни чакане е основен източник на доходи и начин за оцеляване на хората в региона.

И никой не говори какъв точно нeфт имат във Вeнецуeла и защо той не става за бeнзин... Това се нарича пропаганда....

Преди ставаше за бензин купиха рашките по точно откраднаха ИМ находищата и сега не става.

Недей да лъжеш, циганино :D Преди внасяха петрол от САЩ, смесваха го с техния и така го обработваха и продаваха. Когато Уго Чавес взе властта, американците спряха вноса. Оттогава Венецуела внася от други държави. Така, че статията си е баш жалка пропаганда.

защо спряха вноса американците?

Абе Вие дето защитавате бандита Сащ , Ви плащат с част от надценката на елекроенергията за американските централи и парите за хвърчилата, но част тези пари ще им ги върнете отново като си платите тока и дълга на хвърчилата. Ясен ли съм. Пък Вие си продавайте душата и родината си, интересно какво ли биха казали Ботев и Левски по въпроса. .

Ботев и Левски биха казали че петрола върви добре- цената на долу. Скоро ще се разпадне държавата-бензиноколонка на Путтин.

Толкова сте тъпи, че не разбирате за какво иде реч. Ботев и Левски няма да коментират петрола, а продажничеството ви бе идиоти.

Как не ви омръзна да го повтаряте това? От доста време чакате "да се разпадне", ама хич не ви се отварят центаджийските парашутчета.

БОГ да пази БЪЛГАРИЯ от гнусна Русия .АМИН

вода гази-жаден ходи.... всички братски народи на путин са така ..ха.ха и Башар, Мадуро..... Добре че Българите не сме вече братски народи с руските терористи и окупатори..ха.ха

Уредена държава :) Тоз Мадурата голям лидер ще дойде - почти колкото кремльовския запъртък.

Когато имаш за комшии америслямските щати, така става. Америслямските варвари не обичат държавите да могат да се развиват самостоятелно и без да ги принудят да им се подчиняват, още откакто са били робовладелци и са извършвали геноцид над местното население.

Алооу географията!? Освен това Мъдурата има възможно най-великите покровители - Раша и Китай. Затуй Венецуфелата цъфти и върже..

Напълно са комшии, дори да не споделят обща граница. Не че даже ако бяха през океана, това щеше да спре америслямците да се месят в политиката на суеверенна държава. За тях разпалването на войни, екскюз ми, "демократизирането", е бизнес - толкова струва човешкият живот за америслямските фашисти.

Прекрасен пример до какво води управлението на комунист -социалисти! Тези в Куба и Северна Корея са същите идиоти! Интересното е, че и в Булгаристан все още има много празни кратини, подкрепящи такива системи! Не че искат да живеят като тях, а просто ей така! Щото толкова им е акъла!

Понеже ние сме цъфнали и вързали защото сме голяма ''демокрация'' в която властват подлогите на сащ и техните подлоги..

джендераските шорошоробчета немат насищане на черни рязани'бананни' от гуантанамо;))))

Ватната кратуна вара-кара все за гей-секс мисли. Що тъй бе плоскочелчо- братска лебоф няма ли по ваште землянки и хралупи?

Гуантанамо трябва вериги да направят ако питаш мен.

банана е в задника на путя

Тая клоунска комунистическа нацийка колко ли още ще се дави в своята мизерия? Много са упорити.

ФЕДерастите от говедоленд пак ще поемат дълбоко в мазните си и тлъсти ,алчни и ненаситни капиталистически ануси рязаните хуьове;)))

Лекар ти трябва спешно много спешно

Това е нормално. Сриват им икономиката, карат ги да внасят гориво и после ги заробват и им взимат техните ресурси.

Ами като краварите сложиха ръка на всеки техен приход защото завалиите за ''пребогати'' ама не казват че на гърба на много ибити и ограбени извън тяхната територия.. Гледайки моляви се венецуелците вместо да купуват краварския петрол и газ погледнали към Иран:((((((и това няма как да не задейства агресора близо до тях сащ..

Не са САЩ, а руската кочина и Китай, които се бяха загнездили във Венецуела.

Отдавна се знае че за такива ''съноведения'' пускат по някой цент:((((

Когато фактите говорят и боговете мълчат ,но ти си руски катър и няма как да разбереш. Допълнение ,в САЩ галон бензин 1,77$ Венецуела 1 л-12$ Ехо мулев чат ли си.

Не всеки хаби хартия да печата собствената си валута докато е затънал до шия в дългове навсякъде.. Та и хората им в мнозинството си живеят както правят властващите на кредит ама само дето плащат и техните лихви...

Бог дано ти прости ,ти не знеш какво да говориш.

Затова ни управляват подлоги, затвориха 4 блока в Козлодуй, за да плащаме скъпа енергия на американските централи, вкараха големите вериги бензиностанции да плащаме скъпи горива, продадоха ЕРПтата да оскъпят още тока, подариха едни милиарди на един бандит за едни хвърчила. За да живеем мизерно, за да се обезлюдява територията, за да потупват подлогата по рамото. А пък Вие си говорете каквото си искате, то само това е демокрацията, останалото не е весело.

"Американските" централи са собственост на офшорни фирми на ... БСП. Меко казано е смешно да намесвате американците при положение че основни сектори за функционирането на държавата са 100% в руски ръце. Например горивата и наземните комуникации.

Русия е тази, която държи България на каишка чрез Лукойл, Газпром - Булгаргаз, петрол и руски партии в българския парламент. Тук нямат достъп САЩ.

1990 г. Русия как ни закри урановите мини и сещай се от къде купуваме последните 30 години "евтин" уран за АЕЦ-а.

Мините не ги закриха руснаците, не пиши глупости. А демократичния уран колко по скъп ще е от руския, навярно като тока. Очаквам и евтиния по скъп газ америката. Не на мен тези тъпотия.

Има поне 3 причини Венецуела да внася нефт/бензин! Първо, петролът се среща и във формата на различни сортове - лек, среден и тежък петрол. В тежкия нефт количеството сяра е високо и трябва да се премахва при преработката, което оскъпява доста процеса. Най-ценни от икономическа гледна точка са леките видове петрол с високо съдържание на въглеводороди (до 97%), които могат най-лесно да бъдат дестилирани в различни видове горива. (Например Сорта БРЕНТ, който е и най-скъп и се добива в Северно море и около Скандинавския полуостров.) Нефтът се преработва и от него се извличат различни фракии - бензин, керосин, нафта, мазут и т.н.. БЕНЗИНЪТ Е ЛЕКА ФРАКЦИЯ. Още по-лека е авиационния бензин. ВЕНЕЦУЕЛСКИЯТ ПЕТРОЛ Е "ТЕЖЪК". От него се извлича повече асфалт и бутум, който не се ползва за автомобили, а най-вече в строителството. Дори САЩ купуваха преди санкциите нефт от Венецуела, защото амер.нефт е лек и в него няма достатъчно тежки фракции. Сега поради икономически спад и намалялото търсене в света, цената на нефта, респективно на бензина, на борсите е ниска, така че е по-добре Венецуела да си купи чужд евтин бензин, отколкото да преработваш скъпо своя нефт и да извличаш бензин (скъп), а другите фракции да трупаш на склад. Какво ще ги правиш, щом сега търсенето е слабо?! Втори фактор е, че Венецуела е под санкции и САЩ забраниха на много компании да работят във Венецуела. Затова добивът там спадна и преди коронавуруса, когато намаля търсене на нефт. Малък добив, малко преработка, малко бензин. Че и скъп. Трети фактор: Преработката на нефта от Венецуела е скъпа, поради това, че в него има много сяра, която трябва да се извлича, а цените на борсите паднаха до 5-10 долара... Така че почти никой не иска да купува сега такъв нефт, а и прооизводителите не могат да си избият разходите при тази цена. Затова не само във Венецуеала, но и в САЩ много компании затвориха и не добиват нефт. Връщаме се към фактор 2! |От фактор 2 пък следва 1. ИЗВОД: нищо неестествено няма Венецуела да купува бензин от Иран! Напротив - това е икономически и пилитически оправдано.

Ако статията в Дира беше АНАЛИТИЧНА, щеше да пише и това, което съм написал аз. Но тя е ПРОПАГАНДНА и нищо от това няма в стаията. Нито обзор на пазара, нито вникване в детайлите...

Някoй

Заглавието на статията показва ясно калко е манипулативна: Венецуела на плува в нефт. В нефт може да плува някой соросоид, който се опитва да се дави в резевреор на рафинерия. ЦИТАТ: "Венецуела притежава най-големите петролни залежи в света, но трябва да внася бензин, защото производството се срина през последните две десетилетия, за което критиците обвиняват лошия мениджмънт на социалистическото правителство." Ами то производството в САЩ на нефт също се срина, сондажите за последните 6 месеца са паднали с 300%. И какво? Да обвиним социалистическото управление там ли? Никой не търси причините в тази статия, а се пишат лозунги и пропагандни клишета, които не са истина

Нещастник, гледай да не се удавиш в собствения си РЕЗЕВРЕОР от глупости!

Канадския петрол съдържа повече тежки въглеводороди от този във Венецуела,па се харчи като топъл хляб.

В мизерен вонящ на фикалии и пот апартамент ,седнал на мазния компютър с евтина цигара и ниско качествено кафе нова Бразилия ,само това може да роди болния и потиснат сексуален мозък,Я забии една чекия и се успокои,руско гувно губя си ценото вре да ти пиша.

Тия кумуняги на снимката защо си бутат колата бе, нали през соца бензина бил без пари???

беше 12ст.

къде?

Беше ама нямаше автомобили вноска 25 години за Лада

Грешка е на щатите да се опитва да ги избавя от мъките насила Венецуаела и Иран, пък и те вече го прекалиха. Като искат едните да се гърчат от бедност, а другите праведни мюслита да бъдат навсякъде бити от неправедни израелтяни и християни-кръстоносци, в крайна сметка си е тяхно прави и техен избор.

Някой да е поискал да го ''избавят'' краварите????

Ма вярно ли са много свободни и щастливи, Иран дето има петрол да го продава на Венецуала която също има петрол и обръщам внимание няма пари. Тук повечето ви се смеят на акъла на вас пламените защиници на соца, но вие продължавайте.

Трябва и акъл Арабите направиха чудеса с петридоларите Венесуела и раша си останаха кочини

Така е защото един голям брат иска всичко да минава през тяхната валутка и съответно те манипулитат както си искат , а който не им играе по свирката правят всичко възможно за да го унищожат, без оглед на това , как живее населението. Не им пука!!!!

щеха в БРИКС долар да плащат петрола? Какво стана с прехваления БРИКС МВФ2, с умопомрачаващия бюджет от 50 милиарда долара?

Мислел гербера, докато лижел задника на Мустафа.

Много знаеш как живеят в арабския сват. Ако гледаш центъра на Дубай е едно, но и центъра на София е ок. А защо демократите от САЩ пропускат да демократизират Суадитска Арабия, Катар и компания? Ако ги демократизират по техния си начин, ще се види какви чудеса са направили арабите.

България беше в същата позиция през 1990 до 1997 година - имахме Държавна Рафинерия а нямаше Бензин . През 1998 минаха Сините Скакалци и Опоскаха Ресурсите на България - Подариха ги на САЩ Фирми .

Платец на данъци в руския бюджет Аре по кротко с лъжите

Ресурсите но България ги опоскаха червените скакалци и подариха най доходоносните отрасли на ,,братски” ЮКГБ фирми.А другото разкрадоха,разрушиха,продадоха за скраб! Помним другарю

Айде да ми кажеш къде на Намеря ИМАНЕТО на Родителите ми - имам Документи че са Участвали в Масовата Приватизация - НЯМА ИНФОРМАЦИЯ НИКЪДЕ .Родителите ми Починаха в МИР - Парите им бяха Ограбени от СДС - и бяха дадени на Американски Фирми , Гадни Мошеници .

Понеже "американци" са ограбили родителите ти, та за това над 85% от българската икономика е в руски ръце. Хахахаха.

Заплата ще под десет долара на месец Примери - Куба, Венесуела , Либия, Сирия

Ох, умникът ми той, загрижил се за Венецуела. Врагивете на САЩ и твои врагове ли са, ако се обърне палачинката на страната на САЩ ли си?

Нефт гази - жаден ходи! Що е то? Индианец-мъдурист

В България Американец стъпи и заводите изчезнаха по план Ран ЪТ

Работя за вече американския завод у нас и заплатата ми е 25 пъти по голяма от на баща ми през мизерния ви соц

Честит 24ти май! Нещо за душата: Кой постъпва честно, не живее лесно. Кой излезе прав, не излиза здрав. Кой душа не продава, той имотен не става. Все пак доматите бяха 5 ст. килото и пак не можеха да смогнат да ги продадат. Не си спомням някой да е купувал 1 домат или 1 чушка. Защо да лъжем и крием истината. Сега има дървени домати расли в саксия от Холандия и Белгия, наздраве за Пазника!

не че не е вярно товакоето пишеш. Вярно е. Точно така е. Но това не е обяснението за внушението което изразяваш.

Всичко им е направено така, че венецуалския народ да не види почти нищо от природните богатства на страната си. Куп арабски нации от пълна и безумна бедност, неграмотност и изостаналост за 2-3 десетлетия се превърнаха в приказно богати държави сдамо заради петрола, който по случайност е на тяхна територия. Вижте снимки от началото на 20 век и ще в истане ясно за какво говоря. На други това не им е позволено май.

И аз гледам телевизия и разбирам езици и все западни предавания. Знаеш ли колко нищета и беднотия има в арабския свят, има изключения като Катар, Бахрейн и Кувейт (там има повече чужденци от местните). Но за останалите не ми говори, ти не гледай онези с чаршафите и гевреците на главата, небостъргачите и дворците им.

Въртят опашка на когото трябва, нека се опълчат малко и ще им видиш стандарта тогава!

Бацко и Цацата усвоиха милиардите на Венецуелския народ

Венецуела притежава най-големите петролни залежи в света, но трябва да внася бензин, защото .... защото ... БЕНЗИНЪТ Е ЛЕКА ФРАКЦИЯ, А ВЕНЕЦУЕЛСКИЯТ ПЕТРОЛ Е "ТЕЖЪК". От него се прави асфалт и бутум. Дори САЩ купуват нефт от Венецуела, защото амер.нефт е лек и в него няма досаттъчно тежки фракции. Освен това сега цената на нефта, респективно на бензина, по света е ниска, а нефтът във Венецуела се оскъпява поради това, че в него има много сяра, който трябва да се извлича при преработката. Така че е по-добре да си купиш чужд евтин бензин, отколкото да преработваш скъпо своя. Соросоидната западна пропаганда пак се опитва да говори неистини. САЩ също изнасят нефт, но купуват и венецуелски. ЗАЩО бе?!

Викаш При наложени санкции от САЩ, те купуват нефт от Венецуела, а? Ах да, и останалите страни също купуват от там.

Някoй

сега вече не, но по-рано купуваха.

Звучи ,,по научному”, но е лъжа! Как тъй аджеба ще внасяш бензин от хиляди километри и ще ти ,,изляава ефтино”? Подобен пример на комунистическа ,,далновидност” и ,,предприемчив комунистически дух”можем да намерим и у нас в бившата НРБ.Когато построиха Кремиковци на хиляди километри от суровината и вроследствие мастодонта във Радомир... За тизи 45 милиона доларо Мадуро можеше да си ремонтира мощностите за производство на бензин или да спре да го дотира и да ненационализира добива на нефт и преработващата промишленост.Което ке отвори работни места.

Комунизма е най- естествената форма на разпределение на благата в най- малката икономическа единица на повечето общества- семейството. Нима има изроди сред вас, които разпределят благата в семействата си по капиталистически, феодално или робовладелски?

Кибуците в Израел доказват, че лъжеш.

Така ли? И какво по- точно доказват кибиците?

Ако комунистите вземат под аренда Сахара, след 10 години ще започнат да внасят пясък, това е начинът им на управление на финанси и ресурси. Знам че много Румен Гечевци ще започнат да ми пишат минуси, обаче това е доказана вече историческа истина която не може да се промени !

Ако баща ти беше Оранготан, можеше да измислиш нещо още по тъпо. Как се управляват финанси и ресурси, питай Китай и Виетнам.

Управляват се с репресии. В споменатите от теб страни личността няма никаква стойност.

В тия държави диктаторски бачкат за купа ориз на месец ако кажеш напреки нещо на власта ,те обявяват за криминален елемент или шпионин и те ликвидират,масово бягат към Европа и САЩ

Ти па Сахара ли ше купуваш?

пример Китай

Тоталитарна страна, облсужваща само управляващата котерия (подчинена на външни сили) и слугинажа й. Приликите с родната псевдодемокация, облсужваща родната котерия, са много по-големи, отколкото приликите с други соц страни. Така е в тоталитарните страни. Идеологията е само опаковка - каквато и да е тя. ..... А ти говориш клишета, от които нищо не вдяваш. Познанията ти за Венецуала конкретно са 2-3 лозунга и мантри, чути/прочетени по медиите. Не че по другите теми си нещо по-различно.

Абе, Бае Тръмпов нали искаше да купува Гренландия от Дания малко преди тути- фрутито с ковид- 19? Кво стана с тия негови мераци?

Нашите комуноиди, дето все бленуват за соц, трябва да ги уредим с 6$ заплата!

ама нямаш

Единственото условие е да сложим леля Корни за Премиер и Румен Гечев за финансов министър и мечтите ще се сбъднат. Румбата е доказал че го може :)

Там има ли ковид?

Венецуела е частен случай на процеси, които нямат общо по принцип с петрола. За да се разкрие цялата картина една статия далеч не стига. Една от причините, както някои коментари споменаха по-долу са национализацията на петролните компании. Защо се стига до там обаче ? Най-простичко казано - лошо управление на ресурсите. Венецуелското социалистическо (баш комунистическо) управление както всяка една планова икономика се опитва да разпредели ценните ресурси където си мисли, че трябва, но корупцията (аналог с нашето "раздържавяване" - куфарчетата с пари , предприятията които придобиха разни Баневи, Арабаджиеви, Домузчиеви...) изяде ресурсите много бързо. Единственото, което можеха да направят е да "усвоят" останалите пари. Обаче заради тази национализация САЩ веднага реагираха със санкции и тн. За да бъдем обаче обективни и САЩ не са прави, защото под лозунгите за демокрация и пазарна икономика, всъщност целят да могат да стъпят на Венецуелския пазар и да изкупят активите им за жълти стотинки. Това правят още от 80-те години на миналия век. Справка - Япония - 1990 , Кореа, Тайланд. Малко по-късно Италия, Испания, Португалия, Ирландия... В България наблюдавахме почти същото 90 те години. Затова много хора се бъркат като плюят капитализма и демокрацията. Това, което получихме вместо истинска свобода беше просто едно преминаване на ресурсите от държавната икономика към ръцете на цитираните по-горе. Още разликата е, че самите американци не успяха да купят кой знае колко в БГ, но и ние сме прекалено малки. Единствено отнесоха златото (най-ценното) и взеха мариците (тока - второто по ценно). Останалото оставиха в ръцете на "олигарсите". Не се бъркайте, капитализма и демограцията са в пъти по-добре от всеки напън на планова икономика, подкрепена с диктатура тип Бай Тошо. Но и пладнежкия грабеж да се представя за демокрация е също толкова вредно.

От февруари 2020 Мадуро разкрепости собствеността, включи и частни акционери. Пише го в НюЙоркТаймс. Иначе интерсен коментар, за сведение само.

Тциганорите демонстрират солидарност. Няма да се очудя, ако се включат и кастровитяните. Дайте да спасяваме потъващия кораб с общи усилия!

"Дайте да потънем заедно..."

При комунизма е така. И при нас еднои време не можеше да се купи домати и сирене, въпреки че си ги произвеждахме. Бира Загорка и в Ст.Загора нямаше. Само с връзки.

Шегуваш ли се или си синилен. Не ми се вярва да си пубер на телефона. Доматите и сиренето бяха в изобилие, Загорката може и да е била дефицитна, пиехме Столичная водка за 1.20 лв.

Е колко в изобилие да са били? Да не си бил магазинер нещо? Склададжийче?

и всичко се разграбваше, сега е скъпо, малко се купува и затова всичко има

Не. Сега не е по-скъпо.

че череши за 8 лв./кг не е скъпо, значи е така

Ами все тая ли е 8лв за череши при 86 лв заплата или при 1350лв заплата?

Хейтърите пак не четат, Венецуела е независима държава и купува нефт от Иран, който предупреждава САЩ да не пречи на свободната търговия. Но по инерция включиха "комунизъм", БСП, Путин. А за езика, словото, книжовноста им в коментарите, съдете сами. Честит 24 май! Ако все още ви говори нещо, освен да си ходите на село и плюскате остатъците от агнето на отрудените си родители.

както казва бойко пишещите толупи, които стават в 11 часа са много

Хората във Венецуела искат да живеят нормално и свободни от капиталистическата експлоатация, но американските империалисти не позволяват.

Добро чувство за хумор :)

Ми... така е при комунизЪма. Всички са равни (демек еднакво бедни и бедстващи). Е... с изключение на някои които са по-равни ;)

е ти си много равен направо си цъфнал

Е така са комунарниците :)

Мислел тъпака, докато лижел задници.

хората не искат уса демокрацията, наложена в цяла южна америка. където тя мине нищо не остава...вижте сирия, либия, ирак, цяла южна америка и още много народи пострадали от лакомите американци. струва ми се че вече е време да се затъкнат

Сега ЦАЦАТА да им плати танкерите с бензин!!!!!!!!!!!!!България блокира парите приведени от държавната петролна компания на Венецуела /PDVSA/ в български сметки. Главният прокурор на България Сотир Цацаров заяви, че след проверка проведена вследствие на информация от САЩ са били блокирани някои съмнителни сметки в българска банка.Председателят на Държавна агенция „Национална сигурност” /ДАНС/ Димитър Георгиев на свой ред каза, че от Венецуела са били приведени милиони евро и че Централната банка на България е управлявала блокирането на тези пари в сътрудничество с тях. Американският посланик в България Ерик Рубин заяви пред пресата: "Нашето правителство работи в тясно сътрудничество с България и другите правителства на Европейския съюз, за да гарантира, че няма да бъде откраднато богатството на народа на Венецуела." АЙДЕ ЦАЦА ПЛАЩАЙ ИЛИ ГИ УСВОИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!