Коментари - Великобритания тества БЦЖ-ваксината срещу COVID-19 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще я ,,приватизират", ново име и ще я продават като тяхна.

Благодарение на задължителните ваксини, които биеха в училище, сега сме в сравнително добро състояние и се намират доста голямо количество отворковци, които пренебрегват вируса. Благодарение на същите самодоволни егоисти сега сме без медицински кабинети и децата ни са оставени без лекарска помощ в близост. Копираме западняците (които в това отношение сега откриват топлата вода), но какво да правиш - манталитет.... модерно е да отричаш всичко родно и нямаш грам мозък да осъзнаеш какво имаш наистина. Прост народ - слаба държава и управници..... Хайде със здраве !

Я биеха безплатно

Ами като нямат друга ваксина.....

ББ и МС реши - всеки пенсионер ще трябва да носи бадж със следното съдържание: "Аз съм бенефециент на 50:00 лв.".

Славчев теб и 300 отгоре да ти дадат,пак ще плюеш. Скрий се там и не замърсявай форума. Питай Кирето-50 лева са си 50 лева за леля Пена. Ти бъди така добър да се осигуряваш на реалния си доход, че като ти дойде времето да не питаш къде с-ат гладните и да си каил и на 5 лева

В много държави се тества ваксина поне 50 по света. Има и най малко 20 вида.

Приключи изследването и се знае че не помага

Английската кралица да се пази, че е в рискова група... Въпреки, че сигурно имат 3-4 версии...

С ваксина или не модерно е да имаш чекмедже !

винаги червените като са на власт фалират банки,държава,бизнес и отделни хора....чекмеджето е най-сигурния сейф

Бай Кольо

Аз като последния будала затварям в стъклени бурканим пък то и амбалажа скъпна, капачките и те...!

Сринаха КТБ от Престъпната мрежа, като я дадоха на прокуратурата, като престъпна организация, с Пеевски за плашило и Бареков - целта тогава. Че тогава бе проблем за ДСБ, за които работеха от Престъпната мрежа. После прокуратурата срина съвсем банката като имидж. Искров с липсващите документи дето не липсвали и така нататък. Караницата Василев-Пеевски и такива неща. А при ГЕРБ имаше, взривен автобус на летище. Залято село Бисер с 11 починали от държавен язовир. Взривен влак в Хитрино с убити и ранени. 6 самозапалили се за 31 дни. И така нататък. Ако бе при други, Бойко щеше да реди обвинения.

"жлези " " Манту " - тко ми е силно положително ,даже белези ми остават. Преди 50 г. като студент давах кръв- 20 сс кръв = 7 Бг лв. = 1 дневна надница. Тогава обаче нова "Шкода" 120 Л струваше 6 4оо Бг лв.

това е от жълтите линкове на google това е фалшива новина не се палете дир са такива измикяри

Всъщност е истина. В англия съм и днес го гледах по TV

При гнилия социализъм тази ваксина беше задължителна. Сега много хора благодарение на нея имат някакъв имунен отговор. Тия сега ли откриват топлата вода? Добро утро, аз съм вашата леля!

Храни си прасетата остави медицината да почине малко..

И сигурно си мислиш че ТЖ или ББ са открили БЦЖ. Тя и на тях е кръстена. БЦЖ = Борисов Целува Живков.

Ко речи?

4Русия регистрира днес нов рекорден брой на заразявания с коронавирус за едно денонощие, съобщават световните осведомителни агенции. Руските власти регистрираха нови 13 634 случая на заразяване с вируса през последните 24 часа. Общият брой на заразените в Русия е вече 1 298 718".... Колко е добра руската ваксина..ха.ха.ха

Руската ваксина е паетнтована, но още не е пусната за масова употреба, в процес на изпитание е. Или ти не се информираш, задачата ти е опорки да пускаш. Ами и Англия има уж готова ваксина, защо тестват БЦЖ?

Руската ваксина масово се предлага на лекари и учители но желаещи наивнио доброволци, уви няма. Путя трепери от животински страх - при него се влиза само след 2 седмична карантина (в специални санаториуми) и през специални дезинфеционни тунели - що не се е вакцинирал Плъшо ами си играе с подобни щуротии?

виждаме резултатите на руската ваксина..ха.ха

За такъв кратък период няма как да бъдат ваксинирани милиони. Хората обаче започнаха и резултатите са добри. Други обаче още се почесват. Не е лошо да видиш каква е смъртността на 1 милион население.

E каква бе умньо да е смътртостта, като живи мъже над 60 във 'виликая и працвитающая' Рассия почти няма.

Затуй ли няма за реимунизация на 11 годишнините бе Кунев? За да могат да се ваксинират английските парвенюта?? Маскирани продажници на България сте короновъдите нощни.

Реимунизацията беше спряна много преди да се появи Ковид. Просто трябва да се подгонят отговорните лица за връщането И.

Великобритания тества БЦЖ-ваксината срещу COVID-19 - те не са ли питали нашите НОЩници за да научат, че от тази трънка няма да изскочи заек !!! Само маски и карантина и измислена ваксина !!!

То добре е да тестват, ама БЦЖ действа ефективно чак след реимунизацията. Та ще имат резултати след 9 месеца.

Тия още ли тестват? Бързички са... Че то Русия и Китай вече пуснаха ваксини за Ковид 35

нали нямало вирус бе? съвсем се оплетохте в лъжите си.

Ковид 19 не съществува и няма от какво да се страхуваме. Всичко е измислица и хората си умират нормално и Ковид не е Ковид а е лятно грипче дори в декември.

Ганьовците си мислят, че френската ваксина BCJ e българска, защото им звучи като БДЖ. И че откривателят на ваксината е Академик Бойко Тулупов - идолът на простите.

Ние си имаме бьлгарска и ползваме нея, ако не знаеш, а не френската! Ходи се ограмоти поне малко и после пиши! Ще ти дам жокер - щам София SL222 и д-р Сребра Родопска - сьздателката му!

Смотльо, ние сме най-големият производител на тази Българска по-същество ваксина. Не се ваксинирай един идиот по-малко.

То и първият компютър е на елекронни лампи, ама вече става само за музея. Я се опирай да изпълниш сегашна програма на този компютър. Технологията на оригиналната ваксина на института Пастьор дава много ниско ефективна ваксина с имунитет няколко месеца и много странични ефекти. Показва че може да се ваксинира, но не става за масово приложение. Българската ваксина е разработена за войната и след това е подобрявана няколко пъти. И е годна да се произвежда масово, за целия соц лагер само в София. И все още е най-добрата, макар че на зеленоидиотите им се свидят и яйцата за да я произведат и пищят на умряло че нарушавала правата на неизлюпените кокошки и хлебната мая. Докато не я купят разбира се. Тогава ще е патентована, прошнурована и ще пазят с жандармерия да не си я сложи някой българин. Ма то като гледам Кунев с маскарада и КППтата дето ни готви, нищо чудно да я продаде ексклузив за правото да продава китайски маски с вируси и да ни поставя под домашен арест защото се заразили в дома за бежанци и етиопския му шеф се разсърдил.

тъпанар нашта е със "старите" щамове (Москва/София), а тяхната с "новите" (Пастьор, Дания и Конот) иние все пак ваксинираме нашите бебета, а те отдавна са престанали да я ползват

ваксини не бива да се правят на бебета, чиито организми все още не са изградили напълни имунна система. няма статистика колко хора са с увредено здраве от този " малък" пропуск в методологията.

Родената преди 107 години д-р Сребра Родопска е разработила българската туберкулозна ваксина. Това е жената, която разработва и въвежда българския щам София SL222 във ваксината. Българската ваксина е доста подобрена версия на първоначалната и елиминира страничните ефекти, които в първоначалната са били значителни. Който иска може да прочете повече по темата.

Погледнете рамената на хората от изтока и запада- ще видите разликата в поставянето. дори не се поставят на същото рамо в изтока и запада. А иначе сега мед. им е паднало да изпроват всичко без да подават документи за разрешения.

За първи път ваксината БЦЖ е тествана в България през далечната 1926 година, посочва още АФП. През 1949 БКП стартира масово производство в една държавна лаборатория, предшественик на днешната компания "Бул Био". От 1951 година БЦЖ-ваксината е задължителна в България и се поставя на всички новородени. Така през последните 30 години случаите на турбекулоза в страната са намалели драстично. "Ние сме най БЦЖ-ираната страна в света"

Та казваш от 1951 година са минали 30 години? Ха мислете като пишете. Ако не беше соца та щяхме да видим всички БЦЖ ваксина през крив макарон.

Има предвид 30 години след 1951 т. е. Сещаш се

размерът на прословутия корона вирус е много по-малък от "отворите" на маските, какъв е смисълът да се носят маски? Никакъв от здравна гледна точка. Но голям, от гледна точка да превърнат обществото в стадо послушни овце.

Защото вируса не се пренася сам по себе си, а чрез капки или слюнки. а те са много по-големи от "отворите" на маските, освен разбира се, ако не си си направил маска от рибарска мрежа.

Вируса се пренася от вируси, които са много по-малки от отворите на маската. Виж като влезе вирус зад маската се задържа доста по-дълго време в това което дишаш именно заради твойте капчици, които си се изпаряват доста успешно даже на половин метър. Но ако не си на закрито не могат да достигнат достатъчна концентрация защото се разсейват навсякъде. Трябва закрито пространство и най-малко 15--20 минути.

Вирусът не лети като птица, а се намира в микрокапки, които се улавят. Улавят се и по-дребни частици заради електростатичните сили. . Освен това маската задържа капките при говор и кихане, дебил.

Бегай да въртиш геврека и по-спокойно!

Не си слагай парцали на лицето а истинска N95,N99,pff2 или pff3 маска. Отвора в маската е малко по-голям от вируса но тези маски не са тръби. Отворите са много дълги и с много "остри" завои които са и електростатично заредени. Вируса полепва по стената на канала и не преминава безпрепятствено от едната до другата страна на маската. Така маската го спира; и пак казвам маска а не парцал.

Във Великобритания няма никакъв COVID, АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ! Това са писаници по медиите....

току-що изгледах наживо как в Германия полицията арестува за не-носен на маска, има го във фейса. Хайде по-кротко.

ТВ продукцията не спира...вервай ти на инфото за простолюдието-олигофрени... Ама това е, глупаците имат нужда от екшън за да не се изгубят в безмисленото съществуване!

Ганьовците си мислят, че френската ваксина BCJ e българска, защото им звучи като БДЖ.

та ибе нашто магаре !

Ваксината използвана в България е българска. Прави се по наша технология различна от другите държави. Вземи прочети и тога се изпразвай по темата.

Ами францетата в момента нямат БЦЖ ваксина, а ние си имаме наша уникална. То ясно, че на сороските прасета не ви харесва тоя факт, затуй квичите из форумите

Как така се тества срещу ковид-19, при положение че ковид-19 не съществува...

По тема, от която не разбираш?

Колкото 9/11 беше работа на терористи... Зомбита...

Ти си вярвай, че няма. Ние другите вярваме и се пазим.

За любопитните: Без реимунизация с БЦЖ ваксина от тази година 24.04.2020 г. "Интересна промяна в имунизационния календар на Република България има от началото на тази година и тя е свързана с БЦЖ ваксината. За тази промяна почти няма съобщения в пресата. Под сурдинка за нея може да се научи от личните лекари. Става дума за премахването от 1-ви януари тази година от Имунизационния календар на страната на реимунизацията за туберкулоза (БЦЖ ваксина) и проба манту за 11-годишните. Съгласно същият този Имунизационен календар, който е нещо като здравна библия, всички новородени у нас се имунизират с ваксина срещу туберкулоза /БЦЖ/ и срещу хепатит Б в първите дни на раждането, до изписването им от родилния дом. До сега на 11 години се правеше втора реимунизация, в зависимост от резултата при проба – манту. Направената промяна и отпадането на реимунизациите е обяснено не от кой да е, а от националния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред в „Монитор“ на 14-ти януари така: Кунчев в момента е член на НОЩ- Национален оперативен щаб за борба с коронавируса. "Промените се налагат, защото и животът се променя. Според това какъв опит се трупа у нас и навън и как се променя заболеваемостта, ние се опитваме да го направим такъв, че да е най-ефективен“./бел. авт. Става дума за имунизационния календар/. По думите на д-р Кунчев пред същото издание тогава, промените в Имунизационния календар за 11 годишинте деца по отношение на БЦЖ ваксината и манту пробата са налагат, „защото няма никакви научни доказателства, че тези проверки с манту и след това БЦЖ-ирането дават по-голяма сигурност. Напротив - има достатъчно натрупан опит, който показва (конкретно опитът на Европа) - две трети от страните в Европа изобщо не правят туберкулозна ваксина. Останалата една трета от страните са основно от Централна и Източна Европа и правят една, само две страни - две, ние бяхме единствените в Европа, които имахме пет приема. Самата проба манту е специфична за разлика от всички останали и когато не се изпълни както трябва, много често дава неверни резултати и се налага да се БЦЖ-ират деца, които имат имунитет. Фактически изпълнението не е съвсем точно. По никакъв начин отпадането на тази проба не отменя възможността, който и да е, ако има съмнения, да я назначи и направи при специалист в тубдиспансера", е казал националният здравен инспектор д-р Кунчев. Пак от началото на тази година в Имунизационния календар в България е намален и приемът на пневмококовата ваксина за деца до 6-месечна възраст от 3 на 2 дози, а при децата на 12-годишна възраст е въведена реимунизация срещу коклюш към реимунизацията срещу тетанус и дифтерия. На фона на тези промени у нас, в последните седмици в световен мащаб се появиха различни съобщения и медицински тези, че по- ниската заболеваемост и по- лекото протичане на COVID-19 сред гражданите на България и на останалите страни, в които БЦЖ ваксината е задължителна, се дължи и на ефекта от прилагането й близо 7 десетилетия на няколко поколения българи, и то като задължителна в българския имунизационен календар. БЦЖ ваксината, разработена от д-р Сребра Родопска е задължителна у нас от 1951 година, а пробно се прилага две години по- рано." сн: д-р Сребра Родопска/ 24zdrave.bg Нещо повече: на фона на тези съобщения, както и на факта, че страната ни е била единственият производител на тази ваксина и заради ефекта й, лично премиерът Бойко Борисов изрази намерение да се поднови отново нейното производство. Дори беше анонсирана и предстояща среща на премиера с последния директор на фирмата, която я произвежда. Интересно е как направените от началото на годината промени в имунизациите у нас, кореспондират с настоящата ситуация. И дали националният здравен инспектор и другите оторизирани органи не биха преразгледали тезата си по отношение на реимунизацията с БЦЖ ваксината. Съгласно актуалният Имунизационен календар в България, всички нейни граждани подлежат на задължителни имунизации и реимунизации. Има и препоръчителни..." Защо РБ се размина с чувалите с трупове, с хладилните камиони и катафалките при пълната свободия у нас?! И сме като остров на здравна стабилност?! И общата смъртност е намаляла?! ... Никой не може да ме убеди, че, ако човек без тежки заболявания - онко, сърдечни, ХООБ, и с добър имунитет се зарази с КОВИД-19, потърси навременна помощ и получи адекватно лечение, ще се прости с живота си. Българска лекарка, пристигнала от Англия, включила се в лечението на ковид-болните, каза, че нямаме обучени лекари, които да работят с новата апаратура. Че обучението не ставало за месец или година. И че заради неподготвеността на лекарите болните може да загубят живота си при неправилно боравене с апаратурата... ... ЗАЩО европейска България с лека ръка СЕ ОТКАЗВА ОТ ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ и ВЪЗПРИЕМА само ЛОШИТЕ?! Напредък има, ако се реже само гнилото...

Този отличен коментар трябва да се прочете от много хора-!!!

Може би "ДА СЕ РАЗБЕРЕ" е по точния израз!

И всичко това на фона на новия мултирезистентен микобактерий, който тръгна от Пакистан преди ок. 10 г. и който неудържимо пълзи и на изток към Европа, и въпреки предупрежденията на СЗО за тази нова глобална заплаха. А да припомня ли, че от 60-те години на м.в. няма създадено ново лекарство против туберкулоза? Т.е. 60 години вече си караме с един и същи репертоар от само 4 лекарства!

е бабикянска фейк новина

Напълно солидарен с „М.с (нерегистриран)“ – перфектен коментар на „инфо (нерегистриран)“! Много точно и предостатъчно коректно написан! Аз, като значително „по леко възпитан“(за разлика от „инфо“) и с цел да бъда разбиран от голяма част от четящите, ще задам директно следния въпрос: НА КАКВО СЕ ДЪЛЖАТ ЛОГОРЕЙНИТЕ ИЗЛИЯНИЯ НА т.н. гл. санитар кунчев? НА „ПОДХОДЯЩА“ ФИНАНСОВА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ ИЛИ НА КЛАСИЧЕСКА НЕКАДЪРНОСТ? По мое скромно и лично мнение – И НА ДВЕТЕ!

Бойко Борисов май не е наясно,че BCG ваксината е много добра и тя отдавна се произвежда в България !

Няма нужда да я тестват. Достатъчно е да извадят статистиката за заболеваемостта и смъртността от Covid-19 в Источна и Западна Германия и да я сравнят. Населението в бившата Источна Германия е ваксинирано с БЦЖ, а в бившата Западна - не. Разликата е в пъти в полза Источна Германия.

Чудесно е да давате компетентни мнения (може и да са правдиви), но правете опит да пишете грамотно! Какво е това "иСточна"?!

Чудесно е да се заяждате. Изобщо не ми пречат печатните грешки. Само поръчковите тролове не ги правят.

Освен БЦЖ трябва и Тиквата да им е премиер, защото той казва, че най-добре в света се справя с ковид19 и всички го търсят за съвети.

Славун чалгаря за премиер и мангъров за здравен министър си сложете и ще се справите по-добре, копейки!

Не сравнявай чалгаря с д-р Мангъров ! На противоположни полюси са, повЕрвай ми ! "Дяволът показва доброто и злото, взети заедно, за да заблуди !"

Абе това че се съветват с него е вярно, колкото и невероятно да ти се струва.

А съм антиваксър. Ваксините са опасни и чрез тях искат да ни чипират. Това го правят с цел да покрият конспирацията, че земята не е плоска и коронавирОса го предизвика 5G-то. Това вероятно е предложено от някой Рептил.

Разбрахме,че си антиваксар само не се конкретизира срещу коя вакса си !? Ваксата за обувки,ваксата за ски или вакса за полиране на гладки мозъци?

Мънги е некомпетентен . Възможно да е бутнат с връзки . Имал съм разговор с този човек ( за мен не е лекар) . Отговори ми лаконично "Възможо е да е салмонела " . Това възможо не ми върши работа или е Да или Не .... Възможно . Не му вярвайте какви ги дрънка , то и той не знае

Тази ваксина е създадена с огромен български принос, може да се каже че е българска

и на кого му пука?! туберкулозата няма нужда от ваксина, а от здравословно хранене и добри условия на живот! ваксините са огромен мръсен бизнес със страховете на хората и са съсипали досега много човешки животи

Българска е на майкати пу*. БЦЖ ваксината е създадена от института Пастьор през 1931г. Едва 20 години по-късно излиза българската ваксина, която реално е същата само, че произведена в България.

Всъщност бьлгарската е доста подобрена версия на пьрвоначалната и е създадена от бьлгарски учени! В момента не мога да се сетя за името на бьлгарската лекарка, която има основния принос за разработването й.

Това е д-р Сребра Родопска.

Д-р Сребра Родопска е била на обучение в института "Пастьор" през 1948г.Връща се в България и разработва българския вариант на ваксината. От 1991 г. българската производствена БЦЖ лаборатория е една от трите в света, които СЗО е одобрила за доставчик на УНИЦЕФ и Pan American Health Organization. Днес нашата ваксина се използва в повече от 180 държави.

БЦЖ ваксината е френска бе, дрОгаре! КАПИТАЛИСТИЧЕСКА! Кво ми давате за пример комунизЪмЪ на правешкия рапон! М!

Майореее, и тук ли намеси комунизЪма, бе?

Простия винаги ще намери начин да се изложи. Та и тоА... ;-)

Не случайно някога ви наричахаме "кръглаци"! Жалко е, че толкова много простотия може да се крие под един пагон! Жалко е, че понятието достоен офицер, съществувало някога преди много години, носещо в себе си разбиране за дълг и достойнство, в наши дни е обезценено!

Наистина идиотизмът на ковидиотите няма граници

Аз питам къде са нашите много знайковци ... да бяха пробвали. Мънгартип що не направи екип, че да беше почнал тестовете вече. Ама не. По-лесно е да се дава акъл.

За какво ви е бцж. Според мангъриню няма страшно...

Да пробват. Стискаме им палци. Ако работи да казват бързо.

Хелоууууу!?!?!

Добро утро! България имаше НАЙ-ДОБРИЯТ ИМУНИЗАЦИОНЕН календар. До 2017 год. имаше 5 дози БЦЖ ваксина; Намалиха ги на 4. От тази година БЕЗ РЕИУМИНАЗИЯ за БЦЖ ваксината. Защото НАЦИОНАЛИНЯТ ЗДРАВЕН ИНСПЕКТО, Кунчев, не виждал ефект и СЕ ПОЕВРОПЕЙЧИЛ...

Браво! Право в 10-ката!

Ако се докаже че има ефект бързо ще я вкара в календара. Не се притеснявай ти. И добър вечер. За нов вирус трябва да се пробват и стари лекарства. Но може и да не работят.

Ваксината срещу туберкулоза отдавна е спряна в някои страни, защото няма ефекта, който се предполага, че би трябвало да има! Ама като сте папагали... Изобщо ваксините съсипват генофонда на човечесетвото, обаче на тулупи с промити мозъци няма как да го обясниш

Да спрем ковидиотията - gbdeclaration.org

никой не ви пречи да мрете

а ти си мислиш, че ще живееш вечно ли?!

Да спрем ковидиотията - gbdeclaration.org

Да ви спрем вас, идиотите!

Смешния, не знаеш други езици, освен български, нали.