Коментари - Великобритания отхвърли твърдението на Путин за боеприпасите с обеднен уран | Днес.dir.bg

Великобритания отхвърли твърдението на Путин за боеприпасите с обеднен уран

От десетилетия британската армия използва обеднен уран в бронебройните си снаряди и те нямат нищо общо с ядрени оръжия, заяви говорител на британското военно министерство

Обратно в новината

Коментари - Великобритания отхвърли твърдението на Путин за боеприпасите с обеднен уран | Днес.dir.bg

Коментари

Британски копелета,, не си играйте с мечо. Вече говорите на американски диалект, иначе се срамувате.

а руснаците ще им изстрелят ядрени главички!

От кога танковете летят? " ескадрила основни бойни танкове "Чалънджър 2" "

Русские своих не бросают!

Ако обеднения уран сам по себе си правеше радиоактивни замърсявания къде е той сега в Югославия? Не се сещам да е имало кампания по събирането му. Замърсяването идва от по силните експлозивни химични съединения които са нужни, за да му предадат потенциалната си енергия. Другата причина е, че като се ударят в стена почваш ха хрупаш и нея.

урановата прах и по едри частици са опасни, докато се слегнат и потънат на поне 2-3 метра под земята, а вдишани в човека остават доста дълго и му гарантират продълцюжително облъчване, карциноми, рак, и всевъзможни мутации ... ако си влизал в уранова мина там всичко е мокро за да няма прах и всички са с респиратори за да се избегне именнио поемането вътре в органимна на уран на прах

А чул ли се, че италианци-военнослужещи в Косово са осъдили НАТО за милиони точно защото са заболели, някои починали от рак точно вследствие на това? И сърбите ще го направят.В България някой да е изследвал почвите, водите близо до границата с Югославия? Не, нали? Да не говорим за увеличените онкологични заболявания.

Не си нищо от по горе написаното в логото ти !. Урана про взрив се топи и става на оранов диоксид който е прах. Този прах се разнася и замърсява. Ако го глътнеш от алфа разпада се появяват локални мутации на ДНК и от там рак. ТУК НЕ ГОВОРИМ ЗА ЯДРЕН ВЗРИВ, говорим само за замърсяване с уран който се топи при 1200-1300 градуса а при взрив на тротил например се развива 3100 градуса. Този метал няма да замърси локалко а глобално !. Лайнарите от НАТО го знаят много добре , имат опит от Сърбия - италианци и хoланци от мироопазващите войски бяха с 50% рак до 3 година. Има много материали за това . И матриалите на са писани от Руснаци . Ограмотявайте се българи не всичко е чалга и ракия.

Сори за правописа....ми :) И аз съм за Ограмутяване :)

Оловото се топи при 327 °C и куршумите от него не са течни.

...наглосаксонци !!!

2023-03-22 10:39:42 Путин (нерегистриран) Пращате обеднен уран - получавате обогатен.

Обеднения уран с който бомбандираха Сърбия разболяха много хора .

Използването на обеднен уран и "мръсната бомба" могат да превърнат конфликта от конвенционален в ядрен. Русия няма да позволи радиоактивно заразяване с обеднен уран на контролираните от нея територии. Да не говорим пък за използването на "мръсна бомба". Какво ще направи ли? Ами ще отвърне с тактическо ядрено оръжие и войната ще свърши за 30 минути.

Предлагам всеки един депутат + министрите на великобритания да спят с една такава бомба в спалнята си, нали е безвредна няма да има никакви проблеми за тях и семействата им

Пращате обеднен уран - получавате обогатен.

Нека британците имат доблестта да кажат категорично и ясно: Има ли вредни последици от употребата на снаряди от обеднен уран в Ирак? Има ли повишение на раковите и други заболявания? Има ли нанесени непоправими и дълготрайни щети на околната среда в района?

Те са го казали Има минимални рискове от развитие на рак на белите дробове и не помня, какво беше другото. Лъжат, разбира се

Абе не знам какво измислят британците, ама от ЕП са го казали много ясно в резолюцията си от 22 май 2008 год.: "A. като има предвид, че в днешно време (обедненият) уран(ът) се използва широко при военни действия като боеприпаси за поразяване на бронирани цели в градска и селска среда и като бронева защита срещу ракетни и артилерийски нападения; Б. като има предвид, че откакто уранът беше използван от съюзническите сили в първата война срещу Ирак, съществува сериозно безпокойство по отношение на радиационната и химичната токсичност на фините уранови частици, освободени при поразяването на бронирани цели с подобни оръжия; като има предвид, че е изразено безпокойство и по отношение на замърсяването на почвите и подпочвените води от изстреляни снаряди, които не са достигнали целта си, и последиците от тях за цивилното население; В. като има предвид, че, въпреки че до момента липсват категорични научни доказателства за вредите от тези оръжия, съществуват множество свидетелства за вредните и често смъртоносни последици за военния персонал и цивилните лица; Г. като има предвид, че през последните няколко години е постигнат значителен напредък по отношение на разбирането на заплахите за околната среда и здравето, които поражда обедненият уран, и като има предвид, че е крайно време този напредък да бъде отразен в международните военни норми, в хода на тяхното развитие, Д. като има предвид, че използването на обеднен уран при военни действия противоречи на основните правила и принципи, постановени в писаното и в обичайното международно хуманитарно и екологично право; 4. настоятелно призовава държавите-членки, в рамките на бъдещите операции, да не използват оръжия със съдържание на обеднен уран в операции на ЕПСО и да не разполагат военен и цивилен персонал в региони, за които не може да се гарантира, че не е бил използван или няма да се използва обеднен уран; 7. отново отправя силен призив към всички държави-членки на ЕС и НАТО да наложат мораториум върху използването на оръжия със съдържание на обеднен уран и да удвоят усилията си за постигане на забрана в световен мащаб, както и системно да прекратят производството и доставката на подобен вид оръжия;" (Предложение за обща резолюция - RC-B6-0219/2008, Европейски парламент). Освен тази резолюция, има още няколко документа, свързани с опитите за забрана на използването на обеднения уран - Резолюция на Общото събрание на ООн от декември 2008 год., становище на НК за здраве и екологичен риск към ЕС от май 2010. Явно е, че не става дума за нещо безобидно, както се опитват да ни го представят британците. И още, когато Путин заяви, че Русия ще се защитава "с всички достъпни ѝ средства", колективният Запад ревна: "Путин заплашва с ядрено оръжие", въпреки, че той изобщо не спомена подобно нещо. Това го измислиха европейските и американските политици за оправдание на действията си. Сега британците открито заявяват: "Ще изпратим боеприпаси с уран", а същият този Запад мълчи, че това е много по-реална заплаха.

А бе, дирци, що не напишете, че и САЩ ще изпращат снаряди с обеднен уран на Украинските фашисти? На sam.gov има два договора за обществени поръчки от октомври и декември за амуниции с обеднен уран, които се появяват там месеци преди сенилния старец Байдън да обяви, че ще изпрааща Ейбрамс на Украйна. Те са решили, че ще пращат танкове още миналата година, когато лъжеха, че няма да го правят И тези муниции с обеднен уран са предназначени специално за танковете Ейбрамс и Брадли. Мислите ли, че не са координирали това с най-верните си партньори във войната? Като англичаните например. Ще сте идиоти, ако мислите така. Вижте, какви са последствията от тези снаряди в Ирак. Там са използвани над един милиот от тези амуниции. В пъти увеличени случаи на рак, деформирани бебета...И западът пази ипълно мълчание по въпроса. Това нещо има период на полуразпад от четири милиарда години. Ако използват такива амуунициии Украйна, това означава заразена земя и храна. Колко зърно внесохме тази година от там. Колко изядохме от него? А и други храни? Западни "специалисти" твърдят, че има минимални рискове, но само вижте какво става в Ирак. Има достатъчно в интернет по въпроса.

Да припомня един факт: Когато НАТО бомбардираше Югославия с касетъчни бомби и с обеднен уран, от които беше засегната и България, нашите безгръбначни политици-лакеи мълчаха като зад.ни.ци. Ама трябват МЪЖЕ с топки да заведат дела срещу НАТО както Италия и Сърбия.

"Във Върховния съд в Белград ще бъдат подадени два нови иска срещу НАТО от жертви на бомбардировките с обеднен уран през 1999 г.," "Първият иск срещу НАТО е подаден на 20 януари 2021 г. от лица, пострадали от бомбардировките с обеднен уран в Сърбия през 1999 г. Случаят се отнася до болен от рак офицер от югославската армия, чието име не се съобщава в интерес на процеса. " "НАТО е използвала обеднен уран на сръбска територия, въпреки че е могла да използва конвенционални оръжия предвид превъзходството си по сила. Но те са използвали оръжия, които имат дългосрочен пагубен ефект и последствия за цялото население в продължение на милиони години. Това е военно престъпление и Северноатлантическият алианс трябва да обезщети сръбските граждани" "Според Тарталия броят на военнослужещите, които са се разболели от рак в Италия, е 7600, около 400 от тях са починали, а той представлява 500 души. Случаите се отнасят до заболявания, причинени от обеднен уран, при италиански войници, служили на Балканите от Босна и Херцеговина, където НАТО за първи път е използвла обеднен уран, до Косово и Метохия." "Според адвокатите искът е подпомогнат от решение на Белградския окръжен съд от 2001 г., с което лидери на НАТО, като американския генерал Уесли Кларк и бившия генерален секретар на НАТО Хавиер Солана, са признати за виновни за военни престъпления срещу сръбското население. В материалите по делото са посочени точните дати и места на използване на снаряди с обеднен уран от самолети на Северноатлантическия алианс. " В различни части на света има 440 000 000 неизбухнали касетъчни боеприпаси, които застрашават близо 400 000 000 души. Най-засегнатите от това явление страни са Афганистан, Камбоджа, Ирак, Лаос и Виетнам, където са действали най-вече сащ.

А бе през '80 '90 на миналия век куцо кьораво и сакато произвеждаше ядрени взривове по море под земя на суша и във въздуха. Тогава къде бяхте и не ревяхте.

През 1963 година се скрючва споразумение за забрана на ядрените опити във въздуха или на повърхността, космоса и подводните в океана. Остават само подземните ядрени тестове, но поради спесификата на ядрения взрив, при тях се образуват нищожни количества радиация.

Защото не са чували че има подвочвени водоносни слоеве с питейна вода.

Ей тука много ядрени физици много нещо. Да бяхте прочели поне две книги за елементарни частици и що е то радиация.

Да питаме Мария Кюри. Дали е опасно. За протокола умира от рак, тъй като постоянно е носила със себе си радиоактивен елемент да покаже, че е безопасен.

Бил е безопасен защото е бил в стъклена ампула. Облъчена е защото през голите ѝ ръце за 3-4 години е минал един самосвал природен уран. В него се намират 0.7 процента радиоактивен такъв. Другия нерадиоактивния дето правят тежести снаряди и куршуми е обеднен и не е радиоактивен.

Можете да проверите и в коментарите по-долу-абсолютно никой включително и русия не може да предостави какъвто и да било документ че боеприпасите с обеден уран се водят радиоактивно или ядрено оръжие. Хиляди твърдения без абсолютно нито едно доказателство. Можете да проверите-когато го написах водещите платена руска пропаганда побързаха да си покажат простотията. А пък за оня келеш дето кара хората да ядат обеден уран-другарю ти що не си хапнеш малко живак? Той не е радиоактивен. Може и олово да си хапнеш. Даже мога да ти дам да си хапнеш и килограм желязо на прах. Да видим дали ще оцелееш. Има интернет глупако, радиоактивното излъчване на обединения уран е посочено. И дребният ти проблем е че не надвишава естествения радиационен фон.

Ти май си пропуснал уроците по химия. Има една таблица ние я наричаме Менделеева. Та там са показани кои елементи са радиоактивни. Защо се правите на толкова глупави. Уранът използван за производство на снаряди е обработен. Не е уранова руда. Ако има азбест който не е нарушена целостта му не е опасен. Но в момента в който се понесът частици във въздуха става канцерогенен. Същото важи и за урана. По просто няма как да ти се обясни.

Ти идиот ли си? Я гледай https://www.youtube.com/watch?v=4Aj7yOLhWW4

Путин ватата е най-големия лъжец! Никаква вяра на диктатора долен! Военен съд за това нищожество!

Бомбардировките са извършени без съгласието на Общото събрание на ООН. В тях участват до 1200 самолета от САЩ, Великобритания, ФРГ и Холандия. За 78 дни са извършени повече от 37 хиляди бойни полета, 10 000 от които за бомбардировки и 2700 мисии срещу сръбската противовъздушна защита, по данни на Алианса. Атакувани са 900 цели с използване на повече от 21 хиляди тона взривни вещества - касетъчни бомби и ракети, в това число боеприпаси с обеднен уран. Един от известните сръбски онколози - академик Слободан Чикарич, твърди, че НАТО е отговорна за смъртта на 10 до 18 хиляди сръбски граждани. И за още 15 до 30 хиляди новорегистрирани заболели от злокачествени тумори от 2001 до 2010 година в Сърбия в резултат на хвърлените бомби с обеднен уран. Последици има и за участващите военни в операцията на НАТО. Адвокат Алексич твърди, че от рак са заболели 7600 италиански войници, от които 400 са починали. В показанията си пред съда италиански лекари заявиха, че болести са засегнали много италиански войници и тази патология се нарича „балкански синдром“. Те подчертаха, че лимфомът на Ходжкин е много често явление сред военни и цивилни, които са участвали в мисии на Балканите.

Колко плащат на копи пейст? И къде да намеря официален документ относно твърденията ти за радиация и повишени ракови заболявания?

Не бива да си чак толкова тъп.

повечето от коментиращите тъдява нямат спомени за войната в Югославия тям бяха използвании такива бронебойни снаряди, и уранът макар и "обеднен" си остава уран и има радиоактивно излъчване което остава на бойното поле след употребата на такъв снаряд. За незнаещите този снаряд има нещо като "шило" от уран който поради това че е най плътният метал който можем да използваме има висока плътност и голяма кинетична енергия при удар в бронята и постига по добри резултати в пробиването и. Като страничен ефек от това пробиване самият снаряд се разпада на прахи дребни парчета от където идва и радиоактивността. 100 снаряда превернати в прах дават наистина поишение на радиоакривният фон. Тук в България след войната в Югославия имаше слабо повишаване на фона дърветата по планините още Юли месец бяха с жълти окапали и увредени листа но темата беше табу. "Миротвоческите" мисии в косово за направата на лагерите си първо изсипвха около метър чакъл върху земята и чак тогава строяха жилища.

Да, не могат да използват волфрам, ами тряябва да е обеднен уран Дирци, последно, снарядите бронебойни ли са или бронирани? Редкторчето, дишаш ли още или разлика няма

Не могат. Него го набутаха за пълнеж на германското злато дето уж им го върнаха. Ама било на сервиз.

Какво за германското злато Американците са върнали на германците позлатени кюлчета волфрам?! :D Егати бандитите, ако е така Дай някакъв линк, че ми стана забавно. Или поне какво да вкарам в търсачката

https://www.google.com/url?q=https://www.globalresearch.ca/the-real-reasons-why-germany-is-demanding-that-the-u-s-return-its-gold/5319840&sa=U&ved=2ahUKEwjpsrTQrO_9AhXBC-wKHRTlDGg4FBAWegQICBAC&usg=AOvVaw1iH44G5ZdYnc1d8IIAM86K

Англия си мисли че всичко й е позволено, но тя все още има влияние в бишите си колонии. Това влияние най-вероятно ще бъде атакувано.

Другите им ортаци отричаха и за Сърбия , ама ние го издишахме !?! Това е тяхната долна и подмолна политика към които им се прикачат на колониалното возило ! Дано БОГ ги награди подобаващо !

"Изглежда сякаш Западът наистина възнамерява да воюва с Русия до последния украинец" Не си разбрал бе Путьо, Западът наистина възнамерява да воюва с Русия но до последния руски боклук с имперски желания в главицата. Ситуацията е на тъпа зла круша, много голям зъл прът. Да брули, да брули, докато избие от кратуните на рашистите всяка мисъл за имперски завоевания.

Човече, пий си хапчетата. Изтрещел си нещо.

Дай ги на каПуткин, че той е много, ама наистина много изперкал по цялата глава.

......... ескадрила основни бойни танкове "Чалънджър 2" ???????? Не знаех че могат да летят и че се движат на ескадрили.

Англетата се насраха и тази нощ дадоха заден ход ! Вчера неодостатъчно образованата и не много умна зам.министърка на отбраната на посраното злобно кралство Анабел Голди заяви, че заедно с танковете ще предадат на украйна бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран. Тази нощ обаче, ужасени чиновници и експерти от това министерство и обясниха какво казва Путин и Лавров в резултат на нейния брътвеж и сега в типичен наглосакски стил от Лондон крещят, че не са казвали това ...

Путлер е пропагандист, хвърля лъжливи твърдения от които най-многого е страх, а после се смее на овцете, които повтарят глупостите му. Обеднен уран и ядрена реакция, трябва да си пълен некадърник да кажеш това. Смятяй що за мутра ги тъпче руснаците.

То и при мръсната бомба няма ядрена реакция, но явно съм пропуснал да прочета кога са ги разрешили. Я мини през Козлодуй да си напазаруваш малко обеднен уран да видим какво ще стане. Ей големи абдали сте.

Посейдон или Авангард ??? Тоя нещастен остров да изчезне !!!

И ДВЕТЕ ДЕДО ПОПЕ ....ЗА ПО СИГУРНО

Ами, че те всичките са толкова.

Твърденията на капутин ги отхвърлят всички. Лъжлив азиатски циганин е гнома.

Ти почитател ли си на англетата? Ако си, как не те е срам да лъжеш така и да ги злепоставяш? Какъв Путин те гони, какви пет лева! Според английското разузнаване Путин е умрял още преди година!

"Заедно с предоставянето на Украйна на основните бойни танкове Challenger 2, ние ще доставим боеприпаси, включително бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран . Такива снаряди са много ефективни при поразяване на съвременни танкове и бронирани превозни средства", каза Анабел Голди, британски заместник-министър на отбраната.

руснаците от историята ВИНАГИ са бавели но НИКОГА не са забравяли, кой им е причинил зло - северните потоци, войната в Украйна където насъскаха брат срещу брата да се бият ... така, че САЩ и Англия ще си го получат я с гръмнат влак я с гръмната ядрена централа а ако не разберат може директно с посейдон и т.н.

Ето какво става значи. Путин казва, че британците ще изпращат бронебойни снаряди с обеднен уран в Украйна. Те подскачат, обвиняват го в долна лъжа и твърдят, че да, ще изпращат такива сваряди с обеднен уран в Украйна, защото си е било нещо си стандартно. Англосаксите защо се правят на чалнати и все едно не разбират Путин за какво им загатва - че ако попрекалят още малко и ще им достави много обогатен уран. Безплатно.

Те англетата явно са навити на далаверата, защото срещу малко обеднен уран ще получат много и то обогатен, както каза ти. Как да не се навиеш?

Предвид,че ще замерят кацапи с тези снаряди, а не хора. Няма никакво значение какво има вътре стига да са ефективни. Тук се ползва не радиоактивността ами факта, че урана е много плътен и тежък. Нищо не гърми както ядрена бомба.

има едно сръбско село, където половината са с онко заболявания . близко до границата , в българия рязко са се увеличили ставни и костни заболявания

Знайме го ние туй село. Цело селооо смърчеееее белоооо. Йьой, йьой. Има го в тубата.

Бомбардировките са извършени без съгласието на Общото събрание на ООН. В тях участват до 1200 самолета от САЩ, Великобритания, ФРГ и Холандия. За 78 дни са извършени повече от 37 хиляди бойни полета, 10 000 от които за бомбардировки и 2700 мисии срещу сръбската противовъздушна защита, по данни на Алианса. Атакувани са 900 цели с използване на повече от 21 хиляди тона взривни вещества - касетъчни бомби и ракети, в това число боеприпаси с обеднен уран. Един от известните сръбски онколози - академик Слободан Чикарич, твърди, че НАТО е отговорна за смъртта на 10 до 18 хиляди сръбски граждани. И за още 15 до 30 хиляди новорегистрирани заболели от злокачествени тумори от 2001 до 2010 година в Сърбия в резултат на хвърлените бомби с обеднен уран. Последици има и за участващите военни в операцията на НАТО. Адвокат Алексич твърди, че от рак са заболели 7600 италиански войници, от които 400 са починали. В показанията си пред съда италиански лекари заявиха, че болести са засегнали много италиански войници и тази патология се нарича „балкански синдром“. Те подчертаха, че лимфомът на Ходжкин е много често явление сред военни и цивилни, които са участвали в мисии на Балканите.

Друго съвецката пропаганда не можа ли да измисли?

1. Я да видим, какво казва за обеднения уран Комисията по ядрено регулиране на американското правителсство - виж ти, ето какво "Depleted uranium can be disposed of as low-level radioactive waste..." Било значи нискорадиоактивен отпадък. Който пък се използва от военните. 2. А пък Агенцията по околната среда на правителството на САЩ пък казва, че ако частици обеднен уран проникнат в организма (напр. чрез вдишване на образувания при използването му в снарядите и при удар в броните прах) той представлява съществен риск за здравето. 3. Я пък Пентагона какво казва - ами много неща казва. Основното - същото каквото казва Агенцията по околната среда на правителството на САЩ. А да - след като е бил осъден от маса ветерани, заболели от рак поради обеднен уран, Пентагонът има куп програми за медицински изследвания, проследяване на здравето на ветераните, оказване на правна помощ и даване на обезщетения и др. неща. Не, боеприпасите с обеднен уран не са ядрени оръжия. Но пък са малки "мръсни бомби", разпръскващи опасни нискорадиоактивни вещества.

То пък химиите от барута да не мислиш, че са по малко опасни. Радона дето е в мазите и по първите етажи на сградите и той е радиоактивен ама никой не реве. Радиацията е на всякъде без нея няма изменение на видовете жива материя.

Радона е газ бе цървул!

Най-важно за сръбските граждани е, че италиански съд потвърди причинно-следствената връзка между обеднения уран и заболелите войници, които са се намирали в бомбардираната територия в Косово. "Съдът в Италия определи компенсации на болните от рак войници и семействата им от 200 000 до 500 000 евро и ние ще искаме същите обезщетения за нашите граждани", каза адвокат Сърджан Алексич, председател на организационния комитет на симпозиума за последиците от бомбардировките с обеднен уран.

Говорителят добави, че независимо проучване е установило, че въздействието върху здравето и околната среда от използването на боеприпаси с обеднен уран "вероятно е ниско". Вероятно ... Да си вземе един в къщи и да видим след няколко години дали е вероятно или реално.

Тези англо гейове и педита и сър_ове само да не замърсят житницата на Европа, че и без това от чернобил, и в Сърбия, и боклука на камерата, Източна Европа стана бунище

Евроатлантиците си затварят очите за много други неща. И това ще преглътнат.

Покрай тези снаряди колко американски войничета си отидоха! Уж безобидни, а само при пренасянето им и получават ракове и левкимии. Имаше предаване по въпроса.

Да спекулира и изопачава фактите винаги е било част от т.нар. "хибридна война " на Русия!Бронебойните боеприпаси от ниско обогатен уран от изобретяването им до ден днешен винаги са били част от арсенала на всяка държава ,която може да си ги позволи финансово.Още повече ,че и Русия притежава такива и никой не може да ме убеди ,че не ги използва срещу Украйна!Проблема е другаде .Украйна ще получи т.нар."телескопични снаряди", които поради технологична изостаналост Русия не може да произвежда!А те са два пъти по_ефективни!И на бойното поле ще и се стъжни!

Не разбирам защо колективния запад трябваше да нахлуе в русия така вероломно.

Е, как защо? Нали САЩ трябваше да си вземе тези свои ресурси под чужда власт. Ама местните големи гадове излязоха, не си ги дават и това е!

Като е толкова безвреден обеднения уран да вземат да ви раздадат от посолството на краварника да си хапнете малко? Малоумници такива, освен че е радиоактивен е и токсичен метал. Информация бол по въпроса но не ви плащат за да видите. https://en.wikipedia.org/wiki/Depleteduranium#Healthconsiderations Да ви е сладко Усраинското жито ако НАТО боклуците направят тази глупост.

Природните радиоактивни елементи не водят до лъчева болест и ли други подобни по простата причина, че имат голям период на полуразпадане. хиляди години. Опасни са синтезираните в лаборатории или получени при синтез или делене. Защото те имат малък полупериод на разпадане. Урана като тежък такъв го използваха в самолета Конкорд като го местеха напред назад във фюзелажа да балансира самолета при различни скорости и височина. Тогава никой не рева. Можели са да използват злато ама на не са. един кубик злато е 19 тона и 300, а урана е 19 тона и 100.

Изобщо не ме учудваш, че би ял уран... Жулни си и още един бустер на Файзер, че нещо си се изнервил и не ти се получава логиката. нещо.

Много сте назад с материята относно вредата на урана. Преди демокрацията лично аз съм посещавал по работа урановите рудници и флотационната фабрика в Бухово където се получава концетрат от урановата руда. От техническа базопасност на Управлуение Редки метали, към което са били тези обекти, са ми казвали че много от работещите в тази вредна среда на лъчение са получавали левкемия и други видове ракови заболявания.

Така де , обединения уран си безвреден. англичаните го ползват за боеприпаси които използват в ЧУЖБИНА. така че е безвреден ! Увеличените онкологични заболявания особено при децата в Сърбия където бе използван обеднен уран американския посланик заяви че е защото сърбите пушат много.

Обедненият уран има висока плътност – 19,1 g/cm³ и се използва като противотежест в самолети и ракети и за радиационна защита. Военната индустрия го използва за бронебойни снаряди. Не виждам нищо общо с обогатения уран, използван за ядрени бомби.

Водещите платена руска пропаганда не могат да предоставят нито един документ в подкрепа на твърденията си. Не могат да намеря документ, обявяващ го е припасите с обеднен уран за ядрено оръжие. Не могат да намерят официален документ обявяващ боеприпасите с обеднен уран за оръжие с ядрен компонент. Не могат да намерят нито един официален документ за повишен радиационен фон в следствие на употребата на боеприпаси с обеден уран. И дори не могат да предоставят информация с колко е по-висок радиационното излъчване на обединения уран в сравнение с нормалния радиационен фон. Но иначе бълват лъжа след лъжа.

така беше и в Сърбия нищо не се установи, ама оная с косата не беше чела тези констатации и всичко , което можеше да мре, умря!

Отдавна установихме, че тролиш денонощно във форума, най-вероятно си на амфети за да отговаряш денонощно. Освен алкохола. Та на въпроса ти- обеднен уран е уран 238 от който са взети годните за ядрени реакции изотопи, от което уранът не е по-малко радиоактивен. Много ясно, че с урановите боеприпаси се създават локални зони на радиоактивно замърсяване, излъчващи куп вредни изотопи като стронций, цезий, радиоактивен йод, които атакуват белите дробове, щитовидната жлеза, костния мозък и костите. така че търси си статистика в онкологията за съответните онкологични заболявания, апропо добро обяснение за увеличението на случаите от левкемия

Установихме, че си кръгъл глупак

Безмозъчен некадърнико, според теб за какво ги правят тези снаряди с обеднен уран? ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА НАРОДИТЕ ЛИ? При милитаризма е така - КОЛКОТО ПО-ГАДНО Е ОРЪЖИЕТО, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!! В света има 28 държави (не че ги произвеждат, но са ги купили!), които имат такива снаряди и бомби с обеднен уран, но англичаните са най-напред, следвани от САЩ и Русия. Много мисирки в тази България, бе, но за Великден и Гергьовден ще намалим тяхната численост, т.е. ще ги редуцираме !!!!

Брей, май наследниците на Чърчил ще се окажат по-големи мераклии да затрият Европата от САЩинистите?!

Пука му на индиеца за бялата раса в Европа. Интересно как го изкара наследник на чърчил.

по принцип са наследници, няма значение цвета , важното е последователността в мисленето! все пак Чърчил ни е организирал най-яката бомбардировка в България през 2 СВ!

Обедненият уран е отпадък в големи количества при обогатяването му за ядрени цели. Той има няколко пъти по-висока плътност от оловото, поради което е по-ефективен при бронебойните снаряди. Ноооо, пораженията му върху живата сила са огромни. За това има статистика (щат Мисисипи в САЩ) сред войиците от т.н. "Война в Залива" в Ирак. Тя касае децата на войниците, РОДЕНИ ПРЕДИ И СЛЕД ТОВА и майките на тези деца след раждането. Който иска да прочете, аз НЕ ПРАВЯ ПРОПАГАНДА! Процентът на белодробните заболявания е много висок, понеже прах от обеднен уран, попаднал в белите дробове дегенерира тъкънта му завинаги. Но украинците, след Чернобил, смятат англичаните, РАДИАЦИЯ не ги лови, затова давайте да даваме, те са КУРБАН на Евродемокрацията и благоденствието на Америка!!!!

Платено руско тролче и български предател?

вие какъв сте господине -чий трол и предател? Отиди в Сръбско и поразпитай малко там за тия години!

Безмозъчен некадърнико, според теб за какво ги правят тези снаряди с обеднен уран? ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА НАРОДИТЕ ЛИ? При милитаризма е така - КОЛКОТО ПО-ГАДНО Е ОРЪЖИЕТО, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!! В света има 28 държави (не че ги произвеждат, но са ги купили!), които имат такива снаряди и бомби с обеднен уран, но англичаните са най-напред, следвани от САЩ и Русия. Много мисирки в тази България, бе, но за Великден и Гергьовден ще намалим тяхната численост, т.е. ще ги редуцираме !!!!

Интересното е, че е с еднаква плътност със златото и са почти еднакво разпространени в земната кора. Което, чисто тепнически погледнато би трябвало да значи, че може би по-добре да се слага злато вместо уран

Е що така нали много бяха нахъсани, стана 'тате ще ми купи колело ама друг път'. Проблема е че Русия има повече какво да губи и със сигурност в готова за много големи ескалации дори сигурно до локален ядрен конфликт.

Бомбардировките са извършени без съгласието на Общото събрание на ООН. В тях участват до 1200 самолета от САЩ, Великобритания, ФРГ и Холандия. За 78 дни са извършени повече от 37 хиляди бойни полета, 10 000 от които за бомбардировки и 2700 мисии срещу сръбската противовъздушна защита, по данни на Алианса. Атакувани са 900 цели с използване на повече от 21 хиляди тона взривни вещества - касетъчни бомби и ракети, в това число боеприпаси с обеднен уран. Един от известните сръбски онколози - академик Слободан Чикарич, твърди, че НАТО е отговорна за смъртта на 10 до 18 хиляди сръбски граждани. И за още 15 до 30 хиляди новорегистрирани заболели от злокачествени тумори от 2001 до 2010 година в Сърбия в резултат на хвърлените бомби с обеднен уран. Последици има и за участващите военни в операцията на НАТО. Адвокат Алексич твърди, че от рак са заболели 7600 италиански войници, от които 400 са починали. В показанията си пред съда италиански лекари заявиха, че болести са засегнали много италиански войници и тази патология се нарича „балкански синдром“. Те подчертаха, че лимфомът на Ходжкин е много често явление сред военни и цивилни, които са участвали в мисии на Балканите.

Включително и срещу български граждани също е без санкция на оон ако не знаеш. Останалата част са празни приказки без нито едно доказателство.

Коментари - Великобритания отхвърли твърдението на Путин за боеприпасите с обеднен уран | Днес.dir.bg

Великобритания отхвърли твърдението на Путин за боеприпасите с обеднен уран

От десетилетия британската армия използва обеднен уран в бронебройните си снаряди и те нямат нищо общо с ядрени оръжия, заяви говорител на британското военно министерство

Обратно в новината

Коментари - Великобритания отхвърли твърдението на Путин за боеприпасите с обеднен уран | Днес.dir.bg

Коментари

Британски копелета,, не си играйте с мечо. Вече говорите на американски диалект, иначе се срамувате.

а руснаците ще им изстрелят ядрени главички!

От кога танковете летят? " ескадрила основни бойни танкове "Чалънджър 2" "

Русские своих не бросают!

Ако обеднения уран сам по себе си правеше радиоактивни замърсявания къде е той сега в Югославия? Не се сещам да е имало кампания по събирането му. Замърсяването идва от по силните експлозивни химични съединения които са нужни, за да му предадат потенциалната си енергия. Другата причина е, че като се ударят в стена почваш ха хрупаш и нея.

урановата прах и по едри частици са опасни, докато се слегнат и потънат на поне 2-3 метра под земята, а вдишани в човека остават доста дълго и му гарантират продълцюжително облъчване, карциноми, рак, и всевъзможни мутации ... ако си влизал в уранова мина там всичко е мокро за да няма прах и всички са с респиратори за да се избегне именнио поемането вътре в органимна на уран на прах

А чул ли се, че италианци-военнослужещи в Косово са осъдили НАТО за милиони точно защото са заболели, някои починали от рак точно вследствие на това? И сърбите ще го направят.В България някой да е изследвал почвите, водите близо до границата с Югославия? Не, нали? Да не говорим за увеличените онкологични заболявания.

Не си нищо от по горе написаното в логото ти !. Урана про взрив се топи и става на оранов диоксид който е прах. Този прах се разнася и замърсява. Ако го глътнеш от алфа разпада се появяват локални мутации на ДНК и от там рак. ТУК НЕ ГОВОРИМ ЗА ЯДРЕН ВЗРИВ, говорим само за замърсяване с уран който се топи при 1200-1300 градуса а при взрив на тротил например се развива 3100 градуса. Този метал няма да замърси локалко а глобално !. Лайнарите от НАТО го знаят много добре , имат опит от Сърбия - италианци и хoланци от мироопазващите войски бяха с 50% рак до 3 година. Има много материали за това . И матриалите на са писани от Руснаци . Ограмотявайте се българи не всичко е чалга и ракия.

Сори за правописа....ми :) И аз съм за Ограмутяване :)

Оловото се топи при 327 °C и куршумите от него не са течни.

...наглосаксонци !!!

2023-03-22 10:39:42 Путин (нерегистриран) Пращате обеднен уран - получавате обогатен.

Обеднения уран с който бомбандираха Сърбия разболяха много хора .

Използването на обеднен уран и "мръсната бомба" могат да превърнат конфликта от конвенционален в ядрен. Русия няма да позволи радиоактивно заразяване с обеднен уран на контролираните от нея територии. Да не говорим пък за използването на "мръсна бомба". Какво ще направи ли? Ами ще отвърне с тактическо ядрено оръжие и войната ще свърши за 30 минути.

Предлагам всеки един депутат + министрите на великобритания да спят с една такава бомба в спалнята си, нали е безвредна няма да има никакви проблеми за тях и семействата им

Пращате обеднен уран - получавате обогатен.

Нека британците имат доблестта да кажат категорично и ясно: Има ли вредни последици от употребата на снаряди от обеднен уран в Ирак? Има ли повишение на раковите и други заболявания? Има ли нанесени непоправими и дълготрайни щети на околната среда в района?

Те са го казали Има минимални рискове от развитие на рак на белите дробове и не помня, какво беше другото. Лъжат, разбира се

Абе не знам какво измислят британците, ама от ЕП са го казали много ясно в резолюцията си от 22 май 2008 год.: "A. като има предвид, че в днешно време (обедненият) уран(ът) се използва широко при военни действия като боеприпаси за поразяване на бронирани цели в градска и селска среда и като бронева защита срещу ракетни и артилерийски нападения; Б. като има предвид, че откакто уранът беше използван от съюзническите сили в първата война срещу Ирак, съществува сериозно безпокойство по отношение на радиационната и химичната токсичност на фините уранови частици, освободени при поразяването на бронирани цели с подобни оръжия; като има предвид, че е изразено безпокойство и по отношение на замърсяването на почвите и подпочвените води от изстреляни снаряди, които не са достигнали целта си, и последиците от тях за цивилното население; В. като има предвид, че, въпреки че до момента липсват категорични научни доказателства за вредите от тези оръжия, съществуват множество свидетелства за вредните и често смъртоносни последици за военния персонал и цивилните лица; Г. като има предвид, че през последните няколко години е постигнат значителен напредък по отношение на разбирането на заплахите за околната среда и здравето, които поражда обедненият уран, и като има предвид, че е крайно време този напредък да бъде отразен в международните военни норми, в хода на тяхното развитие, Д. като има предвид, че използването на обеднен уран при военни действия противоречи на основните правила и принципи, постановени в писаното и в обичайното международно хуманитарно и екологично право; 4. настоятелно призовава държавите-членки, в рамките на бъдещите операции, да не използват оръжия със съдържание на обеднен уран в операции на ЕПСО и да не разполагат военен и цивилен персонал в региони, за които не може да се гарантира, че не е бил използван или няма да се използва обеднен уран; 7. отново отправя силен призив към всички държави-членки на ЕС и НАТО да наложат мораториум върху използването на оръжия със съдържание на обеднен уран и да удвоят усилията си за постигане на забрана в световен мащаб, както и системно да прекратят производството и доставката на подобен вид оръжия;" (Предложение за обща резолюция - RC-B6-0219/2008, Европейски парламент). Освен тази резолюция, има още няколко документа, свързани с опитите за забрана на използването на обеднения уран - Резолюция на Общото събрание на ООн от декември 2008 год., становище на НК за здраве и екологичен риск към ЕС от май 2010. Явно е, че не става дума за нещо безобидно, както се опитват да ни го представят британците. И още, когато Путин заяви, че Русия ще се защитава "с всички достъпни ѝ средства", колективният Запад ревна: "Путин заплашва с ядрено оръжие", въпреки, че той изобщо не спомена подобно нещо. Това го измислиха европейските и американските политици за оправдание на действията си. Сега британците открито заявяват: "Ще изпратим боеприпаси с уран", а същият този Запад мълчи, че това е много по-реална заплаха.

А бе, дирци, що не напишете, че и САЩ ще изпращат снаряди с обеднен уран на Украинските фашисти? На sam.gov има два договора за обществени поръчки от октомври и декември за амуниции с обеднен уран, които се появяват там месеци преди сенилния старец Байдън да обяви, че ще изпрааща Ейбрамс на Украйна. Те са решили, че ще пращат танкове още миналата година, когато лъжеха, че няма да го правят И тези муниции с обеднен уран са предназначени специално за танковете Ейбрамс и Брадли. Мислите ли, че не са координирали това с най-верните си партньори във войната? Като англичаните например. Ще сте идиоти, ако мислите така. Вижте, какви са последствията от тези снаряди в Ирак. Там са използвани над един милиот от тези амуниции. В пъти увеличени случаи на рак, деформирани бебета...И западът пази ипълно мълчание по въпроса. Това нещо има период на полуразпад от четири милиарда години. Ако използват такива амуунициии Украйна, това означава заразена земя и храна. Колко зърно внесохме тази година от там. Колко изядохме от него? А и други храни? Западни "специалисти" твърдят, че има минимални рискове, но само вижте какво става в Ирак. Има достатъчно в интернет по въпроса.

Да припомня един факт: Когато НАТО бомбардираше Югославия с касетъчни бомби и с обеднен уран, от които беше засегната и България, нашите безгръбначни политици-лакеи мълчаха като зад.ни.ци. Ама трябват МЪЖЕ с топки да заведат дела срещу НАТО както Италия и Сърбия.

"Във Върховния съд в Белград ще бъдат подадени два нови иска срещу НАТО от жертви на бомбардировките с обеднен уран през 1999 г.," "Първият иск срещу НАТО е подаден на 20 януари 2021 г. от лица, пострадали от бомбардировките с обеднен уран в Сърбия през 1999 г. Случаят се отнася до болен от рак офицер от югославската армия, чието име не се съобщава в интерес на процеса. " "НАТО е използвала обеднен уран на сръбска територия, въпреки че е могла да използва конвенционални оръжия предвид превъзходството си по сила. Но те са използвали оръжия, които имат дългосрочен пагубен ефект и последствия за цялото население в продължение на милиони години. Това е военно престъпление и Северноатлантическият алианс трябва да обезщети сръбските граждани" "Според Тарталия броят на военнослужещите, които са се разболели от рак в Италия, е 7600, около 400 от тях са починали, а той представлява 500 души. Случаите се отнасят до заболявания, причинени от обеднен уран, при италиански войници, служили на Балканите от Босна и Херцеговина, където НАТО за първи път е използвла обеднен уран, до Косово и Метохия." "Според адвокатите искът е подпомогнат от решение на Белградския окръжен съд от 2001 г., с което лидери на НАТО, като американския генерал Уесли Кларк и бившия генерален секретар на НАТО Хавиер Солана, са признати за виновни за военни престъпления срещу сръбското население. В материалите по делото са посочени точните дати и места на използване на снаряди с обеднен уран от самолети на Северноатлантическия алианс. " В различни части на света има 440 000 000 неизбухнали касетъчни боеприпаси, които застрашават близо 400 000 000 души. Най-засегнатите от това явление страни са Афганистан, Камбоджа, Ирак, Лаос и Виетнам, където са действали най-вече сащ.

А бе през '80 '90 на миналия век куцо кьораво и сакато произвеждаше ядрени взривове по море под земя на суша и във въздуха. Тогава къде бяхте и не ревяхте.

През 1963 година се скрючва споразумение за забрана на ядрените опити във въздуха или на повърхността, космоса и подводните в океана. Остават само подземните ядрени тестове, но поради спесификата на ядрения взрив, при тях се образуват нищожни количества радиация.

Защото не са чували че има подвочвени водоносни слоеве с питейна вода.

Ей тука много ядрени физици много нещо. Да бяхте прочели поне две книги за елементарни частици и що е то радиация.

Да питаме Мария Кюри. Дали е опасно. За протокола умира от рак, тъй като постоянно е носила със себе си радиоактивен елемент да покаже, че е безопасен.

Бил е безопасен защото е бил в стъклена ампула. Облъчена е защото през голите ѝ ръце за 3-4 години е минал един самосвал природен уран. В него се намират 0.7 процента радиоактивен такъв. Другия нерадиоактивния дето правят тежести снаряди и куршуми е обеднен и не е радиоактивен.

Можете да проверите и в коментарите по-долу-абсолютно никой включително и русия не може да предостави какъвто и да било документ че боеприпасите с обеден уран се водят радиоактивно или ядрено оръжие. Хиляди твърдения без абсолютно нито едно доказателство. Можете да проверите-когато го написах водещите платена руска пропаганда побързаха да си покажат простотията. А пък за оня келеш дето кара хората да ядат обеден уран-другарю ти що не си хапнеш малко живак? Той не е радиоактивен. Може и олово да си хапнеш. Даже мога да ти дам да си хапнеш и килограм желязо на прах. Да видим дали ще оцелееш. Има интернет глупако, радиоактивното излъчване на обединения уран е посочено. И дребният ти проблем е че не надвишава естествения радиационен фон.

Ти май си пропуснал уроците по химия. Има една таблица ние я наричаме Менделеева. Та там са показани кои елементи са радиоактивни. Защо се правите на толкова глупави. Уранът използван за производство на снаряди е обработен. Не е уранова руда. Ако има азбест който не е нарушена целостта му не е опасен. Но в момента в който се понесът частици във въздуха става канцерогенен. Същото важи и за урана. По просто няма как да ти се обясни.

Ти идиот ли си? Я гледай https://www.youtube.com/watch?v=4Aj7yOLhWW4

Путин ватата е най-големия лъжец! Никаква вяра на диктатора долен! Военен съд за това нищожество!

Бомбардировките са извършени без съгласието на Общото събрание на ООН. В тях участват до 1200 самолета от САЩ, Великобритания, ФРГ и Холандия. За 78 дни са извършени повече от 37 хиляди бойни полета, 10 000 от които за бомбардировки и 2700 мисии срещу сръбската противовъздушна защита, по данни на Алианса. Атакувани са 900 цели с използване на повече от 21 хиляди тона взривни вещества - касетъчни бомби и ракети, в това число боеприпаси с обеднен уран. Един от известните сръбски онколози - академик Слободан Чикарич, твърди, че НАТО е отговорна за смъртта на 10 до 18 хиляди сръбски граждани. И за още 15 до 30 хиляди новорегистрирани заболели от злокачествени тумори от 2001 до 2010 година в Сърбия в резултат на хвърлените бомби с обеднен уран. Последици има и за участващите военни в операцията на НАТО. Адвокат Алексич твърди, че от рак са заболели 7600 италиански войници, от които 400 са починали. В показанията си пред съда италиански лекари заявиха, че болести са засегнали много италиански войници и тази патология се нарича „балкански синдром“. Те подчертаха, че лимфомът на Ходжкин е много често явление сред военни и цивилни, които са участвали в мисии на Балканите.

Колко плащат на копи пейст? И къде да намеря официален документ относно твърденията ти за радиация и повишени ракови заболявания?

Не бива да си чак толкова тъп.

повечето от коментиращите тъдява нямат спомени за войната в Югославия тям бяха използвании такива бронебойни снаряди, и уранът макар и "обеднен" си остава уран и има радиоактивно излъчване което остава на бойното поле след употребата на такъв снаряд. За незнаещите този снаряд има нещо като "шило" от уран който поради това че е най плътният метал който можем да използваме има висока плътност и голяма кинетична енергия при удар в бронята и постига по добри резултати в пробиването и. Като страничен ефек от това пробиване самият снаряд се разпада на прахи дребни парчета от където идва и радиоактивността. 100 снаряда превернати в прах дават наистина поишение на радиоакривният фон. Тук в България след войната в Югославия имаше слабо повишаване на фона дърветата по планините още Юли месец бяха с жълти окапали и увредени листа но темата беше табу. "Миротвоческите" мисии в косово за направата на лагерите си първо изсипвха около метър чакъл върху земята и чак тогава строяха жилища.

Да, не могат да използват волфрам, ами тряябва да е обеднен уран Дирци, последно, снарядите бронебойни ли са или бронирани? Редкторчето, дишаш ли още или разлика няма

Не могат. Него го набутаха за пълнеж на германското злато дето уж им го върнаха. Ама било на сервиз.

Какво за германското злато Американците са върнали на германците позлатени кюлчета волфрам?! :D Егати бандитите, ако е така Дай някакъв линк, че ми стана забавно. Или поне какво да вкарам в търсачката

https://www.google.com/url?q=https://www.globalresearch.ca/the-real-reasons-why-germany-is-demanding-that-the-u-s-return-its-gold/5319840&sa=U&ved=2ahUKEwjpsrTQrO_9AhXBC-wKHRTlDGg4FBAWegQICBAC&usg=AOvVaw1iH44G5ZdYnc1d8IIAM86K

Англия си мисли че всичко й е позволено, но тя все още има влияние в бишите си колонии. Това влияние най-вероятно ще бъде атакувано.

Другите им ортаци отричаха и за Сърбия , ама ние го издишахме !?! Това е тяхната долна и подмолна политика към които им се прикачат на колониалното возило ! Дано БОГ ги награди подобаващо !

"Изглежда сякаш Западът наистина възнамерява да воюва с Русия до последния украинец" Не си разбрал бе Путьо, Западът наистина възнамерява да воюва с Русия но до последния руски боклук с имперски желания в главицата. Ситуацията е на тъпа зла круша, много голям зъл прът. Да брули, да брули, докато избие от кратуните на рашистите всяка мисъл за имперски завоевания.

Човече, пий си хапчетата. Изтрещел си нещо.

Дай ги на каПуткин, че той е много, ама наистина много изперкал по цялата глава.

......... ескадрила основни бойни танкове "Чалънджър 2" ???????? Не знаех че могат да летят и че се движат на ескадрили.

Англетата се насраха и тази нощ дадоха заден ход ! Вчера неодостатъчно образованата и не много умна зам.министърка на отбраната на посраното злобно кралство Анабел Голди заяви, че заедно с танковете ще предадат на украйна бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран. Тази нощ обаче, ужасени чиновници и експерти от това министерство и обясниха какво казва Путин и Лавров в резултат на нейния брътвеж и сега в типичен наглосакски стил от Лондон крещят, че не са казвали това ...

Путлер е пропагандист, хвърля лъжливи твърдения от които най-многого е страх, а после се смее на овцете, които повтарят глупостите му. Обеднен уран и ядрена реакция, трябва да си пълен некадърник да кажеш това. Смятяй що за мутра ги тъпче руснаците.

То и при мръсната бомба няма ядрена реакция, но явно съм пропуснал да прочета кога са ги разрешили. Я мини през Козлодуй да си напазаруваш малко обеднен уран да видим какво ще стане. Ей големи абдали сте.

Посейдон или Авангард ??? Тоя нещастен остров да изчезне !!!

И ДВЕТЕ ДЕДО ПОПЕ ....ЗА ПО СИГУРНО

Ами, че те всичките са толкова.

Твърденията на капутин ги отхвърлят всички. Лъжлив азиатски циганин е гнома.

Ти почитател ли си на англетата? Ако си, как не те е срам да лъжеш така и да ги злепоставяш? Какъв Путин те гони, какви пет лева! Според английското разузнаване Путин е умрял още преди година!

"Заедно с предоставянето на Украйна на основните бойни танкове Challenger 2, ние ще доставим боеприпаси, включително бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран . Такива снаряди са много ефективни при поразяване на съвременни танкове и бронирани превозни средства", каза Анабел Голди, британски заместник-министър на отбраната.

руснаците от историята ВИНАГИ са бавели но НИКОГА не са забравяли, кой им е причинил зло - северните потоци, войната в Украйна където насъскаха брат срещу брата да се бият ... така, че САЩ и Англия ще си го получат я с гръмнат влак я с гръмната ядрена централа а ако не разберат може директно с посейдон и т.н.

Ето какво става значи. Путин казва, че британците ще изпращат бронебойни снаряди с обеднен уран в Украйна. Те подскачат, обвиняват го в долна лъжа и твърдят, че да, ще изпращат такива сваряди с обеднен уран в Украйна, защото си е било нещо си стандартно. Англосаксите защо се правят на чалнати и все едно не разбират Путин за какво им загатва - че ако попрекалят още малко и ще им достави много обогатен уран. Безплатно.

Те англетата явно са навити на далаверата, защото срещу малко обеднен уран ще получат много и то обогатен, както каза ти. Как да не се навиеш?

Предвид,че ще замерят кацапи с тези снаряди, а не хора. Няма никакво значение какво има вътре стига да са ефективни. Тук се ползва не радиоактивността ами факта, че урана е много плътен и тежък. Нищо не гърми както ядрена бомба.

има едно сръбско село, където половината са с онко заболявания . близко до границата , в българия рязко са се увеличили ставни и костни заболявания

Знайме го ние туй село. Цело селооо смърчеееее белоооо. Йьой, йьой. Има го в тубата.

Бомбардировките са извършени без съгласието на Общото събрание на ООН. В тях участват до 1200 самолета от САЩ, Великобритания, ФРГ и Холандия. За 78 дни са извършени повече от 37 хиляди бойни полета, 10 000 от които за бомбардировки и 2700 мисии срещу сръбската противовъздушна защита, по данни на Алианса. Атакувани са 900 цели с използване на повече от 21 хиляди тона взривни вещества - касетъчни бомби и ракети, в това число боеприпаси с обеднен уран. Един от известните сръбски онколози - академик Слободан Чикарич, твърди, че НАТО е отговорна за смъртта на 10 до 18 хиляди сръбски граждани. И за още 15 до 30 хиляди новорегистрирани заболели от злокачествени тумори от 2001 до 2010 година в Сърбия в резултат на хвърлените бомби с обеднен уран. Последици има и за участващите военни в операцията на НАТО. Адвокат Алексич твърди, че от рак са заболели 7600 италиански войници, от които 400 са починали. В показанията си пред съда италиански лекари заявиха, че болести са засегнали много италиански войници и тази патология се нарича „балкански синдром“. Те подчертаха, че лимфомът на Ходжкин е много често явление сред военни и цивилни, които са участвали в мисии на Балканите.

Друго съвецката пропаганда не можа ли да измисли?

1. Я да видим, какво казва за обеднения уран Комисията по ядрено регулиране на американското правителсство - виж ти, ето какво "Depleted uranium can be disposed of as low-level radioactive waste..." Било значи нискорадиоактивен отпадък. Който пък се използва от военните. 2. А пък Агенцията по околната среда на правителството на САЩ пък казва, че ако частици обеднен уран проникнат в организма (напр. чрез вдишване на образувания при използването му в снарядите и при удар в броните прах) той представлява съществен риск за здравето. 3. Я пък Пентагона какво казва - ами много неща казва. Основното - същото каквото казва Агенцията по околната среда на правителството на САЩ. А да - след като е бил осъден от маса ветерани, заболели от рак поради обеднен уран, Пентагонът има куп програми за медицински изследвания, проследяване на здравето на ветераните, оказване на правна помощ и даване на обезщетения и др. неща. Не, боеприпасите с обеднен уран не са ядрени оръжия. Но пък са малки "мръсни бомби", разпръскващи опасни нискорадиоактивни вещества.

То пък химиите от барута да не мислиш, че са по малко опасни. Радона дето е в мазите и по първите етажи на сградите и той е радиоактивен ама никой не реве. Радиацията е на всякъде без нея няма изменение на видовете жива материя.

Радона е газ бе цървул!

Най-важно за сръбските граждани е, че италиа