Какво може да научи Великобритания от Норвегия

Какво може да научи Великобритания от Норвегия за живота извън ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Какво може да научи Великобритания от Норвегия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Норвежците трябва да се учат от Англичаните. Пък и островитявите са 6 пъти повече от тях.

В UK не могат и да мечтаят за норвежкия стандарт на живот.Не случайно немски лекари и др. квалифицирани кадри емигрират в Norge , а българските студенти по медицина копнеят да заемат мястото на напусналите немски лекари.Щом една норвежка дървена къщурка с трева на покрива струва половин милион евро,британците с тяхната евтиния не вървят.

хаха, да учат британците:)) по-скоро да се учат от британците, те владееха половината свят и в момента имат влияние над него:)) баба меркел да не се репчи много, че видхме преди 80 години докъде я докара германия един "лидер" като нея, а британците не си поплюват

Норвегия подписа скапаното споразумение с ЕО и след това се отказа. Затова и само затова трябва да спазва някои европейски закони. Но далеч по-малко отколкото ако беше в ЕО. Идеалния пример е Исландия: не можаха даже да им се намесят в банките. И Исландия излезе от кризата си, много по-тежка от тази в Ирландия, Испания, пПортугалия или Гърция за две години, докато тези които са в ЕО още кретат и режат всичко. Или да вземем случая с Турция, която икономически има само облаги от ЕО и не е длъжна да спазва нищо, освен техническите изисквания за стоките, които изнася. Абе меркеловци тези докъде опряха в пропагандата.

докъде стигат соросоидните мрежи, а? да промиват мозъците на българи имигрирали във Великобритания чрез преводни писания в български медии! ей голям страх го тресе задкулисието от Брекзита! това значи че Брекзитът трябва да се случи!

... че най - популярното име за 2015г. на новородените е МОХАМЕД!!!

Като са толкова зле в Норвегия защо не влязат В ЕС. Ама не искат. Не искат заради еврочиновниците в Брюксел.за да не им казват как да си продават петрола. Всичко друго разглежда статията,но са забравили най-важното петрола.Такъв какъвто има и в териториалните води на Шотландия.Освен това за външната политика няма какво да говорят. Великобритания е постоянен член на съвета за сигурност на ООН. Има много по-голямо влияние на моменти дори и от външната подкомисия на ЕК. Зад Великобритания е цялата Британска Общност. Нея не я интересува търговското споразумение на Канада и ЕС,защото те отдавна си имат такова в рамките на общността.

Две разнокалибрени страни. Тия Норвежци и Швейцарци много са зян извън ЕС.

Какво могло UK да научи от Норвегия.... Как няколко милиона души да живеят от петрол и да бъдат седморазрядна държава с нулево международно значение могат да научат, да. Засега продължават да са една от водещите човешкия прогрес нации от няколко десетки милиона справящи се хора, колко му е да се научат и на другото.

Ами цъфнали и вързали сме именно защото приемаме безкритично "акъла" който ни спускат от САЩ и Западна Европа! Съветите идващи оттам, вероятно са изгодни за запдните компании, но не и за нас!

Споко граждани. Щом кралицата не е казала да излизат британците ще си останат в ЕС. За всички ще е по-добре!

Великобритания всичко си е научила. Старата империя е новата Британска общност. И да е вътре и вън от ЕС тя ще се оправи. Вторият донор в ЕС с 20 млрд. Евро вноска. Ядрена държава. НОРВЕГИЯ Е МАЛКА ЗА НЕЙНИТЕ МАЩАБИ.

То е ясно, че ще се оправи. Само, че хората там са прагматици и си поставят въпроса: "Къде ще се оправим по-добре в или извън ЕС?"

Много изостанали тези норвежци. Затискат вратата с камък. Ние от както влязохме в ЕС сме светлинни години напред!

Тази статия е нескопосън опит да ни докаже колко са зле в Норвегия от това че не са в ЕС. Авторът "забравя" най-важния фактор който преценява реално тоз "?" - гражданите! A както се вижда от Референдумите, те сa на друго мнение.

а колко добре са точно в Норвегия според теб? тя се превръща в затвор на два типа хора - тези които имат кеш, който не струва нищо в норвегия, но пък обикалят света и бедни бежанци, които висят на социални помощи и вършат услугите на първата категория за да може все пак да се движи някак си живота.

К'ъв затвор, к'ви пет лева бълнуваш за Норвегия? И това: "за да може все пак да се движи някак си живота? Ти знаеш ли, че дори затворите в Норвегия са като четиризвездни български хотели? И дори смахнатия и фанатичен като тебе масов убиец Брейвик са го поставили да живее в такъв затвор. Ама то комплексарщината и простотията по хората ходят...

Че тя Великобритания и в момента се ползва с толкова облаги и изключения в ЕС, че все едно не е истински член. даже съвсем наскоро пак шантажираха Брюксел да приемат поредните изключения по едни договори, а от Брюксел изрични и в прав текст казаха, че останалите членки даже и да не си помислят да се пробват и те да си просят облаги като на британците.

Точно така е. И надали ще им отнемат извоюваните привилегии, ако излязат от ЕС. Твърде влиятелна държава е Британия, за да й се репчи толкова Юнкер. Че то Норвегия, която е доста по-маломощна международно (но пък си е самодостатъчна с петрола) показва отлични външнотърговски показатели - 82 % износ за ЕС, хем с високите мита, та за Британия ли ще има проблеми. Просо има анти-Брекзит ПРОПАГАНДА на евробюрократите, които треперят за синекурните си позиции в Брюксел.

Норвежците бяха питани два пъти на референдуми през няколко години и двата пъти ОТКАЗАХА да се присъединят към ЕС. И какво иска да ни каже статията с изречението: "За да се присъедини Великобритания към този клуб обаче, тя ще трябва да приеме четири свободи, прилагани в ЕС: свободно движение на стоки, услуги, хора и капитали. "? Нали Британия, като страна-членка на ЕС, и досега е приемала директивите и правилата на ЕС? Така че перспективата пред британците съвсем не е чак толкова ужасна, както се опитват да ги плашат с пропаганда.

Явно не си разбрал, че като излезе от ЕС, Британия тепърва ще трябва отново да преговаря за тези свободи. Ако ги иска разбира се.

Сиреч, на практика са си членки на ЕС, само че, без право на глас..

ХА ХА ние като член на ЕС, да сме повлияли на нещо?

За санкиите на Пекин - "Това, че беше сама, значеше, че трябва да мълчи и да стиска зъби". Ами ако не беше сама и искаше да изнася, както е сега с руските санкции към ЕС, също щеше да мълчи и да стиска зъби! Нали?! Колко фермери вече втора година ходя със стиснати зъби :))