Шотландия иска разрешение за нов референдум за независимост

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън официално е поискала от Тереза Мей втори референдум за независимост на Шотландия от Великобритания.

Обратно в новината

Коментари - Шотландия иска разрешение за нов референдум за независимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За кво им е разрешение, Путин в Крим им показа как се правят най-демократичните референдуми, без всякакви там скапани разрешения! Да взимат пример от Русия, най-демократичната дерьмокрация в света!

Виждам, как едни и същи хора, хем плачат, че в ЕС няма демокрация и затова Англия напуска, хем смятат, че Шотландия няма думата за своята независимост и това ОК... Нещо, да имате да кажете за двойните стандарти, другари?

Шотландия не пее в градския хор. Имали са газови находища ? Кой каза, че ще им ги дадат ? Последните 200 год. империята дирижира света. Стъпка по стъпка морски величия като Холандия, Испания, Португалия губят позиции пред англетата.

шотландците имаха своя шанс и го пропиляха, въпреки, че ги предупреждавахме. но, няма истински мъже с полички, които да духат в гайди... :-)))

Да си вдигнеш краката на дивана и да пишеш официално писмо ... Целият свят да гледа грозните ти колена. Та тя няма респект към собствената си нация. Голяма излагация за Шотландия

lu4ka

Има-няма респект, ама Англия ще остане без енергоносители, ако Шотландия си бие камшика.

maloryx@usa.com

По-голяма глупост не бях чувал. Между другото ако в Англия организират референдум дали да излезе Шотландия от кралството 90% ще отговорят с ДА!

нагли и глупави, неблагодарни - англия им плаща безплатни лекарства дори за работещи, безплатен университет - те искат да серат на метеното, па прав им път.

Ауу колко ларж са англичаните... А що не споделиш за акциза дето баба ти прибира на всеки литър шотладско уиски!!!

Така работи западната "демокрация" - никой не иска да пита народа какво иска. Никакви референдуми, никакви разрешения. Излиза, че Русия е по-демократична! Справка: Крим!

Напълно сте прав, по целия Западен Свят пред рашистките пасольство се вият километрични опашки от мераклии да имигрират в демократичен путлеристан.

Една от най-богатите държави в света е Саудитска Арабия. Да си чувал някой да иска да емигрира там? Твърденията ти са примитивни.

Как така никакви референдуми и разрешения, след като само преди 2 години и половина имаше референдум за независимост

Ще се наложи на шотландците да се управляват сами, иначе ще духат супата!

Дето се казва - написано на коляно...

Да покажем заедно космати задници на наглите англичани:)

журналята, какви ги пишете! кои са тези британци, след като не са шотландци или ирландци. Уелс са траки. останаха "агловите" англи, евреите от Нормандия. Шибани, гадни същества.

Всички политици са гладни за власт. Колкото повече толкова повече. Хич не им пука за народа въпреки че в него се кълнат.

Зящо има футболни национални отбори на Англия,Уелс,Шотландия,Сев.Ирландия, а не ЕДИН на ВЕЛИКОБРИТАНИЯ?

2014 Шотланците гласуваха с ДА за оставане в ЮК под натиска и на ЕС/ Бюксел. Сега обаче Брюксел/EС ще им удари рамо за да натрие носа на високомерните ингилизи

"интереса клати феса"- западна поговорка.

Тогава останаха в Англия точно, за да не губят достъп до ЕС...

Началото на края на нещото, наричащо се ЮК. Вероятно няма да им дадат право за втори референдум, но шотландците имат много начини да вгорчат живота на англичаните. И ще го направят. Следващите са Ирландците. А там бобитата имат горчив опит. Идват пак тези времена, реднеците, които гласуваха брекзита ще си спомнят с умиление "европейските времена".

Нема, ама шотландците бият, не са като русняците дето обичат Путин да ги бие! Пъ след шотландчите идват и ирландците, ИРА, и те бият!

Некви дебели драми се действат. Голямото мяу мяу

Супер новина !!! Отделянето на Скотланд ще отслаби Англия много и ще направи Джърмани още по-силна !!! Англия 44г е била спирачката на ЕС и глезеното дете заедно с гърчулята, ама свърши се вече. Само след няколко години, рижите ще се молят на ЕС и сигурно ще направят друг референдум за влизане, ама тоя път франсетата няма да ги пуснат така лесно !!! Те и преди да влязат, 2 пъти са ги спирали, ама сега може и хич да не ги пуснат

"Канадеца", ти имаш ли канадски паспорт бе? Кой е държавният глава на Канада бе? Някога виждал ли си Канадския Герб бе? Знамето на Европейския съюз ли стои на него или Британския флаг? 6-те британски лъва ли са там или 12-те петолъчки?

На референдума 2014 ги лъгаха, лъгаха та се скъсаха. Лъгаха че ЮК ще остане в ЕС и да не се плашат. Лъгаха че повече пари ще се връщат в Шотландия. Лъгаха за здравеопазването. Лъгаха за нефта и природният газ. Лъгаха за банките. Fool me once, shame on you. Fool me twice... Трети подобен шанс Шотландия няма да получи. Крайно време е след толкова векове най-сетне да се отцепят от кръвопийците в Лондон. Шотландците са по-близо със Скандинавите отколкото Инглезите.

Ти в Шотландия ли беше когато ги "лъгаха", че си толкова компетентен? Лъга ги и продължава да ги лъже госпожата на снимката.

Да искаш разрешение за независимост, означава, че още не си узрял за такъв лукс!

На Запад се пита и настоява. По нашите ширини е останало ваденето на нож и хвърляне на камъни

Никога Англия няма да им разреши да излязат колкото и ЕС да се опитват да навиват шотландците за това.

Искам Луна парк, кино и сладолед и........... ! Искаш, ама няма чедо !

тереза мей си мисли, че ще сложи визи на чужденците за ангия, но забравя, че слага и визи на англичаните за европа, именно това се опитват да й кажат от Шотландия....