Сергей Скрипал проговори

Бившият руски полковник от ГРУ Сергей Скрипал е излязъл от кома, вече е в съзнание и може да говори.

Обратно в новината

Коментари - Сергей Скрипал проговори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кой е казал, че изобщо е съществувал човек с име СКРИПАЛ? Къде са снимките, интервюта с роднини и приятели, видеозаписи, само някаква снимка отпреди 20 години?

След като Новичокът не свърши работа сега от руското посолство са приготвили подарък - великденски козунак с пудра захар от плутоний.

а какво е казал? тръпна в очакване.

Има още шанс Великобритания да си спаси имиджа -- да разкарат веднага Т Мей и Б Джонсън. Интересно ми е, дали цялата тази провокация не беше насочена срещу тях - по-ефективен начин от разобличаването на случая като провокация а) за да ги разкарат завинаги б) за да излекуват ЕС от всякакви идеи, че Великобритания може да е част от съюза просто няма!

предателя има 99.9% предпосатъвка за обиството му от двете страни .............натресал се е там където нетрябва а и самата работа не била за него само да кажа че дори няма родина аkо тръгнеш да предаваш бащинията си......................

Путин, тоя го е помилвал медведев, когато беше президент. претенциите към медведев.

Англичаните го продават на ЦРУ и така се отървават от него. Пък и не забравяйте, че англичаните са създали ЦРУ!!!

Има късмет човекът и дъщеря му. Следващият път, обаче руските убийци ще са много по-опасни.Необходимо е да се вземат спешни мерки срещу руската агресия, дори ако трябва и да се потопят някое и друго руско корито. Навремето така западните демокрации изпуснаха Хитлер и трябваше да правят компромис със Сталин. Сега за възпирането на следовника и на двамата, Путкин, трябва да се вземат незабавни мерки!!!

На кой му пука за предателите??? Предателите са презирани дори от тези, които ги използват т.е. Англия. След като вече нямат полза от него, защо да не го пратят на една последна мисия. Виждаш само до върха на носа си. До такава степен ти е промито съзнанието.

JMM®

Дори когато пишеш тези глупости, използваш "Западен" компютър, "Западен" Интернет, облечен си в "Западни" дрехи, ядеш "Западна" храна и караш "Западна" кола, защото в Русия(която защитаваш) НЯМА НИЩО освен природни изкопаеми ...

Ако руснаците искаха да свършат тази работа, нямаше да изглежда че са използвали разработвана отрова в СССР. Това си е жива постановка от наследниците на короната.

Жалка комедия, фарс, съшит с бели конци евтин сюжет за изпосталелия от употреба Жеймс Бонд, безсилна злоба срещу Русия, която изведнъж се оказа две крачки напред във военното дело от самозабравилите се наглосаксонци!

Име на руски агент, изменник на родината си България, нали!

Към Чочо Рашка съм толкова, колкото и вие, господине. Но покажете поне една от снимките, за които говорите! Да, Агджа след бягството си от турски военен затвор наистина минава през България. Впрочем, бягството и всичките му действия след това са организирани от агенти на Гладио, тайна шпионска структура на НАТО. Така че си струва да се замисли човек дали пък дискредитирането на България и атентатът срещу папата не са били нещо повече от самоинициатива на доказан убиец като Агджа. А защо Антонов не са го направили герой добре е обяснено от Коко. Холандия изобщо не е назовала виновните за свалянето на Боинга. Така, че лъжата е Ваша. В доклада на Холандския съвет по сигурността е посочено единствено, че самолетът е свален с ракета "руско производство". Само че с ракети руско производство е разполагала не само Русия. Като част от СССР, а по-късно и от ОНД такива са имали и Украйна, и Беларус, и страните от Прибалтика, и още, и още. Сигурно и у нас все ще се намерят в някой невзривил се военен склад. Впрочем, официалният представител на холандската прокуратура Вим де Бран обяви, че Холандия разполага със списък на хора, съпричасни към унищожаването на Боинга, но не възнамерява да го публикува. Защо ли? И за да не се опитвате да извъртате ще добавя, че системата БУК, за която се споменава е на въоръжение от 1966 г., а последната ѝ модификация - от 1998 г. По това време Украйна е всъстава на ОНД. Напуска през март 2014 - време, съвсем достатъчно да е притежавала БУК. Руско производство. И за още нещо се сетих, докато пишех тия редове. Западните медии проглушиха ушите на света с руската намеса в американските избори, Сенатът на САЩ месеци рови, за да намери нещо, ама не... Защото се оказа, че приятелчетата англичани всъщност са тези, които са манипулирали данните. Или и това е лъжа, господине?

Евала, Никол, супер коментар!

британски източници, домът на Скрипал ще бъде изцяло разрушен. Разрушени ще бъдат още две сгради, италианският ресторант Zizzi и пъбът The Mill, които те са били посетили малко преди да се проявят симптомите на отравяне. ---------------------------------------------------------------------------------- "Сергей Скрипаль был отравлен в момент открывания двери.Судя по всему, Юлия прикоснулась к ручке уже после него. К тому времени большая часть отравляющего геля уже оказалась на руках ее отца, и степень поражения Юлии оказалась меньше. Газета цитирует неназванный источник в службах безопасности, который утверждает, что "Кремль хотел, чтобы его агенты покинули Великобританию до того, как можно было установить, что в Солсбери был применен "Новичок". "Поэтому они понизили его токсичность и использовали это вещество в форме геля, а не газа, так как, если бы Скрипали вдохнули такой газ, они бы скончались очень быстро", - продолжает цитату газета."

Този двоен предател /шпионин/ ще предаде и следващите си господари.Докато е бил в Русия,е ползвал облагите на поста си,после се е нагушил и от англичаните,сега кой е наред?!

Чакай, бе охлюв! Нали ръководител на звено от подобни "предатели" е и любимият ви Путкин!! Тъпота и наглост блика от всеки руски коментар!!!

на версиите.

в резултат на разследването е установено, че отровата е нанесена по дръжката на входната врата чрез гел. Съобщението на ББС е от преди няколко часа. Явно концентрацията не е била достатъчно висока или пък е минало по-дълго време преди съприкосновението.

Театрото продължава с пълна сила!!!!!!!

По-калпав сценарий, по-долнопробни артисти и по-лоша интерпретация светът не е виждал.

А въобще някой виждал ли е "отровения" Скрипал и дъщеря му? Това беше един спектакъл, предаван, както едно време до появата на телевидението, по радиото.

OT SAMOLET

1 месец след отравянето и запечатването на къщата руснаците питат за домашните любимци. Умните англичани отиват обратно в къщата и намират част от животните мъртви, едната котка избягала, другата в състояние на шок - ами то без храна и вода 30 дни...извинявайте, колко трябва да си тъп, за да повярваш, че тези животни са умрели от Новичок, чието действие за секунди убива. Този случай е подигравка с всеки поне средноинтелигентен човек.

Кой те излъга че новичок убива за секунди бе?? Чел си редица лъжи и сега лъжеш и тука?? Ти не си интелигентен човек, така че не се обиждай. Животните не са били приоритет, там е извършвано очистване на къщата, за да се запази здравето на населението. Никой пет пари не е давал как са животните. Какво е станало никой не знае!! така че не лъжи!!

Новичок е от групата на цианидите И УБИВА бързо. Това е и смисълът на БОВ - да убие БЪРЗО противника. Нервно паралитичните отрови ДЕЙСТВАТ БЪРЗО. Секунди до часове. Не повече.

Просветли ни, моля те, какво е действието на Новичок върху домашните котки и морските свинчета. Иначе укоряваш кой какво е чел, но ти какво си прочел и научил, хайде да видим!

са били - къде е любимата ми отка Масяня. Последвало гузно мълчание, защото оригиналът, избягал предвидливо от къщата, безуспешно се издирва. Показали му снимката и той се успокоил. И били щастлливи, че не му останали сили да пита за любимия си персиец и двете морски свинчета.

Кой те излъга че е имало такъв разговор?? Дали не е питал за дъщеря си първо?? Аман от лъжци??

Ама много удобно нещо е незнанието и нежеланието да мислиш и анализираш нещата. И също толкова удобна е и късата памет. Вече имах възможност да припомня случая "Антонов", чийто сценарий беше много подобен. Напомних го главно за тези, който през 1981 все още не са били родени или са били съвсем невръстни. Цялата тая пропаганда е насочена към тях, разчитайки на тяхното незнание. Но доказателства за вината на България така и не се намериха. Колин Паул размахваше ли епруветки в Сената, за да убеждава обществеността, че Ирак има ядрено оръжие. Размахваше. Де го ядреното оръжие - даже на книга не откриха и следичка? Но бомбардираха ли Ирак? Да. Защото Садам не им беше удобен. Не казвам, че той беше ангелче, но трябваше иракчаните сами да решат кога и как да го сменят. Да, ама не. Трябваше да стане, както САЩ каже. И Блеър също толкова съзнателно излъга, за да подкрепи войната, а после се извиняваше. Попиляха целия арабски свят - Египет, Либия, Йемен, Сирия - само защото трябвало да се защитят американските интереси там. Какви интереси на другия край на света на територията на независими държави? На частни компании,може би? Но на цяла държава? Просто правителствата на арабските страни също не бяха удобни, не искаха да играят по свирката на САЩ и НАТО. И трябваше да се организира "Арабската пролет", та да ги смменят с някои "по-разбрани". Да, ама със Сирия не се получи - Асад се оказа костелив орех. Та още за доказателствата - къде са те и за Боинга, за който пак им е виновна Русия?. Та нали ако имаше и грам истина в тази теза, досега да са ги показали. Ама няма. И затова си мълчат и холандците, и американците. Тук не става въпрос за русофилиство или русофобство, тук иде реч да не приемаме на доверие всичко казано и от едните, и от другите. Какво пък, не е зле от време на време човек да е малко Тома Неверни.

Само да уточня, че Холандия призна, че Русия няма вина за свалянето на Боинга, но това беше новина, която макар да излезе в централните новини в Нидерландия, в България не бе отразена никъде. А година след инцидента украинският войник, който натисна копчето и причини смъртта на стотици невинни хора сред които деца се самоуби - колко удобно. Случаят е приключен форевър!

Защо лъжеш?? Холандия е посочила само Русия като виновна. Никога не са казали, че Русия не е виновна!! Стига с руска пропаганда!!

само да уточня ,че лъжеш. Я дай тази холандска новина да я видим?? Да не си я чел в някоя руска медия?? Това не означава че е истина, нали знаеш?? Явно не можеш да докажеш че Холандия е признала Русия за невинна!!

Не знам дали си Никол или Рашки джендър. Зная че лъжеш или от глупост и липца на инфо или дезинформираш хората. 1. Сергей Антонов защо има снимки с Ахмет Али Акджа? 2. Ахмет Али Акджа защо е сниман пред Народното Събрание в София? 3. Защо България не обяви Сергей Антонов за Герои и не го награди? 4. Садам окупира ли Кувейт през 1990? Използва ли английски и американски сдоктори и сестри като жив щит при оттегленето на войските си? Изби ли над 3000 души от щита при Баста? 5. Хафез ал Асад води ли 17 години бомбандировик и окупационни войски в Ливан? Уби ли над 10 000 християни и дързе в Ливан? 6. Ацад стреля ли и убиваше ли демонстранти срещу режима през 2010, 2012, 13 и 14? 7. Кой плати на украинците да свалят Боинга? Рашките да си одат у Сибир!

1. Фотошоп (ретуширане, защото в онези години тези работи се вършеха на ръка. 2. Ми то и аз имам снимки пред световния търговски център, но това не значи, че съм го взривил например. 3. Защото българските политици и преди и сега са продажници. 4. Частично си прав, но само частично. 5,6 - може да се интерпретира по много начини, общо взето изобщо не си прав за написаното. 7. Никой. Просто укрите са много много тъпи и ужасно лесно успяха да ги излъжат. Рашките ще си ходят където си искат, както и американците, както и българите, но ти все така ще си останеш тъп и заблуден човек.

И какво сега, какво е казал Скрипал, когато е проговорил? Цяла Европа сега него гледа. Сигурно е теглил един непреводим на английски идиоматичен руски израз, който обикновено се употребява след тежко напиване. И сега английските джентълмени се опитват да разберат смисъла му, тайнствения смисъл.

Вил Мирзаянов от САЩ: ако човек е отровен с новичак, това е фатално. Дори да остане жив, го бройте за умрял! А този ВЪЗКРЪСНА на великден! ЧУДО! Осанна! - хахахха... Как да вярваш оттук нататък на англосакси, хамери и перебешчици?

Вил лекувал ли е отровен с новичок??? Май не!! Скрипалови са оцелели благодарение на бързата реакция на спасителните екипи. Те са се задушавали, но те са успели да открият че все още дишат и са действали правилно. След това са им дали вероятно няколко общи антидота, което е помогнало. След това е трябвало само да чакат отровата да напусне телата. Организъма започва да произвежда това което е било нападнато от отровата. Дали ще има някакви трайни последици ще се види.

" Организъма започва да произвежда това което е било нападнато от отровата ..." Хахахаха, човече, ти си уникално тъп! Какво ще си произведе организмът? Нова мозъчна кора? Нов черен дроб? Нова периферна нервна система? Уникално си тъп!

новина 1 днес - Скрипал проговори... новина 2 утре - Скрипал даде показания... новина 3 вдругиден - от показанията на Скрипал става ясно, че са го отровили руснаците... новина 4 ... новина 5 ... и т.н. всеки ден по-малко за да се държи в напрежение публиката=овцете с антируска пропаганда! докато накрая го скрият в САЩ и никоя не го види, както Родченко. БЕЗ НИКАКВИ ФАКТИ, но ще обвиняван Русия и лично Путин

Само русофилите тука дирижират някакви фантасмагории. Ама като четат само руска пропаганда и са се зомбирали. Над 30 държава подкрепят Англия и са получили доказателства. Също така и ОЗХО разследва случая и ще има становище!! Руснаците колкото и да лъжат няма да се спасят!!

получили доказателства, ама друг път! Поне 5-65 държави казаха, че няма да гонят русси дипломати "само по подозрения", тоет без твърди доказателства! Дамата Мей каза в парламента "хайли лакли" - демек "много вероятно". "Вероятно" се използва когато НЯМАШ доказателство!

и останалите загрижени за съдбата на един шпионин-предател. колко е явно защо неговите събратя милеят за своя човек - и те са от същата порода родоотстъпници.

хора този човек е двоен агент, утре може да предаде и американците,

Как ще ги предаде като е пенсионер???? какво има да предава?

всъщност, най-вероятно ги е предал и сега си получава... дозата.

Второто възкресение, което светът е виждал след Христос! Лекващите го лекари са за Нобелова награда. Новичок има 100% смъртност! Доказано! През май 1987 при работа с Новичок руският учен Железняков е бил изложен само за секунди на минимално количество - веднага започва да се задушава и изпада в кома. Лекуван е и идва в съзнание чак след 10 дни, но до края на живота си е увреден, не може да ходи сам, не може да движи ръцете си, развива епилепсия, хепатит и чернодробна цироза. През 1995 с Новичок е намазана телефонната слушалка на известен банкер - умира неговата секретарка, която вляза в кабинета да забърше праха, без дори да се докосва до слушалката. Какви глупости ни говорят от Лондон? Дошли дъщеря и баща в съзнание и говорят? И са добре? Значи са тровени с нещо друго, а всичкото останало е ала-бала.

Сам си противоречиш!! Ако поддържаш жертвата и и подаваш въздух, може да се спаси!! В статията може да прочетете как са могли да оцелеят, доста е логично: "Чудом" выжившие: англичане вернули Скрипалей с того света Скрипалови са оцелели благодарение на бързата реакция на спасителните екипи. Те са се задушавали, но те са успели да открият че все още дишат и са действали правилно. След това са им дали вероятно няколко общи антидота, което е помогнало. След това е трябвало само да чакат отровата да напусне телата. Организъма започва да произвежда това което е било нападнато от отровата. Дали ще има някакви трайни последици ще се види.

докога ще го копипействаш?

Ако поддържаш въздух и системи - да ще се спаси, но ще имаш жив труп на легло, мез да може да ходи, да се движи сам, да говори, ще го храниш през тръбичка, ще ака в памперси, ще изпада по 10-20 пъти дневно в гърчове и черният му дроб ще е две шепи пихтия. И то, забележи, трябва да подадеш кислород в първите 2-3 минути след отравянето. Руският учен, който е оцелял, но е бил такъв жив труп е бил в лаборатория и отравянето става при грешка в работата, веднага са го поели и са му дали кислород и са поддържали сърдечната дейност, докато отвори очи цели 10 дни. Оставил съм ти име, пиши в гугъл и чети вместо да съчиняваш. За Скрипал и дъщеря му не се знае, колко време са седели в безсъзнание в парка, преди да ги намерят - а и никой не може да обясни, ако са се заразили вкъщи, как така са стигнали до парка и чак там са се задушили. Отровата започва да действа мигновено и поразява за секунди, като в организма се състоят необратими процеси. Отравянето с Новичок трае буквално секунди и смъртността е 100%. Може и да са ги тровили въпросните Скрипал, но е било с нещо друго.

Към коментара на Мдаааа Този случай не просто намирисва, той почти 1:1 повтаря сценария на случая "Антонов". Атентатът в Рим е извършен на 13 май, а на 14 май "Кориере дела сера" вече пише, че единствените, които биха имали интерес да убият папата са съветските тайни служби, ръководители на международния тероризъм. Италианското следствие показва документи с изключително съмнителен произход, намесвайки и България, и упорито започва да работи в тази насока - по това време все пак България е най-близкият поддръжник на СССР. Намесват се ЦРУ в лицето на Пол Хенке, а в западните медиите активна действа американската журналистка Клеър Стърлинг. Антонов е изолиран, до него не се допуска абсолютно никой от българското посолство, опитват се по всякакъв начин да получат признание за нещо, което не е извършил. А накрая, понеже след години следствие и съдебни процеси не успяват да докажат никаква вина на България, освобождават Антонов "поради липса на доказателства". Всичко това не ви ли звучи много познато? Ако се замисли човек, ще открие много общо със случая "Скрипал". А сега Великобритания щяла да предложи на двамата Скрипал ново местожителство под нова самоличност в САЩ. Каква ли е цената на това предложение? Може би поредното предателство от страна на доказан агеннт и предател? И мислите ли, че това става без взаимодействието на МИ 6 и ЦРУ. Едва ли британците са оторизирани да правят сами предложение за нещо, което касае правомощията на САЩ по отношение Програмата за защита на свидетели.

Сергей Скрипал проговори и попита: защо ми утрепахте домашните любимци - морските свинчета и персийския котарак? Те за какво са ви виновни, господа от Porton Down?

Сергей Скрипал проговори и попита: защо опитахте да убиете и дъщеря ми Юлия, господин Путин?? Не ви ли е срам? За вас хората нямат ли стойност?

скрипал проговори първите му думи били: искам племенницата виктория от ярославно да дойде , щото не сме се виждали от три петилетки!

Скрипалови са оцелели благодарение на бързата реакция на спасителните екипи. Те са се задушавали, но те са успели да открият че все още дишат и са действали правилно. След това са им дали вероятно няколко общи антидота, което е помогнало. След това е трябвало само да чакат отровата да напусне телата. Организъма започва да произвежда това което е било нападнато от отровата. Дали ще има някакви трайни последици ще се види.

да бе, то там пълно със спасителни екипи около ресторантите. и всичките с мантии и маски и анi-бов-дотове!... абсолутно нагласена работа!...

съмнително бързата реакция.

Този случай много ми намирисва като нашия със Сергей Антонов и Папата, но сега е замесена Русия, а не България и държавата в която е извършено покушението не е Италия, а Англия.....и не е баба дала на войника, а балада за войника!

сега путин има да уволнява генерали...

Проговорил значи, Скрипаля! Ми щом може да възкръсне, що да не може и да проговори? А дали ще му се чуят думите или още не са сколасали да му ги напишат, кой знае? Че и никак не е лесно да се съчинява сценарий!

Тоя мяза на Горби.

абе защо нашия външен министър не коментира нещо ? Цветанов ? Чехъла ? липсвам ми коментарите им , народа иска да знае какво мислят те ....

Ако коментират ще трябва да гонят руски дипломати. Затова не коментират!!

кат са такива спецялисти , що не повторият опита с истиски новичок пак - публично ! и да му дадат истински антидот след няколко часа както е било и тогава да видим дали ще оживее !!! ха ха ха

Няма как да е жив, ако не е имало АНТИДОТ. Все пак създателят му живее в САЩ. Други смехории в стила на филма Джони Инглиш: - набедиха Сергей Антонов, че стрелял по папата... - набедиха сестрите в Либия за заразата на децата...

Тереза змията го е ухапала ,;)

В статията може да прочетете как са могли да оцелеят, доста е логично: "Чудом" выжившие: англичане вернули Скрипалей с того света

Сега изведнъж ще получи и английски инсулт и ще онемее и ще изпадне в лечебна кома за 50 години

Ако искаха, можеше изобщо да не го чакат да се събуди. Ей, прост народ...

Приемаме като дарения пожарогасители за руските търговски центрове.

Пожелавам и на двамата пълно възстановяване!!

Во истину воскресе!

Убииците благодарили на спасилите живота на жертвата им, руска путинска перверзия.

Защо ли цялата история ми мирише на нещо гнило. Защо Англия искаше да провери кои са и съюзници и кои не? Не ми отговаряйте, просто питам.

Ще го направят герой на Советцкия союз !

това, че е проговорил още далеч не значи, че може да си спомни, а ако си спомни не може да се каже какво точно. добре е все пак, че се оправя човека. може пък и книга да напише...

Ами как ще има отговор от министерстовото-те там свещи са палили да не се събуди Скрипал. Сега пишат нов сценарии - алооо, не ви работят сценаристите нещо-вземете си нови -ОТ ХОЛУВУД! Куц сценарии, вкарайте нещо Бонд, Борн-Скрилал се буди и избягва с кола-следва гонка из улиците на Лондон+ стрелба на Пикадили....дъщеря му е спасена от руски агенти, дошли с хепикоптер-излитат в небето - почва преследване в небето над Темза - кадри с окото на Лондон+ Биг Бен-Тереза Мей с плюнки на уста пуска изтребители, които да свалят вертолета. От вертолета се показва Сталоун и с гаубица и сваля изтребителите - финален кадър-вертолета се отдалечава на фона на изгряващото от Изток слънце-лети към Москва-надпис-Непобедимите 4,34, със специалното участие на Вл. Путин. Затъмнение......

точно така , бърза кремация, както котката ... Това е за благото на другите англосакси, за да не би да ги зарази с това което ще разкаже ....