Вестник ”Гардиън” принуден да унищожи документи от Сноудън

Британското правителство е принудило "Гардиън" да върне или унищожи документи, предоставени от Едуард Сноудън, под заплаха със съд, каза редактор на британския вестник.

Обратно в новината

Коментари - Вестник ”Гардиън” принуден да унищожи документи от Сноудън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак комунистите са виновни. Мръсни западни комунисти.

И по-добре! Невежеството е сила!

Ха такааа ДИРа както се и очакваше трие с голямата гума ... и тук си е свобода на словото по Западно-европейски та дрънка...

Брей, това момче Сноудън какво направи. Обамата е в несвяст. Най-големият подслушвач в света е разкрит. Тоталният контрол на връзките в света се превърна в тотален резил за САЩ.

Демокрация по хамерикански и англичански... Независимост на медии, ала бала ... Сноудън им разтърси фалшивата система из основи. Хамериканците лъснаха като голи охлюви на слънце. В Русия такива работи не се случват.

Западняшкия комунизъм е по-кофти от Източния, защото реалното му измерение се нарича ФАШИЗЪМ!

Ако си извадиш за момент главата от демократичния американски г-з , където си я държиш завряна, ще видиш, че по големи фашисти от "демократите" няма. В сравнение с американците, комунистите са пионерчета - любители....

Толкова по въпроса за "липса" на цензура на запад ............. !

За всички, които все още лелеят по "западната демокрация", нахлузили розовите очила: Гледайте добре, какво се случва и си отворете очите и ушите, защото това не е от вчера и не е случайност а закономерност! ...И не си мислете, че на валст имащите, в глобален план, им пука, за какво и как живеем или за какво се борим. Важното е да сме послушни бройлери в курника на лисиците, които ни "консумират"... Така е било и така ще бъде! Това е светът на хората!

Това, което направи Сноудън не може да е индивидуална акция. Това е дълбоко ешалониран замисъл и точна реализация на секретните служби на една голяма световна сила. Ударът е убийствено точен и затова реакциите на засегнатите ,,демократични" държави излизат от разбиранията за законност и международно право. В един момент САЩ бяха готови на крайни мерки. Но насреща стоеше спокойна и непоклатимо уверена в правотата си Русия и хамериканците поеха удара много болезнено. Това, което се случва с Гардиан са вторични, затихващи трусове. Главното вече е свършено и Москва е доволна.

Ако този Сноуден се казваше Сноудски и беше руснак, Сега на запад щеше да е герой, изправил се срещу тиранина Путин :), но сега e опасен терорист предател :). Интересно какво мисли българският политически плъх :).

Със сигурност! Те за ноези, дето правиха секс публично такъв вой нададоха, че ако Сноудън беше руснак, сега щеше да ври и кипи в западните медии...В САЩ има доста силно движение в негова защита. А по повод на Сноудън, Оливър Стоун даже каза, че Обама е "змия" и трябва всички американци да се изправят срещу него.

Сега е време, българският посланик в Лондон (по примера на английския му колега тук) да даде изявление за нарушаването на свободата на словото и медиите във Великобритания. Чехлю също трябда да се изходи по въпроса - нали, както казва той, сме си "едно семейство"?! Трябва да си посочваме недостатъците! Пък после може да кажат, че "думите им неса били разбрани правилно".

нищо чудно да се появи католическа алкайда :))))))))))

Що пък китайски агенти?

Самия факт, че нито един от пишещите тук русофили и комунисти не би живял в Русия е достатъчно показателен за "искрените" им коментари ;-) Те са си обикновенни хейтъри и плювачи. Нищо повече

зависи от заплатата. говоря сериозно.

ПО ЛЕСНО Е ДА СТАНЕШ АМЕРИКАНЕЦ КАТО МЕН ОТКОЛКОТО РУСНАК :) РУСКО ЖИТЕЛСТВО Е МНОГО ТРУДНО ДА ПОЛУЧИШ, ДОКТО В АМЕРИКА АКО БЕРЕШ ДОМАТИ 5 ГОДИНИ С МЕКСИКАНЦИТЕ И ТИ ДАВАТ :)))) ....

Момиче, ти си тотално луда. Знам, че не ти го казват за първи път. Като чуеш Русия и започва пяна да ти излиза. Русия..............Русия.....избърши пяната.........Русия.

Неподготвен се изказваш.И за това изводите са ти неправилни. Руснаците живеещи в БГ са вече няколко стотин хиляди.И броят им се увеличава.Защо ? Защото заплатите в БГ са по-високи ? Защото демокрацията в БГ е в повече ? А отделно идея си нямаш колко българи са в управлението на многонационални компании в Москва.И по правило месечната им заплата е по-висока от тази на руснаците на същата длъжност.Има и няколко хиляди българи,които работят за Роснефт и Газпром.Защо ? Защото в Русия демокрацията е повече ? Защото в БГ комарите са по-малко ? Прочети,помисли и пак заповядай с мнение

Искаш нещо непосилно за "интелигентните, хубавите, можещите и знаещите" - хем да четат, хем пък и после да мислят... Какво да се прави - природни (не)дадености.

е те това беше мнение! а па некои са и президенти - да ти допълним. но факта, че комунетата ни не биха живели в русия си е факт. както и факта че руснаците презират комунетата ни повече отколкото ние самите ги презираме! Това сещаш ли се защо е така?

Юнак, пишеш глупости.В Русия живеят много българи.Аз самият съм живял 6 години там и бих живял с удоволствие, ако имам добра работа и ми разрешат постоянно местожителство.В момента те са много по-напред от нас в много отношения, да не ти говоря какви жени имат....Много се заблуждаваш!Не вярвай толкова на нашата и особено на американската пропаганда.За да придобиеш някаква представа за какво ти пиша иди на морето и виж какви коли карат, как харчат по заведенията руснаците.

обяснявай обяснявай :))) ама като дойдат реалните неща на всички децата ви избягаха в щатите и западна европа :))) грузия била нападнала русия :)))) с бойни велосипеди :))) луд си луд

хаха - ела да видиш по Париж българи как харчат :)))

Без независими журналисти и медии никаква информация измъкната по какъвто и да било начин нямаше да види бял свят.Ако от това не се печелеха милиони които да предизвикат нечия съвест едва ли някой би рисковал да го прави .Дори тези на които професионално се плаща за това гледат да минат с компилации от свободни материали и тяхното тълкуване.Явно е ,че ако не са притиснат медиите подобни изцепки ще продължават.Щом ситуацията го налага всякакви уж законови права и свободи остават на заден план.Те са само за да си чешат езиците политиците и да се надпреварват да се показват все по-демократична.

мда - то затова се появи и алкайдата неприятно, но факт!

Какво стана с т.нар. "свобода на словото"? Къде са тлъстите политолози - адвокати на т.нар. "либерална демокрация" да ни обяснят що за свобода е това?! Къде са "честните" журналисти да ни разкрият тайните във въпросните документи?! За мен това си е един традиционен идеологически бардак - либерална демокрация.

Ти нали си тук. Обясни ни сега :-)

Свободата на словото е пълен мираж. Журналистите са хора, т.е. имат семейства, които хранят, а и те трябва да ядат. така че такова животно няма, особено пък в САЩ и Западна европа. Ако забелязваш, основната новина е новата кучка на Обама, е.ати и свободата.

абе смешни плачковци русофили и китайофили :))) русия и китай са избили повече хора от сбора на жертвите на всички изроди в историята на човечеството умножено по 10 на 10 степен :)))) кво ми ревете тука?! в русия и китай имало повече свобода :))))) не осъзнавате ли колко сте жалки като казвате това?!

А ТИ ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО В АМЕРИКА ИМА НЕГРИ И НЯМА ИНДИАНЦИ ?

Защото у нас по немско няма цигани...

щото европейците са ги избили ... ама ти ми каже къде са волжките бъглгари ... да не ревем за индианците сега :)) между другото в момента индианците са единствените които имат право да правят казина на всякъде а президента им е черен ама ти ми кажи къде са всичките националностти които руснаците избиха или загробиха?! включително и българи!

Ако някой напише, че, примерно, Коморските острови са избили 10 милиона човека, не е задължително хората да се видиотяват дотам, че да вярват на подобна информация. Трябват факти, а такива няма за тези неща, за които си писал. Фактите говорят други неща. Тъй че стига си обиждал хората, след като не си се постарал да проучиш фактите от историята, а не пропагандата. Само в Ирак Западния свят изби около 1 милион души - с 200 000 повече отколкото Сталин е осъдил на смърт.

А в Украйна руснаците убиха 7млн човека през Голодомора. В Гулаг убиха още 2 милиона, в Белене, Ловеч и Скръвена убиха още 20 хил. българи. Мао убива в Китай - 50 милиона от собствения си народ. И всичко това през 20-ти век. А САЩ, колко индианеца са убили през 20-ти век?????? СМЕШНИЦИ

ами конфиденциалната информация и държавната тайна

Ами свободата на словото?!?

СЛЕД КАТО СНОУДЕН ПОЛУЧИ УБЕЖИЩЕ В РУСИЯ ПО НАШИТЕ КАНАЛИ ПОЧНАХА ПОСТЯННО ДА РЕВАТ ЗА НАРУШАВАНЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВАТА НА ГЕЙОВЕТЕ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ :)))) ... А ЗА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА СНОУДЕН - ПО ТВ-ТО ИЗЛЯЗОХА НАШИ СЕНАТОРИ И НАПРАВО СИ КАЗАХА ЧЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ :))

предполагам че русия ще пази правата само на гея снодън :)))

не знам гей ли е или не, и ти не знаеш знам само, че 'топките' му са железни. за разлика от удобно скритите плювалници. Освен това, драги ми смехурковци, на негова страна е голяма част от Америка.

Кви човешки права има един шпионин и предател? Той се е заклел да служи на САЩ, а ги предаде. В цял свят е така. Просто от този случай Путин си направи ПР да си поизгладе малко избледнялото ореолче

ако прочетеш АМЕРИКАНСКИТЕ сайтове, болшинството изказвания са, че той е т.нар. whistleblower. вътрешен човек - смелчага, вдигнал глас да разобличи престъпна схема. а че схемата е замаскирана със 'строго секретно' - това е само утежняващо обстоятелство

Всеки иранец, китаец и руснак си мечтае да живее в "недемократичните" САЩ и Великобритания, а защо не е наобратното? Някой може ли да ми обясни този парадокс? МОЛЯ ВИ!!!!

Колега, Отговарям ти с един постинг на един колега-форумец от британски форум: "Не бива да се сърдим на българите и румънците, че искат да дойдат в UK. Аз получавам 30 000 паунда годишна заплата. Ако в някоя държава, за същата работа някой ще ми плати 300 000 паунда годишно, нито една секунда няма да остана в родината си." Емиграцията няма нищо общо с демокрацията. Анадънму?

Ама демокрацията има общо с платацията, нали? :-) Защо в Русия, Китай и Иран няма такива заплати? Я се почеши по умната тиква или питай пак някой за по-сигурно :-)

какво общо има това със Сноудън, UK, USA??? Или караш по инерция, а, "KGB" "Хан Тутку" "Иречек" и др.?

Не го търси хането путку - в момента се бие срещу Асад в Сирия.

защото в Русия стандарта на живот е много по-висок и трябват доста по-високи доходи от тези в САЩ.

Да с журналиста не е очевидно, ама със Сноудън е щяло да бъде :-))))) Странно, защо Путин не го тревожат очевидните неща. Опука си Политковская и Литвиненко без да му дреме. И ако САЩ и Великобритания не са демократични, то тогава кои са демократични? Може би Русия, Иран и Китай? :-))))))))

Ами ти сам стигна до извода: ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА.

пак някакъв ХАн Путку намесва Путин там, където го няма и не може да го има.

може тъпия ти промит мозък да иска да няма но ДЕМОКРАЦИЯ има пръсни се от яд :)))))))))

Приятелю, демокрацията е само една утопия. Всички са абсолютно едни и същи. Гонят еднакви интереси и се справят по един и същи начин. Няма никаква разлика между Русия, САЩ, Китай или Великобритания.

Мислиш ли, че няма разлика? :-)

ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ОРЪЖЕЕН ЕКСПЕРТ КАЗА ПО ДИСКЪВЪРИ ЧАНЪЛ : - КОГАТО ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ РАЗПАДА ИСКАМ ДА ИМАМ ПОД РЪКА АК 47 :)

защото го е проектирал Шмайзер :)

Абе, всезнайко, ако Шмайзер го беше "проектирал" нямаше целият свят да го нарича АК. Любимите ти хамета също го използват без да го преименоват.

Хуго Шмайзер е бил след войната боенопленик и е работил в Ижмаш със Калашников, но както самия той признава неговата помощ е била в това да помогне на Руснаците с технологии за обработката на метала - Освен Калашников още по време на войната е имало и разработки на Дегтярев , но при изпитанията АК се оказва по-добър и е приет на въоръжение

За съжаление,американците са прави,но в същото време нямат ни най малко желание да развалят семейната си идилия,набивана в главите на реднеците:the land of thefree and a home of the brave:трудно се управляват 300 милиона,и в очите на ЦРУ няма специални хора,пък там всеки се мисли за уникален...така е откак свят светува апропо,не трябва това да ни учудва

Ама иначе САЩ и Великобритания са демократични и правови държави така да знаете!

ЦРУ ако бяха сипнали полонии на Сноудън сега нямаха да имат проблеми. Ест Сноудън, Ест проблем. А можеше и куршум да му пуснат.

Щеше да стане прекалено очевидно. Все пак точно като се разрази историята със Сноудън загина един разследващ журналист който пускаше доста неудобни за Пентагона статии. Бил пиян, изгубил контрол над колата и се блъснал в дърво. Само дето според очевидци колата се е запалила в движение, а двигателя е открит на десетки метри от колата (има го на снимки). Ако бяха трупясали и Сноудън по същото време щеше да стане по-голям скандал.

Ако според вас предотвратяването на изнасянето в пресата на секретни държавни тайни е край на демокрация, то тогава е ясно, че за вас демокрация = анархия. Обаче това не е така, глупавичките ми. Демокрацията си е много по-уязвима от другите режими, заради това трябва да се защитава по по модерни начини. Например като се следи кореспонденцията в интернет. По-добре така от колкото всеки идиот или луд арабин да слага бомби, където си пожелае. И без това свободата в ЕС и САЩ е доста по-голяма от тази в останалия свят.

Ако се следи всичко вече не е демокрация. Кой следи следящите? Кой определя кое е добро и кое лошо? В случая очевидно не съд или закон, а самите следящи, т. е. изпълнителната власт. Когато се случва така, нещата вървят към друг вид управление. ;-)

На кой му пука. Нали атентатите ще намалеят няколко пъти. Живота е по-важен от двуличето на разни русофили и комунисти и тяхната пропаганда

че има и "умни" като Вас, и то много, иначе как можеше да мине версията за терористичен акт за СТЦ. Все пак няколко чужди разузнавания са ги предупредили, а и нали следят дори Интернет. И за оръжията на Саддам бяха сигурни, пък после се оказа, че ги нямало, ама то само глупаците издребняват да си спомнят тези неща - в Ирак загинаха над един милион души, предимно цивилни, и продължават да умират хора всеки ден, а Саддам отдавна е мъртъв.

Мен ме смущават някои неща.Ако унищожават оригиналите ,как са сигурни ,че няма и копия?А защо Правителството се разкрива,след като можеше по много други начини да вземе тези документи?А всичката изтекла информация напоследък трябваше да "разтърси" света,но нищо такова не се случи нали?-защото 20%мислещи хора знаят каква е световната политика,а останалия свят е или прекалено беден и се бори за оцеляването си или се радва на високия си жизнен стандарт и не се интересува от политика.Човекът е създал един несправедлив и лицемерен свят и неговата промяна ще е най-трудното и почти невъзможно нещо във Вселената!

ЕТО Я ДЕМОКРАЦИЯТА...! НЕ МОЖАХА ДА Я СКРИЯТ! И В НЕЙНАТА ЛЮЛКА ПОКОЛЕНИЯТА НАМЕРИХА НЕЙНИТЕ ЛАЙНА...

Комизма настъпва все по бързо. Неудобните биват отстранявани по един или друг начин.

настъпва настъпва :))) остана ви само северна корея ама и там няма да издържат още дълго

:)))))))))))))))))))))))))) ааааааааааааааааааа КОМИЗМА е прав си голям майтап са тва комистите

Я ми припомнете с какво това се различава от репресийте по време на комунизма? Спокойно, още малко ви остана да лапате. Пробуждат се все повече хора ... в глобален мащаб!

различава се с това че ако беше по времето на комунизма никой нямаше и да си помисли да публикува във весник секретни материали :)))) всъщност никой нямаше и да си помисли да напише във вестника нещо различно от възхвали за властимащите :))) иначе хората ги даваха на прасетата в лагерите само защото са слушали музика! не се опитвайте да манипулирате! тъпи нагли комунисти! по времето на комунизма всички герои в тази игра щеше да са отдавна мъртви

За съжаление пак на там отиваме.

E,де не се сили толкова! Нито една комунистическа държава не е нападала друга и не е избивала толкова хора както "Най-демократичната държава" -САЩ го прави непрекъснато.А в Белене са пращани основно разни отрепки.

Да бягаме в свободна Русия и свободен Китай докато е време

Да живее демокрацията и свободата на словото! Да се сипят клевети срещу една държава може, а да се казват истини за друга държава не може?

Отдавна така си стават нещата. Всичко се случва пред очите ни. Всеки сам избира дали да чака някой да му представи доказателства или да разсъждава логично защо дадени документи се унищожават. Не забравяйте, че демокрацията се е зародила в робовладелското общество в древна Гърция и, за да работи успешно днес, има нужда от роби. Познайте кому е отредена тази роля. Целият свят безмълвно следи случката със Сноудън, а след няколко години ще е напълно забравена. Колко добре са ни наредили в матрицата.

1. Детска смъртност според проучване на ЦРУ: мъртви/1000 родени Чили: 7.19 Малайзия: 7.71 Оман: 9.44 Коста Рика: 9.89 България: 10.21 --- Русия: 11.31 --- Тайланд: 12.41 Шри Ланка: 12.44 2. Смъртност при възрастните според проучване на Организация за икономическо сътрудничество: мъртви/1000 човека Чад: 14.0 Екваториална Гвинея: 13.8 Малави: 13.5 Мозамбик: 13.5 --- Русия: 13.5 --- Камерун: 13.2 Мали: 13.1 Бурунди: 12.9 Зимбабве: 12.9 Република Конго: 12.3 3. Убийства според статистиката на ООН: Хаити: 6.9 Пакистан: 7.8 Мали: 8.0 Мозамбик: 8.8 Боливия: 8.9 Либерия: 10.1 Мианмар: 10.2 --- Русия: 10.2 --- Перу: 10.3 Гамбия: 10.8 4. Средна продължителност на живота при мъжете според Световната здравна организация: Бразилия: 68год. Бангладеш: 67год. Непал: 66год. Ел Салвадор: 66год. Северна Корея: 65год. Западна Сахара: 64год. Мадагаскар: 64год. Монголия: 63год. Ирак: 63год. Индия: 62год. Мианмар: 62год. Гана: 61год. --- Русия: 61год --- Габон: 60год. Намибия: 60год. Хаити: 59год. Минимална заплата в най-бедна в ЕС - България: 159евро Минимална заплата в първата по добив на петрол и втората по добив на газ в Света - Русия: 109евро Средна заплата в най-бедна в ЕС - България: 547$ Средна заплата в първата по добив на петрол и втората по добив на газ в Света - Русия: 640$

Не знам от къде си изровил тази "статистика" и какво точно искаш. да докажеш с нея!? Никъде не видях САЩ там само от огнестрелно оръжие умират над 5000 годишно. Ако намериш някой руснак, да работи за 109 евро Ела и ми се Обади. И ако питаш мене не я гледай Русия. Твоята кочинка гледай, да си оправиш.

"Изрови" статистика, която доказва, че не е така. Но много добре знаеш, че статистиката е вярна. В САЩ убийствата са 2.4 пъти по-малко от тези в Русия. Самo напиши в гугъл: List of countries by intentional homicide rate

ДА ЖИВЕЙ ВЕЛА БРИТАНИЯ!ДА ЖИВЕЙ АМЕРИКА!ПАРДОН!Съединените терористични щати. Новите люлки на демокрацията са пълни с еврейски фъшкии/нали не е обидна дума,не казвам ЛАYНА?/.

Нали било демокрация? Какъв е този натиск над печата? Значи когато им изнася реват колко било лошо да се цензурира печата, защото така било при репресивните режими, но когато не им изнася правят по-големи репресии, дори от репресивните режими. В ерата на демокрацията слушах как ни оплюваха за лагери, репресии, свобода на словото и т.н. а сега тези същите "демокрации", го правят същото, дори по-лошо. Явно гроздето е кисело, когато не е наше.

И това ако не е фашизъм, не знам! Моралния упадък на управляващата върхушка на Запад става все по-очевиден!

Почти да ти вдигна + и прочетох, че "на Запад" - брех да му се невиди, на Изток били морални, както и на Север и на Юг. Така се управлява Dir40!

Да де, ама ония поне не се правят на светци и на ощипани :)

Естествено, че заплашват със съд и затвор (минимум 30 години), щото ако някои документи излязат на бял свят ще се окаже, че всички тия "конспирации' как правителствата убивали своите граждани в името на печалбата на големите фирми, всъщност са самата жестока реалност. Като онова от времето на Кенеди, дето ЦРУ искало да взривява американски военни бази и цивилни сгради чрез агенти представящи се за кубинци. По тоя начин ще им хвърлят вината и ще има повод за нападение. Ама Кенеди отказал да се извършват подобни работи и свърши с куршум в главата.

да. А Кенеди и други неща им отказва, все неудобен беше. Понеже беше нормален човек.

Става дума за Operation Northwoods от 1962 година. Който не вярва може да провери в интернет - документите са разсекретени.

ДА ВИ ВИДИМ ,,ХАМЕРИКАСКАТА ДИМОКРАЦИЯ". А ВДИГАТ ВРЯВА ЗА ПУСИТАТА.

Службите навсякъде са еднакви и служат само за едно - да защитават себе си, своите приходи и властниците (за да им дават приходи). Винаги са били над законите и са държави в държавите.

Просто демокрация и свобода на словото. И то за чужди документи, които със сигурност не са секретни за Англия. Не е никак сигурно, че са по-демократи от времето на комунизма. Само има свободата на бизнеса и собствеността. Да изхвърлят Англия от ЕС за неспазване на човешките права. Тамън няма от какво да се притесняват от емигранти.

Скъпо "Мери от Лънъдън", хората не бягат от свободата "у нас" към свободата "у вас"! Те бягат от немотията към по-високия стандарт. Високият стандарт на живот в Лъндън, скъпо "Мери от Лъндън", не означава, че там има много свобода! Загряваш ли, скъпо "мери от Лъндън"? ;-)

Но моля ви.... още няколко закона срещу тероризма гласувайте... а населението на си мълчи и да си блее в унисон че еди кой си го защитава от предполагаеми терористични групировки ... когато сам се отказваш от свободата си е най зле ...

Ако се съгласим, че демокрацията наистина трябва да има някакви граници, как да познаем кой има право да определя къде точно се намират тези граници?

да познаваш. Питай англичаните, те ще ти кажат.

По-добре знаят американците.

но на другите акъл дават. И поучават! За такива имам един отговор: "Я си eте майката!"

дебелоочие. Без срам, без свян! А що се отнася до "мамата" бих могъл да уточня и мястото.

Мери, На гробищата има най-стриктни правила - всички си лежат, никой не прави стачки, никой не иска заплата, нито пък пречи на градинарите да стрижат тревата...

Кога научи английски, кога почна да посрещаш с "добре дошъл" в Лондон? Хайде посмали малко с тази еснафщина, моля!

Вече почвам да се питам, кои са ингилизките аналози на белене и скравена?! И ми е чудно, дали тайните служби там са сигурни, че са унищожили всички електронни носители на секретна информация?

Аналозите са във всеки по-голям град. Обричат неудобните на постепенно пропадане и ги докарват до положението да работят като боклукчии. Няма изолация, което е още по-тежко за "провинилите се".

...така започна и Хитлер...