Великобритания формулира въпроса за референдума

"Да остане ли Обединеното кралство член на Европейския съюз".

Обратно в новината

Коментари - Великобритания формулира въпроса за референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че на България 90 % от контактите ѝ със запада са под похлупака на комунистическите чеда, наследници на убийци. Отделно пък ЕС и САЩ са силно ерозирали заради лобита, които от дестилетия насочват хората към всякакви идиотиии в ущърб на стабилността на свободните общества. Между другото и фашизмът и комунизмаът са с един и същи вдухновители, целящи разруха на подемащата бързо към технически и материален възход Европа. Църквата например, зад благовидната форма на любов повсеместно е докарала само невежество и посредственост. Хитлер е бил не случайно лансиран, за да вкара Германия във война. Дивият капитализъм в САЩ не искал ограмотена и технически силна Европа. Това никак не изключва, дори напротив съвпада с тезите за светопвна ционистическа конспирация. И ето и един пример ( казват,че е от Волтер) - ''За да видиш кой те управлява, виж кого ти е забранено да критикуваш''. Общо взето навсякъде в 'свободния свят' са евреи и хомосексуалисти. А у нас, по тарикатски, комунизъм формално вече няма , и затова и забраната отпадна.

Премиерът на една държава, която не е сигурна далииска да остане в съюза няма как да има някаква визия за реформи въобще не отричам болната нужда от реформи в ЕС. Реформи или въобще действия, които са извършени без каквато и да била виза са безсмислени и никога няма да доведат до никакви положителни резултати. Поради изредените доводи бих искал да кажа на камерън - първо си оправи собствената кочина, организирайте се и решете дали искате да сте в или извън и ако решите да сте в, чак тогава предложете нещо смислено за реформи, макар, че се съмнявам да успеете.

Хайде на бас, че отговорът ще е "да". Великобритания ще остане член на ЕС. До провеждането на референдума ЕС ще се промени, ще се удовлетворят някой искания на Великобритания, други на Германия, трети на Франция и ЕС ще се запази. Колкото и да им се иска на американците, руснаците и китайците ЕС да се разпадне това няма да се случи. Още от сега се вижда, че референдумът ще се проведе след преговори за бъдещето на ЕС. Още от сега се вижда, че се дава предимство на положителния отговор. Ще има разяснителна кампания относно загубите при напускане на общия пазар и накрая ще останат по-малко британци, които да решат, че си заслужава такава коренна промяна и поемането но такъв риск. Великобритания не е България , в която политиците ни смятат за малоумни и не смятат да водят дебат относно принципни въпроси и политики, а единствено се концентрират върху компромати. И след това се чудят защо имат такива резултати на избори.

Референдума ще е за това "Дали Великобритания да бъде ЧЛЕН или обикновенна П....КА?"

Ех че некадърно. Що не питаха ГЕРБ как да формулират въпроса. Такъв въпрос щеше да се получи, че и при ДА и при НЕ резултатът да е еднакъв. Например: "Да продължи ли Обединеното Кралство да играе важна роля в ЕС?". А по медиите ще се коментира, че референдумът е за излизане от ЕС, но някой не може да проумее формулировката.

За разлика от българския политик, за който единствената цел при влизането в политиката е личното облагодетелстване с всички позволени и непозволени средства, английският политик основно се води от интересите на страната си. Не че 100% там са идеални, но при всички положения водещият мотив за поведението на един политик е от основно значение и за мотивацията му, и за дейността му, и за резултаите от нея!

Резултатите ше е или НЕ или много близко. Не Гърция, а Англия заплхата за ЕС!

Когато Бойко Борисов поздравява Камерън, гледката е незабравима. Силен удар с дясната ръка в рамото на Камерън, англичанина отскача и аха да падне, Борисов го сграбчва и му пука 5-6 ребра в братска прегръдка. После Камерън ошавшавен не се пуска от Борисов поне една минута. Добре дошъл в България Дейив! Бойко Борисов те чака!

Dimi

Великобритания няма да излезе от ЕС - това е сигурно. Резултата от този референдум ще е като резултата от референдума за отделяне на Шотландия. Цялата организация е с цел да се извиват ръцете на ЕС за промени които са в полза на англичаните. Всичко е политика

Плашат гаргите, както и гърците. Нямаше да влизат никога в съюза, ако нямаха повече ползи, отколкото негативи. Каквото и да направят, това няма да намали количеството на черните в ОК, нито прииждащите им роднини. Но все пак, за всеки случай, до 2 години българската диаспора във Великобритания трябва да стане поне 1 милион, така че действайте, емигранти!

Трябва и в България да направят референдум със същия въпрос, защото българският народ като суверен не е питан за членство в ЕС за разлика от всички нормални държави от ЕС, но ние сме в Азия.

Вие от руското посолство в никакъв случай не сте българският народ.И ако не искахме в Европа нямаше два милиона от нас да са в този съюз!Щяха да бъдат в Евроазиатският...

Явно смяташ и умрелите в от 89-та до днес.

Шекспировский.

ИЗХВЪРЛЯНЕ ,а не "референдум за или против" ЕС,ИЗХВЪРЛЯНЕ от ООН,санкции и ембарго за всички англосаксонски терористични държави/Англия,САЩ,Канада,Австралия,Нова Зеландия и тн./ докато не се приберат само в Англия и не започнат сами да се изхранват.

...и приемане на путин за върховен доживотен фюрер на Европа и Света.

Англичаните да изчакат още 2години за референдума.Ние от Столипиново , Факултето и Филиповци ще сме се устроили вече с незаконни къщи и бараки около "даунинг стрийт" пък тогава да хлопне мандалото.Брюксел и Париж е също нашата цел...там има много работа по светофарите и кофите за боклук,а и в градскияя....Ха да Ви видя скапаната демокрация и грижата за човека....Ха-ха-ха.След това закъсалите украинци може да идват....

!!!

Подлогата на САЩ в ЕС иска да излезе от съюза и да го развали. Явно САЩ много мразят обединението на Европа, те винаги са били на принципа разделяй и владей. Британците са едни покорни слуги...

Да не ги мислим англичаните. Дори да излезнат от ЕС загубите им няма да са толкоз колосални. Прав е Камерън, че бюрократизирания и корумпиран ЕС трябва да се реформира. Е този паунд се е засривал от години, пък днеска ще качи до 2.78 лв. Ако ЕС даде признаци да се реформира ще останат в него ако ли не не знам. Особняци са и за хубаво. За тях едностранчива преценка не бива да се дава. Истината е че икономиката им върви и Британската общност е сплотена. Стара империя !

Излезнат ли от ЕС, 1984 на Оруел, ще е факт до 2-3 години максимум.

има в франдя 2 000 000 англичани ,като в парис са 800 000.те няма да искат да са с визи и сте гласъват с не на излизане от евр.сауз

не знам какво е, но що си мислиш, че някой ще сложи визи на УК ?!?

Бая трудно те разбрах. С тоя правопис....

DIDA

Пич, не знам до кой клас си учил, но ако иска човек да разбере какво искаш да кажеш ще му трябва преводач!

БРИТАНИК МОЖЕ ДА СЕ СПАСИ АКО СТАНЕ 52 ЩАТ НА НАС АМЕРИКАНЦИТЕ .... 51-Я СА КАНАДА :)))

да прилапате най0-големото парче от пая, нали. И аз ако съм фалирал ще искам партнер милиардер. Мечти!

....".. НА НАС АМЕРИКАНЦИТЕ ?????....".. Кога стана маймуна,кога ти по4еверня гьза,mate ???????!!!!!!!

Доколкото познавам британците, според мен нещата стоят така: 1. Пускат фишек с цел нещо да изнудят ЕС в тяхна полза. 2. Голяма част от народа не иска да са в ЕС, и ако референдума е истински, със сигурност отговора ще бъде НЕ. Говорил съм с много англичани, още по времето, коагто имахме визи. За тях беше много странно това, че да вземеш виза бе доста трудно. Освен това, те се чувстват друга класа хора, и са на принципа, че на който не му харесва Англия, си е негов проблем. И ако този референдум се случи наистина, и резултата е НЕ, със сигурност ще е края на ЕС в този си вид. Който е учил история на ЕС в университет, ще знае какви са били истинските цели на този съюз, и какви са сега резултатите. Всички стари държави от ЕС, включително и Германия, съжаляват за нарушаването на принципа 10/3.

Обединеното кралство има реален проблем. Там има хора, които са бедни от поколения и никога никой не е постигал нищо. Там има реално социално слаби хора, които не могат да се справят с надъханите амбициозни емигранти, които живеят с 1/3 от това, с което живее, който и да е англичанин. Появата на феномена Найджъл Фарадж показва, че има хора, които са ощетени по някакъв начин от емигрантите и затова обвиняват ЕС. В същото време англичаните изнасят стоките си без мито в ЕС и ако напуснат загубите ще бъдат колосални. Все пак англичаните имат високи мита за останалия свят и високи данъци за гражданите си и ще трябва да им спаднат доходите ако свалят митата и данъците си, за да останат конкурентни и привлекателни. Печалбите в Лондонското сити са за малка група свръх богати хора, но другите плащат яки данъци и се страхуват за работата, към която гледа поне един емигрант с не по- ниска квалификация. Проблемът на англичаните е проблем на оцеляване на нацията и то или в условията на естествен отбор или в условията на изкуствен подбор. Това означава референдумът. И всичко това в условията на аристократична конкуренция. В това отношение, ние българите сме за похвала, защото скочихме смело напред към ЕС, защото искахме истинска конкуренция и правила за всички.

Гума, хем си прав, хем не си. Ако си живял някога там, ще знаеш, че истинските англичани НЯМАТ конкуренция сред емигрантите. Те заемат само ръководни постове, които са запазена марка само за тях. За тези англичани, дето са мързеливи, необразовани и некадърни, много не им дреме, че работните им места били заети от имигранти. Берачи на ягоди има от цял свят, докато супервайзъра им е англичанин. Това не е конкуренция. И митата са друга тема, те не са част само от ЕС. Има и други асоциации, които регулират въпросите с митата. Нарвемето в Англия се е обсъждала темата за контролирана имиграция-както в САЩ, Канада и Австралия. Не е приета, и сега там е пълно с всякакава сган, и особено след приема на държавите от Източния блок. Ето затова се вихрят тия теми за излизане от ЕС и строг контрол на имиграцията.

великобритания - конфедерация от няколко големи държави ( уелс ,шотландия, северна ирландия плюс включени в короната австралия ,канада и южна африка , а има и още малки държавни етноси то си е цяла европейска общност . . .

Като територии, да...като население БО са 150млн, ЕС бе ЮК е към 450млн.

Къде се бутате бе?!? Само Индия колко пъти е повече от целия ЕС като население можеш ли да сметнеш?

Ще си останат в ЕС това е само кьорфишек.

Точно така. Със сигурност ще останат в ЕС, защото иначе ще им се срине паундът. Следващото правителство ще е лейбъристко, а баба Елизабет ще трябва да сложи Уилиам на трона.