Честито Възкресение Христово

Екипът на Дир.бг Ви честити Възкресение Христово и Ви пожелава много здраве, щастие, удовлетворение, успехи и добро настроение! Нека любовта и късметът са Ваши верни спътници.

Обратно в новината

Коментари - Честито Възкресение Христово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мери, какво пушиш? Честито и на теб!

Казва се Христос ВоСкресе, а не возксресе!

Воистину Воскресе!

религията - опиум за простия народ

Първо се научи да пишеш правилно и на кирилица, после коментирай. И си помисли, защо в развитите страни тачат религията повече?

звучи примамливо, но никои досга не е успял да вазкръсне. даже и в гинес ня$ма такова нещо.

втори човек, възкръснал за Вечен Живот ... и Господ го знае този факт. За това Той ни "налива акъл", облъчват ни с фотонна енергия, за да може съзнанията ни да направят квантов скок, в края на епохата "телец". През ерата на "водолея", животът ще стане коренно различен, от днешният. Който бива въплътен в следващите десетилетия, ще живее по-щастлив живот, от нас.

Доведената до пълен разгром от ГЕРБ наша страна България сеопитва да забрави плачевното си състояние. Мизерия, самозапалвания, убийства, произвол, подземие - и нашата църква, клон на мафията. Далавери със свещи, с изсичане та гори, с всякакви безобразия по време на развал на онова, което други градиха 45 години. В словата на църквата няма и дума за народа, за проблемите ни, за съпричасността ни с Европа и Западния свят, за мир и без войни. Има неясни приказки, блеене от амвона, архаични форми на общуване и смешни ритуали. Попове-шарлатани, въртящи се в кръг безцелно божкем правят нещо, брадясали мутри ичерн иодежди, свята на задгробие и некрофилия. Липсва оптимизъм вяра в доброто, човешки образ на нашите светци и духовни водачи. БПЦ линее и следва хода на държавата ни надолу, под дъното. Затова в църквите са само дъртаци и кандидат-смъртници. И няма надежда за нещо ново и съвременно, познато и близко до сърцата ни. Реакция, схоластике и инат - това е жалката действителност.

Йешуа, на кръста на Голгота (лобното място) е преминал във Вечността, като Иисус Христос. Което е един друг вид РАЖДАНЕ. Прекратяване на безкрайните прераждания в "третото космическо измерение", на континиумът време-пространство.

Нека както Божият Син възкръсна, така и нашата Майка България да се съвземе и възкръсне! Да върнем вярата и Божийте добродетели в нас и нашите деца! Амин!

И ни остави тези трите: Вяра, Надежда и Любов.

Моята вяра, във възкресението и дните честити на Майка България и нейната нация, е жива и силна. 20 годни очаквах започването на излизането от бърлогата "демокрация". Най-сетне се изпълни командата "кръгом" в дъното с горящите реално българи. И вече се вижда светлината, идваща от входа на бърлогата, БЕЗ МОНОПОЛИ и МАФИЯ. С осигуряване на "ПЪЛНА ВИДИМОСТ" на управленските дела и тотален граждански контрол. АМИН! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Време е и ние всички да възкръснем, за един истински и щастлив живот.

Честито на тези, които видяха въскресението!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ПОЖЕЛАВАМ МИР, ЗДРАВЕ И ПРОСПЕРИТЕТ НА ВСИЧКИ ХОРА ПО ЗЕМЯТА, ВЪЗДУХА И ВОДАТА!

Во истина воскресе!

Честито Възкресение Господне на всички съотечественици!И най-вече на тези,които все още са останали българи-с морал,възпитание,трудолюбиви,гостоприемни,милостиви,човечни,не агресивни,не злобливи.

Честит празник на всички!

Другари, докладваха ми, че Христос воскресъл. Са кво правиме !

Първо, другата неделя се "хващаме" за бюлетината. Ако пак изборите се окажат "менте", вземаме гегите и тоягите и накарваме крадците парите ни да повърнат. /"Богатият кръв повръща, но пари, не."/

Христос Воскресе! Мир, обич и разбирателство между хора, повече добрина в сърцата ни!

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО! Пожелавам, на всички съфорумци,много здраве,лично щастие,душевен мир и все така упорито защитаващи своята вяра, вярата,която всеки от нас носи в сърцето си! В спора се ражда истината, а нейния прочит са делата ни!

Христос воскрисе! Много съм щастлива, че ПАК Николай Прометейски ни донесе огъня?

Вярващи или не, днес е повод да бъдем добри едни към друг. Ако пък ни хареса да се чувсваме по този начин, далеч от личните и обществените конфликти , може да си останем такива добрички и за напред. Въпрос на избор! Честито Възкресение!

Честито Воскресение Христово!Нека възкресим човешките добродетели-обич,вяра ,търпение,уважение,трудолюбие и да помогнем за оцеляването на красива България и нейния отруден,измъчен народ!Честит празник на именниците!

прост народ сме.

простотията на читаците и ченгенетата. Проблемът на българите е, че са атеисти, во главе с БПЦ. Една неприятна констатация, обаче е жестоката истина.

И какво и е "жестоко" на истината?

Не, ние не сме прости, ама вие от Анадола сте!!! Христос Воскресе!

Честито на вярващите,наздраве на останалите.

"...и липсата на вяра като причина за упадъка на обществото...."Хм- на днешния ден не ми се влиза в спорове, но вярата в православие няма общо с упадъка на обществото.

Нямате ли редактор ? Много грешки има...

Поздрав за всички вярващи българи Константин Преславски АЗБУЧНА МОЛИТВА Аз се моля богу с тия думи: Боже на всяка твар и създателю на видимите и невидимите [неща]. Господа живия дух изпрати да вдъхне в сърцето ми словото, което ще бъде за благото на всички, живеещи в твоите заповеди. Защото е голям светилник на живота законът ти, светлина в пътеките на този, който дири евангелските слова и се моли да получи твоите дарове. Лети сега и славянского племе. Към кръщение се обърнаха всички, които желаят да се нарекат твои хора; милостта твоя, боже, молят горещо. Но сега дай ми изобилно слово, отче, сине и пресветий душе, на мене, молещия помощ от тебе. Ръцете свои издигам винаги нагоре да получа сила и мъдрост от тебе, защото ти даваш на достойните сила и цериш всяко същество. Избави ме от фараонска злоба, дай ми херувимска мисъл и ум, о, честна пресвета троице, превърни скръбта ми в радост да почна мъдро да описвам премъдрите ти чудеса, като приема силата на шестокрилите. Сега вървя по дирята на учителите. Следвайки името и делата им, ще направя явно евангелското слово, въздавайки хвала на троицата в божеството, която възпява всяка възраст млад и стар със своя разум и един нов народ, въздавайки винаги хвала на отца, сина и светия дух, комуто подобава чест, власт и слава от всяка твар и дихание, във всички векове и навеки. Амин.

Аз тая година боядисах само сини яйца, за да забравя поне за малко комунетата!!! Впроче, цялата тая работа с Великден малко комунее, не мислите ли, братя "европейци"?

Абе вие нормални ли сте??!!!???

Да, аз мисля, че съм повече от нормален! Позволявам си да разсъждавам, което в България не се приема добре, както винаги! И ето, мислят ме за луд! Великден е празник който за мене е много спорен, както и 24ти май. Те са български, ама точно толкова и не са. Защото на Великден ние се кланяме на РУСКАТА църква, т.е. на комунизма! На 24ти май честваме азбуката на която пише РУСИЯ отново!!!! А посредата сме си турили и 9ти май - деня на победата, за да се преклоним пак пред РУСИЯ!!!! Е, кой ни е виновен....

юли

Честито Възкресение Христово! Сполай.

Честит празник, православни християни ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !

Хора, току-що съобщиха, че след тежка черепно-мозъчна травма вчера е починал актьорът Чочо Попйорданов! Поне си е отишъл на най-светлия празник и значи е бил богоизбран. Така и така не го разбрахме тук долу, навремени даже го охулихме, такъв бил, онакъв бил, и ето - Господ се погрижи за душата му. Бог да го прости. Не трябваше така, но неведоми са пътищата Господни.

Боже пази България, пази децата ни!!!!!!! Христос Воскресе!!!

Во Истина Воскресе! Во Истина Воскресе! Три пъти са повтаряли за невярващите, докато се убедят. Вчера заснех всичко от Светия град Йерусалем. Нека някой "техничар" да се опита да разтълкува Светия Блажен Огън. Защо още не можем да приемем, че нашите познания са лимитирани и отнякъде нататък просто не ни е дадено и съдено да знаем повече, а само да се осланяме на милостта Му?! Като че ли тези дни наистина малко се посмирихме и станахме по-добри, но докога? Вторник е близо и пак ще се юрнем като овце , подгонени от мирските си потреби до...следващото Свето Възкресение. А не бива така, трябва да пазим целогодишно този дух. И учете децата си защо се събираме и похапваме в Негова прослава, неи принизявайте нещата до една богата трапеза и преяждане и препиване.Имам чувството, че страната е на вододел, сякаш Отецът ни е дал още един шанс за освестяване, размисъл и защо не покаяние.Но нека се порадваме днес на Великото събитие с над 2000-годишна давност и дано пребъде така во веки веков! Христос воскресе из мертвих и смертио смерти поправ и нижни покрове живот нам дарува. Честито Возкресение, мили сестри и братя българи и християни!

И тази година! Още малко и възкресенията му ще се закръглят на 2000. И пак има неверници, които се съмняват, че е възкръснал! Наричат ги анестеолози. Новото тази година е, че за сефте Благодатния огън дойде във Варна от Румъния, щото Пловдивския владика си докара частна версия с частен полет директно във Филибето. "Ами ние?" - смирено попита Кирил Варненски и Великопреславски "Късно е либе за китка" - отвърна Николай и посочи "Ролекс"-а си. Силно обидена от това, Източната газова компания предложи занапред да доставя Благодатния огън във Източна България на преференциални цени и да преправи "Линкълн"-а на газ! Разправят, че митрополит Кирил приел с благодарност и ги включил в молитвите си! Местния представител на "Zippo" оспорил търга и организирал диспут в близката кръчма. По-просветени миряни се запитали как ли е добивал Благодатен огън патриарх Евтимий, но казано е, че трябва вяра, а не много разсъждения!

Вярата която на такива чалгаджии/от глупостите които си надраскал/ като теб липсва! На вярващите Христос Воскресе!

Воистина возкресе! Само да попитам - ти аналгин ползваш ли или се лекуваш с молитви?

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Да даде Бог и България да воскресе от руините, да погледне напред и да повярва в силите си и щастливото си БЪДЕЩЕ! С НАМИ БОГ!

Воистина Воскресе!

ВоистинУ Воскресе!

звучи примамливо, но никои досга не е успял да вазкръсне. даже и в гинес ня$ма такова нещо.

христос воскресе! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Адаш, адаш, В името на християнството са убити повече хора от колкото в името на която и да е друга религия... а ти се радваш се, че християните стават повече... Аз се радвам, че броят на хората които виждат отвъд религиите и наистина търсят нещо в себе си и отвъд приказките за възкръсване стават повече.

В грешка си. Православните не са убивали в името на религията си. Князът Борис-Михаил е убивал по управленски причини, а не по религиозни, искал е единна религия за славяни и прабългари, за да има единна нация. Вроятно и с богомилите е станало нещо подобно.

Имах предвид кръстоносните походи и испанската инквизиция...

Това, че властниците прикриват алчността си зад, уж, справедливи и възвишени цели е големият грях на човечеството и религията няма значение. И днес ни успиват с демократични ценности, но реално светът все повече се отдалечава от демокрацията. Нали виждаш, как в името на демокрацията само за 23 години страната ни се превърна в пустош! И това не е по желание на народа. И днес жалки извратеняци се самовзривяват и избиват невинни хора в името на Алах, но всъщност, това е политика, защото за световните господари тези са ту терористи, ту поборници за демокрация. Някога, владетелите са лъгали, че в името на християнството... Днес лъжат, че в името на демокрацията и европейските ценности... Нищо ново под слънцето! Сами по себе си, нито християнската философия, нито демокрацията имат вина за това.

Ако убиеш в името на някой ще е беда ако ти се размножиш. :)

Да бъдем добри, не само днес, а въобще!

БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА, НО КАК СТИГНАХТЕ ДО ИЗВОДА, ЧЕ "Възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род" ???? КАТО ПРАВИТЕ ПОДОБНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ Е РЕДНО ДА СЪПОСТАВЯТЕ ТОВА СЪБИТИЕ СЪС СТОРЕНОТО ОТ БОГ МИТРА, С ПОВЕДЕНИЕТО НА ЗАЛМОКСИС, С ТАЙНОТО УЧЕНИЕ НА ПИТАГОР КАСАЕЩО ПРЕМИНАВАНЕТО В ОТВЪДНОТО И ВРЪЩАНЕТО ОБРАТНО НА ЗЕМЯТА ЗА ДА СЕ ПОКАЖЕ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПАРАЛЕЛЕН НА НАС СВЯТ. Не бива да АБСОЛЮТИЗИРАМЕ нещата, защото подобно поведение ограничава познанието за Твореца и законите които ТОЙ е наложил на нас простосмъртните.

Има православие, има и Бойко,има Бойко, има православие ,всичко друго е от лукавога-комуняги,депесари,костоваци,батакаджии,архонти и скатаджии. ,,Обичам да чистя боклука,като кмет в Суходол,като премиер - на изборите"Казаното остава..

Хей, спи ракията! Явно си прекалил!

Поне днес не скверни името божие с това на престъпниците! Ако не бълваш един ден поне гадости няма да ти платят твоите сребърници ли? Нямате душа, нямате и сърце, а сте имали воля! Анатема!

"Г-н Цветанов ,Христос Вокресе" "Вече съм информиран,както знаете МВР и партия ГЕРБ не могат да останат безучастни към събития от такова естество и ние го проследихме ,разбира се ,напълно законно и с помощта на СРС.Благодаря! "

Честит празник на вярващите. Да сте живи и здрави и да се обичате. Аз лично не вярвам в тези легенди, но пък козунакът не е лош.

Честито Възкресение Христово!

Честито Възкресение Христово!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ.ПОЖЕЛАВАМ НА ЕКИПА НА ДИР БЪЛГАРИЯ МНОГО ЗДРАВЕ И СБЪДВАНЕ НА МЕЧТИТЕ ВИ В ИМЕТО НА ДОБРОТО.

Честит празник на всички.

Честито Възкресение на всички вярващи!

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ХРИСТИЯНИ! БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ С МНОГО СПОЛУКИ ВЪВ ВСИЧКО! ОБИЧАЙТЕ СЕ!

Явно от силни емоции сте се объркали ... не Рождество а Воскресение Христово !!! Иначе пожеланието Ви е много добронамерено и позитивно, дано да се случи на Вас и на всички българи.

БЛАГОДАРЯ ВИ! СНОШИ МИ СЕ СПЕШЕ И СЛЕД ЧАЩКА АЛКОХОЛ ОБЪРКАХ ВЪЗКРЕСЕНИЕ С РОЖДЕСТВО! ТО Е НА КОЛЕДА!

Радостни празници на всички.

Христос Воскресе! Бъдете здрави и се радвайте на живота и най-важното - ДА СЕ ОБИЧАМЕ, А НЕ ДА СЕ МРАЗИМ!

Христос Воскресе , сънародници и на вас Дир !!! господ да е с нас !

Воистине Возкресе ! (Благодаря ви, Дир.бг !) -------- Да се Радваме, Хора ! (и да Внимаваме)

Честито и на вас, и с пожелание да не го давате толкова цензурски - всеки има право на мнение, независимо как звучи в ушите на другите.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ. БЪЛГАРИ БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ВЯРВАЙТЕ В ГОСПОД!!!!

Верваме ти.