”Катимерини”: Ще съживим ли Велика България

Ако преговорите между Гърция и Македония за разрешаване спора за името на бившата югорепублика се провалят, това ще има сериозни последици.

Обратно в новината

Коментари - ”Катимерини”: Ще съживим ли Велика България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да сме наясно с едно нещо! Каквото и да става на Балканите, Русия винаги ще взема страната на Сърбия и Гърция срещу България! Руснаците прекрасно знаят, че македонците са българи, говорят български език, танцуват български народни хорА, пеят български песни...., но винаги, ВИНАГИ ще заемат страната на Сърбия. Защото сърбите са хитри и ги четкат и говорят : "Ние сме малката Русия на Балканите, само елате братя, ние искаме да сме в Руската федерация", само че когато дойдат (както през 1944) и после се оказа, че Тито иска да убива Сталин и му готви атентат. Хитри, подмолни гадове са сърбите

Дай боже да стане

Където е текло пак ке тече...

знам от кой е цитата

говори гръцки в Македония бе кавал. Цяла Македония говори български. Наскоро говорих с едни македонци, по същия начин както говореше дядо ми, а той е от едно дупнишко село и естествено никога не е казвал например, че е македонец, както и нито баща ми нито аз сме.

То че няма да се съживи Велика България е ясно, но май Гърците искат да правят Велика Гърция (или Византия)! Значи 100 години не претендират за гръцко малцинство в дн. Македония, но сега се сетили! Защо казвам това? Когато със Сърбия си поделиха нашите части от Македония и територията на дн. Македония остана за Сърбия, защо тогава не претендираха пред Сърбия, че има още части населени с гърци там и трябва да минат към Гърция, или по време на Югославия след Втората световна война? Но защото сега Сърбия няма как да каже и гък, гледат да грабят каквото могат пък дори и без право! Ако има гърци някъде още, то това ев Албания вероятно, защото през 1925 г официално гърцкото и българското мнозинство между Гърция и Б-я са разменени, взели са "техните територии" в Македония и така, ако за някакви гърци може да претендират, то това са в Албания ако има такива!

Бате, те тогава се нагрухаха с български земи като невидяли, бе! Гърция увеличава своите територии с !!! 91% , а Сърбия с !!! 80% , и всичко е за сметка на българите! Те не са очаквали такова нещо да им се случи изобщо никога, а то изведнъж става реалност. Приятелството между сърби и гърци е изградено въз основа на ограбването на България. Всичко това е добре реализиран гръцки план за създаване на кръвен конфликт между Сърбия и България и по този начин Гърция да придобие основна тежест на Балканите. Гадни етиопски евреи и цигани - това са гърците.

Македонците са един изстрадал народ. И главните виновници за статуквото на Македония са "велика" Югославия, които са им промивали мозъците насилствено и са ги карали да се отказват от българските си корени. Но позвоте им "сами" да се определят какви са.

Македонците да си направят референдум и да се присъединят към България след като разкарат албанците да се отделят и да си живеят както решат а ние между другото ще изкараме нашите мангали албанци и ще ги натикаме на тях :)

по-добре твърдоглав българин за съсед, от колкото нахален албанец! А и в добавка най-накрая наследниците на египетските роби докарани от римляните на Балканския полуостров трябва да си седнат на задника и да разберат че Турция и САЩ им са проблема!

Имало и мислещи гърци. Браво. Между другото решаването на пъзела Македония е в интерес на Гърция, защото при една евентуална война на Балканите, не се знае дали Русия ще им помогне, отчитайки партнирането им в Турция.

"Така ще се съживят отново позабравените Велика България и Велика Албания, защото ще се стигне до мирен развод и в крайна сметка до приемане в ЕС и НАТО, но чрез двете метрополии." - не, просто до голяма степен ще се възстанови историческата правда!

Ха ха гърците дословноцитират Лавров, сега е момента той да ги съди за плагиатство! "Гениалния" руснак още преди две години плашеше света с разделяне на македония между България и Албания! Е нали те я създадоха тази коминтерновска измишлотина и знаят че някои неща не могат да се променят със сила! Твърдите дори чугунени глави на българите все едно дали са майни, граовци, шопи, македонци и т.н. Това, коети ни обединява всички е любовта към делаверата и към "минаването тънкана", а още повече омразата и псуването към натрапници с имуществени претенции! факт е че 4 хил. македонски комити унизиха 100 хил гръцка армия през 1925 год. Факт и цитат е "Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите! Иван аксаков вестник Русь 1885 г. В момента от изостряне на положението тук интерес имат само по-големите братоци руснаците, че много пари са инвестирали в имоти наоколо, а пък ги писаха в някакви списъци и може да не могат да си стигнат до имотите освен като "освободители" !!!

един голям американец участвал в създаването на Косово, Черна Гора и още няколко анклава обясни че БЮРМ - Македония не е държава и че скоро ще си отиде! Миналата година го каза същия сенатор!

становището на българските националисти за Македония и се убеждавам в пълната им ненормалщина.С каква българска армия ще браните интересите и претенциите ни за Македония ?.Такава няма. И мислите ли, че в България някой българин ,ще грабне оръжиетп ,за да се бие за ..........Македония ? Аз не мисля,че българите ще легнат под веригите на сръбски,гръцки,албански,турски или румънски танкове заради Македония.Въпросът следва,да се реши по демократичен правов ред а не с оръжие.

много просто.Всичките в ЕС и НАТО и създаване на обща балканска конфедерация - държава с управление на ротационен принцип и отвараяне на границите.Защото това ще бръкне отзад на Русия и завинаги ще ги изрита от полуострова.

Е, щом това е необходимо за мир и разбирателство на Балканите, позволено е да се плашат гърците с Велика България. Техните медии така ги помпат с омраза към българи и македонски такива, че те забравят че са роби на Германците. Което е и целта на пропагандата - разделяй и владей.

Я да сметнем колко милиарда им опростиха! Само да ти подхвърля идеята че Германия тия пари ще си ги прибере от всички други членки в ЕС! За какво мислиш Великобритания напусна ЕС? А защо толкова искат нашите предатели начело с Боку да влезем в Евро зоната?

Неправдите на Ньойския договор,чакат своето поправяне, а то е само едно на Балканите има две български държави България и Македония.

Какво се газират етиопските цигани?

Те етиопски, а ти обикновен циганин:)

Велика България винаги е ЖИВА ! И ще пребъде ! Всички смешни опити в обратна посока са обречени . Трима Българи на едно място правят империя ..... Всички знаем от кой е цитатът . Ще пребъдем , хора ! Амин .

Съединението прави силата. Берлинския договор след Освобождението раздели България на 5 части НАСИЛСТВЕНО и НЕЧЕСТНО. Направихме съединението 1885 г. сега остана да си върнем и Македония. Ново съединение ни очаква. Защото България винаги се е състояла от Мизия, Тракия и Македония.

И като се събудиш - заспал на чинията и левият ти крак изтръпнал...

Как Българската армия тръгна от Турската за Сръбската граница, след като Източна Румелия е Турска територия. Тук е отговорът на основния въпрос. Султана е казал, или връщайте Румелията, или я плащате, или влизаме. Руският император е имал да взима контрибуции от победената Турция на 174 млн. златни франка, огромна сума за тогава. Опростил ги е. Т.е. е платил Източна Румелия, освен че дава огромни жертви за Освобождението на България.

ЦЕЛИЯ ЕС СЕ ТРЕСЕ ОТ АТЕНТАТИ, ВЗРИВОВЕ, УБИЙСТВА, РАНЕНИ, ПОВЕЧЕ ОТ ВОЙНАТА В СИРИЯ, А СЪЩОТО ВРЕМЕ ЕС НЯМА ВОЙНА.... А ТЕ ТРЪГНАЛИ МАКЕДОНИЯ ДА ОБСЪЖДАТ, АКО СТАНЕЛО НЗ СИ КАКВО..... ЕС, Е РАЗЦЕПЕН НА 5 ЧАСТИ И НЕЗНАМ КОЛКО СКОРОСТИ, АМА ИНАЧЕ СЕ ВИКАТ ОБЕДИНЕНИ, Т Ъ П А Ц И, ДРУГО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НЯМАМ, ДА МЕ ИЗВИНЯВАТ!

Според него, провал на преговорите ще доведе до падане на правителството на Зоран Заев, затваряне на страната за Европа и етнически сблъсъци между албанци и християните-македонци. А БЕ ГЛУПАЦИ, КОГАТО ВЛЕЗНАТ В ЕС...СПОРЕД ВАС НЯМА ЛИ ДА ИМА СБЛЪСАЦИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА, КАК НАТО И ЕС , ЩЕ ГИ СПРЕ........ КАКТО В КИПЪР? КАКТОВ БЕРЛИН , ДЕТО ИЗНАСИЛИХА 200 НЕМКИНИ ПУБЛИЧНО ЗА УНИЖЕНИЕ ПРЕД ЕС И ПОЛИЦААТИТЕ. КАКТО АТЕНТАТИТЕ В ПАРИЖ...ДА НЕ ИЗБРОЯВАМ ОЩЕ?

на Балканите - брррр ще е свързана с кръвопролитие. Плюс нестабилност, икономически срив и други екстри. Много романтично звучи "България на 3 морета", но не, предпочитам сегашното положение.

Още преди 2-3 години Лавров изпищя че САЩ подготвяли Македония за подялба 70% за България , 30% за Албания. ... има го нета разровете се.... та стратегическия интерес на САЩ сега съвпада с нашия и Албанския, никой тогава не обърна сериозно внимание. Като гледам как САЩ форсират нещата с договора за добросъседство, с името, с двуезичието и други неща предстоят.... та нищо чудно по-горе описаната подялба да е в ход , и сега Гърция и Сърбия се усещат и почват да пищят. ....

Е не може хем цялото Беломорие и граница със Сърбия. Пълно щастие няма. За България дори е по добре излаз на Бяло море и да нямаме граница с Косово и Албания (пред вид наркотици и прочие), но не ние решаваме.

Всичко е ясно ама Турция какво общо има с Македония.

Добре че сме имали диктатор като Крум Страшни, който е разбрал, че това племе от дума не разбира. Рязал е ръце на крадци, езици на лъжци и е изкоренил лозята понеже са били алкохолици. Така е вкарал това племе в релсите. Сега е нужен точно такъв диктатор за 10 години, а не парламентарни говорилни, съюзи и прогнило НАТО

Първо това пак са византийски клюки, чули-недочули, но и тях не сте прочели с разбиране. Византийците пишат, че древният ни владетел е разпитал аварските военнопленници как е загинала тяхната държава и те обяснили тези неща, които и Вие изброявате за ТЯХ, не за нас. И тогава уж и нашият владетел написал закони, но това е твърде съмнително. Строги закони е имало и във Волжка България, където Канасувиги Крум не е царувал, което ще рече, че ги е имало преди разделянето. И другата "дреболия" е, че когато се разбунтували болярите против християнството, те казали на Княз Борис: "Ти ни даде лош закон", което недвусмислено сочи религията като източник на законите при българите. И във въпросите на Княз Борис към Папа Николай има много, които по същество са юридически, което още веднъж показва, че религията е била стожер на законността за българите.

Tурция е ислямска държава,Aлбании-също. Hа верска основа !!!

НЕ ставай смешен бащата на Турската държава -Кемал АТАТАТЮРК е МАКЕДОНСКО ДЬОМЕ(евреин сефарид приел исляма) бащата на Ататюрк е от Монастир-БИТОАЛЯ -МАКЕДОНИЯ .ЗЕТЯ на новия Султан ЕРДОГАН който го направи министър на Енергетика е етнически АЛБАНЕЦ шиптар родата от границата на Албания с Македония -Берат Албайрак сиреч внуките на Султана носят ШИПТЪРСКО арнаутски македонски корени значи Македония му е Вилает

Не точно Македония, Голо Бърдо е в Албания там населението е смесено албанци и българи. Майката на Кемал е българомохамеданка той също говори български, пращат го Аташе в София, защото езика му е роден.

Обща граница, нали България е вилает на Турция.

Будапещенска конвенция от Уикипедия, свободната енциклопедия Будапещенска конвенция е дипломатическо и стратегическо споразумение между Русия и Австро-Унгария, част от подготовката на Руско-турската война (1877-1878) На 3/15 януари 1877 г., малко преди да завърши Цариградската конференция, в Будапеща се подписва тайна конвенция между Русия и Австро-Унгария. Резултатът е от преговорите между руския посланик Новиков и министъра на външните работи Гюла Андраши. Тази конвенция доразвива основните положения на Райхщадското споразумение и фиксира ангажиментите на всяка една от държавите. Конвенцията потвърждава Райхщадското споразумение, с което страните (по изричното настояване на Австроунгария, която очевидно е имала предвид Сърбия) са се съгласили на Балканите да не бъде създадена голяма славянска държава (По австрийской записи, Сербия и Черногория получили бы лишь пограничные районы Боснии и Герцеговины, большие же их части переходили бы к Австро-Венгрии, которая не желала образования на Балканах большого славянского государства; Сб. договоров России с другими государствами, М., 1952.) Договаря се независимостта на България, Румъния и Албания (при което Австро-Унгария не предполага създаване на независими княжества България и Албания, а предвижда подобни княжества да останат васални в състава на Османската империя), решава се съдбата на Тесалия, Епир и Крит. Потвърждава се благосклонния неутралитет на Австро-Унгария в предстоящата война на Русия с Турция. В замяна на това се дава възможност на Австро-Унгария да избере кога да завземе с войските си Босна и Херцеговина. ...... В допълнителна конвенция, подписана пак там, се договарят и различните земи, които страните ще получат. Будапещенската конвенция дава право на Австро-Унгария да поиска преразглеждането на Санстефанския мирен договор - нещо, което Русия се съгласява да стори и с Лондонското споразумение между Великобритания и Русия за промяна на Санстефанския договор (от 18 април/30 май 1878 г.).

Сан Стефанският договор е подписан от Турция обаче !!! А на Цариградската конференция всички велики сили определят Русия като екзекутор на Османската империя. Така,че това което е подписала Русия с Австро-Унгария е частен въпрос по международното право. Най-голяма е заслугата на Русия по определянето естествените географски граници на българската нация. До езерото Лариса на Запад.Тази карта гоним в следващите войни за нац.обединение с отлични войници и лоши политици.

наi-големия враг на България и на балканите е #Австрия и донякъде русия! затова да набием яко #австрията, #германията и да освободим балканите от тях!!! ----- Райхщадското споразумение (на руски: Рейхштадтское соглашение) е дипломатическо и стратегическо споразумение между Русия и Австро-Унгария, част от подготовката на Руско-турската война (1877-1878) На 26 юни (н. ст. 8 юли) 1876 година руският император Александър II и министърът на външните работи княз Александър Горчаков се срещат с австро-унгарския император Франц Йосиф и министъра на външните работи граф Дюла Андраши. Срещата се провежда в замъка Райхщад, откъдето произлиза и наименованието на постигнатото между тях споразумение Райхщадско споразумение. Страните подписват тайно споразумение,[1][2] което има два варианта на текста руски и австрийски. .......... В австрийския вариант на текста името България изобщо не се среща. Там се казва, че ако Турция бъде победена, Австро-Унгария ще получи Босна и Херцеговина с изключение на някои територии, които ще се присъединят към Сърбия и Черна гора. Босна, Румелия и Албания могат да станат автономни държави, а ов Крит и Тесалия ще се присъединят към Гърция. За Константинопол се предвижда евентуално да бъде обявен за свободен град. Райхщадското споразумение е продължено и с Будапещенската тайна конвенция между Русия и Австро-Унгария[4], както и Лондонското споразумение между Русия и Великобритания от 30 май 1878 г.[5]

90 коментара ...слепи ли сте бе.........това е воинааааааааааааааа бе драги това искат да кажат

Гърчетат се държат точно като прелъстена и изоставена женичка. Но забравят поради малоумие, че в историята никога не е имало държава Гърция!

Какво им пречи, "Стара Велика България", че е била велика била е, но не и сега. Благодарение на Велика България, Европа сега е Християнска и просперираща а Константинопол оцелява преди 1300 г. точно. Когато Цар Тервел (Тривелии), разбива и отхвърля ислямската инвазия на Арабският Халифат 718 г. Сега пак има настъпление на исляма, а на гърците България им е "проблема"

Навремето Фердинанд първи продава българите в Македония и договорира Гръцка, Сръбска и Българска част. За спорните зони обявява Междусъюзническата война. Най-голямото престъпление против България,която обявява война на две други християнски държави. От този момент Великобритания и лично Чърчил не може да гледа Борис Трети и е искал Гърция до Пловдив и Югославия до Годеч.

С Гърция нямаме никакъв договор- ужасна грешка! Със сърбите имаме договор от 1912 за спорни и безспорни зони в Македония. А преди това всичко това е Османска Империя. И какво излиза - ние пазим гърба на сърбите и гърците откъм Одринско, за да могат те необезпокоявано да ни ограбят тези земи и днес да ни казват - ама те не бяха ваши - те бяха на Османската империя и ние си ги извоювахме...

Грешиш, само едно искам да отбележа, Чърчил ни мрази за друго, през ПСВ кариерата му е пълен провал, губи срещу нас на бойното поле. А след това и срещу младия офицер Кемал.

На глобалистите, и с междусъюзническаат война е изпълнил точно тяхната поръчка за ликвидиране на Велика България. И това се случва, както е видно от историята.

Абе, хубаво си ги повтаряте тия неща за Тервел, който е велик наистина, ама нещо да кажете за арабите в Испания? Какво са завладяли, колко време са били там? Или Испания не е Европа?

Бе, нека ти пусна кръвчица 200 000 убити, удавени или от болести умрели, пък ходи тогава През Испания да завладяваш.

Добре че сме имали диктатор като Крум Страшни, който е разбрал, че това племе от дума не разбира. Рязал е ръце на крадци, езици на лъжци и е изкоренил лозята понеже са били алкохолици. Така е вкарал това племе в релсите. Сега е нужен точно такъв диктатор за 10 години, а не парламентарни говорилни, съюзи и прогнило НАТО

Нъц, не ги сакаме макетата. Оти те са антични Александърски чеда. Къде да ходят при гнусните татари :)

Всъщност най-големият враг на българите е Гърция. Тя е в основата на скарването на конфронтацията на двата най-близки ментално народа на Балканите - българи, македонци и сърби! Защото ако българи и сърби бяха в една силна държава, то Гърция увисва без тежест на Балканите. Гърците изплетоха коварния план на Междусъюзническата война за да ни скарат завинаги, а тъпите сърби се хванаха на въдицата, защото австро-унгарците и другите им отрязаха пътя към Адриатика чрез създаването на нова държава Албания, и те решиха да компенсират с българска Македония. Разбира се този пъклен план беше изплетен от гърците. Малка и слаба България, малка и слаба Сърбия, разпокъсана озлобена Македония И всичките тези хора с еднакви езици, произход, манталитет и религия се мразят! - че какво по-хубаво за гърците? Мазни етиопски нашественици

В момента в Солун се строи нов музей на холокоста в който ще бъдат изложени материали от депортираните 12 600 евреи от Вардарска и Солунска Македония от Българската окупационна власт. Това ще е нов голям удар срещу България. Музеят се прави с помоща на Световния еврейски конгрес в Ню Йорк.Изключително мощна световна организация

Само дето Властта е била немска. България няма юрисдикция над Беломорието, тогава а войските ни са били там за да не пращаме българи срещу руси. Немци и руснаци са били съюзници до момента в който Хитлер ги напада. Сталин не може да повярва до последно, че ще има нападение макар, че е имало разузнавателни сведения.

Тотално са ти сбъркани "разсъжденията". Поинтересувай се и ще видиш, че точно с мазните сърби нямаме нищо общо като родство.

Кой ти говори за родство? Родство имаме с румънците и албанците! Говоря за ментална близост - сходен език (въпреки падежите), манталитет, религия, азбука, църква, народопсихология, музика и т.н. Само че с родствения румънец или албанец не можеш две разбираеми думи да си кажеш- друг език, латинизиране, та те изучават че са наследници на древните римляни, бе пич! За кво говорим? Едва сега гледам се усещат вече, че са родствени само на българите.

Всички знаят прекрасно, че днешните тъмнокожи, чернокоси и скулести гърци нямат нищо общо с древните и това дори се вижда по снежнобелите и от европейски тип статуи и лица на древните. Днешните гърци са етиопски цигани или евреи, нагло присвоили си тракийската древна история. И последно - за какви гърци във Вардарска Македония говорят тези? Че то дори в Егейска не са гърци, те започнали да присвояват и БЮРМ! По Южна Тракия наричаха българите славяно-езични гърци моля ви се! А после дори ги обявиха за турци, само и само да не признаят , че са чисти българи.

Хем ги сърби, хем ги боли, хем се гърчат. Няма оправия. Ние пък сме вулгарни...

Толкова е "съживена" днешна България, че по мъртва не може да бъде. Няма негативна класация в света, на която да не сме първенци.

Прав си див народ крадлива продажна власт -такъв ни е бацила.

Гърците, в новата си история, не могат да се похвалят с много размисъл.

Моите са, от Велес, дано не е в Албанската част, но друго искам да попитам някой знае ли, за гърци в БЮРМ, защото според мен и да има са много малко.

Във влака пътували македонец и 3 сопотненки. Той ги заговаря: - От дека сте. - Сопотки сме. - Е и я сме со курец, ама иначе сам от Велес.

Вместо Велика България може да се стигне до нова междусъюзническа война след намесата на съседите и откъсване на нови територии от България.

С кои съседи ще воюваш, дебил? Повечето са в Нато с нас.Със сърбите върви воювай ти,в името САЩ като решата ни настроят. Бъългарина е дебил 3 пъти влезе в този капан, 4-ти няма да има.

гърция, италия, потугалия, холандия и т.н. са плацдарми на морските окупатори нахлули на континента от атлантика и основали #европата! да ги хвърлим отново в атлантика където им е мястото!!! вън #европата от балканите!

набиите #австрията и изгонете #европата! това е решението на всички балкански проблеми! .... или по добре обявете воина на русия! тя ша упраи нещата!

Те албанците са в Тирана-столица на Албания ,няма какво да ги тласкат.Удобно за САЩ е Велика Албания.Велика но в друго.Наскоро е имало митинг в Тирана .Свестните хора казват"Рама превърна Албания в родина на организираната престъпност и наркотиците", заяви Баша.Митингът е бил многохиляден.Според информация на "Франс прес", протестът е охраняван от около 1500 полицаи.САЩ са възнаградили Албания и Хърватия ,че дестабилизират Сърбия.Хърватия,която е била към Югославия е в Нато.В Нато е и Албания.

САЩ ѝ пречи. На вас, комунистите и руснаците, винаги някой друг ви сере в гащите.

Не бяха ли САЩ, тези дето бомбардираха Сърбия или Сърбия бомбардира САЩ?

Понеже стана приказка за Албания да споделя лични впечатления . В древната им столица Круя , построена неслучайно като мини Търновска крепост , има исторически музей . Там на каменно пано е изобразена древна Илирия .И една единствена друга Държава - Велика България , обозначено е Велико Търново . Майката на техния национален герой , Георги Кастриота , е Българска принцеса на име Елена , много обичана и почитана . Уредникът на музея ни разказваше с такова преклонение за нея ,че цялата група изпитахме чувство на гордост , на преклонение .. Беше красиво преживяване . Отдели ни много повече време от регламентираното , ние го засипахме с въпроси . С древните илири безспорно имаме общи гени , част сме от създателите на настоящата цивилизация. Следват нашата съдба - нашествие на турците , избиване и продаване в робство на 70% от населението . Към настоящия момент в Албания съотношението християни - мюсулмани е 50:50 . Като от орките само 25 % са " прововерни" , останалите са ариани и почитат ... Света Богородица ! Колкото по-нагоре се изкачваш из планините , толкова повече светлооки и красиви хора срещаш.Дружелюбни и отворени. Наши хора ;))) В низините чуждата генетична намеса си е казала думата , за жалост . Близка до нас дестинация , която ви препоръчвам да посетите . Много знания за нашата история си припомних точно там . Някой от предните постове е написал за процентите древни гени. В Българите мин.такъв е 75% , при албанците е под 50%. Колкото до нашите южни съседи , те са дощли векове по-късно на полуострова и в античноста са известни като дорийци . Генетично нямат нищо общо с Древните . Виждал съм оригинални карти , на които Средиземно море е отбелязано като Тракийско. И то след заличаване на оригиналното име . Всички знаем какво е то :))) Със здраве !

ГЪРЦИТЕ ИДВАТ МНОГО КЪСНО НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ. ТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ДРЕВНАТА ИСТОРИЯ, КОЯТО СА СИ ПРИСВОИЛИ. ТЕ СА ОТ ЕВРЕИТЕ НА ДАН. И КАТО ТАКИВА СЕ ДЪРЖАТ. А НА ВАС БЛАГОДАРЯ ДА ПРЕКРАСНИТЕ ДУМИ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА В АЛБАНИЯ. ОТДАВНА МЕЧТАЯ ДА Я ПОСЕТЯ...

Ще останете очарован/а :))) Още нещо като познание : Ако харесвате древните сребърни / предимно / сплитки , там има невероятно изобилие от типа филигран , много са красиви. И са в пъти по-евтини , отколкото у дома. Бялото вино Малиция е много добро ,за коняка ... пробвайте го :))) Със здраве ! П.С. Наздраве на албански е гезуар :))))

не сме се стремили към Велика България. Някога техните хронисти са нарекли държавата на Канасувиги Ховрат "Старата Велика България", но ние - никога. Българите винаги сме искали да живеем свободни. Съответно не сме искали да отнемаме чуждата свобода. От нас се взе много, но "Бог вижда..."

Maketata нямат нужда ни от Атина, ни от Шопия, а ние нямаме нужда от обща граница с Албания.

Брей, няма ли тоя котел да спре да ври? 21-ви век, вместо да се обединим, не се разделяме заради грешките на миналото. Кви малцинства, кви глупости-тия професори гръцките и те , като наште. Обединявай се, отваряй си пазара и границите и си живей в мир със съседите, много важно кое как ще се казва, егати и патриотарите...с думи и ура няма да се нахраните.

България започва най-малко от охридското езеро. не ги знам гърците какви карти чертаят. албанците много добре знаят от къде им минава границата с България. всеки да си седи у реката.

новият руски план за подпалване на Балканите.