Коментари - Възстановено е движението по пътя Варна-Бургас, освен детето и жената почина и водачът на лекия автомобил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Румънските джигити ги срещнал камион... ти да видиш...

пътувам от софия до варна...цвлогодишно по разлипни маршрути...айтоски проход...рижки...хаймбиаз....значи чат пат една патрулка преди стара загора....в гореспоменатите проходи за десет години не съм видял нито веднъж полицай! Чат пат на Провадия има и това е.! Реално по пътищата ни няма полицаи,а трябва да има в тежките месеци на 30-40 километра патрулка поне. Друго...тия камери на Апи дето са опасали цяла България ако ги свържат с кат и готово...и глобите да ги свържат с плащане до три дена , после става двеста процента...след седмица става триста процента и ако ме се платят отнемане кола. Стой та гледай! Няма нито воля ниъо акъл да се приложи един немски модел на контрол по пътишата! Булгаристания...

Изреченията почват с главна буква и едва тогава завършват с препинателен знак.

Съжалявам за загиналите. Дано почиват мир.

Но те поне са се отървали от мъките а е по важно да се направи нещо за живите.

Днес прибирайки се след плаж към Варна имаше голямо задръстване и километрична колона, но богопомазаните изпреварваха с бясна скорост без идея как ще се приберат в лентата си ако дойде някой отсреща! Комплексите и чувството за безнаказаност са в основата, но държавата е виновна заради липса на контрол и тежки санкции!

Спокойно държавата няма план за тунел под Обзорския проход и магистрала Черно Море. Влезте на АПИ и ще видите. Според АПИ още не сме направили приоритетните проекти: Хемус, тунел Шипка, , София-Калотина, Русе-Бяла и Видин-Ботевград. Само след като ги завършим (може би към 2035-2040), правителството може да се сети че трябва да има магистрала Черно Море или поне тунел под Обзорския проход, който може да се направи сравнително лесно между Кошарица-Приселци, поради добрия пролом там. Проста дърржава сме кво да се прави.

К'ви ги дрънкаш? Треват пари за самолети, та боко да се бетонира на престола!

Що ти е тунел там? Натоварено е само 2-3 месеца в годината и то от някъде 5-6 години, през останалото време почти не се виждат коли. Освен това по-голямата част от пътя не предполага висока скорост, а останалата почти изцяло е с 3 платна, след Златните до Бургас почти го оправиха. Те Обзор - Златни да оправят ще е добре. Проблемът е, че винаги има някое камикадзе - или ще кара в третата лента, където не му е мястото, или ще изпреварва от вътрешната страна на завоя - така стават катастрофите, а не когато колите се движат в колона. Принципно, дори лятото няма чак толкова много бавно движещи се, че да се налага да изпреварваш - минавам Варна Бургас по 3-4 пъти месечно - в прохода се кара с 60, 40 зад някой автобус, за останата част 80-90 - рядко зад някоя калинка с по 5-6 пътника, която не може да вдихне повече от 70. А за камикадзето - то и в тунела ще катастрофира и тогава гледай какво става... В края на краищата, както и да караш, най-много да спестиш 10-15 минути - по-добре тръгни по-рано, вместо за 10-15 минути скорострелно да стигнеш в гробището

от румънското говедо на пътя по голямо няма...след него иде пазарджишкото говедо и хасковското говедо!

по дивашките туземски пътища, само туземците можете да оцелявате

Но полицаят може да те застреля....ако те види , че се правиш на джогинг. В България фатмаци няма по пътищата. Те охраняват кръчмите по морето. Във Варна съм виждал по трима педали с фуражки в полицейска малолитражка. Как се събират вътре и какво дишат незнам. Но са редовно в заведенията до морето.

защо продължаваме да пускаме мамалигарите да карат у нас?? особено мамалиги с бмв-та да се изпреварват у насрешното... рядко тъпа нация са

Защото мамалигарите правят 40% от оборота на заведения, хотели и къщи за гости, поне по Северното Черноморие! Живея в този регион и те уверявам, че събота и неделя всяка втора кола по пътищата е румънска.

Няколко неща правят впечатление. Говеда управляват и присветват. Говеда се заинатяват карат бавно и не пускат по- бързите. Никой не мисли, че 120 е много добра скорост и 140 е пределната на магистрала. Много малко мислят, че движението на колоната е единствения начин за безопасното прибиране на всеки поотделно и не е нужно да се изпреварва. Най- простото нещо е да си останеш в колоната и да се придвижиш спокойно и търпеливо, след като е повече от ясно, че и да изпревариш няма къде да идеш и пак ще си в колоната. Бог да ги прости загиналите, но днес някои караха напълно безогледно. И куките не са виновни на тия изтрещеняци, защото цял ден бяха по пътищата.

Чл. 22 ал. 2 от ЗДвП гласи, че ако караш бавено и си образувал колона, си ДЛЪЖЕН на първото възможно място да отбиеш и да пропуснеш колоната. Маневрата "изпреварване" е измислена и я има във всички закони/правилници за движение по пътищата. Трябва да се използва адекватно, за да не се образуват колони. По магистралата се наблюдава масово нарушение на чл. 15 от ЗДвП, който гласи, че на междуградски път с повече от една лента в посока, се използва най-дясната свободна лента. Замислете се колко от вас ползват най-дясната свободна лента на входа/изхода към София по АМ "Тракия"? Не повече от 5 на сто.

* На входа/изхода на АМ "Тракия" към София лентите са три, масово се кара в средна при свободна дясна лента.

Я да те питам, като толкова го разбираш закона... ако караш "бавно" с позволената скорост и правиш колона, защото си съвестен, пак ли си ДЛЪЖЕН да отбиеш?

Добре, че е било ТИР насреща им.

Крайно време е да има магистрала Варна - Бургас - много е натоварен пътя и постоянно стават катастрофи !!! Докога ще се строят магистрали само за софиянци - да ходят на море ???!!

То в гр. София останахме малко кореняк Софиянци . Така че мисли малко преди да пишеш .

То защото на магистралите ни изобщо не се трепят.

Има слухове, че в Румъния (както, между другото, и в България) има правилник за движение по пътищата, но ... никой не го е виждал и чувал. Честно казано, не съм изненадана. Последния месец карах и в Румъния и по пътя до Силистра ... е, няма такова безумие. Не разбирам защо. Тръгнал си на почивка, ами опитай се да стигнеш. Лека им пръст ... каквото сам си направиш, никой не може да ти направи ... А пътя Варна-Бургас си е много приличен, стига да не си нервак. А ако си ... тогава изобщо нямаш място на който и да било път, та ако ще 5-лентов ;)

" А пътя Варна-Бургас си е много приличен....." - ти нещо се майтапиш?

Лека им пръст на загиналите. Имам обаче усещането че все по-често ще четем такива новини. Не знам как шофират в Румъния, но като стъпят на българска земя комшиите направо пощуряват. Днес ми се наложи да отскоча от Хасково до Стара Загора. Движението в обратна посока беше в пъти по натоварено като повече от половината автомобили бяха румънски. Пътуват за Гърция през Маказа. За някакви си петдесетина километра на два пъти ми се наложи да отбивам плътно в дясно, и почти да спирам за да дам възможност на румънеца да завърши рискованото изпреварване което е предприел. Не че ми пука за него, ама да не ме удари. На връщане карах със сто, при ограничение деветдесет. Куриозно, но не настигнах, и не изпреварих нито една кола. Мен колко коли ме изпревариха не знам. Не мога да броя до толкова много. Преобладаващо румънци движещи се в пакет по няколко автомобила. Трябва да сме честни. Изпревариха ме и много нашенци не отстъпващи на румънците по безразсъдно каране. Хубавото е че поне в населените места сме се научили да караме по-кротко. Там всички карат с около шейсет километра в час. Явно спешно трябва да се изгради система за спешна обработка на нарушенията по пътя, и като стигнат до границата там вече да ги чакат снимките и актовете които са им направили по пътя нашите катаджии. Докато не платят глобата да не могат да напуснат страната. Щото сега камерите си ги щракат, ама на тях не им пука. Турците пуснаха наскоро такава система, и сега много нашенци прекарват по ден, два на границата докато дойдат роднини да донесат парички да си платят глобите.

Често пътувам Бергас Варна, юли и август минават повече коли отколкото останалите 10 месеца заедно. Пътя е много кофти и има прави участаци и после няколко завоя дето с над 60 може да излетиш , обратни виражи на завои по които се изкушаваш да преминеш с 100+ и т.н.

Точно там няма как да излетиш - спокойно се кара с 90. Проблемът обаче не е тази скорост, а скоростта, с която някои карат. Тия, които слизат надолу (посока Варна), обикновено не им издържат нервите, ако трябва да карат зад някой с 90-100, затова тръгват да изпреварват в средното платно, което е за изпреварване само в посока Бургас. Тъй като има завои, те си мислят, че имат видимост и хоп - насреща количка, камионче... румънците са просто напаст лятото - пътуват по 2-3-4 коли заедно и предприемат изключително рискови изпреварвания само и само да се движат в колона един след друг... Ако караш с 90 или според условията на пътя, колкото е разрешената скорост, няма как да излетиш на никой завой, нито на някой обратен вираж... такива, дето се изкушават, те правят трагедиите. Както виждаме, много са бързали, и бързо са стигнали ... в гробищата... такава безотговорност към семейството - просто нямам думи!

Този толкова важен и натоварен път е повече от опасен. Отдавна трябваше да се опъне нов или поне да му се направи 3-та лента. Ама на кой му пука...

бабе, там има 3 ленти, поне виж снимките, преди да се олигавиш!

Сус бе, имало три ленти ! Що народ се изпотрепа на този път, а той си е все още като при бай Тошо . Магистрала с тунели трябва там, да я започват септември! Кво дрънкаме още?

Знаят хорицата, че са безнаказани тук и карат като на писта, но понякога стават грешки.

Някой е карал неправомерно в средната лента. Друго много четсо явление е да се криеш зад предната кола без мигач и газ в другото платно.

Цяло семейство си е отишло. Защо не спрат скапаните тирове поне в неделя или да отбият трафика им по друг маршрут, а не по този трагичен път на бг безумието?

Правителството и лично Бойко Борисов от години цинично и нагло лъжат, че в България ТИР-овете са спряни през почивните дни. Всеки, който се движи по пътищата на БГ вижда стотици и ТИРОВЕ всяка събота, неделя и през много от другите празници. България е единствената страна в Европа, в която могат да се видят камиони в събота и неделя ! Как е възможен такъв цинизъм ?! Това е поредната катастрофа за която вината (поради наличието на ТИРове в този почивен ден) е на наглата лъжа на ГЕРБ и премиера. Теза лъжа, която всички виждаме, че е лъжа олицетворява цялото състояние на държавата - те ни разказват, че сме в Европа и всичко е много добре и върви нагоре, а ние виждаме, че всичко се разкапва и мрем и намаляваме най-бързо в ЕС !

Вестник работническо дело го закриха преди 30 и отгоре години.... Другарю рашетниково кутевче, видно е, че никой не ви обръща внимание на пропагандата, вземете да я закриете, че така субсидията няма да ви стигне до никаде.

КОГАТО ГЕРБ ПАДНЕ /а това ще е много СКОРО / НЕ ЗАВИЖДАМ НА г-жа НИНОВА КОЛКО БАКИИ ТРЯБВА ДА ОПРАВЯ , НО ТЯ Е МЪЖКО МОМИЧЕ И ЩЕ СЕ ОПРАВИ ы НО ЩЕ ТРЯБВА ДА ХВЪРЧАТ ГЛАВИ , И ПРАВИЛНО !!!!!

лъжат щото тираджийските лобита плащат ...затова ...

Ако не е тир, ще е друга кола - така поне загиналите са само от едната кола - иначе ще се в двете. Редовно минавам по този път - лятото се кръстя, преди да тръгна. Не е проблемът в тировете, проблемът е в липсата на нерви да се кара зад някой друг по-бавно. Ей на- бързо стигали както се вижда!!

Жалко за хората. Не искам да съдя, но румънците карат много безотговорно по нашите пътища и нарушават ограниченията доста често - от личен опит.

Драги читатели, колеги, прекрасно е че има обществени медии и всеки читател може да сподели мнение. Относно размислите , които провокира в мен статията, задавам въпрос към обществеността в България. Някой смятал ли е с колко "малко" километри се е увеличила пътната мрежа в страната , с колко "малко" са се увеличили броя на планата по пътищата и с колко "много" са се увеличили пътните превозни средства от преварата '89 г., досега? Отговорът на тези въпроси, не ви ли дава известно обяснение за увеличения брой злополуки?

СДВР има статистика на сайта си. Потърди загиналите и ранените в началото на 80-теи ппследните години... Ще се изненадаш доста.

Да де ама преди 30 годнин в местт еърбеци имаше 2 мм стоманена ламарина на таблото на . Волана беше от бакелит. Колани половинтата автомобили нямаха фабрично. Това абсорбционни зони и пасивна безопасност на автомобила още не беше измислено. Затова всеки удар с над 40 км завършваше с някой в моргата.

Cheeseus

Жертвите на пътя през последното десетилетие (2010 – 2019) са значително по-малко от предходното (2000 – 2009) и са по-малко или значително по-малко спрямо всички години от 1966 г. насам. Същото важи и за ранените. Статистика от 1951 до 1015 г.: http://postradali.com/%D0%BF%D1%82%D0%BF-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ Още статистика: https://www.mvr.bg/dokkpbdp/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ubitidodnes

Това разбира се (ГЕРП) е поредната манипулация и лъжа... Статистиката след 2010 г. съдържа само починалите директно на пътия (на място) докато другата съдържа и починалите в болница. Освен това статистиката на МВР не се засича с тази на статистическият институт (на който беше наредено да махне своята). Освен това след 1990 г. производитлите на автомобили въведоха значителни технически средства за спасяваннне на живота на пътуващите (въздушни възглавници, деформиращо по предпазен начин купе, абс - система и др.) и не е коректно да правим сравнения с ладите които са автомобили от 60-те !

Джевда, нали сте наясно, че не може да се вземе току така част от обработваема земя за направа на пътища с по три ленти. Нали собствениците непрекъснато спират отчуждаването на земите им. И с право. Защото каквото и обезщетение да има, то не може да компенсира липсата й.

Жалко за комшиите, румънеца е добър турист за севрното ни черноморие. Но карат нахакано и бързо, имам представа за гонките по пътя Дуранкулак-Варна, сигурно и по-нататък е същото. Но все пак не могат да надминат по наглост родните мутроиди. Не е рядкост ситуацията двулентов път, колона от десетина коли/камиони, джигита изпреварва без да му пука, щеш не щеш отбиваш на сантиметри от канавката. Полиция няма, дреме по кръстовища да хване някой аджамия, не разбрал присветването с фаровете. А пък изпреварване в лентата за ляв завой е правило, а не изключение.

Румънеще са големи малумници по пътищата.

Мамалигите също карат безотговорно като ганьовците и това са резултатите.

Кой как карал, нещо за магистрала да кажеш?