Коментари - "Възраждане" и ИТН с предложение за нов референдум за лева | Днес.dir.bg

"Възраждане" и ИТН с предложение за нов референдум за лева

Ако се състои допитването, от партията на Слави Трифонов ще агитират да се гласува "против", но държат такова да се проведе

Обратно в новината

Коментари - "Възраждане" и ИТН с предложение за нов референдум за лева | Днес.dir.bg

Коментари

"референдумите" са анахронизъм от ранните етапи на развитие на човешкото общество. Към днешна дата, когато човешкото познание вече е профилирано - имаме юристи, лекари, инженери, икономисти, архитекти и т.н., да се "пита" народа по въпроси за които се иска специфично познание, не само е несериозно, но е и ПРЕСТЪПНО !!!

Какъв референдум бе хора? Това да не ви е демокрация? Народа има думата само веднъж - на избори. После прави каквото му се каже.

Ама защо така говорите? Управляващите редовно се допитват до хората по важните въпроси. Например, при последния референдум... кога беше не помня. Но сигурно е имало някакъв референдум. Може би за НАТО или за ЕС. Не, за тях нямаше. Обаче по важните въпроси ни питат. Като реакторите в Козлодуи да речем, или за ядрените отпадъци. Ох, и за тях нямаше. Е, не знам тогава.

Референдум за еврото сега! Тези шебеци на снимката и умствено увредените им началници чували ли са за ИПС, за икономически и фискални политики, за поети от държавата задължения за еврозоната или всичко това им е чалга работа. Да добавим и точка допълнителна към референдума: приемане на копейката вместо лева. Докато висяха като сополи в Народното събрание не разбраха ли, че България е парламентарна република и не се управлява чрез референдуми. Време е за голяма метла за целия безполезен отпадък в парламента.

ама сме усетиле че през макропруденциалната политика на сорос обществото сеньоража струва повече от отрицателната лихва Дигиталните денги тоже на Левъ/Киловатъ

Пак ли "сорос обществото" е виновно за помийната яма в която се е превърнала пРоссия ?!

сделка на Тимерманс

е поела "Държавата" без да се допитва до хората няма значение. Питйате народа и тогава евра, мевра, мъртви петродолари или крипто!!!

Възраждане е 2 сила ИТН трета Аэ че Эвроатлантика Радев не бърза за никъде с Тълкуванията на КС за эврото е политическо решение а приемането на закона за Эврото парламентарно

Докога ще ги гледаме тези малоумници в парламента ,бе ? Докога ще ръсят глупости тези ,бе ?

Това очаква от тях мУтрофанова, това очакват от тях в пРоссия, те това и правят! А една шепа малоумници си мислят, че по този начин ще "възродят" България ....

На тези двамата избирателите им са делегирали права да вземат решения, и то от името на хората пратили ги в Парламента. А видимо от позицията, те се крият зад "референдум" и отказват да представляват избирателите си. Защо получават заплати, след като не могат да представляват избирателите си, и от тяхно име да вземат решения ?!

Да си гледат Русия и да отавят делата на нашата България на българите! Тия подлоги нямат работа с нас, ние не сме Съветски роби, а горди БЪЛГАРИ!!!

Една лека подробност, пРоссия се меси в делата на България 140 години, и докато има подобни проводници на руския интерес като тези двамата, то винаги ще сме на последните места в Европа по стандарт и качество на живот.

Отдавна не сте руски роби, а американски. Пуснете си телевизорите - там американските филми и музика спират само за новините и за някоя ТВ игра. Бойко и Кирчо редовно претичват до Посолството за инструктаж.

Ами като не ти харесва, що не си биеш камшика от "американска" България, и не се спасиш в "независима" пРоссия ???? Що бе, лешпер ???

пак на бинго Паричния агрегат М1 е 29 649 654 хил.лв. https://www.bnb.bg/Statistics/StBNBBalances/StBalancesIssueDepartment/StBIDWeekly/index.htm

Масова и касова приватизация първото е като национализацията в Германия на Uniper: Accelerating the energy transition Така се боядисва социалистическата собственост товарищи соросоиди Капитала се движи от нетърпеливите към търпеливите според баче Оракула от Омаха

Уорън - Систематично Отказва да участва в каквото и да е отн. Оценка (неща…риск…и тн) у Нас….(едва ли случайно ;-) …вероятно - Първо - Би следвало Сами да Си Изправим нещата, поне Базово…

Втрещително. …Е, та Още ли ще Ми се цупите отн. ЗА РеИнженерингЪТ+НовНюрнберг, Колеги ?

да видим кой ще устиска на ЛевЪ ъ

Тези двамата екземпляри от снимката към статията, защо не пробват да се лекуват чрез референдум?! Защо, когато се разболеят, ходят на лекар, тоест посещават специалист с познания в дадена област, а в същото време искат да "питат" тълпата, по тема за която е неопходимо познание. И още нещо, самото им предложение за референдум, ги освобождава от депутатски задължения. Това е така, защото Представителната демокрация е форма на държавно управление, основавана на принципа за избор на политици, които представляват народа. А тези двамата не желаят да представляват народа, и прехвърлят отговорността, делегирана им от народа, обратно на избирателите, като ги карат да гласуват на референдуми. След като не могат да представляват избирателите си, и от тяхно име да вземат решения, то е редно да напуснат Парламента.

Това е дребен въпрос! Същественият референдум ще бъде, искате ли да не се пращат данъци и осигуровки!

и защо точно до 2043г., а не до 2042г. или 2044г.? Или примерно до 2099г.? И догодина или следващата, ако някой пак събере подписи, пак ли ще ходим на референдум?

Допреди 6 месеца бях твърдо убеден, че еврото е по-добрият вариант за платежно средство, но оттогава се случиха доста притеснителни неща из Европа (като например последните избори във Франция и предстоящото идване на комунистите на власт там). Бъдещето на ЕС не е розово и бързата ни финансова интеграция там може да ни влоши собственото положение в близко бъдеще. Европа е най-губещия регион вследствие на войната в Украйна, докато Китай и Индия се възползват от нея и икономиките им увеличават конкурентноспособността си. Това е допънителен негативен ефект върху Европа. Вече не съм оня еврооптимист, който бях в продължение на 20 години. Ковида показа, че когато дойде голяма беда, всеки гледа да спаси себе си и не му пука за никой друг. Съюза е само дотам докато "блажиш" от него.

Како или чичо- написал си страшни глупости. Ама страшни

Има такъв момент и затова законодателят мъдро е отсъдил, по финансовата политика не може да се провежда референдум! За нея се изискват специализирани познания.

Загубите или печалбите за които пишеш се мерят в пари, в случаят Евро или долари... Ако тези валути се сринат в какво ще измериш нещата за които говориш в домати и краставици ли? Така че еврото е много по-стабилно в сравнение с лева. Затова хората гледат кое е по-стабилно и за жалост това не е левът както си мислиш!

Ако въведем официално ЕВРОТО фактически излизаме от Валутният борд и България ще може да увеличи поне тройно всички пенсии - примерно ако до момента сте земали 550 лева - пенсията ви ще стане 800 евра. Защото ще се освободят милиярди Евра които БНБ в момента ги държи като обезпечение на лева. Освен това ще взема и много по-лесно и бързо кредити от ЕЦБ.

Що да не ги увеличи десеторно, а господине ?

Борбата с приемането на еврото не е за вдигане на пенсии и заплати на народа,с влизането в еврозоната ще падне валутният борд и 70 милиарда които са гаранция за съществуването на борда ще се освободят ,една част от тях отиват в ЕЦБ а другата част остават за харчене .Ей за тва е борбата кой ще е на власт за да ги харчи тия пари,боли ги к..а политиците какви заплати и пенсии взима народа .

това 70 милиарда рубли ли са? защото такъв резерв не съм чувал да е имало някога

Официалната валита в България рубли ли е ,или си задаваш глупави въпроси по инерция?И това че ти не си чувал значи че ги няма,значи че си нямаш понятие от финанси .Тия 70 милиарда са гаранцията да съществува валутния борд.

Слави, какво стана с мажоритарните избори ? Защо не инициираш едно референдумче и по този въпрос или те е страх, че никой от партийката ти няма да влезе в парламента.

да оди заместник на Главчев и Калин Христов да застъпа на негово место А не да разправя че бившия подуправител на емисионно бил срещу "влизането в Эврото" Като гледам са напраскали 2 млрд орехова шума да ни къносват като побелеем Да и имам "терминологията на Эвроатлантиците"

Че някой да му каже браво!

Подкрепям ИТН, но смятам че запазването на лева е грешка. На запад не знаят коя ни е валутата, изписват я като БГН от Булгариан Натионал къренси , тоест тя освен че пробита е също изключително непопулярна. Считам че ще имаме повече ползи от еврото със зпазване на борда.

Боже, прибери си версиите и техните избиратели!

Тия дето най-реват против еврото, ама щото искали левът да е независим, разбираш ли.....ако утре се проведе референдум да се въведе рублата 100% ще гласуват ЗА

евтаназия за тия два отбора!

Отдавна знаех че във ВЪЗРАЖДАНЕ са събрани само тъпанари но за хората на Славчо и Тоши МАЙМУНЯКА не бях сигурен. Български лев няма откак Стефан Софиянски въведе Валутният борд и го закова за германската марка. За да има ЛЕВ това значи че БНБ може да напечата левове колкото тя иска. А сега в момента БНБ не може да направи това. Може да напечата не повече от наличните запаси в евро. Демек България така или иначе е въвела еврото. Преди тов Луканов Беров и Жан Виденов печатаха в неограничени количества левове- колкото им трябваха - толко и печатаха. Тогава имахме САМОСТОЯТЕЛЕН български лев. Най-смешното е че именно наркомана Трифонов тогава скачаше на Жан Виденов. А сега иска да върне каквото е било при Виденов.

Депутатите да се организират в нови парламентарни групи: тъпи - %, много тъпи - %, идиоти - %, полуидиоти - %, ненормални - % Мнозинството да направят коалиция и да управляват.

Вие представяте ли си всяка неделя на референдум. Може и по-често, ако въпросите са повече. Тръгваш на работа и хвърляш една бюлетина. В такъв случай за какво са ни идиотите в парламента ?

Български лев такова нещо няма от 1997г. когато БСП фалираха държавата и убиха лева. От тогава БГ валутата е Дойчмарки (до 2001г.) после евро. Левът от тогава до ден днешен (и в обозримото бъдеще) представлява 0,51 евро Референдума го проведоха 1996-97г. Жан Виденов и сие само че не питаха народа :–)

Ха, Дългия и онзи с късата кой ЛЕВ ще канонизират ? Златния ЛЕВ на Царство България, или поне три пъти девалвиралия комунистически , хм, лев... Едната девалвация беше през 1962, другата при Виденов - 1000 кинти за един кинт/лев с извинение.

народът не се вълнува ,че безпишковото прасе Манолчо иска евра.

Що депозитите са четири към едно спрямо шумата в обръщение Къ ша излезнат обратно на 1.95583 Да сурнем борда през закон за еврото А эвроатлантици

Може ли данните?

Срамувам се че гласувах за ИТН. А кога ще питате хората за броя на депутатите?

Като ще правите референдум за лева, направете и за статута на държавното управление, стига с тая парлама република!

Народа изгони Чалгарите от телевизионния екран а те влязоха в парламента да го облъчват с популизъм.

За какво са ни референдуми от ИТН след като те обещаха някои неща спечелиха изборите и веднага се отметнаха от тях. ни субсидиите намалиха ни мажоритарен вот приложиха нищо. Та за какво са ни тия референдуми? Май само се чудят за какво да точат пари тия.

Прегръдката с Възраждане и Алтернатива за Германия е токсична. Токсична е в Европа, токсична е и у нас.

Само Възраждане, Алтертнатива за Германия, Льо Пен, Мелъни! Всички евроатлантици на клада или гилотина!

Кое е оцеляло бре, той лева е вързан за еврото от 26 години, ако е до народа цар Путлер да дойде, то за референдум трябва и народ с образование да има, а българския народ е масово неук

Подкрепям напълно идеята ДА НЕ СЕ ПРИЕМА еврото в България. Защо да се отказваме от българския лев?, та той е оцелял толкова векове. . . Това е нашата национална валута!!!

То ти тия векове за нищо ги нямаш май :))) Е колко века да е оцелял българският лев от Освобождението до сега - 100 века ? :)))

нИ можИ! Имам кутии от обувки и чуваши с пари в КЕШ и нЕма ви ги дам през банката да ми ги крадетИ!

Дания, Швеция, Чехия, Полша, Унгария и Румъния все още ползват тяхните се национални валути. Те се предполага, че също имат присъединтелни договри, така че да не се оправдават господата от НС с некъв си договор. Кои сте вие, та да решавате вместо цял народ коя ще валутата му бе, келеши?????

Референдууум..

И как точно ще се прави референдум за лева, след като българска парична единица не съществува от повече от четвърт век? БНБ не може да провежда монетарна политика, съответно да регулира паричната маса в обръщение, което означава, че ние нямаме собствена валута. Банкнотата в джоба ни, на която пише "лев" е дериват на еврото. Референдум можеха да правят хърватите, защото имаха собствена валута - куна - или гърците с тяхната драхма. Ние нямаме своя валута от края на миналия век. Да не говорим, че за да обезпечаваме борда държим около 20 млрд. евро, които могат да бъдат ползвани след приемане на еврото - за плащане на държавен дълг, реформи и пр. А на всичко отгоре 75% от бизнеса ни е свързан с държави, които ползват еврото. Аман от популисти!

Докато има такива илитерати със самочувствие но небесата, които не знаят разликата между обрЪщение и обраАщение, но коментират финансови и икономически теми, като от последна инстанция, е безпредметно да има изобще референдуми. Некъпан, но напрафюмиран крал с перука е идеалът за вас.

По подписани международни договори не може да има референдуми. Напускаме ЕС и НАТО и може да си правим каквито искаме референдуми.

подписаните договори кога са пречели на НАТО да се разширява на изток? Така и при нас може да стане.

Айдееее тия почнаха предизборно с простотиите... Асан-Роналдо и Розалия от Столипиново , дето не могат да си напишат името, и те ще решават за евро .. Тва да не ви е Швейцария , бе .....то 60% от населението нямат елементарна финансова култура и се водят по пророчествата на Баба Ванга или си дават парите по ходжи и врачки , тея популисти ще разчитат на тях да решават за еврото

Така нареченото „доизгаряне“ на второстепенни актиниди в „бърз“ реактор е следващата стъпка на руската ядрена индустрия в затварянето на ядрения горивен цикъл. Под въздействието на бързи неутрони те ще бъдат разделени на елементи, които представляват много по-малка потенциална опасност“, обяснява Росенергоатом.

руснаците вече са намерили начин да преработват отработено ядрено гориво и да го вкарват пак в ядрения цикъл. Не съм наясно с подробности, но по този начин почти не остава отпадък (или ако остава - той е много малко и много слабо радиоактивен).

Кой допусна тези безумно прости хора в парламента ?

Безумно простите им избиратели !

За какво са ни тогава партии, министри, политици и депутати, щом всичко мое да се реши с референдумче?? Народа да кажел за това, да кажел за онова. Ами направо да си направим 1 страница на ,,Народа'' във Фесйбук и да гласуваме референдуми с плюсчета и минусчета и 1 там да има да ни представлява пред другите държави само да подписва каквото ние хората сме му наредили по фейсбука

нещо против ли имаш?! Преди няколко хиляди години, когато се е създавала републиката като идея това е била целта. Ако са имали тогава фейсбук е нямало да има причина да пращат народни представители в парламанет. Просто комуникационните технологии не са били развити и това е единствената причина да имаме "народни представители" Сега няма нужда, защото може да се пита народа директно за всичко. Предполагам сега ти се изясни.

Да направим референдум дали Слави Трифонов певец на мутрите и баш чегъртача на републиката трябва да прати македонски космонавт в космоса или български.

Идиотите се обединяват с олигофрените, остава да извикате и "полковника" и неговия приятел "фараона" и картинката ше е пълна.

Това трябваше да го направите веднага след като предишния беше отхвърлен.

Резултатите от референдума ще дадат отговор на въпроса дали има смисъл да се емигрира. Ако референдума мине - емиграция, тази държава ще бъде закопана от простолюдието си и мераците на проруските пионки. Ако еврото се приеме - оставаме в Бхъглария, има смисъл да се продължава да създаваме неща за тази държава.

съм да влезем в Еврозоната, но заедно с Дания, Швейцария и Швеция. Няма лабаво.

видяла жабата , че подковават коня и тя вдигнала крак....:))) И твойте разсъждения и сравнения са на това ниво..

До там ли я докарахте бе чалгари ? :) хахахахахахахахахахаха Да се обединявате с Костя-късака :) хахахахахахаха Много е изгладнял учиндолския явно :) мухахахахахахахахахаха

Коментари - "Възраждане" и ИТН с предложение за нов референдум за лева | Днес.dir.bg

"Възраждане" и ИТН с предложение за нов референдум за лева

Ако се състои допитването, от партията на Слави Трифонов ще агитират да се гласува "против", но държат такова да се проведе

Обратно в новината

Коментари - "Възраждане" и ИТН с предложение за нов референдум за лева | Днес.dir.bg

Коментари

"референдумите" са анахронизъм от ранните етапи на развитие на човешкото общество. Към днешна дата, когато човешкото познание вече е профилирано - имаме юристи, лекари, инженери, икономисти, архитекти и т.н., да се "пита" народа по въпроси за които се иска специфично познание, не само е несериозно, но е и ПРЕСТЪПНО !!!

Какъв референдум бе хора? Това да не ви е демокрация? Народа има думата само веднъж - на избори. После прави каквото му се каже.

Ама защо така говорите? Управляващите редовно се допитват до хората по важните въпроси. Например, при последния референдум... кога беше не помня. Но сигурно е имало някакъв референдум. Може би за НАТО или за ЕС. Не, за тях нямаше. Обаче по важните въпроси ни питат. Като реакторите в Козлодуи да речем, или за ядрените отпадъци. Ох, и за тях нямаше. Е, не знам тогава.

Референдум за еврото сега! Тези шебеци на снимката и умствено увредените им началници чували ли са за ИПС, за икономически и фискални политики, за поети от държавата задължения за еврозоната или всичко това им е чалга работа. Да добавим и точка допълнителна към референдума: приемане на копейката вместо лева. Докато висяха като сополи в Народното събрание не разбраха ли, че България е парламентарна република и не се управлява чрез референдуми. Време е за голяма метла за целия безполезен отпадък в парламента.

ама сме усетиле че през макропруденциалната политика на сорос обществото сеньоража струва повече от отрицателната лихва Дигиталните денги тоже на Левъ/Киловатъ

Пак ли "сорос обществото" е виновно за помийната яма в която се е превърнала пРоссия ?!

сделка на Тимерманс

е поела "Държавата" без да се допитва до хората няма значение. Питйате народа и тогава евра, мевра, мъртви петродолари или крипто!!!

Възраждане е 2 сила ИТН трета Аэ че Эвроатлантика Радев не бърза за никъде с Тълкуванията на КС за эврото е политическо решение а приемането на закона за Эврото парламентарно

Докога ще ги гледаме тези малоумници в парламента ,бе ? Докога ще ръсят глупости тези ,бе ?

Това очаква от тях мУтрофанова, това очакват от тях в пРоссия, те това и правят! А една шепа малоумници си мислят, че по този начин ще "възродят" България ....

На тези двамата избирателите им са делегирали права да вземат решения, и то от името на хората пратили ги в Парламента. А видимо от позицията, те се крият зад "референдум" и отказват да представляват избирателите си. Защо получават заплати, след като не могат да представляват избирателите си, и от тяхно име да вземат решения ?!

Да си гледат Русия и да отавят делата на нашата България на българите! Тия подлоги нямат работа с нас, ние не сме Съветски роби, а горди БЪЛГАРИ!!!

Една лека подробност, пРоссия се меси в делата на България 140 години, и докато има подобни проводници на руския интерес като тези двамата, то винаги ще сме на последните места в Европа по стандарт и качество на живот.

Отдавна не сте руски роби, а американски. Пуснете си телевизорите - там американските филми и музика спират само за новините и за някоя ТВ игра. Бойко и Кирчо редовно претичват до Посолството за инструктаж.

Ами като не ти харесва, що не си биеш камшика от "американска" България, и не се спасиш в "независима" пРоссия ???? Що бе, лешпер ???

пак на бинго Паричния агрегат М1 е 29 649 654 хил.лв. https://www.bnb.bg/Statistics/StBNBBalances/StBalancesIssueDepartment/StBIDWeekly/index.htm

Масова и касова приватизация първото е като национализацията в Германия на Uniper: Accelerating the energy transition Така се боядисва социалистическата собственост товарищи соросоиди Капитала се движи от нетърпеливите към търпеливите според баче Оракула от Омаха

Уорън - Систематично Отказва да участва в каквото и да е отн. Оценка (неща…риск…и тн) у Нас….(едва ли случайно ;-) …вероятно - Първо - Би следвало Сами да Си Изправим нещата, поне Базово…

Втрещително. …Е, та Още ли ще Ми се цупите отн. ЗА РеИнженерингЪТ+НовНюрнберг, Колеги ?

да видим кой ще устиска на ЛевЪ ъ

Тези двамата екземпляри от снимката към статията, защо не пробват да се лекуват чрез референдум?! Защо, когато се разболеят, ходят на лекар, тоест посещават специалист с познания в дадена област, а в същото време искат да "питат" тълпата, по тема за която е неопходимо познание. И още нещо, самото им предложение за референдум, ги освобождава от депутатски задължения. Това е така, защото Представителната демокрация е форма на държавно управление, основавана на принципа за избор на политици, които представляват народа. А тези двамата не желаят да представляват народа, и прехвърлят отговорността, делегирана им от народа, обратно на избирателите, като ги карат да гласуват на референдуми. След като не могат да представляват избирателите си, и от тяхно име да вземат решения, то е редно да напуснат Парламента.

Това е дребен въпрос! Същественият референдум ще бъде, искате ли да не се пращат данъци и осигуровки!

и защо точно до 2043г., а не до 2042г. или 2044г.? Или примерно до 2099г.? И догодина или следващата, ако някой пак събере подписи, пак ли ще ходим на референдум?

Допреди 6 месеца бях твърдо убеден, че еврото е по-добрият вариант за платежно средство, но оттогава се случиха доста притеснителни неща из Европа (като например последните избори във Франция и предстоящото идване на комунистите на власт там). Бъдещето на ЕС не е розово и бързата ни финансова интеграция там може да ни влоши собственото положение в близко бъдеще. Европа е най-губещия регион вследствие на войната в Украйна, докато Китай и Индия се възползват от нея и икономиките им увеличават конкурентноспособността си. Това е допънителен негативен ефект върху Европа. Вече не съм оня еврооптимист, който бях в продължение на 20 години. Ковида показа, че когато дойде голяма беда, всеки гледа да спаси себе си и не му пука за никой друг. Съюза е само дотам докато "блажиш" от него.

Како или чичо- написал си страшни глупости. Ама страшни

Има такъв момент и затова законодателят мъдро е отсъдил, по финансовата политика не може да се провежда референдум! За нея се изискват специализирани познания.

Загубите или печалбите за които пишеш се мерят в пари, в случаят Евро или долари... Ако тези валути се сринат в какво ще измериш нещата за които говориш в домати и краставици ли? Така че еврото е много по-стабилно в сравнение с лева. Затова хората гледат кое е по-стабилно и за жалост това не е левът както си мислиш!

Ако въведем официално ЕВРОТО фактически излизаме от Валутният борд и България ще може да увеличи поне тройно всички пенсии - примерно ако до момента сте земали 550 лева - пенсията ви ще стане 800 евра. Защото ще се освободят милиярди Евра които БНБ в момента ги държи като обезпечение на лева. Освен това ще взема и много по-лесно и бързо кредити от ЕЦБ.

Що да не ги увеличи десеторно, а господине ?

Борбата с приемането на еврото не е за вдигане на пенсии и заплати на народа,с влизането в еврозоната ще падне валутният борд и 70 милиарда които са гаранция за съществуването на борда ще се освободят ,една част от тях отиват в ЕЦБ а другата част остават за харчене .Ей за тва е борбата кой ще е на власт за да ги харчи тия пари,боли ги к..а политиците какви заплати и пенсии взима народа .

това 70 милиарда рубли ли са? защото такъв резерв не съм чувал да е имало някога

Официалната валита в България рубли ли е ,или си задаваш глупави въпроси по инерция?И това че ти не си чувал значи че ги няма,значи че си нямаш понятие от финанси .Тия 70 милиарда са гаранцията да съществува валутния борд.

Слави, какво стана с мажоритарните избори ? Защо не инициираш едно референдумче и по този въпрос или те е страх, че никой от партийката ти няма да влезе в парламента.

да оди заместник на Главчев и Калин Христов да застъпа на негово место А не да разправя че бившия подуправител на емисионно бил срещу "влизането в Эврото" Като гледам са напраскали 2 млрд орехова шума да ни къносват като побелеем Да и имам "терминологията на Эвроатлантиците"

Че някой да му каже браво!

Подкрепям ИТН, но смятам че запазването на лева е грешка. На запад не знаят коя ни е валутата, изписват я като БГН от Булгариан Натионал къренси , тоест тя освен че пробита е също изключително непопулярна. Считам че ще имаме повече ползи от еврото със зпазване на борда.

Боже, прибери си версиите и техните избиратели!

Тия дето най-реват против еврото, ама щото искали левът да е независим, разбираш ли.....ако утре се проведе референдум да се въведе рублата 100% ще гласуват ЗА

евтаназия за тия два отбора!

Отдавна знаех че във ВЪЗРАЖДАНЕ са събрани само тъпанари но за хората на Славчо и Тоши МАЙМУНЯКА не бях сигурен. Български лев няма откак Стефан Софиянски въведе Валутният борд и го закова за германската марка. За да има ЛЕВ това значи че БНБ може да напечата левове колкото тя иска. А сега в момента БНБ не може да направи това. Може да напечата не повече от наличните запаси в евро. Демек България така или иначе е въвела еврото. Преди тов Луканов Беров и Жан Виденов печатаха в неограничени количества левове- колкото им трябваха - толко и печатаха. Тогава имахме САМОСТОЯТЕЛЕН български лев. Най-смешното е че именно наркомана Трифонов тогава скачаше на Жан Виденов. А сега иска да върне каквото е било при Виденов.

Депутатите да се организират в нови парламентарни групи: тъпи - %, много тъпи - %, идиоти - %, полуидиоти - %, ненормални - % Мнозинството да направят коалиция и да управляват.

Вие представяте ли си всяка неделя на референдум. Може и по-често, ако въпросите са повече. Тръгваш на работа и хвърляш една бюлетина. В такъв случай за какво са ни идиотите в парламента ?

Български лев такова нещо няма от 1997г. когато БСП фалираха държавата и убиха лева. От тогава БГ валутата е Дойчмарки (до 2001г.) после евро. Левът от тогава до ден днешен (и в обозримото бъдеще) представлява 0,51 евро Референдума го проведоха 1996-97г. Жан Виденов и сие само че не питаха народа :–)

Ха, Дългия и онзи с късата кой ЛЕВ ще канонизират ? Златния ЛЕВ на Царство България, или поне три пъти девалвиралия комунистически , хм, лев... Едната девалвация беше през 1962, другата при Виденов - 1000 кинти за един кинт/лев с извинение.

народът не се вълнува ,че безпишковото прасе Манолчо иска евра.

Що депозитите са четири към едно спрямо шумата в обръщение Къ ша излезнат обратно на 1.95583 Да сурнем борда през закон за еврото А эвроатлантици

Може ли данните?

Срамувам се че гласувах за ИТН. А кога ще питате хората за броя на депутатите?

Като ще правите референдум за лева, направете и за статута на държавното управление, стига с тая парлама република!

Народа изгони Чалгарите от телевизионния екран а те влязоха в парламента да го облъчват с популизъм.

За какво са ни референдуми от ИТН след като те обещаха някои неща спечелиха изборите и веднага се отметнаха от тях. ни субсидиите намалиха ни мажоритарен вот приложиха нищо. Та за какво са ни тия референдуми? Май само се чудят за какво да точат пари тия.

Прегръдката с Възраждане и Алтернатива за Германия е токсична. Токсична е в Европа, токсична е и у нас.

Само Възраждане, Алтертнатива за Германия, Льо Пен, Мелъни! Всички евроатлантици на клада или гилотина!

Кое е оцеляло бре, той лева е вързан за еврото от 26 години, ако е до народа цар Путлер да дойде, то за референдум трябва и народ с образование да има, а българския народ е масово неук

Подкрепям напълно идеята ДА НЕ СЕ ПРИЕМА еврото в България. Защо да се отказваме от българския лев?, та той е оцелял толкова векове. . . Това е нашата национална валута!!!

То ти тия векове за нищо ги нямаш май :))) Е колко века да е оцелял българският лев от Освобождението до сега - 100 века ? :)))

нИ можИ! Имам кутии от обувки и чуваши с пари в КЕШ и нЕма ви ги дам през банката да ми ги крадетИ!

Дания, Швеция, Чехия, Полша, Унгария и Румъния все още ползват тяхните се национални валути. Те се предполага, че също имат присъединтелни договри, така че да не се оправдават господата от НС с некъв си договор. Кои сте вие, та да решавате вместо цял народ коя ще валутата му бе, келеши?????

Референдууум..

И как точно ще се прави референдум за лева, след като българска парична единица не съществува от повече от четвърт век? БНБ не може да провежда монетарна политика, съответно да регулира паричната маса в обръщение, което означава, че ние нямаме собствена валута. Банкнотата в джоба ни, на която пише "лев" е дериват на еврото. Референдум можеха да правят хърватите, защото имаха собствена валута - куна - или гърците с тяхната драхма. Ние нямаме своя валута от края на миналия век. Да не говорим, че за да обезпечаваме борда държим около 20 млрд. евро, които могат да бъдат ползвани след приемане на еврото - за плащане на държавен дълг, реформи и пр. А на всичко отгоре 75% от бизнеса ни е свързан с държави, които ползват еврото. Аман от популисти!

Докато има такива илитерати със самочувствие но небесата, които не знаят разликата между обрЪщение и обраАщение, но коментират финансови и икономически теми, като от последна инстанция, е безпредметно да има изобще референдуми. Некъпан, но напрафюмиран крал с перука е идеалът за вас.

По подписани международни договори не може да има референдуми. Напускаме ЕС и НАТО и може да си правим каквито искаме референдуми.

подписаните договори кога са пречели на НАТО да се разширява на изток? Така и при нас може да стане.

Айдееее тия почнаха предизборно с простотиите... Асан-Роналдо и Розалия от Столипиново , дето не могат да си напишат името, и те ще решават за евро .. Тва да не ви е Швейцария , бе .....то 60% от населението нямат елементарна финансова култура и се водят по пророчествата на Баба Ванга или си дават парите по ходжи и врачки , тея популисти ще разчитат на тях да решават за еврото

Така нареченото „доизгаряне“ на второстепенни актиниди в „бърз“ реактор е следващата стъпка на руската ядрена индустрия в затварянето на ядрения горивен цикъл. Под въздействието на бързи неутрони те ще бъдат разделени на елементи, които представляват много по-малка потенциална опасност“, обяснява Росенергоатом.

руснаците вече са намерили начин да преработват отработено ядрено гориво и да го вкарват пак в ядрения цикъл. Не съм наясно с подробности, но по този начин почти не остава отпадък (или ако остава - той е много малко и много слабо радиоактивен).

Кой допусна тези безумно прости хора в парламента ?

Безумно простите им избиратели !

За какво са ни тогава партии, министри, политици и депутати, щом всичко мое да се реши с референдумче?? Народа да кажел за това, да кажел за онова. Ами направо да си направим 1 страница на ,,Народа'' във Фесйбук и да гласуваме референдуми с плюсчета и минусчета и 1 там да има да ни представлява пред другите държави само да подписва каквото ние хората сме му наредили по фейсбука

нещо против ли имаш?! Преди няколко хиляди години, когато се е създавала републиката като идея това е била целта. Ако са имали тогава фейсбук е нямало да има причина да пращат народни представители в парламанет. Просто комуникационните технологии не са били развити и това е единствената причина да имаме "народни представители" Сега няма нужда, защото може да се пита народа директно за всичко. Предполагам сега ти се изясни.

Да направим референдум дали Слави Трифонов певец на мутрите и баш чегъртача на републиката трябва да прати македонски космонавт в космоса или български.

Идиотите се обединяват с олигофрените, остава да извикате и "полковника" и неговия приятел "фараона" и картинката ше е пълна.

Това трябваше да го направите веднага след като предишния беше отхвърлен.

Резултатите от референдума ще дадат отговор на въпроса дали има смисъл да се емигрира. Ако референдума мине - емиграция, тази държава ще бъде закопана от простолюдието си и мераците на проруските пионки. Ако еврото се приеме - оставаме в Бхъглария, има смисъл да се продължава да създаваме неща за тази държава.

съм да влезем в Еврозоната, но заедно с Дания, Швейцария и Швеция. Няма лабаво.

видяла жабата , че подковават коня и тя вдигнала крак....:))) И твойте разсъждения и сравнения са на това ниво..

До там ли я докарахте бе чалгари ? :) хахахахахахахахахахаха Да се обединявате с Костя-късака :) хахахахахахаха Много е изгладнял учиндолския явно :) мухахахахахахахахахаха