Коментари - Възрастна жена загина, а двама са в болница след пожар в столичния квартал "Лозенец" (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Възрастните софиянци в Лозенец починаха, синовете и дъщерите им се изнесоха в ЕС и Америка, жилищата се изкупуват от селяндури / чукундури, които продават нивите и къщите на тейковците и купуват коли и апартаменти, пред вратите на които си изуват папуците. София се напълни със смърдящи селски галфони и мангали…

Шибани селяндури, Лозенец не е жилищен панелен комплекс като вашите гета Младост, Люлин, Ооо Беля…а стар квартал.

Някъде през 1980-те, в Лозенец, в средния от трите апартамента на третия етаж на четириетажен тухлен блок старец заспал пред включения си лампов телевизор и не усетил кога телевизорът пламва, кога и околната покъщнина пламва, а дано не е усетил и кога животът го напуска. Жена му спяла в съседната стая, събудила се от от нахлуващия дим, защурала се из апартамента в паника, надишала се с горещите газове, пламъците я подгонили навън и по стълбите изскочила на улицата, а десетина минути по-късно първата линейка я откарва в болница, защото видимо била зле. На следващия ден починала. На четвъртия етаж, в източния апартамент живеели две семейства - старите, заедно с дъщерята и зетя. Когато някой от тях, вероятно усетил миризмата на пожара, отворил вратата на апартамента, димът от стълбището намерил изход нагоре и нахлул при тях и нататък през отворената може би врата на балкона. Майката и дъщерята хукнали надолу по стълбите през дима и бликащите от горящия апартамент пламъци, стигнали до улицата, а следващите линейки ги откарали в болница. И двете починали на следващия ден. Бащата си останал в апартамента и там се задушил от дима. Зетят постъпил на пръв поглед най-правилно - излязъл на балкона. Нататък, обаче, паниката взела своето - в желание да слезе някак на улицата, зетят се хванал за провесен покрай балкона кабел на покривна телевизионна антена и заслизал ... Малко по-късно го прибрали разбит и мъртъв, стиснал здраво изтръгнатия кабел. Шест жертви ... В средния апартамент на четвъртия етаж живеещата в него самотна старица просто излязла на балкона си и дълго стояла там. Въздухът бил примесен с дим, но това не бил горещият дим от стълбището. Плочата под босите й крака била много гореща и стъпалата й доста пострадали от това. От балкона я свалили пожарникарите със стълба. В болницата оправили стъпалата й, а странният й унес вероятно счели за нейна особеност. Тя починала около две седмици след пожара. В информациите за него тя не била в числото на жертвите. Ако не се бях оженил година преди тези трагични събития и станал за кратко време „поканен“ зет, щях да живея на втория етаж на този блок и щях да бъда непосредствен свидетел. Първият и вторият етажи бяха пощадени от пожара. А семейството от западния апартамент на четвъртия етаж било по това време за кратко в друго свое жилище някъде из провинцията, но повече не се появило в лозенския си апартамент.

Много странно, наистина ... Има предване в тубата за подобни явления (става въпрос за Украйна) - винаги викат екстрасенси по такива поводи... На място на сегашните живущи - ще извикам поп да прикади и прочете определени молитви и да поръси със светена вода. На Вас и на останалите живи от входа - ще препоръчам - на този ден винаги на правите курбан за здраве ...

Семейството от западния апартамент на четвъртия етаж - много добре е направило, че повече не се е появило в лозенския си апартамент. може би знаят защо. Има някаква предистория там, просто трябва да се разпитат по- старите, ако са живи ... История, свързана с това на какво място е построен блокът, история, свързана с жертвите и по- конкректно със семейството, от където е тръгнал пожарът. Другите жертви имали ли са някаква връзка с това семейство, в какви отношения са били ... Отварям скоба, че не твърдя, че всички пожари имат подобно следствие, но тук всичко е много странно ...

Сега е моментът за апартамента.

ти луд ли си

че няма жертви

един починал какво е

Софииските мангали,още се греят с газови бутилки,о ужас!!!!!!!!

Е то не може всички да имат мини-ядрени реактори на стари автомобилни гуми.

В Лозенец мангали нямаме засега. Виж селтаци като теб се понавъдиха доста в последните години.

Кой използва газови бутилки през 21-ви век ? Нямате ли електричество, парно ??? И това било София, столица ???????

Хора, за които след санкциите срещу Русия литър мляко стана по - скъп от литър бензин. Които нямат пари за лекарства, храна и енергия.

Аз ползвам. Барбекюто не работи на пара.

Манипулацията е в ход, БТВ = газова бутилка, първо това се акцентира, катастрофа, пожар има ли, първо се говори от медиите за газова бутилка. Тя може да е в гаража, нмазето, тавана обаче, за да се плаши населението се акцентира на- газова бутилка. Предполагам ще ме изтрият. за да вървят манипулациите !

Лозенчанин? Т.е. шопец.

Живея в съседен блок, чу се сериозна експлозия, прозорците ни се разтресоха, явно гръмна газова бутилка.

Как не вдянахте, че газови бутилки не гърмят, а гърми изпуснатия в стаятаб газ вследствие неграмотно боравене с уреда. Едно време се ходеше на курс преди да ти продадат бутилка.

Според снимката реших че новината е от украината. Лека и пръст на жената.

Добре, че не е "саниран" с горима изолация , защото щяха да се запалят доста съседни апартаменти.

И как са стигнали пожарните до огъня? Лозенец е така тежко бетониран, че и хората трябва да се поизвъртат като се разминават.

там още са си добре.

Казвах ви аз, че ще горите като факли в тая ШОПландия като дойде отоплителния сезон, щото то съседа отгоре като си е усвоил комина и като палнеш едно огънче в коптора в Шопия и изгориш като циганин на електрически стълб. Де го Бае Ганя таксиджията за бърз коментар по темата от жълтопветния квартал Разсадника? Отдавна не съм го мяркал тук. Да не е изголрял и той вече? Пропуснал съм новините кога се е подпалил.

Пожарът не е тръгнал от комин.

Ти на северозападнал ли акъл ще даваш.

От газова бутилка тръгва взрив ,а не огън!

Сийке, комшийке, а след този зрив виждала ли си как гори огъня. Или само си чула отдалече "БУМ" и стана експерт?

Set the world on fire

I''ll do anything to be the one.