Фотоволтаиците: По-скъпият ток няма да е по вина на ВЕИ

Меглена Русенова, председател на Българска фотоволтаична асоциация, определи като спекулации твърденията, че ВЕИ ще бъдат виновни за поскъпването на тока.

Обратно в новината

Коментари - Фотоволтаиците: По-скъпият ток няма да е по вина на ВЕИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не стига, че им дават по ОП пари да си направят централката, но им наливат и допълнително пари за сметка на изстрадалия български народ. Всеки от тях е свързан с видни политици, защото току-така не се дават разрешения и не се осигуряват такива печалби!

Вчера го казаха в едно студио! ВЕИ произвеждат 10% от токо нерегулярно ,но взимат 30% от приходите на НЕК!!!

Каква е разликата между Организираната Престъпна Група - Топлофикация и ВЕИ-тата и ЕРП-тата? Познайте от 3 пъти. Ми никаква!

Нерегламентирана държавна помощ единствено е създадената от ВЕИ лобистите система за изкупуване на ВЕИ тока на ПРЕференциални цени в противоречие на чл. 19 на Конституцията! Така че тази "кукла" да не ми прави пропаганда и да опитва да промива мозъците! През ВЕИ държавата се източва с 2 милиона лв на ден. Това бе публикувано и доказано стотици пъти. За 4 години са натрупани тези 3,9 милиарда лева дупка в НЕК! Това е именно заради ВЕИтата и ТЕЦовете на Костов! А сега с Уестингхаус на двойно завишена цена, ще става още по-зле! Така че, другари мутри, приберете си "куклата", че да не я псуваме така често по форумите, че току виж, утре вместо псувни пуснем един пулемьот срещу вас.

Милички ми герберунгели,много се натискате да управлявате и сигурно има голям келипир , да ви кажа ,че ако увеличите цената на тока , а от там на всичко останало ,ви чака гореща зима и много ще ви запари под краката.Много внимавайте ,милички.Ножът е стигнал до кокала .

Бихте ли оповестили от МИЕ кои са монополистите на зелената енергия за да разбере матриала кои мутри го обира и дере по две кожи на месец ,че и повече.Каква е собствеността на Бориславова и и нейния антураж, Корумбашев кокво е участието му в тази далевера , светеца Кадиев къде е по веригата , и всички знайни и незнайни светци и светици курдисали се като тежка артилерия на парламентарните банки . Миналата година и етрополските прасета на жълтите павета не ги спасиха ,ама сега и прасетата нещо не квичат ,защото сутринта главния свинар от етрополе нещо оброз имаше говора беше намален .

я разкажи от камъните как ще си спасите панелите?

Вижте какво г-жо, това че сте се набутали и дали под масата на определени продажници в енергетиката , за да ви разрешат да въртите далавера на гърба на Народа, не ви дава право да спекулирате. Вие дължите на НЕК 350 милиона на година за това, че ПАВЕЦ работи денонощно, за да компенсира бълването на енергия от ВЕИ- тата. Колко платихте на продажниците да подпишат неизгодни и обвързващи договори? Защо всички се натискахте за 3 г. да внедрите 1000 МW, като срока за тази мощност е до 2020г.? Ще ви отговоря. Да не изпуснете келепира. Това е и не ми се правите на ощипана мадама.

Освен минуси нищо смислено за оправдание не може да напишетиа май?

АЕЦ Козлодуй цена за 1 МВ/ч = 15.30 лв Фото централа покривна 400,70 лв за 1 МВ/ч. Останолото можете сами да си сметнете...

от гербрастката мафия дали не мисли българите за малоумни. Чудя се също каква е тази прокуратура и този съд, дето позволяват на такива да си вършат спокойно престъпленията и да си тиражират лъжите. Не съм специалист, но мога да направя една проста сметка. Таксата, която беше отменена по искане на Плевела, беше около 200 милиона годишно. Трябва да се каже, че такава такса има в много страни от ЕС, в Германия например е 30 процента, тук беше 20. И така, Плевела /избран от народа уж/, взе 200 милиона от джоба на народа и ги върна на грабителите. Пак гласувайте за такъв герберастки плазмодий, да ви е честит! А не можеше ли тези пари да отиват да погасяват дълга на НЕК и за 5 години щеше да бъде изчистен? Или да бяха използвани за други цели, пак в областта на енергетиката или на други места, където е необходимо?

Аман от разбирачи в БГ, някои знае ли, че германия официално се отказва от ядрена енергетика, и залага на зелена енергия? Някои знае ли, че в момента цената на този ток е скъпа днес, като всяка следваща година цената пада и достига конкурентна цена след няколко години? Някои знае ли, че зелената енергия е мнооого пъти по екологична от всички други гадости дето ги дишаме от другите производства на енергия?

А някой знае ли,че Германия не може да покрие нуждите си от електроенергия дори да се покрие цялата с фотоволтаици? Някой знае ли какъв удар е това по немската икономика,която ще бъде принудена да купува ток от чужбина и по националната и сигурност? Някой знае ли колко "популярна" стана Меркел с този си предателски акт спрямо държавата и сред бизнеса и обикновените германци? Сериозна закачка извън темата: много сте "зелен",както личи от поста ви.Нека позная- вие сигурно се и вегетарианец? Знайте в такъв случай,че месото ни е направило хора и недостигът на креатин в менюто влияе зле на мозъчните функции, а на холестерол-върху ендокринната ви система. След време вегетарианството /пълното такова/ ще стане задължително-такива са плановете. Когато това се случи няколко поколения по-късно ще можете да гледате на живо филма "идиотокрация", а ако сте мъж ще празнувате по-често рожден ден, отколкото ерекция;-).

Някой знае ли че българия изнася 1/3 от произведената енергия, а е много пъти по- зле от Германия.

'Сичкото наопаки, а ние на търсене' ! Произвеждаме ел.енергия в пъти повече от нужното, а цените не падат. Имаме много неефективни централи, но не ги затваряме. Никой не ни караше да имаме толкова много ф.волтаици, а сега хем скъпи, хем ги облагаме да ги оскъпим още. Нефта поевтинява, "свързаният" газ- не. И т.н.

Да либерализират пазара на тока ,и тая щом и е много зелен и хубав тока да си го купува и харчи на воля ,аз си искам от АЦ а на 0,15 стотинки,аман стига вече ,АЗ НЕ ИСКАМ ТОК ОТ ФОТОВОЛТАИЦИ И ТОЧКА,

А другия месец като се наредиш на опашката за ток и този от АЕЦ-а свърши преди да ти дойде реда, какво правиш?

На тъмно ще стоя ама от вас неща,е ако намалите на цената на АЦ а ще взема

тоя ток по 1.20 лв/ квч, дето ви го плащаме, въобще не е скъп!

ТОВА Е ОТПЛАТА ЗА ПОДКРЕПАТА НА ПРОКОПИТАТА ЗА ПРОТЕСТЪРИТЕ. ВЪРВЕТЕ В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ НА ГРАНИЦАТА С ДОБРУДЖА. ПЛОДОРОДНИ ПОЛЕТА НАБУХАНИ С ФОТОВОЛТАИЦИ. ВЪРВЕТЕ В ТРАКИЯ НАЙ ПЛОДОРОДНАТА ЧАСТ СЪЩО ПЪЛНА С КЛИМАТИЦИ. ГРОБАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДАДЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КВОТИ ЗА СТРОИТЕЛСТВО НА ФОТОВОЛТАИЦИ НА СВОИТЕ СИ ХОРА. СЛОЖИ ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ ЗА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ ЗА ДА ГИ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА. МИНАЛАТА ПРОЛЕТ ЗАРАДИ ТОВА ИЗГОНИХМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ ИМЕННО ЗАРАДИ ТОВА. СЕГА ГО ЧАКА СЪЩОТО.

БATKO

Супервисоката преференциална цена за ВЕИтата води до щета за потребителите на ток от половин милиард годишно. Т.е. за срока на договорите им от 25 години те ще откраднат от нас около 10-15 милиарда лева. И тези милиарди можеха да не се дават, ако не бяха избързали да уредят свои хора с кранчета за точене на сигурни пари. При това своите хора са и наши и чужди крадци: Бориславова, Прокопиев, Златев, американската АЕС която ни краде и с ТЕЦ Марица Изток 1, ЕРПтата и т.н., все изпечени крадци, намерили послушен народец да го смучат. Ето това е енергийната мафия.

Не,изобщо няма да е по вина на ВЕИ. Уникална ситуация- народът вода гази,жаден ходи. Евтиния ток- за износ,скъпия ще бъде за потребление /само почакайте,ако не вярвате/, че и задължително изкупуване на това отгоре. Ако някой мисли да ме оборва мога да предупредя,че доста време си изкарвах парите по проекти в отрасъл "Енергетика". Там нещата далеч не са тези,които чуваме по медиите.

Ама многоо си прав да знаеш. Даже и тая госпожа няма какво да добави.

По-скъпият ток ще е по вина на президента Плевнелиев: 1. Той даде на ВАС (Върховния Административен Съд) да отмени решение на ДКЕВР, за такса за достъп до мрежата, с което целта вероятно бе да изравнят цената, след дадени от ЕС преференции за еко енергията; 2. При кабинета на Плевнелиев ни говорят от ВЕИ-тата за енергиен съюз и даже режим на тока. ВЕИ-тата са никой в тази държава, за да се изказват от нейно име - просто частници; 3. Плевнелиев подкрепи ЕРП-тата публично. И застана на страната на монополистите, които се явяват и олигарси в ситуацията. Краен резултат е, че накрая в сметките, трябва да има колонка "такса Плевнелиев" и да знаете, колко плащате за обслужените от Плевнелиев бизнес/олигархични връзки. Дори да има други причини за увеличение на тока, то тази, че ще плащате повече заради Плевнелиев, е 100%-ова!

svs

Как не ги е срам тези с тези панели. Статистиката показва колко работници имат по тр. договор, а също така в сайта на ДКВЕР се вижда на какви цени им плащаме безумния ток. За инвестиции и дума не може да става защото всеки знае, че всичките им съоръжения в 97% от случаите са евтини китайски боклуци. ЗАСРАМЕТЕ СЕ!

Стига сте ревали ВЕИ-тата!!!Защо държавата ще плаща цялата произведена от вас енергия по преференциални цени? Да се плаща само необходимото количество енергия за страната. Всичко отгоре да си е за ваша сметка. А така народът плаща в пъти по-скъп ток, за да пълним гушите на ВЕИ-милионерите. Айде стига!

Бонго, щом ще сменяш другарите и турците с Боко и Цоко, си хващай пътя към джунглата. По добре е да те хване ЕБОЛА отколкото тия двамата да те управляват.По добре е да умреш свободен

има и един между тези фотоволтаични "специалисти и инвеститори", който да е получил разрешение за централата си без да е платил тлъст рушвет зад гърба на народа. Сега твърдят, че държали "перфектни договори" в ръцете си.

само ако е нормална част от доходите ни, иначе ще има и енергетици със силно намалени доходи и разрушени централи!

Боко Тиквата е толкова прост, че не може да напише собственоръчно дори едно заявление за напускане на парламента, както бе през 2005 г. на изборите. Абсолютен смешник е Боко Тиквата.

Разбира се ,че не ВЕИ оскъпява тока. Оскъпява го алчността на собствениците на ВЕИ.

да се лъже и граби на едро.Всъщност за това бяха протестите.

Не е проблема във ВЕИ,а в преференциалните "ДОГОВОРИ".Трябва да има индивидуална отговорност за тези които са ги подписвали.Нека те да платят разликата в цената,а не НИЕ.

Харесва ми как комуноидните фигури плачкат тук за загубената власт. Говорят за ВЕИ фирми на ГЕРБ... а не искат да споменат кои комуноидни фигури имат най-големите фотоволтаични инсталации в ЮЗ България - Кирчо Добрев, Явор Куюмджиев и други знайни и незнайни партийни фунционери!

A къде "забравяш" Цветелинката приятел. В едно интервю, когато "напусна" банката, самата Тя каза, че ще вложи 300млн във ВЕИ. Така, че всички там са ДРУГАРИ.

Другари, Борисов не е на власт от февруари миналата година! Нима така бързо забравихте, че имахте шанса да управлявате страната заедно с турците и националистите... и всички знаем докъде стигнахте. Да не говорим какво става в момента в партията-столетница - борби за водачи на листи, защото само те дават сигурност за депутатски имунитет... Вижда се, че даже приехте поредната загуба от ГЕРБ на предстоящите избори и започнахте да плюете Борисов още преди да е дошъл отново на власт... ТОЗИ ПЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАДЪЛГО! ПОМНЕТЕ!

Ти ОЛИГОФРЕН ли СИ ?

Навремето имаше една коалиция, която спечели с "малко но за винаги". ДПС и БСП й подляха вода след което дойде правителството на Беров (експертно с мандата на ДПС). Голямо крадене падна. Сега следва същото. Б.Б. ще се разсърди, ще направят експертно правителство (Близнашки тренира, кадър на БСП с подкрепата на ГЕРБ и ДПС) голямо крадене ще падне. Относно волтайците, ако не е споразомението от Киото, което ГАРАНТИРА изкупуване на ел.енергията от ДЪРЖАВАТА, в тези форми на добив на ел. енергия никой няма да инвестира, защото и правнуците му немогат ги изплати с приходите от продажби на свободния пазар. Те са чиста форма на кражба от народа под глагоприличен пердтекст. По тази причина трябва да се срамуват, защото искат да крадат от нас!

Съгласен съм, но в това правителство имаше все пак министри, които искаха да направят поне нещо, но как, като протестите започнаха още от третия ден.Аз се чудя как въобще издържаха толкова време.....даже спасиха железниците, ББ беше тръгнал да ги закрива.

humfry

Искаш да кажеш да ги подарява на чуждестранни "приятели" на България.

Управлението са нас от първия си ден или по точно още от предизборния. Цирка който заформиха барека, мая, цацата и местан би всички рекорди за последните 25 години. Последва златния пръст на болен с всичките му изцепки, опорни точки и т.н. Дебелян беше само капката от която преля. От там нататък това управление си беше обречено. Да не говорим че самия орешарски си е фурнаджийска лопата и няма морал. Но това можем да го кажем и за мутрата, и демократите, и цялата парламентарна паплач.

Вдигнат ли тока,- всички на улицата. Като гърците. Ей, управляващите тясна ще ви се види България. Може да не можем кой знае какво, но ще ви подпалим чергата със сигурност.Няма ГЕРБ няма БСП има обеднели и озверели хора до кокала.

БATKO

Да но ... имай предвид, че тоя път Боко ще употреби оръжие и армията срещу народа за смазване на протести. Той се овълчи, защото видя, че в Украйна може един диктатор, слуга на американците, да избива народа без последствия. Боко си е точно по акъл диктатор от латиноамерикански тип и с подкрепата на американците може да стане сатрап на народа.

А не, то няма да е заради ВЕИ, а защото 18% от произведеното електричество струва колкото останалите 82%.

Е щом ти казват ,че слънцето свети зелено трябва да вярваш в това.

Миталата пролет помните ли как изгонихме Бойко Борисов. Като вдигне тока пак ще стане така

Не,по-скъпият ток е по Вина : -На ГЕРБ които Лицензираха 300% ПОВЕЧЕ фотоволтайци,вятърни,на Своите Фирми/Хора.... отколкото е разрешено от ЕС Активно,Противозаконн,Антинародно ...Лобираше да се Махне 20% Такса от Огромните Печалби на тези Кърлежи на ГЕРБ ! ..... 20% такса бе Наложена от БСП ! 20% такса бе Премахната от ГЕРБ-Подгряващи на Плевнелиев/Близнашки ! 20% ще ги платим НИЕ с УвеличениЯта които ще ни се стоварят скоро !!!

НО ПАК ХОРАТА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ... ПОВЕЧЕ ОТ МИЛИОН... ЗА ДА ИМАТ 121 ДЕПУТАТИ... И ТОГАВА МАЙКА ВИ ЖАЛНА!

Абе аз пак не разбирам как едни 20% към централния бюджет компенсират НЕК, а не са просто още едни пари за крадене, пък НЕК кучета я яли.

Герб не са виновни в случая -законовата рамка беше направена по времето на БСП,ДПС и НДСВ .Герб просто спазиха закона...

Този народ няма ли най-после да разбере какво става в така наречената наша държава? Правителството на Орешарски започна да се бори с ВЕИ, с Американските Марици, бръкна в джоба на много мафиоти, искаше да направи ЮП, направи и много други добри неща и затова го свалиха.Имаха и някои грешки, но добре управляваха независимо от протестите на платените от ББ.Сергей Станишев беше нарочен, но никой не каза за какво-просто бил лош и това е. И той се махна.Волен Сидеров също се стара много, но го оплюваха за какво ли не и той май се отчая да се бори с мафията. И сега като дойде ББ дупе да ни е яко, защото сме много умни.Наистина сме си лош матрЯл!И ще си патим! Хайде с минусите!Истината предизвиква ненавист, а преклонението симпатия.

humfry

Много е странен сценария, по който Орешарски подаде оставка. Всичко беше предварително подготвено от управляващите партии.

Не е толкова странен-ако не бяха подали оставка в Бг щеше да се организира "майдан" и нещата щяха да загрубеят.Нали затова ББ беше в Щатите на инструктаж. Най-много се уплашиха от ЮП и евентуалното строителство на АЕЦ с руски реактори.Това е главната причина.

Има начин. Гласувайте против гейберастията. Ако подменят вота, грабвайте камъните.

zeddd

Ти нормален ли си. Правителството на Орешарски се било борило с мафията... хахаххахаа смях в залата.

малииии.... колко сте прости червените скакалци-на крива ракета , космоса и е виновен! ... или международното положение или градушките или наводненията... айде 15/15

Тази кучка надмина нахалството на някои политици. Оскъпяването основно идва от алчните мошеници собственици на вятърни и фотоволтаични централи. При тях 25 часа в денонощието грее слънце и духа вятър.

humfry

Какъв е този покорен народ, който никога не задава въпроса - Защо ми вдигате цената на тока за пореден път? Как тъй виновни няма?

комунистическите мутри накупиха фотоволтични мощности с крадени от хас пари и сега умножават тези пари върху нашя гръб. трошете фотопанелите де ги видите и срешнете. те са средство за експлоатаця, които ни налагат комунистическите разбоиници. те са 100% собственици на веи фотоволтичните източници.

А руснаците, руснаците, за тях няма ли да напишеш нещо? И сега последно ГЕРБ комунисти ли са или не?

Верно е че братя Прокопиеми са първи комуняги - това вярно. Те спечелиха най-много от фотоволтаиците. Правилно говориш тай големите комуняги са комунистите от ГРОБ. Комунисти са братя Прокопиеви , комунист е Бойко Борисов, комунист е Гошо Близнашки

И Цветелина Бориславова ли е от комунягите дето накупиха фотоволтаици бе тиквар?!!! Че птя е един от най-големите притежатели на фотоволтаици! Когато ГЕРБ дойде на власт фотоволтаиците бяха около стотина. В края на управлението на ГЕРБ вече бяха над 1500! Даваш права за волтаици на наш човек, изкупуваш скъп ток и делчо!

Разбира се че е наше момиче.Иначе нямаше да е богата.

Е, как да повярва човек на говорителя на мафията. То бива цинизъм, но това вашето никъде го няма. Божието - богу, а кесарювото - кесарю. А ние глупаците не само да плащаме, а и да ви духаме супата!

Уточнете защо ще вдигате цената и тогава я вдигайте ! Сега какво излиза : всеки казва не е от мен - какво е това безобразие - проевропейския екип какво става бе сменяте всичко като ,че ли се гласите да управлявате а то ви остана още много малко . Големи поразии се гласите да направите ама нали не носите отговорност , та ще си правите каквото поискате може да вдигнете тока с още 200 % Тази няма да стане !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Кого се опитваш да убеждаваш ма подлого! Голямата финансова дупка в НЕК е именно благодарение на ВЕИ мафията зад която стои именно в по-голямата част хора на банкянската мутра! А, също и американските ТЕЦ-ве. 20% такса, беше опит за конпенсация и донякъде, опит за запълване на дефицита в НЕК, която такса беше отменена от гербаджийската подлога плевнелиев! Мутрата се облизва за властта отново, така че народа нищо добро не го чака!

Любопитно ми е как 20% към централния бюджет пълнят дупки в НЕК.

Чета и осъзнавам защо са ни прости политиците. Ами на такъв народ - такива политици. Специалисти в кръчмарския спор и посредствени кадри на работното си място.

Виновен е лошия генетичен материал дето гласува за ГРОБ.

Та за какво беше Плевнелиев в IBN ще отговорили някога пред хората . Вдигат тока ще го вдигат на всяко тримесечие докато има такива хора като НАДПАРТИИНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ .