Бумът на фотоволтаиците станал през май и юни

При 22 от издадените от ДНСК разрешения за ползване на фотоволтаични инсталации са установени пропуски, съобщиха от МРРБ. Заради нарушенията тези разрешения за ползване са оттеглени.

Обратно в новината

Коментари - Бумът на фотоволтаиците станал през май и юни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от общ кюп е най-сладко. Но Господ не забравя и понякога праща град и сахарски пясък.

Та нали предишните били виновни че разрешили подобни инсталации колкото 2 АЕЦ???Сега какво излиза че тези разрешения за изграждане и изкупуване са на герберите??И кога птромениха закона???след като техните заеха позиции..Наглост и лицемерие...Три години на власт и все някой друг им с..л в гащите..

По времето на ГЕРБ? Даам. Мафия страшна ни полази. Ама всеки си намира колая.

след като енергията от фотоволтаиците е високопечеливша и високооборотна стока -нека се обложи с акциз или данък. Така няма защо да се променят договорите , но 70 % акциз ще нормализира всичко.

Нямате държавническо мислене,уважаеми капиталисти,затова е скъпо,няма работа и сме 7милиона!Бяхме 9 млн.,всички с работа и тока 1СТОТИНКА!Но имаше държавник начело!

Аз,нещо не разбирам нали колкото по екологична е енергията толкова по добре пестят се ресурси..т.е. имаме зелена енергия не плащаме руски газ и от там спестяваме ,защо да ни се вдига цената..

ИМА НАРУШЕНИЯ ПРИ ПУСКАНЕТО НА ТЕЗИ МОЩНОСТИ.ВИНОВНИТЕ ДА СЕ НАКАЖАТ И ПЛАТЯТ С БОНУСИ СИ ГРЕШКИТЕ , НЕ ДА УВЕЛИЧАВАТ ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. ГОСПОДА СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНИТЕ , КОЙТО САМИ КОВЕТЕ - НЯМА НУЖДА ОТ РАЗНИ ПКОМИСИИ .

Делян Добрев, казваш че законът бил лош. Внесете веднага поправка и го направете добър. Майната им на т.н. инвеститори, нека се опитват да съдят, ще осъдят дядовия ми! Най-много да имат да вземат "во веки веков". ДКЕВР по новия закон може веднага да им намали 10-кратно изкупната цена, да си гледат работата тия алчни измамници! Народът бедства бе, разебрете го, галфони, тикви и всякакъв зелечуков материал, който се е намърдал във властта. Омръзнаха ни вашите продажни протежета, като Лъчо БезМозъка и други алчни пилешки мозъци да ни диктуват скъпотия във всеки един бранш!

Да въведат "зелен данък" от 80%върху печалбата от зелени енергийни източници за инсталации с мощност над 7КВт и чорбаджиите сами ще ги спрат ..... А може да им се предложи и иъкупуване на обектите по пазарни цени от второто шестмесечие на 2012 година (те са по-ниски с 50% от тезо по времето на закупуване 2010 година):)

Омръзна ми вече цялата тази тупурдия! Аз избирам управниците ,не за да ми обясняват защо при тях живота ми става все по труден и защо трябва да плащам яхтите и любовниците на Сульо и Пульо. Аз избирам управниците ,за да ми облекчат живота, като на редовен данъкоплатец, примерен гражданин спазваш законите да живее семейството ми свободно, сито, без страх от утре или престъпници. Аз избирам управниците да мислят и управляват така щото това което създавам с труда си да се запази и умножи в полза на децата ми и техните деца ....и техните деца. Спирам да гласувам, да плащам данъци, да съм примерен гражданин щом като Вие не спазвате уговорката когато ме агитирахте да избера Вас. И моля, спрете да откривате екологични технологии и продукти, "божествени частици" и всичко друго което би утежнило и без туй тежкото ми битие и обозримо бъдеще!

Гласувайте с Портфейла си, а не според Телевизора !!! Гласувайте според Стандарта на живот Пред и Сега , а Не какво ви говорят по Телевизиите,иколко често ви Облъчват с "добри" новини! Това е Най-точния Показател

Айде спрете да наричате тарикатите с фотоволтаиците- "ИНВЕСТИТОРИ". Какава инвестиция е да си купиш един двор 5-6 дка. да си намериш връзки в енергото да ти придвижат документите по бързо(да се вкл. в високата цена) след това едни панели произведени от Самсунг например ти се слагат там и за 25!!! години ти купуват тока на 80 ст/квт!!!.Допълнителни разходи за поддръжка-0(най много един СОТ и един циганин периодично да коси тревата)Открити работни места -нула!Допълнителни разходи -нула.Изплащане на първоначалните пари -3-4 год.Чиста печалба -следващите 20 год!!

Въпрос - след като бумът на фотоволтаиците е станал през май и юни, защо още преди половин година се знаеше, че ще има увеличаване на тока?

Говорещите по медиите заедно с пишещите коментари масово бъркат фирмите, които разработват проектите с тези, които реално инвестират в тяхното изграждане. Фирмите разработчици и лицата, които стоят зад тях в 80% от случаите са чисти спекуланти - инвестират единица, а очакват да продадат проекта преди изграждане за десет единици. Тези фирми/лица са въпросните, които в много случаи плащат рушвети, извършват документни измами и могат да бъдат съдени. Ивеститорите в изграждането и оперирането на един парк в повечето случаи са чужди фирми, които гледат ЗАКОННО да печелят пари. Не може фирма, която финансира проекта си с кредити от две, три или четири големи европейски и световни банки, да си позволи да го прави незаконно или полузаконно.

Така че, уважаеми пишещи тук, не се гневете на чуждите компании, които реално внасят пари в българския бюджет освен по време на изграждане на парковете, като плащат наеми за земята, плащат на български строителни фирми, купуват български строителни материали, плащат на НЕК десетки милиони като такси за присъединяване, но и по време на експлоатацията на парковете, защото плащат данъци върху продадената енергия в продължение на 20-30 години. Тази кампания срещу ВЕИ е много добре режисирана, защото пазарът в България е малък, а интересите и алчността на определени личности от различни партии, включително ГЕРБ, са много сериозни.

Много си заблуден....

Боже, каква новина, какъв тон! Сякаш става въпрос за бум на престъпност, за бум на бандитизъм или нещо СТРАШНО ЛОШО! А защо не кажат как всеки един от проектите на тези централи е забавен целенасочено средно със две години! Как почти всеки е договорил панелите още когато бяха на много по-високи цени и е разчитал да му се изплащат на по-предишните високи изкупни цени. Не стига че всички инвеститори са ПРЕЦАКАНИ, ами сега са и оплюти на позорния стълб като виновници за високите цени на тока! Проклети популисти и демагози, хубава карма си трупате!

Абсолютно си права. Направиха си далаверата да се подпишат само на определени хора межди които е и Б.Б. и после казаха , по високите цени до 1 юли, от там нататък по по-ниски. Наистина бавиха свързването с енергийната система под предлог - няма мощност или не им даваха разрешение за присъдединяване. Направиха перки на Каварна и сега май ще се окаже, че трябва да ги махнат. Манипулацията за затоплянето на климата доведе до този бизнес, който да направи огромни пари. До колкото разбрах в Германия (която се хвали със зелената си енергия ) вече са започнали да фалират някои такива компании, а 80% от всички проекти са наистина германски и са правени от хора с много съмнителна репутация.

В ДНСК поумориха корупцията с премахването на Симитчиев, ред е на Семерджев. В това ведомство няма обществена поръчка без да е под масата.

Инвеститорите се виждат от няколко години в сайта на ДКЕВР - за да продаваш ел.енергия, трябва всеки месец да получаваш сертификат от ДКЕВР за произведеното количество и тази информация е публична Освен това, основните инвеститори в бранша от години са фирми на БСП (Корумбашев и сие) и ДПС И освен това, цените на изкупуване на ел.енергия са различни, в зависимост от вида на централата и вида на възобновяемия източник

Депутати , общински съветници и други управляващи действуват на принципа на "чужд гръб , сто тояги ..." и търгуват с постовете си .

Каква продажна сган! Каква продажна сган ни управлява и кисне в парламента! Смятайте, че в джобовите им директно текат хонорари от крупните "добре дошли инвеститори".

Другари, радвам се че с такова умиление си спомняте за другаря ГейСтанишев и компания,но ви призовавам със същото умиление да си спомните и за известния в цяла Европа комарджия така наречения цар макар че никога не е бил коронован,за това откъде идва датата 2 февруари/едва ли е от ГейСтанишев/ и за кой е бил построен двореца в Балчик. Живота другари антикомунета е бил изпълнен с превратности и то в България, а не само розови сънища.

Абе я някой да разрови кои са собствениците на фотоволтаиците. Да не се окаже, че между тях има фалирали банкери като един Иво... от Елитбанк, има един брат на бившия областен на София Тодор Модев, който е и стар комунистически кадър. Изобщо поровете надълбоко и ще ни стане ясно кой е осрал положението.

То не е нужно много да се рови. И този Ивчо и Цветелнка са баш фотодалавераджийте

НЕКА ТОЗИ КОЙТО ЗНАЕ ДА ПУБЛИКУВА СПИСЪКА НА ГОЛЕМИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА ТЕЗИ СЪОРАЖЕНИЯ!!НАЙ-ПОСЛЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ РАЗПЛИТАНЕТО НА ТОВА ЗМИЙСКО ГНЕЗДО!!ДА РАЗБЕРЕ ТЪПИЯТ НАРОД ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ!!

Пак ни измамиха, много добре са знаели какви са цените на панелите и всички други условности. Само се оправдават като някои п...ки и се друг им виновен! Да се поправят веднага или всички пак на Орлов мост!!!!! МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ!!!!

Не спирайте бума на фотоволтсиците защото е много късно, а бума на цените на тока. Изводът е: не сме имали от 1989 година правителство, което да не е продажно и в услуга на западните монополи.

Добавката за зелена енергия повишава цената не с осем, а с 4,6% от всичките 13% на повишението! А 600 МВт фотоволтаици произвеждат годишно ел. енергия колкото 100 МВт ядрена мощност.

ЗА ДА ИЗЧИСТИМ НЯ(Е)КОИ ДИМКИ ПУСНАТИ ВЧЕРА ОТ ОТ ДР.ДОБРЕВ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ "ЗАКОН ЗА ЕНЕРГИЯТА ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМИ ИЗТОЧНИЦИ В сила от 03.05.2011 г. Обн. ДВ. бр.35 от 3 Май 2011г. Преходни и Заключителни разпоредби 4. Законът за възобновяемите и алтернативните енергийни източници и биогоривата (обн., ДВ, бр. 49 от 2007 г.; изм., бр. 98 от 2008 г. и бр. 82 и 102 от 2009 г.) се отменя"

пОВТАРЯЙТЕ ГО ТОВА МНОГО ПЪТИ ,БЕЛКИМ ГЛУПАЦИТЕ РАЗБЕРАТ КОЙ Е ГЛАСУВАЛ ЛОБИСТКИЯ ЗАКОН И ДА СПРАТ ДА СЕ ОПРАВДАВАТ С ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ,А ДА ПОЕМАТ НАЙ-СЕТНЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА ,КОИТО ПРАВЯТ НА ГЪРБА НА ИЗСТРАДАЛИЯ НИ НАРОД! ЧАШАТА ПРЕЛЯ!

1330 разрешителни .От тях 524 за цлънце ,4 за вятър,аостаналите 802 за какво са?Защо никой от продажните журналисти не споменава думите БИО ГАЗ и не коментира изкупната цена?Защо никой не коментира договора с МАРИЦА ИЗТОК?Защото са АМЕРИКАНСКИ .

ми то с тези фотоволтаици изядоха парите на Плевнелиев за снирането. Едва ли има семейстово което може да си позволи и двете безумни идеи при тези заплати.

Във всеки Електротехнически институт се учи, че слънчеви панели се използват само там където не може да се използва друг източник на напрежение. И това е само космоса и никъде другаде. Ми що? Щото са неоправдано скъпи и не могат да произведа електроенергията с която са били произведени. Някой икономист е бил излъган за файдата от тях.

Преди 20 години - да, ама ако знаеш колко им падна цената, откакто китайците почнаха да ги правят.

каквато и да им е цената енергията която ще произведат никога няма да достигне тази на която са били произведени по тази причина не се ползват за щяло и не щяло. Който не го е разбрал ще се гърчи, ще гърчи и останалите.

Спекуланти цена в Германия на солар панел за 1 ват 0.99 е в България 6 лв за 1 ват на Илиенци .

Псевдоспециалистите от ДКЕВР начело със Семерджиев, управляващото мнозинство и ТЪПАЦИТЕ ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ приели този закон с печатна грешка при председателството на този фекалоконсуматор Корнезов (при изричното предупреждение на читавия депутат .....) да си изядат дипломите за образователен ценз, да си посипят главите с пепел и НЕЗАБАВНО да отстранят тази несправедливост1!

Alex

уловката е че тея фотоволтаици вместо да плащат ток вземат пари от НЕК понеже потребяват по малко от колкото произвеждат. цените по които им купуват тока явно са доста високички :)

pompai

Безплатен Обяд няма ,всичко се измисля за да се вземат скатаните пари на обикновени земляни , а от къде е няма значение.

извинявам се за латиницата! казва се "наши хора"

През 2007 другаря Станишев и компания приеха закон, с който на избрани червендалести се даде правото за 25 години напред да продават ток от слънцето (без пари) на баснословни цени. А народа явно е прост и същия руснак на следващите избори ще си го преизбере пак. Гагаузов, Масларова и Р.Овч. точат лиги вече...

Само дето другаря Станишев и компания от няколко дни настояват да се публикуват фирмите инвеститори във фотоволтаици , а от пминистерството за сега си правят оглушки. Ще се окаже , че приближени до властта хора са именно тия големи инвеститори. Извадете си най-после носовете от задниците и се замислете , защото тия фирми са толкова пазена тайна. Ако бяха червени нямаше ли Б.Б. с най-голям кеф да им изрецитира имената им още преди да го попитат ? Ама щом са на наши хора сме с пръст в устата.

Виж сега, гербераст, който да си извади носа от обратните си части - такова чудо няма! И какво искаш от най-долните отрепки, изостаналата утайка на всички партии и пенсионерите от БКП (непребоядисани) и ДС? Вчера разправям, че един хеликоптер НЕ може да носи 30 тона вода и веднага ми лепнаха някаква храчка! МОЖЕЛО, ЗАЩОТО БОРИСОВ ЗНАЕЛ ПО-ДОБРЕ ОТ МЕНЕ!!! Е, оказа се, че били 3 тона, ама... Гербероидните лай*омети нямат спирка.

Инвеститорите се виждат от няколко години в сайта на ДКЕВР - от няколко години, за да продаваш ел.енергия, трябва всеки месец да получаваш сертификат от ДКЕВР за произведеното количество и тази информация е публична Освен това, основните инвеститори в бранша от години са фирми на БСП (Корумбашев и сие) и ДПС

Аз не мога да разбера защо вие герберските драскачи си мислите че в България живеят идиоти. Другаря Станишев ли е издавал незаконни разрешения за пускане в експлоатация, правителството вчера ли разбра че съществува този закон по който Цветелинка направи голямата гуша

Закончетооооо.

Според Wikipedia: "Марионетката е без собствена воля, управлява се от друг, докато измекяринът има собствена воля, но я е продал доброволно, продал се е за пари - подразбира се, че се е продал да върши мръсната работа на чорбаджията, който му плаща." Къде блеяхте бе, слуги на народа? Колко блеяхте бе, вашата... И кой ще плаща сега???