Важна държавна лаборатория остана без акредитация, ЕС може да си поиска дадени 2,5 млн.

Съществува писмена кореспонденция, че вече бившият председател е отказал да поднови акредитацията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами това си е политика в този институт от край време на демокрацията. Служителите, натрупали опит от соца и запознати добре с това кой , къде и зашо иска услуги, и като се прибавят и новите изисквания , че трябва да се измерва дори дали краставицата е права ( това като шега), просто си направиха частни лаборатории, даже и с откраднато, навреме бракувано оборудване . Те са специалистите и те развиват дейност. Дадоха им възможност - използват я. И не знам колко е виновен директорЪТ, ако няма специалисти - какво да акредитира. Там си има изисквания. А тия от БСА - не ги величайте толкова. Те настояват , естествено, защото съдират десет кожи за нищо неправене. А какви специалисти са - не ми се говори. След като аналитична хим . лаборатория се акредитира от геолози (поне така беше ) - тури му пепел. И НАЛИ ЧАСТНОТО БЕШЕ ПО-ДОБРО ОТ ДЪРЖАВНОТО - ЗАЩО СЕГА РЕВЕТЕ. сЪЩОТО И ЗА КАПИТАН АНДРЕЕВО, И ЗА СКЪПОЯ ВИ ГАЗ - ДЪРЖАВАТА ТЪРСИТЕ, А ВИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ

Това е положението. Десетилетия се слагаха "наши" хора в администрацията и държавните предприятия, които знаеха, че са временно и нямат никакво намерение да разбират, къде са попаднали и да понаучат нещо за работата която трябва да вършат на поста който им е връчен. Просто гледаха да захлебят докато са там. А историята с фалиране на държавно дружество за да може частно такова на "нашите" хора да поеме работа е изпипана схема. Всеки знае поне няколко частни фирми сраснали се с държавата и доставящи услуги, който са задължителни за сектора в сферата в която работи. Всеки работил в държавно предприятие или администрация, знае изискванията за всеки конкурс провеждан за заемана на определена длъжност, той е еднакъв за всички сфери, а именно кандидата да се казва еди как си. Е, като всички знаем на кого да се сърдим? Българите имаме хубава поговорка "Не е виновен този, който яде баницата, а този който му я дава". Е в неделя бас ловя, че тези който ще идат до урните или ще гласуват за същите главанаци, който устроиха тези схеми или за новите главанаци, които се опитват да седнат на софрата.

За сметка на това се е пръкнала частна такава! Позната до болка схема! Виновани и наказани, както винаги, няма!

Наследството на ГЕРБ, още дълги години има да се търка... Но Бибитко ще се върне на бял джип и ще ви оправи всичките!

И тия срещу прозорците на които са насочени, но и всички остана особено чувствителни са децата...

А Ние чакаме тези да измерят нивата на EMF и колко вредни са GSM антените и 5G... Телекомите ни пържат както си искат, а държавата сама си затваря лабораториите за измерване!

Новите да дават акредитация и те са като старите безхабврни.

Те новите са старите!!! "новото" ръководство на БИМ е същото ръководство, което Снежана Спасова наследи. То ("новото ръководство"), трябваше да поеме контрола върху Държавната петролна комапния, която обаче я закриха преди да я открият и сега ги върнаха отново в БИМ...

Големите успехи на Пълен Провал, Бесни Стари Пенсии и Дай ми България..

И къде пише, че ръководството е на коалицията?! Това си е чиста ГЕРБерска калинка. Даже гнездо на калинки, както е във всички държавни структури. А после иди прави промени- саботажи от всякъде.

Вълка сит , а агнето гладно ....

А бе Киро и Асан са видели ,че там се краде и затова са съдействали за спирането на лабораторията, това че ще се връщат 2,5млн евро не ги касае, от далаверата с газа си уредиха и внуците с достоен живот(поне Киро)

И какво общо имат машините с EMC ? Ако трябва да минат тези изпитания, сега е малко късно. Би трябвало да се направи още преди вноса

И българските ли трябва преди вноса?

Нека да позная - ти си или от ДБ , или от ПП ?

Тези от ЕС какво реват, нали тези 2.5 милиона пак на тях сме ги дали за апаратура и акредитации

Ако това е онази лаборатория , дето я ръководи един гений от русенския университет, не е лошо да има промени - поне него да го сменят, да ходи да си преподава , а да сложат един нормален ръководител. Защото в този си вид е изключително вредна за българската индустрия.

Тази лаборатория измерва излъчването на антените на мобилните оператори. Ето какво знам, че се е случило неотдавна при покупката на един оператор от нов собственик. Много тревожно! Новият собственик купува оператора с всичките му активи и пасиви. След сделката започва подмяната на новите и много качествени излъчватели с дозирано излъчване с вече използвани някъде и махнати от употреба поради несъвместимост с новите норми. Употребените, с които заменя цялата система от излъчватели в страната, са с ужасно лоши параметри за здравето на хората. От измервателната лаборатория идват да мерят новите, за да и приемат. На място има техник специалист от фирмата, който присъства случайно на измерването. Мадамата, която измерва, подскача като опарена и спонтанно казва: а бе какво правите, ще ме изпечете, бе! След което подписва и така нататък. Облъчването с голяма доза от тези манитни вълни се свързва с цяла серия отклонения в здравето, ще рече заболявания. Нервна система, метаболизъм... Свръхактивни деца, аутизми и др. Ужасна история. Но антените са сертифицирани и функционират из кварталите на българските градове. За сравнение как се пази здраве на граждани: в повечето страни на ЕС антените са не само фино настроени да излъчват минимално, но и една антена обслужва всички оператори. Няма самостоятелни, а всяка една е за всички. По-добра технолоия, която минимизира облъчването в сравненние с отделни антени за всеки оператор. Свързвам това, което пиша, с отношението към акредитиране и си представям каква пошлост и наглост произвежда нацията ни в момента. А сме трънали да наичаме руснаците еди какви си. Нас по пошлост ни изпреварват само части от западна Евроап и САЩ. Българинът е ужасно глупаво и нагло същество, като визирам разбира се допуска на такива степени на наглост, а не че всички сме такива. Но принадлежим към нацията си, което значи, че о носим заедно този мръсен товар. Ето един тъпак или леке, или и двете, временен минисът на правосъдието на име Крум Зарков, попитва дали прокуратурата битрябвало да може да упражнява функциите си върху институциите. О, наглост и простотия! И този, който о е избрал за временен министър е прост, и самият избран е прост и нагъл. От 6 милиона това ли манери, бе Радев?! Времената са изключителни! В ръководството на обществата влизат избрани продажници и тъпаци. Почна се с Берлускони и явлението расате с декади! Посран мошеник лидер отвъд океана, безумна клочка отсам океана заробва икономиката на 760 милиона души заради зададени от посрания непостижими фейк задания, КГБ-ист опитва да чисти нацисти, за да не сложи нацията си на колене за десетилетия напред, но не му се получава съвсем... Нашият назначил времене в правосъдието, който пита дали прокуратурата можела да работи върху иснтитуциите! Следва да запита дали поркуратурата може да работи върху проституцията и ще е още по-ясен в самооценката си.

много ти разбира главата от електромагнитни излъчвания

Която и крадлива партия да спечели ще изтеглят нов дълг с висока лихва , България стана циганландия !

Стани куме да седна ! Всичко крадливо , лъжливо , измамно се създава от партиите ! Не ни трябват избори , експертно правителство с висок морал и поне 5 години мандат да изчисти това което са оставили след себе си партиите !

Значи цялото нещо е заради машиннното гласуване.... Хахахахахх.

В тази статия виждам, че е пропуснато да се подчертае ДЕБЕЛО, че всичко това се е случило при Кики Шизофренията и Асенка Очите. С други думи - поредната разсипия на Харвардските измамници. Може би идеята е била - дейността да премине в частни фирми на техни хора...

Вие троловете защо сте толкова неграмотни, нагли, агресивни, вулгарни и прости?

Да, бе, за 6 месеца я разсипаха тая държава, ти да видиш. Преди това 12 г. бели рози без пари и изкупена боя, да се смогне с боядисването на направеното.

Прав си не беше цветя и рози ама 12 години държавата, верно на магия, се крепеше и макар и много слабо имаше някакъв растеж. И да прав си че я съсипаха но не за 6 месеца ами за година година и половина все пак Баче Кики и Асенката са в управлението над година.

Това не е държава, а кочина!

Явно не е толкова важна лаборотория след упорито се е работило по затварянето й?! Таке де от началото на демокрацията е изключително пагубно да има държавни предприятия, лаборотории и прочие. Е пътното което е държавна организация за всяка своя дейност наема една и съща частна фирма. И реално частната фирма върши работата на държавната институция, дори и след като кадрите вътре са сменени с други. Та какво остава за тази лаборотория? Друг е въпроса, че няма да се завежда дело към отговорните лица, а ако има такова до две три години ще се произнесат, че не са виновни.

Да прочете книгата-абсурдите на комунистическата икономика. Може и архивите на бкп. Да разберете какво означава държавно предприятие в тоталитарна държава.

той човека е намерил най-сладката работа не света .. вие ше го карате писма да чете

Ами осъдете го тогава този човек за бездействието и причинените щети бе след като имате доказателства, както биха направили в белите държави !

Като заговорихме за български лаборатории и българска "наука" се сетих да попитам - абе Чорбанов какво направи с българската ваксина? Хайде де! Че дойде време пак да бърка джибрито в мазата и ще я отложи пак за догодина.

Ми то по половината лаборатории по Света работят българи бе датиебапуткатамайчинаселскабоклук

Ей го. Поредния шопиянец. Пак селяните като мен му виновни. Дори и за Чорбанов съм виновен аз. А пък дето българи работели по лаборатории - да, най-вече шопите. Изхвърлят боклука в кофите и мият по пода вечер след работа. Но инак работят в лаборатории. Прав си Шопьо !!!

Нормално ли е никой да не проверява администрацията и да не ѝ държи сметка как работи с парите и интересите на народа?!? И каква е идеята, ако Прокуратурата няма да проверява администрациите - да се създаде някоя агенция подчинена на Изпълнителната власт, та да може - този който е на власт да замазва проблемите в подчинените му администрации....!! Крум Зарков - внукът на ДС генерал - направо го съшил с бели конци!

Сега искат и прокуратурата да не може да ги проверява.

Може пък да им е писнало да ти изнудват някакви държавни чиновници с безумни изисквани и приложения на закона по най нелепия начин. И всичко това докато получават жълти стотинки като държавна заплата.

И кой ги е поставил на тези позиции, коя частна фирма има интерес за това? Както се казва "проследете парите".

Като човек ползваш услугите на такъв тип лаборатории от около 10 години бих казал следното: Държавната винаги е била много зле откъм организация. Лъжа е, че частните (поне тези които са в България) взимат много по скъпо. Взимат с около 20-30% по-скъпо, но за сметка на това ти спестяват значителна част от документите които се попълват защото го извършват те. Въпреки всичко, логично е да има държавна такава, и е очевидно че това ръководство умишлено я затрива.

Готви се да се удвои или утрои разликата между настоящото държавно ослужване и бъдещето само частно, когато липсва държавно.

А ние може ли да си поискаме всички вноски , които сме платили за мафиотската организация наречена Ес? Да ги сметнат за 15 години ,че и повече ! Отделно загубухме над 100 млр , само от затварянето на Аец, което си е и наша грешка ! Унгария скоро ще се махне сама от Е, а Полша ще я последва, тогава какво ще правите ЕС-боклуци?

Лапай сиренясалия, гнидо!

още ли не са те мобилизирали, ушанке

Щом от Козяк така са казали - така ще е!

Ми що не сте я акредитирали бе давиебапуткатамайчинабугарскамургава

айде затваряй всичко и да си лягаме

Ще манипулират изборите, това е новината ви. Но сте я скрили нейде в текста.

Защото има подготвена, не държавна такава :)))