Турските ваксини за ”Хепатит Б” няма да се използват за деца

Внесените през юли от Турция 100 хиляди ваксини срещу "Хепатит Б" няма да бъдат използвани за имунизации по задължителния имунизационен календар за децата.

Обратно в новината

Коментари - Турските ваксини за ”Хепатит Б” няма да се използват за деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Москов е виновен-напълно некомпетентен и елементарен! Лично ходи в Турция и договори ваксините!

При нашия педиатър ваксините идват с турски опаковки. Става въпрос за пентаксим, а срещу хепатит б е на глаксо. Значи все пак турските дарени ваксини се поставят на бебетата по задължителен ИК. Преди това голям зор беше да се слага от шествалентната, която мистериозно свърши още преди да завършим ваксинирането?! Нещо от здравното мин-во да вземат да се осъзнаят!

ПРЕСТЪПНИЦИ!!!! УБИЙЦИ НА НАШИТЕ ДЕЦА!!!!! СПРЕТЕ С ТЕЗИ ВАКСИНИ!!!ДА ГОРИТЕ В АДА !!!!!!!!!!

Какво очаквате да получим от бившите ни поробители, имащи желание и сега да бъдат!

а за какво ще се използват: за убийство с живак?! Мръсно к...

опааа разкри се далаверката и ся който ги е плащал да се ваксинира публично ма мегдана

НИКОЙ НИЩО НЕ НИ Е ПРЕДОСТАВЯЛ. За да получим ваксините ние изпратихме други лекарства т.е. направихме замяна.НИКОЙ НИЩО НЕ НИ Е ПРЕДОСТАВИЛ едва ли не трябва да сме благодарни за ,,жеста,, от турска страна. АЙ СИКТИР

Не е подарък а бартер срещу други български ваксини. Турската ваксина е забранена за употреба в ЕС. Турската ваксина садържа живак. Да се бият по 100 дози на Москов и шопарите гушнали комисионните за този бартер в седалищният мозък. Турски васкини, турски изпълнители на магистрали, арабски изпълнители на летища...Гали ба България не е в ЕС а Дунавски вилает?!

Кой закупи ваксина,която не трябва да се прилага дори върху затворници?

Абе още ли има кретени, които си инжектират децата с ваксини ?

Ба'т Гойко за това "дарение" ли преви гръб на благодарност при скорошното си посещение на юг?

Същият обаче уволни един здравен министър,закупил ваксина срещу птичи грип,която си беше напълно редовна.

А петвалентната ваксина за бебетата ,тя добра ли е ? Бог да пази децата ни !

Медицината в Турция е на много нива над българската, неслучайно много болни от България, Източна Европа и други неблагополучни страни се лекуват там.

за турска медицина,а за български шашми. А ваксината е южнокорейска . И ваксината не е дарена а малко бартер с БЦЖ. Чети постовете надолу,виж откъде хората черпят информацията си и тогава говори...че и ти не си застрахован от министерското безхаберие.

Живакът и в малки количества не е полезен , но пък, който желае може да си напазарува от някои видове риба и ще се ваксинира доволно добре. Риби с живак са: Марлин, акула, атлантически големоглав риба тон,лефер, лаврак, консерва жълтолюспест тон, треска, шаран, където може да има източник на замърсяване. Ние трябва да сме много по- внимателни с рибите, които купуваме и в никакъв случай да не правим компромис каква риба да ядем! Това не е рибата, която са яли дядовците и бабите ни. Това е друга риба. Ваксини с живак може опасно да ни застрашат ако ядем в това време и скъпа риба с живак. Изглежда, че кампанията среща съпротива, която не е лишена от основание, но трябва да е по- професионална.

Е, аз се справям с проблема професионално: НЕ на ваксините и НЕ на месото, вкл. рибите. И НЕ на ГМО-тата. Който подбира внимателно храната си ще живее здрав, който не - рано или късно ще страда.

И защото тези ваксини са внесени от Турция, а не примерно от Франция и веднага има отрицателна реакция ли??? Това не говори никак добре за този, който си е помислил нещо отрицателно за Турция.

Ужас!Като чета настръхвам Още като чух за тези ваксини,си помислих дали са читави тези ваксини и точно турците ли да ни ги дадат.Въпреки че при тях здравеопазването е добро.Но да я пратят на нас?Вярно че тогава нямахме ваксини И това вероятно се дължи на алчността на фармацефт.фирми и безхаберие в МЗ. МОЖЕ ЛИ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА В 21 век да остане без ваксини? Това е бомба със закъснител,защото търговете в МЗ траят месеци и даже година.

Може да се сложи ваксина на дете сега,а тя да отключи увреждане на ДНК ниво след 30 години дори !

И кой ти го каза това?

да ползване в Европейския съюз. Тогава???

станало е малко по боиковски,ти на мене,аз на тебе,обаче не са определили фирмата производел,явно не е имало представител на министерството!

Гледай в предаването на Милен Цветков....там го казват много ясно двете докторки. А че на министерството не му пука за пациентите...е повече от ясно,след това което чух.

Не може да не му пука!Според мен са подведени,а това е жалкото!Няма как да искат точно такива ваксини!Но кой каза че в тези има живак,все пак това е стара редакция!

Използваната ваксина, Euvax б, до 2002 г. е бил лицензиран в 30 държави: 1994-Бангладеш, Filipini, 1995-Аржентина, Гватемала, Корея, Мианмар, 1996-Еквадор, 1997-Urugvay, 1998-Tailand, Армения, Azerbejdžan, Грузия, Ирак, 1999- Costa Ricca, Ямайка, Тринидад и Тобаго, Kirgistan, Узбекистан, 2000- Чили, Dominikan република, Перу, Пакистан, Турция, Мавритания, Того, 2001-Aruba (Antili), Paragvay, Молдова, Йордания и Габон. В Босна и Херцеговина са ваксинирани деца през 20002г и има случаи на увредени деца. Във Виетнам има 4 починали деца, но изследванията показват, че причината не е ваксината. 2007г СЗО забранява ползването само на няколко партиди от ваксината.

Историите с ваксината са от 2007г и на нашето МНЗ трябва да им е пределно ясно опасна ли е, или не. Ако след 8 години не са наясно е безобразие.

Поздравления, че си си направил труда да изнамериш всичката тази фактология. Тридесет държави, но какви, ми прави впечатление... Без да искам никого да обидя. А иначе нали не очаквате, че някой лесно ще си признае, че причината за уврежданията са именно във ваксината...

Ето още малко инфо: Като предпазна мярка, производителя на ваксината, LG Life Sciences, и един от нейните международни дистрибутори, Sanofi Pasteur SA, също издава съвети на временно спиране на разпространението и употребата на същите партиди от ваксината, определен в препоръката на СЗО.

Още утре тоя да си подава оставката! Гледайте предаването на Милен Цветков по темата за ваксината. Отвратително!Тази ваксина с живак е опасна за централната нервна система,дори за възрастни!

Не се постъпва по този начин с хора и то с жена..т.е деца.разбра ли ме ?

разговора отива към разкриване на огромен скандал... с тия ваксини. Това не е дарение...а бартер с наша ваксина....на всичко отгоре. В предаването казват че ваксината е Южно Корейска... след рекламата предаването продължава.

е откъде сте сигурни че има живак точно в тази!това е било преди 15 г.нека да я изследват,но чак такъв шум предварително!тези ваксини се купуваха преди и много сякаш е било ясно дали има живак или не!

Ами потърси листовка на ваксината. Например някакъв такъв линк намерих: "1C22341 Euvax B.pdf" Там четем: "Thimerosal (an organomercuric compound ) has been used in manufacturing process of this medicinal product. Therefore, sensitization reactions may occur."

на здравеопазването... след малко и Милен Цветков включва темата в предаването си.... Предполагам да чуем и двете страни а не само адвокати на министерството. Да видим и Милен Цветков от 12 часа тази вечер,но Фрог ги разнищват яко!

хлъзгаво бе.... Някой няма ли да излезе и да каже, вредна ли е, опасна ли е тази ваксина. То паника, че ще има, ще има, но сега май е по-голяма.

Доколкото разбрах след много набързо ровене в интернет, ваксината съдържа минимално количество живак, но на новородените бебета жлъчката още не е започнала да работи, а това е единственият начин да се изхвърли живакът от организма.

заплита...фрог нюз пуска втора разследваща статия по този повод и май назрява огромен скандал с поръчки и търгове...и накрая турската ваксина.

тази ваксина??

Казват, че е Еувакс, но всъщност правилното име (единственото, под което излиза в Гугъл) е "Еувакс Б (Euvax B)".

Обърнете внимание на още нещо, макар и съвсем на прима виста да го казвам, рискувайки да съм пропуснал нещо. Но определено не ми се струват читави нещата. При търсенето в Гугъл на въпросната ваксина излизат статии от научни сайтове, като PubMed, които са много стари - отпреди 10-15 години. Излизат също така разни азиатски сайтове, като тайландсото FDA. Но доколко е актуална в Европа, не мога да кажа. Прилича малко на ваксина за Третия свят. Самият факт, че съдържа тиомерсал е показателен. Продължават да твърдят, че е безвреден, но в същия момент ни уверяват, че е премахнат от всички СЪВРЕМЕННИ ВАКСИНИ. А в тази го има... Това ме навежда на някои мисли.

... показва много интересни неща. Ваксината е произведена от LG, фирма по-известна като производител на електроника, но не и на ваксини. Или по-точно от дял на компанията, който се казва "LG Life Science" и очевидно се занимава със създаването на биохимични продукти. Използвана в Българският имунизационен календар до 2006-та година. След това временно спряна от СЗО, като превантивна мярка, след смъртни случаи във Виетнам и след това пусната обратно на пазара. Ваксината съдържа тиомерсал - живачно съединени, което разбуни духовете и което уж е премахнато от всички съвременни досега ваксини. Въпреки премахването му, хората защитаващи индустрията, твърдят, че е било безопасно и няма доказана вреда от него. Темата за теомерсала е била широко дебатирана през 2000 г. в САЩ. Търсене в Гугъл: "HG IN VACCINES - Simpson Wood - Internet File.pdf" показа пълен скрипт на пресконференцията, определяна като конспиративна теория от някои, но показваща доста нееднозначни мнения. При търсене в Гугъл: "Rise in disabled children in Bosnia following use of Bill-Gates funded vaccines link" излиза форум с нахвърляне доста линкове и дискусия за вредата от тази ваксина.

Съжалявам за грешките в бързината, изядените буквички, недобрият стилов изказ, тафталогията и т.н. Всичко това в този късен час, но трябваше малко да си поредактирам коментара. Смятам, че все пак всичко най-важно все пак се хваща по смисъл... А сега по същество - искам да допълня нещо. От изказванията на министъра останах с убеждението, че ваксината НЯМА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ДЕЦА в ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ИМУНИЗАЦИОНЕН КАЛЕНДАР (което разбира се е добре, след като най-малкото има по-нормална ваксина от тази). НО останах също така с убеждението, че се запасяваме с нея заради бежанския поток (не съвсем хуманно, но повечето хора едва ли ще се застъпят за бежанците/мигрантите/нелегалните нарушители или както там ги наричат) И ОСВЕН ТОВА за да бъде прилагана тази ваксина, макар и доброволно, върху ВЪЗРАСТНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. Та въпросът ми е, тези български възрастни граждани, макар и възрастни, а не деца, не заслужават ли по-добра и безопасна ваксина от тази?

за прилагането на ваксината върху възрастни трябва да получи своя обществен отговор.Фрог са се заели сериозно със случая и с този и с други. Следете там темата.

Москов - Оставка!

Много е объркан тоя материал. Трудно се разбира за какво става дума. Особено ме затрудни изречението: "Причината, заради която тя е абсолютно безплатна е от гледна точка на възможността в следващите месеци, седмици и години за допълнителни, свързани с мигрантския, с бежанския натиск върху България, да имаме някакви количества, каза министър Москов. " Чудя ви се за какво се дрънкате, като нямате смислена информация.

ама не е точно тук!

Благодаря, намерих.

Ми нека тогава кабинета си направи първи ваксина. В първата новина по въпроса пишеше, че точно заради недостиг по задължителните имунизации ще ги взимат ваксините.

Не е лошо да се изпробват първо върху депутатите и министерския съвет .Мож да свършат добра работа .

Hай-добре е да няма бежанци, но ако има то на тях да пробваме турските ваксини! Bъпреки, че турската медицина предлага по-добри условия на лечение от българската. Dостатъчно е човек да види болниците им. Bсе Tокуд-ки.

Я стига с тази черна кампания! Москов да каже, кой се подписа през юли за приемането на 100 хиляди отровни ваксини срещу "Хепатит Б" от Турция!

Който посегне със спринцовка с отровна ваксина върху българско дете, младеж или старец да му изсъхне ръката!

Много объркано обяснението на Москов. Не разбрах, защо са приели ваксината с живак? Какво търсят тези 100 000 флакона с вредна ваксина у нас? Не били за задължителен имунизационен календар, а за безплатно изтравяне на възрастното население ли? Свързано с мигрантския поток - българите ли ще тровят или джихадистите?! N.B. последният въпрос е риторичен.

В резултат на тези ваксини има 60000 българчета с аутизъм, а пък при възрастни пациенти се постига множествена склероза, ранно оглупяване. Живакът е абсолютно вреден и в най-малки количества, но т.н. експерти , учили медицина с тройки как да го знаят!

Tова беше донякъде вярно преди 10-на години. Oт тогава големите фармацевтични компании спряха производството на ваксини, които съдържат живак. Aутизъм и множествена склероза съществуват много преди някой да е бил ваксиниран с тази ваксина. Aз съм хирург и като такъв бях ваксиниран още през 90-те с тази ваксина, и това ме спаси от заразяване с хеп. B, при убождането ми по време на операция на пациент, боледуващ от хеп. B.

не знаят, че аутизъм е нямало в БГ преди 30 години, нямат и представа за причините за MS, но много автори свързват вирусите на хепатита с появата на MS, а такива вируси или части от вируси има във ваксините. Проблемът основно е с живака, за който на разрешителното, подписано от съответните органи, изрично пише, че е с много високи стойности- виж снимките във фрогнюз

Ами тези лоши ваксини и антибиотици пречат на естествения подбор ... много по-добре е било преди тях ... никакви усложнения ... просто си умираш млад и здрав на 2,4,10 ... 30 години, я от заушка, я от шарка, туберкулоза , тетанус или ангина ...

хора в бели престилки просто не са достатъчно отговорни. Да не говоря за други от тях, които ескпериментират върху пациенти без да ги уведомат.

Фарма бизнес + етичен ангажимент? Муааа-хаа-ха-ха!

Тия ваксини могат да намерят успешно приложение ! Всяки нелегален имигрант и заловен такъв , да бъде задължително ваксиниран ;))) Сигурен съм , че ще ни заобикалят на пръсти . Първо могат да се тестват върху едни 240 нискочели индивиди . Ако имаме късмет ще гушнат чемширката / живакът не прощава / , следват петдневни национални веселия и продължаваме напред !

Отдавна казвам, че здравеопазването в България е убийствено!!

За да могат националните консултанти да преценят, предлагам пред камери и в национален ефир на Москов да му се направи тази противохепатитна турска ваксина с живак. Както и следващите реимунизации.

Правилно е "ПРЕЦЕНЯВАТ" а не "преценят".

преценЯт, а не прецЕнят! Някои глаголи са от свършен вид, други са от несвършен. Стига ти обучение за днес.

На Ганя Африкански никак не му върви. От една страна от Брюксел го дялат с голямата балтия, от друга и турските братушки го ръгат с дебелата игла с отрова, той намалява с 200 души на ден, но единствения звук, който издава е муууууууу. А на тоя продажник на снимката май му стана вече много да се жалва за черните кампании.

НЕ ПОНАСЯМ ХОРА С ПРЕТЕНЦИИ А БЕЗОТГОВОРНИ

Нали искате безплатно,бе какво ревете сега.Това е безплатното-линейки след 10 часа без лекар,умрели родилки,старци и деца поради липса на лекари.И турски ваксини с живак.Като от 70 г ви лъжат комунягите,че има безплатно здравеопазване и глупаците вярват ли вярват! И че за 30 лв мес,могат да получат европейско здравеопазване.Колкото по-бързо българинът се отърси от тези комунистически притчи и започне да плаща европейски заплати на лекарите си толкова по-добро здравеопазване ще има и по-дълго и по-добре ще живее!!!!!

И кое е безплатно според вас? Хората не искат безплатно, искат да получат нещо срещу безбожните данъци, такси, осигуровки, които държавата им налага. Ако не ви се смята, да ви кажа, че в момента 70% от доходите на българина отиват обратно в държавата във вид точно на всякакви данъци, такси и осигуровки, а насреща няма нищо. Вие за кое безплатно говорите, ние всичко сме си платили петорно!

Платили сте го на държавата,а искате от лекарите.А държавата не плаща на лекарите.

Кое е безплатното?

А защо само на лекарите?

Днес Четох, че ""щели да Въвеждат нов данък върху Храните"". Този данък със Сигурност е предложен от разни Данъчни Инспектори- Безделници, които заради ФАЛИТА на много фирми не правят НИЩО по цел ден, а взимат заплати от по 1000-2000 лв, и сега трябва да ги УВОЛНЯВАТ. Отказваме да плащаме Заплатите на разни Тунеядци - Безделници. За храните, за които са писали- с Захар и Сол, ""ако Министъра не ЗНАЕ"", Човек се нуждае от ЗАХАР, всеки ден. Захарта в Малки Количества е НЕОБХОДИМА и полезна за Здравето. А за Солта, само ще напиша че Дори в учебниците по История пише, че Българите посрещат Руските освободители с Хляб и Сол. Солта е евтина подправка, и затова я ползват НАЙ- БЕДНИТЕ. По добре ще е да започнат да уволняват тия Данъчни инпеклтори- Безделници, да да може Хорат в България да имат достатъчно пари за Храна, дори и най- бедните !!! .... Най- вредни са Пържените Храни, от които дори и в МАЛКИ Количества, човек може да се разболее.

защо министър москов не вземе всички тия измислени ваксини и не си ги завре къде требва никога няма да сложа ваксина на детето ми

Преди да започнат да се произвеждат ваксините чрез използване на живак, усложненията при ваксинация са били около 1 на 200. В момента, при използването на тези ваксини усложненията са 1 на 20. Тоест едно от 20 деца ще бъде засегнато гарантирано.

Айде де, ама това го кажи на дезинформираните бг-мами о пардон, свръхинформираните, които знаят повече и от водещи инфекционисти, хепатолози и т.н. Те знаят всичко, могат всичко и искат да взимат решение за ваксинирането на техните деца, т.е. неваксинирането, ама после да пази Господ да не им се случва нещо, което би ги накарало горчиво да съжаляват от демократичното си свръхинформирано решение....