Въвеждат 6 месеца срочна служба в доброволния резерв

На доброволеца с договор ще се осигурява възнаграждение, здравно и социално осигуряване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква казарма искат като ще чипират народа със отровни ваксини.

Тъпанари

Много началник в тази армия малко редник и Бог неможе ѝ помогна вагинал до вагинала майно ле.Цялата армия е едно голямо връзкарско семейство.

Може би за около 1500 лева на месец ще има доброволци.

Защото сега като няма казарма, а се наложи да вземат в запаса след още 20 г. няма да има кой. Тогава един 30 годишен ще каже - нито съм се клел, нито знам какво е това, а последните ходили ще наближават 60-те и не ги лови. Каквото има професионал, това е.

Идеята не е лоша, но интересно е положението относно приема на кандидати(съдимост,контакти със криминален контингент и тн)и достъпът им до класифицирана информация както и контактите им със професионалните войници,това би означавало че кадровият състав във военна полиция трябва да се увеличи.

За онези които питат защо да ходят в казармата7 1. Ходенето в казармата не е приятна работа. Свиква се. И в живота е тъка няма само приятни неща. 2. Там ти обясняват какви ти са задълженията. За права може да стане дума след 1 година. А вие искате да имате само права - НЕ СТАВА!!! 3. Ако бяхте влезли в казармата на 18 години нямаше майките ви да ви тантуркат да 30 -35 годинки, а след това да ви прехвърлят на жените ви да ви тантуркат до края на живота. 4. Повечето жени раждат , това им е работата. А на мъжете работата е да ходят в казармата за да се учат да защитават, семейство, род и Родина. Не са много ползите, но вижте се на какво мязате без тях. Ако ме питате сега пак ли бих отишъл в казармата ще ви отговоря - няма защо, това училище вече съм го минал и знам какво трябва да правя. Предполагам, че путьовците ще ми сложат минуси - бройте ги няма да са малко.

Системата боравеше с ИДЕОЛОГИЯ и се очакваше НАТО да ни нападне и останем без комунизъм. За всяка работа си има кандидати, съгласно заплащането. Като увеличат парите за тая работа ще се появят кандидати. Резервистите получават пари, но сега се поставят нови условия. Съмнително е, че за тоя срок семейни с деца и работници в частни фирми ще останат резервисти. Колкото до казармата, няма поумнял от това, че е бил войник. Единствената полза е загуба на време и донякъде, че ти става цел в живота скатаването, каквото и да означава. Колкото за род и Родина сегашните /и предишните/ се кичат по стените с Левски, Ботев, ама едно време като са били живи са ги оставили да мрат и не са ги последвали. Тантуркането зависи от възпитанието в семейството, но с домашното насилие вече е ходене по въже. И аз съм за децата в семейството възпитанието да е на принципа строй се преброй се, но без боя като в казармата!

Едно време ни нападаше НАТО, сега ни напада Русия. Това е само смяна на идеологията. Дайте да не политизираме проблема и да си търсим извинения, как няма да стане. Това го играх през соца, играя го и сега - все някой се опитва да ми обясни как няма да стане , но това не ми пречи да го направя. Че отглеждаме лигльовци е факт. Въпросът е, може ли поне малко да го променим, та да получим някаква версия на не мрънкащи мъже??

Доброволността е възможна само тогава когато има НЕОТЛОЖНА нужда от прим. защита на Отечеството, пожари, земетресения , наводнения, даже Ковид-19. И тогава се явяват доброволци. Другото е "мечти-и, и океанът да е от бира". Я тия вождове, вносители да дадат информация, а защо не и отчет ,за изразходваните средства за досегашните им инициативи, вкл. и по отношение на резерва. То не бяха инициативи, то не бяха панаири по градовете, а окомплектоването пак-"-".

Безспорно би било полезно , но дано не стане по метода - Ние го направихме за добро, а то се получи както винаги!

Ще блъска 10 тона във фитнеса, но ще си е на работата , а не да потъне за 6 м. в казармената простотия. 2 години съм се наслаждавал на марш на скок, на щурмовата полоса и на стрелбата с калашников и нарядите в студ и пек. Вярно - безспорно е полезно едно такова 6 месечно обучение, но не и когато си на 30 години с 7-8 години трудов стаж.

Спомените от 28 месеца редовна служба и запаси , ме карат да се съмнявам колко ще идат доброволно и ще я изкарат докрай.

предложението е доста показателно за властта , че винаги могат да измислят не определен брой дивотии със съответните идиократски обосновки

Направете границата до 65 години и ще има някой желаещ... До 40г....в разцвета на силите и кариерата... Е, кой ще дойде за 900лв?

Неудачници бол, така че ще има, виж само протестите. За Ирландия съм чувал, че на който не му се работи, става войник.

Но май става дума за професионален

По-голям неудачник от edin изпаднал педал соросоранален пинокио дилдонавт практикуващ професия мики маус страпонавт няма,ако си мислиш че физическото натоварване,стреса и отговорноста както и 24часовият професионален ангажимент са недостатъчни,дълбоко се заблуждаваш, като прибавим факта че подготовката на един офицер във ВВУ е на високо професионално ниво и паралелно със военната специалност придобиват и гражданска специалност шах и мат,неприятно е когато всяка сутрин гледаш edin изкривен от злобоядис сурат и осъзнаваш че си напълно безполезен неудачник и единственото което ти остава е да проектираш недостатъците си и комплекс си за малоценост посредством коментарите си върху останалата част от обществото и това е единственият ти принос към обществео и държавата.

Трябва да се промени НПК и НК,подсъдимия да има право да служи 6 м в БА, като Прокуратурата оттегля Обв.акт и изчиства досието. ##има смешни присъди и обвинения, който може да се обмислят от извършителя в казармата...

това означава армия от роми , що направо не им подарите и въоражението ?

Не е лошо за мъжа да види как е в казармата. Вместо да блъска по 10 тона във фитнеса, ще се пробва да види какво е марш на скок. Ще мине и през строевата подготовка. Ще види колко му е смелостта при преминаване през военната полоса с препрядствията. Вместо да се прави на бабаит по дискотеките, ще изстреля един пълнител с автомат Калашников.

И кое му е хубавото на изреденото от теб ?

На путьовци не ми се обяснява.

Все стрешскащи понятия : ДОБРОВОЛНА СЛУЖБА,СРОЧЕН РЕЗЕРВ -НА НЯКОЙМНОГО МУ СЕ ИГРАЕ НА ВЮИЦИ

Аз вече бях в казармата. Някой друг да ходи сега.

Az Sam bil I'ma faida neshto strahotno beshe pone za men ako moje Sega da se vurna trugvam

За 5 бона на месец пътувам, за по-малко НЕ !

тия, които са се писали резервисти!

За какво е армия на бегето? Да пази нощните шкафчета на алтън бея ли?

И сега като се юрнат тълпи от милиони народ неистово желаещи да отслужат шест месеца , при това доброволно , със заветната цел в бъдеще да ги викат запас :))) Общо три пъти са ме викали запас след като се уволних и трите пъти си ги сложих на определено място , завъртех реЗко и изобщо не ходих :) Две години напълно безсмислено загубени в казармата ми бяха повече от достатъчни та и запас да им ходя :))) Като е по желание най-много стотина циганина и десетина малоумни фенове на Цолето Драгойчева да им се цанят на тая глупост .

Иначе се пъчите с патриотичните тениски и татуировки. Хайде, бъдете в готовност, бъдете Левски и Ботев дето ги рисувате навсякъде.

Другарю Каракачанов, Вие отрекохте социализЪма и коминзЪма, защо търсите хора да ви работят (служат) доброволно (т.е. за без пари или почти без пари) ? Какво точно ще предложите и какво точно очаквате от тези хора и от това мероприятие ? Къде ще спят, какво ще ядат и кой ще носи отговорност, ако един доброволец набие друг ? Въпросите са риторични.

Празните ХОТЕЛИ на мутрите на Слънчака СТАВАТ КАЗАРМИ А храната ще развалена с изтекал срок от BILLA +сирене от палмово масло и 60 год телешко заплащането 320 лв на месец

Браво! Време е за възраждане на великата българска армия!!!

Ще отида запасняк след като видя Тиквата да кара Миг-29 а Каракачанов да му е навигатор.

Не съм сигурен, че Миг 29 има толкова голяма товароносимост ;)

Недей че ще падне самолета и не ме е яд за тия двете свинье ега пукнат дано! А за самолета ще ме е яд че ще го счупят!

Шкембе войвода да изпрати децата си....ай сиктир бе, псевдо патрЕоти!

Шкембевойвода има ДЪЩЕРЯ можеда я ПРАТИ ДОБРОВОЛКА да обира ''краставиците'' по спалните на наборниците

ХА ХА ..... ТОВА БЕШЕ ДОБРО

развяващи българското знаме по площадите, татуирали Левски и Ботев, облечени в тениски с герба, Хан Аспарух, Крум....Сега не ви стиска, нали? По-лесно е да се биете в гърдите в кръчмите.

Агент слон пак ще спечели някой процент,докато не са го изгонили.

Каракачанов бил ли е войник ?

Казвал го е вече.

Колко пари ще дават ?

Каракачанов нъпреки,че участва в проевропейското правителство на Борисов и се кичи с титлата ,,полатриот” си остава агент на Москва! Защото вместо да отделя огромен ресурс да наборна служба е по добре този ресурс дъ се налее за големи заплати и социални придобивки на военните и за закупуване на съвременни облекла,обувки,бронежилетки и снаряжение.Както и съвременно лично стрелково оръжие!Да са прекрати и източването на бюджета на армията чрез програми за ,,ремонти” на Су29 които са свръхскъпи и написани подигравателно обидно и неизгодно за Българската строна.И възстановяване на бракувани по бай Тошово време самолети които никой не иска да вземе и за без пари!

Мероприятието се отлага заради короната вирусчето.

Боко бил ли е в казармата.

Бил е в казарма ходел да БИЕ ТУРЦИТЕ в РАЗГРАДСКО Делиормана да ги ПРЕименува сега ТЕ гласуват за него

как доброволци? Задълже трябва да е, и 6месеца е идеално: страно няма ние бяхме по 2 години, то неможе само с ливрене и протести

защо до 6 месеца? Защо не е поне 6 месеца и след това по договаряне? какво пречи някой да иде за година или две. Нали им липсват войници а не се чудят как да ги изгонят.......

Longines

Първо шкембе войвода да иде!щото не е ходил в казарма!

Прасимир Шкембевойвода е ИСТОРИК ДСченге дегенарат НИЩО НЕ разбира от МОДЕРНА АРМИЯ от нов тип АРМИИТЕ на 21 ВЕК НЕ наблягат на многочисленоста наблягат на МАЛКИ ДОБРЕ ОБУЧЕНИ и ОБУРУДВАНИ бригади от 20 -50 човека действащи на ПАРТИЗАНСКИ принцип водещи борба в ГРАДСКИ условия ПРЪСНАТИ шахматно по цялата граница от Резово до Ивайловград въоражени с ДРОНове с пластични експлозиви,ЗРПК Стингер/Игла ,стрела 2М ,4х4 джипове ТОЙОТА /Грейт уол за бърза смяна нна позиции с ТЕЖКИ картечници тип ИДИЛ ски боец Концепциите на НОВИТЕ АРМИИ на 21 ВЕК наблягат на БЕЗпилотни ДРОНове,ДРОН-ПОДВОДНИЦИ,крилати-ракети с ГОЛЯМ и среден обсег,подривни групи от добре обучени наемници,хакери специализирани в БЛОКАЖ на е-комуникаци ,ТЕЦове,ВЕЦове,АЕЦове пристанища и летищна инфраструктура Прасимир Шкембевойвода ДА НЕхарчи кървави пари на БГ данъкоплатци за 3 ръка норвежки подводници и НЕсъществуващи самолети ф16 Ето ИЗРАЕЛ само с 1 РАКЕТА ДЕЛИЛАХ /30 кг за няколко хиледи $/ нанесе такъв УДАР на ЛИВАН че парализира цялата Държава и СВАЛИ правителството избрано от Хизбула С малко средства МНОГО щети за противника,всиЧко с АКЪЛ а НЕ с ГОЛЯМО гладно ШКЕМБЕ

За кънтърстрайкър имаш фантазия, но инак за плювките по изсуления, те подкрепям.

Абе братле, що все почвате да ти редите мислите тук толкова пияни, нищо не ви се разбира от написаното? Това беше учтивата част... Следва по нашенски, децата да си лягат.. Абе. ПЕДАЛ АМОРТИЗИРАН, ти къде си мислиш, че се намираш бре, сънуваш се в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ли, че имаш такива идиотски идеи???

Малките путьовци ли ще ходят в казарма? Ма как ще изкарат и един наряд без фейсбуку?

ТРябва в казармата да има бръснар да им лъска брадите и козметик да ги лакира и скубе веждичките

Повишете два и три пъти заплатите!Въведете наговски програми за оцучение и натовски стандарти!Увеличете им отпуските и надбавките за сружба,чин и длъжност!

Тодор Живков още беше казал - как ще правиш нещо като нямаш пари бе??? Ти нямаш пари, арния с доброволци ще правиш, особено млади! Те младите може да са зелени, ама не са толкова глупави!!! Лекари още си чакат обещаните от Бойко 1000 лева на калпак за борбата а коронавируса!!! Срам за ГЕРБ...

простомного бивщи военни си мечтаят за старите още по безхаберни времена. след сьбитията напоследък (коалиционни подкрепи), виждате накьде отиваме (малко коалиционни идеи на сцената). Ние не очакваме това, а нови нива в икономиката по дяволите, никой ли не схвана

Ама то останаха ли мъже, метросексуалните са навсякъде, майките си гледат децата сами, защото онзи се напряга, ако наистина стане война онези 40 годишните ще спасяват пак положението

Само да те корегирам, тия 40 годишни са вече 50 годишни и нагоре. Имам в предвид, които са минали истинска казарма до 1989 година.

ЛеФски Спартак на ЦСКА ташак..говедо анонимно..ти си милиционир раэбирам те..поддържаш отбора на народа от Държавна Сигурност..

В икономиката има нещо наречено разделение на труда - голяма работа е. Та според него тая идея да хванеш някви от улицата - дали ще са наборници или тези за 6 месеца от тях едва ли ще стане нещо особено. По-добре е да се плаща на професионалисти, какво във всяка друга дейност. Ама явно шкембе войвода иска с трици маймуни да лови - евтино да мине. Познавам хора от малки мецтаеха да стават войници - сега обаче са емигранти.

444..прав си..ако ти дам АК 47 ще си го навреш в задника...като истиски млад мъж....А неудачника беше 17 години в Австралия като треньор по бокс. някога състезател на ЦСКА и националния отбор..Лека вечер и късмет..444 и никога не казвай хоп преди да скочиш..и само ЦСКА

Виртуално-настолния командос. Само Левски, кавал смотан.

Коя родина да ЗАЩИТАВАТ тая на милиардерите Тиквун-АФИОТА ,Шиши ДПСарското прасе и милонера паспортчик комисионер ф16 Прасимир Шкембевойвода НЯМА да стане Само ако плащат по 200 Е =400 лв НАДНИЦА на ДЕН колкото дават на тия от ИДИЛ

Абе да ви питам всички кукувци тъгуващи за казармата - що не ви виждам на протестите бе - там са 90 процента млади само ? Харесва ви диктатурата на тиквата ли? Или сте станали мъже в казармата ама мозъците ви са изветрели и не разбирате, какво става в момента? Или просто сте хартиети тигри и ви е страх?

Не сме без работа.

Аз съм на 53 години и съм служил в пехотата със задръжката 27 месеца..ветеран от славната някога бг армия..а сегашните младежи не са в състояние чикия да си направят,камо ли да служат на родината..после що са швестъри,духачи и метеросексуални дроги..питайте ГЕРБ..националните предатели от хунтата мислят само доброто на младежите..

Това са типичните приказки на всеки неудачник, който няма с какво друго да се похвали освен, че бил ходил в казармата и станал велик там.

На Майка ти в путката Сопол недоклецан долен

Възстановява традициите ни в армията. Това е много важно.

Сега вече дъртофелите тъгуващи по Бай Тошо могат да изпълнят мечтата си и да се върнат в казармата

Уж чело, па не разбрало или не видяло, но се изсрало!

Ех Кухавела, Кухавела. От не ходенето в казарма ти губиш, не Дъртофелите. Само, че за да го разбереш трябва да имаш някакви гънки на мозъка, а при теб явно са бръчици.

Жалко - трябвало е да го направят до 60 години - там са най-големите мераклии

ЗАЩО ДЪРЖАВИТЕ И РЕЛИГИИТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО Ако държавите и религиите изчезнат от света, много идиотщини изчезват заедно с тях. С какво са допринесли бедните държави за света? Ами богатите? Освен да създават проблеми и войни, те нищо друго не правят. Държавите и религиите носят със себе си най-различни суеверия, които спъват твоята интелигентност, твоята визия, твоята способност да бъдеш свободен човек тук и сега. Едно нещо е сигурно, старият тип човечество умира. Ние можем да накараме хората по света да разберат това, тогава новият човек може да оцелее. Новият човек е гражданин на света, няма да има нации и държави, и религии. Новият човек е религиозен, но няма да има никаква религия. Нещата трябва да се преподават по научен начин, а не по суеверен начин, както е правено досега от държавите и религиите, само тогава има възможност за бъдеще на това човечество. Ако предприемем сериозна стъпка срещу опасностите, пред които е изправено човечеството, има възможност за нов човек, за по-добър човек, по-естествен, по-здрав, по-религиозен в бъдеще. Eдин свят без войни, без нации, без държави, без религии, един мирен, любящ свят, свят в търсене на истината и реалността, която е винаги и само, тук и сега, а не там и тогава, както винаги представителните политици и религиозните лидери ви обещават от стотици години. Тези проблеми сa създадени и наложени безусловно от шепа "хора" (привилегирован елит и паразит, лидер и останалите - господар и роб) върху останалите, този паразит който е реален собственик на държавите и религиите, ако тези проблеми не се решат незабавно, бъдещето на това човечество е невъзможно.

ФРОЙД е издухан австрийски ЕВРЕИН който редовно прекалявал с КОКАИНа и наркотиците

Кокаина и наркотиците? Нещо като ракията и алкохола? Така скоро ще стигнем до "дървено дърво", а? Мислите ли изобщо като пишете, или откак интернета е по-евтин от студената вода, решихте, че сте раджите на комуникациите???

Днес на 11 август са 143 години от боевете на Шипка. Как мислите, Опълченците оставили костите си на Шипка, търсели ли са оправдания като пишещите по-долу , за да не се бият с турците, а?. При очевидно по многоброен противник. ПОКЛОН пред героите !!!! Поета го е казал много добре: "Този връх висок е Тя ще ни съзре, ако би бегали, да мрем по добре" Засрамете се, вие мъже ли сте или .... не знам какво. Свиди ви се се 6 месеца да преминете военна подготовка, за да се научите как се брани Родината!?!?!? При това ще ви плащат?!?!?

Родината прогнива отвътре тъпако - не отвън. Не знам някой да ни е нападнал ама сме последни в Европа по всичко

Мозък, Не се сърди, че те управляват гнили боклуци. От боклука може да се изкарат само боклуци. Явно даже не четеш какво пише, важното е да се изпразниш. Хора за които историята на родината им няма значение, са боклуци.

С такива управници НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ като ГЕРБ сьздадени от 2 НЕМСКИ НЕОЛИБЕРАЛНИ фондации НЕ ни трябват ВРАГОВЕ

Попритесниха се само от идеята. То не е като да развяваш знамето на площада и да пееш бунтовнически песни в кръчмата. Нещастници.

Ех, отплеснахме се с казармени истории. Какво правим с оставката? Тулуп? Тумбак? Как я мислите тая работа?