Във втория ден от протеста: Зърнопроизводители блокираха украински тирове на границата

Вносът от Украйна и ниските изкупни цени оставят тонове непродадена българска продукция. Решение на проблема протестиращите ще търсят на "Дондуков" 2

Обратно в новината

Коментари - Във втория ден от протеста: Зърнопроизводители блокираха украински тирове на границата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА КОЙ ДОКАРА ЗЪРНОТО ОТ УКРАЙНА КОЙ НАРЕДИ СИЛОЗИТЕ И СКЛАДОВЕ ДА СЕ СЪХРАНЯВА УКРАЙНСКО ЖИТО КОЙ ПЛАЩА ЗАЩО НЕ СЕ ПРОДАВА ЗА ИЗНОС

Подкрепям ги !Европейските марионетки да престанат да налагат политически решения в ущърб на европейските народи !

Които пишат неистини и дзинформират пак в полза на западната пропаганда!Нито хляба стана по евтин нито живота ни с това радиоактивно зърно,което и на животни не трябва да се дава!Апсолютни деградирали и прости човечета ПОДКРЕПЕТЕ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ,В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ КАПЕТЕ,КАТО МУХИ ОТ РАК ЗАРАДИ ТОВА ЕВТИНО!АЗ НЕ ВЯРВАМ НА РЗИ И БАБХ ТЕ СА КОРУМПИРАНИ ОТ ЕСЕС! ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА СРЕЩУ РЗИ ЗА ТОЗИ ТАКА ИЗМИСЛЕН ОТ ЕЛИТА ВИРУС КОВИД!У.РЕТЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ У.АЙКИ!

Защо плюете българските производители ,нали вашия Костов им продаде тркторите по 200 лева пърчето за да съсипе текезесетата,защо тогава не купихте и вие да карате майбахи,защото ви мързи в задника,нали искахте див капитализъм ,е имате го ,сега ми яжте онази работа

Бо.лук е по-евтин???Защто е несъобразно със стандартите на ЕС,но въпреки това ЕС ни е наредил,да си баталясаме собственото качествено производство и да купуваме храни,които след време ще капем, като мухи от рак но ще ви пишат от ковид,че повече пари се прибират!АПСОЛЮТНА АНАРХИЯ Е В ТАЗ ДЪРЖАВА,ВСИЧКО ЗАД ОКЕАНА УПРАВЛЯВА ТУК! ВЪН ОТ ЕСЕС И НАТО ВЕДНАГА!!!

Без Бентли не могат зърнопроизводителите......

Могат бе. Ще заменят бентлитата с майбаси.

Зърнарите са свикнали да имат монопол - затова сега реват.

Цената на пшеницата е 5-10 % от цената на така обсъждания хляб! Като напълнят международните компании на мястото на нашите производители, ще видите откъде изгрява слънцето и колко струва хляба! И десетте процента ще станат 60.

Никакъв внос на отрови от Украйна! Да на българското ороизводство!!!

Тъпите овце ще си купуват хляб по 5 лв, олио по 7 лв, краставици по 8 лева, зрял боб по 20лв, череши по 10лв... 'Що не? Нали са българи, трябва да бъдат стригани- така, по родолюбиви причини...

Тези чукундури вече втори ден създават хаос в Русе. Ако смятат че някой ще ги подкрепи - лъжат се! Искат пазарна икономика, не искат държавата да им се меси в определянето на цените, искат пазара да го прави. Ето, имат го. Ама не си продадоха зърното, чакайки повишение на цените (чиста спекула) и като се оказа, че цените не само че няма да се повишат, ами и ще паднат, ревнаха. Изтъпунчил се един нерез , и приказва на Брюксел! Ами върви там, що ми пречиш на мен да отида на работа? На практика протеста на селяните е, да не падне цената на хляба! Това е.

За търговците пазарната икономика се свежда до безумновисоки надценки и печалби... Но - загубите и рисковете- почва се един рев, едно кършене на ръцете, едни заплахи, че идва края на света... И извднъж- БЕНТЛИ...

Помислете нещо друго. Внасяме евтино зърно, разтоварваме го, както и да е. Въпроът, къде е заровено кучето! Дали тези камиони се връщат празни? Вижте още накъде изнасят пшеница...

Тиквата изкара пълначите на Чекмеджето. Засега само с нивичките трактори. После и с Бентлитата.

в украина вече 400 дни се води война! украина няма европейски субсидии за зърнопроизводителите! и въпреки това, търговците купуват украинското зърно, защото е качествено и по евтино от българското! свиквайте, дрОгаре зърнаре!!

Има украински и не е качествено. Не го купуват, а тайно разменят с българско и тогава изнасят.

Нещо не си разбрал.Нито е по качвствено, нито по евтино.Влиза без мито и така подбиват цените тук.От това губим веички ние.

???

Але чукундури фермерски спекуланти. Защо като почна войната скрихте зърното и изкуствено създадохте недостиг за да вдигате цените. Колко и на каква цена изнесохте тогава. Милиарди направихте от спекула и картели и сега когато видяхте малко конкуренция и вой до небесата. Продавайте майбасите!

Каква конкуренция ? Украински боклуци

Ти акъл имаш ли или просто така пърдиш през устата?

цената на зърното наистина пада на междунароодните борси във долари!

Още преди да се саморазпадне родното българско БКП ,диктаторите,партиазните и ятацте,казвха,че ние няма смисъл да се занимаваме със машиностроене,имаме природа и климат,и завзеха всички лесно печеливши отрасли като селско стопанство,туризъм ,фармацефтика,здравеопазване,горива,енергетика,образование,като си мислеха,че нямат конкуренция и само ще печелят!Конкуренция обаче има и във тези техни сфери,които моноплизираха и сега не могат да се примирят със загуби!Сигурен съм ,че сле като нямат подходящи печалби ,ще заминат на гурбет във Германия ,а не във Русия!

А кога ядохте хляб по 1 лев, откъде го взимахте от Украйна ли? Украйна влиза на пазара на ЕС без да е изпълнила нито едно условие.

А защо ли поляците, най-големите войнолюбци и укрофили, също са недоволни от вноса нс украинско зърно?

Ако зърното, яйцата и други продукти са внос от Русия - ще ги приемем с радост. Но украински, от нацистка Украйна - не искаме.

Хляба не е с повишена цена ,млечните и месните продукти са скочили над 2 пъти за 1 година. Народа иска хляб само българска пшеница.

Монополист да се наричам,първа радост е за мене!

Това са еврейски номера да се съсипе още един отрасъл в БГ и после ще вдигнат цените.

Нашите селяци сами си отрязаха клона- десетилетие кражби на еврофондове и субсидии... Никой не им е виновен! ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, пич, АЗ НЕ ИСКАМ ДА КУПУВАМ НА БЕЗБОЖНИ ЦЕНИ НЕЩО, САМО 'ЩОТО БИЛО БЪЛГАРСКО!!! ТИ ТЪП ЛИ СИ ДА ГО ПРАВИШ?????

днес министър на Украина е наредил всички фирми от енергетиката в ЕД да превеждат огромните печалби на Украйна, понеже те печелели от войната.

Проба от украинското зърно в независима лаборатория,може и две.Да се докаже радиация, пестициди,ГМО,химикали в украинското зърно. После се забранява вноса завинаги от Украйна. Виждам и яйца внасят от Украйна,със съмнително качество.

Яйцата ги изследваха - нищо им няма. Като се окаже, че и на пшеницата нищо и няма, какво? Ама ако бяха руски щеше да ги кльопаш без проблем, а мурзилаж?

Проблема не е във митото а във фитосанитарният контрол a по скоро липсата му, защото ако го има украинското зърно става непродаваемо в ЕС

Българските протестиращи зърнари са бизнесмени бушони,зад техните протести прозират ,мръсни и крадливи руски ръце от БКП миналото и руски зависимости замитани и узаконяване със зависима и корумпирана българска съденна система,защото срещу огромното поличество парични извори,и гарантирани монополи,даже и български президент и български министър председател не могат да устоят,човешко е ПАРИТЕ КУПУВА ВСЕКИ!

Ние българите обичаме РУСИЯ и мразим боклучавите и нахални украинци

Искаме бентлита, а не евтино украинско фашистко зърно.

Ние зърно си имаме. За какво ни е украинския боклук.

Vsichko idvashto ot ukraina, e bokluk. 1, chernobil, Sega voina, kakvi plodove I zelenchuzi?? Tova sa humizirani varianti na " hrana" boikotiraite vsichko ukrainsko...

На мен пък ми харесва.

Каква конкуренция бе хохолски мушляци ? Внос без мито, без санитарни проверки ... Нито вносът е внос, нито конкуренцията - конкуренция. Хохълска напаст.

Тва е положението боклук. Свиквай. Ако не ти харесва - духай.

Ще гоним хохълските боклуци с тояги. И българските им подлоги също

Наред са млекарниците, олийджите и яйце драчите. Ще продавате на свръх цени аааа снивие - ще ни дерете кожичките чорбаждии мръсни!!!

Запалете им камионите. На тези укронацисти не бива да се помага.

фашист

Фашисти са украинците

проблемите ги създава Брюксел, за 15г ЕС не е решил нито един български проблем, само създава нови! миграция тероризъм джендаризъм протекционизъм двойни стандарти, убиване на всичко българско култура история храни производство и т.н. стига лицемерие референдум за ес и нато

Искаш 3$ заплата ли?

Крихте зърното да вдигате изкуствено цените сега ... сраниеее. Май не разбрахте - отворен пазар. Изобщо не ви споделям гадните протести нагли.

Вън украинските навлеци от България !

бой за бг путлеристите до кокал

Но когато имат конкуренция, когато имат загуби- държавата да помага, изведнъж забравят за пазарната икономика МНОГО НАГЛИ ТЕЗИ Т.Н. БЪЛГАРИ БЕ!!! Бетер циганки се тръшкат, реват и вият!

Браво другари, а останалите дето плюят вий знайти ли колко ми струва майбаха бе цървули?

Нищо работа! Дори няма нужда и зърното да се пласира!

БРАВО ! Палете Тировете на Укрите за да не идват в България , а шофьорите ги бйте с бити за да не идват в България ! Смърт на Фашизма !

Ти глей тебе да не запалят.

goose

И като почнат навсякъде да бият и палят българските тирове колко народ ще остане без прехрана сещаш ли се?

той си мисли, че като е злобен и прост от има няма население като на един град на запад и света се върти около него.

чета коментарите как българи плюят българи, ми става ясно защо никой не ни бръсне за слива! Никаква подкрепа и солидарност като народ... Нали утре ще са на пангара на глада.

Ми да. При 5лв за хляб. Глад ще е. Ноо важното е че зърнарите ще си продадат скъпо боклучавата стока. Е българи са. Трябва да им я купуваме.

Хлябът 5 лева по каква причина? Житото е евтино от много отдавна

Ние достатъчно ги подкрепяме като купуваме боклуците им, плащаме субсидиите им, купуваме имоти и автопаркове!!!!! АРЕ СТИГА ВЕЧЕ ЦИГАНСКИ ПЛАЧ И РЕВ!!!!!!

българите ще гладуват, а украинците да живеят....да ви еба майката украинска, дано всички Путин да ви избие като животни!

Пикая ти в гнусната копейкаджийска уста.

Ще гласуват българите. С прескъпото жито на българските зърнари.

Зърнари-милионери блокираха...

Един трактор с инвентара струва милион. Да го купиш за да работиш нещо лошо ли е вече? Без селското стопанство ще се яде шума от дърветата по улицата.

Искаме хляб по 5лв. Забранете украинското зърно.

Искате, но защо когато пшеницата е евтина от последната жътва насам, врещите, че хлябът ви е скъп? Скъп ли е или си измисляте? Или може би не производителите са проблема?

защото тоз хляб в себестойността му освен зърно има: ТОК и то много на 4 цена спрямо 1 г, заплати, транспорт и т н. всичко скочи изведнъж заради кое? САНКЦИИТЕЕЕ! кой го наложи, Брюксел! така че тракторите пред комисията!

Браво на нашите! Дръжте се, пичове! Успех!

Кои са вашите?

естествено!

Пазарна икономика , продава се стоката на този който продава най-евтино Какво не разбират трактористите Искат държават да даде заповед хляба да стане 3лв ли ?

Ей ,киртак,защитава се собствената продукция. Тази от Украйна да я носят във фащ,да те еба у боклука

goose

Колко си готов да платиш за това, умньо? Готов ли си да храниш и родителите ти, които няма да могат да си позволят и един хляб на ден с пенсиите си?

Собствената продукция се изнася за по-висока цена, от там идва проблема.

Зърнопроизводителите, където ни стрижат години наред , за първи път видяха конкуренция и ниски цени и ореваха орталъка , че тая година няма да подменят Бентлитата и Мазератитата

Русе, защо спите! Достатъчно е да не пропускате пиле да премине през КПП, да спрат и турците, за да се реши проблема! То май само гърците и турците постигат разрешаване на исканията си! Защо Русе не е на протест!!! Пускайте само български камиони и ... това е!

Щото искат евтин хляб, а не нови бентлита за зърнарите. Не можеш ли да се сетиш? Ти искаш ли 5лв хляб?

нахранете рибите в дунава... повече ще е игодно от колкото да храните Чиновниците от ЕС

Данса луди да си фърлят паричките у ряката?

Кое не разбрахте бе сороспии тъпи - българските зърнари са станали такива заради ЕС, ако го нямаше ЕС нямаше да ги има и тях. Субсидиите изкривяват пазара - то и затова ЕС фалира. Македонците не са в ЕС и имат по-конкурентно производство - факт.

Кво производство имат македонците?

На по-евтини зеленчуци, които конкурират българските - например домати

Които конкурират българските "зърнати"? С домати и диворастящи джанки? Глупости.

Обратно към Зеленски

И хляба 5лв.

Украйна преди България

... ЗАЩОТО ВЪПРОСНИТЕ ЕДРИ ТУЛУПИ СА НАТРУПАЛИ В СКЛАДОВЕТЕ ПРОДУКЦИЯ, НАДЯВАЙКИ СЕ ПРЕЗ ЗИМАТА НА РЕКОРДНИ ЦЕНИ, НО СЛЕД КАТО ПРОГНОЗИТЕ НЕ СЕ СБЪДНАХА, СЕГА РЕВАТ НА УМРЯЛО, ЧЕ НЯМА ДА МОГАСТ ДА УВЕЛИЧАТ БРОЙКАТА НА ЕКЗОТИЧНИТЕ СИ АВТОМОБИЛИ И ИМОТИ В ЧУЖБИНА!!!! АЗ СЪМ ПРОТИВ ВСИЧКИ ЗЪРНО, МЛЕКО, МЕСО, ЗЕЛЕНЧУКО И ПЛОДО ПРОИЗВОДИТЕЛИ В БГ !!! КАК УКРАЙНА БЕЗ ЕВРОФОНДОВЕ И СУБСИДИИ, ВЪВ ВОЙНА, ПРОИЗВЕЖДА ПО- ЕВТИНО ЗЪРНО???? КАК МАКЕДОНИЯ БЕЗ ЕВРОФОНДОВЕ И СУБСИДИИ, ПРОИЗВЕЖДА ПО- ЕВТИНО МЕСО, МЛЯКО, ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ???? КАК СЪРБИЯ БЕЗ ЕВРОФОНДОВЕ И СУБСИДИИ, ПРОИЗВЕЖДА ПО- ЕВТИНО МЕСО, МЛЯКО, ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ???? АЗ СЪМ ПРОТИВ ВСИЧКИ ЗЪРНО, МЛЕКО, МЕСО, ЗЕЛЕНЧУКО И ПЛОДО ПРОИЗВОДИТЕЛИ В БГ -> МАФИЯ!!!