Бизнесмен: Да не се поддаваме на френски натиск

Ако се поддадем на френския натиск и вдигнем осигуровките, ще се увеличи цената на нашата продукция и тя ще стане неконкурентоспособна.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесмен: Да не се поддаваме на френски натиск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във Франция з00 000 работни места са заети от командировани от други държави европейци, ?????.....макрона да си държи макарона ....франция е 6ш.9 милиона души и тези з00 000 работници правят проблем така ли ??? ......от краи време знам че французите са расисти и не ни гледат на сериозно особено източна европа винаги са ни се подигравали . ако тиквата и президента не защититят бг работници ще се отрази още по зле на мотивацята на тези хора. макарона иска да се изяви пред неговите избиратели нищо повече . иска втори мандат .

при нас е 22,9 % , а не 29,30 % !!!!!

копеле с какви пари живее, къде се лекува? Иска българските му роби да мизерстват все така, както преди и сега? Дано да му се върне всичко тъпкано до деветото коляно!!!

Значи единствено извънредно ниските разходи за труд правят бизнеса ви конкурентен? Да ви е* "бизнеса"!

Мръсно, долно, отвратително ченге, нагуши се от приватизация и далавери и сега дава акъл от Олимп едва ли не. Но за всеки има ВИДОВ ДЕН!

Защото произвеждате продукция като подизпълнители и нямате конкурентни марки. С други думи не сте никакви мениджъри или бизнесмени, а едни назначени изпълнители на заповеди.

Това ще е сделка BG мутрите няма да цоцат от Франция а Франция ще си мълчи че до един са за тюрмата За Франция е по ефтино да ги отстрани отколкото да търпи загуби

Дайте да дадем на емигрантите, ама да го вземем от източноевропейците. Щото нашите вече ще ни пометат, ако им бръкнем и в джоба, при условие, че ги убиват посред бял ден. Европооо, за чуждите майка, за своите - мащеха!

Аз не разбирам как и защп Франция иска да засели и интегрира 1 милион араби но се бои от тези 30 000 европейци които си плащали осигуровките в източната част на континента

миглена кухова наил тя беше причината за лъжливия доклад и затвори аеца ??? тъпа подла смръдла , да се изсели от земите на българия

На вас само ток и газ са ви в главите. Но БСП и руските партии ще ви разкажат играта.

В БЪлгария, ако някой чужденец иска да работи, трябва да плаща 3 пъти по- високи данъци и осигуровки... Богаташите, ако искат нека взимат който искат. Но ако вземат чужденец, с парите от данъци и осигуровки, ще може да се осигурят Пари за Безработни българи, за бедни българи, Пенсионери, сакати....

да ви таковам еврейския гьол смотан !

Може да е всякакъв, но в случая е прав. Ако вдигнат осигуровките или прага това ще убие икономиката, която тъкмо тръгна на горе. Надявам се правителството да не се поддаде, ще направят огромна глупост

Купува под масата хладилният завод в София, ИЗХВЪРЛЯ над 2000 човека на улицата, нарязва завода на скраб и го провъзгласяват за успешен бъзнесмен на България! СЕГА Е СЕДНАЛ ДА ДАВА ЪКЪЛ НА ФРАНЦИЯ, КАК ДА СЕ ПРАВИ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ!

като го натисне ар.белла ще поиска още и вазелинче трябва да предвиви

Тъпото народонаселение, обичащо "братушките" си и гласуващо безотговорно за руските партии в България, се чуди : "Кой ми сра в гащите?" Не ви ли светна вече кой какъв е в тази нещастна страна???? Комунист- бизнесмен?! Таково животно няма на този свят. Комуниста е крадец-манипулатор. Сърбайте им попарата докато сте живи!

Това е друга опера, бе! В случая твоите възлюбени еврогейци ти бъркат в джоба, за да има за Хасан! Ама ти си знаеш едно и не се мориш да размърдаш мозъчната гънка!

Комунист пари не дава, само взема. Затова Западът е лош,че си осигорява добре работещите. На комуниста му трябват роби, за да ги граби безогледно, като крепостни селяни, по руски модел. Продължавайте да гласувате за БСП/БКП, те ще ви оправят. След 10 години и пенсии няма да получавате. Говеда! (да ме извиняват животните.)

Муньо, да те светна, че комунизмът е измислен от Запада, за да подрови Русия, така че - грухти със зурлата си в западна посока !

Сигурно си го чувал този, как му беше името...а да, Накура Мидреме. Вие му мислете в каква посока ще грухтите или виете....., вие си знаете. Поздрави, Муньо

"Бизнесмен" този червеногъз кретен айде по-сериозно

знаеме ги вече тя крадливи бг бизнесмени, нито ще работя за тях ,нито ще си плащам осигуровките.

Може би е време източноевропейците да работят в техните страни! Българите в България... и България има нужда от хора

jingiby

Този бивш комунистически журналист и перач на червени пари дадени му от Луканов е по-добре да замълчи. Завинаги...

Докато клекаме на еврогейците и най-вече на краварите - така ще е ! Помнете ми думите, да не плачете после !

Забавно е да се наблюдава как по-долу болшинството малоумници във форума плюят Василев, понеже си мислят, че увеличаването на осигуровките означава работодателят да превежда по-големи осигуровки по партидите на осигурените в НОИ и пенсионните фондове. Не, дрОгари - увеличаването на осигуровките означава, че и от вас ще се удържат повече осигуровки (т.е. чистата сума, която получавате от заплатата си, ще намалее), защото половината от осигуровките се плащат от работодателя, но другата половина се плаща от работника.

Все смятах, че работникът внсая 40% а работодателя 60%.

1600€ е социалния минимум на човек за месец - този работещ получава помощи! всеки работещ задьлжително плаща осигуровки на запад, не в бг! всеки безработен се регистрира при социалните, защото му се осигурява всичко безплано! истината за срещата е някьде другаде!

От кога Полша и Унгария станаха Източна Европа?!

Крадлив лъжец!

аз ше те изнудвам с ак471 ти не се поддавай. и след вториа пълнител - остани твърд!

Долен лъжец и мошеник рзчитащ на късата хорска памет, но не би. Тоя ловко поставя круцата пред коня защотонещата са в обратен ред: Първо вдигнаха цената на тока защото сме првели нелоялна конкуренция на други държави и после затвориха реакторите един по един.

Българската икономика вече 30 години е най-бързо развиващата се икономика в Европа. Ей затуй българския роб е най-свободния роб в евросъюза. И е най-мизерния роб.

така, бизнесменчета, ще падне печалбата от дрането на кожи, а? Защо не следвате същата логика, като сравнявате и цените на стоките у нас и у френско, а? Или кога както уйдисва? Лекенца с лекенца лакоми!

Василев е един мошеник ,който разпродаде на отпадъци завода за хладилници Антон Иванов ,вместо да го модернизира и да работи. Комунисти ,като него само могат да рушат и да експлоатират работниците.

Ами хайде харата да ви работят без осигуровки и без заплати, за да бъдете вие конкурентноспособни. Мръсници мръсни.

на работника внесена едногодишна осигуровка ? Вероятно никакви...щом е командирован.... От това ще губи българската социална система която и без това е в колабс. Работника в командировка ще се пенсионира у нас като му се признаят внесените в чужбина осигуровки но ще си получава пенсията от българската социална система. Нашата система ще губи. Аз така разбирам написаното. Има огромна разлика между командировано лице и лице назначено от чуждестранен работодател.

Бързате... - Ако работещият Е към Германската компания (било Директно, било Подизпълнител...било Лично, било През компания) - осигуровки+пенсия В Германия (както Навсякъде) - Парекселанс ! - Ако е ЗА Българска компания - Зависи как Тя е функционираща Там...а и Е възможно СаматаКомпания Да избере да Остави Удържаното (осигуровки, данъци, за пенсия) Там.

печели работник за едногодишна осигуровка е пенсия-чек за ....около 40 евро . ако тези осигуровки са внесени в България дали би получил 80 лева пенсия САМО за 1 година ???

"Кривата уста-Кунева (Боже прости ми), партийна снаха и тя се изказа. Гъонсурат !! Като почитател на френската култура и език ми е трудно да приема Макрон и бабата му ,след Де Гол, Помпиду, Ширак, Митеран. Явно, Тайното световно правителство може да наложи когото си иска. Апропо, преди години кандидатстувах за виза за Брега на слоновата кост във френското посолство София. Виза ми дадоха, много формалности все едно , че отивам на луната, фиксирана една седмица. Там разбрах защо. С 200 морски пехотинци контролират изключително богата територия на нефт,газ, какао, злато, минерали пет пъти по-голяма от БГ. За задморските департаменти на Франция има допълнителни клаузи, за които не се издават разрешения за работа на граждани на Източните страни нови членки на ЕС.-говорим за Вишеградската четворка, нас и румънците не ни имат за хора. Ей, така се пазят интереси, а не като Куневица (МадамЙес)

А щом Меглена Кунева е в сметката резултата е ясен. Пак ще затваряме и хармонизираме нещо само от наша страна.

Вижте #Кой го казва !

а колко хубаво си беше при бай тошо! 200 лв. заплата, и никакви осигуровки!

М'чи ко чакате Да се присъедините към 'наш' Янко ПишманТаблажийчиту ?!

в кръчмата ли ги слуша след третата ракия. Сигурно по него време си бил ташаклия или си минавал прав под масата. Пенсионирах се преди 5 години на 57.....всички осигуровки от татово време са внасяни до стотинка. Аман от келеши.

защо този бизнесмен не спомене дребният факт , че работник работил общо над 1 година в страна от ес след пенсионирането си получава чек за пенсия ОТ страната където е работил. т.е ако командирован работник събере 2-3 години работа навън ще получи и пенсия от тази страна в зависимост колко години има . за работника е по-изгодно да има гаранция от западна осигурителна система а не от българската която е на червено.

+++...+++...+ !

ще получава, ако е плащал съответните осигуровки там. Иначе ще получи "среден пръст". Там не са прости.

сте големи разбирачи - да те "командироват" за 2-3години значи да те преместят. Всъщност пРащат хората за половин месец и после тук. Другия месец пак така. Има фирми с шефове чужденци, които набират наши хора, при това млади и образовани, за да работят по тази схема. Заплатите са много по-малки, отколкото биха платили там на място за западни специалисти. И това е номера - плащат по-малко за квалифициран труд. Истина е, че източноевропейците се стараят и учат повече. Западните младежи просто не искат да се затормозват. Това е резултатът от нестресовото им възпитание. И като добавим огромните помощи за бежанците...

Ти Василе нали си пратил поне 1500 човека във Франция и си добре. Французите да си променят закона Всеки който работи във Франция да поучава поне минимално заплащане и осигуровки . Иначе фирми от България ги пращат все едно командировка и им плащат 1500 лв което е малко за там.

Задължен ! ...като бидейки И на Колегата 'Случайно минаващ' (в 19:30) - едни Скорошни находки : - Се оказва че във Франция - Отдавна има Схема на 'наши' командировани ... Се 'създава' компанияБидон... Се ползват Всички Бонификации (финансиране, доплащане за наемане видимомалцинствени...и за Разпределен бизнес) ... Се наемат няколко Локални видимомалцинствени... И ! - След 'тръгването' на компаниятаБидон - Се командироват 'наши' и то От у Нас ...които са Яко платени...на които Се покриват И разходи за път, И за локално живеене ... - и След година, годинаИнещо - Флюп !, Се затваряаааа...като : а. командированите са Отдавна покрили-се (Незадължително обратно у Нас) б. Няма АбсолютноНикакви Наказания защото компаниятаБидон е била адресирана в Проблемна област, с Целеви финансирания, а И Локално-наетите - Са 'съответно' платени ...'бизнесът' на оня Висок 'наш' (дет Хем бил социалка/на-трудовиОсигуровки, Хем бизнесмен - Е от Същата Схема. ------ Дали пък Макрон - Идва Именно отн. Това ?!

Тия от ДС най-много я разбират икономиката; вече 16 години ни управляват, и трябва винаги да ги слушаме, за да продължим все така добре да живеем.

Не е късно и трябва да се въведе лустрация. Такива ченгета са навсякъде.Зайде държавата 30 г. след соца. Лапач и Ченге какво хубаво да чакаме от него. ВЪН!!!

...у Дома часовник цъка с Двустъпкови стрелкички....

е от тия с куфарче тип Луканов.

Не сме му забравили физиономията на специален кореспондент, а той станал съвсем специален.

ЗАЩО БИЗНЕСЪТ В БЪЛГАРИЯ НЕ ВЪРВИ? ТАКИВА БИЗНЕСМЕНИ ИЗКУПИЛИ ЗАВОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПОД МАСАТА , ФАЛИРАЛИ ГИ, А РАБОТНИЦИТЕ ИЗХВЪРЛИЛИ НА УЛИЦАТА, ДАВАТ АКЪЛ КАК ДА С ПРАВИ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ!

Абсолютно ! ...и то 100% !!!

французоец в бг за хубаво не е идвал ..... няма и да дойде

За Протокола : - ама Слагайте ги тез ккккавички зер, Дир.бг ! (било на 'бизнесмен'...било 'наш'...било 'заплати' ...било 'осигуровки' ..... Всъщност - Наред НайВече ! ;-)

фРЕНСКИТЕ фирми да плащат на българските работници, колкото на френските! Абе Монтюпе ли? И всички останали! Да ги видя....

колко плаща на уволнените от него работници в хладилния завод в София!

Абре,геронтофил,марш от Тракийските земи! Оди се пери у Атлантико!

dp и 1 ли застъпиха козяшката смяна?

грабител на България дава акъл какво да се прави ??? Пълен срам и гнус на сайта дир.ру ??? Спили данс, о дан не виде ле ???

В България явно "бизнесмените" са два типа -или тия с дебелите вратове или тия с месестите криви носове, като тоя, дето откакто свят светува лихварстват и броят пари. И за двата типа работната ръка нищо не означава, важното е далаверата да върви, да правят пачки!

Абе как така в западна Европа имат високи заплати, високи осигуравки (20% от заплатата), добър жизнен стандарт и успяват да просперират, а на българските бизнесмени всичко им пречи? ...