17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, поне едно положително нещо се случва - Най-накрая и слепите виждат, че американската наглост, демагогия и цинизъм лъснаха, като бял задник на силно слънце... За ЕС това не е лошо, защото ще заздрави връзките между страните-членки, като и ще консолидира усилията в укрепването на Съюза. Всъщност, цялата модна тенденция на санкции и конфронтация е в услуга на санкционирания и "наказания"... В крайна сметка, това също е в кадъра на стимулирането, като общо понятие... Или както мъдро и простичко е казал Народа: "Всяко зло, за добро"!

Не е казал Путин, не е напуснала Франция ЕС!!!

За да защитят собствените си икономически и геополитически интереси американците са способни и на всякакви курвенски номера, като това благожелателно съветване, например, което изтъквайки запазването интересите на франсетата цели разпадане ликвидация на ЕС!

Тръмп ако каже на Боко-простия да напусне Еврогейския съюз ...нашия веднага ще изпълни заповедта!

Както резидента Радев изпълнява заповедите на Путкин ли?

Путкин, ма тъй убаво ви еб на, а!

До тук политиката на Тръмп изцяло устройва Русия , което ще рече , че не са съвсем без основание твърденията , че Кремъл се е намесил в изборите.

Кърлежи са напъплили темата

ще бъде признанието че Крим е руски, на срещата Тръмп- Путин в Хелзинки на 16-ти. Още един мощен удар по зачервените вратове на соросоидите !! Путин е виновен !

Гладен партизанин, мандри сънува.

Тръмп е казал че вече обмисля признаването на Крим!

Крим е или руски или български. :) Последното е шегичка, но има истина в нея.... Какви етноси живеят в Крим? Етнически руснаци, етнически българи и татари. С тях пък последните сме си братя според някои юго-западни учени и журналисти. Столицата на Кубрат е наблизо.... Е, защо да не е български тогава? След като и без това е ясно, че не е редно да е "английски", "отомански" или "френски",, или "австрийски"? Вярно, че изброените много искат да не е руски. Още от Кримската война 1853-1856 г., която водят и която Русия даже губи. Но....какво става? Крим си остава руски- това става! Американците тогава не участват, защото им е все тая. Защо сега да си сменят политиката за отдалечени земи от тяхната икономика? :) :) :)

корумпирани,безполезни институции,обслужващи интересите на определен кръг хора...

А тия двамцата валс ли танцуват така щастливи? И кой е дамата, кой - кавалерът? Да не стане така накрая - авек корнишон натураль?! Ме уй! Сосожмон!

А тия двамцата валс ли танцуват така щастливи? И кой е дамата, кой - кавалерът? Да не стане така накрая - авек корнишон натураль?! Ме уй! Сосожмон!

ЕС прилича на германския отбор по футбол, на световоното първенство в Русия. НАТО -същата ситуация. Тръмп настървено атакува и ЕС и НАТО. Дори се готви да признае Крим за руска територия на предстоящата среща с Путин, в Хелзинки. Украинците са в шок. На този фон руснаците провеждат образцово световно първенство. Русия печели с ,,мека" сила.

Проблемът на Русия не се нарича Крим, а Сирия- там няма никаква "мека " сила и никаква победа. За съжаление, но и за урок.

там продължава да властва "халифата" идил? интересно.

Русия си свърши работата в Сирия. Никой вече не мисли да прокарва газопровод от Катар до Средиземно море. Башар е на власт и на следващите избори ще спечели отново

Искам да кажа, да не се прехласвате верноподаннически, а да гледате нещата такива, каквито са. Русия трябваше да изтегли базата си оттам още при разпада на СССР и да не се меси в този конфликт, нито да разчита само на подземните си богатства, а да развива икономиката си балансирано и стабилно- сетиха се сега, след дъжда качулка. Разбира се, и САЩ им помогнаха много активно да си имат проблеми, но това не променя липсата на принципна политическа и икономическа стратегия при братушките. А клакьорите като вас изобщо не им помагат с празноглавото си въодушевление. Факт.

Пак не си разбрал. Крим и Сирия са свързани като скачени съдове. И икономически, и политичиски, и военно ... Но няма смисъл да се обяснява на елементарен соросоид очевидни неща.

не, изобщо не са свързани- нито териториално, нито икономически- просто и тук и там има военни бази-но едната е на повече или по-малко изконна руска територия/с всички валидни исторически уговорки/, а другата е в съвсем друга държава.

Русия си свърши работата - разчисти "бунтовниците" от бившите съветски азиатски републики, за да не плъзнат като отровни хлебарки обратно, а покрай тях и разни други "бунтовници", да не плъзнат към ЕС с бежанския поток, тия дни изтегли сума ти хора и техника отново - така че сега останалите са на ход да си ги чукат в главите. капиш?

Първо, не трябваше да се месят в Чечня, а да се разберат с тях по човешки- сега нямаше да им изплащат тия репарации, а щяха да имат средства за пенсии ипр. належащи разходи. Второ, така щяха да парират всякакви саудски джихадита. Трето, вж. по-горе за базата в Сирия. И, накрая-Русия винаги е губила , когато е проявявала имперски амбиции. Капиш? И да не капиш, повече няма да ти обяснявам- кукуригай си на воля и с възторг..

ЕС ще се трансформира в Конфедерация- с единна армия и единна външна политика, единна външна търговия и парична единица. /силно се надявам тази парична единица да е българският златен лев....;/.Това ще е всъщност, първата социалистическа общност - но основана не на принципа на насилието, а на доброволното участие. Олигархичните структури постепенно ще отпаднат, пазарната инициативност и свободното движение на хора, стоки и услуги ще се запази. ще се запази и развие и социалният характер на държавността.Ще се надмогнат всякакви философски увлечения от типа мултиетнизъм, дрогизъм и сексуална либерализация. От друга страна, църковисткият консерватизмът също ще загуби почва, отстъпвайки място на просветената демократичност. Християнството-обединено, макар и запазило различията на конфесиите си- ще е доминираща религия. В този съюз все по-активна роля ще имат славянските и балканските страни. Ако някой иска да се присъедини към него, ще трябва да ревизира своите вътрешни структури към демократизация и местно самоуправление. В този смисъл, бъдещето на обединена Европа и на България в нея, е добро.

В замяна ще му даде да праска Иванка и ще му стане зет .

Микрон, щеше да се съгласи, но след 28 години. Иванчето е младичка

жълтокосия клоун!

Аха, затова явно от вчера насам софийските еничари са изтрещели много повече от нормалното за тях.....ахахахахахахахахаахаахаххаа

Ха,ха какъв тролски рев за погребението на ЕС. Вземете си кърпички и ревете на чужд гроб като ви харесва.

Стана ли кристално ясно, за някои европейски кратуни, че сащ са врагове на ЕС!!!

Германия и Франция не са като Гърция да се възползват от Америка и да си правят както си знаят. Напротив, САЩ е стегнала в примка ЕС с претенцията, че който плаща, той поръчва музиката. Но Макрон има подобно имперско мислене като Тръмп. Той не може да пренебрегне визията си за Нова Римска империя, която имат френците от Наполеон насам. В крайна сметка САЩ са точно империя отвъд Атлантика.

Що не ди гледат безконтролното печатане на некачествени хартийки, ами нръгнали с ЕС да се занимават.

ЕС са същата "бира". Много скоро ще го усетим.

Ще мидим.

мда ингилизите нали са послушните пудели на американците са го послушали. Тоя си е чиста проба марионетка на др. Путин!

Кой? Макрон или Тръмп?... ИЛИ И ДАМАТА!?

Простаците цъкат минуси на постовете ми , когато сравнявам Тръмп и САЩ с лешояд , хранещ се с труповете на разединени и обезглавени нации ! Отдавна мечтае да разпарчетоса ЕС и успя донякъде , подръчквайки Острова . Но това ще сполети собствената му измислена държава ! Центробежните сили ще нарастват все повече и неизбежното ще се случи ! Цената за избиването на милиони местни жители , индианци ще бъде заплатена с лихвите !

Сега видяхте ли кой клати лодката и създава проблемите ? САЩ са държавата която иска затриването на ЕС и всякакви свободни пазари а техния пудел Англия са тези които забиха първия клин. После беше миграцията подпомагана от войните и Саудитска Арабия умишленното отслбване и затриване на Българската нация и поставянето начело на слаби и некдърни политици подвласни на Турския султанат .... и т.н. САЩ ще фалират до 10 години и изхода им е да създадът икономически, плитически и военни конхлокти ( разделай и владей ). За да плати сметката пак Европа и европейските народи. Тръмп бе поставен начело за да продължи точно тези дългосрочни интереси. Запазвайки САЩ като “господар”. Сметката обаче не им излиза с мощен Китай и неконтрулируема Русия. Правете си сметката кой ви е приятел и кой враг.

Сега вече вервате ли, че Дони е назначен от Путин? !!!!!

Точно Русия няма такъв интерес. Ще останат неконтролируеми държавици подвластни само на краварника. Просто бази и "трупс" както се изразяват

Не е ли Путин виновен ?

пренадлежат на Еврейското лоби,което недолюбва Тръмп ,защото е свикнало да избира и контролира президента на САЩ ,този път обаче хапна дръвцето защото нито избра ,нито контролира

Да ааа... А някъде твърдяха, че Путин целял разпад на ЕС. Да не би Тръмп да изпълнява заръките на Русия?

Тръмп пак се изложи ! Няма друга нация в Европа , която да се разграничава повече от американските порядки , от французите ! И в икономиката, и в културата , Франция от времето на де Гол , се противопоставя на американската експанзия ! По-вероятно е с Германия да намери общи позиции , отколкото с французите !

ЕС е политически и икономически съюз.Защо иначе спасиха Гърция , при положение , че можеше да я фалират и да не плащат нищо

Прав си, и политически е! Като казваш "спасиха я" имаш предвид не я изгониха ли или факта, че се наляха едни пари там. Щото пари обределено се наляха, но както виждаме още управляват комунистите.... така че, не знам, дали Гърция тепърва май трябва да бъде спасявана "политически".

Нелоялните практики на германските автомобилопроизводители да не би да са в това , че правят по-качествени коли от американските !?

ЕС не функционира по начина по който на някой хора им се иска да функционира. Това не е политически съюз, а икономически и който не го е разбрал е дълбоко заблуден "сладкодумко". Именно като икономически съюз, европейският свободен пазар е най-големия трън в окото на Америка и това е ясно на всеки средно интелигентен Американец. Но това не е задължително лошо, както много хора си го представят. САЩ са далече от мисълта, че те са Вся и Всьо в новия световен ред. По-скоро те знаят, че целия икономически свят си сверява часовника с Америка и точно затова, не им пука какви санкций налагат или им налагат реципрочно - това е бизнеса. Все пак санкцийте към Европа са насочени основно към Германия, която злоупотребява политически в Евросъюза, като се опитва на гърба на Америка да налага дневен ред - нещо, което нито една друга страна не си позволи. Само може би Англия, но те бяха достатъчно съобразителни да напуснат. Та в случая Тръмп казва следното: От позицията на Европейски съюз, ако Франция иска да диктува политическия живот в Света наравно с Америка, Русия, Китай, Англия и прочее, тя не трябва да реагира политически на икономически проблеми (което прави Германия между другото). Проблема в момента е че Германия е дълбоко задлъжняла на Америка, германските стоки са най-масови на Американския пазар (не бих казал случайно), а момента е такъв, че Германия иска да поведе Европа, но бива плясната по ръцете от чичо Сам. В случая Русия няма никаква връзка с тази статия. Макрон просто иска лъвския пай на Германия спрямо Америка, а Тръмп го лъже, че не само ще му го даде, а и нещо по-добро - ако напусне Европа, Франция може да диктува световен дневен ред тъй като няма зависимостите на Германия.

Германия е може би най неутралната страна в ЕС по политическите въпроси.Тя иска единствено фискална дисциплина и нищо друго.И това дразни другите страни , но ако сме честни не Германия , а точно Феанция ще загуби най много при разпад на ЕС.

Според мен истината е една понеже САЩ загубиха еднополюсният свят ,сега се стремят да обезличат БРИГС И Евразииският съюз .Като налагат новата мода двустранните споразумения и по този начин ще ликвидират и без това негодният европейски съюз .Който е пътник към небитието .А също така ще обезмислят и мечтата на Путин за евразийски съюз от Лисабон до Владивосток .но Аз мисля че Императорът на света си е подредил картите за света по този начин че това щебъде и стратегическата задача на Русия и Китай в близките сто години в който САЩ няма да съществуват на картата на света .

Връзките с Китай и изобщо с азиатците са най-големият стратегически проблем на Русия и винаги ще бъде така. Русия ще се оправи единствено и само когато се обедини с ЕС и евентуално САЩ. Но за това режимът в Кремъл трябва да направи политическа саможертва , а те още не са готови и може би изобщо не са способни на това.

съседите все някак ще се разберат помежду си - апропо ЕС има ли обща граница с Китай, просто питам. няма да има никакво обединение с ЕС, нито евентуално със САЩ. настават времената на "всеки да се оправя самосиндикално" според икономическите си интереси. на вратата чука поредната сериозна криза. така че никакви саможертви от страна на суверенни държави няма да има. суверенни - повтарям.

прекалено големите културни разлики ще пречат на хармонични отношения с Поднебесната-това с общите евроазиатски съюзи ще е до време, докато и САЩ и РФ евентуално "клекнат", изтощени от взаимни номера. И не е необходимо ЕС да имат граница с Китай, за да се обединят с Русия, а с Русия- те имат граница и то много дълга. Обединението, естествено, ще трябва да е на принципа на взаимна изгода и запазен суверенитет, не на централизирано авторитарно управление.

Една добра новина днес !

За Тръмп всички са лоши и черни, само той и Путин са на бели.коне! Забележете, че няма по-гооляма важна тема за Путин, която Трънп да не поддкрепя. Много прозрачно! Ако има нещо, в което КГБ наистина са първи в света и са се специализирали, то това е в подкупването и създаването на най-различни зависимости и компромати!

Русофобията която те изяжда отвътре отново излезе на преден план

какво общо има тук русофобията? Ако някой не харесва ДС, то следва ли, че мрази българите?

Най-обичам откровени кретени и идиоти на мен да ми обясняват какво ми е:) И да плачат с крокодилски сълзи над чужди гробища... Как ще ме изяждало отвъре нещо, което го няма(м), бе идиот! И какво според кухата ти тиква е точно русофобията, бе кретен и дебил! Аз съм хуманист, ако нещо ти говори това, и толерантен човек. А ти и останалите надъхани идиоти бъркате отношението към Путин (и по принцип президент или премиер на държава) с ... това към обикноените хора в тази държава, с културата им, постиженията, традициите им... И ти и останалите кретени тролове сте си заплюли, че сте русофили, а всъщност сте коленичили путинофили и респективно русофоби! Знам, че е сложно за идиот като теб да го схване, дори мисля че е невъзможно.

ние им се ядосвай, те си плачат за привилегийките от едно време и си въобразяват, че това е любов към Русия... а как е възможно да си едновременно болшевик и русофил, не им отърва да размишляват- разбира се, никой не се заблуждава, че ако сега се кръстят и изповядват усърдно олигархичен капитализъм, то е само, защото сега това им пълни паничката- понеже са като ветропоказатели-накъдето духа вятърът на подаянието, натам и те гледат...да не забравяме, че без съветската власт те са щели да са още на село и да работят, а не да си клатят крачката на бюра в града..

Перуката трябва скоро време да мре. Това им е целта с Късия, да разцепят Европа и по единично да онождат. И двамата треа се гътнат.

Ама, надали. Погледни в близкото минало, всички изкуствени държави изчезнаха от картата - СССР, СФРЮ, ГДР, ЧССР. Както е тръгнало, ред е на Украйна. А, ако ЕС толкова иска да стане Европейски Обединени Държави, САЩ няма да позволят. Затова се вклиниха между Русия и ЕС. Знам, че ще плюете, но погледнете картата - Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, България, БЮРМ, Албания. Това е творение на така наречените "Демократи" на Обама. Тръмп разбра, че САЩ издиша. Не може да издържи на всички фронтове, които получи като наследство. Затова иска среща с Путин за да се намали напрежението. НАТО за САЩ е бреме. Оказа се, че военните бази разположени в целия свят, са безмислени, след като се разбра с какви нови оръжия разполага Русия. С едно изречение :На САЩ им трябва глътка въздух. И затова иска така настоятелно среща с Путин.

И на САЩ, и на РФ им трябва глътка въздух- но защо искат за целта да задушат ЕС? Та толкова ли са некадърни да дишат самостоятелно?

Непочтеността трябва да има някакви граници- мръсните договорки никога никого не са извели на добър край. И сега пак така ще стане-затова, да гледаме кой с кого и за какво ще се договаря, и какви ще бъдат последиците за самите тях -и за света. Просто като житейски урок, не за друго. Провидението винаги пази добрите и наказва лошите. Всекиму- заслуженото.

Западни Балкани, Европредседателство....Дрън-дрън та пляс. На Цецко Молитвената закуска са му набили в главата идеята за Западните Балкани и той безпрекословно изпълнява. Прочетете за какво гласят Западните Балкани и Европа: "Какво предвижда нов план на САЩ за Западните Балкани Той е предложен от свързания с НАТО Атлантически съвет" 29 ноември 2017 И нашият соросоид Иван Кръстев има дан...

Тръмп и Путин ще се разберат зад гърба на ЕС. Нови сфери на влияние. Нови граници. Ще дадат малко въздух на Путин. Американците няма да допуснат Китай да вземе Сибир, а Турция бивщите им азиатски републики. Мисля, че ше сме потърпевщи след промеркелската политика.

За Вашингтон и Москва и Пекин и останалия свят няма държава ЕС и нама държавни граници на ЕС, няма западни , няма източни Балкани, има отделни европейски държави. На 16.07.т.г. в Хелзинки ще има ново устройство и нов ред. Германия ще бъде там където и е мястото. Въпросите за Украина, Европа, Сирия, Ю Корея , Иран, бъдещето на НАТО , американското влияние в Европа и на Балканите и още цяла поредица ще бъдат обсъдени. какво ще правят гражданите за идиотско развитие на България по отношение санкцийте срещу техния враг № 1- Русия , не е ясно ? А Русия на сълзи,проститутки и обещания не вярва. Ситуацията може да се измени светкавично за 24 часа.

защо се вълнувате толкова? следвайте собствените си съвети. лека нощ

Вие оставете това, ами Сноудън бил разочарован, че лошата Маркел не му давала убежище в Германия-от що бяга тоз человек сега, не мога да разбера. Сигурно не е наред с ума, да бяга във "фашисткото" ЕС на лошата "баба". Представяте ли си, моля ви се? Да иска да отиде при мигрантите? При еврогеовете? А те не го искат. Викат- стой си там, при духовните, нали там искаше? А той-не та не. Уджаз

Леле мале, ами сега какво ще правят българските слуги на Меркел ? След като разделиха Балканите на Западни и Източни така успешно и превърнаха България в газов хъб за Европа, сега накъде в неделя. Само съд и затвор ,друго не ги оправя. Ами като се разпадне и нато, тогава България как ще санкционира своя враг № 1- Русия за Крим ? Кой ще и е новия господар. Пак ли САЩ и Турция или марсианците.

ми ще санкционираме россиея както през 1916г! тогава май с помощта на турците ги наритахме обратно в азия, или не си чувал и чел??

:) Предизвиква снизходителната ми усмивка!

Е, точно за това, Русия към България не трябва днес да проявява никакво снисхождение. Щом искаш да нариташ Русия ще бъдете удовлетворени в тройна доза. Въпрос на време,денят ще дойде ,ще бъде весело. Към дебилите ,ще трябва специално отношение ,даже и един военен руски снегорин дето се хвалите ,че го имате Ви е много.

смотльо?

Рилецо

Ти май че не си чувал за 50 -те хиляди Турски и Български военнопленници в Русия пленени по време на първата световна война и как царското правителство ги е карало да работят по стратегическите им обекти .Та добре че болшевиките взели властта в Русия та ги освободили от робският труд .И това са истинските факти а не лъжливи страници от историята .Но както му казват хората Иванчо бе чети , а недей да вярваш на пропагандата на сорос медиите

ооо, ама то се знае още от много време назад, че вълната на промените ще мине през Европа и ще стигне чак до камчатка- вие какво си мислите, че процесите в матушка сега са завършени? жестоко се лъжете- трансформациите ще са пълни и после няма да можете да я познаете, гаранция. забравете за всякаква носталгия по доброто старо време, свърши тя. който си взел сувенир за спомен, взел.

Пак повтарям, всички инструменти, с помощта на които се поддържаше глобалната доминация на финансовите спекуланти от Уолстрийт в т.н. либерален икономически модел ще бъдат демонтирани! Доминацията им угасва бавно, но сигурно! Либералният модел, като такъв, в политиката и в икономиката е мъртъв... А такива инструменти са МВФ, СБ, ЕС, СТО, НАТО... всички те ще бъдат демонтирани! Неизбежно е.

а също като ссср, сив и варшавският договор ли ще бъдат демонтирани, или по осторожно?

Напълно безполезни са за актуалното световно развитие! Създадени са, за да обслужват друг иконом. и полит. модел на управление на света. Ще минават в графата "изчезнал вид"...

Правилно , никой няма да допусне германска доминация в Европа. Германците да се изтеглят от Украина и балтийските републики, да излязат от нато и тогава Русия може да им протегне ръка.Същото се отнася и за останалите от европедофилския съюз които дрънкат оръжие до руските граници и правят интриги в Украина. Единственият им закрилник е Русия , срещу която налагат санкции. Иначе лошо,много лошо за Германия и слугите.

Интелигентните явно си легнаха, останахте другите. Прочетете пак написаното от Вас и намерете логическите си грешки. Жокер от приятел: 3 бр. лека

наистина е много лоша работата! россия наистина протяга ръка на европа, и света, ама никой не ще да я хване тази ръка! стои европа на края на пропастта, и не поема протегнатата российска десница! стои европа на самият ръб на пропастта, и гледа как россия се гърчи на дъното на пропастта, и протяга ръце нагоре!

чао - като гледам, те чака безсънна нощ - затова да не си кривя душата да ти пожелавам лека нощ.

Забелязваме засилен стремеж на почитателите на авторитарните бюрократични държавни структури да обвиняват ЕС в авторитаризъм и бюрократщина. Моля да се отбележи, че не звучи никак убедително, а по-скоро като проява на липса на бон тон. Препоръчваме по-незабележим подход за плавен преход към основната опорна точка: екзит.

суперско:) лека.

историята на създаването на ЕС, а тя е в основата си една икономическо общност: Европейската общност за въглища и стомана (съкратено ЕОВС) е създадена с договор в Париж през 18 април 1951 г от Франция, Западна Германия, Италия, Белгия, Люксембург и Холандия с цел да се обединят въглищните и стоманени ресурси на нейните държави членки. Организацията е първата по рода си, в която присъства наднационална институция, и поради това се счита за първата стъпка в европейската интеграция. поради което виждам в нова светлина митата върху вноса на стомана и алуминий. Някак много вживяване в накамарените върху ЕОВС организации и в структурата ЕС, която е била ИКОНОМИЧЕСКА общност на най-големите индустриалце. Хубаво е човек да се приземи все пак...

ти да не намекваш за фалита на" русал", и краха на олег дерипаска, заради санкциите наложени от ес и щатите?

има и други ощипани, аре стига с тия руски олигарси... сичкото свят вие та се кине, мани го дерипаска, не че е за завиждане.

Ама защо забравяш нацистката среща в хотел Мезон Руж през 43 г. край Страсбург и нацисткият план за следвоенното устройство на обединена Европа срещу СССР ?

А защо забравяте колко бивши хитлеристи са работили в щази? Това са дреболии, разбира се.

ми щото помня за срещата молотов-рибентроп, и договора им от 23 август 1939г.!

сори. да допълня все пак. в основата си ЕС е бил икономическа общност, която си гони пазара и паричните интереси. В основата са Франция, Западна Германия, Италия, Белгия, Люксембург и Холандия. Някъде да фигурира ГДР? Да речем... Къде падна мандалото? Пазара на стомана и алуминий. Толкова - просто празни мисли на един празен човек :) нищо сериозно, просто си мисля колко е шарен светът.

ес- свободно движение на стоки и капитали между страните членки! кое не ти е ясно?? днес ес е съюз от 28 европейски държави! смакедония, албания и србия ще станем 31! какъв ти е зора за митата извън съюза?

като имаш кинти, ако ще да си марсианец, джиткай където ти душа сака - не ставай смешен моля ти се с тоя комплекс за затворени граници, все едно си сомалийски клошар.

Senator1

Намирам, че сър Доналд Тръмп е честен политик. Ако нявга имаше споразумение между СССР и САЩ за разпускането на Варшавския договор, а НАТО да остане толкова години в повече, колкото ВД е просъществувал, то тази договорка не се изпълни от страна на САЩ. Изглежда, че грешката следва да се поправи, за да може стрелките на ядрения часовник да сочат не 23:57, а 23,30 часа. Както вече се писа, Ес е предложен от бивши съмишленици на Хитлер, а и това си явствува от факта, че се провежда неговата политика на задължителни Директиви. Що за социалист може да се изписва Макрон след тази недвусмислена фактология? Предложението е принципно правилно и разумно. Поне ефектът ще е икономически, че няма да се хрантути една камара от тунеядци напиращи към хранилката на ЕС.

тоест макрон , като един истински социалист, не би трябвало да остане в "хитлерсткия" ЕС? Забележителна логика. А как бихте коментирали същността на ВД- като социалистически или като квазихитлеристки?

zeddd

Поредната фалшива новина от US медия...

че е фалшименто е ясно, но дали е от щатска медия тази новина? все пак тук е дир.бг! а това си е российска медия

прочети статията, където пише медията Вашингтон - или Уошингтън - поуст... на всяка манджа мерудийке...

тъпи, та в статиите на дир . бг пише и че щатите са умрели, че путин за пети път печели войната в сирия, че рублата е желана валута, и че россия има файда от санкцците, ама то не е точно тъй, нали?! пишело в .... пише на ланския сняг, смо..тльо!

Тръмп е велик,защото е разбрал тъпотията на ЕС !Колкото по-бързо се разпадне ЕС,толкова по-добре за Европа!

тиражирана от ВП по думите на някакви "представители", по-точно "анонимни източници". не си заслужава да се коментира. има ли го туитнато? не. с тая пословично "любов" на медиите и разни ощипани демократи към Тръмп, фейковете валят всеки ден. лека нощ :)

Всички вкупом мразят богата Германия.

всерьоз? а пачему всички драпат на татъче, а никой не ще да оди в духовна россия?

щото й завиждат , естествено. и щото ги плаши. е, русначетата и по други- разбираеми- причини де, всеизвестна е историята. ноо тръмпи би всички рекорди, пълен селски бек на една жица

какво дремеш тука? ама не ти стиска, понеже не ставаш и за буклукджия.

..А после Путин искал да разбива ЕС ! ...Това са те задокеанските говеда.....а тъпите европейци си мислят че са им приятели !

Ето кой стои зад Брекзит и кой стои зад бежанския поток към Европа! САЩ начело с Тръмп се опитва да унищожи Европа на принципа разделяй и владей...

айде, айде...получила се е неочаквана синергия на усилията на любовта...

Нормално ! За какво и е на САЩ "обединена Европа" ?

тъпи, ако не бяха щатите, и плана им маршал, днес европа щеше да е същата мизерна кочина като российская федерация! та в резюме бвп на: щатите - 19 000 000 000 000 $ евросъюз- 16 000 000 000 000 $ германия - 3 500 000 000 000 $ франция - 2 500 000 000 000 $ россия 1 267 000 000 000 $ никой няма да зареже нито ес, нито щатите, за да се сближава с россия! дори сръбия няма да направи тази глупост, както не я направиха македония и албания, !

от месец насам едно и също, че и без да посочваш източник, бе, лешпер?

източник искаш? ми пиши- списък на страните по бвп, и чети, бе смот..льо! може и на позитано да се обадиш, и те същото ще ти кажат, наистина трудно, и с болка в сърцето, ама цифрите не са като надеждата за светло бъдеще! те, цифрите де, никога не лъжат!

иди утре да излъскаш паметника на американските летци - оу, сори, май ти е далече... накрпатка - пътувай.

не ти давам съвети, смот..льо! ти искаш информация, като де..бил безпросветен, и аз ти пиша къде да си я намериш!