Финландия и САЩ най-общо договориха военно сътрудничество

Финландия и САЩ подписаха днес двустранна декларация за намерение да задълбочат военното си сътрудничество, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Финландия и САЩ най-общо договориха военно сътрудничество | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Швеция да подпище договор със САЩ за военно сътрудничество.Пък и двете държави искат да станат член на НАТО.Предствете си само от Северно море до Средиземно море - само натовски държави около Русия плюс любещите ги Украйна,Грузия,Азербайджан,чеченци и дагестанци.

И това ти харесва? Щото повечето мислещи хора, ги притеснява.

Сталин не беше ли одобрил урока? А това, че немски пилоти също са загивали над София докато са я пазили, как ще го коментираш?

От Русия биха научили по полезни неща във военното дело.

От Русия могат да научат само как се нападат малки съседи, а Финландия няма малки съседи. :))

Русия винаги е била непредсказуема и съседите и се страхуват от нея.Всички са "освобождавани" от нея и са и яли попарата.Руската агресия никъде я няма.

Кат Русия няма друга, тъи коварна на света..... е написъл българския поет.

обръчът около империята на злото се затяга; моментът наближава, въпреки че трябват още няколко години подготовка, с цел минимизиране на жертвите и щетите

Анахронизмът на тази Империя на Злото продължава около 5 века. И която страна е била "освободена" от нея, е страдала мъчително и продължително от демографска криза, морално-етична криза, икономическа криза, политическа, социална криза в обществата си от отделния човек и неговото семейство та чак до управлението на поробената държава. Както неочаквано и бързо се разпадна СССР, така ще стане и с настояща Руска Федерация. Сирийците, "освобождавани" от руските бомбардировачи бягат към Западния свят, а не към Русия. Афганистанци, иракчани, кюрди, палестинци търсят щастие в омразния Западен свят и не си помислят за благодестващата Русия, която се опитваше да ги "освободи". През 1878г. Русия окупира територията на поробена България. В нейните официални изказвания в лицето на Александър Първи се говори за присъединяването на южните славяни към матушка Русия. За погромите преди това на нашите революционни организации и комитети има пръст на дългата ръка на руските шпиони, кръстосвали нашите земи. Тази шпионска мрежа се е командвала от граф Игнатиев от неговото седалище в Цариград... Този граф Игнатиев е продължавал да саботира младата Българска държава и след 1878г. Един от неговите послушници е бил Драган Цанков, който 3 пъти в писмен вид е молил руския цар да изпрати повторно руски войски в България, та да усмири непокорните българи. И каква ирония на съдбата- и на двамата българомразци Граф Игнатиев и Драган Цанков имената им още стоят на най-хубавите ни софийски улици. Така че БЪЛГАРИ вземайте пример от финландците. Не се плашете, не се срамувайте да покажете, че Америка и Англия са нашите приятели и ако не бяха те настояща България щеше да бъде Задунайска Татарска Республика. По настоящем клетите българи, които живеят на територията на Руската федерация са преименувани в татари - Татарстанска Автономна Република. Около 7,5 милиона българи тънат под руския деспотизъм през 21 век!!!

Браво моме, ИДилска. Революционерите са агенти и са работили против офицялната власт, нали? Защо не идеш при кумирите ти в ИД, та да се позабавляват с теб?

Империята на злото се разпростира по цялото земно кълбо и сее разруха, но скоро нещата ще си дойдат на мястото!

По коректно е заглавието да бъде " И Финландия свали гащи пред американците."

Преди това през 1940 година Финландия го вкара натопорчен на руснаците.

Вкарала ама друг път.

Тези като чуят Русия и се готват за клизма и едните и другите, а не знаят, че с такъв приятел зад гърба си, тя ще им се стори приемлива.

"необвързващия документ поставиха американският зам.-министър на отбраната Робърт Уърк и Юси Нинистьо" С други думи финландеца е разписал нещо на американския си колега, та да може американеца да си вземе командировъчните дневни, пътни и квартирни пари...

Не. Това само значи, че Финландия е посочила на света потенциалния агресор, а американците са отговорили "Знаеме".

Е като е потенциален агресор що Финландия си купува въоръжение от него? На нас от кога ни разправят че за да отговаряме на НАТО-вските стандарти трябва да си купуваме НАТО-вско оръжие, НАТО да не би да се явява агресор спряма нас-)

Загазиха я пиндосите, много яко я загазиха, щом опряха до неутрална Финландия. Междувременно, руснаците са вече в Йемен, Египет, Виетнам (Камран), Никарагуа, Каракас (Венецуела) Кипър, Сърбия (Ниш), скоро се връщат в Куба и ги чакат в Баня Лука (Босна) и Либия (Бенгази). Започва руското стратегическо развръщане по света - верен признак, че световната война е много силно възможна.

Лисицата рекла: "Загази я Коча, ама много я загази! Глей как му са се провисили топките аха да паднат. Я да да тръгна след него, че като паднат да съм първа!"

Знаем и друго за лисицата - тя рекла, че гроздето кисело, щото по-ранната новина беше, че русия се връща в Куба и Виетнам, пък те пиндостанците да не останат назад... и те... както лисицата...

кога Финландия пък точно е била независима - пионка в ръцете на Русия, слугинче на Скандинавските държави, разменно петтаче в джоба на Сащ и забравена книжка на рафта на Европа. Това е Финландия.

Да бе, то па една гара!

... днес имаше статия, че руснаците се изнасят от Куба и Виетнам.... недей с тия рели - некипели....

Прочети,прочети,ама прочети малко история да научиш кой на кого натрил носа през 40-те години на 20 век.И какво е станало с агресора на Финландия.

Я кажи кой е агресорът, че нещо не ти се разбира! Финландия или СССР?

Финландия е много тясно икономически обвързана с Русия. Това е пожелателно споразумение, финландците не са толкоз прости и помнят какъв бой ядоха, когато правеха сечено на Сталин. Ако искат пак да го изядат, да продължат да правят глупости. Но самите те са с извити ръце от чорбаджията зад океана, защото са с дългове и бързо могат с рекет да ги оставят без финанси. Още повече, днес изтече съобщение, че няколко финландски банки са пред банкрут. Случайности няма.

Абе глупак неграмотен, фините никога не са "правили сечено" на Сталин. Сталин подписа Пакт за ненападение с Хитлер. Германските екипажи на танкове се обучаваха в СССР. Сталин заповяда с нищо непровокирано нападение на Финландия през 1939 за да заграби нейни територии. И руските историци го признават публично вече.

Сталин първо е молил финландците да му отстъпят стратегически плацдарм, за да се защити от бъдещите агресивни действия на Хитлер. Предлагал е и съвместни действия между руси и фини срещу Германия, в случай на вероломно нападение, каквото впрочем се случи. Седем пъти е получавал отказ, преди да нападне. Не можем да обвиняваме Сталин, че е планирал стратегически.

Алоу...свиркаджия... Явно си ходил на курсове по алтернативна история!? Остави ги тия теми...давай за изутите гащи,наранените свинктери и прочие еротични фантазии...там ти е силата :)

Пък Георги Димитров/Гощо Тарабата/ през месеците септември,октомври и ноември 1944 г.изпраща телеграма,след телеграма до ЦК на БКП за ликвидиране на всички фашисти и тези които са им симпатизирали.И понеже българският комунист немедленно и безпрекословно изпълнава директивите на вожда и Партията за кратко време без съд и присъда "погребват" в безименни гробове над 3000 "фашиста и нефашиста."И след това с гордост докладват кой се е престарал най-много да ликвидира"враговете на народа".ДЕТРОЙ-чо погледни в твоята страна какво е ставало,а не през девет морета в десето в друга страна.

3000 .. АЗ БИХ ЛИКВИДИРАЛ 30 000 ВРАГОВЕ НА НАРОДА - ДО 3-ТО КОЛЯНО:))

Това само една червена бабичка може така да расъждава! Те комунистите никога не да били хора! Някакви озверели животни като тази бабичка от село с ник ДЕТРОЙТА!

върви към НАТО.Швеция я следва.То и за това Путин праща самолети във въздушното пространство на суверенната държава.Ма то мъка,мъка... Всичкита съседни държави на Русия..в НАТО.Къде по напред товарищ Путин да праща самолетите от въздушно-космическите си войски.

1944 - СТАЛИ ПРАЩА ПИСМО НА ФИНЛАНДСКИЯ ПРЕМИЕР : "САМИ ЛИ ЩЕ СЕ ОСВОБОДИТЕ ОТ НАЦИСТИТЕ ИЛИ ДА ДОЙДА ДА ВИ ОСВОБОДЯ?" .... САМО ЗА 30 ДНИ ФИНЛАНДЦИТЕ ИЗБИВАТ И ИЗГОНВАТ ВСИЧКИ ФАШИСТИ ОТ ФИНЛАНДИЯ .... НЕ Е ВИЦ ... ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ Е :))

Е, що така никой не иска да бъде освобождаван от руснаците???

Аххх спомени...

Агресивната Финландия се точи на кротката и миролюбива Русия. Гадняри!

Разбрахте ли сега защо финландците излъгаха 2 пъти тая сутрин, че руски военни самолети са нарушили въздушното им пространство? Като икономически васали на глобализационния център, Фашингтон ги е притиснал да подписват, същевременно лъжейки света за агресивността на Москва. Току-така транснационалката Нокиа не се е подвизавала по световните пазар тогава, когато САЩ бяха все още в пика си... Сега финландците имат да връщат на господарите си. За будните обаче по-важно е друго: навсякъде, където имаме САЩ, там е лъжата и измамата.

Всички лъжат, само Русия - не.

Не, само САЩ лъжат винаги и тотално.

Преди 75 години Финландия и Хитлерова Германия също бяха подписали да задълбочат военното си сътрудничество !!?????

Путлер разширява нато с пълни сили, браво!

Путин зорлем ще консолидира целия свят срещу себе си. Па послех ох та леле. Никой не ни иска.

Колко де цял този свят: САЩ,Англия и Украйна ма не цялата

И това е достатъчно.

България, Финландия, Швеция... Та кой е с ФР? :))))

те финландците сами ще ги победят :Д

През 1939 руснаците нападат Финландия. В резултат на тази агресия с Московския Договор от 1940 година от Финланддия са отнето територии и са присъединени към СССР. Местното население е прогонено. Очевидно финландците помнят този урок и вземат мерки.

Напротив, пак си просят да настъпят същата мотика, като тогава. Зер, историческите уроци от финска страна не са научени. Никога срещу Русия - винаги в крайна сметка губиш!

Ти затова ли вече даваш жена си на комшията? Понеже миналия път, като не му я даде и той ви нагласи и двамата?

То затова мужиците, като глупаци, модернизираха РБ-5/ракета балистическая/ и шляпат там излишния плутоний в глави 200-300 мегатона!!? .. Да има!

Самолети невидимки ли имат ? ИГенерал Конашенков предупреди US-стратезите: С-300 и С-400 може да се превърнат в изненада за всички неидентифицирани обекти в Сирия . Илюзиите на дилетантите за съществуването на самолети-невидимки, могат да се сблъскат с разочароваща реалност, обясни военният говорител

Генерал Корнешаков като всички руски генерали повече разбира от риболовен-акохолизъм, отколкото от водене на война, ма ай...

Явно ти всичко разбираш.Голям корифей!

Пак под носа на Русия!

Sm3hurk0

На Русия носът и е дълъг и винаги ще и е по носа.... Пробвай с друг пример.... и друг орган.. (Моля само да не намесваш полови органи, че тогава ще има и свалени задокеански гащи)

..въобще "агресията на Русия" продължава! А на който му се струва "агресия НАД Русия" си е за Гуантанамо! Да размисли за демокрацията на спокойствие.

Преди да пишеш поредната глупост, по-добре се информирай за последните демонстративни нарушения на въздушното пространство на Финландия от страна на любимата ти Русия.

Ходи да коментираш за Тиквата, че го е закъсал яко. Или нема какво да измислиш?

Ще го закъса, то е ясно - да говори, че НАТО пали войни и ние си патим от тях... Вие от ДПС и БСП няма как да кажете такава лъжа. Моралът не ви позволява.