Ограничават колите в София при следващия ”зелен билет”

Следващия път, когато се пусне "зелен билет" в София, задължително ще ограничим влизането с автомобил в централна градска част.

Обратно в новината

Коментари - Ограничават колите в София при следващия ”зелен билет” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо никой не пише за черният дим, който се извива в небето от двата комина на ТЕЦ Земляне- в района над Красна поляна. Какво ще отговори по този въпрос г-жа Кметицата на град София?

Когато вдигнахте билетите на 1,6 лв. хората Ви казаха за евентуалните последствия. Явно това беше грешка. така, че виновните за тази грешка да хващат пътя.

Добре, спираме колите в центъра! Блокираме достъпите за коли до всички паркове (ако изобщо има такива)! Ограничаваме достъпа за коли до Витоша! Правим данъка на гнусните дизели (дори и новите) огромен! Резултат: хората си седят по домовете и пият ракийка на топло с бензинов , парковете са празни, рейсовете - също, управляващите - също!

А колко от билетите са купени от хора, които обикновено не използват градски транспорт? Защото ако 30к човека които си ползват така или иначе транспорта са си купили зелени билети означава, че не само няма никакъв ефект ами и реално продажбата на евтини билети е генерирала огромни загуби.

Защо днес, 13.02.2018 г. не беше пуснат зелен билет??? Нима нямаше мъгла и замърсяване?!

Общината НЕ е намалила цената на картите, а би тъпана, че няма да ги увеличава, когато наду цената на билетчето!!!!!!!

общината прибра в последните 10 години милиарди от разрешения за строеж, и вместо да ги вложи за улици и тротуари около новите строежи, както е по Закона за УТ ги профука. Затова София е кална като село и е най-калната столица не само в Европа. Ето ви ги прахови частици колкото искате. Калните колела на колите разнасят прах из целия град, който дишаме, защото ПАК СЪЩАТА ОБЩИНА не мие улиците дори и през лятото

Не си прав ! Колите на тръскат цигари , колите не хвърлят угарки , пликове и други отпадъци ! Дори да ремонтират улицита калта може да изчезне , но мизерията няма ! Угарки и прах пак ще има !

Ще ти уплатнявам междублоковото пространство, оти много знаеш, че има да виеш за градинки!

ще ограничат навлизането на автомобили в централната градска част, и то само когато има пснат "зелен билет"? Ще пукат гумите на тези, които искат да минат към центъра? Или ще издигнат временни барикади от стари гуми...?

Осквен че е "касиер-отличник"на ПП ГЕРБ,с друго Фандъкова не блести. Затова беше и наскоро наградена да закусва в Белия Дом.Иван Портних във Варна да й диша прахта.А съвсем скоро и прахта ще стане видима.Като изсъхне,като задуха Южнякът и облаците улична прах се понесе из въздуха.Отива човек да си измие колата-паркира я из София.Само след 2 часа е цялата покрита с прах.Ако и да е юли и печките не горят.

на парички или МИЕНЕ НА УЛИЦИТЕ...това е въпросът !!!

Откога Красна поляна стана централна градска част?!

Oткогато дойдохте в София.....

Икономически обосновано е вдигането на билета с 60%! Аз палат строя, много мангизи трябват. Лятото ще ви го направя 3 лева, нали сте овце най-много да изблеете и да си дупчите пак билета.

А за праха, калта и мизерията по улиците защо никой не говори?!?! Според мен те са най- големия фактор, ама никой няма да го признае защото ще стане ясно че никой не чисти а едни 170 милиона потъват в нечий джоб!!!

чистят, чистят едни каки с едни метли. Тук- хартийка, там - фас . Ама чак и калта да чистят за едни никакви пари. Дайте да си имаме уважението. Всеки труд си има цена. Да не са учителки или сестри...

Доказа се, че автомобилите не са с основен принос за праховите частици, ама понеже Фънди няма как да забрани на сиг....пардон римляните да горят дърва, кюмюр, гуми и т. н., естествено на рестрикции се подлагат шофьорите!!! ОК, дайте пример вие властимащите - нека Фънди, депутатите и всички държавни и общински и служители слязат от служебните автомобили в такива дни. Тогава може би народът ще ви последва.

Да покаже Данчето сметките за процентите замърсяване от коли и отопление.

Я сложете 200 лв еко такса на кубик дървакюмюр и 500 лв на кола над 15 години и да видим след 2 години какво ще е замърсяването!

Овцоооо,самоковска,проблемът не са колите,а дръгелите,които допускате да се движат по софийските улици. Вместо да спирате коли,спрете корите на по 15-20-25 години или направете икономически необосновано купупавено на подобни возила. Не е нормално,да си купиш чисто нов автомобил с евро 6 и данъкът ти да е мин. 500 лева,срещу 10 лв за кола на 20 години,без никакви спирачки пред вредните ѝ емисии

Властите се занимават се с колите, защото срещу другите много по-големи замърсители са безпомощни! Леките коли са най-малкия проблем!

колко е тъпа таа самоковска кукувицааа! Като забрани паркирането, колите ще джиткат още повече! ЗАЩО БОЖЕ, НИ НАКАЗВАШ???

Така е и със зоните за паркиране, увеличиха движението !

Напълниха страната с коли отпадъка от Европа пред "бдителния" поглед на държавата при това с пренавити километражи.Сега имат нахалството да обвиняват собствениците на таратайките.Колкото до дървата за горене се раздухва истерия в полза на производителите на пелети и пелетни камини,които изникнаха като гъби ,но никой не им иска скъпотиите.Отново на прокъсания джоб на българина.

Май скоро след това ще я прожектират на Народното Събрание, след такава непопулярна мярка.

Чиновници, депутати, общинари и т.н. без автомобили!

В момента въздуха е най-мръсен в Овча купел, Бъкстон, Горна баня и околоните райони. Това е доста далеч от центъра, къде въздуха е в нормите. Не виждам как като спрем автомобилите в центъра, ще се изчисти въздуха в Овча купел.

Въпросът е към учителката, тя явно знае отговора.

Ами забранете на държавните служители, да влизат с коли в центъра, през работно време, независимо дали служебни или лични. Така и трафика ще отпушите.

От кога една филоложка започна да разбира от икономика? Когато вдигнахте билетите на 1,6 лв. хората Ви казаха за евентуалните последствия. Явно това беше грешка. така, че виновните за тази грешка да хващат пътя. Когато забраните колите в центъра, вие с какво ще се придвижвате? И ако при това ограничение пак е мръсен въздуха, ще понесете ли отговорността т.е. да си ходите.?

Какво да прсвим с винетките бе? Да ги осъсвяме ли в зоната или да идваме с тях на Московска.

г-жа Фандъкова, като бяхте в Дъблин, хареса ли ви въздуха? А регистрационните табели на автобусите, които номера започват с година на производство видяхте ли? А да се поинтересувахте колко е ддс-то на тока в Дъблин? А плащат ли вода? И електродружествата подобни на ЧЕЗ, ама не съвсем сами са изградили ел.инсталацията на крайните потребители за отопление да се включва само на нощна тарифа, която е бая по-евтина. Естествено при тия положени грижи въпреки комините едно дърво не можеш да запалиш. Ма се почва с грижата за гражданите, па после санкциите, язък за ГЕРБ.

на много умна? Напълниха страната с коли отпадъка от Европа пред "бдителния" поглед на държавата при това с пренавити километражи.Сега имат нахалството да обвиняват собствениците на таратайките.Колкото до дървата за горене се раздухва истерия в полза на производителите на пелети и пелетни камини,които изникнаха като гъби ,но никой не им иска скъпотиите.Отново на прокъсания джоб на българина.

Корнелий

Ами дървата и въглищата са основен замърсител. Колите (старите) са малка част от проблемЪТ! Няма тук умен или глупав. Едни и същи хора искат чист въздух и се греят на дърва и въглища!

стана най големото и диво село на България!

Колите са отговорини за 60% от замърсяването на въздуха, защото разнасят кал из целия град. Колите разнасят кал, защото живеем в кочина и всеки спира където си иска. Всеки спира където си иска защото можеш да си купиш кола за 1000 лева и с подкуп от 10 лева, колата ти минава всякакъв технически преглед. За да е чист въздуха на София трябва: 1. Да се засили контрола на техническите прегледи, така ще се разкарат таратайките. 2. Да се ограничи спирането в зелени площи откоето се разнася кал навсякъде. 3. Да се поддържа градската инфраструктура и да се въведе стандарт за използваните настилки, които сега се разпадат и също замърсяват. Прах в очите е всичко....

Много си далеч от истина :) В цивилизованите държави е забранен вноса на автомбили на повече от 5г , в тези държава ти забраняват да ти домува автомобила в града акое над 10г и замърсява въздуха.

хората получават цивилизовани заплати за труда си. Тука само се рекламира, че заплатите в София са високи, но не споменават, че и разходите и цените също са високи! Масовите заплати в София са 3(ТРИ)цифрени, просто в средната заплата влизат депутатските, мениджърските, телевизионерските, защото в София са съсредоточени управлението на "държавата", големите фирми и телевизиите.

Селянката обеща нови автобуси при увеличението ама го делна с гербераските превозвачи каращи старите кюнци и новите автобуси са като магистралото до Сърбия. Тях кога ще ги спреш бе Селянко. Що не се повозиш в гербераски кюнец да видиш истинското отношение към теб. Всичко е далавера в стари трамваи и автобуси ама яки цени на билетите.

А това дали няма да предизвика звверски задръствания около центъра и следователно още по-мръсен въздух? Вие една улица като затворите и става ад!

А бе помияр самоковски, кога спря да "копаш компиро", кога акъл взе да даваш - как даваш нещо, което нямаш? Никога не съм гласувал за теб, никога не съм те избирал и не познавам такива хора - отговори си сама как толкова години си кмет. Отговорът е ясен - начинът, по който си "избрана" е същият, по който "избират" и другата мърша от Банкя. Не ти ли е хрумвало какво ще ти се случи ако всички, които ограничиш да се движат в центъра или изобщо в София си поискат чрез съд данъците, които са ти платили за това право. Бегом марш към село, от където идваш и то със зелен one way ticket.

Паркиралите коли в центъра замърсяват! Смех!

И да спрете всички автомобили в София,дори градския транспорт да спре въздухът отново ще е брутално мръсен,не разбрахте ли,че тази мръсотия не идва от трафика,а от циганите и от горенето на печки на твърди горива и нафта!!!!! Блокирайте София за 3 дни без трафик и ще видите,че няма разлика в мръсния въздух!!!! По празниците нямаше трафик в София,а мръсния въздух беше по зле от всякога!!!!!!!!!

То целият град Перник работи в София.

Абе само селяни да се пускат до центъра!!! Ако си по адресна от София вън от градът!!!

Цената на билетите в градския транспорт е по-висока от изгореното гориво за да се придвижвам в София. Карти не може да поръчаш и се редиш като дебил за месечните .....

Да две линии ако ползваш става 6.20 което са 5 литра газ с което три дена ще ходя на работа!!!

Това недоразумение да си взима зеления билет и да си заминава за Самоков.

Забранете твърдото гориво за отопление във всички централни квартали на София. Осигурете покрив на тези, които ще се изместят в конкретни крайни квартали и ще им е разрешено да се топлят на дърва, на нищо друго. Това не е дискриминация, това са правила.

А на газ не може ли? Бахти тесногръдия недоклесък.

Докога ще търпим издевателствата на това гербаджийско мекере?!

1. Тази жена се самозабрави. Вече си е внушила, че разбира и от това?! 2. Щом служителите на цялата община говорят неадекватни неща, очевидно всички са връзкари и никой от тях не си разбира от работата! 3. Все още не разбрах къде мога да докладвам за комина, който пуши най-нагло пред прозореца ми всеки ден и двойно повече през нощта?? И няма как да разбера, щом всичко се прави за "отбиване на номера" и без желание и мисъл за утрешния ден! 4. Вечно калният тротоар до нас с надвиснали над него клони, които могат да ти извадят очите без значение в коя посока си ориентиран, посрещна и изпрати великият кмет Борисов. Сега осъзнавам, че ще надживее и тази Фандъкова...

Кога ли ще започне да мие улиците на столицата? И кога ще се пооправят градинките (които са останали де)?

малоумната компирица, функция на тиквата проста, неграмотна, тлъста и нагла, не е в състояние да реши какъвто и да било реален проблем извън приложното поле на руската граматика. циганите ще си гепят, изнасилват, замърсяват, не плащат данъци и осигуровки и грухтят за привлегии, докато бай ви ганя, оскотелият дебил, трака по клавиатурата, пие парцуца и се пеняви само пред риалитито. приятен ден, няма какво да се добави по темата, всичко отдавна е ясно.

Поне 60% от замърсяването е от комините, но как да наложи ограничения на най-важния си електорален резервоар.

Преди това бе кремиковци, сега ... ще видим

Поредната простотия. Сякаш паркиралите коли с изключени двигатели замъсяват въздуха. Не 40%, а 80% от замърсяването на въздуха в центъра се дължи на горене на дърва и въглища. В тия стари порутени сгради в центъра това е положението. И ще продължи да е така докато имотите се оценявят на митичната данъчна оценка от соца, а не на заемана площ. В кочинките в центъра, които се отопляват на дърва, плащат мизерни данъци, а новите кооперации с модерно отопление - огромни. Като обложат кочините с данък на заемана площ колкото една нова сграда, бързо бързо ще ги продадат и ще се обнови центъра.

Данче, Данче лапаш ли пари и София занемари?

Г-жо кмет, идете да видите комините в ж.к.Дружба какъв дим бълват и замърсяват и целия район Младост.А що се отнася до колите, искам вие да се придвижвате с КОЛЕЛО на работа.

И пак ше я изберат догодина. Ама а дано не я изберат.

Когато увеличавахме цената на билета, това беше икономически обосновано И никой не може да каже една причина защо бе вдигната цената до ден днешен!!! Така лъже че може да е ромка таз!!!

Фандъкова лъже,естествено. "40% от отопление-60%от амтомобилите".....а от мръсните улични платна,фекалии,торбички,всякакъв битов отпадък,незаконни сметища,какъв % остава?????????? Някой съгражданин,да ми се похвали,че на улицата,на която живее,пред блока,около бордюрите няма насипани тонове кал,респ.прахоляк от години насам!?Или прахта по платната,не ражда фини прахови частици,според Фандъкова!?Тази женица ни прави на луди калинки!

Тя говори за замърсяване на въздуха и торбичките, фекалиите и т.н. битов отпадък не замърсяват въздуха директно, а косвено, което много под 0.1 %. А в RPS (ако въобще знаеш какво е)всичко е перфектно и няма насипани инертни материали. Дори в Германия и Швейцария не съм виждал по-подредено и чисто място. Във SPV също е така. Предполагам, че и в GP, който се гради в момента нещата няма да са по-различни.

Всъщност 60 процента от ФПЧ идват от битовото отопление, едва 6 процента от транспорта, останалото е от мизерията навън. Данните са от изследване преди няколко години, сега само се тиражират лъжи, без да се дава информация от изследвания.