”Група за чист въздух” заведе иск срещу Столична община

“Група за чист въздух“ заведе колективен иск срещу Столична община за бездействието й към високите нива на замърсяване в София.

Обратно в новината

Коментари - ”Група за чист въздух” заведе иск срещу Столична община | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в последните 15-години софия се напални с хора от првинцията,които си накупиха и коли,а някои и доидоха с такива-да се варнат там кадето са живели заедно с колите си и ето много по-чиста софия,а и те ще дишат чист ваздух

За срам си софиянецо, в едно изречение шест грешки, а претендираш за култура ,нали си учил в престижните училища на София !?

СОФИЙСКО ЖИТЕЛСТВО

Дано пукнете псевдо защитници Само скубете народа .

Като ИМПЕРИАЛИСТ съм бил в редица европейски столици. Бях изненадан, че много от тях са по-запрашени от София, но никой и дума не обелва. Индикатор ми е яката на бялата риза. Например, в Прага за два часа и яката на ризата вече е мръсна.

интересно колко защитници на кметството се извъдиха. Дори виждали Стара планина... да ама от полите на Витоша...интересно, аз като се кача над Драгалевци наистина виждам Стара планина ама над една мръсно-жълта пелена над София. Подкрепям напълно комитета за чиста София. А на тези които искат да съдят жалбоподателите , предлагам да се разходят по Симеоновско шосе м/у околовръстен път и Г.М.Димитров и да подишат олово, или на канала до Орлов мост,и всяка подобна улица където има само нови блокове и никакви дървета паркове, а и паркинги затова колите няма къде да паркират освен на тротоара. А пък ако не им стигне да заповядат в "парка" Въртопо, Дървеница, или каквото остана от него - само мръсното дере. Там могат да избират къде да застанат - до фармацевтичните заводи до Онкологията или до някоя работилница за ремонт на пребоядисване на коли - ароматът на ацетон и други задушаващи химикали е повече от отровен и задушаващ, особено в летните жеги, но няма кой да измери въздуха там

"Другарката" знае само как да чисти спирките. А Тиквата зад нея и за това не му стигаше акъла. В Торонто отопление на въглища няма, а колите преминават сериозни емишън тестове

Интересно, и аз съм работещ в София, но никога не съм оторизирал тази група да ме представлява и да говори от мое има. Дали пък да не заведа контра дело към тези лъжци?

виж сега! ти си работещ, нали? и тези са работещи!това им е работата. да намират кусур на всичко. ако успеят, ще вземат по лев от всеки столичанин, и ще идат да живеят някъде на по приятно място, докато измислят някой друг кусур! а въздухът ще си остане същият градски въздух!

Ти сляп си ли бе? Я се качи по-нависоко където и да е в София и ми кажи дали виждаш ясно другия й край. Кретен скапан.

Работя във висока сграда близо до Витоша и редовно виждам Стара Планина от другия страна на София. Кой лъжеш тук?

обесете общинарите! те направиха София нещо средно между конц лагер, сметище и лудница! мръсотия, шум, скъпотия и ГМО-та по улиците! почнете от архитектите и от кметовете!

Хаос,взеха ни зелените площи,на между блоковите пространства,но много забогатяха някой от това безаконие .Дивият запад.......

Нищо чудно, зад противогазите да са представители на търговците вносители на нови коли.Ааа, има си начини, бре, щом си имаме хора у парламентата!

Група червенодинници рекетира Столична община, която се прави не невинна жертва, въпреки че години наред разрешаваше да се презстроява целия град, а сега скупчените коли са виновниците за мръсния въздух. Или "на прашния площад се появиха изненадващо два автобуса с балерини, които щели да си зацапат шорапчитата и затуй всички са хванаха да лъскат парапетите и дръжките по врати и стълбища... Изведнъж станаха много фини тия профани, които презстрояваха десетилетия и въвеждаха зона след зона само и само да взимат кинти като изтрещели. Как така няма политическа сила, която да направи изявление кой презстрояваше този град?

Въпрос - Има ли софиянец или софиянка в България ,които нямат собствена НПО или не се издържат от НПО ?

е, леко преувеличаваш!

Като искат чист въздух, хайде на село. Там има в изобилие.

Мобилни групи с полиция и служители на общината да замерват газовете на автомобили и камиони и тогава да спират от движение тези със свалените катализатори. Всички сме виждали нафтови печки бълващи по 15м гъст черен дим при всяко подаване на газ. Един такъв нарушител замърсява колкото 50 коли в норма. Нещо подобно обявиха като мярка, но май има само един екип, което е крайно недостатъчно.

всичко е просто, лъжа.

Предлагам всички участници в тази активна групичка, а също и зелените във всякакви нюанси, да вземат да се регистрират поименно. Да ги огледаме по съседски дали се движат с градския транспорт или карат коли, дали чистят след кучетата си, дали събират сметта си разделно , или просто обичат да протестират "против" без да са наясно какво точно желаят за всички.

Не е лоша идеята, но - те ли са виновните?

Да видите как се изкарват пари от въздуха. Има хора, за които да ходят на работа е унизително, можете да ги видите на всички протести. Лицето и гласът им се променят, когато казват думата пари, както и при споменаване на далавера, схема, крадене, и подобни. Какви ли ги няма по тоя свят, но аз наивно смятам, че за чиста природа трябва да се борят чисти хора.

Най-големите замърсители на въздуха и околната среда в София и в цяла Европа са автомобилите, чийто брой непрекъснато расте но у нас предимно със стари автомобили внасяни от Западна Европа. Автомобилите изпускат отровни газове, вдигат прахоляк от улиците във въздуха, причиняват невъобразим шум, особено мотоциклетите и туингованите коли на столични комплексари. Тежките камиони и автобуси предизвикват вибрации, които се усещат в жилищата около най-натоварените улици и също вредят на здравето. Затова София е мръсна, а не заради дима от печките на твърдо гориво с които се отопляват някой семейства през зимата, защато нямат пари за парно. Европейската комисия (ЕК) и някой наши видни бизнесмени се опитват да прехвърлят проблема със замърсяването на печките на твърдо гориво, но те сега не пушат, а замърсяването на въздуха е пак налице. В Европейската комисия и парламент се говори само под сурдинка за замърсяването от автомобилите, защото най-голямото производство на автомобили е в Западна Европа, а това е голям бизнес на който не смеят да посегнат. Ако искаха да ликвидират замърсяването отдавна в тези страни да е започнало масово производство на електро-автомобили и то на ниски цени, но какво ще правят тогава петролните магнати част от които вероятно са вътре в ЕК, а у нас управляващи държавата участват в търговията с горива.

Преди 1989 цапаще Кремиковци, сега автомобилите, утре какво ще ви цапа - Путин или Меркел или Тръмп, че се отказва да подпише споразумението или комунистите или национал-социалистие ??? На вас все нещо ви пречи. Аман от смръдльовци. И при соца ги имаше и сега пак си ги има, се са си смръдльовци.

доживей до утре

Номера от селски вечеринки - във формат "зелен рекет" 1. Въздухът става мръсен когато има инверсия. И това е от край време. Мисля, че за София дните бяха около 120 в година, през зимата. 2. Тези "зелени човечета" като искат зелено да ходят в гората и рупат трева на чист въздух. Какъв го търсят в "мръсна София", където по природни дадености има инверсия. Оплачете се на Господ или си търсете друго място. Е къде са Родопите, чисто, няма пушек, ама няма и мъни. Ходете, тичайте, и спрете с безкрайните си тъпи претенции. Няма пълно щастие и пари и чист въздух на едно място - поне в София е тъка.

София никога няма да има поносим въздух, докато улиците са в сегашното плачевно състояние. Потошени и напукани тротоари там където ги има, улични платна с дупки, неподържани дървета, затлачена канализация. Тези улици дори не подлежът на метене и миене. Прахуляка е навсякъде. ОСТАВКА НА СОС И КМЕТА!

Тогава бягай на село откъдето си дошъл

ИЛИ ДА ВИ ВРЪЧИМ ПО ЕДНА МЕТЛА И ДА СЕ ЗАЕМЕТЕ С ЧИСТОТАТА НА УЛИЦИТЕ;)

София що не вземе да се поразсели малко? Заприличала е на мравуняк. Мексико сити е градът с най мръсния въздух в света. Там е същата работа. Кьораво и сакато се е напъхало там да живее, а провинцията пустее. Сингапур е град с 5 млн население и въздух като в планината. Как е постигнато ли? Колите са на двойна цена, много булеварди са платени, с по висока цена в часовете пик, отлично евтино метро и градски транспорт, евтини таксита и паркове на всяка крачка. Трафикът там е по рехав и от в Добрич.

Фини прахови... жълтици

Софийска община неглежира сигналите за това, че циганските квартали развиват бизнес за незаконна утилизациа на отпадъци, като горят боклуците, за да извличат от тях вторични суровини. При това изсичат незаконно дървета в парковете, за да ползват дървата включително и за това палене. Общината го знае, има законоово положение, определящо тази дейност като закононарушение, има санкции предписани, но нищо не се случва. СЪщо така е забранено да се вади боклука от кофите, но и това се неглежира. Конски каруци с отпадъци корсират по София, но и това никому не пречи. А после - въздухът бил мръсен, а промишленост нямало ... Морал и качества няма, въздух има.

Циганите са под прякото командване на Брюксел, тъка че кметицата не може да им заповяда, и България също...

... което автоматично означава, че и ние сме под прякото командване на Брюксел, само дето сме по-ниско от циганите в приоритета. Замислям се, дали това не е резултат на обективно оценяване на нас и циганите. Или има генерален, с неведома нам логика...

Стига сте писали ,че София е с най-мръсен въздух, не помня някога/ от 1955 година насам / да е имало спиране на транспортни средства с двигатели с вътрешно горене,които са в коли, камиони, рейсове, както в Атина,Лондон и Париж , за което е писано в пресата и показвано в медиите многократно !

Не е проблема само в колите... Проблема е в отказа на общината да следи за спазването на законите.

софия беше прекрасно място, преди да махнат жителството, и да се домъкнат селяните да искат чист въздух като на село !

Глупости. Първо - всички в София са селяни. След Освобождението София е 12500 човека. Толкова са. Всички след това до милион и половина са дошли от страната. И второ- иди в библиотеките, намери стари вестници и чети - колко софинци се оплакват от неуредици в града преди 30 или 40 години. А и селяните не са ти виновни. Даже са по- свестни от гражданите.

Не е проблема в селяните, а в безхаберието. Не следим за спазването на законите си, а после се оплакваме, защо е лошо и какъв закон да се напише, за да се оправят нещата. А Левски е казвал: "Не приказки са нужни нам, а дела".