ВАС допуска единствено ремонт на съоръженията в Пирин, но не и нови

Съдът отмени окончателно промените в плана за управление на Национален парк "Пирин"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как забрана за нови, нали искаме да се развива страната, а почваме да се органичаваме сами при възможност за растеж

СРАМ И ПОЗОР ДЪРТИ МАГИСТРАТИ! Стига надигахте плетени дамаджани в съседна Сърбия и плющите плескавици в братска Македония, ами си замъкнете хемороидните задници в цивилизована Европа! Там дъртаци като вас спортуват, карат ски и не могат да преброят лифтовете и пистите. Да плебеите и неудачниците отчитат успех, но рано или късно територията ще бъде населена с предприемчиви хора, които не се хранят със злоба и завист. Дърти вмирисани ретро правораздаватели - НАЗДРАВЕ

Можеш да пукнеш от яд. Да се сравнява Пирин с Алпите е върха на идиотизма. В лакомията си направихте от едно китно градче бетонна джунгла.

И почвам да чекам, батее! 1.Валерката- от моста 2.Нено -оставка 3. Жирардели-оттегля се от Юлен 4. Цеко- един дебел знаете какъв.

Абе какво ще прави сега Валери Симеонов? Нали се заричаше да скача от кея в морето

Само у нас се пречи на зимния туризъм и имаме само няколко стари лифта, което е безумие.

Смешни сте вече с тия "доводи".

Неудачник. Надигай дамаджаната и наздраве! Аз ще похарча някой лев далеч от панулката в Люлин

Втори лифт в Банско ще има :) Просто е въпрос на време. Дано да е по-скоро!

Най-вероятно е така. Никой няма нищо против втори лифт на Банско. Против сме срещу поголовното урбанизиране на планината и плановете за водохващания за направа на изкуствен сняг.

Той върви с разораване на планината, бетониране на реките, изсичане на горатаза нови писти и изкуствен сняг. НО ТОВА Е ЗА 3 МЕСЕЦА В ГОДИНАТА!

A dano

Липсата на нови лифтове и писти няма да спаси природата, единствено ще ни направи неконкурентни спрямо другите страни които инвестират в сектора. Ако ви е грижа за природата, ходете протестирайте пред Кроношпан в Бургас, щото като застанете пред фабриката и си вдигните очите на горе и поемете глътка въздух, ведна ще разберете къде отива българската гора. До като зелените тъпчат пачки в джоба, дървената мафия прогресивно обезлесява Родопите, Пирин, Рила, Странджа и Балкана. А вие тук, 5 просеки за лифт и писти си мислите, че е проблема.

В сектора има много места за инвестиране. Ето започва изграждане на писти до Чупрене. Има и други места. Да инветират там! Като съсипят планината и изотчат всикчко от нея за педесетина години, как ще останем конкурентноспособни?! Какво ще завещаем на децата си?!

Инвестира се колкото планината може да поеме. Виж Алпите, голяма планина, поема. А тук Пирин е малък И се прави, а не се разрушава. На вас мъката ви е, че не може да да си направите водохващане, с което да захраните снежните оръдия. Е тогава целият пейзаж и природа ще се промени. И защо сте се забили да инвестирате в парка. Има и други места. или търсите възможно най-хубавото да ус.рете. Както направихте с морето. И за какво трябва да съсипваме всичко. За да може Цеко и компания да се чудят сега на Малдивите ли да идат, на карибите ли. Всички пари ще се източат през офшорките. Шепа измамници ще забогатеят. А ние ще си останем да си гледаме разбитата планина. Дето на почивка идват разни английски алкохолизирани типове. Хората като ходят на почивка, искат да има планина. А не изсечени баири със свлачища.

беше не да се строи а да се правят писти и водохващания за правене на сняг за тях.Затова и п.лужека Нено непрекъснато ни уверяваше, че няма да се строи но и дума не обелваше за това дали ще се правят нови писти. То и услужливите "журналисти" така и не му задаваха неудобните въпроси...

Писмо до Жирардели: Скъпи Марк, не се притеснявай. Идват избори и за да реализираме в пълнота инвестиционните си планове, трябва да "приспим" електората. У нас е практика съда да отсъди едно, а след време друго. Щом минат изборите, всичко ще е наред! Наздраве! Веско, дай една от наще...

Циврете мутри, кълнете, пенете се, гърчете се... МУЗИКА ЗА МОИТЕ УШИ!

Каква я мислехме ний, другари... каква стана тя? Кво ще ги правим сега празните бетонени кооперации?

Тъжен ден за мутрите, офшоркаджиите и перачи на пари. Ние за тях сме плебс. Не могат да повярват, че съда отсъди според закона! Мигат на парлаци и кълнат като дърти циганки. Но нека.

Валери, мост, релса, скачай. Чакаме. Мъжка дума даде пред цяла България.

че трябва да си ремонтирате лифтовете на Витоша? Ако Цеко не иска, а той не иска, ВИТОША НА СОФИЯНЦИ И ВЪН ЦЕКО ОТ АЛЕКО!

Е сега вече ядоса Ото.

Направо не е за вярване, как част от тъпия плебс и лумпенската измет се кефи, че сами се прецакваме!!... Целесъобразност и Законност са две различни понятия, които обаче спокойно могат да вървят ръка за ръка, стига разумно да се управляват процесите. Изпадането в крайности, винаги води само до едно – до мизерия... И изобщо, защо ли животът трябва да е прост и лесен, след като можем да го направим труден и сложен, а после да цъкаме с уста и да псуваме собствената си глупост. Е, в това поне, сме ненадминати шампиони!

Зелените платени екотерористи победиха, а дебилите се радват, че няма да има нищо ново. А после почват да реват, че нищо не се прави.

нощните курсове на училищните автобуси с които разкарваше контрапротестиращи? Тези автобуси са за сметка на всички нас.

Човече ако им разрешат 2 ри лифт ще заселят второ Банско и ще искат трети лифт. В БГ сме не съм против развитието на спорта, но съм против развитието на малоумитето наречено бетониране. Тук всички са специалисти по всичко.

Какво разбираме: че министърът на околната среда е некомпетентен и не може да изпълнява длъжността си. И не спазва законите, действайки в интерес на определени финансови среди като лобист. Което в практиката се заплаща. След така доказан гаф, този министър просто без забавяне трябва да си подаде оставкта. А и е в личен интерес. След като толкова работи срещу Природата и планината, беше предупреден, Планината му счупи пръста. Ако няма корекция, ще му счупят главата. на него или децата. Така работят висшите закони. Тези, при които няма пропуск.

Победа! Невероятно съм щастлив и горд от това решение.Макар и малък принос имам и аз. Създадох група във Файсбик, “ Да спасим Пирин”. Всички желаещи са добре дошли.

Поредната продажна хомо-дружинка, а?...

Честио и браво, Диане! Имаше смисъл да се борим и няма да спрем да се борим за всяка педя от българската природа! Планината няма глас - има нас!

Споко, закона е в процес на промяна, до 6 Февруари е на общественно обсъждане!

това са глупости - точно защото първо се опитаха да променят закона за защитените територии - това не се случи и затова промениха действащия план малко преди нова година.

Ще видим :) вие продължавайте да си вярвате, или искате да ми кажете, че промяната на закони в една държава е забранено ?

С това ли се успокояваш? Ако трябва и првителството ще падне. Или свалянето на правителството на мутрите и офшоркаджиите е забранено :) И закон да приемете - има съд, дори и конституционен. скоро няма да сечете в Пирин.

Променете закона ! Аз ли да ви уча. Променяш закона и после строиш, без притеснение. НПО-тата финансова ревизия до откат и затвор за държавна измяна, след като докажат спонсориране от вън. Как така чужди организации дават пари, за да се прави политика в България. Отдавна екологията е политика на изнудване и престъпно блокиране на националните икономически интереси а България.

И пак няма да ви мине номера, господин Жирардели :)

Жалко са някога хубавото градче Банско, превърнато в бетонена клоака от олигарси и подопечните им мутри. Но поне планината е спасена.

Много сме зле. Има френски алпийски ски курорти с по 170 (сто и седемдесет) лифта единият. Сами си го правим да ни е зле, после се чудим що така бе Миме.

Не го правим ние ! Правят го няколко НПО-та, на които им се плаща, за да го правят. Няма държава, иначе отдавна да са в затвора половината НПО-та.

Тези НПОта ги храният швейцарски пари! Напишете в гугъл - Българо-швейцарската програма за сътрудничество и разгледайте сайта. 10 600 000 CHF РАЗМЕР НА ДОГОВОРЕНАТА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ.

Как може да сравнявате, първо размера на Пирин с този на Алпите и второ, стотиците писти в Алпите, са направени в райони, където освен скали, скали и скали, няма нищо друго. Питам се, имате ли въобще представа що за планина е Пирин и къде смятат "тея предприемчиви бизнесмени" да строят нови писти там?

вашето невежество унищожава държавата! Алпите са колкото цяла България като територия! Второ - много голяма част от природата е вече унищожена в тези курорти и те съжаляват, че са го допуснали. Къде в Швейцария има подобно нещо например?

Би ли ми посочил колко 4 хилядника има в Пирин? Съответно броят на ледниците също в Пирин? Благодаря.

Абе жесуи добричлия, ти под новините за сондажи за шистов газ в Добруджа си от "зелените". Не даваш да се дупчи за газ. А тука си от "инвеститорите" ;) Маймункеееее мръснаааааа

Тролче? Ти кажи колко ти плаща Цеко за пост!

а в Добрич колко лифта имате?! Май пишеш найзуст. Да беше написал имената на тези курорти, някое линкче да беше споделил.

Това е добре! И без това го съсипаха Банско, поне да не досъсипят и всичко наоколо. Няма да допуснем планината да бъде убита като черноморието ни! Браво!

Айде сега изгонете офшоркаджията и перач на мръсни пари и от Витоша! Изведнъж ще стане ясно, че старите лифтове могат да се заменят с нови без да се изсича и бетонира цялата планина със жилини квартали. Разкарайте мутрите от планината!

Трябва обаче и да се разкарат НПО-тата от България! А който е прибирал пари, за да поддържа дадена кауза диреткно в затвора.

Да, да, да! Има надежда за тази държава, браво на ВАС! Вън Цеко от Алеко и Пирин!

Троловете на Цеко превъртяха, викайте линейки, че се чакат инфаркти. ;)

Интересно, как само в България има такива рестриктивни закони, скалъпени от подкупни депутати и екозащитници. В Австрия, Швейцария, Франция може да се строи, тук не може. И тук двоен стандарт.

Ти за това ще си останеш прост лифтаджия. Слуга на мутрите за жълти стотинки. Ти къде в нормална държава си виждал такива бетонени жилищни комплекси за курорти? В коя държава се разрешава на мутри с неясни капитали да си перат парите толкова нагло? Пречат ви законите, знам.... Но за алчността и глупостта граници няма.

Льохмане, половината Лондон е собственост на руските олигарси. Техните пари са супер чисти, "вервай ми".

Истерик дебилен, самият ти изказ ясно показва липсата на какъвто и да било умствен багаж у теб, така че, аре У ЛЕВО...

Муйко, май не си бил роден за да знаеш кой създаде мутрите и дивия капитализъм тука, не се изказвай неподготвен!

Ти, пък, к'во се дървиш? Нали си лифтаджия, к'во то бОли?! Тия били подкупни ... ония били, а онзи ден едни "неподкупни" ебаха мамата на едни дюни на "Смокиня". Ти какво искаш, и вр. Тодорка ли да го разровите с булдозери?! Писна ми от тъпанари!

Много не си наясно.Когато се строи лифт има задължителна рекултивация на засегнатите участъци - включително затревяване, отводняване и тн. Четеш много "зелена" литература ....

И ква стана тя? Трябвало да се спазва закона... Ние от къде да знаем? Сега ще трябва ли да връщаме рушветите дето вече ги изхарчихме?

Ше ми се лъзгате сега по ...

Е защо няма коментари? Аз очаквах да видя мнения и коментари по темата поне от Нено Димов, Валери Симеонов, някой и друг юрист на "Юлен", на Марк Жирардели, на кмета на Банско .... или поне от Цеко. Жалко! Дори няма и на кой да тегля една "майна"!

Ами "супер"! И без това по Натура 2000, близо 2/3-ти от територията на Българя се води "защитена", т.е. все едно не е наша - никой не може и да пръдне там, без разрешение... Това е и най-големия процент неизползваема територия от всички страни в ЕС. И докато другите си развиват икономиката, земеделието и туризма, чрез адекватни инфраструктурни проекти и правят пари от това, ние тук сме заложници на шепа платени "еко" педали, които усърдно работят за да остане Булгаристан една бананова република, в задни двор на ЕропаТА... И те, така - не са ни нужни поробители - ние сами сме се поробили!! Накратко, Тъпотия до шия!

Тъпънарино, колко съдии и съдилища трябва да се произнесат? В тая държава има закони. Нека да се строи, нека да се развива, но законно. Без унищожаване на национални природни паркове, съобразено с еконормите и изобщо с АКЪЛ! Унищожихте Черноморието, но няма да успеете да затриете Пирин. Пукни се.

ОЛИГОФРЕНИНО, явно не зацепваш, ЗА КАКВО всъщност става въпрос и чии интереси защитават ТИ! Но, майната ти на теб и всички дебили! Ходете живейте по хралупи и пещери, ПРИРОДОСЪОБРАЗНО, тогава! Идиот!

Циник, знам, че те боли, носе напъни и го поеми мъжки. Номера ви не мина. НЯма да има Слънчев бряг в Пирин. Пак ви излъгаха мутрите, но вие сте толкова тъпи, че дори сега не се усещате.

О, явно ТИ вече си ГО поел, при това, ЦЕЛИЯТ, барабар с екстрите и много ти личи, защото пъшкаш..., като разтропана кофа...

Ха ..... намери се един, на който мога да му тегля "майната"! Това, че си "циник" не те оправдава да лееш глупости и помия!

Да ти се връща тъпкано, цървулане... И повЕрвай ми, ще ти се върне! Аре, и аз твоята...

А стига с тоя туризъм, а? Вече ми идва в повече...

Като ти идва в повече, коУега, превключи на друга тема - Джедърството, например!... Че то, явно ти е по- на сърце... :-D

ЦИНИК, като малък предполагам често са ти казвали, че не си много умен?

Една добра новина!

mirosllaw

Браво!