Варварската клауза: Отказаха аборт на изнасилено 14-годишно момиче в Полша

Случаят с тийнейджърката, която е психично болна и е забременяла от чичо си, разтърси страната

Обратно в новината

Коментари - Варварската клауза: Отказаха аборт на изнасилено 14-годишно момиче в Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти да не би да си виждал, професоре (или професорке)? Абортите се правят до втория месец, ако не знаеш! Айде, обясни сега, за какви ръчички, телце и пр. бълнуваш, до втори месец бременност? Ръчички, телце и пр. има само в неуката ти глава! Айде, сега се замисли, ако някой урод, изнасили твоята дъщера... ще приемеш ли тя да роди такова дете и после цял живот да живее с болката и ужаса от изнасилването? Всеки път, когато погледне това дете и да вижда насилника си, да чувства смърдящия му дъх и да преживява отново и отново този кошмар?! Ще причиниш ли това на твоето дете???

В западния свят не е до втория месец. Абортът е убийство.

Това е измислица!!!

Да попитам защитниците на смъртта тук: Някой виждал ли е с очите си как се прави аборт?? Виждал ли е как “хирурга “ разфасова ръчичките, краченцата, главичката и телцето?? Поглеждал ли е после масата на скъпоплатения “лекар” остатъците от “ембриона”?? И как се чувста след това “лекаря” ?? Заслужава ли си парите, а?

Да, защо.....айде стига сополи и гнили устои.

Гнили устои е господаря ти, нечествец!

А как изглежда изнасиленото дете.Та и да роди от този боклук.

Като знаете на какво ниво са днешните младежи , защо има давате акъл да вземат да направят някоя ГЛУПОСТ ?! Сега трябва да забранят ЗКАЧАЛКИТЕ за дрехи , че хорската простотия колко и трябва !

Слава на Полша!

Със самолета до Бг и 100 евро и готово!

Нека да се разберем, че тая статия не цели нищо друго освен поляризиране на обществото. Какво отделният човек има и няма право е едно, какво държавата и всички ние печелим в дългосрочен план е съвършенно друго. Ако искаме държавата да се възпроизвежда и процъфтява абортите определено не помагат. Отрицателният прираст е данъчна тежест, повече пенсии, по-малко постъпления респективно по-големи данъци и заеми. На индивидуално ниво едва ли няколко аборта ще навредят на една нация, но и тук е индивидуалната отговорност на всеки от нас. По отношението на тая статия мога да кажа, че е типичен стил за дойче зеле и идеите на глобализма. В Полша католоците са сигурно 98%, което отговаря и на процента определящи се като поляци. Няма начин тоя процент да не бръкне в очите на глобалистите и тяхната идеология за намаляване на популацията.

За добро или за лошо, когато една нация е хомогенна и единомислеща е по-трудно да се разцепи отвътре и да бъде превзета. Примери много.

Вие сами си направете извода. Това им е работата на нпо-тата. Хващат един прецедент и го разнасят през всички либерални медии, докато накрая ни убедят, че поляците нищо не разбират от хуманно отношение. Да ама поляците последните 30 години се развиват и процъфтяват икономически и социално, а Пурко все така тъпче на едно място даже връща назаден с мръана газ!

Побеснявам като чета, че още има държави, които се водят по акъла на ватиканските педофили! Има ли още някой наивник да смята, че им дреме за бебетата? Колкото им пука и за майките! Всичко се прави за власт и за да има малки момченца за свещениците! В нета има достатъчно информация за това какви са ги вършили в Ирландия едно време, тези трябва със закон да ги забранят!

Дълбоко и от все сърце ненавиждам всякакви религии

Sm3hurk0

Извинете ме, но не съм на ясно как се прави аборт със закачалка ? Със закачалката я бият по главата или я ръчкат между краката ?! И двете действия ми се виждат съмнителни и лишени от здрав разум.... :)))) Като виден порно експерт с регистрации (10000+) във повечето порно-сайтове, платени и не платени - такова нещо не съм чувал и виждал..., ама щом DW казва, че е така.., значи трябва да е истина :)))))

В личен план смятам ,че нормален мъж никога , ама никога не би изнасилил жена ,.Лично аз го смятам за отвратително деяние и за какъв дявол да го прави.Нали този акт / не изнасилването/, трябва да е символ на силно взаимно привличане. Ей ,богу не го разбирам. Няма как със сила да пречупиш волята на една жена. Някога бях преди много години джудист и никога ,ама никога не съм правил нещо срещу волята на момиче или жена.Ако ми удари даже не шамар ,а просто удар ,извинявам се и си тръгвам ,макар и с болка в сърцето.Даже преди години на някакъв купон в института, в който бях научен сътрудник ,след подходящо количество изпити водки ,по някакъв повод ,беше засегната темата за изнасилването.Почти всички колеги се правеха на "голямата работа "", аз често си казах ,че не мога ,а и не искам да вървя срещу волята на жената.Започна колективен смях и подхвърляния от сорта ,,"Абе ти, да не си евнух или импотентентен и т-н." Най-интересното ,че и колежките ми се присмяха , а една каза ,:"И това ми било десантчик ,джудист ,ама при твоят външен вид , по-скоро тя ще иска да те изнасили-" , друга ,за да не остане по-назад с някаква ирония и присмех заяви "Ох ,на кака момчето ,още колко има да учи за жените"" А най-интересното е ,че тя е и три години по-малка от мен , а ще ми ще ми казва на "Кака момчето", но това беше много отдавна

Значи евтаназията си пробива път, даже сред депресирани или просто бедни. Но изнасилените, психично болни те и увредените плодове трябва да износят. Много демократично, няма що!

Никъде в нормалняи свят не евтанизриат депресирани или социално слаби ,

След кат Путин надупчи Полцата и тия католици яку приеха Атлантическити ценности

И тези малоумници ще ни учат на демокрация, и подкрепят нацистите в Украйна!!! И кой промит мозък ги подкрепя от нашите смешни млади умни и красиви?! Хайде сега ги оправдайте бе малоумници!!!

Явно не познаваш нацизма изобщо , нормално за деб..л русороб

Интересно, когато при тези лекари дойдат критично болни, дали ги лекуват или просто се молят...

Явно не можеш да видиш фундаменталната разлика между спасяване и отнемане на живот

Това е твоето тълкование, че са избирателно религиозни... А мен ме интересува тяхното,или не са никакви католици, или не са никакви лекари...

Всяка жена има изключителното право ,тя да решава как да постъпи.Всякакъв вид "попщини и църковници " са недопустими

Хубаво , ама конкретно тоя закон защитава правото на лекарите да откажат а не правото на жената да абротира .

Тези прибалтийците последни са приели христианството, били са езичници. Предполагам са ги презорили с налагането.

Today, Poland and Malta, both staunchly Catholic, are the only European Union countries where abortions are effectively outlawed. The consequences in Poland have been far-reaching: Abortion-rights activists have been threatened with prison for handing out abortion pills. Jun 26, 2022..... За тези мислещи че е позволено у Полша...

Девойката от статията къде е направила аборт във Ванкувър ли ?

ㅤ

Поляци, украинци... Все варвари.

"Според социологически проучвания, междувременно около 70% от поляците са за правото на аборт до 12-ата седмица от бременността."

Друго си е горда Русламия с 554 хиляди аборта на гоидна

Само като прочета автор: DW и веднага ми светва лампичката, че сигурно има нещо гнило в текста. С тях винаги трябва да се внимава!

Прав сте да покаже колко са лоши поляците.... Today, Poland and Malta, both staunchly Catholic, are the only European Union countries where abortions are effectively outlawed. The consequences in Poland have been far-reaching: Abortion-rights activists have been threatened with prison for handing out abortion pills. Jun 26, 2022

Чадо, фашизма отрича живота, защо мислиш, че поляците са фашисти? Скоро Полша не е предевявала претенции за репарации на Германия!

Ха ха, точно поляците са си изпатили много лошо от нацистите! За варшавските гета чувал ли си? Или какво са сторили с Варшава? И точно преди по-малко от месец Германия официално отказа репарациите, които Полша официално беше поискала!

Научи английски, като не искаш да ти слагат думи Фустата!

"Според нея лекарите могат да откажат аборт, ако религиозните им убеждения не го позволяват. " Ето докъде стигат нещата, като позволиш малоумни суеверия да се намесват в медицината.

Ммм да! Германия от една хомогенна държава стана мулти култи, защото не са суеверни! Ама здраве да е!

Какво се опита да кажеш, само ти си знаеш.

Един ден и ти ще знаеш, ама ще е много късно!

За какво ще бъде много късно?

Тоест според теб това да принудиш някой да извърши убийство (според неговите разбирания ) е висша форма на цивилизованост и научен прогрес ?

Като е подписал договор, що не се е обяснявал за "разбиранията" си? Ако утре откаже да лекува някого, понеже волята на измисления му бог била пациентът да умре, тогава какво?!

Каза ли нещо,или само така ми се струва?

Прекално сложни думички ли използвам, че се обърка така?

"В началото на 2021 година Полша затегна за пореден път правилата за аборт - според въведената тогава поправка, дори и увреден плод трябва да бъде износен от бременната жена." Това вярно ли е? Същите изроди ли ще се грижат за "увредения плод" ? Тези са за разстрел. Вероятно са някакви религиозни идиоти.

Вие разбирачите гледайте нашата държава, не мислете другите, че скоро ще закрием губернията с такива бирци за правда като вас.

Като не си религиозен идиот,ти какъв си?

полски талибани.

Само като видя Дойче веле и се сещам за едни давоски скийори, които непрестанно ни говорят, че планетата е пренаселена и трябва да измрем от вируси, глад и климатични промени.

Полша затова са 40 милиона,(заради забраната на абортите), ама и затова много не ги слуша главата

Единственото позитивно на тоя съюз..... Моля полякинята да заповяда в Чехия с настойника си процедурата е за един ден и абсолютно закона.

Че то и в Полша е законен в нейния случай , нали във Варшава е направила аборта ?

Today, Poland and Malta, both staunchly Catholic, are the only European Union countries where abortions are effectively outlawed. The consequences in Poland have been far-reaching: Abortion-rights activists have been threatened with prison for handing out abortion pills. Jun 26, 2022. ......... Ми горе долу това

Ма кво го постваш това навсякъде , абортът е направен във Варшава

Ми ходи да живееш в полша и да раждаш на воля бе, ква цивриш само. Забрана за аборт е отживелица като кладата за вещици това е.

Мъж да роди се случва само в делюзиите на разни не особено нормлани хора .;)

Преди години имаше тълкуване за аборта в щатите. Бяха застреляли млада бременна жена. Престъпника беше съден за двойно убийство. Ако в тоя случай нероденото бебе е жертва на престъпление, защо аборта да се разглежда като право да решиш дали плодът да живее или умре?

Защото жената / майката има правото да реши дали да го износи и роди, а не престъпника!

Жената има правото да реши , а мъжът има правото да плаща издръжка хахахах

Защо майката има право? Кой го дава тива право? Ами нали тя самата е дошла като плод от утробата на на майка си. Ако тя е имала шанс да дойде на тоя свят, защо трябва тя да има избора да даде живит или убие плодът?

Защото тялото си е на жената и само тя има право да реши какво ще прави с него т-е- дали ще ражда, или не!

Ами да използва противозачатъчни пумпъл такъв!

Ми след като имате пълното право с , което идва и пълната отоговрност , що съдите мъжете за издръжка бе моме ?

Защото от мъжа е сперматозоида те. има дребен принос и съответно може да допринесе съвсем малко поне като плаща издръжка! А тя е нищо на фона на бременност, раждане, отглеждане и възпитание на дете!

Голяма майка си ти. Ти точно ти знаеш как се отглеждат деца!

Ми дребен прионос но нали според вас пълното право е на жената , следователно и пълната отговорност е нейна ...логика бе лельо , логика

Ами да логика е, но на теб май ти убягва! Мъжът е имал пълното право /и възможност/ да предотврати забременяването като използва презерватив и щом не го е направил, значи от тук нататък решението е на жената, също носи и отговорност, съответстваща на това право като плаща издръжка, в случай че жената реши да роди и да му я поиска! разбра ли, лелиното?!

Я па ти :)) Може и презерватив да е позлвал , може и жента де ползвала контрацептиви и пак да се стигне до забременяване ,Това няма никакво значение обаче , Щом твърдите , че решението да родите или не е само и изцяло ваше , то товга и отоговрността при отглеждането трябва да е таква .Това е логиката а не "логиката" на лелите

Преди близо две години имаше друг ужасяващ случай. 30- годишна полякиня загина в болницата, докато лекарите чакали плодът в нея да умре, за да направят аборта и тя междувременно получила отравяне на кръвта. Това е много хуманно, нямам думи, тези лекари с чиста съвест ли спят спокойно, че не са направили аборт?

Клауза на съвестта. Прилича на някой нацистки закон. Варварска работа. Иначе съм съгласен, че безразборно забременяване и аборти са си лудост. Но случаи има всякакви.

Нациски закон би било ако се задължават лекарите да извършват действие , което съвестта или религиозните им вярвания припознават като убийство ,

Разбира се, че трябва да се чете между редовете. Трябва да се знае кой има интерес в цялата тая ситуация. Да почнем с това коя е тая организация Федера и кой и защо я спонсорира. Тогава ще знаем кой има интерес от тая платена реклама. Тук говорим за изолиран случай в който ни се набива в главите, че не само изнасилените имат право на аборт, но и всички жени. Трябва да се знае, че религията е голям проблем за предателите. Не могат да се инфилтрират както ако беше една слаба атеистична и раздробена държава.

3232

Да се задължават жени да раждат като им се отказва правото на аборт е по-лошо от варварство! Всяка жена има право да прецени дали да ражда или не! Ни кой няма право насила да кара жена да става майка или да се отказва от детето си! А в случая е още по-лошо защото бременната е дете и при това психично болно дете! Ако лекарите имаха съвест нямаше да се позовават на никакви клаузи, защото на възраст 14 години бременността и раждането крият сериозни рискове, както за майката, така и за бебето.

А абортът не крие ли рискове?

Ако е криминален, крие!

Който плюе по католическа Полша да се огледа мюсюлмано-комунистическата България!

Шило

Ами...Католическа им работа.

Абортът е грях и според Православието

Тоя деб.л с минуса да ми покаже къде и кога Православанта църква подкрепя абортите

Ако искате да се върнем още по- назад във времето и да заживеем според разбиранията на неандерталците. Според православието една молитва ще ти помогне повече от лечението на лекар, сигурно и това възприемате, като правило в живота.

Лелче, я иди в кухнята и направи една мусака защото изобщо не вдяваш нито коментара на Шило нито моя към него

Ще продължават да не те разбират. Не им изнася. Кепенците над оченцата са здраво затворени и когато ги настъпиш по православното им его /чисти атеисти, ако питаш мен/, веднага скачат, подминават темата, заобикалят, дрънкат глупости и никога не ти отговарят и все не си ги разбрал ....

Всички много добре разбираме дебилщината Ви! Няма нужда повече да я демонстрирате!

Да роди детето, ще стана осиновител! Едно зло не се побеждава с друго.

Защо не отидеш в затвора, като те забременят римляните там - аз ще поема грижата за детето.

Ами вземете се и с чичото... Ще станете страхотно семейство!!!

..с какво сме по-различни от "варварите" талибани например? По празните приказки?

Варварство е клането на деца! Демократите в Калифорния искат да могат да убият бебета и в 9тия месец!

Бебе се нарича след раждането, до този момент е плод или ембриони преди това но не и бебе, човек и т.н. официална медицинска терминология нищо повече.

Само зло същество може да се изкаже така.

Няма как да задължиш лекар да извърши деяние, което той припознава като убийство . Имало ли е алтернативни клиники - явно е имало след като е извършила аборта , тогава къде им е проблема ?

то си пише къде е проблемът. Лекарите отказали аборта е трябвало да го насочат към клиника, която ще го извърши, а те СА ОТКАЗАЛИ. Лелята се е свързала с правозащитна организация и те са ги изпратили в такава клиника.

Така де , само , че ляволибералните партии атакуват "Клаузата на съвестта" и искат разхлбаване на закона , а не конкретно тези действия на лекарите ,които опредлено са нередни.

Сега колко козяшки трол-педали ще се самоубият от срам , не е истина. Раждайте да иба ваща мама джендърска.

Абортът не е противозачатъчно средство. Както и басейнът. Но все пак трябва и да се мисли малко. Факт е, че всеки аборт намалява шансове за успешно зачеване след това. Дори и в България има лекари, които не биха направили трети и нататък аборт. И също така в България в едно малко градче местните ми казаха, че имало жена с над 30 аборта, която търсела лекар да й направи следващия, но навсякъде й отказвали. И също в България един познат и приятелката му искаха да имат дете, но не можеха. Накрая си сдобиха с дете за 5000 лева. Според историята, в една държавна болница случайно попаднали на млада родилка, която не искала детето си след раждането. Тя се отказала, те го осиновили. И дали на родилката 5 000 лева. И сега си имат момиченце. Така че, наистина ми е трудно да предположа в началото на 21-ви век, как можеш да имаш дете без да го искаш. Ако наистина не го искаш. Но както всяко правило си има изключения. Така и всеки закон трябва да има изключения. Бременността е клинично състояние, което носи много рискове както за майката, така и за детето. И няма смисъл да убиваме и двете заради религиозни, политически или псевдоморални причини. Сходен е случая и с изнасилването.

от дървени философи. Тук не става въпрос кой иска и кой не иска дете. Забременяването е в резултат на ИЗНАСИЛВАНЕ или изначално е ясно, че е нежелано. Освен това бременното момиче е малолетно и психично болно, което допълнително усложнява ситуацията и накланя везните в полза на аборта.

Те, руснаците пак ще я разделят... ТЕЗИ НАГЛИ ПОЛЯЦИ

Поляците са ни с либерастите либерасти, ни с нормалните нормални

Говорим за фанатичния ислям,така е,против чалмите с промитите мозъци сме. Вижте какво става в Европа.Полша е Славянска държава. Когато религията,силния католицизъм оказва влияние в държавата,резултатът е на лице. Знаете че жертвите на църквата,световната инквизиция,католицизма през средновековието са многобройни..Питам аз и чуйте всички. Религиите не са ли средство за манипулиране и врадеене на плебса (хората),подчиняване на масите.. Ужасен закон за абортите!!!

Правилно сте го написал господине! Католическата църква ИМА АДСКИ много престъпления в историята си!

Точно така. Както в момента е се разглеждат многобройните случай на изнасилени момченца за последните 50г. от католически свещеници във Франция например. И такава религия измислила инквизицията, в 21 век да решава вместо жените какво да правят с тялото си!?!?!

А идеологиите нима са нещо различно ?

2 неща ми правят впечатление: 1. Не се споменава в какъв етап на бременността са тръгнали по болниците 2. Не се споменава нищо за чичото... Съдят ли го? Или въпросните доктори му пращат поздравителни картички?

Точно!

Изсмукна от пръстите пропаганда на абортите. 9999 на 10 000 аброта нямат нищо общо с изнасилвания или психично болни малолетни. Крайната цел - да бъде узаконено детеубийството, дорои на живи и здрави родени бебета.

като на другата която поради ЛЕКАРСКА ГРЕШКА не са извадили мъртвото дете на време, го искараха като великия прецедент за аборта! А че цяла европа е застарялаи правят аборти за да работят повече и да се "изучат" на никой не му дреме! Има толкова много хора които биха се грижили за това дете. те направиха безброй административни безумия та не може да се усинови едно теде от нормални хора!

От нормални хора ,дете няма как да осиновиш.Коя нормална жена ще роди дете и ще го захвърли?!Помисли върху това.

Дано не се случи на дъщеря ти сестра ти и т.н. тогава ще те питам кое от какво е изсмукано.

От коментара ти се вижда защо абортите са нужни в някои ситуации

Децата си не пращам в тая клоака и за милион!

Полша е консервативният център на Европа. Каква либерална Европа те гони, не знам.

И как ще ги спреш?

Чрез правилно възпитание.

В Полша даже имат статуя на момиче изнасилвана от червеноармейците.

Да не се бъркаш с немските окупатори?

Т.е. по-добре е дете на психично болна, заченато от инцест с чичото след изнасилване да бъде родено? Чудя се как да класифицирам това - като краен либерализъм или като краен консерватизъм? Случаят е не просто скандален, направо малоумен е.

И що да не е по-добре? Много ги разбираш нещата ТИ ЛИ СИ ГОСПОД та ще казваш кой да живее и кой не?

Няма какво да се чудиш - то е ясно. Забраната за аборт е класическа проява на краен консерватизъм. Либерализма (тоест свободията) ти позволява да си правиш каквото щеш

Според полското законодателство, жените имат право да абортират в държавна болница само след изнасилване или при наличието на голяма опасност за здравето и живота на бременната. Това изначава, че момичето вече е в напреднала бременност, иначе нямаше да откажат аборта! Ясно е, че никой лекар няма да иска аброт при напреднала бременност, без значение на обстоятелствата.

Лоша комбинация - славянин католик! А поляците са точно такива.

Краен религиозен фанатизъм, точно това виждам тук. Това е християнски религиозен фанатизъм, пар екселанс.