Коментари - Земетресение в морето разлюля половин България | dnes.dir.bg
назад

Земетресение в морето разлюля половин България

Земетресение с магнитуд 5-та степен по скалата на Рихтер е усетено в цяла Източна и Централна България, съобщиха от Гражданска защита. Земетресението е регистрирано в 10.49 ч. и е с епицентър на около 380 километра в североизточна посока от София - в Черно море на югоизток от нос Калиакра.

Обратно в новината

Коментари - Земетресение в морето разлюля половин България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ami s toq komentar ??? 100% shte izprevarish vsichki , za koito govorish. :)

mrete kokato beshe v kirdjali vikahte turtsite da umrat a sega vi se raztreperiha gashti4kite mrete mayka vi smotanyatsi mamitsa vi gyauri dollniiiiiiiiiiiiiii

ot dobri4 sum zametresenieto be6e po silno ot predi izpopadaha monitri 4a6i i drugi ne6ta produlji 1-2 miniti

Към ние - не знам дали не сте проспали земетресението в Несебър, ама ние си бяхме на работа и на втория етаж доста силно се усети, два труса един след друг с продължителност 5-10 секунди

земетресението беше усетено и в бургас и то доста силно защо това никой не го споменава

Бая на разтресе в БС - на 11-ия етаж 10-15 сек....

Бойко се закле - ето, че след Пловдив и Шабла се тресе!

Живея в къща в Силистра. Бях с бебето си на дивана, а съпругът ми беше на стол. Земетресението се усети доста силничко и продължително. Чуваше се бучене и висящите играчки на легълцето се развъртяха и засвириха от движението. Беше си страшничко. Тази година това е второто земетресение, което усетихме в къщи.

Аз бях на плажа на Кабакум и усетих силен удар под пясъка за секунда и това беше. Дори не разбрах че е земетресение.След това наистина мобилните мрежи блокираха.

И кво саа? Да не би в морето да има вече дупка? Вас да ви се изплюят върху релсите на Халите - и цялата държава почва да буксува и блокира....

тук се усети силно земетресението, макар и за секунди, няма щети, мрежите на мобилните телефони бяха заети и е ужасно в такъв момент на паника да не можеш да чуеш роднините си...

знам какво е- чувствто след земетръс е ужасно. Аз съм преживяла земетръс подобен когато беше в Турция. Котката ми ни събуди, но от страх сестра ми тогава едвам я извлякох от къщата и стояхме вън поне час. Още сънувам кошмари от тогава. А когато е било 77-ма майка ми е била бременна с мен и е седнала до входа защото от притеснение не си е намерила ключа а той стоял в джоба и. Дано да са леки а не упостошителни. Боже опази!

v tsar kaloyan se useti

abe negramotnice ot kavarna mnogo si zle osetix tupacka negramotnica spri da davas komentari proceti koga se pise y i koga o

Чудо голямо станало... вий пък да не искате да живеете вечно?

Po dobre po 4esto no po leki trusove da se osvobojdava naprejenieto v zemiata..ako niama na vednaj shte iztreska da no pazi Gospod de.

на 1вия етаж бях и дивана ми така се разклати,а компютъра щеше да падне.усети се доста силно.на 3 ет и на 5 ет също се е усетило доста силно.тогава се намирах в сл.бряг,но познати ми казаха че и в несебър се е усетило доста и в бургас също.даже в с.каменар е било доста силно.

Гъзарията на всякъде ни тресе. Първо беше на запад сега и на изток!

И в Плевен се усети, макар и слабо.

Според EMSC (European-Mediterran Seismological Centre) само за последните 48 часа на балканския полуостров са станали 35 земетресения - 18 в Турция (2.7-3.6), 3 в Албания (3-3.8), 1 в Черна Гора, 7 в Гърция (до 3.9), в Егейско и Черно море (4.8). Имало е и в Италия, Полша, Франция и Испания. Днес най-силните земетресения са били в Япония- 6.3 и Нова Зеландия- 6.1 по Рихтер.

аз съм от харманли и се усети

И в русе се усети по високите етажи. Полюлея се разклати, монитора ми и секцията зе да скърца. Облякох се по най-бързия начин грабнах детето и слезнах по стълбите. Чаках да мине вторичния, но май такъв не е имало. За разлика то мен комшийте на ниските етажи си стояха по терасите. :)

Ами то София лятото винаги се приближава до морето:)))))

Събудих се рано и по едно време към 10:30 ми се доспа, легнах и тъкмо да заспя, започнах да чувствам как леглото се люлее като надуваем дюшек в морето. Голям ташак!:))) Само нещо не мога да разбера, статията е объркана яко. Хем епицентъра е в Черно Море, хем го дават да е на 380 км от София... нещо не ми се връзва тая сметка!

ужасно беше,дано да не се повтори защото ще ни се затрие рокстолицата

Да се помолим!

Абе младежи, не си правете майтап с такова нещо като земетресението. И 178 коментара за едно сравнително слабо земетресение! Като гледам май тук никой не помни земетресенията през март 1977 и декември 1986. Дано и не разберете за какво ви говоря.

Бях в къщи, живея на 5 етаж, пиех кафе на дивана. Котката ми се търкаляше по пода, той е голям глупак. Залюля и аз изтичах под касата на вратата в дневната. Сушилникът за чинии се движеше, чашите в шкафовете дрънчаха, абажурите поскачаха и всичко се люляше. Стори ми се, че има затихване и после отново залюля, а тъпата котка се търкаляше на пода пред мен като пияна и сега е скрита под спалнята. Доста време след труса не се чувствам добре и ме се гади! Дано няма повече! Господ да е с нас!

Да се помолим! За Черно море се знае, че една от особеноститему е сероводородът. Това е газ, по-тежък от водата, който при съприкосновение с въздуха избухва. Нали се сещате какво може да се получи при разместване на пластове подъното и този газ да се издигне към повърхността.

В НЕСЕБЪР пък нищо не се усети

Както виждам тук някои си правят тъпи шегички с природните стихии, но днешното земетресение си беше доста слабо и безобидно. Да не дава Господ такива опустошителни като в Турция 1999 или тази година в Италия. Някой хора изобщо си нямат представа за какво става въпрос!

Маиа, земетресението така те е стреснало, че си забравила и как се пише правилно на Български език. Много си забавна, но и ми се плаче като ти чета коментарите!

Защо няма вторични трусове?Това не е нормално.

НЕ БОЙТЕ СЯ ЧЕДА БОЖИЙ!!!ПРОСТО ЗАСЕДАНИЕ НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ...

Това шоу го пропуснахме .Ние си чакаме Чирпанската музика.

Май Бате Бойко се е поядосал и е тропнал с крак!Ама то добре че е опериран ,та иначе щехме да изгинем ,бре!

v sliven sa6to se useti ne be6e mnogo leko. na 7 etaj sam i izpadnah v panika dokato razbera kakvo stava...dano nqma loshi nesha

Бях с детето си на плажа и усещането беше като силна вибрация изпод хавлията.В морето не се забеляза промяна, а хора, които са плували в момента, не са усетили нищо.Никой не се стресна и не си тръгна.

Да не вземе някой да вика за помощ правителството. В програмната декларация на премиера няма да намерите нища за гарантиране на нормален живот в ситуация като днешната - с наводнения и земетресение. И това, ако не е божия поличба?

С малко дете съм,сама вкъщи.Подобре да ти4ам или да стоя вкъщи,на 3 етаж сме.Дали ще има пак или никой не можа да каже:(Господ да е с нас

Nie sme na Tulenovo i tuk beshe mnogo silno! padnaha daje i keremidi ot pokriva na sasednata kashta.

Момиче, обърни внимание на правописа. Усетих, не осетих; адски, не адцки. Сигурно си млад човек и сигурно правиш и други грешки. За съжаление, много млади хора са като теб. А иначе, съжалявам, че си се изплашила. Дано няма последващи ттрусове. (приятелски съвет)

nqma kak bog da vi pazi za6toto ste mnogo o6i, zatova tazi godina ima mnogo zemetreseniq tova e kato vid preduprejdenie

Хора , да ставаме по-добри -земетресенията казават великите Учители са натрупана негативна човешка енергия....

В Бяла русенско си разтресе яко, щом три пъти изкрещях на колегите си в съседство, доста продължи.На 5-тия етаж съм. На улицата не са го усетили, но в сградите да. Преживяла съм онова от Вранча,бях в Свищов тогава.Не се забравя никога. Ужас и безсилие! Дано Бог ни пази!

Гуньо Простия (05.08.2009 г. 13:29ч.) И тук на луната го усетихме. Събориха се наколко сгради, ново строителство за по 1600 ЮРО квадрата. Много ефтено бре на таз Луна?!?!?!

И тук се усети-силно бе...