Родители издигнаха барикада пред детска градина

Около 30-ина родители застанаха на входа на Целодневна детска градина “Теменужка” във Варна и попречиха на частен съдебен изпълнител да направи въвод във владение на имота в полза на собствениците.

Обратно в новината

Коментари - Родители издигнаха барикада пред детска градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

zakona triabva da e nad vsichko !!! dori i nad bulgarskite bokluci-nezavisimo dali sa malko ili golemo bokluk :))

Абе мамул, то навсякъде мутрите заграждат и преграждат където видят апетитна земя и я обявяват за частна. Тя и тази се оказа такава. Утре ако обявят за тяхна и твоята къща, щото им било изгодно местенцето с хляб и сол ли ще ги посрещнеш (защото тъй е демократично и християнско) или ще нарамиш гаубицата?

Нали искахте демокрация. Еми ето ви е. Стига сте ревали, никой не му пука за вас. Всеки се спасява както може, това е демокрацията. Щом земята е частна собственост - ВЪН. Ако бяхте от другата страна друго щяхте да пеете. РЕСТИТУЦИЯ !!!

хич не ми харесва какви ги пишеш - за теб нещата са винаги или.... или - е да ама има и нюанси в тоя свят

eto reshenie na bezraboticata ! a za 2 lv pravish ood i daje moje da rabotish spokoino, zakonno

Вижте за какво иде реч и после пак защитавайте тарикатите с имотите и продажните юристи Причината да се стигна до внезапното изгонване на децата е, че след като общинската администрация загуби делото за имота, тогавашният младши юрисконсулт Глория Недялкова забавя жалба за детската градина Теменужка и общината изпуска срока, в който може да обжалва съдебното решение. Недялкова е дисциплинарно уволнена, но съдът я връща на работа, заради сгрешена процедура. На 15 януари миналата година имотът е прехвърлен светкавично на фирма БГ маркет за сумата от 300 000 лв., при данъчна оценка от 450 000 лв. Две седмици по-късно е заведено дело срещу общината, тъй като тя не отписва имота от активите си. След 20 месеца съдебен спор във Върховния административен съд общината губи отново. Ако България беше наистина нормална държава, а не Абсурдистан някои от героите на тази драма нямаше да се пъчат, а щяха да търкат наровете. И на всички, които сеят Андрешко къде бъде и къде не бъде, включително и цитирания съдебен изпълнител (като краставицата на Мирча Кришан), ги съветвам да прочетат отново разказа на Елин Пелин. Той поне засега не е обявен нито за архаичен, нито за неразбираем.

Не пишете безмислено - не знаете историята. Частното на имота е фалшификация, разбира се, в разрез с няколко закона и уредено чрез подкупи или връзки в съответните институции. освен това общината има и пари и време да осигури друга градина, а не го прави. Вместо това се прекарват обществени обекти за милиони без никаква нужда от тях, и изпълнявани от ТИМ с мизерн качество. Справка - няколкогодишните подновявания на центраната пешеходна зона, където на мястто на благородни облицовъчни материали се слагат евтини бетонни елементи от фабриката на някой. Кой ли - ами ТИМ, иска ли питане. И т.н. да ви казвам ли кой иска да се разтури градината и с каква цел? Познайте сами - дума с три букви.

айде на бас, че имота е придобит със заменка или нелегално, как така държавна детса градина принадлежи иначе на частници? Поредната измама със замесени от правителството ще е това!

Много вярваш,на така наречения Български съд. Ако,същия този съд реши да ти разпореди,да напуснеш закупеното от теб жилище. Макарче си заплатила и преплатила,за него. Ще го напуснеш ли, и тогава ще подкрепиш ли решението му?

подкрепян мнението ви само ако имота е частен без да е придобит със заменки, далавери, закупен преди 3 години от общината и т.н. Ако е върнат по реституция - ОК, само дето не виждам защо е върнат, когато върху него има изградена сграда. И по логика има два варианта или собственика на земята плаща сградата или общината плаща земята. Като сграда с обществно значение би трябвало общината да влезе в ролята на стопанин, но и ущетяване на собственика е неприемливо. Заради некадърни чиновници или далавери се е стигнало до тази ситуация. Първо трябва да се намери решение и после да се види кои са виновни за да се стигне до тук.

Дали е правилно да бъде върнат този имот на претендиращия собственик е нещо, за което се е произнесъл съдът. При това положение съдебният изпълнител може само да реализира това решение. Човекът си е напълно прав. Другото е андрешковщина. Този случай е аналогичен на онзи от Асеновград с двете деца. Може да има някакви обществени нагласи, но съдът е този, който казва какво да бъде. Колкото по - бързо го схванем, толкова по - бързо ще се изпълни със смисъл изразът по конституцията, че България е правова държава.

На тези идиоти,така наречени собственици,при отнемане на имота им со получили нещо в замяна. Я жилищауя накакъв дрег имот. Сега какво търсят. Само в милата ни тарикатска родина,могат да се случат такива работи. Сега стресираните съдии,да си размърдата задниците и спрат тази несправедливост.

Ето по този начин всички детски градини, лаборатории за контрол на храните и изследвания за нитратно съдържание на зеленчуците се превърнаха в казина и барчета, Пазарът го налага ;) За какво са ни детски градини? Ми от тях няма келепирец! Тук някой добре се е изразил: Ами ако въпросната детска градина беше твоя, нямаше ли да си потърсиш правата? Щом системата го позволява, rr си е много прав. Ние искаме хем Вълкът да е сит, хем агнето- цяло. Трябва да се нарушат правата на Вълка, ако искаме агнетата да са цели. В това е смисълът на ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА, от която властимащите толкова ги е страх, че влагат цялото си старание да ни убедят, че е престъпление да нахраниш бедните за сметка на мародери и спекуланти, а който е беден, задължително е и некадърен. Умен и безскруполен са две различни неща.

много писане а не става ясно що градината сега е частна!!!!?

Нищо против частниците, но ако ще говорим за демокрация, би трябвало да се защитят и правата на младите семейства, които нямат нищо общо с някогашната национализация!

Илиянке, да ти отговоря - имаме претенции да живеем в Демокрация, но когато става въпрос за благото на народа, имотът бива да бъде отчужден. В противен случай нямаше да имаме пукната магистрала (не че сега имаме де, ама това е друг въпрос), околовръстни пътища и т.н., щот едно време всеки си е забивал колчето, където свари. Айде стига, моля ви се, с таз криворазбрана демокрация. Аман!

най-доброто място за живеене......

Барикадите ще стават все повече и повече. Явно Барикадите са единственото, от което лоените буржоазни топки разбират... Историята го е доказала и във Франция и в България. Ако се оставим, ще ни вземат и залъка от устата, за да си построят палати и да си купят Мазерати. Така като гледам, на там е тръгнало...

Тия са собственици само на земята, а не на детската градина! Но, какво да се прави след като цялата държава е частна - от министерствата до бутките за вестници?!

Усещам, че вече болшинството от народа разбира духа на 9-ти Септември... А той е да се вземе от богатите, за да има за бедните. На 10- ти Ноември стана обратното. Никога вече 10-ти Ноември! Тези от които са взети въпросните помещения или терени за построяване на детски градини към 9-ти 1944г са били спекуланти и черноборсаджии от Войните (ПСВ и ВСВ). Сега положението е аналогично и наближава моментът, когато изгладнелият народ ще тегли една майна на бездушния закон капиталистически и на лихварството във време на мор и на банките и на президентството и на Бойко- Спасителя и ще поемем властта в свои ръце, за да изградим отново разрушената си НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! АМИН!

То в България (и не само) всичко е така. Моето си е мое, чуждото е общо. А ако така може да се открадне от някой с имане всички изпадат в нирвана. Я виж, хората искат в Белене да пратя човека, защото си иска собствеността. Общината не си е свършила работата, собственикът е в правото си. Родителите да съдят общината (или най-добре да имгрират в Китай). Частен Бияч, давам ти 300 000 евро, за са де самоубиеш.

Това е недопустимо! Да се нарушава обществения интерес в полза на частния. Абсолютно безобразие от страна на съда. Тези хора - съдиите трябва най-после да разберат, че освен буквата на закона, в обществото има принцип - казусите да се разглеждат и от гледна точка на морала и съвестта. Те не са поставени там да буквоядстват, а да отсъждат мъдро и справедливо в полза на обществения интерес и ако не го правят - същото това общество трябва спешно да ги отстрани.

Родителите да не си губят времето да протестират срещу частната собственост, а да си решават проблема индивидуално и да отиват на работа. Какво се нахвърляте срещу държавата и общината - всеки в голяма степен държи нещата в свои ръце и ако държи здраво, ЩЕ СТАНЕ по-добре!

Ако имота е частен, никой няма право да пречи на връщането му на законните собственици.Знаете ли какво е да ви отчуждат имот.Идва ей така държавата и ти взема парцела или къщата и ти казва махай се.Евентуално ти дават някоя панелка, където да се свреш и на това му се казва обезщетение.Не пречете на хората да си върнат частната земя, за да не станете обект на клетвите им.Може да ви звучи смешно, но аз си знам каква мъка е да ти вземат земята.Това е единствения случай, в който поставям исканията на хората пред децата.

не, не е криворазбрана демокрация - детската градина е стратегически обект за родителите, а врагът на народа другаря частен съдебен изпълнител, както и враговете на народа, които са разпоредили детската градина да се върне на някакви собственици БЕЗ преди това да е направена нова, изобщо не мислят така. Но държавата е на НАРОДА, следователно преди да се реши проблема с обособяването на нова, или разпределянето на децата в други подходящи заведения, никакъв съд няма моралното (а следователно и законното) право да взима решения от такъв характер. Точно това е демокрация! А колкото до другаря бирник - пожелавам господ да те накаже, както само той може.... поредната гавра с тези които искат да продължат българският род. Браво господа съдии - всичите сте за разстрел, за пореден път се убеждавам....

Ето, пак всичко започва заради решението на съда! Или съдийте решават според хонорара, или законът е тъп - защо общината да не овъзмезди собственика (на терена) с друго място, където няма детска градина?

Ако общината си беше свършила работата и осигурила достатъчно градини, родителите нямаше да висят там. Защото градините са за да подпомогнат отглеждането на децата на РАБОТЕЩИТЕ родители! Сиреч тия, които си плащат данъците и пълнят бюджета както на държавата, тъй и на същата тая мързелива община. И ако искаме повече българчета, трябва да се осигурява комфорт за родителите им хем да работят, хем да имат деца. ЗАщото иначе се превръщаме бавно, но сигурно в Амуджистан и Циганистан (мангалите нямат нужда от детска градина - техните дечици отрано упражняват ловкостта на пръстите си).

Пример: Ако аз или ти си собственик на болница или друго важно обществено място как би постъпил? Този измислен Закон за Реституцията е без коментар. Прани са си родителите.

Ами с тази дивашка реституция сринахте всичко.На бас, че зад това съдебно решение има келипир за някой съдия или големец.Има и други начини-обезщетяване с равностоен имот.

И в коя градина ще ги пренасочат, като повечето са в ремонт....

Уважаеми реститути.Не могат да бъдат разрушени градовете както между впрочем по

Че трябва да се уважава частната собственост - няма спор, то тези 'собственици' са голямо лакомо дупе - аз лично с удоволствие бих ги пратил да копаят цял живот в Белене.

Събирам предложения за озаптяване на озверели Частни Съдебни Изпълнители. Преценете дали искате да се разделите с единственото ви жилище или с 10 000 евро. Срещу тази сума гарантирам изваждането от строя на ЧСИ за период около 8 години /сериозни фрактури на 4 крайника/.

Nali imashe ZAKON za tezi neshta??? Estestveno decata sa posledna grija v tazi durjava!!

Тук вупроса е доста сложен,но все пак браво на полицаите.Има толкова батаци за оправяне,но сега йок,градината,та градината.Тези съдии изпълнители,понякога са много активни,а понякога са като отсечени кайсий,и никаква реакция.Толкова имоти са отчуждени и гражданите обезщетени обидно и мизерно нищожно(филиала на Джанавара във кв Аспарухово,но сега този имот е на апетитно място и кой знае коя мутра се натиска да направи някой и друг милион и застава зад собствениците.Дано това стигне до новите управници и им ударят сопата на тия хиени.От друга страна всеки от тези протестиращи родители ако е на мястото на собствениците сигурно ще запее съвсем друга песен,така че се търси някой Соломон,който да реши випроса по соломоновски.Лично на мен ми се губят над 100 кв/м от имот на добро място в града,но при повдигане на въпроса,всички мълчат като партизани и говорят за давност и незнам си какво.Далавера е цялата работа.

A koi sa sobstvenitsite na tazi detska gradina i kak sa stanali sobstvenitsi?

Ейй тцтц гадни хора ...

Тъпите Варненци докато си строят подводен музей http://varna.dir.b им ще играят навън по свърталищата за наркомани.

Само не мога да разбера тези родители в социализма ли живеят още. Щом имотът е частен - с какво основание нарушават правата на собствениците. Егати криворазбраната демокрация

Идиотизъм...това не е държава,какво дремете там още, не мога да разбера.разберете, че по-добре няма да стане.

Възможно е градината да е била в стара сграда. Малко ли градини по тази линия бяха реституирани в София. Защо общината не си е свършила работата? Това е най-важното. Преди време ББ пищя защо съда е отсъдил баснословно обезщетение за имот в Младост. После се оказа, че адвоката на общината нямал възражение по време на процеса и приемал.