ВКС намали присъдата на моториста, убил 20-годишната Лора

Върховният касационен съд (ВКС) намали окончателно фективната присъда на моториста Диян Станчев, убил през 2011 г. 20-годишната Лора Казанлиева от Варна.

Обратно в новината

Коментари - ВКС намали присъдата на моториста, убил 20-годишната Лора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И в същото това време 20 години за недоказан опит за вземане на подкуп... На това ли казват правосъдна система?

Виновни сме, че търпим и че мълчахме, когато Христо Иванов подаде оставка като министър на правосъдието! А някой дори не знаят, кой е този...

АШКОЛСУН, СЪДЕ БЪЛГАРСКИ, МАШАЛЛЛАХ! За убийство 2.5 години, за НЕДОКАЗАНО поискване на рушвет - 20 години!!!! Имам въпрос към майката на убитото момиче - що дири в тази гнила, подла, корумпирана партия ?! Че и дУпЕтатка го раздава!!! Срам!

Ударът е непредотвратим, цащото водача сам де е поставил в невъзможност да го предотврати, като е управлявал с превишена скорост, защото не е изпълнил задължението си да управлява МПС със разрешена скорост, която би трябвало и да е съобразена с наближаване на пешеходна пътека. А задължението на пешеходеца е да се огледа ПРЕДИ да стъпи на пешеходната пътека, след като стъпи е с предимство, а тя вече е ПРЕСИЧАЛА. Значи ВКС не зачита закона. Пълен правна глупост, зад която стоят интереси на застрахователя на моториста, за да платят по малко обезщетение и да имат да взимат разноски от жертвите съобразно "приноса" на пострадалата. Това е истината.

Ako beshe moe dete,shte izchakam geroia da si izleji "nakazanieto?" i s podrachno sredstvo, kato naprimer Makarov,shte priloja polagashtata mu se prisada-edin cial palnitel.

Не оправдавам младежа-убиец,яхнал 150 коня на две гуми,не приемам и "сигурността" и липсата на елементарни инстинкти на хората когато се движат по пътното платно,дори и на пешеходна пътека!Не одобрявам и "притворените очички" на държавата и КАТ относно контрола спрямо моторджиите!Куцо и сакато се правят на рокери и състезатели,а КАТ дори нямат право да ги "преследват"!Гонките с коли ще се криминаризират,а ластиците с избушени кюнци след 02:00 ч.кой ще криминализира?

С две думи: Ако имате зъб на някой в Бг-прегазете го.

Чл. 165. Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни: ... 2. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение; ...

'що спести ал.1: Чл. 165. Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни: 1. ако наблизо има пешеходна пътека, да я използват; и още, да ти припомня какво е пешеходна пътека: Допълнителни разпоредби 1. По смисъла на този правилник: 17. "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение. За пешеходци! Като цяло е двупосочен процес и вниманието е и на пешеходеца и на шофьора, като обаче по-голямата отговорност е на шофьора. Това са фактите.

Не "по-голямата". Цялата отговорност е на шофьора. Няма обстоятелство, което да му дава право да гази. Каквото и да се случва той е ДЛЪЖЕН да опази живота... Това трябва да им се набие в тъпите кратуни на джигитите не да мерим дали е стъпила НА пешеходната пътека или на 3 см в ляво...

Пешеходната пътека Е част от платното за движение! За нея е в пълна валидност т. 2 (това са точки, не алинеи).

Само в Абсурдистан - дело се гледа повече време от присъдата на убиеца! Сгазен пешеходец на пешеходна пътека е виновен затова, че пресича! Абе д'ба и съдиите, и съдебната система, и съдебната реформа, и цялата шбана държава, д'*ба! В нормалните държави за превишена скорост могат да те тикнат в затвора, тук като убиеш човек на пешеходна пътека те "лишават от свобода" за две години!

Ми нали непрекъснато ни учат да сме "политкорктени" - ето ти сега!

Безочлива подигравка с паметта на момичето и близките й! Не се било огледало, и затова било виновно - глупости на търкалета! Приближаващ мотор с висока скорост се ЧУВА на стотици метри, просто е разчитала, че той ще спре на ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА, и затова е тръгнала да пресича! Фалшифицирана "експертиза" - как пък ги измериха тези 87,9км/ч.?! Как не ги е срам, просто ум не ми побира. Нещастници.

Мотивите от тази присъда ще влязат като ненадминат шедьовър на съвременната съдебна система. Мъртвото момиче, забележете, посмъртно е обявено за съвиновно. А дали няма да я осъдят за щетите по мотора. В щатите ема един много интересен параграфот НК. Там могат да те осъдят за "безотговорно шофиране" а подобна присъда може да получи ш дори за изгоряла крушка на стоп. За нашите съдии, това е еквивалента на човешкият живот. Смърта на дете убива косвено неговите родители, баби, дядовци, приятели, съученици. Това е масово убийство, а не убийство по непредпазливост.

Искам ...ИМЕНАТА ...ИМЕНАТА НА това ....ГОВЕДО ,НА МАЙКА МУ ,БАЩА МУ И ЦЯЛАТА ....РОДА Искам ...ИМЕНАТА ...ИМЕНАТА на "пъдарите" ,направили тази ....техническа "ЕКСПЕРТИЗА " и на ЦЯЛАТА ИМ РОДА ... Искам ...ИМЕНАТА ...ИМЕНАТА ...на ГОВЕДАРИТЕ от ВКС...и на цялата им рода ДАЛИ тази присъда на ...ГОВЕДОТО .... ПРОСТО ГИ НАПИШЕТЕ ... ДА СЕ ...ЗНАЯТ ! КАЗАХ !

Възмутителна присъда,безочливи съдии,решили с лекота убииството на невинното момиче .....Хората не са скоростомери,тъпи и смотани съдии от ВКС ! Срам,позор,дайте им имената за да ги порицае цяла България !

Поощрителна присъда. Поредната. Беснейте спокойно, мотористи, газете наред! ВСК е с вас. Газ, газ!

деер

Къде са ябълките????? Къде? Попитайте за всичките имена и поискайте всеки съдия да може да бъде отзоваван, когато има решение с отрицателна съдебна практика! Омръзна ни! В Бургас съдиите се продават за % от 400лв адвокатски хонорар!! В Бургас...Рушветът му е като за пица на парче....

идиоти! що изобщо да лежи в затвора? какво толкова е направил? откога отнемането на живот от 20 годишно моме е престъпление в България? даже е трябвало родителите на момето да платят на убиеца, че той сигурно се е изплашил и си е докарал диабет. егати правосъдието...

е трябвало да бъде допълнителна осторожен при управлението... допълнителна?!?, т.е. тя... осторожен - т.е. да се качи на... връх... върх... рожен?!?... е.ати тъпотиите... жалко за младата жена!

Господа магострати, подтиквате хората към кръвни отмъщения. Едва ли ще Ви хареса да живеете в такова общество.

Магистратите затова усилено спестяват. Да имат алтернативна вила на Ривиерата, не дай си боже, ако стане, както казвате! Душинките!

По-добре да дойдат италианските съдии, то нашата работа за нищо не става. Нация от некадърници и мързеливци.

Как можа дами и господа Майката да се възползва от Смъртта на детето си,и да отиде Депутат във Ггерб,при наглите и крадливите,това не е човешко казвам ви,и да се споразумее за пари от виновният само и само за да не лежи във затвора,така и така си е прежалила детето,защо да не вземе и някой лев,все пак е Гербеджийка,там всички са еднакви,никой не зачита Майка,Баща,Брат,Сестра,важни са Обществените Поръчки,и кражбите на Евро При,и Теглене всяка година на нови заеми от Мутрата Борисов,

щом примати като тебе са против "Ггерб" значи това трябва да е паритята на нормалните българи

Не може да има нормални българи, които да подкрепят мутрите (ГЕРБ). То, баш мутрата ви каза, че сте калпав материал, но не се доизказа , и вие не схванахте, до край, мисълта му. А истината е, че сте калпав материал (според Борисов), щото продължавате да гласувате за него. Каза ви го човека, не да не е !

Според българския съд, всеки пешеходец трябва да си носи по един радар и пред да пресече, ако може да измерва скоростта на приближаващите МПС-та, съответно да преценява по коректно дали да пресече или да почака, летящия с превишена скорост поток.

То затова са пешеходните пътеки - това е зона, в която за убийство дават условна присъда. На тротоара да гръмнеш някой - 8 години, ама на пешеходна пътека - шамар зад врата. Нежен! Ужас и позор!

Не мога да разбера, защо не се инициират промени в Наказателния кодекс, и да се приеме веднъж за винаги, че пешеходец, ударен на пешеходна пътека е ВИНОВЕН отвсякъде, а УБИЕЦЪТ се оневинява напълно и се освобождва! Хем и делата ще намалеят. Е, нема такава държава!!! Дали ще доживеем да се изчегърта цялата продажна съдебна власт, не знам....

..а рейтингът на Съда ни расте ли, расте! Скоро одобрението към българския Съд ще надмине одобрението към намерена в супата хлебарка!

С такава "съдебна" система, по точно липсата и нищо чудно че на седмица загиват по 4-5 човека. На онзи от Банско дето на 8 март УБИ млада жена колко ще му дадат една или една и половина години?

Сашо, гледайки сега коментираното днешното отсъждане, няма да се учудя, ако мотивите на съда за случая в Банско ще са нещо от сорта: "С паркирането/спирането на МПС на жертвата на платното/тротоара, то, МПС-то е застрашило непосредствено живота на преминаващия (с превишена скорост) водач на МПС. Поради паркирането/спирането на МПС-то си на посоченото място, жертвата е създала предпоставки за нарушение на ЗДП от водача и дори умишлено го е подтикнала да го извърши и като следствие ударът е бил непредотвратим. Въз основа на гореизложеното със своите действия жертвата сама е предизвикала смъртта си. Присъдата за убиеца - 1 година условно, с 1.5 г. изпитателен срок и отнемане на книжката за 6 месеца.

Тя не е пресичала,защото пешеходните пътеки са продължение на тротоарите! С 87 км. Най вероятно я блъснал,след като се е движил с 140! Това не е стд,а гавра с жертвата.

Целият съдебен състав трябва да се арестува за помагачество с цел избягване на справедливо наказание.

Съдиите, намалили присъдата, да не би да живеят на Луната или се смятат за недосегаеми?!?!

Мислех, че по Закона за движение по пътищата, макс. за движение в населено място е 50 км./час, освен ако не е указано друго. Та, в тоя смисъл, пешеходците преценяват движението предимно с тази мисъл. Пак там е писано, че при приближаване на пешеходна пътека водачът намалява и спира, за да минат Стъпилите на пешеходната пътека или преминаващи по нея пешеходци. Значи, идиота е карал с превишена скорост, която вероятно умишлено е понамалена, блъска и Убива на пешеходна пътека. И родния съд " ....пострадалата, без да се огледа, е предприела пресичане, не се е съобразила с разстоянието до приближаващия мотор и неговата скорост и е попаднала в опасната зона за спиране." Дали не се е огледала, при все шума, който вдигат моторите, а? Само на мен ли ми се струва, че цялата тази порнография наречена родна съдебна система, трябва да бъде изрината из основи?

Имало и достойни съдии... Севдалин Мавров е един от тях!!!

Няма какво да се коментира ...само като прочетох резултата от "ЕКСПЕРТИЗАТА" ...."Карал с 87,9 км/ч...." !?!? Бахти и точността .... Поне с 120 е "летяло" говедото ....от опит ви го твърдя !

пълен ташак е тая съдебна система. Азък за момичето и почерненото семейство.

Пълна съдебна порнография! Караш мотор с 40км/ч. НАД ОГРАНИЧЕНИЕТО В НАСЕЛЕНО МЯСТО, помиташ ПЕШЕХОДЕЦ, който УМИРА, и накрая получаваш 2 години "лишаване от свобода". Две години за живота на млада жена! А АКО БЕШЕ СЪДИЙСКА ИЛИ ПРОКУРОРСКА ДЪЩЕРЯ, пак ли две години щеше да е присъдата?! Мизерници! Никога няма да спре войната по пътищата с това "правораздаване", никога! Крумови закони трябват, за да може в простите тикви на селските комплексари с ниско прелитащи автомобили да проникне разбирането, че не са безсмъртни или недосегаеми!

По добре живо дете и беден,от колкото да ти загине детето,и да се възползваш от смъртта му и станеш депутат от Герб,и да си осъществиш мечтата която си имал цял живот да станеш важна глечка,и да започнеш да крадеш като другите и да водиш като тях,охолен живот,със цената на смъртта на детето си,това не е Майка,ами клошарка.

Човече следя те от известно време... Изумена съм, ти си рядко плоско същество... Обикновенно все се буташ в политическите теми, и в точност - дискусии относно Герб. Прегледай се

gangnam style

Никой не те кара на сила да ми четеш писаното,и каква е тази любов да ме следиш:)

съда пешеходеца е виновен още когато излиза от дома си,защото ако си беше стоял вкъщи,никой няма да го удари.

Магистратите са за...

и магистратите ни са като ....магистралите ...ФАЛШИВИ ...гълтащи несметни ...СУМИ !

Пожелавам на "съдиите" издали такова решение-децата, внуците, братята, сестрите+родителите им да бъдат смляни на пътя, а убийците на бъдат наградени с ордени за храброст!!!!!!!!!!!!!!!

За твоя информация и това се случва. Дори присъдата беше условно наказание. Закона е такъв ...

Два пъти с условна присъда убиец на пешеходна пътека!!!!Серия от дела срещу масовия убиец Сидеров!!!!Сикаджийска измет!

пешеходеца е дете,предоставено ли му е "правото да не държи сметка на характеристиките на приближаващото превозно средство"???Защото един, който прегази дете в Ст,Загора в пешеходна зона, май пак леко се отърва....!

Абе, порнография и простотия в българският съд, както между впрочем, в цялата страна. Това, че всеки пешеходец трябва да се оглежда когато пресича, а не да се носи като отнесен, с телефон на ухото, е така! Но да вмениш вина на пешеходец, че не е успял правилно да прецени скоростта на приближаващите МС, си е смешно и странно тълкуване на съда! А иначе , за мотористите не би трябвало да има смекчаващи вината обстоятелства. Те, по правило, почти винаги се движат в нарушение на закона, което е умишлено деяние. Само един от многото възможни примери - скоростта.При максимално допустима скорост, извън населените места, от 80 км/ч , нямат моторист, който да я спазва , дори, и в населените места. Да не говорим как карат навън. Конкретният случай го доказва. С 90км/ч , в града, и то на пешеходната пътека.

,.....каза Премиера!

Това е пълен абсурд.Ще изкарат момичето виновно-че се е хвърлило пред мотора.Нали според закона,наближаваш ли пешеходна пътека,трябва да намалиш, с готовност за спиране!!!Дано някой ден има възмездие за такива като този на снимката,закони явно няма!

Демек си е платил за тази присъда. Явно е нямал пари за условна.

Тоя нерез и жив, а момичето няма да се върне. И се отървава с някакви си 2 години и ала-бала. Отвраааат!

ще лежи има-няма 9-10 месеца...

У.....важаеми граждани ,от утре всички да носите със себе си ,СКОРОСТОМЕРИ . Преди да пресичате ,измервайте скоростта на приближаващото се превозно средство ,А СЛЕД ТОВА ПРЕМИНЕТЕ ,.....''АКО'' ИМАТЕ ШАНСА ....

Cлед като делото се разглежда 4 пъти във Варна, виновният най-после получава ефективна присъда. Cледователно, парите под масата всеки път са намалявали. Cега си представете, че всеки път делото се разглежда поне още 2-3 пъти или всеки път в различен град...може би тогава щеше да получи и пълната присъда, която му се полага!

нали се сещати какви рушвети са играли...д...а и държавата мръсна!!!!!!!

По тая съдийска логика за вината на пешеходеца и преценката за скороста, ако случая беше извън пеш. пътека, съдията можеше да осъди родителите на момичето, да платят изкривените ламарините на идиотчето с мотора.

То присъдата е като на ВОЛЕН СИДЕРОВ ?Явно теглилката е разцентрована.Единия обидил човек а другия прегазил човек на ПЕШЕХОДНА пътека.

Браво бе! На пешеходеца не е предоставено правото да не държи сметка за приближаващите превозни средства. Значи, ако си водач на МПС, преди пешеходната пътека засилваш колкото можеш - пешеходецът да държи сметка за теб! Ако пък си пешеходец, за да пресечеш на пешеходна пътека - първо трябва да си отличник по математика по скоростно решаване на задачи, второ - с лазер да измериш скоростта на идващите МПС и чак после, светкавично решавайки уравнението, може и да пресечеш.

Ми много ясно че нама как да спреш няколко тона желязо мигновено. Т.е. пешеходеца не бива да скача пред автомобила даже и на пешеходна пътека, щото законите на физиката никой не може да отмени. Проблема тук е че този убиец е карал с 90 в града.... което е сериозно утежняващо вината. Няма как пешеходеца да предполага че шофоьора ще извърши нарушение. Според мен, в случая няма никакво основание за снизхождение.

Точно така е. Подразни ме прехвърлянето на вината върху жертвата, като мотив да се намерят смекчаващи вината обстоятелства.

В българският съд могат да се чуят всякакви глупости... съпричинил , звучи като съучаствал , тоест взел умишлено решение заедно с моториста за леталния изход ..... да , но моториста е жив и хората го наричат не съпричинител... а убиец.