Жена се бори за живот, пометена на ”зебра”

65-годишна жена е приета в болница с опасност за живота, след като е била блъсната от 39-годишна шофьорка на пешеходна пътека във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Жена се бори за живот, пометена на ”зебра” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен Варна е безспорен фаворит в страната по арогантни и недисциплинирани шофьори. Да прощава Перник, ама за тях са само приказки и са далеко зад варненци.

и на двете честит 8ми МОРТ

Най-гадните и безочливи шофьори са във Варна!

Живеем в просташка държава пълна със шофьори и МПС-та.За тези изроди пешеходецът не представлява нещо.

Наказанията за блъснати хора на пешеходни пътеки трябва да са СУРОВИ. Повтарям: СУРОВИ!

Осъждам обвиняемите на глоба от 2 буркана СУРОВА туршия.

Да започнат да съдят такива "водачи" като за предумишлено убийство (То всъщност си е такова!) и да им дават по 20 години, с отнемане на имуществото.

премахнете тези пешеходни пътеки и светофари , там е наи- сигурното място където може да уцелиш точно пешеходеца,а пробваи да го нацелиш когато пресича между колите ,бягат като хлебарки

Vesita, стой си в САЩ и ни остави тук да се оправаме, както можем. Не знам защо си мислите, че като напуснете България и сте станали по-умни. Вие експерт по пътна безопасност ли сте. Да на такива като вас все полицията им е виновна. Знаете ли колко акта има написани и глобите не са събрани - много, хиляди. Защото закона то позволява. Но на Вас полицията Ви е виновна. Еми внесете си от САЩ.

Си убиват.... ей-така...

ЗАЩОТО ГИ ПРИКРИВАТ в нашия вход млад мъж ме преби, но входа го прикри, защото добро момче било и ги поздравявало

Не подкрепям младия мъж, но дали не си го провокирала да те пребие? На такива истории защо винаги не се споменава предисторията?

С увеличаване на пешеходните пътеки се увеличават блъснатъите пешеходци, но не мога да разбера, колко ти трябва, за да намалиш колата до около 20-30 км в града преди пешеходна пътека? Дето се вика Да пази Господ а не ти се случва, но общия трафик отзад те бута и много пъти човек не намалява, за да не го ударят отзад. водачът се пази най- добре като мисли отдалеч да не му излезе някой пешеходец. в случая една женица е в тежко положение, защото някой просто не е мислил негативно, но вместо това е следвал модната линия..

Какво точно да видим? Как заспала шофьорка от Северна Каролина прегазва наш студент с пикапа си, а съдебното жури я оправдава, защото адвокатът заявил, че била получила пристъп на паника?

Дали и тук ще има съпричиняване, както в случая с Лора, убита от моторист на пешеходна пътека, пак във Варна?

убитите и ранените по пътищата ни превишават по численост жертвите от руско-турската война !

Точно за празника двете коври са се степале!

Не може на трилетов и даже на двулентов булевард в едната посока, да няма светофари за пешеходци. Нито пешеходеца вижда добре какви коли има в съседните ленти, нито шофьорите виждат пешеходците, особено ако има някой бус или автобус. Но ние обичаме да видим последствията и после, евентуално да направим нещо. Или просто да забравим!!!

На тази простакеса явно са и купили книжката! Съд за такава и затвор...жалко за жената която бере душа заради такива изроди!

Е, може и да не са ѝ купили книжката, но пък да е нечия съпруга или още по-лошо - любовница. Та по този начин да се чувства недосегаема и високо над плебса.

забелязал съм че на пешеходна жените не спират, а увеличават скоростта за да минат по-бързо. Онзи ден една за малко да ме забърше на зебрата и изръкоплясках

Аз съм жена, блъсната на пътното платно (и тогава все ми задаваха в съда и следствието въпроса -на пешеходната пътека ли, но не помнех), която заявява, че не винаги пешеходците са невинната страна. Накратко моя случай, за да се замислят всички заклинатели на шофьорите убийци, без да са наясно със ситуацията - тръгвам да пресичам на автобусна спирка, булевард с 2 ленти в едната посока, но между два спрели автобуса. В момента, в който изкачам на втората лента ме блъска 3-ти, който ги задминава. Трезва, недрогирана, ама унесена в мислите си. Блъсна ме момче, почти на моята възраст и държавата го осъди, все пак условно, но му взе хляба (по соц. време беше), независимо, че и в следствието и в съда аз ясно казах, че не той, а аз съм виновна. Това ли искате. Нека всеки погледне и себе си, поеме и своята отговорност. След този случай и децата и внуците си уча, че носят отговорност на пътя и трябва да се оглеждат и ослушват преди да изскочат на платното.

Да де, но за конкретния случай пише, че е станало на зебра. Колкото ибда се е оглеждала пешеходката, ако е била в средата на зебрата, това значи, че е стигнала там най-малко за 3-4 секунди, време достатъчно за всеки добър и коректен шофьор, да забележи ситуацията и да реагира. Явно онази с пишман шофьорка е била я заблеяна в телефона си, я с високо самочувствие тип аз съм с Мерцедес, не съм длъжна да спирам .

На курсовете през соц-а ни учеха да намаляваме, когато задминаваме спрял автобус и да имаме готовност за аварийно спиране. Пешеходците ги учеха да пресичат ЗАД автобуса и да се оглеждат... Ама при инцидент, изкарваха виновен шофьора.

ужас!това е булгаристан!няма нищо общо със европа само дето заема място на европеиския континент!

6 декември 1979, да не намесваме Булгаристан. Само коментирах относно това, чее монетата има 2 страни и не можем да съдим без да познаваме конкретния случай.

Дрога!

Напоследък се е появила нова категория идиотки на пътя. Освен кифлите, които се червисват/лакират/гримират и чатят докато карат лавират рисково между лентите с колата на някой чичко, вече има и нова класа. Това са високоинтелигентни шофьорки, които карат коли от всякакъв клас и всякаква възраст. Особеното при тях е че четат книга, докато шофират. Срещал съм такива както на магистрала/извънградски път, така и в града ... но са предимно в града! Считам ги за не по-малко опасни от кифлите, нищо че те се имат за нещо повече от тях.

Абсолютно вярно, варненци са много калпави и диви шофьори. Варна е град с големината на жк. Люлин в София, а движението е натоварено в не толкова голям град.

Доживотна и друг път няма да блъска !

да се разреши употребата на оръжие срещу нахални шофьори

срещу нахални пешеходци също

на колата имам мерник...

Докторът, който уби рецидивист, тормозил 25 години Пловдив и околията, го прибраха за 72 часа, а тая дали изобщо са я завели до полицията да я регистрират? Иначе - условна, какво, за убийство на възрастен човек на зебра друго не дават ... Водачите на БМВ, Мерцедес и подобни са специални в нашата държава, тях закон не ги лови! Може и за два дни да не са работили в живота си, но иначе "магистратите" им дават всички шансове да се поправят спокойно вкъщи и да станат много готини ... Няма да им объркват живота на хората, я!

Убила е жена - условна присъда, ще и вземат книжката, но какво и пречи да си кара без нея?! Като онази от Пловдив - Катя Фльорца, като убиеца на Паоло от Стара Загора, като убиеца на момченцето от Панагюрище - мастен бизнИсмен, като стотици други убийци на пътя! Това не е новина. Новина ще бъде ако криминализират убийството на пешеходци на пешеходна пътека или при шофиране с превишена скорост!

Лерца е карала с акта, което си е съвсем законно. А "убиеца от Панагюрище" ще лежи ефективно, макар и малко. Какво да кажем за друсания полицай, дето премаза дете в количка, на тротоара?

Варненските шофьори от година на година стават все по-лоши. А варненската пътна полиция - все по-невидима и все по-невидима. Защо ли не я разтурят ? Резултатите са обаче видими.

Защо точно варненските. По-точно е живеещите в България. Умишлено не използвам българи тъй като проблемът е в ниските глоби. Когато започнат да вземат и къщи за неплатени глоби всички ще станат хрисими. По т.н. бял свят е така.

Най сигурният начин да те убият като пресичаш е да минеш на пешеходна пътека,особено ако пък платната са 2 в една посока...Аз лично НИКОГА не пресичам на такава ,подминавам я и пресичам преди или след 10 метра,като разчитам на себе си,а не на някой надрусан с платена книжка....

НЕ винаги на пешеходна е възможно да спреш, след като при тръгване изведнъж изскача някой пешеходец с бърза и уверена крачка на "малоумник", незачитащ елементарните физически закони. Нищо, че може да преживееш стреса да го бутнеш с начална скорост. И за самосъхранението се изисква акъл, освен права, и Инстинкт за Оцеляване, както и Инстинкта за Продължение на рода и родителски дълг. Другото е МАЛОУМИЕ и НЕГОДНОСТ ЗА ЖИВОТ.

То за ТОВА има шофьорски курсове, ама кой ти учи...

Жените са нагли като шофьорки и винаги смятат че те са с предимство. Като съм с детето на пешеходна никога досега жена не ни е спряла винаги мъже шофьори спират. Жените нямат никаква женска солидарност към майките с деца а би следвало да имат отношение защото или и те са майки или им предстои.

Подкрепям. И моите наблюдения са същите.

Има и жени, които спират - обикновено карат по-скромни автомобили и/или са над 35

Много рядко когато дам предимство или задържа врата на жена, чувам "благодаря". Най-често минават като презокеански параход или хвърлят под вежди някакъв поглед, като че ли прислугата и без друго е длъжен. Мисля че е някакъв дефект в женската психология (а и възпитание) - добър ли си - мисли те за наивник. Мачкаш ли я - стабиляга, пич.

За съжаление нашите шофьори не могат да карат.Дължи се не невроза и някакви комплекси.Аз също щях да бъда отнесен но имам бързи рефлекси и се спрях.Майка ми си отиде на спирката на хотел Плиска.Някакъв пиян шофер бил засечен и той се врязъл в хората.Нищо не могат за съжаление

Тези с напазаруваните книжки не могат. Да въртиш геврека още не значи да си шофьор. И аз на твое място бих внимавал с общите заключения...

Изроди варненски ни мигачи дават ни на пешеходни спирт

Народът във Варна изтрещя покрай ремонтите. Отнемане на предимство, минаване на червено и т.н. Естествено ни камери работят ни полиция има.

Сега, като раздаде баце патлаците и ще са оправи всичко.

Днес на Александър Малинов в София, един тъп и яростен с Мерцедес беше влязал в единоборство с бенонобъркачка, та чак издул еърбага. Миксера - с покъртен светлоотразител на релсата, предназначена да спира джигити.

Дано пострадалата жена да се оправи.пореден случай на безотговорност и от двете страни.на снимката пътеката не е зебра и защо стрелката не сочи на ляво и дясно или просто е друга снимка.който публикува новината да отговори

"Зебра" е остарял термин. В правилника днес има само пешеходна пътека на която пешеходецът е винаги с предимство. Дори и продълженията на бордюрите са пешеходна пътека. Зебра и обикновена пешеходна пътека са остарели термини от късния соц и ранния постсоц

остарял, но ясен термин. иначе, си отчасти прав, но 'зебри' има и в държави, които никога не са били 'соц'.

link link пешеходна пътека от вида М8.1 тип "Зебра" си съществува и до ден днешен. А това за соц-а не знам откъде го измисли...

ти Чел ли си правилника за Д.п.имаш ли книжка.

65 годишната баба е тичала на спринт през пътеката...айде стига с това 'двете страни' моля другарко. има и случаи, в които има изцяло виновна страна, и те не са малко.

Ама те гледат и тичат на60/65/,а на 70са с най много к.с.

Наглостта няма край. Дори не е намалила.

с мерцедес,подарен и от любовник-мутра,мисли се за богоизбрана-класика в жанра в Булгаристан

Жалко, няма сигурност по пътищата ,особено от празнуващи 8 ми март млади жени! Дали е била пийнала виновната за автопроизшествието?

или някоя 'емпаурната' джендърка, си представя така мъжкия живот - газ до дупка и газиме наред.