Не всички медици в Кръвния център във Варна са оттеглили оставките си

Нещата в Кръвния център във Варна не са еднозначни, не всички са оттеглили оставките си, каза по БНР д-р Маргарита Точкова, лидер на КТ „Подкрепа“ в центъра.

Обратно в новината

Коментари - Не всички медици в Кръвния център във Варна са оттеглили оставките си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, хора, в другата статия пише, че в комисията за защита от дискриминация заплатите били по 3 бона! Абе всеки лекар може да работи в тая комисия, ама я да видим колко от комисията могат да лекуват?! Впрочем, в такава комисия, както и в парламента изобщо няма нужда да имаш някакво особено образовние. Навсякъде е пълно с Калинки, а в същото време лекарите са обект на гавра! Какви 100 лева?! И защо общината?! Това е задължение на държавата. Да се спрат всякакви бонуси във всички държавни институции докато има ниски заплати на лекари и учители!

Има и други медици които ще са доволни на по-високите заплати !

Да, ама в Германия първи искат език, второ - работиш по договор на 40-часова седмица, а реално може и 50, 60 часа да ти се съберат! Трето и най-важно - жалната ти майка, ако сгафиш нещо - няма етична комия към лекарския съюз - направо на застрахователите попадаш. Така, че с едно наум дали ставате или не за далчни дестинации или си налягайте парцалите в БГ!

Да, ама при условие, че всички учебници по медицина са с размера на тухла и си ги прочел и научил, за да си вземеш изпита мислиш ли, че един език е някакъв проблем??Второ и в България работиш по договор за 40 часова седмица, но реално работиш за 50-60 и повече, само дето този извънреден труд се пише в един тефтер и никой не ти го плаща...имаш да вземаш:)) В Германия плащат по 100- 200 евро на дежурство- нямам против да ме "експлоатират" така:)И трето и там стават грешки, да не мислиш, че там са божества, но са по- малко, защото системата е по- добре конструирана, и всички лекари имат задължителна застраховка за лекарски грешки- застрахователите се разбират директно.

Д-р Точкова да обмени опит с Анна Страшимирова от комисията по дискриминацията.

Хайде по разни Соростки комитети да вземаме хиляди бонуси. Баламите да лапат мухите.

Това сме ние българите, измекяри. За това сме на това дередже, защото не си отстояваме на нищо. Ето заради това разни управляващи ще си правят с народа каквото си искат.

След като има недостиг на лекари и учители,резонно е да им се утроят заплатите.

Късно е вече за учителите. Там системата беше разбивана в края на 90-те и началото на 2000. Вече нищо не остана от образованието. Дори с пари не можем да върнем нещата обратно.

Можем,можем,ти ни дай пари,пък гледай...

Напускайте там, тая здравна каса и реформа е пълен провал, дано всички медици да напуснат скоро, че да започне да се направи нещо добро в тази сфера най-накрая ...

а ако ти се налиожи да ползваш услугите им и попаднеш на празни кабинети ти или твой роднина много ли ще ти е хубаво,а? Или си говори само за хейтенето и да си изразиш житейското недоволство? Много проста сган се е навъдила по тия форуми, трябва да ви се спре интернета на вас...

Много лесно раздавате квалификации на непознати за вас хора. Работете вие ако желаете за жълти стотинки, стойте по кабинетите на студа, ходете със скъсаните чехли отпреди 20 години, нека ви бият циганите, да ви глобява касата, да издевателства над вас който както може, вие стойте! Има хора, които имат достойнство и няма да седят. Празни кабинети? Да, нали това си пожелаха хората, завидяха на 500лева лекарска заплата и прокудиха последните си читави лекари и сестри.За това ще са празни кабинетите, ама ще се сетите...едва сега започва да става наистина страшно!

Знам я тази здравна система за малко да убие брат ми на 20 няколко години, защото беше с две сериозни болести а му отказаха здравни пътеки, отказаха му спешна помощ та през ноща с колата към спешното...и няколко седмици интензивно след това. Та здравната система е пълен провал и се опитва да убие младите хора в България мога съвсем спокойно да заявя и това е истината ...

Дали ще напуснат всички масово, или ще ги залъжат с по 50-100 лева днес и обещания за повече, ама друг път, няма никакво значение. Крайният ефект до 1-2 година ще е един и същ.

Нещо не вдявам - подали ли са си оставките или са ги оттеглили? Или просто да има всеки ден новина, а?

Трябва да им се увеличат заплатите, но това място, откъдето трябва да дойдат парите не е общината! Кръвният център не е варненски, а държавен. Той обслужва няколко общини и е редно парите, които се заработват в центъра да не отиват в министерството, а да остават за работещите.

Уважаема Веске, много Ви е правилно мнението! Подкрепям Ви!

Аз ако бях бизнесмен във Варна, тоз час щях да направя частен кръвен център и да назнача всички лекари. Обявявам цена на кръвта и не ме интересува ни здравна каса ни никой. Който има пари да плаща, който няма да ходи в здравната каса да пита защо пари няма.

Нямало пари - вижте в комисията за защита от дискриминация как от икономий си раздадоха по 3 бона на човек.

Ама те се разсипват от работа горките..какво са тях някакви са 3 бона..:))))

Искам да подкрепя медиците и всички други като тях със заплати от 560 лв. Всички цени се вдигат, адаптират се към световните, само трудът остава евтин. Това ще доведе до разпад на пазара на труда и икономиката на страната. Дори да не избягат в чужбина, да бъдат зъставени да живеят и работят в мизерия, хората престават да са продуктивни и така полека лека икономиката увяхва. А светът става все по-малък и подобни неща имат все по-голямо значение. Всяко изоставане се обръща в катастрофа за държавата.

Икономиката увяхва, а в случая с лекарите ние повяхваме. Наясно ли сте, че нас ли лекува "първият срещнат"? Точно така! След като местата са повече от кандидатите, всеки подал молба бива назначаван. Директорите на болници нямат право да избират. Каквото им дойде такова. Конкретно се сещам за един анестезиолог алкохолик от Пирдоп, който след като уби човек там се премети в Стара Загора и там затри друг. Анестезиолози няма, няма и млади хора, които искат да специализират. В случая наличието на какъвто и да е анестезиолог - пиян, залян, заспал ... е по-добре липсата на всякакъв. С тия заплати не можем да избираме. Каквото здравеопазване, такова!

Вчера по една от телевизиите доктор от хематологията каза че си е оттеглила оставката защото съзнала че поставя в риск болниците от Североизточна Б-я.А когато си подаваха оставките за по.вече пари мигар такъв риск нямаше.И аз искам по-вече пари но си трая защото веднага някой ще седне на топлия ми стол.А те използват че няма лекари в страната и рекетират.

Каква "блестяща" мисъл и простотия лъха от излиянието ти.

значи ти казваш, че е лошо човек да иска достожно заплащане, защото и ти искаш, но си траеш??? що за болна робска логика??? понеже на мене ми е зле, вуте да е по-зле.... нямам думи човече...ялко *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...ТРАЙ СИ, ТРАЙ СИ! Точно заради такива типични представители на БГ фауната, трайно и генетически "закърмени" с робска психика сме я докарали до тук...

Ами разбира се, че ще се възползват. Това е смисълът на пазарната икономика. Щом има търсене, а няма предлагане, заплатите трябва да стигнат нива при които да се натискат хора от чужбина. ИТ фирмите, където заплатите са по над 3000-4000 лева, вече назначават и чужденци, поради недостиг на кадри в България.

има инстанции, които не могат да оценяват реалтостите. Нещата отиват към коренни промени в някои направления.

Прави са! Управляващите ни налагат да живеем мизерно и недостойно. Колко години все се стискаме и стискаме., а те от нагли стават по-нагли!

Докато има глупаци да им гласуват и да им робуват,така ще е.

Това не е глупост, а наивност, че участвайки на изборите, от теб нещо зависи. Всичко се решава задкулисно, няма партии, а има политици срещу народа.

Подкрепям напълно протестиращите, европейски заплати за европейски труд ! Не на циничното отношение на властта !

Вижте какво пускат като новина: "Най-доброто място да останеш без работа? България е сред най-добрите страни в света, в които човек може да загуби работата си, защото ще получава сред най-високите обезщетения за безработица." Докога пресата и журналистиката ще ни залива с помия и ще сервилничи пред властите? Може ли по проценти обезщетение към получавана заплата да се правят такива манипулирани изводи? то може общият материал да е лош, но в България все още има умни хора, които могат да четат и боравят с факти!

Някой да включва какво става? В интервюта по телевизиите тия твърдят, че се оттеглят оставките. Общината щяла да им даде по 100 лв. за два месеца. Обещали от министерството да върнат заплатите до нивото на 2011 г. Обаче пари нямало щото...........? Абе тия ги работят здраво щото няма къде да отидат.Не съм чул в чужбин да търсят такива специалисти. На тях им трябват роби терапевти.

Става това,че около 500-600 дерибеи държат парите на народа в "банките"си,участват в монополи,недосегаеми са и властта е с тях.

Източват се милиони от ДДС,проекти се "правят" за много пари,които отиват при единици,а цялата работа се върши от будалите,Предишни и сегашни управляващи си затварят очите,но последствията идват със всичка сила.

Скоро и лекари и учители ще ги търсим със свещ.В СУ няма кандидати за педагози,лекарите бягат от БГ,защо ли става всичко това?...

Ама те това искат най-накрая да продадат държавата за около 100млрд.които с радост ще им дадат едни мазни с гърбави носове.То целта вече е очевадна.