Четиризнаци се родиха във Варна

Четиризнаци са се родили във варненската АГ-болница, съобщиха от лечебното заведение.

Обратно в новината

Коментари - Четиризнаци се родиха във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да са живи и здрави! А колко бебета оставиха да не се родят в тази болница, никой не казва!!!Включително и моето, което беше 1500 а не го извадиха докато беше живо. Оставиха го да загине в мен и после и мен едва ме спасиха, а можеше да не се стига дотам, но затова никой не говори, нали?!?

да са живи и здрави....кoлко е хубаво, че се раждат бебета...даи боже повече...

Най-после една хубава новина!! Да са живи и здрави!!

Щом се смятаме за нормална страна да видим кои наши фирми ще станат спонсори на семейството. При подобни случаи безвъзмездно се дават детски храни, млека, памперси - да не изброявам какво е нужно. Има ли достойни български бизнесмени?

Да са живи и здрави бебоците,и дваж по-здрави родителите,че да ги отгледат в тези трудни времена!!!Голяма радост ги е споходила!

Както ВИНАГИ журналистите НЕ си свършиха работата. Няма спонтанна бременност или ако има нека я разяснят. Нека съобщят и етноса, НЕ че е съществено, НО е важно!!

означава естествена бременност, което в наши дни се среща все по-рядко. Забременяване "ин витро" стана масова практика. Не се чудете на това уточнение.

ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА РАСТАТ В ЩАСТЛИВО СЕМЕЙСТВО И ДА БЪДАТ МНОГО ОБИЧАНИ!

най-после нещо хубаво! Да са живи и здрави юначките и юнаците! Сал едно не можах да схвана, кво аджеба е "спонтанно настъпила бременност"?!? Някакъв елемен на внезапност ли има тука, що ли? ;-) Баш това си е нормално настъпила бременност, а за 4 бр трябва и ноктите да не си си рязал скоро. Това в рамките на шегата (дано не е тъпа), а иначе пак здраве и късмет на дечицата и родителите им!

Страхотна новина наистина, най-добрата от сутринта. Да са живи и здрави бебоците :))))

Мънгалките са много плодовити.

Евала! Да са им живи и здрави!

ЕЙ, най-накрая от сутринта да прочета една хубава новина! честито! и да живи и здрави!

някой може ли да ми отговори думата: широкоразпространено, всъщност една дума ли е или пък две

две думи

Да са им живи и здрави децата на горките родители!

Честито,на Родителите на ДЕЧИЦАТА,Желая им отс сърце и душа,много здраве,щастие,късмет във всичко в Живота,и да радват МаМа и ТАтКО с УСПЕХИТЕ СИ.

Да са живи и здрави малчуганите а на родителите "дупе да им е яко"!

Четири деца на веднъж са голяма рядко не само в България, но и в цял свят. Между другото наскоро четох историята на петте близначета от България. Не знаех, че в България е имало и жена родила 5 дечица наведнъж мисля децата са 87 набор. Та те са от ромски произход но много добре отгледани и възпитани, най вече от бабата, защото бащата ги е зарязал по някое. Децата са с много добър успех и стремеж да завършат всяко някаква специалност висше. Дали са успели не знам. Така че който иска и обича деца, колкото и да е трудно да се гледат толкова много деца, би се зарадвал от сърце на подобно щастие. Колкото и да не ни се вярва дори и от ромски произход.

1992 год бях в родилно отделение с маика естествено заченала и износила (беше в 9-тия месец)5 плода.за съжление беше вдигнала високо кръвно и докато я оперират всички деца и маиката починаха.

Много гадно. Предполагам сега биха оцеляли. За 20 години медицината е доста напреднала и всичко се следи много повече. Явно пак за вече далечната 1987 г. си е било истинско чудо, че и петте деца и майка им са оцеляли и са живи и здрави.

да са живи и здрави и дано да са българчета

Aми те са българчета.

щаслива маика дано и общината да и помогне в живота

lu4ka

И защо общината? Те нали си имат майка и баща.

Да са живи и здрави четиризнаците! Поздравления за майката и екипа на АГ-Варна!Страхотна новина!

Да са живи и здрави и дай боже за тях де се оправят нещата в България! И много късмет им желая!!!

Да са живи здрави дребосъците

Страхотно щастие е това,а и как са две момчета и две момичета,да са жеви и здрави.

Да са живи и здрави и да радват всички които ги обичат. А неграмотниците от "дир.бг" да се научат, че няма такива думи "четиризнаци","тризнаци" и т.н. Има "четири близнаци", "три близнаци", ясно ли е, "дирници"?

delly

Отговорили сме по-долу и на друг подобен коментар. Свързахме се с Езикови справки към БАН, те ни отговориха, че тъй като е достатъчно широкоразпространено, думата може да се използва.

От такива широкоразпостранители навсякъде се мятат недоразумения със "знаци"... "Бли" не означава "две", че да го замествете с "три" в "тризнаци"...

Незнам,защо обръщате толкова внимание на такива мишки,които си мислят,че знаят всичко и говорят перфектен и най вече НЕдиалектен български.Оставете ги да се порадват малко,че и днешния ден са се заяли с някои. И относно думата ТРИЗНАЦИ,ЧЕТИРИЗНАЦИ и т.н. е изпозвана по цял свят.

Разпространяват го медиите, които не би трябвало да го правят! Нищо, че е разпространено, не го правете, не е красиво, най-малкото! В БАН са готови да махнат и пълния член, защото имало много хора, които не можели да го усвоят! Аз мисля, че трябва да се защитава грамотността, а не неграмотността, а оттам нататък който иска - да е грамотен, който иска - неграмотен. За всички има място! Но нормата не бива да се заличава така лесно. В противен случай не ни е нужен никаква БАН, ние сами ще си определяме!

Напълно подкрепям критиката. Неграмотността не трябва да се толерира и налага като модел само защото е широко разпространена. "Четиризнаци" е като "тризонет" - безсмислица!

Не че има дума четиризнак.Наричат се две двойки близнаци..Но това са камъни в градината на редакторите/както винаги неграмотни/..На бебетата и родителите дълъг, здрав и щастлив живот!!

delly

Свързахме се с Езикови справки към БАН, те ни отговориха, че тъй като е достатъчно широкоразпространено, думата може да се използва. Освен това на български с близнаци не се обозначава двойка деца, а близнаци е събирателно за родени едновременно от една утроба деца, независимо от броя им - две, три, четири...

armyoflovers

Това че е широко разпространена , не означава , че граматически нормата е правилна.По скоро се говори за "неправилно"изключение на дадено правило.А вие явно сте се свързали с БАН, за да опровергаете собствената си несигурност в написаното от Вас.Иначе нямаше да правите справка .пс.И си прочетете отново последното изречение - с него направо си опровергавате определението "четиризнаци"

Именно! Колкото и да са, все са близнаци, не са три-, четири- и т. н. знаци!

Да са живи и здрави и бебетата и цялото им семейство !

Да са живи и здрави!!! Браво на майката!

... ама все пак, дано да са и от нормално семейство и да бъдат отгледани с грижа и любов...

Браво, Най-после една хубава новина !!! Да си живи и здрави бебета и родителите, че едните ги чакат доста щастливи но и безсънни дни !

Нещо повече за родителите - от къде са, професии, етнос ???

По-интересно е ти откъде си, че в тази прекрасна новина намери за какво да се хванеш.

Мили боже, каква хубава новина!Тъкмо днес и правителството оцеля, дано развърже кисията за тези новородени! "Дано, ама надали! " Да са живи и здрави!

Да са живи и здрави ! Честито на родителите, но във всяка бяла държава, държавата трябва да поеме голям ангажимент за тези деца, защото първо са недоносени и изискват специални грижи за да растат живи и здрави, второ всеки от нас знае колко грижи и средства са неолходими. Затова средства и здравна помощ от медицинско лице ежедневно. Все пак не се раждат всеки ден, близнаци, тризнаци и четиризнаци. Здравето им зависи от грижите.

Слава тебе ГОСПОДИ!Дай Боже всеки му!дано ни заливат само такива новини,това е най добрата новина за месеца! Да са живи и здрави,да са умни и щастливи децата и родителите им!

Направо си е най-хубавата новина на годината! Толкова се радвам! Да са живи и здрави милите бебчета и родителите им!

Дай боже всекиму такава радост. Да са живи и здрави и Господ да дава здраве и сили на родителите да ги изгледат. Да са живи и здрави докторите и акушерките!

Охааа, живи и здрави да са! В началото ще им е трудно, но после е весело! Имам близнаци и знам какво е децата ти да са на една възраст!

Ако наистина няма външна намеса, си е Божи Дар:-)

И доказателство, че колкото и внимателно и отговорно да правиш семейното планиране, винаги може да има изненади, независещи от теб. Да са им живи и здрави!

!!!!!!!!!Дай Боже все такива новини!Да са живи и здрави дечицата и родителите,и,както каза някой от коментиращите по-долу,ако трябва-да помагаме!Най-хубавата новина!

Да са живи и здрави и четирите българчета. Господ здраве да дава и на лекарите и сестрите

Да са живи и здрави не са ромчета бъдете благословени мили деца!

Живи и здрави! Но не се казва четиризнаци, казва се 4 близначета! Грозно е да се наричат така децата - някакви-си-знаци!

абе уважаеми журналя ко точно значи "четиризнаци" , някви нови пътни знаци ли са???? тва значи ли, че ако са 2 децата са "двузнаци"???

delly

Здравейте, във връзка с Вашата забележка се свързахме с Езикови справки към БАН и техният отговор беше, че има достатъчно широкоразпространена употреба и думата може да се използва. Разбираме какво имате предвид, но не е грешно.

...А секи роден сам се нарича "едноЗНАК"... От друга страна и неспазването на Правилника за движение е широкоразпространено - значи ли това, че може да си правим каквото искаме на пътя. * Да са живи и здрави бебоците, родителите, лекарите и всички ние - нова раждане наистина е хубав ЗНАК.

добре тогава ,свързвайте се с който си искате,узаконете двузнаците,пълният член го махнете щото повечето хора не знаят кога се ползва,пишете множествено число с "Й"(батерий),щото и тва е масово,абе изобщо узаконете всяка неграмотност и правописна грешка, куя ви дойде на ум,и аку мой да напрайм тъй че да се разриши минаването на чирвен светофар в пияно състуяние оти мноу ора го праат и е масово та за тва и аз да си карам пиян и на чирвено ай със здраве уважаеми негръмотници.

Да са живи и здрави младежите и родителите им! Голям зор беше докато изпълня заявката им.

обуркал си доиставката!!! едната двоика са за соифя, улица васрна :-) гпс ти не работи,ок :-) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а какъв е цветът на родителите , или са от нашия подкупен електорат - последен модел "15/15"

Как пък не може да мине без малоумни коментари!? Да са живи и здрави дечицата и да радват родителите!

Е, все пак сме в Мутрочалгария! как да е иначе с тоя мат`рял!

Жълт доволен ли си.Кретен.

Да са живи и здрави малките бебешоци и техните родители. Да имат голям късмет. Много е хубаво да прочетеш приятна новина на фона на всички лошотии. Бог да ги пази.

да са живи и здрави и дълго време да радват своите родители *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мамини рожби, да са живи и здрави! Ще се справят ли родителите финансово? Да помагаме, ако трябва...

Браво бе. Такова щастие е голяма рядкост. 4 дечица наведнъж при това с равенство в пола. Да са живи и здрави бебчета и цялото семейство. Няма да им е никак лесно на родителите особнено пък ако е второ раждане, но това си е голям късмет за мен.

ехаа дай Боже всекиму! Какво по-голямо богатство! Живи и здрави!