Жива верига срещу отнемане на апартамент от банка

Жива верига срещу принудително извеждане на семейство от апартамент направиха във Варна, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Жива верига срещу отнемане на апартамент от банка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига бе,тези изпълнителни дела се точат вече две години,а преди това още колко време не е плащала...Дълговете и са към 300 000 лева,това ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ли са за вас?Може да и ги подарите,ако искате,или по-добре ги дайте на хората,които са и поръчители и вече години и плащат кредитите безропотно,а тя си живееше живота...

Абе вие, пишештете в този форум, нямате ли друга работа, ами си чешете езиците с този напълно ясен случай. Някой сключва договор с някого, в него има правата и задълженията и на двете страни, има също и последствията за всяка страна, ако не спазва договора, подписват се и това е! Взел си пари на заем, похарчил си ги - кой да ги върне?Банката ли? Откъде да ги вземе?Хора , това е БАНКА, а не ПЕЧАТНИЦА за пари. Парите в нея са на другите клиенти.И тази патка е похарчила парите не на банката, а моите пари, вашите пари и т.н. А тези смешници с живите вериги и всички други самаряни които я съжалявате - ами съберете пари и върнете дълговете и.Само така можете да и помогнете, а не с говорене на глупости по форумите.

Трябва да правим живи вриги когато пускат корумпирани типове от ареста срещу стотинки,а не когато някой е теглил кредити изхаряил си ги е,дължи заплати на работниците си,но не може да му пипаме апартаментчето(което май въобще не е апартментче).Ами не се ли запитаха хората от веригата дали работниците на тая госпожа нямат и те кредити които благодарение на нея и на кризата(че стана много модерно нашите бизнесмени да забогатяват и да се оправдават с тази криза)също не могат да си погасяват кредитите и утре ги чака съшото

До: До Петров (03.11.2009 г. 23:01ч.) А ти бе, реституто-седерастин какво псуваш човека, а? Може соцът да е бил несполучлив, ама че е имало кражби ТОТАЛНИ, да си гледаш работата. Не може да е имало ТОТАЛНИ кражби и доматите да струват пет стинки килото! Хайде, сиктир!

Скоро ще плачете за Бай Тошо, тупани!

Ясно е, че навсякъде по света щом си изтеглил ипотечен кредит и не можеш да си плащаш повече вноската (в другите страни междувпрочем плащанията могат да бъдат спирани поне 2 пъти за по 6 месеца, има също и застраховка прозив безработица, която оскъпява заема, но в такива случаи трябва да плаща тази застраховка за определено договорено време) ще се случи същото - жилището ще бъде продадено на търг и ще дойде нов собственик. Но при цивилизованият капитализъм има предизвестие със законов срок най-малко от 3 месеца. В тези случаи ОБАЧЕ има помощ от социалните служби или църковни организации, които оказват помощ за намиране на друго жилище, преместване, психологическа помощ на пострадалите. В краен случай е необходимо някои пустещи хотели да се преустоят в убежища за бездомници с бани, с топла храна и финансова помощ. Защото не бива да остават хора на улицата или да се самоубиват, нали сме християни! Ако хората са социално слаби и нямат работа - плащат им наема 100% от социалната служба и на хората им се помага да си намерят работа и да си стъпят на краката. За съжаление в нашата мила родина човекът по правило е оставен сам на себе си, както в джунглата, заобиколен от бездушни бюрократи и диви зверове, но не от хора, и като цяло на никой не му пука за никого и за нищо. Църквата си гледа келепира със свещите, а управниците винаги успяват да се нагушат предостатъчно, така че на тях никога да не се случват такива работи. Дано да се намери някакво приемливо решение на въпроса и хората да не сотават на улицата, зима иде.

Малоумник комуноиден, ако ТИ дадеш на някого пари назаем, той ги изхарчи ей така и после каже Нямам пари, оправяй се!, кво ще кажеш! И да те швитна у кратуната, при социализма нямаше далавери с взети - невърнати заеми, а с измислени планове, безотчетност и ТОТАЛНИ КРАЖБИ на имущество, инвентар и гориво! Ама тогава на никого не му пукаше, щот всичко беше държавно и много хора бяха вътре в далаверата, нали! Ясно, и ти значи си от обикновените хора дето са били вътре в някоя далаверка / обръч и са папкали от нашите пари при СерГея, ама свърши се, кравата умре и млеко не дава, ясно ли ти е, червен боклук!

Жал ми е само за бабата и детето, остават на милостта на съседи и роднини.

Няма безплатен обяд, щом си теглил кредит, трябва да го върнеш.

Полицаите си изпълняват задълженията, колкото и това да не ни харесва.Те са последната дупка на кавала в случая. Въпросът е дали гражданката е спекулантка, а движението за права подведено или ситуацията не се свежда само до мераци без покритие. Тези дружества си имат правила също като банките.

корумпираните милиционери на бб трябваше да използват танкове срещу беззащитни жени и деца

Те това са ВАРВАРИТЕ - Съдия изпълнители, Мазни банкери и мазнители на справедливостта. Те никога не гледат обвинените в очите. Те са с качулки и с болни пилешки мозъчета. Подведени , ТЕ за пореден път предават българщината.

Проследил съм историята на г-жата.....Завлече сума ти хора покрай себе си за да прави бизнес.Изгонили я от цеха.Айде сега и онкоболна излезе.Пожелавам и бързо оздравяване,но не приемам мъченическия ореол,който и поставят в статията.Всичко си е заслужила!!!

Iskam policaite da otidat v niakoi ciganska mahala i da napraviat sashtoto.

И Тодорка е драла хората, е сега банката ще одере нея. Който в банките беше нармален и призоваваше да не се дават кредити на всеки - сега си търси работа. Факт! Добрите са си там и ще вземат на хората цървулите, опинците и каквото намерят, за да покрият безумието си. Най-гадното е, че в този случай няма положителни герои ( е може би само данъкоплатеца, платил масрафа на 4 полицейски коли да озаптяват ептен изперкали екземпляри). А чуждото магаре и насред път се взима...

за всеки който си мисли че може да бъде бизнесмен. За тая работа трябва знание, талант и образование. От всяка свирка бизнесдама не става. Днес на входа ни има разлепена обява да продаване на 1/2 апартамент на изпаднал в несъстоятелност бизнесмен- ЕТ. Е, какво да права. Това едва ли е нещо добро, но си има начини да свиеш бизнеса си като виждаш че не върви. А те често пъти са невежи, пък и алчни.

Еми дай всички да си изпотекираме апартаментите си, да вземем едно солидно кредитче и да не го върнем, пък да си запазим жилището. Е това ще е нормална държава според теб или те разбрах грешно ??

наистина лошо но тази майка и дъщеря да е мислила като е взимала кредити дали има качества на бизнесмен или си играе на такъв.

Да си плащате задълженията, Андрешковци! Да сте мислили като сте взимали.

БАНКИТЕ-БАНДИТИ-НАЙ СВИРЕПИЯТ ОБРЬЧ ОТ ФИРМИ , АМИ ГЬРЦИТЕ ЩЯХА ДА ГИ ИЗРАВНЯТ СЬС ЗЕМЯТА НА ВТОРИЯ ДЕН ПРИ ТОЗИ ЛИХВЕН РЕКЕТ !!!!!!!!!!!

Защо не отнемете Бентлитата и големите вили палати на всички онези които не могат да си декларират от къде имат толкова доходи.Стигнахте до апартаментчето на женицата ли? Не ви е срам.Нека банките отговрят как даваха пари, огромни суми пари на хора които реално не можеха да си докажат догодите.Колко неща са ставали под масата.Започнаха да раздават справедливост от бедните душици. Срам за България!

Искахте капитализъм - ето ви капитализъм, ледено студен!

Nqma kakvo da pravqt jiva veriga...vzela e pari, pohar4ila gi e ...ako ne moje da gi vyrne...na ulitsata!!!! tova e zakona!

като е правила спекулации сега да си тегли колая

Много смели са полицаите срещу жени и деца- ръце извиват, правят се на принципни. Да бяха толкова решителни и срещу престъпниците. Това и за съда важи- пускат престъпниците я по болест, я по нещо друго. Тук обаче няма милост. Това е капитализма - претстъпен строй, в който полицията пази престъпниците, а потиска обикновените хора.

Защо ги купувате тези апартаменти като не ги изплащате ? Само вдигнахте цените и за останалите. Айде сега да ви видя !

само така! когато дърпа кредити и лапа всичко е било наред, ама нали трябва и да се мисли! всички тарикати наред сега

При тази ситуация че длъжника не е ползвал средствата от кредита а го е преодстъпил на друго лица за фирмена дейност се уведомява Икономическа и Стопанска полиция и се започва наказателно производство което може да спре изпълнителното дело и действията на съдия-изпълнителят. По принцип би следвало по закон единствено жилище да не може да се секвестира но в момента частните съдии-изпълнители се възползват от вратички в Българското законодателство и злоупотребяват с него. Нещата се повтарят с така наречените кредитни милионери където дребните и средни кредитополучатели си платиха задълженията а големите се обявиха в неплатежоспособност и ликвидация и банките направиха единственото нещо да отпишат задълженията им защото нямаше към кой да предприемат правни действия

Абе това ЕДНО си е направо безумие. Оная малоумница заложила жилището на майка си, тия ще ми я защитават. Кретени.

Погледнете РЕАЛНО бе хора-къде видяхте безумие? При сключването на договора за ипотечен кредит тя МНОГО ДОБРЕ Е ЗНАЕЛА усложията му и какво ще стане ако НЕ СИ ПЛАЩА вноските. Тя да си води дела,да ползва фирми за връщане на кредити или мутри дори-това банката НЕ Я ИНТЕРЕСУВА и НЕ ТРЯБВА ДА Я ИНТЕРЕСУВА.Има си договор подписан,не се спазва-банката си търси правата. Да-случая е неприятен заради възрастната жена и детето , но тази Цонка Василева е за бой-след като се е стигнало до частен съдия изпълнител значи месеци НИЩО не е плащала.

Който няма акъл да си тегли последствията. Какви са тези живи вериги. Айде ползвайте главите си. Няма да плащаме на разни хрантутници да харчат и след олеле.

Стига не може всеки да взема и да не връща! Докога...

Еми така стоят нещата. Като рускуваш си носиш последствията. Живееш на кредит, заложил си нещо. Ами като не плащаш ще ти го вземат. Това не ви е комунизъм. Като не можеш да плащаш, шута в г..за и довиждане.

точно пък варненци.....айде не на мене тия,живял съм в чудо града варна и са ми ясни тамошните какво представляват.......

Това не може да бъде нормална държава!!! Безумие.....

И ЗА БАНКИТЕ И ЗА ТАКИВА РАБОТОДАТЕЛИ КАТО НЕЯ НИКАКВА МИЛОСТ ... МРЪСНИ ОБИРДЖИИ...

браво, зараждат се някакви наченки на гражданско общество, ама по тоя параграф циганите отдавна са ни изпреварили...

Борба между спекуланти и банки.Кой кого ще излъже.Ако питате мен и двате страни са от един дол дренки.

А га яде кифтетата ни рива а?

При тази ситуация че длъжника не е ползвал средствата от кредита а го е преодстъпил на друго лица за фирмена дейност се уведомява Икономическа и Стопанска полиция и се започва наказателно производство което може да спре изпълнителното дело и действията на съдия-изпълнителят. По принцип би следвало по закон единствено жилище да не може да се секвестира но в момента частните съдии-изпълнители се възползват от вратички в Българското законодателство и злоупотребяват с него. Нещата се повтарят с така наречените кредитни милионери където дребните и средни кредитополучатели си платиха задълженията а големите се обявиха в неплатежоспособност и ликвидация и банките направиха единственото нещо да отпишат задълженията им защото нямаше към кой да предприемат правни действия

При тази ситуация че длъжника не е ползвал средствата от кредита а го е преодстъпил на друго лица за фирмена дейност се уведомява Икономическа и Стопанска полиция и се започва наказателно производство което може да спре изпълнителното дело и действията на съдия-изпълнителят. По принцип би следвало по закон единствено жилище да не може да се секвестира но в момента частните съдии-изпълнители се възползват от вратички в Българското законодателство и злоупотребяват с него. Нещата се повтарят с така наречените кредитни милионери където дребните и средни кредитополучатели си платиха задълженията а големите се обявиха в неплатежоспособност и ликвидация и банките направиха единственото нещо да отпишат задълженията им защото нямаше към кой да предприемат правни действия

журналиста,написал статията ,постоянно да пише Й ,вместо И????-по чиЙто думи ...дадени Й . Е,извинявайте,но би трябвало да сте грамотен/а.Все пак за това сте учили.