Вариантите за Брекзит: Какво ще се случи след решаващото гласуване?

Сделка, избори, оставка или напускане на ЕС въпреки всичко – решават британските депутати

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТРУДНО ИМ Е НА БИВШИТЕ ВЛАСТЕЛИНИ НА МОРЕТАТА ДА СВИКНАТ С МИСЪЛТА,ЧЕ ВЕЧЕ СА САМО БИВШИ!!!

Брей, и как така пристанищата във Великобритания нямат готовност да служат за митнически контрол? Великобритания е външна граница на ЕС и световна търговска сила по море, ако те нямат капацитета за това, тогава кой?, А Франция или Испания да не би да нямат международни пристанища, където всеки ден пристигат стоки за милиарди от целия свят! Има нещо много сбъркано в подобно твърдение!

с БГ-бачкаторите, нашите 30000 човека тогава в Англия дето им даваха по 1000 паунда на строеж или чистене бяха най-големия проблем ... ей много е лошо да си тъпеел в училище, пак ако ще и да е английско

Не ги уплаши това. Много ги издразни, че българи и румънци започнаха да ги командват на средно управленско ниво, в английските фирми. Тогава не издържаха.

Да учат за да не ги командват чужденци:)

КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ В ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" И "СВОБОДА". КОЙ В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите НЕ гласуват, гражданите НЕ избират, а гражданите се СЪГЛАСЯВАТ цялата власт да е в ръцете САМО на ОПРЕДЕЛЕНА ШЕПА от хора. В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите чрез така нареченото "гласуване" или "негласуване" стават АНОНИМНИ съучастници на ШЕПА представителни политици и религиозни лидери да изземат безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин. Представителните политици НЕ носят НИКАКВА индивидуална отговорност, защото в диктатурата на представителната "демокрация" и "свобода" има САМО групова отговорност, а реално и юридически групова (колективна) отговорност НЕ съществува. Никой представителен политик НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия тук и сега. Следствието ВИНАГИ от това е, че представителните политици ГОВОРЯТ едно, а МИСЛЯТ и вършат ДРУГО. Така наречените "избиратели" в представителната "демокрация" и "свобода" са ВИНАГИ АНОНИМНИ, ГРУПОВИ и САМО за един ден. Никой от тези анонимни и групови ЕДНОДНЕВКИ, набедени уж за "избиратели", също НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия. Ето защо демокрацията (постоянна власт от и за гражданите, тук и сега - всеки ден) ВИНАГИ се изражда в мутрокрация (власт САМО на представителни политици и религиозни лидери) в безумните НАЛОЖЕНИ върху теб от тях условия на представителната "демокрация" и "свобода". Никой РЕАЛНО НЕ носи индивидуална ОТГОВОРНОСТ в представителната "демокрация" и "свобода", а ЦЯЛАТА власт се изземва от ВСЕКИ гражданин чрез постоянно: физическо, ментално, емоционално НАСИЛИЕ и ИЗМАМА, наложено върху теб от ШЕПА "хора", привилегирован елит и паразит, ЛИДЕР. Ето защо представителната "демокрация" и "свобода" ВИНАГИ се изражда в РАЗЛИЧНИ форми на ДИКТАТУРА като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура). Какво е избори и референдуми в представителната "демокрация" и "свобода" като: фашизъм, социализъм и капитализъм - на ВСЯКО свинче по ЕДНО звънче. Какво МОГАТ едни избори и референдуми в условия, които НЕ са демокрация и свобода за гражданите. Те могат единствено да служат КАТО средство за манипулация НАД всеки човек. Диктаторът Франко, Хитлер и ДРУГИ диктатори, също са ПРАВИЛИ или правят избори и референдуми. Демокрация е - постоянна ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ, от и за ВСЕКИ гражданин, тук и сега, ВСЕКИ ден. Дори орязана, демокрация и свобода (Швейцария и Исландия) започва да работи тук и сега за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ ден. В демокрация и свобода НЯМА "преход", няма утре, няма вчера, защото демокрация и свобода е ВИНАГИ - всеки гражданин тук и сега, ВСЕКИ ден.

предричат колосална световна финансова криза през 2019 година. Няма да се учудя ако започне от Лондон.

И аз мисля, че кризата е неизбежна, но не съм сигурен за силата й, дали ще е колосална. Със сигурност предната 2008 година бе голяма, да видим дали е вярна приказката “парен каша духа”. Ще видим.

човек да се сети, че сега трябва да се връщат десетгодишните заеми от 2008ма. Дори само това е достатъчен повод за претиснение.

До ерата на интернет и масовите и бързи евтини комуникации и светкавичен обмен на инфорнация, достъпна до всеки във всяка точка на света управляващите елити на държавите нямаха проблеми с властта си, независимо дали се представяха за избрани и излъчени от хората и народите си, или си бяха откровени диктатури! НО... Сега илюзиите свършват и става все по-ясно за всички, безпощадно ясно, че реално са подбирани, подкрепяни и подменяни от и в интерес на тесни групи и кръгове, и представляват (и са представлявали) техните интереси, категоричното безспорно доказателство за което е разпределението на богатството в света в същата въпросна шепа хора, с техните кръгове, мрежи от фирми и други формални и неформални структури и форми за власт и влияние! И това обуславя състоянието на света и в държавите сега, и в близкото бъдеще! Англия в момента е христоматиен пример, същото се отнася и за ЕС, и за САЩ, и за Русия,... И за България също, между прочем! Все по-трудно става да се лъжат и манипулират големи групи хора за по-продължителен период, и да се крият истинските фактори за власт и влияние!

От Великобританоя, ще остане само Британия.

Ако Великобритания излезе от ЕС скед (чрез) референдум, не виждам как ще отказват занапред правото на Шотландия или Ирландия да искат те пък да излязат от Великобритания и да (ли)станат например членове на ЕС чрез народно допитване!

именно. Тогава няма да има сила да задържи и Северна Ирландия.

Каталуния, НАЙ-БОГАТАТА област в Испания, е разбираемо да иска независимост; Калифорния, НАЙ-БОГАТИЯТ щат в САЩ, също. Но Шотландия?! БЕДНА Шотландия?! Шотландия получава милиарди лири повече от бюджета, отколкото е внесла под формата на данъци. И, разбираемо, англичаните са тези, които искат отделяне/независимост на Шотландия. Според 1 допитване 60% от англичаните са за отделяне на Шотландия. Бягат богатите, не бедните.

"...избраният вариант може да повлияе решително на предстоящите избори за Европейски парламент, както и НА избора на нова Европейска комисия." Само това е сигурно. Жалко, че едно бебе ще изплаче 2 дни по-късно и честито на хапналите пица "Брекзит"...

Какъв патос...от времето на В. Червенков!?

Ако нищо от горните варианти не се случи, са възможни и допълнителни "бонуси" за Мей и Обединеното кралство-обединение на Ирландия и Северна Ирландия, обявяване на пълна независимост на Шотландия и качване на гибралтарците на кораби и платноходки с курс на плаването - посока северозапад/към Острова/.

до “2019-01-15 17:29:00 И аз (нерегистриран) все повече се убеждавам, че те просто никога не са разбирали за какво точно иде реч и взимат решения и сега без да разбират ЕС...„ Така- сега- замислете се- ю.к. от ЧЕТИРИДЕСЕТ И ШЕСТ ГОДИНИ Е ДЪРЖАВА- ЧЛЕН НА ЕС , но въпреки това, политиците й масово не знаят какво предвижда ДЕС- Договора за ЕС, 1 от 2та основополагащи договори за ЕС:) Това ми говори, че умните и образованите хора в тази държава са единици, а всички останали са с някакво средно, но само за държавата им, образователно ниво и не спадат към образованите, средноинтелигентни хора:)

кво ше стане Британия ше влезе в топ 10 на най-евтините европейски дестинации- ето кво ше стане

Да ви кажа под секрет, Великобритания ще бъде добре и всички ще се стремят към нея, независимо по какъв начин ще напусне или няма да напусне!

Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

А ДАНО ДА Е ТРЕТАТА ВЪЗМОЖНОСТ, ДА ГИ ВИДИМ БРИТАНЦИТЕ/АНГЛИЧАНИТЕ КВО ЩЕ ПРАВЯТ ТОГАВА ......

Леле мале- от ЦЕЛИЯТ ИМ БРИТАНСКИ ПАРЛАМЕНТ, САМО ГЛАВПРОКА ИМ ЗНАЕ ПРАВНИЯТ АНАЛИЗ НА ЧЛ.50 ОТ ДЕС И ЧЕ ТОЙ ЮРИДИЧЕСКИ НЕ ПРЕДВИЖДА ЕС ДА ДАДЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ НА Ю.К., САМО, ЗАЩОТО Ю.К. ГО ИСКА... ю.к. ОКОНЧАТЕЛНО ми падна в очите, защото това, което е казал британският главпрок, се учи в 3-4 курс във всеки български юридически факултет и се знае от ВСЕКИ бг. юрист1 Ако и оксбридж произвежда кадри на такова ниво- ХАХАХАХАХА ;D с две думи- британският парламент си прави сметката без кръчмаря ЕС и само главпрока им го каза от трибуната на британският парламент;0

Тези прости нагличани не могат да се организират 3 години, искат още 6 месеца отсрочка... Никаква отрсочка за тези островни подметки, да си заминават при пакитата и индюхите.

Смешната, над Британската Общност, която сега се казва Общност на нациите, в която членуват над 50 държави, на голяма част от които Британсакта кралице все още е държавен глава, Слънцето никога не заязва!

смешенплач1

Беше, бяхте, минало бешело- това казваме ние, българите, на вас- / умните/ брекзитъри;0

Сега в Австралия изгрява Слънцето! Австралия и в момента е в Общността на нациите и неин държавен глава е кралицата! А в Канада е пладне, където кралицата също е държавен глава!

Английски политици да нямат план Б! Това не са ви българските политици. Великобритания ще напусне без споразумение. След това ще започнат двустранни договори със всички членки по отделно. АБсурд е да не напуснат ЕС. Тяхната основна цел е контрол на правителството им над вноса на кадри от България, Румъния и Полша. Единствената възможност за това е Брекзит Без споразумение!

Английските политици са прости и неуки, но много по-големи и обиграни лъжци от нашите- а аз не мога да понасям нашите...Интересно ми е какво ще стане, когато избирателите им разберат, че политикът им не е ползвал юрист, не е прочел и не знае какво точно е съдържанието на чл.50 от ДЕС и само поради тъпотията и лакомията си, е взел погрешно решение, мотивирайки избирателите си за брекзит;0 честно казано, онези, които говорят на кокни, никак не са търпеливи, та не изключвам граждански бунтове именно заради лъжите на политиците им, че брекзита ще е нещо / малко трудно, но не много/ за ю.к.;0

Какво сте се разплакали на чужди гробища? Да правят каквото си искат.

Паздравявам британският народ за умното решение да излезе от ЕС и да твори закони за страната си, да има своята неприкосновенност на външните и вътришни работи. Приветствувам независимостта на Англия.

"Независомост" оит какво? От грозни мирикански братовчеди? Или от мургави индийски и пакистански братовчеди?

Британкото правителство има пълен контрол над вноса на работна ръка от Мароко, Пакистан и Индия и в момента.

Тези са толкоз мазни,че от 9 кладенеца вода ще донесат за да стане тяхното! Най лукавите хора на Земята!

Сигурен съм, гаранция че ще го отлагат докогато могат, защото видяха че ще има зор. Излезнат ли паунда ще се смъкне под цената на еврото, та даже и долара, като доста се срина от тогава. . Големите компании се местят в Германия или Холандия. Лондон вече няма да е световен търговски център. В близките години ще загубят стотици милиарди от свиването на БВП. Даже и шотландците могат да надигнат вой и референдум за разделяне с англичаните. Така е като оставяте на английските селяни да решават за референдума и съдбата на Англия. Сега ще си сърбате попарата.

Боли ме фара за тоя умрел остров. Вода да ги залее дано.

На 29 март илизат със сделка или без.. Освен ако еднозначно не отменят Брекзит (на което имат право) или не поискат отсрочка, на което обаче трябва да се съгласят 27-те държави оставащи в ЕС. Какво ще допусне или няма да допусне парламента им в случая няма значение.

Отидете и го обяснете на британските зомбирани кухи, но надменни тикви- ще срещнете само присмех, високомерие, заряване на главата в пясъка и насмешка... Тези ни приемат, ни предават...

все повече се убеждавам, че те просто никога не са разбирали за какво точно иде реч и взимат решения и сега без да разбират ЕС. Ето и тук измъдрили (щото съм сигурна, юе това е преписано от английска публикация) че Комисията принципно се била съгласила на отсрочка ако им трябвала. Комисията няма право еднозначно да взима решения, тя преговаря от името на 27-те. Които ще трябва да вземат решението дали да има отсрочка ако се стигне дотам. Та така, няма гаранция, ще ако искат отсрочка ще я получат и ще има още преговори за да се наканели да гласуват.

Земята ще продължи да се върти, краварите ще продължават да се правят на ''велики'', герберасите ще продължават да крадът и манипулират т.е. всички дебили свикнали на аванта ще продължават а останалите балъци нека да си траят, защото нещо наистина реално може да се случи ако мнозинството изполвани подгонят и подредят в рае използвачите толкова години.

Най-добрия вариант: Брекзит се гласува и БеликоБритания напуска ЕС; Тръмп изтегля САЩ от НАТО; Германците изгонват със шутове фрау Меркел и Германия е отново свободна държава след 75г. окупация; ЕС се трансформира в съюз на свободните нации!!!

че сега ЕС не е ли точно съюз на свободните нации? Виж, как Англия реши и вече е с единия крак вън от ЕС, което значи свобода. Друг пример е Унгария 1956 и Чехословакия 1968, когато искаха да напуснат СИВ, ама рашките ги размазаха.

А ако останат временно даже-ще има ли представители от Англия кандидати за евродепутати?

По-голямата част от българите са наистина прости и негодуват, че някой друг е отговорен за тежката им съдба. Мързеливи, неграмотни, хвърлящи фасове по улицата и псуващи как я съсипаха тая държава. Вечно бедни, но винаги с пари за кутия цигари и алкохол. Горивото е скъпо, но ходят до тоалетната с колите си. Искащи оставка и смяна на управлението, но без никаква концепция и предложения за бъдещето. Прост народ

По-голямата част от БРИТАНЦИТЕ са наистина прости и негодуват, че някой друг е отговорен за тежката им съдба. Мързеливи, неграмотни, хвърлящи фасове по улицата и псуващи как я съсипаха тая държава. Вечно бедни, но винаги с пари за кутия цигари и алкохол. Горивото е скъпо, но ходят до тоалетната с колите си. Искащи оставка и смяна на управлението, но без никаква концепция и предложения за бъдещето. Прост народ

Ти изобщо живял ли си във Великобритания? Не брой екскурзията до Окото!

Ето ви безплатна прогноза в която съм убеден - всичко това няма да свърши докато не се проведе втори референдум !!!!!!! Ето ви безплатни прогнозни резултати от втория референдум - над 62 % ще бъдат "ЗА" оставане на Великобритания в ЕС !!!!!!!!!!

Ще бъдат, но само ако посетят кратък елементарен курс по икономикс и макроикономика и когато ясно и недвусмислено им се каже право в очите, че ю.к. НЯМА СОБСТВЕН БРИТАНСКИ ЧОВЕШКИ ОБРАЗОВАН човешки потенциал, който да заеме работните места, опразнени от ЕС гражданите, британия НЯМА, НЕ СЪЗДАВА СОБСТВЕНИ СУРОВИНИ, А ПОЛУЧАВА НАД 90% ОТ СУРОВИНИТЕ СИ ОТ ЕС, и точно това, което я издигна до високоразвира държава- ЕС, сега може да я срине, защото ю.к. се възползва МАКСИМАЛНО от свободното движение на хора, стоки, капитали и услуги и върху тези 4 ЕС стълба е изградена нейната собствена икономика. британия НЯМА ГОТОВНОСТТА, РЕСУРСИТЕ, ЧОВЕШКИЯТ ПОТЕНЦИАЛ да осъществи безпроблемно излизане от ЕС- това трябва да се обясни на британските селяндури, гласували за брекзит, псно и конкретно, като на деб8ли1

Ако решат “no deal Brexit”, много ще трябва да напуснат Великобритания. Английските компании все по-трудно наемат бълари и изобщо източноевропейци. Това прави бъдещето ни тук още по-несигурно.

БОли ме фарУ, за вас!

Ако тая КРАВА и днес не се подаде оставката значи Сорос и е наковал банковата сметка мноооого яко !!

Много хубава и ясна статия, но... дир- от кого я препечатахте, защото до сега не видях у вашите редактори експертиза за очертаване на възможностите, посочени в статията- освен да триете коментарите ми, нищо друго не предприемахте като инфо за гласуването на брекзит споразумението в британският парламент днес....

от ББС ?

Освен, че са я препечатали ( вероятно лош превод ) е и пълна с правописни грешки... Изтриха и моя коментар, явно не търпят критика :)