Коментари - Върховният административен съд обяви за нищожна заповед на Ананиев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ще бъде ли оноден публично този министър? Явно е попречил на човека да работи. Това е сериозно престъпление, за което едно анално наказание е справедливо.

виждаме и сме доволни и предоволни от материалната им компетентност!

Не искам да чувам за ...."министър на МНЗ който е финасист"... Просто всяка жаба да си знае ГЬОЛА!!! Да бъде отстранен като ВРЕДЕН!!!

заместници по всички въпроси, включително и правни. Като не сте ръководили дори група не давайте мнение затвърдяващо, че българина е специалист по всичко!

Когато синът ми тръгна от Обединеното кралство за България, извънредно положение не беше въведено нито у нас, нито в Англия. В противен случай той не би рискувал да пренася зарази и да заразява преди всичко близките си.Извънредно положение в България се въведе дни след това. В резултат на това сина ми се срещна с шефката на РЗИ-Пловдив и тя като компетентен човек му обясни.,че въпросната заповед не се отнася за него и че това е едно малко недоразумение. Въпреки това цялото ми семейство беше подложено на полицейски произвол и насилие от страна на Второ полицейско управление гр. Пловдив, които имаше дни по 3 - 4 пъти на ден ни притесняваха с проверки и ни заплашваха с глоби и рестриктивни мерки.В резултат на полицейското насилие синът ми не успя да се прибере в Англия като самолетните му билети изгоряха по тяхна вина. Именно поради тази причина синът ми заведе дело във ВАС относно незаконното му задържане под карантина в България. В тази връзка изпратихме всички документи по делото, заедно с изгорелите билети за самолетни полети във ВАС като очаквахме, че ще ни бъдат покрити поне разходите за самолетните билети след отмяната на незаконните членове от заповедта на т.н. Министър Ананиев. Но уви, от управляващите т.н. територия България, ОПГ - ПРОСТАЦИ не очаквам нищо добро.

Ами трябва пряко да съдите Ананиев, или шефа му, не му споменавам името като недостойно, да ви върнат парите, да ви обезщетят.

Как може съда да се противопоставя на заповедите на един минисъ=тър от Правителсството на Бойко Борисов! Това е кощунство с Премиера!

на дали те разбират!?

Ако в Конституцията има заложен принцип отделни закони да могат да я модифицират в качеството й на основен закон, защо тогава административни актове да не могат да модифицират определен закон? Щом като е приет принципът на възходящо -регулаторно правоопределяне, какъв е проблемът? Ако е проблем, нека тогава да се приеме принципът на повсеместно низходящо-регулаторно правоопределяне: конституция- закон- административен акт. Не е юридически издържано да е наполовина така, а наполовина- онака. Освен това, би трябвало да има и йерархизация на интереса- личният интерес би трябвало да е подчинен на обществения, а не обратното. При такава пределно логична правна хипотеза, няма как дадено частно лице да има право на уважителна претенция към държавен орган затова, че общественият интерес е поставен с преимущество над личния в дадена критична обществена ситуация. Такава лична претенция би трябвало по презумпция да е нищожна.

Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.

(3) Никой не може да бъде осъден за действие или бездействие, което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му. Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.

чл.52 (4). Никой не може да бъде подлаган принудително на лечение и на санитарни мерки, освен в предвидените от закона случаи. Въпрос: Кои са тези случаи? Те трябва да са изрично упоменати- В противен случай, Конституцията оставя вратичка за свободно дефиниран закон, който е възможно да противоречи на Основния /самата Конституция/.

Чл.35(1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на другите граждани. ---- В този смисъл, претенцията може да е само по дата, но е и по същество на съответната министерска заповед или административен акт. С което дефиницията за материална компетентност търпи корекции.

Първо един закон трябва да се предложи,гласува и приеме, после да се обяви, и чак след това може да се пишат актове и да се прилага. Няма понятие като "свободна интерпретация" всичко се базира на строго определени правила. Тоест щаба не може да гласува и приема закони на своя глава дори в "извънредно положние". А за горното питане не съм експерт, но предполагам отгвора ще намериш из: "ЗАКОН ЗА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ".

Добре на някой направи ли му впечатление, че Ананиев в този документ признава, че знаят за вируса от Декември месец 2019 година ? Какво правиха в щаба от Декември 2019 до Март 2020 година ?

Проблемът е, че не кой да е, ами цял министър, е издал заповед, за която няма правомощия. -------------- Та, какво значи предварително изпълнение на общи административни актове? Така и не се обясни без завъртулки.

Тези от ВАС ,,избиха рибата " ,образно казано. Като прочете статията българинът се пита на какъв език е написана и дали са прочели нещото преди да го публикуват ,а на софистита остава само да си посипят главите с пепел ....и да се поучат.

Бастунистър Ананиев

Този не е ли за пенсиониране вече?

Тоя завалията започвам наистина да го съжалявам вече. То пред такава фрапираща тотална некомпетентност по ред въпроси как постоянно да си затваряш очите. Ама от друга страна, какъв трябва да си гьонсурат и тепегьоз, че да позволяваш на цял един некадърен екип да си му параван. То на тия от ГЕРБ цялата им работа ще да е такава.

Кажете ми има ли един по-компетентен министър

За съжаление НЯМА. Лош материал. Няма Хора!!!! А бе какво искаш от НЕУСПЯЛ пожарникар, философ и историк или финасист да ти решава проблеми със здравеопазване? Жална ни майка!!!! Хамерикански чипове в главите и ГУГЪЛ да решава кой да живее и кой да умре - това е решението на АнаНиЕв.. Пенсия и да не сме го видели повече .....Короната го чака.

Много ясно че ще е под карантина ами ако носи заразата? Не може човек завърнал се от страна в която има бум на болни да не е под карантина!

то хубаво, ама тия карантини се поставят по установен ред, законен ред, искам да кажа. Един министър трябва да е напълно в чак как точно става това. Е - като не е - сега ще плащаме обезщетения всички ние, министърът ще си свирка.

Това е нищо. На Божков му осигуряват десетки милиона да му платим,за делата в които ще съди тъпите управляващи

И за какво въобще се е домъкнал този тюфлек? В цяла Европа от началото на март има ограничения, а този безотговорен нещастник решил да се разхожда насам натам. Не подкрепям начина на налагане и хаоса покрай мерките, но тоя конкретния си е получил, каквото е търсил. Поредният наглец егоист, който не цени родната си страна и не му пука, че е можел да зарази близките си и други невинни българи.

Ако ще има карантина, тя трябва да е за всички. Не може чуждите туристите да се допускат безпроблемно до курортите, а нас българските граждани да ни третират като заплаха. Т.е. когато става дума за пари - може, когато не - 14 дни домашен арест. Това е дискриминация!

вие сте заплаха...защото сте тулупи...остави на нас англичаните да осерем морето...

kasnnnnnnnnnooooooooooooooooooooooooooooo

А бе всеки който се е завърнал е потенциален НОСИТЕЛ", за това има едно решение .......... има човек има проблем, няма човек, няма проблем. Те това искат. Земята е пренаселена. Произвежда се много въглероден двуокис. Чипове му е майката!!!

А този чеп защо се е разкарвал насам-натам, да ни донесе ингилизки вирусчета ли??

Нищо не се променя. Нашият пич е атакувал заповед, която така или иначе нищо не е значела, защото е осигурявала действието на общи административни актове, които си действат със или без тая заповед... Удар във въздуха е тва.

Тогава защо е отменена от административния съд и кой са тия "общи административни актове" дето ги визираш ?

И кво сега? Здравният министър никаква отговорност ли не носи за издаването на заповеди, за които няма правомощия? Щото това намирисва на злоупотреба с власт в комбинация с обикновена некомпетентност за изпълняване на заеманата длъжност.

първо някой да обясни в какво точно се състои проблема. ама без разни термини-завъртулки. иначе така от мухата може слон да се направи.

Проблемът е, че не кой да е, ами цял министър, е издал заповед, за която няма правомощия. Светваш ли се какво значи това? Незаконна заповед от някой, който е на абсолютния връх на йерархичната верига. И ако някой, няма да споменаваме имена, не си е бил дал труда да я оспори чрез съда на собствени разноски и риск (иначе казано: ако ченгетата не се бяха заяли с неправилния от тяхна гледна точка човек), тая незаконна заповед е щяла да бъде прилагана с пълна сила от органите на реда. Успяваш ли сега да почнеш леко да се ориентираш "в какво точно се състои проблемЪТ", когато самите ти министри не познават законите на държавата, която са назначени да управляват, сега като ти го обясних така, без думички от обикновена обща култура, които обаче на теб явно ти се струват "термини и завъртулки"?

Да попитам и аз простичко:А за чий х@й са цели отдели с юристи в МЗ и Министерския съвет?!

А тоя кретен, обжалващия, случайно да знае, че има извънредно положение? Тръгнал да разнася зараза, че и нагъл на всичкото отгоре... Защо не си стоя в Англия, като е толкова велик? Ама като се е върнал там си е седял в карантина там, без да мъцне дори. Жалкар долен, не му е пукало дори за близките му, че може да ги зарази...

Си личи най-добре по приказките. Хората му обясняват за право, закони и т.н. той си псува и вика "не е честно". Сигурно "не е честно" и ти да си прошляк, а некомпетентния Ананиев - министър, но - това е положението.

До Мда. Този кретен, обжалващия, си търси правата по законен път за своя сметка. На теб какъв ти е проблема? Да не ти е бръкнал в джоба? Следвай си овчите указания и не философствай.

Атакувал заповедта Ами са си е стоял в Англия, тъпчото

Проблема е в това, че Ананиев няма право да дава каквито и да било заповеди защото няма специални правомощия по закон.Извънредното положение, не отлага конституцията и основните човешки права,дефакто всяка заповед издадена от него не е "нищожна" а незаконна.И без да се прави от "мухата-слон" щом върховния съд му отменя глупостите какво трябва доплънително да ти се обяснява и какви мухи и слонове те гонят ? Като не разбираш основите на конституцията и не знаеш как работи съдебната система не мисля, че има смисъл някой да се занимава с това да ти "дъвче" съдебната терминология защото това решение на съда е вече свършен факт, не дебат.

Всички заповеди на Ананиев са нищожни - той е "враг на народа' и трябва да бъде изгонен от нашето общество.Народното събрание трябва да вземе решение да го подложи на остракизъм тъй като е опасен ,вреден за обществото., за демократичния ред на държавата...Заедно с Мутафчийски и Борисов.

... Каролев

Само ГЕРБ,Бойко Борисов и тесни пички!

защо трябва да се споменава тук...когато се тълкува нещо си...

Ами,защото много станаха кадърните "девойки" в държавната администрация,за това!

Този нарочно Борисов го избра ТЪП за да може той да е знаещ “и да ни запази живи”.

а колко броя съдилища имаме в тази бедна държава? колко е личният им състав? и всичките са на данъците ни , нали? за едното 4предварително не знам какво си" на някой си дето дошъл от някъде си и не искал да спазва карантина? да не говорим и колко са адвокатите- на директно захранване от клиентите. леле леле леле

То всички заповеди на този са молоумни какво да чакаш от некомпетентен човек

и би трябвало ВСИЧКИ, които са ЗАСЕГНАТИ от тази заповед /ама май сте изредили повече от една/ да се ВЪЗПОЛЗВАТ от правото....си...на потърпевши...в другите държави това се казва клас екшън...:-)

е издавал по 200 заповеди на месец!.... На такава "производителност" може съперничи само ефрейторското перчене че е нещо и за това действа другите войници!

в тия управляващи липсва всякаква компетентност освен по "усвояването" на средтва...

А ти си най-компетентен по надигане на чашката, джанти за голфа, фалшиви болнични и укриване на осигуровки, нали?

е, това не е ли материална компетентност? противоречите си, бе.

Това ли измисли "уважаемият" съд

не ни превеждат и трябва да гадаем...пък после....какво са разбрали...и какво се приказва...от разваления телефон...тест не развален, а твърде умен...

като министър на здравеопазването е при липса на материална компетентност!

А какво значи на ваш език "материална компетентност" ? Нарочно ли в правото боравите с мъгляви дефиниции ?

важното е да звучи тежко и никой да не го разбира

но казано на обикновен език материална окмп4тнтност е да си разбираш от работата и да нямаш тайни в нея, а счетоводителя разбира от медицина колкото магарето на съсед разбира от музиката що слушат съседските деца.

на обикновен език...но това, което важи за един обикновен гражданин, ще важи ли за другите обикновени граждани...които трябва да се връщат ...

Браво на съда! И той почна да сере върху помиярските мерки на деградиралата шайка. Само обжалване за всички дебилни мерки, които сганта издава!

Тоя идиот е искал да се качи в са

"предварително изпълнение на общи административни актове" Важното е да се атакува всичко, което не може да се атакува му налагам вето

Как е възможно един некомпетентен, дърт тулуп, който няма нищо общо със здравеопазването, да бъде министър на същото?! Но така е при ГЕРБ - всички са компетентни по всичко и същевременно напълно некомпетентни и брутално корумпирани!

говорите пределно общи приказки и нищо по същество.

Същественото е " некомпетентен, няма нищо общо със здравеопазването. "

това е лесната част- трудното е да се докаже защо се прави това твърдение. и, ако основанието е изискването за спазване на карантина по времена пандемия, то къде тук някой видя проява на некомпетентност ,не е ясно за никой здравомислещ човек- освен ако полето на закона се окаже да е място за спаринг на състезатели по високопарно буквоядство. ако това ни е правото- закривай.

нищожен...пардон нищожна...всеки разбира какво е това :-)===не Ананиев, а заповедта МУ...

Така както може министър на енергетиката да е човек /теменужка петкова/, който няма нищо общо с нея.

Как да няма,тя е била счетоводителка в Енергото!

"предварително изпълнение на общи административни актове" очевидно значи да можеш или да не можеш да накараш някого да направи нещо, преди да го е обжалвал в съда. е, това как се връзва с извънредно положение при епидемия?- значи, издава се заповед да спазвате карантина, вирусът е плъзнал, но обществото ще ви чака да подадете жалба до уважаемия съд, който не работи по време на пандемия, за да обжалвате решението на властите? и, когато карантината свърши и съдът заработи, вие постфактум ще минете на карантина? така ли да разбираме нещата? браво, браво. и на това му викат право.

къв вирус бе папуняк още ли ти е замътена главата че такъв няма

магистрат ли сте или медик?

Какво значи "предварително изпълнение на (неиздадени ) административни актове"? ! То е все едно да платя предварително цялата сума за някаква неизвършена услуга?!

Като например изтребители Ф-16.

Знаете ли?Винаги е имало грипни епидемии, дори по-страшни от коронавируса, не че той е за подценяване, но тогава нямаше извъннаредни положения, статистика, маски и т.н.................Сега и да приключи епидемията си мисля, че от тук нататък ако се зададе някой банален грип, то българина вече ,ще пак си слага маската, дори и да не е задължително?!

Кой ви каза, че преди е имало грипни епидемии, които са били по-страшни от ковид19? За българия ли говорите или въобще. А впрочем да не би да виждате в бъдещето. Ковид19 е тепърва развиващ се проблем и не е свършил. Ако бе то да обобщите и сравните с предишни грипни епидемии.. Ама не е свършил проблема и нямате никаква информациа, че да сравнявате, освен ако не сте ясновидец. Питам само. Явно сте специалист или ясновидец. А ако не сте не се изказвайте.

всяка зима работим с маски...нашето съзнание отдавна е отработено, пардон, обработено...

Не само заповедите са нищожни на моя вуйчо. Самият той е нищожен.

Би трябвало да отменят не само тази заповед, а и всички други, издадени от счетоводителя, защото там липсва професионална компетентност. Все едно да те изражда зъболекар, а не акушер гинеколог. Ама то в това правителство са все така, начело с еднокнижния. ВАС да се самосезира.

обаче, не щеш да кажеш какво значи "предварително изпълнение на общи административни актове". никой не ще да каже- всички си мълчите. нещо гнило има тука.

Абе кажете най-сетне какво значи "предварително изпълнение на административни актове"? ! Как ще изпълниш предварително един неиздаден акт? Какво значи това невнятно нещо? Кажете де? Или и вие не го разбирате , а? хахаа

То се знаеше още от 12 май че е Фалшива Заповед , но така е с Тулупите на ББ , или нищо не могат или нищо не знаят в този живот и това Правителство ! Оставка ! Президента Румен Радев да готви Служебно Правителство , СЦЗ да готви нова чиста и боядисана камера за Бойко Методиев Борисов , този път няма да му се размине ! Да живее България и Българския Народ !!!!

Ку-ку!

предварително изпълнение на общи админитратвни актове --- Абе моля ви, хора българи, хем юристи, обяснете какво значи това на разбираем български език.

Министърът на здравеопазването не е длъжен да е юрист, нито да е лекар. Би помогнало евентуално, но и да е финансист помага при дереджето на здравеопазването. Това, което не помага е, че са много съмнителни списобностите на министерската (и на всяка) българска администрация да осигури компетентно, правилно и законно решение на някакъв проблем. Преди си мислех, че бюрократите трябва само да осигуряват правилните решения за проблемите. Сега, след като бях свидетел на тридесет години развитие съм убеден, че много по-важно е администрацията да осигурява единствено и само законни решения на проблемите. И ключовата фраза в предходното изречение е - “единствено и само”. Защото съгласни ли сме да ни наложат решение, което е правилно, но не е законно, за да ни спасят живота? Да, Да, да! И ако отговорът е да - вярваме ли, че тези, които сме избрали да упражняват властта ще се самоограничат само до това единствено благородно изключение? И дори да вярваме, разумно ли е да го допуснем. Ако четем историята на нашата цивилизация отговорът е очевиден.

Няма такъв филм "правилно, но не законно" в общество твърдящо, че се основава на принципа "върховенство на закона".

А законите ви прави ли са или са криви? Щот има право, има и криво...

Не сте разбрали, нейсе. Сигурно не ви е за първи път. Омешването на думи и понятия не е рядкост.

Длъжен е-)

си има правист !...как се нарича точно не знам, но работата му е тази - преди ! да се издават административни актове, добре да се огледат...не служителите бе, актовете - отпред, отзад, встрани, отдолу, отгоре...

Обществото ни е все още наивно. То вярва, че съществува държава и тя се грижи за законите и за благоденствието на хората. Това отдавна не е така. Държавната власт, която ние избираме и съответно ние с нашите данъци финансираме служи основно на чужди корпоративни интереси. След като изпълнят, каквото им е е поръчано отвън, нашите хора се занимават със собственото си обогатяване, останалото е пиар. За населението остават само данъци, такси и глоби. С тези тояги то бива контролирано. Наше задължение е да се преборим с това статукво, защото в дългосрочен план е застрашено съществуването на нацията.

Тотални аматьори, дилетанти и калинки! За нищо не стават тия!

Уважаеми сънародници искам да Ви питам, някой от Вас изненадан ли е от тази новина. Всеки правист може да Ви покаже слабостите при издадените заповеди.

Този министър е направо персонаж излязъл от романа на Хелър , Параграф 22. Имаше там един превърнал некадърността си в професия. Беше много търсен от фирми желаещи фалит за да получат пари от различни застраховки.

това е американска действителност бе!

оставка!

Ако съседът хърка мощно и се чува през стената, как да го атакувам -предварително или следварително? Щото, ако законът му дава право да обжалва, още преди да го атакувам, обърквам се. Или той на мене ми дава право да го атакувам, преди да захърка? И това как да го броим -имам ли аз материланата компетентност спрямо него или я нямам? Ако съм глух, лесна работа- минаваме на параграф. 22, член. -/+15, буква ь; обаче, ако чувам с едното ухо? Коя клауза е за дясното и коя- за лявото? Как ше се процедира- регресивно-процесивно или преемптивно- интуитивно? А?

не го разбрах...

Ананито издава три вида заповеди: 1) такива , които сам отменя, най-често след броени часове и преди да са изтекли 24 часа; 2) такива , които са в противоречие със закона, и се отменят от съда; 3) комбинация от първите два вида.

всички против българия, всички против правителството, всички против щаба.

Не сме против тях... а против некадърниците от които са съставени-)

който не е с нас, е фашист,а? Деба комунистите гербаджийски- вълкът козината си мени...

Дори и сред фашистите е имало некадърници...

А онази заповед за намордниците кога?

Да разбираме ли, че г-н здравният министър няма материална, но пък е твърде вероятно да има нематериална компетентност? Боравенето със закона как се определя от уважаемите юристи- като боравене с материя или с информация? Информацията какво явление е- материално или нематериално? Или стаа дума за гранично физично явление - информационна материя? А това с "атакуването" на актовете как се извършва? С мечове ли? Брей. И има ли го нещо, което го има или го няма ,защото го има ,но го няма , когато ту го има ,ту го няма, според зависи , но пък и да или по-скоро понякога не или как ?

А това с "атакуването" на актовете се извършва като оспориш наложените в акта наказания и се отиде в съда, къде поставаш под въпрос законосъобразността на конкретния акт. Той трябва да отговаря на всички норми на закона, а се вижда, че се основава само на една гола заповед на гейберастки идиот, който по закон няма право да се разпорежда по този начин. Като видиш правосъдния министър и ти става ясно защо е така.

Г-жо Адвокат, какво значи : "предварително изпълнение на общи административни актове"? Молим, пояснете, щото се лутаме в тия дебри и няма път, ни светлинка. Пък искаме да сме малко от малко грамотни ние, макар и да сме прости хорица.

към една област - наречена философствуване...с броене на овцете в кошарата...и питай пазача там...или кучето му...

На тоя псевдо министър на здравеопазването всичщите му заповеди са гола вода. За Оставка е

Дано най-сетне овцете разберат, че всъщност зад фасадата на държавата реално няма нищо.Там има властови групи, които съдействат на едни икономически групи, а други такива биват съответно отстранявани. А, който от овцете се подчинява сляпо на всичко това, може да вини само и единствено себе си!

Ммм, не че не бе неочаквано. Малко търпение, че ако знаете колко хонорарни листове имам за "юридически консултации" към хора на които са им съставили актове .... Жътва е :)

Всеки лев който вчемеш от държавата е изработен от нас - ЩЕ ТЕ ОНАДИМ С КОЛ!

А тия дето барба ганьос ги раздава от жипката без да слиза, тях кой ги изработва?